Как да получите нигерийски IP адрес през 2023 г.

Ако сте нигериец, живеещ в чужбина или пътувате извън страната и искате да наваксате последния изглед на йоруба, който сте гледали на IrokoTV, може да се разочаровате при опит за достъп до съдържанието поради геоблоки. Трябва да получите нигерийски IP адрес, за да видите такова ограничено съдържание, а ние ще ви покажем как да го получите. 

Когато се свържете с интернет, ще получите IP адрес, който изглежда като някои случайни числа, но те всъщност разкриват вашето относително местоположение в света на уебсайтовете и онлайн услугите, които посещавате. Въз основа на вашия IP адрес някои уебсайтове може да бъдат блокирани, включително правителствени уебсайтове и банки. 

Услугите за стрийминг, като IrokoTV и Netflix, имат различни библиотеки, лицензирани за конкретни региони, за които можете да прочетете в нашето ръководство за забраната за VPN на Netflix. Нито една от тези библиотеки със съдържание не е налична извън Нигерия, така че трябва да облъчите местоположението си, като промените IP адреса си, за да видите съдържанието, с което сте свикнали.

В това ръководство за това как да получите нигерийски IP адрес, ще ви обясним защо виртуалните частни мрежи са толкова важни и препоръчваме някои от нашите най-добри снимки, които идват от нашия най-добър VPN списък.

Как да получите нигерийски IP адрес

Най-лесният метод за получаване на нигерийски IP адрес е чрез прокси, но те са ненадеждни и не включват функции за защита, така че вашият истински IP адрес ще бъде изложен и може да бъде проследен до вас. Плюс това ще се оставите отворени за киберпрестъпност. Все пак можете да намерите няколко опции в нашия най-добър безплатен прокси ръководство, ако искате да извървите този маршрут.

Имайки предвид това, има по-добър, по-безопасен и опростен метод за промяна на вашия IP адрес, който използва VPN. VPN ще защити поверителността ви и ще маскира вашия IP адрес, за да ви направи анонимни, за разлика от прокси, което ще ви остави уязвими за онлайн заплахи. Прочетете статията ни за VPN срещу прокси срещу Tor за повече информация.

Използването на VPN е най-надеждният метод за достъп до блокирано съдържание, защита на вашата идентичност, осигуряване на вашата WiFi връзка за по-безопасно сърфиране и спестяване на пари от такси по телефона, когато го използвате на мобилното си устройство. Нашите най-добри VPN отзиви разполагат с отлични доставчици, но ще трябва да изберете един, който е добър за Нигерия. 

Ivacy

Ivacy се предлага с ниска цена и отлична гама от специализирани сървъри. Въпреки няколко проблема, като непостоянните скорости, това е чудесна услуга, която има здрав набор от функции, включително ключ за убиване и 256-битово криптиране на AES, и влиза в Netflix и DSTv. 

VPN има повече от 1000 сървъра в над 100 места по целия свят. Повечето са в САЩ, но има приличен набор от държави, включително Нигерия. Той има ясна отдаденост на поверителността на потребителите и ако искате да тунелирате евтино, това е сред най-добрите опции на пазара. Можете да прочетете повече за това в нашия ревю на Ivacy.

Ivacy-Slider1

Ivacy-Slider2

Ivacy-Slider3

Ivacy-Slider4

Ivacy-Slider5

предишен

Следващия

Обслужването на клиенти е страхотно от гледна точка на лесен достъп и качество, тъй като можете да получите повечето функции за поддръжка от приложението за Android или iOS, включително заявка за билет, кратък FAQ, стабилна база знания, множество опции за контакт, подаване на обратна връзка и бързо време за реакция.

Това каза, Иваси не е без недостатъци. Скоростите му са непоследователни, интерфейсът е странен и трябва да прекъснете връзката, за да смените сървърите. Ако се притеснявате за тези области, може да се справите по-добре с другите опции в този преглед.

HideMyAss

HideMyAss ще ви получи нигерийски IP адрес. Той има масивна сървърна мрежа, обхващаща 190 държави, включително два сървъра в Нигерия, добра сигурност и политика за поверителност, но поддържа журнали за връзка и прекъсване в продължение на 30 дни. Скоростите му са подходящи и има неограничена честотна лента. Освен това можете да получите достъп до повечето поточни услуги.

HMA-Slider1

HMA-Slider2

HMA-Slider3

HMA-Slider4

предишен

Следващия

Можете да използвате HideMyAss за Windows, macOS, Android и iOS. Той има директни клиенти, които ви позволяват да свързвате до пет устройства едновременно. Предлага се и седемдневен пробен период, за да можете да го изпробвате, за да видите дали ви харесва, и 30-дневна гаранция за връщане на пари се предлага, в случай че все още не сте решили. Прочетете нашия ревю за HideMyAss за повече информация за услугата.

PureVPN

PureVPN не би направил този списък, ако не беше 12 сървъра в Нигерия. Ако дейностите ви не са чувствителни, това може да бъде добър избор за вас, но за всяка друга цел, придържайте се към другите ни снимки.

Сигурността му е наред, но трябва да зададете криптиране на 256-битово. Той също има ключ за убийство и политика за поверителност, но последната е доста непоследователна, тъй като противоречи на себе си при воденето на регистрационни файлове, както можете да прочетете в нашия преглед на PureVPN. Сървърната мрежа е добра, което се превръща в прилична скорост, а услугата не налага ограничения на честотната лента. 

PureVPN-Сървър-Места

PureVPN има клиенти за Windows, macOS, Android и iOS, но може да не ви хареса стила му на плочки. Поддръжката по имейл и чат на живо се предлага денонощно, което е добре, но оставя много да се желае. VPN също е по-евтин от повечето доставчици и предлага 31-дневна гаранция за връщане на парите, но цената не трябва да бъде решаващият фактор.

Опасности от използването на нигерийски IP адрес

Интернет цензурата е проблем в Нигерия. Съществува тенденция, в която африканските държави се фокусират върху контрола върху интернет дейностите на своите граждани. Въпреки това ще срещнете и географски ограничени уебсайтове, което често се случва при стрийминг услугите, но най-добрите VPN мрежи могат да ги деблокират. 

Въпреки че конституцията на Нигерия предвижда защита на свободата на словото и печата, правителството ограничава или пречи на тези права. Известно е, че арестуват блогъри и журналисти, обвинявайки ги в „киберстакинг“. Войнствените групи в страната също заплашват журналисти и медии, понякога убиват членове на пресата.

Правителството също противодейства на несъгласието в мрежата, особено по време на националните избори, както се случи през март 2023 г., когато Сенатът предложи законопроект на речта на омразата, който ще докаже ограничаване на свободата на словото в страната. Нигерия също е една от най-склонните към кибер атаки и измами страни на континента.

Използването на нигерийски IP адрес ви подлага на същия потенциал за наблюдение, но ако използвате VPN от този списък, трябва да сте добре.

Заключителни мисли

Надяваме се, че сме ви помогнали да разберете как безопасно да получите нигерийски IP адрес. Най-добрият начин да гарантирате, че сте защитени, докато го правите, е да използвате VPN. 

Всички доставчици, които сме препоръчали в този преглед, ще ви получат това, което ви трябва. Ivacy е нашият топ избор, тъй като предлага поверителност и по-голяма сигурност. Плюс това, той деблокира ограничено съдържание, включително стрийминг услуги. 

Радваме се да чуем вашите предложения как да получите IP адрес в Нигерия. Кажете ни в секцията за коментари по-долу. Благодаря за четенето.