Преглед на Samsung T5 – Актуализиран април 2023 г.

Samsung T5 ревю

Макар че обикновено са известни с това, че правят твърди дискове, които влизат в компютър, ние сме доста впечатлени от предлагането на Samsung във външните пазари. Вижте защо в този пълен преглед на Samsung T5.

Samsung-T5 чертиSamsung-t5-2Samsung-t5-1

предишен

Следващия

Samsung T5
Оценка на редактора: 1 TB SSD$ 179,972 TB SSD$ 320,48$ 249,99 $ 179,97Спестете $ 70.02 (28%) Показване на отзивиКупете в Amazon$ 184,99(77 отзива) Купете в Walmart$ 199,99(843 отзива) Купете от Best Buy$ 479,99 $ 320,48Спестете $ 159.51 (33%) Показване на отзивиКупете в Amazon$ 479,99 $ 349,99Спестете $ 130,00 (27%)(77 отзива) Купете в Walmart

Samsung е известен с много неща, но външните твърди дискове не са един от тях. По-добре е известен с вътрешните твърди дискове, по-специално твърди дискове. Това каза, че транспортирането на данни през PCI или SATA не е същото като прехвърлянето им през USB. В този преглед на Samsung T5 ще разберем дали технологичният гигант може да пренесе отличната производителност на вътрешните си задвижвания към външната сфера. 

За щастие, спецификациите са там. T5 е твърд, пренася данни през USB 3.1 за максимална честотна лента. И той е преносим, ​​което означава, че можете да имате ултра бърз трансфер, независимо къде се намирате. 

Това каза, че е скъпо, както и всички SSD дискове. Професионалите обаче надвишават този малък измамник. С някои от най-бързите скорости, които видяхме, поддръжка за Windows, macOS и Android, атрактивен екстериор и богата гаранция, T5 може би е най-добрият външен твърд диск наоколо.

Силни & Слабости

Алтернативи за Samsung T5

Характеристика

Ако никога не сте отваряли продукт на Samsung, вие сте за почерпка с T5. Както е при всички предложения на Samsung, опаковката на продукта се вписва като ръкавица, притискаща устройството и два USB кабела вътре. Получавате USB-C към USB-C кабел, както и USB-C към USB-A кабел, всеки от които има каишка за велкро за чист транспорт. 

Samsung-t5-1

Това, което се откроява повече, е колко добре е изградено устройството. Както Samsung подчертава, той е по-малък от визитката, с размери 57,3 мм на 74 мм и тегло само 51 грама. Той също е покрит с метал, което означава, че може да се справи с падане повече от, да речем, задвижването на Western Digital Elements (прочетете нашия преглед за Western Digital Elements).

Той няма ултра здравия екстериор на LaCie Rugged Mini, но както можете да прочетете в нашия преглед на LaCie Rugged Mini, този диск се нуждае от подплънки. Т5 е твърдо състояние, което означава, че металния корпус може да се справи с почти всяко биене и все още да функционира. 

  Преносим преглед на SanDisk Extreme - актуализиран 2023 г.

Настройка на Samsung T5

Настройката на вашия T5 е проста афера. Просто го включете с помощта на един от включените кабели и намерете устройството във вашия файлов мениджър. Там ще намерите три приложения за настройка, съответстващи на Windows, macOS и Android. Ако използвате Android, включете устройството, като използвате USB-C към USB-C кабел. 

След като инсталаторът се стартира, ще бъдете изпратени на екран, на който можете да назовете устройството си и да зададете парола. Можете да го пропуснете, ако не искате допълнителна сигурност, но тъй като това е отличителна характеристика на устройството, препоръчваме да преминете през процеса. 

настройка на samsung-t5

В противен случай софтуерът е безплоден. Можете да промените паролата си, да изключите защитата с парола и да преименувате устройството си. В долния десен ъгъл можете също да проверите за актуализации. Въпреки че актуализациите на фърмуера не са първото нещо, което ви идва наум при външните устройства, те могат да бъдат важни, което прави включената функционалност полезна. 

Важно е обаче да се отбележи, че трябва да изключите защитата с парола, за да продължите с актуализацията. Също така ще трябва да зададете нова парола, след като актуализацията приключи, което предлагаме да направите чрез генериране на парола с един от нашите най-добри мениджъри на пароли, като Dashlane (прочетете нашия рецензия на Dashlane). 

Защита с парола на Samsung T5

Както споменахме, T5 идва със защита на паролата, което се отнася за функциите. За съжаление няма помощна програма за архивиране, каквато видяхме с Seagate Backup Plus Portable (прочетете нашия преглед на Seagate Backup Plus Portable). 

Това каза, че T5 не е насочен към това. Допълнявайки 2TB, T5 е по-добър за вземане на файлове в движение, отколкото за архивиране на машина. Ако се интересувате от това, решение за настолен компютър като Western Digital My Book е по-добра опция (прочетете нашия преглед Western Digital My Book). 

Като алтернатива можете да използвате една от най-добрите ни онлайн резервни услуги, като Backblaze (прочетете нашия Backblaze преглед).

Въпреки че не е включена помощна програма за архивиране, добавянето на защита на паролата е огромно, особено с преносимостта на устройството. Предвид здравия екстериор и малкия размер, ние си представяме, че Т5 ще има естествен дом в раници. Защитата с парола гарантира, че загубите няма да имат катастрофални последици. 

 Преглед на функции на Samsung T5

Започва от $ 17997Всички планове

Характеристика

Капацитет
1 TB SSD, 2 TB SSD

Помощна програма за архивиране

интерфейс
USB 3.0

платформа

Windows

MacOS

андроид

производителност

Скорост на движение
N / A

Тип твърд диск
SSD

поддържа

Гаранционен срок
36 месеца

  Преносим преглед на SanDisk Extreme - актуализиран 2023 г.

Услуги за възстановяване

Таблица за скорост

Цена

Макар и отличен по характеристики и производителност, Samsung T5 е скъп. Това трябва да се очаква от всеки SSD, особено този, който е изграден, както и за T5, но портфейлът ви ще бъде по-лек. Въпреки това, Samsung не е оценил своя драйв по-висок от конкуренцията, което означава, че не плащате за име. 

Samsung T5
Оценка на редактора: 1 TB SSD$ 179,972 TB SSD$ 320,48$ 249,99 $ 179,97Спестете $ 70.02 (28%) Показване на отзивиКупете в Amazon$ 184,99(77 отзива) Купете в Walmart$ 199,99(843 отзива) Купете от Best Buy$ 479,99 $ 320,48Спестете $ 159.51 (33%) Показване на отзивиКупете в Amazon$ 479,99 $ 349,99Спестете $ 130,00 (27%)(77 отзива) Купете в Walmart

Той се предлага с капацитет 250GB, 500GB, 1TB и 2TB, като първите две получават светлосиня обработка от външната страна, а втората става черна. Има и златни и червени варианти, но те са само за модела 1TB. 

Извън линията, Samsung T5 500GB е най-добрият вариант и се случва да бъде моделът, който тествахме. Моделът от 250 GB всъщност е по-скъп като времето на писане. Въпреки че 2TB моделът струва по-малко на гигабайт, той започва над 300 долара. Моделът от 1TB е същата цена на гигабайт като версията от 500 GB, така че можете да си купите две от тях, ако искате да разделите данните си.

Като цяло обаче цената не е лоша, дори да е по-висока от някои от по-евтините, въртящи се алтернативи. В сравнение с, да речем, G-Drive на G-Technology, цената е страхотна. A 1TB G-Drive ще ви пуска 21 цента на гигабайт, докато T5 ще работи само 17 цента на гигабайт (прочетете нашия преглед на G-Technology G-Drive).

скорост & производителност

Трябва да е малко изненада, че Samsung T5 се представи добре. Solid-state устройството показа мощността на USB 3.1 по време на нашето тестване, в което го проведохме през четири критерия за тестване на скоростта и грешките. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2.3 GB Transfer
Samsung T5
562.4 MB / s 520 MB / s 160,1 MB / s 195,7 MB / s 16.08 сек.

Първият тест беше CrystalDiskMark и T5 помете дъската, когато стана дума за последователни и случайни четения и записи. Въпреки че ползата от производителността е ясна в сравнение с Seagate Portable (прочетете нашия преглед на Seagate Portable), T5 все пак успя да превъзхожда конкурентните SSD дискове, като SanDisk Extreme Portable (прочетете нашия преглед на SanDisk Extreme Portable). 

Samsun-t5-crystaldiskmark

След това прехвърлихме на диска тестова папка с капацитет 2.3 GB, пълна с музика, видеоклипове и документи, измервайки времето, необходимо за прехвърляне. T5 се движеше около 145 мегабайта в секунда по време на трансфера, и въпреки че все още е най-бързият ни производител, много по-евтиният Toshiba Canvio Basics не изостава (прочетете нашия основен преглед на Toshiba Canvio). 

По време на тези тестове имахме и CrystalDiskInfo, за да можем да проверим състоянието на устройството, включително неговата температура и грешки, които може да се появят. Дискът беше хладен под налягане, като не показваше грешки или странно поведение по време на нашето тестване. 

Samsun-t5-CrystalDiskInfo

И накрая, пуснахме помощната програма „chkdsk“ в Windows, за да копаем през устройството за всички лоши сектори или клъстери. Сякаш майсторството на устройството не е достатъчно ясно, не открихме грешки в него, дори след изтощителното сканиране. 

Гаранция & поддържа

Както е при всички преносими SSD дискове на Samsung, получавате тригодишна ограничена гаранция. Съществува същата песен и танц с ограничена гаранция: Samsung покрива само дефекти в изработката или производството и не спазва заявката за гаранция, ако злоупотребявате с устройството.

Samsung-t5-2

Това каза, има повече уговорки от нормалното. В информацията за гаранцията, Samsung казва, че няма да изпълни исканията за неправилно изпратени дискове, физически повреди на продукта по време или след доставка, отворен корпус на продукта или липсващи серийни номера. Всяка загуба на данни преди или в резултат на гаранционна претенция също не се покрива. 

Що се отнася до поддръжката, Samsung ви дава три възможности. Можете да се обадите на линията за поддръжка, да изпратите имейл до екипа по продажбите или да поискате услуга чрез сервизния център. Последният ви позволява да планирате ремонт в дома, но предвид гъстата линия продукти на Samsung, ние си представяме, че някои от тези искания преминават. Все пак преминахме през процеса и можете да изпратите заявка. 

Като се има предвид, че Samsung не предлага услуги за възстановяване, все пак има малка причина да поискате среща. В повечето случаи ще трябва да подадете заявка за гаранция, което може да бъде дълъг процес.

Въпреки че всичко това звучи като стенание, Samsung предлага повече възможности за поддръжка от повечето, дори и да няма поддръжка. Плюс това устройството е толкова добре изградено, че се съмняваме, че ще трябва да бъдат отправени всякакви заявки.

Присъдата

Samsung T5 е твърд диск на мощност, който може да се справи с най-взискателните задачи. Не само че е свръхбърз, но и лек и компактен, което го прави перфектното устройство за движение в движение. Има дори стойки за камери, направени за устройството, ако се интересувате от запис на видео с висока разделителна способност. 

Дори когато цената е включена в цената, T5 е потънал. Не е чудесно за архивиране, но нищо за устройството не е насочено към този пазар. Ако се интересувате повече от архивирането на вашата машина, отколкото да правите файлове в движение, прочетете другите ни прегледи на външен твърд диск. 

Какво мислите за Samsung T5? За какво смятате да използвате вашето? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me