Как да получите IP адрес на Omani през 2023 г.: Мускатни движения

Ако напускате Оман за бизнес или почивка, може да се наложи да направите подготовка, ако искате да предавате последния епизод на предаването, което следвате у дома. По същия начин, ако искате да получите достъп до банковата си сметка извън Оман, вероятно ще попаднете на геоблок. Трябва да промените своя IP адрес, за да получите достъп, така че ще ви покажем как да получите IP адрес на Omani.

Ако искате да предавате Omani Netflix извън Оман, вероятно ще бъдете блокирани поради териториално законодателство за лицензиране и авторски права. Netflix има различни библиотеки във всяка от 190-те страни, в които оперира. Някои програми са изключителни за една държава поради културни и езикови различия, докато други са навсякъде. Научете повече в нашето ръководство за забрана на VPN за Netflix.

IP адрес на Omani ще ви помогне да заобиколите ограниченията за стрийминг и правителствената цензура в интернет, за да имате достъп до любимите си телевизионни предавания и онлайн услуги. Плюс това ще можете да влезете в онлайн банкови услуги, които често са ограничени за региона като начин за борба с измамите във финансовия сектор.

Как да получите IP адрес на Omani

Има няколко начина да получите IP адрес за Оман, но двата най-популярни от тях са прокси и виртуални частни мрежи. Прокситата са безплатни за използване и могат да ви получат IP адрес на Omani, но както можете да прочетете в нашето сравнение за VPN срещу прокси срещу Tor, те са ненадеждни, нямат сигурност, лесно се откриват и блокират и могат да бъдат проследени до вас.

Най-добрият метод за използване е VPN. Въпреки че VPN функционират като прокси сървъри, като ви свързват към отдалечен сървър, който замества вашия реален IP адрес, те също предлагат функции за защита, като криптиране, за да скрият източника на вашата връзка. Те гарантират, че самоличността ви остава анонимна онлайн и че не сте блокирани и от системи за откриване.

Ще направим две препоръки, в които има местоположения на сървъри в Оман, можем да ви предоставим IP адрес на Omani, да предложим сигурност и да ви даде достъп до желаното от вас съдържание.

HideMyAss

HideMyAss може да ви получи IP адрес на Omani. Има добра сигурност, превключвател за убийство и над 900 сървъра в 190 страни, включително Оман. Това каза, че има проблем с неприкосновеността на личния живот, тъй като поддържа журнали на връзки и прекъсвания до 30 дни. Скоростите му са добре и няма ограничения на честотната лента.

HMA-Slider1

HMA-Slider2

HMA-Slider3

HMA-Slider4

предишен

Следващия

Можете да инсталирате HideMyAss на Windows, macOS, Android и iOS, а клиентите са лесни за използване. Можете да стигнете до дружелюбния и полезен персонал за обслужване на клиенти чрез чат на живо или имейл. Налична е удобна база знания за коригиране на най-често срещаните проблеми.

Ако искате да изпробвате услугата преди да се абонирате, можете да използвате седемдневния пробен период, за да видите дали ви харесва, но не забравяйте да отмените в рамките на този период или ще бъдете таксувани за едногодишен абонамент. Прочетете нашия ревю за HideMyAss за повече подробности.

PureVPN

Единствената причина, за която споменаваме PureVPN, е, че има сървъри в Оман. Ако вашите онлайн дейности са чувствителни по своя характер, не препоръчваме да ги използвате. Това каза, че има добра сървърна мрежа и сигурността е наред, но трябва да я настроите на 256-битово криптиране. Той предлага и ключ за убийство, но политиката му за поверителност е доста непоследователна, както можете да прочетете в нашия преглед на PureVPN.

PureVPN-страница на 2023 г.

Скоростите му са добри и няма ограничения на честотната лента. Можете да го инсталирате на Windows, macOS, Android и iOS, въпреки че неговият керемиден интерфейс изглежда странно. В сравнение с HideMyAss, PureVPN е много по-евтин вариант и има 31-дневна гаранция за връщане на парите и 24/7 поддръжка.

Опасности от използването на Omani IP адрес

Няма опасност от използване на IP адрес на Omani, но трябва да имате предвид неща.

Интернет в Оман е строго контролиран, както е в много страни, но не толкова, колкото в Китай. Уебсайтовете, които съдържат гей и лесбийски материали, порнография, някои сайтове за запознанства, които имат сексуално явни изображения и съдържание, свързани с незаконни наркотици, са блокирани. Това може да е превъзходно за емигранти, туристи или всеки, който пътува до Оман и се надява да използва интернет.

Доставчиците на интернет услуги в Оман също имат строги условия в споразуменията си относно вида дейности, които са разрешени. Дейности, които противоречат на политическите, социалните, религиозните, икономическите или културните ценности на монархията или биха могли да навредят на трета страна, са незаконни. Неспазването на тези разпоредби може да доведе до прекратяване на услугата и до наказателно или гражданско дело.

Също така е незаконно използването на Skype, WhatsApp и FaceTime. Това се отнася за интернет кафенета, повечето от които са извършени нападения, в резултат на което хората са арестувани, затваряни или налагани огромни глоби за предлагане на VoIP услуги.

Въпреки че конституцията на Оман гарантира свобода на мнението и изразяване в рамките на закона, не се допуска реч, която критикува монархията или правителството или се отклонява от исляма. Много журналисти, блогъри и други граждани сами се цензурират, за да избегнат разпити, арести или затворнически условия, за да говорят срещу управляващото семейство в социалните медии. 

Например през 2016 г. прочутият писател и активист Абдула Хабиб беше осъден на три години затвор и глобен с 2000 риали за омани (5 200 долара) за публикуване на публикации във Facebook по въпроси на политическите и правата на човека.

Правителството също така наблюдава частните комуникации на своите граждани, включително имейл, мобилен телефон и чат стаи. Това, съчетано с опасностите от използването на обществен WiFi и кибератаки, представлява голям риск за всеки, който използва IP адрес от Оман.

За щастие, можете да използвате един от виртуалните мрежи, които ви препоръчаме, за да получите IP адрес на Omani и достъп до това, което сте използвали за връщане у дома.

Заключителни мисли

Надяваме се това да ви помогне да получите IP адрес на Omani. VPN е най-добрият метод за използване, тъй като предлага добра сигурност, освобождава ви от натрапчиво наблюдение и цензура, запазва истинската ви идентичност скрита и деблокира услугите за стрийминг на медии. 

Всяка опция, която сме препоръчали, е повече от достатъчна, за да започнем, но HideMyAss е избран заради добрата си сигурност и отличната поддръжка на клиенти. Освен това можете да използвате седемдневния му безплатен пробен период и 30-дневен период на възстановяване, за да видите дали ви харесва. Ако искате повече опции, разгледайте най-добрия ни VPN за парче от Оман.

Ако имате опит с получаването на Omani IP адрес, ще се радваме да чуем вашите препоръки. Разкажете ни за тях в секцията за коментари по-долу. Благодаря ви за четенето.