PureVPN срещу ExpressVPN: Актуализирана битка за 2023 г.

Понастоящем ExpressVPN е оценен като най-добрият VPN, който прегледахме, съчетавайки отличен списък от функции, лесен за използване интерфейс и безупречна сигурност под един покрив. Той управлява гамата от съвпадения, сваляйки дори титани от индустрията за виртуални частни мрежи (прочетете нашето сравнение ExpressVPN срещу NordVPN за това). 

Освен това ExpressVPN свали PureVPN последния път, когато сравнихме двете услуги. Въпреки това, след проницателен одит на поверителността и обновения уебсайт, PureVPN надхвърли лентата, която предварително беше зададена, което означава, че отново е време да видим кой печели в битката за ExpressVPN срещу PureVPN. 

Както при всичките ни сравнения, ние разглеждаме тези две VPN във вакуум, така че препоръчваме да прочетете нашия PureVPN преглед и ExpressVPN преглед за пълните си мисли. Въпреки че са различни в различни области, и двете предоставят отлично обслужване и с щедри политики за възстановяване на суми в готовност, няма риск да ги опитате.

Настройване на битка: ExpressVPN срещу PureVPN

Преди да влезете в него, нека да зададем някои основни правила. Ще сравним ExpressVPN и PureVPN в пет кръга: функции, цени, лекота на използване, бързина и сигурност. Всеки от тези рундове струва една точка, и която от VPN услугата има най-много точки в края, ще бъде нашият общ победител. 

Въпреки че има естествен преход между кръговете, ще се опитаме да ограничим оценката до отделен кръг. Това означава, че ако цената е добра, е добре, дори ако има и други фактори, които трябва да вземете предвид. Тези други фактори ще бъдат обобщени в края на всеки кръг, така че препоръчваме да прочетете пълните си мисли, а не просто да преглеждате победителите. 

Освен това нашата работа е да бъдем решаващи във всеки кръг, но понякога има повече от историята, отколкото само един победител. Най-добрият за вас може да е различен от нашия победител, в зависимост от различни фактори. В този случай, когато сравняваме двама солидни VPN доставчици, е трудно да се каже окончателно, че един е по-добър от другия за всички.

1

Характеристика

С множество солидни VPN, характеристики се превърнаха в определяща характеристика за топ кучетата. Както сме виждали многократно преди, липсата на функции води до изпитване на подпарти, дори ако основната VPN услуга е наред (прочетете нашия Goose VPN преглед за пример за това). В този кръг ще видим как ExpressVPN и PureVPN надграждат типичното изживяване на поверителност.

PureVPN

PureVPN винаги е бил насочен към функции VPN доставчик и въпреки че някои от тези функции са заключени зад платена стена, основният ви абонамент все още ви носи много. Това започва, както трябва при всеки добър VPN, с ключ за убийство, който ще блокира вашата интернет връзка в случай, че загубите връзка с отдалечения ви сървър. 

Въпреки това, PureVPN надгражда превключвателя за убийство с тест за скорост и разделяне на тунели. Въпреки че тестът за скоростта е доста основен, въпреки това, това е добре дошло. Разделянето на тунели е много по-вълнуващо, което ви позволява да насочвате към VPN връзката на база приложение. Единствената липсваща функция е убийството на приложения, което, както можете да видите в нашия преглед на Astrill, е доста специализирано.

purevpn преглед-сплит-тунелиране

Платените функции включват пренасочване на пристанища, DDoS защита и специален IP адрес. Всеки прави допълнителен долар на месец, което не е лоша ставка. Това каза, че бихме искали да видим, че DDoS защитата е включена безплатно. Зареждането за пренасочване на порт и специални IP адреси има смисъл, но защитата на DDoS трябва да бъде включена функция. 

Може би най-известната „функция” е модалният подход на PureVPN към процеса на свързване със сървъра. Тъй като ще влезем в три кръг, има няколко режима, от които можете да избирате, когато се свържете със сървър. 

Въпреки че тези режими често причиняват повече караница, отколкото си струват при избора на сървър, режимът „стрийминг“ е приятна функция, която ви позволява да се свържете със сървър въз основа на уебсайта, до който се опитвате да получите достъп. 

В противен случай PureVPN включва разширение за Chrome и Firefox. Това е най-вече оттеглена версия на настолното му приложение, осигуряваща по-опростен процес на свързване със сървъра. Въпреки това, той също така идва със защита от теч на WebRTC и връзка, базирана на уебсайта. 

ExpressVPN

ExpressVPN е фокусирано приложение, което означава, че е по-загрижено да се свържете, отколкото е с персонализация (прочетете нашия преглед на TorGuard за това). Въпреки че има доста функции, с които да се погрижите, те са запазени за други части на приложението, за да запазите потребителското изпитване възможно най-просто.. 

Той върви до главата до PureVPN в отдела за функции, като осигурява превключвател за убийство, тест на скоростта и разделен тунелинг. Превключвателят kill е малко уникален по това, че все пак ви позволява да използвате устройства, като принтери, в локалната си мрежа, докато връзката ви с отворения интернет е блокирана. Разделеното му тунелиране е стандартно. 

  Как да получите IP адрес в Сингапур: да чуете рева на лъва през 2023 г.

Тестът за скорост обаче е по-здрав. Вместо просто да тества латентността, както прави PureVPN, ExpressVPN показва латентността и скоростта на изтегляне на всяко от нейните местоположения, както и предоставя индекс на скоростта, който отбелязва колко бърза е тя в общия списък. Макар и малка разлика, по-стабилният тест за скорост на ExpressVPN го циментира над PureVPN.

expressvpn преглед скорост тест

ExpressVPN предлага и разширение за браузър, което предоставя по-прост начин за свързване със сървър. Въпреки това, той се разширява при реализацията на PureVPN с малка кутия с инструменти за поверителност, което ви позволява да облъчвате местоположението си, да блокирате заявките на WebRTC и да налагате HTTPS навсякъде (прочетете нашето ръководство за SSL срещу TLS за повече информация за това).  

Кръгла първа мисъл

Функция за функция, ExpressVPN и PureVPN са равни. И двата VPN предлагат разделно тунелиране, превключвател за убийство, разширение на браузъра и тест за скорост. Въпреки това ExpressVPN предлага по-стабилни версии на тези функции, показващи скоростта на изтегляне в теста за скорост и предлагащи множество инструменти за поверителност в разширението на браузъра.

Кръг: Характеристики Точка за ExpressVPN

PureVPN лого
ExpressVPN лого

2

Ценообразуване

Ценообразуването е важно за всеки софтуер или онлайн услуги, но особено за VPN. Изглежда, че има високо ниво на несъответствие, що се отнася до цената на VPN – прочетете нашия преглед на Hide.me за пример за това – правейки този кръг от първостепенно значение. В този кръг ще сравним разходите, наличните цикли на фактуриране и политиките за възстановяване на PureVPN и ExpressVPN. 

PureVPN

В месечния и годишния край на нещата PureVPN е в съответствие с останалата част от пазара, като зарежда около $ 11 на месец и около $ 70 на година. Въпреки че не е лоша цена, има по-добри оферти, ако сте фокусирани върху по-кратка продължителност (прочетете нашия преглед на частния достъп до Интернет за това). 

Краткосрочните абонаменти са прилични, в най-добрия случай, но PureVPN се отличава, когато става дума за многогодишни договори. Това е една от малкото услуги, които предлагат петгодишен абонамент, което намалява общата цена до под 100 долара. За справка, тригодишният план на 99-те долара на CyberGhost е една от най-добрите стойности на пазара (прочетете нашия преглед на CyberGhost и нашия преглед ExpressVPN срещу CyberGhost). 

PureVPN е несравним, когато става дума за дългосрочни абонаменти. По-късите продължителности не са впечатляващи, но когато можете да получите защита на поверителността за около 1,50 долара на месец, това едва ли има значение. Освен това PureVPN предлага 31-дневна гаранция за връщане на парите, което означава, че няма риск да го изпробвате. 

Ако предпочитате да закупите пробен акаунт, можете, но не е много. PureVPN предлага тридневна пробна сметка за $ 2,50, но при готовност за възстановяване на средства, е по-добре просто да изпробвате пълен план.

ExpressVPN

ExpressVPN е една от възможностите за цените, с месечна ставка, която е $ 1 по-скъпа от NordVPN (прочетете нашия преглед на NordVPN). Въпреки че скоростта е съвместима с други най-добрите VPN услуги, тя осигурява малка стойност в сравнение с по-дългите трайности. 

В допълнение към едномесечен план, ExpressVPN предлага опции за шест месеца и една година. Шестмесечният план работи малко по-малко от годишния план на PureVPN на стойност 60 долара, докато годишният вариант струва същото като петгодишния план на PureVPN от 100 долара. Можете да получите тримесечна услуга безплатно при първото си регистриране, но независимо, цената е много по-висока от тази на PureVPN. 

Поддържането на абонамента е 30-дневна гаранция за връщане на парите, която ExpressVPN отличава, много за разлика от VPN.asia (прочетете нашия преглед на VPN.asia за повече информация по този въпрос). Въпреки че технически ден е по-кратък от прозореца за възстановяване на PureVPN, правилата за връщане на пари са повече или по-малко същите. 

Що се отнася до плащането, ExpressVPN съвпада с PureVPN с PayPal, кредитни карти и bitcoin, което е по-добро от IPVanish (прочетете нашия ExpressVPN срещу IPVanish парче), въпреки че му липсват други опции, насочени към поверителност, като например пари в брой. Ако това е следното, не забравяйте да прочетете нашето ревю на Mullvad.

Кръгли две мисли

Въпреки че ExpressVPN и PureVPN предлагат солидна услуга на съответните им цени, не можем да отречем, че PureVPN осигурява по-добра стойност. Петгодишен план за 100 долара е трудно да се оспори, дори и за ExpressVPN. Това поставя PureVPN на дъската за този втори кръг.

Кръг: Ценова точка за PureVPN

PureVPN лого
ExpressVPN лого

3

Лесно използване

VPN трябва да бъде автоматичен, което ви позволява да изберете местоположението си и да забравите, че приложението дори се стартира. В този кръг ще сравним колко лесно е да настроите ExpressVPN и PureVPN, както и колко лесно е да свържете VPN. 

PureVPN

PureVPN използва различен подход при свързване. Вместо да ви представя само няколко сървъра и да ви помоли да изберете един, VPN предоставя множество режими. Тези режими не променят нищо относно процеса на свързване. По-скоро те ви насочват към конкретни сървъри или ви позволяват да се свържете въз основа на уебсайт. 

  Как да настроите силна парола през 2023 г.

purevpn преглед-режими

Въпреки че идеята на теория е чудесна, това прави VPN потребителското изживяване по-тромаво на практика. Те, за всички намерения и цели, филтрират опции за броя сървъри, макар и под прикритието на нещо по-голямо. 

Освен това, те могат да причинят объркване при свързване. Например, когато използваме поточния режим на VPN, ние се борихме за достъп до Netflix, но в нормалния режим „свобода в интернет“ Netflix се зареждаше отлично. 

Можете да предпочитате места за бърз достъп до често срещаните сървъри, но извън това няма опции за филтриране. Не можете да азбучете списъка с местоположения или да се свържете въз основа на препоръчания сървър от PureVPN. Приложението VPN все още е използваемо, но се чувства твърде сладко. В опит да направи приложението повече от това, което е, PureVPN наранява потребителското изживяване. 

Горната част е зоната на члена, до която можете да получите достъп до PureVPN. Това табло за управление е отлично, което ви позволява бързо да управлявате абонамента си, да намерите помощ, когато имате нужда от него и да настроите приложението на други платформи. Бихме искали да видим тази философия на дизайна, пренесена в локалното приложение. 

ExpressVPN

ExpressVPN, както е споменато в първия кръг, се оптимизира през и през. След като изберете план и проверите, дори не е необходимо да влизате в приложението. По-скоро ExpressVPN предоставя код за активиране, който ще използвате за удостоверяване на устройството си. 

След това ExpressVPN ще се отвори, показвайки интелигентно местоположение, избрано въз основа на действителното ви местоположение, и голям бутон „on“. Въпреки че не е необходимо да обяснявате, ExpressVPN пояснява, че трябва да щракнете върху бутона, за да осигурите връзката си със сървъра. За повечето хора местоположението на интелигентния сървър е наред, но можете също да изберете сървър, като използвате бутона „изберете местоположение“. 

expressvpn преглед старта

Има и редица настройки, активирани по подразбиране, включително превключвателя за убийство. Най-важната настройка по подразбиране обаче е свързана със стартиране. ExpressVPN автоматично ще се стартира и свързва, когато стартирате компютъра си. Докато съдържанието ви остава на едно и също виртуално местоположение, вероятно ще забравите, че е дори на вашата машина. 

Всичко за ExpressVPN набляга на използваемостта, което позволява на VPN да излезе от пътя на ежедневния си процес на връзка. Приложението е подходящо и за мобилни устройства, спечелвайки ExpressVPN кимване в най-добрия ни VPN за iPhone и най-добрия VPN за ръководства за Android.

Кръгли три мисли

Този кръг е най-решаващият от жребия. Въпреки че PureVPN не е труден за използване, липсва й лак на ExpressVPN. Лесността на използване на ExpressVPN му помага да се стопи на фона на ежедневното ви използване на компютър, като лесно печелите точка в този кръг.

Кръг: Точка за лесна употреба за ExpressVPN

PureVPN лого
ExpressVPN лого

4

скорост

Може би най-конкретният кръг от това сравнение, скоростта е един от ключовите фактори, които трябва да вземете предвид при избора на VPN. По-долу ще разгледаме резултатите от нашите тестове за скорост за PureVPN и ExpressVPN. И за двете VPN тествахме няколко локации, използвайки OpenVPN / UDP и AES-256, с нашата незащитена скорост като точка за сравнение. 

PureVPN

PureVPN се показа впечатляващо по време на последния ни кръг от тестове за скорост. Той има редица виртуални сървъри, но ние тествахме само физически сървъри, за да гарантираме, че всичко е справедливо. Както можете да видите в нашите резултати по-долу, PureVPN се запази при тунелиране в една и съща държава и спадна само малко, когато се насочва в чужбина. 

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Незащитен (Сейнт Луис) 7 81.23 21.06
Ню Йорк, САЩ. 35 61.58 17.1
Ванкувър, Канада 76 59.07 17.88
Сао Пауло, Бразилия 154 58.19 15.61
Хонг Конг 225 57.83 12.12
Бризбейн, Австралия 225 25.62 11.4

Има някаква вариация, но въпреки това PureVPN е бърз. Най-впечатляващо беше колко бързо беше, когато се свързвах с Хонконг. Въпреки че скоростта на качване ни спадна много на това място, ние загубихме само 25Mbps от скоростта на изтегляне, което е отлично. Закъснението също остана ниско. 

Най-големият фактор при PureVPN е вашата незащитена скорост. Бързо е, в това няма никакво съмнение, но има малко количество отклонение, с което трябва да се справите. Ако вече имате бавна връзка и се нуждаете от силно конкретно местоположение, възможно е – макар и доста малко вероятно – да е по-бавно от останалите места. 

ExpressVPN

ExpressVPN остава най-бързата VPN услуга, която сме тествали, не само защото остава бърза, когато е близо до дома, но и защото остава бърза, когато е в чужбина. Сравнявайки числа, той е по-последователен от PureVPN и отнема много малко от първоначалната връзка. Най-впечатляващо обаче е международното му представяне.

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
беззащитен 9 161,83 10.22
Умно местоположение-град Канзас 44 105,49 7.94
Торонто 35 90.57 7.89
Амстердам 145 103,12 4.48
Сингапур 244 85.47 2.98
Япония 163 100,82 4.84

Сравнявайки средни стойности, PureVPN се движеше средно около 64 процента от нашата незащитена скорост на изтегляне, което е отлично. Скоростта на ExpressVPN обаче е по-бърза. Средната му стойност е била 78 процента от нашата незащитена скорост. Въпреки че търгуват удари близо до дома, международната ефективност на ExpressVPN го прави по-бърз като цяло. 

  Интернет цензура в Китай: как Средното царство блокира мрежата

Както можете да видите в нашите резултати, ExpressVPN поддържа постоянни скорости в целия свят, падайки само с малко в Япония. Подобно на PureVPN, обаче, ако входящите ви скорости са бавни, може да има прекалено голям размер на първоначалния данък.

Кръг четири мисли

Този кръг е труден. Когато създавахме нашето най-бързо VPN ръководство, ние базирахме нашите тестове на средно претеглена стойност, която циментира ExpressVPN в горната част на нашия списък, макар и само с малък марж. Използването на претеглени средни стойности е най-добре при тестване на няколко VPN, тъй като в повечето случаи местата, близки до вашето физическо местоположение, ще бъдат по-бързи. 

Това не е вярно за PureVPN и ExpressVPN. И двата VPN са доста бързи, дори когато пътувате в чужбина. За целта на този кръг ще се върнем към числата. Средно, ExpressVPN имаше по-малко спад при изтегляне, спечелвайки го на победата в този кръг. 

Кръг: Точка за скорост за ExpressVPN

PureVPN лого
ExpressVPN лого

5

Сигурност & поверителност

Независимо от цената или характеристиките, VPN е нищо, ако неговата сигурност и поверителност не са здрави. В този кръг ще сравним политиките за поверителност на PureVPN и ExpressVPN, както и опциите за защита, предлагани във всяко приложение.

PureVPN

PureVPN по подразбиране е „автоматичен“ протокол, когато стартирате приложението, което твърди, че има най-добър баланс на скорост и сигурност. Този автоматичен протокол е двусмислен, тъй като PureVPN може да използва всичко от PPTP до OpenVPN въз основа на вашата връзка. Препоръчваме ви веднага да преминете към OpenVPN (прочетете разбивката на нашия VPN протокол, за да научите защо).  

purevpn-преглед-протоколи

OpenVPN е сдвоена с AES-256, което е най-силното нещо наоколо, както можете да видите в нашето описание на криптирането. За да гарантираме, че мерките за сигурност са толкова добри, колкото изглеждаха, проведохме PureVPN чрез поредица от тестове за течове на DNS, като също проверихме течовете на IP и WebRTC. За щастие, всичко излезе чисто. 

Важно е обаче да запомните, че PureVPN има голям брой виртуални сървъри. Те са отбелязани в приложението, така че можете да се освободите от тях, ако се притеснявате за сигурността. Тествайки виртуалните сървъри, можем доста лесно да проследим физическото местоположение на сървъра. На сървърите за голи метали обаче всичко беше наред. 

Що се отнася до поверителността, PureVPN поддържа основни дневници за връзка, което включва кога сте се свързали и ISP, който сте използвали. Вашият първоначален IP, IP за местоназначение, конкретно време, което сте свързали и вашите дейности не се наблюдават или регистрират. Това каза, че PureVPN е помагал на ФБР в миналото за залавяне на киберстакер. В този инцидент тя не наруши своята политика за поверителност. 

ExpressVPN

ExpressVPN излиза, замахвайки със златния стандарт в VPN сигурността: OpenVPN с AES-256. Подобно на PureVPN, има и други опции на протокол, включително SSTP, L2TP и PPTP, но OpenVPN се използва по подразбиране. Криптирането е заключено, както е при повечето VPN, но можете да го конфигурирате, ако нямате нищо против да копаете с конфигурационни файлове на OpenVPN.

expressvpn преглед-протокола възможности

Има и автоматична опция, която отново препоръчваме да промените. Изпълнявайки ExpressVPN през същата серия тестове за течове, всичко излезе чисто. Има и редица виртуални местоположения, макар и по-малко от PureVPN. 

Поверителността се обработва с най-голямо уважение. ExpressVPN събира минимална информация по време на връзка, включително общите прехвърлени данни, версията на приложението и ако връзката е била успешна. Не се записва информация, която може да се идентифицира лично, но ако наистина сте загрижени за поверителността, можете да продължите напред. 

Удостоверяването на базата на маркери на ExpressVPN означава, че не е необходимо да използвате истински имейл адрес. Можете лесно да се регистрирате с имейл за горелка и да плащате с криптовалута. 

Тъй като никога не е необходимо да влизате локално, никога не трябва да предавате информация на ExpressVPN. Дори и това да се случи, тази информация ще бъде в сигурни ръце, като се има предвид, че ExpressVPN е базиран на Британските Вирджински острови, които имат някои от най-добрите закони за поверителност в света.. 

Подходът към поверителността е обобщен най-добре в политиката за поверителност на ExpressVPN: „Може да знаем, че клиент е използвал ExpressVPN, но никога не знаем как са използвали услугата ни.“

Кръг пет мисли

Това е друг близък кръг и определянето на победител в този е малко нулева точка. И двете VPN предлагат политика без регистрация и OpenVPN с AES-256. Нашата работа обаче е да разделим космите. В този контекст ExpressVPN има леко предимство със своята автентификация на базата на маркери и разположение на Британските Вирджински острови.

Кръг: Сигурност & Точка за поверителност за ExpressVPN

PureVPN лого
ExpressVPN лого

6

Заключителни мисли

В предишните версии на това сравнение то изобщо не беше затворено и ExpressVPN избърса пода с PureVPN. Вече е много по-близо, защото PureVPN подобри много части от своята сигурност и се включи с някои бързи скорости, за да стартира. Въпреки това използваемостта все още заема задно място към ExpressVPN и това беше определящият фактор за нас. 

Победител: ExpressVPN

Какво мислите за тези VPN? Съгласни ли сте, че ExpressVPN е по-добрият вариант? Кажете ни защо или защо не в коментарите по-долу и както винаги благодаря за четенето. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me