Преглед на имена – актуализиран 2023 г.

Преглед на имена

Namecheap е хост на регистратор, който предлага евтин, напълно представен хостинг. Въпреки че не е перфектен, с тези цени ще имате малко да се оплаквате от него. Разберете дали тя работи за вас, като прочетете пълния ни преглед на Namecheap.

Namecheap е в бизнеса с регистрация на домейни от почти две десетилетия и подобно на своите съвременници, през това време разшири гамата си, за да включи уеб хостинг. За разлика от, да речем, GoDaddy, обаче, Namecheap се подготвя за най-добрия ни уеб хостинг ръководство, със солидна подредба от функции и ниска цена, за да стартирате.

В този преглед на Namecheap ще преминем през функциите, ценообразуването, бързината, сигурността и много други, които регистраторът на домейни обръща функциите на уеб хоста. Ще говорим и за нашия опит с използването на контролния панел и да се свържем с поддръжката, преди да дадем присъдата си

Namecheap е впечатляващ, въпреки скромната си цена. Цената е отлична, както и сигурността, но ще трябва да се справите с разединено табло и няколко липсващи функции, ако се регистрирате.

namecheap-Slider1

namecheap-slider2

namecheap-slider3

namecheap-slider4

namecheap-slider5

предишен

Следващия

Силни & Слабости

Алтернативи за Namecheap

Характеристика

Namecheap има солиден списък от функции във всички планове, което прави и без това ниската цена още по-впечатляваща. Това каза, че се прескача в няколко области, което помага да се обясни ниската цена. Namecheap има много функции за вашия хостинг план, но трябва да сте готови да пазарувате a la carte за някои основни неща, ако искате пълен пакет.

По-специално има ограничения за вашата безплатна регистрация на домейн. Безплатна регистрация на домейни .com се превърна в норма за повечето уеб хостове – прочетете нашия преглед на HostGator само за един пример – така че е странно да видите как Namecheap ограничава безплатния ви домейн до адрес на уебсайта. Цената за .com домейн не е скъпа, но би било хубаво, ако такъв беше включен.

Това каза, че е трудно да почукаме Namecheap, имайки предвид колко евтин е хостингът, особено когато са включени много критични функции. Сред списъка е създател на уебсайт, който разполага с плъгини за опции за плащане, интеграция на социални медии и други, както и множество отзивчиви теми.

namecheap преглед-сайт-строител

Това не отговаря на най-добрия ни създател на уебсайтове, Wix, но както можете да прочетете нашия преглед на Wix, малко са създателите на уебсайтове. Все пак тя включва най-важното, включително интерфейс за плъзгане и пускане и поддръжка за електронна търговия. Ако не ви харесва, Namecheap също така ви позволява да използвате Weebly или Strikingly и през магазина за приложения (прочетете нашия Weebly преглед и Strikingly преглед).

Без значение как създавате уебсайта си, можете да свържете своя домейн с Google Apps чрез cPanel. Това включва календара, офис пакета на Google и Gmail за вашия домейн. Ще трябва да настроите всичко с Google, но опцията е показана в cPanel.

Другите функции са съсредоточени около сигурността, включително 50 безплатни сертификата PositiveSSL, ежедневно архивиране и поверителност на записа WHOIS. Ще влезем в тези в секциите „сигурност“ и „поверителност“ по-долу.

Харесва ни цялостната подредба, но липсата на безплатна регистрация на .com домейни. Като се има предвид колко евтина е Namecheap и колко функции предлага, ние разбираме защо от вас се иска да регистрирате домейна си отделно, но би било хубаво да видите независимо.

Преглед на функции за имена

Име на логото на именаwww.namecheap.com

Започва от $ 288 на месецВсички планове

Видове сървъри

Споделен хостинг

VPS хостинг

Управляван WordPress

Облачен хостинг

Специализиран хостинг

Хостинг на реселлери

Usablity

FTP достъп

SSH достъп

Cpanel

Корен достъп

Ежедневно архивиране

Уебсайт строител

Услуги

SEO

маркетинг

Дизайн на уебсайтове

Сигурност

Поверителност на домейна

Шифроване на SSL

Премахване на зловреден софтуер

Защитна стена на уеб приложение

Двуфакторна автентификация

DDoS защита
платен

SFTP

поддържа

Поддръжка по имейл

Поддръжка по телефона

Поддръжка на чат на живо

уроци

Потребителски форум

Знание

24/7 Поддръжка

Ценообразуване

Namecheap прави нещо рядко в света на уеб хостинга: показва действителната цена, която ще плащате. Подобно на WebHostingBuzz (прочетете нашия преглед на WebHostingBuzz), Namecheap не се фуцира с ценовите шенагигани, които виждаме от други уеб хостинг доставчици. Можете да проверите цената за желаната от вас продължителност от страницата на продукта, като я направите така, че да няма изненади.

И е евтино. Наименовата чаша, както подсказва името, разполага с цените за изгодни кошчета, побеждавайки бившия ни най-евтин уеб хост, 1&1 IONOS (прочетете нашите 1&1 преглед на IONOS). Ако търсите евтин уеб хостинг, Namecheap може да предостави, с някои споделени планове, които струват по-малко на година от Arvixe разходите на месец (прочетете нашия преглед на Arvixe).

Ценовата схема е лесна за разбиране. Можете да закупите хостинг за един месец или една година, като последният предлага 6-7 процента отстъпка. Namecheap също няма промоционални цени извън 50-процентна надценка на годишния план. Ако това е, което търсите, прочетете нашия преглед на Hostinger.

Тази схема на ценообразуване важи за плановете за споделяне и WordPress. VPS и специализирани потребители също имат възможност да плащат на тримесечие, а дистрибуторите могат да плащат само за един месец и толкова, колкото за две години.  

Namecheap също предлага сървъри, посветени на разчистване. Те са сървъри с остарял хардуер, които са извадени от въртене. Въпреки че не са идеална конфигурация, те са добър начин да спестите пари, ако се нуждаете от специален сървър. Към момента на писане на име, Namecheap разполага със сървъри толкова евтини, колкото $ 34,88 на месец, но това ще се промени, тъй като.

Независимо с какъв план вървите, обаче, той се поддържа от един месец, освен ако не е VPS план, който ви дава две седмици. Namecheap предлага 30 дни за получаване на възстановяване, което, макар и не толкова щедро като 97-дневния прозорец на DreamHost, е стандарт за повечето доставчици на уеб хостинг услуги (прочетете нашия преглед на DreamHost).

Лесно използване

Регистрацията за Namecheap е толкова проста, колкото да изберете своя план, да създадете акаунт и да натиснете „checkout“. Подобно е на GoDaddy по това, че има много на уебсайта, което прави трудно да забиете нужната услуга (прочетете нашия преглед на GoDaddy). Това каза, че е ясно, че Namecheap се е опитал да оптимизира процеса, така че, въпреки че е по-досадно от някои, той не е разбиващ.

Всякакви проблеми при избора на план бързо се компенсират от процеса на касата. Namecheap ви моли първо да си създадете акаунт, което означава, че можете да преминете от касата до контролния панел, без да намерите идентификационните данни на акаунта си в имейл. Плюс това, крайната страница за плащане не е затънала с добавки за вашия акаунт и дори има превключвател за превключване, за да изключи автоматично подновяване.

namecheap преглед-касата

Това каза, че процесът на касата се чувства доста дълъг, тъй като Namecheap сегментира всяка стъпка в собствената си страница. Ще създадете акаунт на една страница, ще потвърдите поръчката си на друга, ще въведете адреса си за фактуриране на друга и накрая, попълнете данните си за плащане. Това не е голям проблем с Namecheap, но процесът може да се съкрати до страница или две.

След всичко това ще бъдете изпратени до страницата с обобщение на поръчката, където можете да се придвижите до таблото за управление на акаунта, като щракнете върху „управление“ до хостинг акаунта ви. Контролният панел е ясно настроен за страната на домейна на бизнеса, тъй като всички раздели по същество ви насочват към закупуване на хостинг за домейна, който имате.

namecheap преглед-сметката на таблото

Отне ни време, докато намерим cPanel. Трябва да отворите таблото за управление, да щракнете върху стрелката надолу до хостинга, да натиснете друга стрелка надолу до закупения пакет и накрая да щракнете върху „отидете на cPanel“.

cPanel е същият, както е за повечето от най-добрите ни уеб хостинг с cPanel снимки, извън секция в горната част с приложения, изключващи Namecheap. Те не са „изключителни“, както предполага Namecheap, но това е хубав начин да организирате връзките към базата от знания, създателя на уебсайтове и центъра за Google Apps на едно място.

namecheap преглед-вашият бизнес

Използването на Namecheap не е трудно, но няма същия фокус като, например, Kinsta (прочетете нашия отзив за Kinsta). Таблото за управление е създадено за управление на домейна, а не за уеб хостинг, което може да доведе до объркване, когато се опитвате да управлявате уебсайта си.

Видове хостинг

Въпреки че е регистратор на домейн, превърнат в уеб хост, Namecheap се случва много, що се отнася до типовете хостинг. За разлика от iPage (прочетете нашия преглед на iPage), той не е ограничен до споделен хостинг, който предлага гъвкавост на по-голям хост без ценовия етикет.

Започва с споделен хостинг, както и повечето уеб хостове извън, да речем, Pagely (прочетете нашия Pagely преглед). Споделеният хостинг съхранява множество уебсайтове на един и същ сървър и ги кара да споделят ресурсите. Namecheap дава пример колко евтин споделен хостинг може да бъде, но това идва и с случайните проблеми със скоростта или продължителността на работа.

До споделените планове са управляваните планове на WordPress. Въз основа на ценообразуването, което е подобно на споделения хостинг, ние предположихме, че това е просто копие на споделения хостинг състав с автоматични актуализации на WordPress. Все пак не е така. По-скоро управляваните планове на WordPress използват хостинг в облак и както можете да прочетете в нашия преглед на MDDHosting, това е чудесно за WordPress.

Облачният хостинг е нишката, която свързва най-добрия ни уеб хостинг с WordPress. Въпреки че уебсайтът ви все още е разположен на един сървър, той може да извика мрежа от базирани сървъри за допълнителни ресурси. Накратко, това означава, че независимо от това дали вашият уебсайт изпитва скок на трафика, разпространена атака за отказ на услуга или нещо друго, ще бъдат налични ресурси.

Това не е само облачен хостинг на WordPress. “Управляваната” част на уравнението се отнася до Namecheap, поддържаща вашата версия на WordPress. Въпреки че все пак ще трябва да създадете уебсайта си и да го попълните със съдържание, Namecheap ще се притеснява за архивиране и актуализации на WordPress за вас безплатно.

Ако търсите повече мощност за не много повече, плановете на VPS ще ви подхождат. Виртуалните частни сървъри са виртуални сървъри, хоствани на физически. Компютърните ресурси на сървъра са изолирани и разделени между виртуалните сървъри, което осигурява подобно преживяване на посветен хостинг без допълнителни разходи.

Плановете за VPS на Namecheap са евтини и ако сте прочели нашия преглед на A2 хостинг, знаете, че това означава, че не се управляват. Ще можете да попитате за поддръжка на клиенти за съвет, но възстановяването на сървъра, промените в основния софтуер и разследването на неизправност ще ви начислява допълнителна такса на месец.

В горната част на гамата са представени специализирани сървъри, които, както подсказва името, ви дават сървър за себе си. Подобно на VPS плановете, специализираните сървъри не се управляват, което означава, че ще трябва да се справите с грешки и актуализации. Ако цената е твърде висока, можете да пазарувате в списъка със специални сървъри за клирънс на Namecheap.

скорост & Uptime

Ние тестваме скоростта на уебсайта, използвайки Pingdom Speed ​​Test и Load Impact. Процесът ни е прост: регистрираме се за акаунт с най-евтиния наличен план, инсталираме празно копие на WordPress и стигаме до тестване. Въпреки че не е перфектна наука за времената за зареждане на уебсайтове, ние се опитваме да постигнем максимално ясна индикация за скоростта, като провеждаме нашите тестове по този начин.  

Namecheap се представи добре, но не достатъчно, за да спечели място в нашия най-бърз ръководство за уеб хостинг. Pingdom Speed ​​Test му даде 90 от 100, което вероятно е благодарение на Apache сървърите, които Namecheap използва. Виждахме хостове като A2 хостинг и MDDHosting да използват LiteSpeed ​​сървъри, които са алтернатива на Apache, за да постигнат най-голям ефект, така че това бихме искали да видим от Namecheap в бъдеще.

namecheap преглед скорост тест

Можете да очаквате скоростта да намалее, след като уебсайтът ви също се запълни със съдържание. Първите две нива на споделен хостинг не включват eAccelerator или xCache, които са включени в горния слой. Бившите кешира PHP скриптове в компилирано състояние, което означава, че те могат да бъдат изпълнени много по-бързо, докато вторите правят същото, но ги съхраняват в RAM на сървъра.

Това каза, нашият тест за въздействие на натоварване имаше отлични резултати. Load Impact за нашите цели е инструмент за изпитване на стрес, въпреки че може да направи много повече. Изпратихме 50 виртуални потребители на уебсайта за пет минути, като Load Impact измерва времето за отговор за всеки потребител и броя на изпълнените заявки..

Namecheap имаше почти права линия, когато дойде време за отговор и изпълни всяко искане. Очакваме най-евтиният споделен пакет с всеки хост да преодолее около 50 потребители, така че тестваме този лимит. Наименованието обаче не се вписва в тази категория. Той беше в състояние да бъде в крак с исканията и да поддържа ниско време за отговор.

namecheap преглед товар въздействие

Това предполага, че има много компютърни ресурси, за да се заобиколи, така че много от проблемите на споделения хостинг не трябва да възникват. Въпреки че не можем да гарантираме, че това винаги е така, това беше по време на нашето тестване.

Наименованието обаче не се занимава само с осигуряване на бърз хостинг. Той също така осигурява надежден хостинг. Поддържането на акаунта е гаранция от 99,9 процента или 100 процента, в зависимост от типа хостинг, който използвате. Плановете за дистрибутори и VPS имат ограничението от 99,9 процента, което означава, че първите 45 минути престой в месеца не са допустими.

Освен това, Namecheap предоставя услуга за един ден за всеки непланиран час, през който сървърите са изчезнали. Както при повечето уеб хостове, ще трябва да се свържете с тях за подкрепа в рамките на 10 дни след престоя, за да получите кредит.

Сигурност

Namecheap има трифекта от функции за защита, които търсим: SSL / TLS сертификати, сканиране на злонамерен софтуер и автоматично архивиране. Последният елемент не е наличен във всички планове, което, макар и разочароващо, има смисъл предвид колко евтина може да бъде Имената. Това каза, че сме щастливи да видим SSL / TLS сертификати и сканиране на зловреден софтуер в планове.

SSL / TLS сертификатът е от съществено значение за сигурността на уебсайта. Той казва на браузъра, който посещава уебсайта ви, че можете да се доверите на лична информация, която отваря криптирана връзка между вашия уебсайт и посетителя (прочетете нашето описание на криптирането за спецификата на процеса).

Namecheap включва 50 сертификата Comodo PositiveSSL с всеки хостинг пакет. Сертификатът за входно ниво е подходящ за повечето уебсайтове, които не изискват много лична информация от потребителите. Ако например работите на форум или приемате плащания на уебсайта си, ще трябва да получите сертификат за хефтие.

Сканирането със злонамерен софтуер е включено в cPanel под името „вирус скенер“. Можете да сканирате вашия уебсайт за злонамерен софтуер и други глупости, свързани с киберпрестъпността, веднъж на ден и не повече. Въпреки това е важно да се отбележи, че въпреки че инструментът сканира уебсайта ви, той не го почиства. Ако идентифицирате проблем, ще трябва да намерите друг начин за отстраняването му.

namecheap преглед-вирус сканиране

SSL / TLS сертификатите и сканирането на зловреден софтуер са включени във всички планове, но автоматичното архивиране не е. Най-евтиният споделен план не ги включва, въпреки че, за щастие, всеки друг план. Можете да получите достъп до своите резервни копия чрез cPanel, да ги планирате всеки ден, седмично или месечно, да ги изтегляте локално или да копирате връзки за споделяне.

Зад кулисите има и ModSecurity. Това е защитна стена на уеб приложение с отворен код за сървърите на Apache, което означава, че може да ви предпази от гаден трафик, постъпващ в сървъра. Тъй като той е с отворен код, има много правила и конфигурации, които могат да бъдат зададени, за да се гарантира, че уебсайтът ви е толкова безопасен, колкото може да бъде.

Въпреки че бихме искали да виждаме архиви на всички планове, пакетът за сигурност е впечатляващ. Направо скокът към втория ред на споделения хостинг си заслужава, като резервните копия са черешата отгоре. Трудно е да се оплачеш, когато Namecheap предлага толкова много по пътя на сигурността, така че, е, евтино.

поверителност

Поверителността е едно от онези неща, за които е лесно да се говори, но е трудно да се следва. Namecheap обаче влага парите си там, където е устата му, и предоставя някои от по-добрите мерки за поверителност, които видяхме от уеб хост. Това е далеч от извличането на данни, което видяхме от марките на Endurance International Group (прочетете нашия преглед на FatCow за пример за това).

Namecheap предлага безплатна поверителност на домейна с всеки домейн, който притежава. Поверителността на домейна замества информацията, която регистрирате във вашия домейн, с манекен, ефективно маскирайки вашата самоличност. Тъй като WHOIS записи могат да се търсят онлайн, всеки може да намери вашата лична информация, ако нямате поверителност на домейна.

Видяхме няколко хоста, които предлагат безплатна конфиденциалност на домейна (прочетете нашия преглед на WestHost за един пример), но обикновено само в домейни, които регистрирате при доставчика. Namecheap е необичаен по това, че също така предоставя поверителност на домейна безплатно при прехвърляне на домейни, което означава, че ако вашият домейн е регистриран с, да речем, GoDaddy, можете да го прехвърлите в Namecheap и да защитите вашите лични данни.

Политиката за поверителност също е добра, но Namecheap си запазва правото да споделя неперсонифицираща се информация с рекламни и бизнес партньори. Въпреки това, не се споделя никаква лична информация и като се има предвид, че Namecheap поддържа Fight for the Future и Electronic Frontier Foundation, ние сме удобно да предадем малко данни.

поддържа

Namecheap има център за поддръжка, където можете да намерите всичките му ресурси за поддръжка. Въпреки че обичайните заподозрени са налице – Namecheap включва връзки за поддръжка на базата на билети, чат на живо, обратна връзка, актуализации на състоянието и други – също има няколко необичайни ресурси за поддръжка.

Това включва документите на API на Namecheap, които ви позволяват да извършвате търсене на домейн, регистрация и по-автоматично от приложение, което сте изградили. Въпреки че можете да използвате API за продажба на домейни, SSL / TLS сертификати и други, той може да се използва и за мониторинг и управление на домейна.

namecheap преглед-API

Ако се нуждаете от помощ, Namecheap може да се побере и това. Поддръжката на чат на живо и имейл са достъпни денонощно и ние използвахме и двете по време на прегледа. Чатът на живо е почти толкова добър, колкото и SiteGround, което казва нещо (прочетете нашия преглед на SiteGround). Отговорите бяха бързи и директни, показвайки ясно познаване на техническите аспекти на услугата.  

За самопомощ има база от знания, разделена на продуктови категории на Namecheap. Сложните секции, като например „хостинг“, са допълнително разделени, което прави намирането на нужната статия лесно.

namecheap преглед-база от знания

Има и много статии. В Namecheap има ръководства, разяснения и ръководства за отстраняване на неизправности в цялата база знания, всяко от които включва отлично количество подробности. Въпреки че опитът ни с човешката подкрепа беше страхотен, не би трябвало да достигате до голяма степен предвид колко дълбока е базата от знания.

Присъдата

Namecheap казва всичко, което трябва да знаете в името. Това е евтин уеб хост с редица функции, въпреки че има и няколко проблема. Харесваме бързината, защитните функции, поверителността на домейните и цената, но липсата на безплатна регистрация на .com домейн и тромавото табло за управление са заяждащи проблеми.

Какво мислите за Namecheap? Планирате ли да опитате? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me