Xero vs. Quickbooks en línia: actualització 2023

Si esteu al mercat de programes de comptabilitat basats en núvol que admeten el vostre negoci en creixement, pot semblar que hi ha un nombre aclaparador d’opcions. A Cloudwards.net volem ajudar-vos a triar el programari de comptabilitat adequat per al vostre negoci. En aquest article, comparem Xero i QuickBooks en línia per veure què en destaca dos dels millors proveïdors del sector.

Si heu llegit la nostra revisió individual de Xero i QuickBooks Online, sabreu que són competidors forts i tots dos han fet la nostra llista dels millors programes de comptabilitat. Xero i QuickBooks Online realitzen moltes de les mateixes funcions, incloses la facturació, el pagament de les factures i les reconciliacions bancàries, de manera que la diferència pot ser el fàcil que facin aquestes tasques.

1

Facturació

Una de les primeres àrees de la comparació en línia de Xero vs QuickBooks Online que examinarem és la facturació. Al cap i a la fi, facturar clients i cobrar diners deguts us manté en el negoci. A continuació, es mostra un gràfic que compara les opcions de facturació de Xero i QuickBooks Online.

Llocs de serveis en línia: Xero:
Envia factures recurrents
Afegiu automàticament les tarifes de retard No No
Envia recordatoris de pagament
Integra’t amb l’inventari Sí (costa més) Sí (inclòs)
Bill per hores treballades Sí (al màxim pla) Sí (al màxim pla)
Personalització de les factures Sí (dins del programari) Sí (carregant plantilles)

A la superfície, aquests programes de comptabilitat basats en núvol ofereixen funcions similars als usuaris. Tanmateix, quan aprofundeixin més, trobaràs diferències claus entre Xero i QuickBooks en línia.

Per personalitzar una factura a Xero, heu de penjar una plantilla al menú “Configuració”. Tot i que és útil si ja teniu un formulari de factura a Excel que voleu seguir utilitzant, QuickBooks Online també us permet personalitzar les factures al seu programari. Us permet triar colors, penjar un logotip i reorganitzar el disseny de la factura.

De vegades, haureu d’afegir notes a una factura que faci referència a una feina, a termes o simplement a dir “gràcies”. QuickBooks Online proporciona quadres per a aquestes notes que apareixen quan la factura s’envia per correu electrònic o s’imprimeix, mentre que Xero no es mostra mai. Xero tampoc té un lloc en les seves factures estàndard per afegir termes. Si la vostra empresa ofereix freqüentment termes, pot ser un desglossament de l’oferta i és possible que vulgueu consultar la nostra revisió de FreshBooks en el seu lloc.

Forma de nova factura

Tant Xero com QuickBooks Online enviaran recordatoris de pagaments automàtics a les factures vençudes anteriorment. Tanmateix, a Xero, la configuració del recordatori s’aplica a tots els clients. A cada client que no hagi pagat la seva factura se li enviarà un recordatori a set dies passats. A QuickBooks Online, els recordatoris de pagament poden seleccionar-se i aplicar-los individualment.

Tot i que Xero i QuickBooks Online s’integren amb el vostre inventari existent, actualitzant quantitats a la vostra disposició quan introduïu articles en factures, només QuickBooks Online cobra més per les funcions d’inventari. Xero inclou el seguiment d’inventaris a tots els nivells de subscripció (consulteu la nostra revisió OneUp per a un altre servei que també ho faci).

No tot el programari comptable està creat per a empreses que facturen als seus clients una tarifa per hora. La gestió de projectes a QuickBooks Online també fa el seguiment del temps, però és un procés per configurar i afegir a les factures.

Per fer el seguiment del temps amb Xero, haureu de registrar-vos en una de les diverses aplicacions disponibles, però podreu facturar els clients per hores treballades en les vostres factures (consulteu la nostra revisió FreeAgent per a un servei que realment realitzi una feina estel·lar. ).

No n’hi ha prou amb enviar una factura, però també has de cobrar el pagament. Els llibres ràpids en línia superen a Xero en aquest àmbit. QuickBooks Online té enllaços de pagament i processament de pagaments integrats en el seu sistema de facturació. Els clients només han de fer clic i introduir la informació de la seva targeta de crèdit, però si ho hauran de fer, haureu de pagar comissions de processament dels comerciants.

El processament de pagaments amb Xero requereix la inscripció per a un proveïdor extern, com Stripe o PayPal. Tot i que això us ofereix més opcions i us pot estalviar diners en les taxes, no és tan fàcil per als clients pagar. Dit això, els pagaments mitjançant aquestes aplicacions es sincronitzen amb l’activitat de Xero.

  Com configurar un feed RSS el 2023: Food for Think

Un bon programa de comptabilitat no només envia factures. També us ajuda a fer el seguiment dels vostres rebuts. Quan inicieu la sessió a Xero, a la part superior de la pantalla es mostren les “factures que se us deuen”. A sota dels totals, hi ha un gràfic de barres dels imports que haureu agrupat per quant de temps han estat deguts.

QuickBooks Online mostra informació detallada a la pantalla de “facturació”, i el tauler principal només presenta “ingressos”.

També inclou el “resum de l’envelliment per cobrar” en els seus informes. Xero té un “informe de cobraments per edats”.

Informe de cobraments de l'edat

La facturació no és complicada amb cap servei de comptabilitat i tant Xero com QuickBooks Online tenen moltes funcions avançades. QuickBooks Online ofereix més de Xero per personalitzar la vostra experiència i sovint us permet realitzar tasques en menys passos.

Ronda: Punt de facturació de QuickBooks en línia

Logotip de comptabilitat Xero
Logotip en línia de QuickBooks

2

Bills

Recaptar diners és molt més divertit que pagar-lo, però un programa de comptabilitat fort us permetrà fer les dues coses amb facilitat. Amb la majoria de programes de comptabilitat, pagar les factures és més senzill que la facturació, però a Xero sembla més intuïtiu.

Pagar una nova factura és més senzilla en Xero que en QuickBooks Online. Tot el que heu de fer és navegar a “compres” a la secció “comptabilitat”, seleccionar “nou” i, a continuació, fer clic a “factura”. QuickBooks Online implica uns quants passos més.

Xero Review

Ambdós formularis de pagament de despeses inclouen camps estàndards, com el beneficiari i la data de venciment, i calculen el total degut a partir de quantitats i preu per unitat. Les comandes de compra es poden convertir en factures un cop complert, la qual cosa ofereix un bon estalvi de temps que ofereixen els dos proveïdors de comptabilitat.

Les despeses en Xero i en QuickBooks en línia es poden automatitzar, però aquest últim només ofereix això en el seu pla de preus més alt. Pagar despeses regulars (com ara lloguer, electricitat o internet) mitjançant una factura recurrent estalvia temps cada mes.

Hi ha diverses maneres de configurar una factura recurrent a Xero. A “comptes”, “compres” i “nou”, trobareu “factura repetidora”. Xero desa automàticament les factures que introduïu com a recurrents i us permet seleccionar les opcions de repetició. Si us adoneu que la factura es repetirà sovint després d’introduir-la i guardar-la, hi haurà un quadre per fer clic per repetir-lo.

És molt més difícil establir factures recurrents a QuickBooks Online. Es fa a través del registre bancari, on es troba i es fa clic al darrer pagament realitzat al venedor. Després de fer clic a “memoritzar”, seleccioneu amb quina freqüència haureu de pagar la mateixa factura i quants pagaments resten.

El problema és que ja heu d’haver pagat una factura al venedor i haureu d’haver passat pel registre perquè la feu recurrent. Si sou nou al programari, no podreu automatitzar els vostres pagaments mensuals des del primer moment com podeu fer a Xero.

Finalment, és important mantenir-se al capdavant de les factures que degueu. El tauler principal de Xero té a la dreta de la pantalla una secció “factures per pagar”. Quan aneu a la pantalla de “factures”, els totals apareixen a la part superior de les caselles i també del gràfic de barres d’aquesta.

Xero-Tauler

El tauler de control de QuickBooks en línia no mostra les factures pròximes, només les despeses pagades. Té una perspectiva més històrica que una que mira cap al futur.

Tauler de comandament-Captura

Si la vostra empresa paga moltes de les mateixes despeses mensualment, Xero pot ser l’opció superior. És més senzill automatitzar els vostres pagaments i el seu tauler de control és fàcil d’utilitzar i més ben dissenyat per estar al dia de les factures actuals i properes.

Ronda: Punts de facturació per a la comptabilitat Xero

Logotip de comptabilitat Xero
Logotip en línia de QuickBooks

3

Informes

Els estats financers bàsics de Xero i QuickBooks Online: resultats i pèrdues, balanç i flux de caixa: presenten informació sobre diferents aspectes del vostre negoci i es poden personalitzar. És fàcil afegir columnes, canviar agrupacions de comptes i mostrar els períodes de temps al costat.

A diferència de QuickBooks Online, Xero també proporciona una declaració de capital, que és útil si la vostra empresa té diversos inversors. Mostra les inversions i sortejos de capital dels propietaris, així com els beneficis o pèrdues mantinguts en el negoci. Si us preocupa que un propietari estigui traient massa el negoci, quantificarà aquestes preocupacions.

Capital del propietari

A més dels estats financers bàsics, els comptes bàsics a cobrar i els informes d’envelliment a pagar es comptabilitzen el seguiment de qui és el que et deu i el que deus per a cubetes de diners passats comuns. QuickBooks Online aprofundeix en els comptes a cobrar que Xero.

  Millors proveïdors d'allotjament web del 2023: assequibles, ràpids i fàcils d'utilitzar

QuickBooks Online ofereix informes sobre resultats i pèrdues per part del client, una comparació d’estimacions preparades per a un client versus vendes d’aquest client i informes de col·leccions. Aquesta és una informació inestimable per a les empreses que carreguen una quantitat important de comptes a cobrar als seus llibres.

Informes-Qui-Deu-Vostè

Tot i que QuickBooks Online integra el processament de nòmines, només proporciona informes sobre els salaris totals i els impostos sobre les nòmines, les indemnitzacions dels treballadors i les dades dels empleats. Xero té molts més informes i tenen funcions de recursos humans integrades, com ara saldos i sol·licituds de temps mort, cobertura salarial i molt més.

Les empreses més senzilles trobaran tots els informes que necessita a Xero. Preferim tenir la possibilitat d’utilitzar arrossegar i deixar anar per modificar els informes amb el servei mitjançant el procés més implicat de QuickBooks Online. Dit això, QuickBooks Online guanya aquesta categoria per la varietat i la utilitat dels seus informes.

Ronda: Punts d’informes de QuickBooks en línia

Logotip de comptabilitat Xero
Logotip en línia de QuickBooks

4

Preu

Comú entre els proveïdors de programari, els preus basats en nivells solen començar amb preus més baixos per menys característiques. A la superfície, QuickBooks Online i Xero segueixen aquest model. Aprofiteu, però, veureu que Xero restringeix les transaccions al seu nivell més baix, mentre que QuickBooks Online afegeix accés a les funcions i al programari a mesura que el vostre negoci creix.

A la quota més baixa del mes, hi ha una gran diferència entre Xero i QuickBooks Online. El pla inicial de Xero és de 9 dòlars al mes, mentre que el pla senzill d’inici de QuickBooks Online té un cost de 20 dòlars al mes. El primer limita severament l’accés dels usuaris al programari de comptabilitat. Una empresa només pot enviar cinc factures i pressupostos, introduir cinc factures i conciliar 20 transaccions bancàries.

En canvi, el pla d’inici simple inclou estimacions, facturació i seguiment de despeses, informes bàsics i impost de vendes. Tot i que només un empleat pot accedir al programari de comptabilitat, en comparació amb els usuaris il·limitats de Xero, la manca de límits de transacció fa que sigui millor per a les petites empreses.

El pla mitjà de Xero, anomenat Growing, té un cost de 30 dòlars al mes i elimina totes les restriccions d’ús sense afegir funcions. El pla Essentials de QuickBooks Online és de 30 dòlars al mes. A més de tot el pla d’inici senzill, proporciona el pagament de la factura, el seguiment de temps i augmenta el nombre d’usuaris als quals té accés a tres.

El pla establert és l’opció més cara de Xero a 60 dòlars mensuals. Afegeix múltiples monedes i la capacitat d’entrar o fer el seguiment de despeses. Aquesta última és una estranya omissió en els nivells inferiors. Els plans de Xero estan clarament estructurats amb la idea que creixeran amb la vostra empresa, però fins i tot la menor empresa ha de pagar factures..

Ni QuickBooks Online ni Xero us permeten fer un seguiment del temps i dels costos associats als projectes fins que no pagueu el pla més car. El pla Plus de QuickBooks Online costa el mateix que el nivell més alt de Xero, 60 dòlars al mes, i afegeix el seguiment d’inventaris i fins a cinc usuaris.

Les petites empreses solen lluitar amb el processament de nòmines. És més fàcil subcontractar-lo que calcular-lo i cobrar sobre els impostos. Les funcions de processament de nòmines de QuickBooks en línia costen un suplement de 19 o 49 dòlars al mes, en funció del que necessiteu, més 2 dòlars per empleat.

Xero no té processat de nòmines integrat. En canvi, el seu programari s’integra amb diverses aplicacions que proporcionen el servei de comptabilitat. Les tarifes varien, però solen cobrar una base mensual i per empleat després d’això. Potser voldreu una varietat d’opcions per al vostre processador de nòmines, però dedicareu més temps a comparar opcions i tarifes.

Després del pla de preus més baix, Xero i QuickBooks Online tenen un preu comparable. No obstant això, QuickBooks Online ofereix un processament de nòmines, cosa que li permet un avantatge lleuger.

Si preferiu un pla de preus més senzill, visiteu la nostra revisió de Sage. Si preferiu no pagar res, el nostre examen Wave és el camí a seguir.

Ronda: Punt de preus de QuickBooks en línia

Logotip de comptabilitat Xero
Logotip en línia de QuickBooks

5

Usabilitat amb els usuaris

La comparació de la facilitat d’ús de QuickBooks Online i Xero és una mica d’apple per a situacions de taronges.

  A2 Hosting vs SiteGround: Quina és la elecció del 2023 Litter?

Tot i que popular, QuickBooks en línia no es coneix per la seva facilitat d’ús. Hi ha una corba d’aprenentatge del programari de comptabilitat, però això és parcialment perquè pot fer-ho molt. Amb més capacitats i opcions, només triguen més a aprendre a utilitzar-lo.

Xero té la interfície més fàcil d’utilitzar, amb funcions clarament etiquetades i un flux de treball més senzill. Si no necessiteu les funcions de comptabilitat més avançades de QuickBooks Online, preferim els taulers de control de Xero i prenem menys passos per enviar factures i pagar les factures..

Ronda: punt d’amabilitat d’ús per a comptabilitat Xero

Logotip de comptabilitat Xero
Logotip en línia de QuickBooks

6

Funcions avançades

Ara que hem cobert les funcions bàsiques de comptabilitat que cada empresa necessita, veurem algunes funcions de comptabilitat avançades que us podrien ajudar a triar entre Xero i QuickBooks Online.

Els actius fixos inclouen els terrenys, edificis o equipaments que posseeix la vostra empresa. Per a algunes empreses, podrien representar inversions importants. Si el vostre programari de comptabilitat no fa el seguiment de la depreciació i la jubilació, els haureu de mantenir en fulls de càlcul separats i entrades de diari manuals d’entrada.

Com que podeu importar un full de càlcul existent, la funcionalitat d’actius fixos de Xero us estalvia temps per configurar-los. El seu programari calcula la depreciació i permet processar la seva eliminació. Als seus informes, hi trobareu programes d’amortització i eliminació, així com reconciliacions d’immobilitzat.

QuickBooks Online no té mòduls d’immobilitzat incorporats al seu programari de comptabilitat, de manera que tot s’ha de gestionar manualment.

Informes d'actius fixos

Xero acaba de llançar un mòdul de projectes inclòs en tots els plans de preus. Amb ell, podeu fer el seguiment de pressupostos i sol·licitar dipòsits d’un projecte. També us permet fer un seguiment del temps i dels diners invertits i calcular la rendibilitat d’un projecte.

QuickBooks Online només fa el seguiment dels projectes en el seu pla de preus més alts. Si pagueu pel pla Plus, no podreu associar despeses, temps i factures amb un projecte. Els informes calculen la rendibilitat, el temps i les despeses no facturats, de manera que podreu mantenir-vos al capdamunt de la salut del projecte.

Xero té un lleuger avantatge en QuickBooks Online en gestió d’inventaris. Inventari a QuickBooks Online es fa el seguiment de preus, imatges i categories. En ambdós programes de comptabilitat, les quantitats a mà actualitzen quan es selecciona un element d’inventari en una factura. QuickBooks Online calcula el cost del producte mitjançant FIFO, mentre que Xero utilitza un mètode de cost mitjà.

Xero ofereix informes per trobar els articles més venuts i rendibles. A més, reuneix fins a 4.000 objectes seguits i articles il·legítims sense control en tots els plans. Un cop més, amb QuickBooks Online heu pagat el pla més car per obtenir funcions d’inventari.

Ronda: Punt de funcions avançades de comptabilitat Xero

Logotip de comptabilitat Xero
Logotip en línia de QuickBooks

7

El Veredicte

Si sou un nou programa de comptabilitat basat en núvol, us recomanem Xero. Amb la seva interfície senzilla i senzilla, podreu començar en menys temps del que ho faríeu amb QuickBooks Online. A més, el tauler de comandament i les pantalles d’inici de Xero per a cada funció ajuden les empreses centrades en les operacions quotidianes de mantenir tot el funcionament correcte..

En general, Xero és una excel·lent opció per a compradors menys experimentats i empreses petites que no pensin créixer massa.

Tanmateix, si necessiteu alguna cosa amb una mica més d’ull, QuickBooks Online és la millor elecció i la millor elecció en general, el que fa que sigui el guanyador d’aquest article, encara que només sigui per un pèl.. 

Si necessiteu processament de nòmines i processament integrat de comerciants, QuickBooks Online s’adaptarà millor a les necessitats del vostre negoci. Els clients prefereixen poder fer clic en un enllaç d’una factura i pagar directament, però passareu més temps configurant factures recurrents. Les empreses que hagin de prendre decisions sobre la relació continuada amb els clients apreciaran els seus informes en profunditat.

Guanyador: QuickBooks

En definitiva, si es veu obligat a triar entre Xero i QuickBooks Online, recomanem Xero per a una petita empresa que s’iniciï i QuickBooks en línia per a una de més gran o si la gent té una experiència més gran amb programari de comptabilitat..

Heu intentat utilitzar qualsevol servei de comptabilitat? Quin prefereixes? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir aquesta comparació Xero vs QuickBooks Online.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me