Keepit Review – Opdateret 2023

Keepit-gennemgang

Keepit er en solid udbyder på mange måder, men du bliver nødt til at stille op med en uhyggelig grænseflade. Dog komme forbi det, får du en ubegrænset backup-udbydere, der spiller pænt med Linux. Læs vores fulde Keepit-gennemgang for detaljerne.

Bedste Online Backup anmeldelser

Keepit er en online backup-udbyder baseret i Danmark, der har været i forretning siden 2007. Det har to produkter: Keepit og Keepit Classic. Førstnævnte er en cloud-to-cloud-backuptjeneste, der spejler filer i Office 365, G Suite og snart Dropbox. Det sidstnævnte ligner mainstream backup-løsninger som dem, du kan finde på vores bedste online backup-liste.

Keepit Classic kan sikkerhedskopiere servere, ikke kun hjemmecomputere eller bærbare computere. Da cloud-to-cloud-versionen er mere velegnet til virksomheder, der gemmer enorme mængder data, vil denne anmeldelse fokusere på Keepit Classic, som er velegnet til hjemmebrugere.

Keepit Classic har mange ulemper, men der er også alvorlige ulemper. Det tilbyder ubegrænset sikkerhedskopi til billigt, understøtter alle filtyper, hvilket er sjældent, har 60-dages versionering og fungerer på et par Linux-distributioner. Dens grænseflade er dog clunky, og der er ingen webklient eller mobilapp, som du kan bruge, når du er væk fra din computer.

I modsætning til andre sikkerhedskopieringsløsninger er planlægningsmulighederne sparsomme. Hvis du rammer et problem, bliver du nødt til at vente på et svar fra support, fordi Hjælp-webstedet har få svar, og nogle er på dansk. Privatlivspolitikken har også sin del af problemer. Hvis det lyder som en masse ulemper, kan du overveje en anden service fra vores bedste online backup anmeldelser.

Hvis du stadig er interesseret i Keepit, skal du holde dig med os, da vi går nærmere ind i denne Keepit Classic-anmeldelse.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Keepit

Funktioner

Harddiske, det være sig interne eller eksterne, vil til sidst mislykkes. Det eneste, der varierer, er hvor lang tid de vil vare. Eksterne drev kan vare længere, fordi de ikke bruges så meget som interne drev, men de kan også bryde sammen, blive fanget i brand eller oversvømmelse, eller nogen kan stjæle dem.

Keepit Classic siger, at ved at abonnere på det og sikkerhedskopiere dine data til skyen, kan du undgå det og have ro i sindet. Det er en realistisk påstand, fordi hovedfunktionen i Keepit Classic er dens ubegrænsede sikkerhedskopieringsplads, som vil hjælpe dig med at beskytte dine data.

Du kan sikkerhedskopiere filer af enhver størrelse og type, herunder for eksempel Pro Tools-sessioner og Adobe Premiere Pro-projekter. Hvis du er en professionel, der arbejder med sjældne filtyper, er dette en nøglefunktion.

Når du uploader dine data til et Keepit-datacenter, replikeres de til mindst et yderligere datacenter på en separat geografisk placering. Hvis du sletter en fil ved en fejl eller bliver offer for ransomware, og dine filer er beskadiget, kan du stole på dets 60-dages sikkerhedskopihistorik til gendannelse. Det giver dig mulighed for at gendanne slettede filer eller tidligere versioner af dem fra de sidste 60 dage.

En anden interessant funktion for virksomheder, der bruger Windows, er muligheden for at distribuere Keepit til deres brugere via MSI-installation. Hvis du har brug for at sikkerhedskopiere og gendanne hele dit system, kan du det, men kun hvis du abonnerer på den dyreste plan.

Hvis dine behov løber i den retning, men du har brug for flere muligheder, kan du prøve CloudBerry Backup. Det er fyldt med funktioner og indstillinger, der giver dig mulighed for at tilpasse din sikkerhedskopi. Husk, at det måske er for meget for mainstream-brugere. Lær mere om det i vores CloudBerry Backup-gennemgang.

Keepit-planlægning

Keepit Classic har i modsætning til de fleste online backup-løsninger ikke mange backup-planlægningsmuligheder. Sikkerhedskopiering er kontinuerlig og trinvis som standard, hvilket betyder, at når den første sikkerhedskopi er afsluttet, vil Keepit Classic kun overføre den ændrede del af filen, hvilket sparer tid og båndbredde.

Denne tilgang kaldes blokering på kopieniveau.

Du kan ikke indstille det tidspunkt, du vil have din sikkerhedskopi til at køre. Tværtimod kører den automatisk en gang hver dag. Hvad du kan gøre er at vælge de dage i ugen, du vil have, at den skal køre. Det er sparsomt sammenlignet med andre tjenester. Keepit Classic mangler også en budleveringstjeneste, hvilket ville være nyttigt til store gendannelsesoperationer.

IDrive har en kapabel kurertjeneste, der giver dig mulighed for at tage backup af eller gendanne filer pr. Mail. Det er ikke gratis at gendanne, men det er nyttigt, hvis du har brug for at gendanne en masse data. Læs mere om det i vores IDrive-gennemgang.

Keepit Classic bruger AES 256-bit til at kryptere dine filer, men det mangler tofaktorautentisering. Der vil være mere om det i vores “sikkerhed” -afsnit nedenfor. Hvis du vil lære mere om sikkerhedskopieringsfunktioner, tjenester og praksis, skal du kontakte vores backup bibliotek.

Oversigt over Keepit-funktioner

Keepit-logowww.keepit.com

Starter fra $ 454 per måned for 1000 GBAlle planer

Backup

Backupplanlægning

Kontinuerlig sikkerhedskopi

Trinvis sikkerhedskopi

Billedbaseret sikkerhedskopi

Eksternt drev-sikkerhedskopi

NAS-sikkerhedskopi

Server backup

Hybrid backup

Sikkerhedskopiering af mobilenhed

Ubegrænset sikkerhedskopi

Ubegrænsede enheder

Hastighedsregulering

Blokering af fil-kopiering

Multithreaded Backup

Gendan

Courier Recovery Service

Browseradgang

Adgang til mobilapp

Versionering

Slet filopbevaring

Sikkerhed

Privat kryptering

At-Rest kryptering

Kryptering i transit

Krypteringsprotokol
AES 256-bit

To-faktor godkendelse

Hærdet datacentre

Proxy-serverindstillinger

HIPPA-kompatibel

Support

24/7 support

Support til live chat

Telefonstøtte

E-mail support

Brugerforum

Vidensdatabase

Diverse

Fildeling

Enhedssynkronisering

Gratis prøveversion
30

Prisfastsættelse

Prisfastsættelsestabellen på webstedet viser tre planer, men du kan ikke se alle tilgængelige versioner, før du kommer til kassen siden.

Uanset hvilken plan du vælger, kan du kun betale for et år eller to år. Der er ingen mulighed for at betale månedligt. Det ville være dejligt at have muligheden, selvom det er et par dollars mere, fordi det garanterer dig fleksibilitet. Der er ingen rabat, hvis du betaler for et år, men du får en lille rabat og to gratis måneder, hvis du betaler i to år.

Før du beslutter at abonnere, kan du bruge den gratis 30-dages prøveperiode til at teste tjenesten. Du kan prøve Home Unlimited-planen eller Pro Desktop-planen.

Home Unlimited giver ubegrænset sikkerhedskopieringsplads til $ 4,95 pr. Måned eller $ 59,40 pr. År. Det er godt nok, hvis du bare ønsker at tage backup af din personlige computer.

Pro Desktop tilføjer centrale konfigurations-, distributions- og rapportværktøjer til at hjælpe dig med at administrere dine forretningscomputere. Det er $ 179,40 pr. År, hvilket kommer ned på $ 14,95 pr. Måned. Det understøtter flere brugere, og du kan distribuere licenser på tværs af dine systemer, tilføje sikkerhedspolitikker til individuelle maskiner eller grupper og administrere dem fra dit kontrolpanel.

Den næste plan på linje er Pro Server, der findes i flere versioner, startende med Pro Server 100.

Pro Server 100 tilbyder 100 GB sikkerhedskopieringsplads til din server. Oven på funktionerne i Pro Desktop-planen tilbyder den en komplet indstillinger for sikkerhedskopiering og gendannelse af system. For at nyde den fordel og beskytte dine servere, bliver du nødt til at skabe en stor $ 588 pr. År. Sidstnævnte versioner tilføjer mere plads og hæver prisen endnu mere. 500 GB-versionen er $ 2.028 pr. År.

Hvis du har brug for mere plads, giver Keepit Classic dig mulighed for at købe mere. Tilbudet er skalerbar, hvilket betyder, at hvis du når den maksimale kapacitet, tilføjer Keepit Classic plads i trin på 500 GB for yderligere $ 165 pr. Måned. 500 GB er $ 165 per måned, 1 TB er $ 330 per måned og så videre.

For hjemmebrugere er Carbonite den mest direkte konkurrent. Dens grundlæggende plan tilbyder også ubegrænset sikkerhedskopi, men det er $ 71,99 pr. År mod Keepit Classic $ 59,50. Når det er sagt, skalerer Carbonites andre planer meget bedre end Keepit Klassics, og de tilbyder automatisk video-backup og budgendannelsestjenester. Hvis det er det, du har brug for, kan du læse vores Carbonite-gennemgang for at lære mere.

Brugervenlighed

Når du lander på Keepit-webstedet, får du vist Keepit, ikke Keepit Classic. For at tilmelde dig Keepit Classic, skal du klikke på linket i sidefoden på siden. For at tilføje forvirringen er der en hjemmebackup-version af Keepit-tjenesten, der ikke tilbyder en gratis prøveversion.

Når du lander på Keepit Classic-siden, kan du tilmelde dig en prøve på Home Unlimited-planen eller Pro Desktop-planen. Derefter skal du downloade klienten, der fungerer på alle større versioner af Windows og macOS, samt Debian og RedHat-versioner af Linux. Hvis du har en anden version af Linux, skal du læse vores bedste online backup til Linux-artikel.

keepit-desktop-app

Appen er nem at installere. Følg blot instruktionerne i installationsprogrammet, så vil du være god til at gå. Efter installationen ser du Keepit Classic-appen med fire faner øverst, så du kan navigere den. Designet føles dateret, og appen er ikke så intuitiv som nogle af Keepit Klassics konkurrenter.

At flytte fra fane til fane kræver undertiden flere klik, før appen reagerer. Navigering og valg af dine filer føles også langsomt og klodset. For eksempel tager Zoolz Home Cloud Backup en lignende tilgang, men mappetræet er tydeligere, og valgvisningen har to vinduer, der lader dig navigere let. Læs mere om det i vores Zoolz Home Cloud Backup-gennemgang.

Når det er sagt, er Keepit Klassics faner ikke fyldt med oplysninger og viser kun, hvad du har brug for at vide. Takket være det og dets enkle struktur er klienten let at bruge.

I modsætning til mange løsninger har Keepit Classic ikke en mobilapp, der lader dig forhåndsvise dine sikkerhedskopifiler, mens du er væk fra din computer. Der er dog tjenester, der mangler det, så undladelsen kommer som en lille overraskelse.

Det, der er mere overraskende, er det faktum, at Keepit Classic ikke har en webklient, som giver dig adgang til din sikkerhedskopi fra en anden computer.

Fil-sikkerhedskopi & Restaurering

Når du sikkerhedskopierer med Keepit Classic, kan du ikke vælge mapper eller filer til sikkerhedskopiering fra dit filsystem. I stedet for afslutter du processen fra Keepit Classic-appen.

keepit-mappe-udvælgelse

Fanen “indstillinger” hjælper dig med at vælge, hvad du vil tage backup af. At placere det der er dog forvirrende. Standardvisningen deri er den enkle visning. Den enkle visning forvalger et par mapper. På Windows er det dokumenter, skrivebord, favoritter og billeder.

Keepit-avancerede-udvælgelse

Hvis du selv ønsker at vælge mapper, skal du aktivere den avancerede tilstand ved at klikke på linket “avanceret visning” til højre. Valg af specifikke filer til sikkerhedskopi gennem et træ i stedet for filsystemet er dårligt nok, men det er kun værre at have muligheden for at vælge mapper.

Når du har valgt de mapper, du vil tage backup af, kan du vælge, hvilke dage, du ønsker, at sikkerhedskopien skal køre. Du kan ikke vælge filer, men du er heller ikke begrænset til mapper. Du kan vælge alt over en mappe i dit filhierarki.

Denne mulighed sammen med ingen begrænsninger på filstørrelse eller -type giver dig mulighed for at sikkerhedskopiere en hel harddisk eller endda et sæt af dem i en RAID-konfiguration uden problemer.

keepit-gendannelse-fanen

For at gendanne dine filer skal du klikke på fanen “gendannelse”. Derefter skal du klikke på linket “se alle sikkerhedskopier” eller “gendanne seneste sikkerhedskopi”. Standarddestinationen for din gendannelse er “desktop”, som du kan ændre ved at klikke på “ændre destination.”

KEEPITs-genoprette-sæt

Linket “se alle sikkerhedskopier” viser dine sæt af sikkerhedskopier. Du kan gendanne alt fra et sikkerhedskopisæt eller gennemse det. Hvis du vælger at gøre sidstnævnte, ser du en trestruktur som den, der bruges til at oprette sikkerhedskopier.

keepit-gendannelse-filer

Derfra kan du vælge specifikke filer, der skal gendannes. Vælg de filer eller mapper, du vil gendanne, og klik på “gendan.” Hvis du vil ændre destinationen for din gendannelse, skal du klikke på linket “ændre destination” under mappehierarkiet.

Endelig, hvis du vil hente noget, der var inkluderet i din sidste sikkerhedskopi, skal du bare klikke på “gendanne seneste sikkerhedskopi”, og gendannelsesprocessen gendanner kun disse filer.

Fart

Indledende sikkerhedskopier kan tage lang tid, og det er endnu mere sandsynligt, når du kan sikkerhedskopiere ubegrænsede data som du kan med Keepit Classic. Hvor lang tid det tager afhænger af mange faktorer, men blandt dem er din forbindelsesbåndbredde og hvor tæt du er på et af Keepits datacentre. De er i Danmark, USA og Australien.

Der er ingen måde at throttle dine hastigheder på, hvis Keepit Classic tager for meget ud af din båndbredde, og der er ingen mulighed for at øge antallet af backup-tråde.

For at teste Keepit Klassics hastigheder brugte vi en mappe på 1 GB med lynlås. Vi kørte vores tests ved hjælp af en WiFi-forbindelse i Beograd, Serbien, der havde en uploadhastighed på 6 megabits per sekund og en downloadhastighed på 100 Mbps. Med disse hastigheder beregnet vi, at det skulle tage ca. 21 minutter at uploade vores testmappe og lidt over et minut at downloade den uden overhead.

Uploadhastigheden var stor, fordi den var i gennemsnit 28 minutter og 55 sekunder. Til sammenligning tager det næsten en time at tage backup af vores testmappe med de samme hastigheder. For at afbalancere det var downloadhastighederne forfærdelige. Den tid det tager at downloade i gennemsnit 23 minutter og 23 sekunder, når de fleste tjenester tager omkring to minutter.

Første forsøg: Andet forsøg: Gennemsnit:
Upload tid: 00:28:32 00:29:18 00:28:55
Downloadtid: 00:22:13 00:24:33 00:23:23

Sikkerhed

keepit-sikkerhed

Oplysninger om Keepits sikkerhedspraksis er knappe. Det, vi ved, er, at Keepit Classic bruger AES 256-bit-kryptering og lader dig opbevare en kopi af din nøgle. Fordi du kun opbevarer en kopi af den, og ikke den eneste kopi, er tjenesten ikke nul-viden. Der er også en tvivlsom klausul i privatlivspolitikken i forbindelse hermed. Læs mere om det i næste afsnit.

Stærk kryptering hjælper med at beskytte dine filer, men det gør intet for dine kontooplysninger. To-faktor-godkendelse gør det dog, men Keepit Classic har ikke det. På grund af dette skal du undgå at oprette en svag adgangskode, hvilket ville være let bytte for angreb fra brute force. Se vores guide til, hvordan du opretter en stærk adgangskode for at sikre, at du gør det.

Keepit Classic bruger TLS-protokollen til at sikre dine filer under transit. Takket være det kan du være sikker på, at mand-i-midten-angreb ikke vil være i stand til at opfange dine filer.

Privatliv

De personlige oplysninger, du leverer til Keepit, er ikke krypteret, så din eneste beskyttelse er en stærk privatlivspolitik. Vi dykker ind i det for at se, hvor stærkt det er. Den første ting, vi bemærkede, var datoen den 18. februar 2008, som ikke var opmuntrende. Politikken er blevet ugyldig, da den ikke nævner noget om den generelle databeskyttelsesforordning.

GDPR er en regulering, der beskytter privatlivets fred for EU-borgere, og den trådte i kraft den 25. maj 2023. Du kan læse mere om det i vores GDPR-guide.

Keepits privatlivspolitik læser ikke som nogle af de bedre politikker, vi har læst. Det er ikke så tydeligt og har klausuler, der får dig til at ridse på hovedet. Tag for eksempel den nedenunder.

”KEEPIT har ret til at bruge eksterne leverandører af forskellige tjenester, der kræver udveksling af kundeoplysninger for korrekt udførelse af tjenesten. Alle KEEPITs leverandører er forpligtet til at slette alle oplysninger ved færdig levering. KEEPIT fraskriver sig ansvaret for den enkelte leverandørs overtrædelse af dette forhold. ”

Det er dejligt, at de eksterne leverandører skal slette dataene, men der er ingen garanti for, at de gør det. Desuden ved vi ikke, hvilke eksterne leverandører eller endda hvilken slags tjenester, der fungerer med Keepit.

Keepit og tredjeparter

Der er også en klausul, der beskytter tredjeparts rettigheder i forhold til brugere. Det ser ud til, at tredjepart har mere beskyttelse end brugerne.

”Kunden er KEEPIT ansvarlig for at sikre sig, at kundedata ikke krænker tredjeparts rettigheder. Hvis der er retssag mod kunden eller KEEPIT, påstås, at KEEPITs tjenester krænker tredjeparts rettigheder, er KEEPIT berettiget til (efter deres valg) at (I) ændre sine tjenester, så overtrædelser ophører, eller (II) opsige denne aftale i helt eller delvis uden yderligere ansvar for KEEPIT. “

Når det er sagt, skal Keepit behandle brugernes oplysninger i overensstemmelse med de gældende love om personoplysninger.

”Ved underskrift af et abonnement registrerer KEEPIT kundeoplysninger herved specifikt navn, adresse og e-mail i KEEPITs kundedatabase. KEEPITs behandling af sådanne oplysninger er underlagt og vil være i overensstemmelse med loven om behandling af personoplysninger. ”

Mærkeligt nok er kunden forpligtet til at fortælle Keepit om ændringer i e-mail-adressen, hvilket er fornuftigt, men også om ændringer i deres boligadresse. Hvis de ikke gør det, kan Keepit trække sine tjenester tilbage. Plus, brugerne holdes ansvarlige for de data, der holdes af Keepit.

”Kunden bestemmer og er ansvarlig for de personlige oplysninger og data, der er registreret på kundens abonnement, og hvordan de bruges. KEEPIT administrerer hovedsageligt sådanne personlige data på instruktioner fra kunden. ”

Brugere skal give Keepit skriftlig besked, hvis de data, de leverer, er underlagt lovgivningen.

”Hvis der er data, der er underlagt lovgivningen om behandling af personoplysninger på KEEPITs servere, skal kunden give KEEPIT skriftlig meddelelse om dette og om loven om behandling af personoplysninger artikel 41, stk. 3-5 gælder for KEEPITs behandling af personoplysninger. ”

Plus hævder Keepit ikke noget ansvar for spørgsmål vedrørende love om behandling af personoplysninger og brugerens data.

”KEEPIT er i ethvert aspekt uden ansvar for alle forhold, der falder ind under loven om behandling af personoplysninger i forbindelse med kundens behandlede data. Kunden skal holde KEEPIT skadesløs for ethvert krav, der opstår som følge af loven om behandling af personoplysninger, den anden regulering af personoplysninger eller anden offentlig regulering i denne forbindelse. ”

Som vi sagde, er nul-viden et godt plus for enhver service, der ønsker at sikre brugerens privatliv. Keepit giver dig mulighed for at beholde din private nøgle, men det ser ud til, at den også kan få adgang til den på grund af behovet for at fortsætte med at arbejde og opretholde sikkerheden.

”KEEPIT forbeholder sig retten til at få adgang til kundens lagrede data, i det omfang, der efter KEEPITs bedste skøn er nødvendigt for KEEPITs drifts- og / eller sikkerhedssituation. KEEPIT og dets personale vil i denne forbindelse være underlagt fortrolighed og underrette kunden om, at KEEPIT har haft adgang til de lagrede data. ”

Hvis du vil være sikker på, at ingen kan gennemse dine filer, kan du undgå Keepit og lære mere om vores bedste nulvidenstjenester i stedet for.

På den lyse side sletter Keepit alle dine data inden for 30 dage efter afslutningen af ​​dit abonnement.

Support

keepit-support-site

Keepit har et søgbart supportwebsted, der fungerer med alle Keepit-produkter, inklusive Keepit Classic. Resultaterne adskilles efter produkt, så når du søger efter en løsning, kan du vælge mellem dem og se løsninger for hver. En bedre fremgangsmåde ville være at vælge et produkt for at se de mest almindelige problemer og derefter udføre en søgning om nødvendigt

Der er få artikler til Keepit Classic, og de fleste er på dansk, selvom webstedet er på engelsk. Fora er tilgængelige, men de vil heller ikke være meget hjælp, fordi de ikke er aktive.

Du kan sende en anmodning via e-mail og få et svar inden for 24 timer. Vi skød flere spørgsmål ud, men fik kun et svar på et. Det var også stramt, hvilket kun indeholdt begrænsede oplysninger. Der er også en chatindstilling, men da vi prøvede den i løbet af arbejdsdagen, sagde den, at chat supportteamet er offline.

Dommen

Keepit Classic er en fantastisk service, hvis du ser bort fra dens fejl, såsom det skitserede privatlivspolitik, mangel på supportartikel på Hjælp-webstedet, klodset og dateret desktop-klient og mangel på en webklient. Desuden har desktop-klienten få planlægningsmuligheder, og mobilappen mangler helt.

Hvis du kommer forbi disse fejl, vil du opdage, at Keepit Classic giver ubegrænset sikkerhedskopieringsplads til billige, understøtter alle filtyper og giver dig mulighed for at nyde 60-dages backupversion. Det fungerer også på Linux, i modsætning til mange tjenester. Hvorvidt det vil være nok til at overveje at abonnere på det afhænger af dine behov.

Hvad synes du om Keepit Classic? Er ubegrænset sikkerhedskopi billig nok til at se bort fra dens mangler? Hvis ikke, hvilke andre tjenester overvejer du? Fortæl os i kommentarerne nedenfor. Tak fordi du læste.