Най-добрият VPN за Chromebook: Поддържайте го лесно през 2023 г.

Chromebook са чудесни за това, което правят. Като евтина и лека алтернатива на лаптопите на Windows, те предоставят опростено изживяване, пригодено за задачи, които са леки за ресурси, като уеб сърфиране и стрийминг. Сигурността също е добра, като се има предвид колко малко е за експлоатация на нападателите.

Това каза, че има една пропусната дупка в тяхната сигурност и това е мрежата. Както всеки друг компютър, Chromebook имат мрежов адаптер и могат да станат жертва на мрежови заплахи.

В това ръководство за най-добрия VPN за Chromebook ще изминем петте опции, които ще работят най-добре за вашата малка машина. Трудно е да се намери солиден VPN за Chrome OS, защото няма собствени опции. Въпреки това, ако вашият Chromebook поддържа Google Play Store или ако желаете да си изцапате ръцете в настройките, все пак можете да използвате VPN на своя Chromebook.

Най-добър VPN за Chromebook 2023

Избор на най-добрата VPN за Chromebook

Няма тона местни VPN опции за Chromebook. Chrome OS се базира на Linux, което означава, че ако можете да настроите VPN на Linux, трябва да можете да го настроите и на своя Chromebook (прочетете най-доброто ръководство за VPN за Linux).

Все пак не е същото като настройка на VPN на Linux. В зависимост от доставчика, който сте избрали, ще използвате VPN чрез версията на Android на приложението или разширението на браузъра. Ако се притеснявате, че няма да покриете уеб трафика си, можете да настроите и VPN ръчно.

За да се изясни, повечето VPN доставчици предлагат инструкции за настройка само за ръчни L2TP връзки. Ръчно конфигуриране на OpenVPN е възможно, но трудно. Ако се интересувате от това, не забравяйте да прочетете нашия четвърти запис в този списък.

Преодоляваме начините за инсталиране на VPN в нашето как да настроим VPN в ръководството за Chromebook. За това ръководство обаче се задържахме с доставчици, които предлагат някакво приложение за Chromebook, било то разширение или приложение за Android и ръководство за настройка на услугата.

За щастие, най-добрите доставчици от нашите VPN ревюта отговарят на тази форма. Освен че са бързи, лесни за използване и сигурни, опциите по-долу поддържат инсталирането в Chrome OS, въпреки че процесът може да се различава от доставчик до доставчик.

За целите на това ръководство поставяме особен акцент върху лекотата на използване. Chrome OS е известен с това, че е лек, бърз и достъпен, така че искаме това да се пренесе и към VPN. Доставчиците, които избрахме, не свиват системни ресурси и не се спъват по време на настройката. По-скоро те осигуряват течен и бърз VPN опит, който идеално пасва на Chrome OS.

Най-добрият VPN за Chromebook: ExpressVPN

ExpressVPN е най-ясната опция за Chrome OS. Това е не само най-бързият VPN, който сме тествали, но и най-добрият. Ще използвате приложението за Android на своя Chromebook, което взе короната в най-доброто ни ръководство за VPN за Android. Поради оптимизирания интерфейс на ExpressVPN, все пак ще получите пълното изживяване.

expressvpn преглед скорост тест

Има ръководство за настройка, което ще ви преведе през процеса, но накратко, всичко, което трябва да направите, е да отворите Google Play Store и да инсталирате приложението. Това е, разбира се, ако вашата версия на Chrome OS поддържа приложения за Android. Можете да намерите пълния списък на устройства, които поддържат инсталирането на Android тук.

За съжаление, ако не поддържа приложения за Android, ще трябва да настроите ExpressVPN ръчно с L2TP VPN протокола. Предвид отличните ресурси за поддръжка на ExpressVPN, не е изненада, че и за това има ръководство за настройка.

  Най-добър VPN за Колумбия през 2023 г.

L2TP обаче не е чудесен вариант за сигурност. Всъщност той е на около 20 години и в процес на постепенно прекратяване Въпреки това, ако вашият Chromebook не поддържа приложения за Android, това е единствената ви възможност.

Както при почти всички VPN приложения, не можете да настроите ExpressVPN на Chrome OS с OpenVPN, освен ако не използвате приложението Android. Има неща, които можете да настроите, за да се опитате да го стартирате, но процесът е дълъг, сложен и не надежден.

Други причини, които харесваме ExpressVPN

Приложението за Android на ExpressVPN е отлично, но за съжаление има същите проблеми като всеки друг VPN в Chrome OS. Това каза, че първият ни избор е не защото прави нещо специално за Chromebook – извън предлагането на приложение за Android, а защото основната услуга работи толкова добре.

От бързина до използваемост до сигурност, ExpressVPN достига маркировката във всяка област, която VPN би трябвало. Въпреки че някои доставчици се отличават с бързина, а други отличават с използваемостта, ExpressVPN прави малко от всичко и го прави добре в това.

За Chrome OS това е перфектният VPN. Опростеният подход и навигацията без глупости са огледален образ на леката операционна система. Можете да научите повече в нашия ревю на ExpressVPN или да го изпробвате сами с 30-дневната си гаранция за връщане на парите.

NordVPN

Можете да инсталирате NordVPN в Chrome OS, като използвате приложението Android или разширението на браузъра, ако устройството ви няма достъп до Google Play Store. За разлика от повечето VPN за Chromebook, NordVPN ви предоставя пълното изживяване, независимо кой път ще изберете. Макар да няма достъп до приложенията за Android, е проблем, NordVPN облекчава болката с голямото си разширение за браузър.

nordvpn преглед-маркер-селекция

NordVPN не е единственият доставчик, който предлага разширение за браузър, но е един от малкото, който осигурява пълно изживяване от вашата адресна лента. В допълнение към пълния набор от сървъри, приложението има вграден CyberSec, който е безплатен инструмент за блокиране на зловреден софтуер и блокиране на реклами, който работи изненадващо добре.

Най-добрият случай е да инсталирате приложението Android. Въпреки че не е толкова рационализиран като ExpressVPN, NordVPN все още прави лесно да сърфирате в сървъри и да конфигурирате настройки. Приложението също е по-здраво от ExpressVPN, с изненадващ набор от настройки, въпреки че е проектирано за мобилни устройства.

Други причини, които харесваме NordVPN

Въпреки че ExpressVPN впечатлява с основната си услуга, NordVPN се откроява с много функции. В горната част на списъка са неговите специализирани сървъри, всеки от които ощипва различен аспект на сигурност.

Можете да използвате VPN над Tor сървърите, за да осъществите анонимност без компромиси или торент сървърите за гладни за връзки към връстници данни. Специализираните сървъри разделят NordVPN, което ви позволява да настроите връзката си за задачата, която изпълнявате.

CyberSec е друга впечатляваща функция. NordVPN не е единственият доставчик, който включва рекламен блокер – прочетете нашия преглед PureVPN за друг пример – но той е единственият, който го прави с толкова високо качество. Той блокира рекламите, злонамерените страници и проследяването с лекота, което е доста доказателство, като се има предвид колко обикновено са посредствени рекламни блокери..

Това каза, че NordVPN не е перфектен. Сървърната му мрежа е масивна, но почти до грешка. Намирането на сървър може да бъде скучно, тъй като много от опциите създават бавни скорости или изобщо не се свързват. Ногите никога не нараняват никого, но NordVPN си заслужава усилията. Можете да научите повече в нашия преглед на NordVPN или да го изпробвате сами с 30-дневната си гаранция за връщане на парите.

  Как да настроите силна парола през 2023 г.

CyberGhost

Разочароващата скорост и по-малката сървърна мрежа на CyberGhost го поставя на няколко крачки зад ExpressVPN и NordVPN. Това каза, че характеристиките са толкова добри, а плановете толкова скъпи, че малкият компромис в други области си заслужава цената на приемане.

cyberghost преглед-поднос-UI

За съжаление потребителите на Chrome OS трябва да прескачат обръчи, за да използват CyberGhost. Доставчикът има разширение за браузър, но не се отнася до платен план. По-скоро разширението на браузъра предлага безплатен прокси като начин за тестване на услугата преди покупка. Както можете да прочетете в нашето ръководство за VPN срещу прокси срещу Tor, безплатните прокси сървъри обикновено са лоша идея.

Това ви оставя с приложението Android, което превежда добре на работния плот, и L2TP връзките чрез ръчна настройка, за която, за щастие, CyberGhost има обширно ръководство за. Въпреки че разширенията на браузъра са най-добрият заместител на Chromebook, които не поддържат приложения за Android, ясната поддръжка на CyberGhost за Chrome OS прави ръчната настройка проста.

Актуализацията на CyberGhost до версия 7 го направи още по-привлекателна опция за Chrome OS. Обновеният интерфейс е създаден от самото начало, за да „унифицира изживяването на CyberGhost на всички устройства“, като дори и ограниченото приложение за Android се чувства стабилно. Докато версията на Windows има повече звънци, CyberGhost върши добра работа, като ви предоставя допълнителни екстри, с които да играете.

Други причини, които харесваме CyberGhost

Балансът на характеристиките и цената е това, което прави CyberGhost блясък. Услугата няма най-впечатляващите скорости или сигурност, но тези аспекти все още са проходими, което отличава характеристиките и ниската цена.

Месечните ставки не са много – CyberGhost струва колкото ExpressVPN на този фронт, но двугодишните и тригодишните планове предлагат много полза. Можете да получите три години защита за приблизително същата цена като година с други доставчици на най-добри рафтове (около 100 долара). Плановете идват с до седем връзки наведнъж и 45-дневна гаранция за връщане на парите, което е нечувано сред VPN мрежи.

Функциите също са чудесни. CyberGhost включва специализирани сървъри за стрийминг, които спечелиха място в най-добрия ни VPN за поточно ръководство и необичайна форма на VPN автоматизация, известна като „интелигентни правила“. Можете да научите повече в нашия преглед на CyberGhost или да се възползвате от 45-дневната гаранция за връщане на парите.

TorGuard

TorGuard има разширение за браузър и приложение за Android, така че е добър избор за Chromebook такъв, какъвто е. Това каза, ние го включваме поради обширните ресурси, които предоставя за ръчна настройка. За разлика от повечето VPN, TorGuard има ръководства за настройка на L2TP, OpenVPN и Cisco AnyConnect.

torguard преглед интерфейс

HideMyAss също има ръководство за настройка на OpenVPN, но, както можете да прочетете в нашия преглед на HideMyAss, тази услуга е по-ниска от TorGuard. Накратко, OpenVPN връзките изискват сертификат за сигурност в Chrome OS, който, за щастие, TorGuard предоставя чрез ръководството си за настройка.

Можете също да се свържете с помощта на разширението на браузъра Cisco AnyConnect, което е VPN базирана на SSL / TLS, което се препоръчва за тунелиране в силно цензурирани страни, като Китай (прочетете нашите най-добри VPN услуги за ръководство за Китай). Както прави OpenVPN, TorGuard предоставя ръководство за настройка на Cisco AnyConnect.

Ако желаете да си изцапате ръцете, TorGuard ще ви възнагради за това, което е тенденция, която започва по време на настройка и пренася към други аспекти на услугата. Макар и да не е лесен процес, TorGuard помага да се облекчи тежестта с отлични ресурси за поддръжка, което означава, че можете да изпиете тортата си и да я ядете.

Други причини, които харесваме TorGuard

Както споменахме, TorGuard ви награждава за работа. Той е един от най-конфигуриращите се VPN на пазара и макар това да не е много удобно за потребителя, той е перфектен за производителите на тенекеджии. TorGuard предоставя и по-малко известни функции, като Cisco AnyConnect, за тези, които се интересуват от тях.

  Най-добър VPN за Непал през 2023 г.: Свързване от Катманду

Друга от тези характеристики е торент IP проверка. Въпреки че много VPN мрежи предлагат начин за проверка на вашия IP адрес, TorGuard предлага начин да се провери дали вашият IP адрес е безопасен по време на торент. Можете да изтеглите торент файл, който няма сеялки, което означава, че можете да се свържете и да видите IP адреса си, сякаш изтегляте на истинска P2P връзка.

Друга е възможността за задаване на скриптове преди връзка, след връзка и след прекъсване. Добавянето на вашите собствени скриптове към VPN отваря възможностите за това какво можете да направите с услуга, а TorGuard е един от малкото доставчици, които ги позволяват. Можете да научите повече за това в нашия преглед на TorGuard или да го изпробвате сами с неговата седемдневна гаранция за връщане на парите.

VyprVPN

VyprVPN е натоварен с функции и сигурност, което прави доставчика по средата на пътя добър вариант, но не и най-добрият. Притежава слабо обслужване на клиенти, малка сървърна мрежа и посредствени скорости, но като евтин вариант за Chromebook, VyprVPN е достатъчен.

vyprvpn преглед интерфейс

Той има приложение за Android, така че ако притежавате Chromebook, който го поддържа, имате късмет. По-важното е обаче, че той предоставя ръководство за настройка на L2TP връзки, включително предварително настроения ключ. Освен това прави имената на хостовете на всички сървъри в мрежата му публично достъпни, така че е лесно да намерите това, от което се нуждаете.

Цените на VyprVPN също са прилични. Стандартният план се предлага с три връзки за около 5 долара на месец, което не е лошо. Въпреки това, по-скъпият VyprVPN Premium ще ви осигури още две връзки и достъп до най-голямата му функция, протокола Chameleon.

Патентованият протокол на VyprVPN е подобен на OpenVPN. Една от недостатъците на OpenVPN е, че той не се опитва да затъмнява вашите пакети. Вместо това ги прави да изглеждат като нормален интернет трафик. Въпреки че това е добре в повечето сценарии, дълбоката проверка на пакети може да разкрие вашата самоличност. С Хамелеон това не е проблем.

Други причини, които харесваме VyprVPN

Подобно на повечето VPN за Chromebook, VyprVPN не включва ръководства за настройка на OpenVPN, но ако имате достатъчно късмет да притежавате Chromebook, който поддържа Google Play Store, все пак можете да се възползвате от много от функциите на VyprVPN.

Една такава функция е убийството на приложения, което ви позволява да кажете на VyprVPN да използва ключа за убиване само с конкретни приложения. Ако VPN се провали, превключвателят за убийство ще се задейства, блокирайки всичко, което правите от незащитената мрежа. С убийството на приложения можете да изберете кои приложения искате да защитите, така че компютърът ви да не се превърне в тегло на хартия, докато VPN разбере какво прави.

Някои от по-модерните функции, като забавяне на маршрута, многословие и MTU, не са налични в приложението за Android. Въпреки че това е жалко, тези функции не са приложими за повечето потребители. Като цяло, VyprVPN е солидна опция за Chromebook, въпреки малкото си недостатъци. Можете да научите повече в нашия ревю на VyprVPN или да го изпробвате с 30-дневната си гаранция за връщане на парите.

Заключителни мисли

Намирането на солиден VPN за Chromebook е трудно. Възможностите за работа в мрежа не са много, затруднявайки осигуряването на пълно VPN изживяване. В най-добрия случай ще използвате приложението Android, за да осъществите връзката си.

Доставчиците по-горе помагат да се облекчи тази болка. ExpressVPN, например, осигурява по-голямата част от опита на работния плот в мобилното приложение. Ако не сте добре да нямате интерфейс, ръководството за настройка на OpenGPard на TorGuard също работи добре.

Кой VPN използвате на своя Chromebook? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me