Bitdefender vs Webroot: Rooting Out den bedste antivirus fra 2023

Din identitet er i konstant fare, hvis du bruger en pc uden den rigtige antivirus. Cyberkriminelle kan stjæle din identitet, tage dine filer og gå på kompromis med din økonomiske sundhed. Derfor er software som Bitdefender og Webroot til salg, klar til at beskytte dig mod de mest øjeblikkelige cybersikkerhedstrusler.

Vi sætter Bitdefender og Webroot på prøve i en head-to-head kamp for at finde ud af, om Bitdefender stadig fortjener vores anbefaling som den bedste antivirus-software, eller om Webroot er ved at slå det fra sin piedestal. Se det ekstra lange øjeblik på, hvad vi har at sige om Webrots usædvanlige metoder, før du træffer beslutninger.

Inden vi begynder vores Bitdefender vs. Webroot-gennemløb, skal du ikke glemme at tage et kig på vores individuelle Bitdefender-gennemgang og Webroot-gennemgang for at få en komplet oversigt over hver antivirus-softwares styrker og svagheder.

Opsætning af en kamp: Bitdefender vs. Webroot

Vi tester Bitdefender og Webroot i fem runder for at hjælpe dig med at sammenligne de to – se på deres funktioner, priser, generel brugervenlighed, standard beskyttelse og kvalitet af kundesupport – inden vi leverer vores endelige roundup og dom.

Hver af disse fem runder har en individuel vinder, som tjener et point. Den første software, der modtager tre eller flere point, vil være vinderen med en kort oversigt for at forklare hvorfor.

Du kan springe til genopgaver, men du får en bedre forståelse ved at læse gennem hver runde fuldt ud. Hvis du har et andet synspunkt end vores, skal du droppe dine tanker i kommentarfeltet.

1

Funktioner

Antivirusudviklere arbejder utrætteligt for at hjælpe med at slå cyberkriminalitet, men ikke alle antivirusprogrammer har den samme dybde af funktioner. Hvorvidt din antivirus er forberedt på disse trusler afhænger af, om den holder sig foran spillet med ny funktionsudvikling. Med det i tankerne vil vi undersøge funktionerne både Bitdefender og Webroot tilbyder.

Bitdefender

Der er en grund til, at Bitdefender er et af vores mest sikre antivirus-softwarevalg. Det har funktioner til at dække ethvert antal potentielle cybertrusler, men du bliver nødt til at betale en præmie for at få adgang til nogle af dem.

Bitdefender-funktioner

Bitdefender kommer med en af ​​de mest omfattende sæt beskyttelsesfunktioner, vi har set, noget vi vil tale mere om i vores beskyttelsesafdeling. Som standard leveres Bitdefender med malware-beskyttelse, der kan kigge efter og stoppe den mest sofistikerede malware, der i øjeblikket er i naturen.

Derudover sikkerhedskopierer Bitfender sine buzzwords, ligesom “databeskyttelse i realtid” med WiFi-sikkerhedsværktøjer, en firewall til at stoppe indgående trusler, browserspecifikationsværktøjer samt beskyttelse til at blokere adgangen til din mikrofon og webcam.

Bitdefender stopper dog ikke der. Den leveres også med yderligere (valgfri) udvidelser til din browser for at blokere ondsindede websteder. Det har også Safepay, en sandkasse-browser, der isolerer sig selv med et virtuelt tastatur til at hjælpe med at blokere enhver, der overvåger dig, mens du handler online eller får adgang til din bank.

Kombineret med en VPN med en daglig grænse på 200 MB kan du sikkert få adgang til dine mest følsomme konti på åben WiFi, hvilket reducerer farerne ved offentlige WiFi-netværk. Når det er sagt, kan en 200 MB databegrænsning udtømmes temmelig hurtigt under tungere brug, så du kan ikke behandle Bitdefender som en komplet NordVPN-erstatning (se vores NordVPN-gennemgang).

For yderligere at forbedre din sikkerhed leveres Bitdefender også med en passwordadministrator og sikre filværktøjer til at kryptere, beskytte eller makulere dine mest følsomme filer (afhængigt af dine behov).  

Alle disse funktioner er standard på tværs af Bitdefenders pakker, men nogle er kun Windows. Det er også vigtigt at bemærke, at beskyttelse af Mac eller mobile enheder som Android kræver et dyrere abonnement.

Bitdefender markedsfører pakker som “Total Security”, og det er klart, hvorfor. Det prøver at være det eneste værktøj, du har brug for for at beskytte alle dine enheder, hvad enten det er din Windows, Mac eller Android-telefon. Med så omfattende funktioner gør det et ret godt stykke arbejde for det.

Webroot

Webroot har taget en innovativ tilgang til sine overordnede beskyttelsesmetoder. I stedet for at stole på og bruge dine systemressourcer, er Webroot SecureAnywhere baseret på skydetektering og -beskyttelse.

Webroot-funktioner

Dette betyder, at din Webroot-installation er meget mindre, idet du drager fordel af Webroot i skyen, med alle de computerressourcer og oplysninger, den har til rådighed. Den registrerer og behandler nye trusler og videregiver derefter disse oplysninger til andre brugere næsten øjeblikkeligt, hvilket kraftigt reducerer indvirkningen på din pc.

  Bedste VPN for Saudi-Arabien 2023: Sikkerhed midt i skiftende sand

Webroot bruger dette til at danne dets standard “avanceret trusselsbeskyttelse”, som den tilbyder på tværs af alle sine pakker til Windows- og Mac-brugere. Det leveres med anti-phishing og anti-malware sammen med en netværks firewall og WiFi-overvågning samt beskyttelse af dit webcam.

Visse funktioner koster ekstra, som Webrots adgangskodemanager og mobil support. Det er ikke en Dashlane-udskiftning (se vores anmeldelse af Dashlane), men hvis du ikke har noget sted at gemme dine adgangskoder, vil det helt sikkert gøre tingene lettere. 

Mobil support til iOS og Android er en anden premium funktion, men du får også 25 GB ekstra cloud-opbevaring for at blødgøre aftalen.

Rundtanker

Med sådanne minimale systemkrav og et lavt fodaftryk er Webroot en fantastisk mulighed for ældre pc’er og Mac-computere, og den indeholder nogle premium-funktioner, f.eks. En adgangskodemanager og webcam-beskyttelse.

Bitdefender tilbyder de samme funktioner og derefter ekstra på toppen, herunder filspaltning og anti-tyveri, blandt andet, hvilket gør det til det bedre af de to her.

Round: Features Point for Bitdefender Antivirus

Bitdefender Antivirus Logo
Webroot SecureAnywhere-logo

2

Pris

Uden planer til overkommelige priser ville premium-antivirus-softwarevirksomheder ikke være i meget længe. Både Bitdefender og Webroot tilbyder prisplaner med glidende skalaer, med ekstra funktioner, der koster dig ekstra.

Der kan kun være en enkelt vinder i krigen mod omkostninger, så lad os sammenligne de prisplaner, som begge virksomheder tilbyder.

Bitdefender

Bitdefender har fire prisplaner, hver med et stigende antal tilgængelige funktioner. Omkostningerne ved disse planer varierer afhængigt af den type enhed, du ønsker at beskytte. Der er også forskellige planlængder fra et til tre år.

Bitdefender behandler nye kunder meget godt med omkring 40-50 procent-rabatter til rådighed på prisfastsættelsesplaner med tre enheder. Takket være disse rabatter fungerer det billigere for nye kunder på visse planer, såsom mellemdistanceret Bitdefender Internet Security-plan, at tage dækning af tre enheder end dækning for kun en enhed.

Antivirus Plus er den billigste Bitdefender-pakke, der tilbydes. Denne Windows-eneste plan er dog ret grundlæggende. Det er begrænset til Windows, mangler webcam-beskyttelse og Safepay (sammen med flere andre premium-funktioner), men kommer med den fulde anti-malware-dækning. Det leveres med dækning for op til 10 enheder, men kun 10 Windows-enheder.

Internetsikkerhed er også til Windows-brugere, men det giver det fulde sæt Bitdefender-funktioner, ekskl. Tyverisikring. Det tilbyder også dækning for op til 10 enheder sammen med en-, tre- og fem-enhedsplaner. 

For en ekstra $ 5 til $ 10 (afhængigt af om du vælger fem- eller 10-enhedsdækning) kan du få support til Android og Mac med Bitdefender Total Security sammen med det fulde Bitdefender-funktionssæt. Bitdefenders Android-support er velovervejet, hvorfor vi anbefaler det på vores bedste antivirus til Android-shortlist.

Øverst på bunken er Family Pack, Bitdefenders plan for familier med dækning til 15 enheder. Dette er “alt undtagen køkkenvasken” -udgaven med maksimal enhedsdækning, fuld support til mobil og Mac og alle funktioner til ekstra $ 20 pr. År.

Webroot

Webroot tilbyder fem Webroot-antivirusplaner, men nogle af dem er specifikt målrettet mod nichepublikum, som gamere. Som du kunne forvente af navnet, er SecureAnywhere AntiVirus den grundlæggende plan for forbrugere. 

Rabatter for nye kunder er rimelige, men for eksisterende kunder koster AntiVirus omkring $ 10 mindre om året end den tilsvarende Bitdefender Antivirus Plus-pakke. Det understøtter Windows og Mac’er, mens det også tilbyder identitetsbeskyttelse, anti-phishing og en netværks firewall som standard.

Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus er det næste planlag, der tilføjer mobil support og en adgangskodemanager for en ekstra $ 10 pr. År sammenlignet med SecureAnywhere AntiVirus, såvel som support til tre eller fem enheder i et til tre år.

Internet Security Plus er den samme pris som Bitdefender Internet Security, men er den bedre mulighed for mobil- og Mac-brugere, skønt med færre andre funktioner. Nær toppen af ​​træet er Internet Security Complete, ca. $ 10 om året billigere end Bitdefender Total Security.

Det leveres med et systemoptimeringsværktøj (svarende til værktøjer som CCleaner), 25 GB lagerplads og dækning til fem enheder, som ligesom de andre planer er $ 10 pr. År billigere end den tilsvarende Bitdefender-plan. 

Internet Security Komplet familiepakke, med dækning på 10 enheder, er den eneste plan, der er dyrere end Bitdefender om året: $ 30 pr. År dyrere end Bitdefender Family Pack.

Blandt disse pakker sidder en mærkelighed i form af AntiVirus til pc-spillere. Denne nicheplan er, som du kan samle fra selve navnet, målrettet mod pc-spillere og tilbyder dem forsinkelsesfri, lydløs dækning med andre funktioner på niveau med AntiVirus-planen. Dækningen dækker dog kun en enhed.

  Bedste VPN til Mac 2023: Apples of Our Eye

Runde to tanker

Bitdefender klarer sig godt for at sprede omkostningerne ved sine planer, hvilket giver store rabatter for nye kunder og en glidende skala for funktioner. Webroot tilbyder lignende planer, men til en lavere pris (bortset fra planen for familier), så den vinder i sidste ende denne runde.

Runde: Prispoint for Webroot SecureAnywhere

Bitdefender Antivirus Logo
Webroot SecureAnywhere-logo

3

Brugervenlighed

Antivirus-software skal være let at installere, bruge og navigere rundt. Hvis antivirus-software ikke er brugervenligt, kan du muligvis finde dig selv bambuset af, hvad du skal gøre, når en krise rammer. Du kan finde et godt eksempel på en svær at bruge antivirus i vores BullGuard Antivirus-gennemgang.

Vi er ved at finde ud af, om Bitdefender og Webroot er de samme i denne samlede test af brugervenlighed.

Bitdefender

Bitdefender er en nem installation med få brugerprompt, og du er i gang inden for 10 minutter.

Bitdefender-klient

Det er ikke vanskeligt at bruge Bitdefender med en klient bygget op omkring et instrumentbræt, der er designet til at gøre det nemt at finde dine mest sandsynlige handlinger. Virusscanning, VPN og SafePay er alle “hurtige handlinger”, som Bitdefender automatisk giver dig, men du kan tilpasse dashboardet til dine egne krav.

For det meste skulle Bitdefender imidlertid ikke komme i vejen for dig. Lejlighedsvis får du en opdatering eller en anbefaling – for eksempel når Bitdefender mener, at du skal skifte til at bruge Safepay.

Hvis du vil ændre din Bitdefender-opsætning, kan du få adgang til dine indstillinger eller de andre avancerede funktioner, den tilbyder fra sidemenuen. Du kan også slå lyd fra eller tilpasse din Bitdefender-oplevelse med brugerprofiler. Du bruger muligvis en profil som denne til at låse din firewall på et åbent netværk, f.eks.

Bitdefenders klient er en af ​​de mest brugervenlige, vi har set, på linje med andre store navne, som AVG, som vores AVG-gennemgang påpeger. Begyndere vil ikke blive overvældet, mens avancerede brugere vil sætte pris på det tilgængelige tilpasningsniveau.

Webroot

Bitdefender er hurtig at installere, men Webroot er hurtigere med et installationsprogram, der kun er 5 MB i størrelse. Faktisk installerede vi det og scannede væk på to minutter. Det eneste ekstra trin for brugerne er at indsætte deres abonnementsnøgle, som Bitdefender giver, når du abonnerer.

Webroot-klient-scanning

For at sikre, at din pc er op til bunden, kører Webroot SecureAnywhere en indledende scanning af din pc og håndterer alle eksisterende trusler ved installationen. Dette er ikke kun effektivt, det er hurtigt – det skal være en af ​​de hurtigste og letteste scanninger, vi har set.

Når du er oppe og kører, er klienten enkel og fokuserer omkring scanningsaspektet af softwaren. Du har også en sidebjælke med let adgang til dine indstillinger, premiumfunktioner som din passwordadministrator samt et nyttigt link til Webrots supportsider.

Indstillingsområdet er grundigt med masser af tilpasningsmuligheder for strømbrugere. Du kan f.eks. Tilpasse intensiteten af ​​antivirusscanning og aktivere planlagte scanninger.

Hvis du ikke er i tvivl om noget, vil du klikke på “lære mere” under en hvilken som helst mulighed føre dig til nyttige guider. For eksempel ved at klikke på dette under afsnittet “identitetsbeskyttelse” åbnes en guide, der forklarer den identitetsbeskyttelse, den tilbyder.

For så vidt angår brugervenlighed, tilbyder Webroot noget for enhver smag. Du kan tilpasse din beskyttelse med masser af indstillinger. Men hvis du foretrækker at forlade tingene som det er, er Webroot klar til at gå fra starten.

Runde tre tanker

Både antivirus-software ser ud til at give den rette balance for begyndere og strømbrugere, når det kommer til brugervenlighed, selvom Bitdefenders interface er lidt mere moderne. Når det er sagt, er der ikke meget mellem dem, hvilket gør denne runde til et samlet træk.

Runde: Brugervenlighed Ingen klar vinder, point for begge

Bitdefender Antivirus Logo
Webroot SecureAnywhere-logo

4

Beskyttelse

En smuk grænseflade til en antivirus er meningsløs, hvis den ikke beskytter dig, når malware begynder at vises. Med det i tankerne bruger vi rapporter fra tre uafhængige sikkerhedslaboratorier for at se, hvor godt Bitdefender og Webroot vil beskytte dig i den virkelige verden.

Bitdefender

Bitdefenders scoringer faldt i AV-TESTs score til maj-juni 2023 og faldt til 97,1 procent i dens beskyttelsesresultater fra test udført tidligere på året. Generelt scorede Bitdefender 5,5 ud af 6, et usædvanligt fald for denne top-tier udbyder.

Bitdefender-AVTest-June19

Ydelsesprocenter for Bitdefender faldt også lidt, selvom den samlede score for ydelse forblev den højeste på 6 ud af 6. Tingene var lidt bedre for Bitdefender under AV Comparatives ‘test i februar-maj 2023 med 751 blokerede trusler og en 99,9 procent succesrate.

Dette betød, at Bitdefender tjente AV Comparatives ‘Advanced + -klassificering til beskyttelse såvel som for ydelse – det højeste tilbudt. 

  Sådan krypteres Android-enheder i 2023

Tilsvarende gode resultater kan findes i MFG-Effitas ‘Q1 2023 fuldspektretestrapport. Den modtog deres højeste niveau “certificeret” pris, der matchede store navne, ligesom Kaspersky (se vores Kaspersky-anmeldelse).

Webroot

Før vi begynder, er det vigtigt at præcisere, at Webroot håndterer antivirus-test lidt anderledes end anden antivirus-software. Det kører malware i en sandkasse for at teste og analysere dens opførsel, før de rapporterer oplysningerne tilbage.

Dette betyder, at metoderne, der bruges af vores sædvanlige labs, ikke er ideelle, og det er også grunden til, at laboratorier som AV-Comparatives ikke har testet Webroot på Windows siden 2012. De fleste laboratorier forventer, at antivirus-software straks strejker for at håndtere trusler – noget som Webroot gør det ikke.

Webroot-AVTest-June2023

Derfor præciserede Webroot dårligt i AV-TESTs test i maj-juni 2023. Det modtog en score på 2 ud af 6 for den samlede beskyttelse, med scoringer på 81,1 procent i maj og et chokerende lavt 66,5 procent i juni.

Resultatresultaterne var højere, 5,5 ud af 6, men de lave samlede beskyttelsesresultater afspejler den proaktive tilgang, der rammer hårdt her og blev scoret dårligt for det.

Over hos MRG-Effitas var den sidste fulde spektrumstest, den udførte på Webroot, i 3. kvartal 2023. Igen var scoringer meget dårlige her. Det modtog en lavere niveau 2-certificering, med 26,75 procent malware-prøver, der ikke oprindeligt blev detekteret fra en prøvestørrelse på 329, og 0,3 procent glemte helt. 

De blev dog alle opdaget inden for 24 timer og sikkerhedskopierede den “vent og se” tilgang, som Webroot foretrækker at bruge i dets overvågning.

Til sammenligning blokerede Bitdefender i 3. kvartal 2023 100 procent af alle trusler i den første runde af MFG-Effitas-test, med 99,7 procent blokeret automatisk.

Runde fire tanker

I betragtning af den usædvanlige måde, Webroot udfører, er dette en vanskelig runde at analysere. Sandkasse-metoden til test viser, at Webroot med forsinkelser indarbejdet overvåger og tackle de fleste trusler, den står over for, mens den bruger færre ressourcer.

Hvad angår tekniske forhold, vinder Bitdefender imidlertid denne runde. Det er stadig en fremragende kunstner ved hjælp af afprøvede metoder.

Runde: Beskyttelsespunkt for Bitdefender Antivirus

Bitdefender Antivirus Logo
Webroot SecureAnywhere-logo

5

Support

Hvis der er et problem, skal du hurtigt opløsninger. For at sikre, at du får den rigtige support i en nødsituation, tester vi kvaliteten af ​​kundesupport fra både Webroot og Bitdefender.

Bitdefender

Bitdefender er en global virksomhed med international supportmuligheder for sine kunder. Der er 16 telefonlinjer til rådighed for dine supportforespørgsler, der er baseret i forskellige lande på forskellige kontinenter.

Bitdefender-site-support

Hvis det ikke interesserer dig, kan du også kontakte via live supportbilletter, e-mail eller via Bitdefenders live chat system.

Der er dog 24-timers support, hvis du skulle støde på problemer. Hvis dit problem er mindre, kan du opleve, at Bitdefenders kendskabsgrundlag har svaret, med guider og videoer, der undersøger, hvordan du installerer og konfigurerer softwaren.

Hvis du gerne vil høre fra andre Bitdefender-brugere, vil community-forummet vise sig at være nyttigt. Du kan stille spørgsmål samt søge supportforespørgsler fra personale og andre hjælpsomme kunder på engelsk og andre sprog.

Webroot

Webroot tilbyder supportbilletning og live-chat support, men det er vigtigt at nævne, at live chat kun er til forhåndsafhør. Du kan ikke spørge om nogen problemer, før du har købt, og du kan ikke søge svar på supportforespørgsler.

Webroot-site-support

Hvis du har brug for et svar inden for åbningstider, kan du ringe til Webroot for at tale med en supportagent. Det har centre i Irland, USA og Australien. I modsat fald kan du også stille spørgsmål på fællesskabsforummet eller søge i det efter eksisterende svar.

Der er også en vidensbase med en blanding af almindelige spørgsmål, som du kan søge igennem. Der ser ikke ud til at være et enormt antal ressourcer, da forummet har meget mere indhold.

Fem runde tanker

Webroot gør ikke et dårligt job med sine supportmuligheder, men vidensbasen føles som en eftertanke. Bitdefender matcher Webrots tilbud og mere, især med teknisk support over live chat.

Runde: Support Point for Bitdefender Antivirus

Bitdefender Antivirus Logo
Webroot SecureAnywhere-logo

6

Afsluttende tanker

Webroot er en interessant spiller på antivirusmarkedet. Det er hurtigt og nemt at bruge med prisplaner, der helt klart forsøger at undergrave Bitdefenders egne. Teknisk set er Bitdefender den bedre udøver, men Webrots egne usædvanlige metoder har en masse positive ting. 

Dens “vent og se” -tilgang – analyse af malware, den ser i naturen – ser bestemt resultater (som MFG-Effitas ’24-timers retest viser). Bitdefender fungerer dog lige så godt med typiske metoder og tilbyder meget flere funktioner.

Vinder: Bitdefender

Bitdefender er stadig vores anbefaling som den bedste antivirus derude, men du kan se nærmere på vores andre antivirusartikler for at hjælpe dig med at beslutte, om det er den rigtige mulighed for dig.

Hvad er dine oplevelser med Webroot SecureAnywhere? Fortæl os, hvad du synes i kommentarerne, og tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me