Dropbox ose WeTransfer: Cili shërbim është më i miri për ndarjen e skedarëve tuaj?

Një përfitim kryesor i ruajtjes së cloud është se ndarja e skedarëve është shumë më e thjeshtë se sa ishte 10 ose 20 vjet më parë. Ish-vëllezërit tanë të hidhëruar duhej të merreshin me bashkangjitje masive të postës elektronike që çuan në kutitë e mbingarkuara dhe të papërgjegjshme. Ne na është dashur të kalojmë të tjerët pajisje USB ose vegla të ngjashme që përmbajnë përmbajtjen që kemi dashur të ndajmë. Kohët ishin të vështira.

Tani kemi avantazhin e reve, një medium depozitimi në distancë i përsosur për dhënien e përmbajtjes pa një hiccup. Ka disa shërbime cloud që mund të përdoren për të shkëmbyer skedarë, duke përfshirë shërbimet e ofrimit të pavarur, të tilla si WeTransfer, dhe shërbimet e ruajtjes së reve, beefier, siç janë ato të shqyrtuara në bibliotekën tonë të rishikimeve të ruajtjes së cloud..

Ndër të fundit është Dropbox, i cili, ndërsa nuk kryeson listën tonë më të mirë të ruajtjes së cloud, është një zgjedhje e njohur për menaxhimin e skedarëve, veçanërisht për bashkëpunim.

Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë Dropbox dhe WeTransfer krah për krah për të përcaktuar se cili ofrues është më i miri për ndarjen e skedarëve. Meqenëse WeTransfer është më shumë një zgjidhje biznesi sesa një konsumator, ne do të përqendrohemi në diskutimin tonë mbi të cilin e bën më të lehtë ndarjen e skedarëve në cilësimet e zyrës.

Dropbox kundrejt WeTransfer

Ndër ofruesit e ruajtjes së cloud, Dropbox, Google Drive dhe OneDrive janë tre emrat më të mëdhenj. Ndërsa secila ka merita, Dropbox është më i përshtatshmi për shkëmbimin e skedarëve, falë veçorive që përfshijnë fjalëkalime të lidhjeve të përbashkëta dhe aftësisë për të dërguar kërkesa për skedarë. Për alternativat e Dropbox, jepni një lexim të ruajtjes më të mirë të cloud për udhëzuesit për ndarjen e skedarëve.

WeTransfer është një shërbim cloud që specializohet në transferimin e skedarëve të mëdhenj. Arkitektura e saj i është kushtuar këtij qëllimi, megjithëse ka veçori të këndshme për personalizimin e markave të biznesit dhe disa gjallërime të tjera.

Përveç shkëmbimit të skedarëve, Dropbox ka shumë karakteristika që nuk do t’i merrni me një ofrues të ngrohtë si WeTransfer, përfshirë sinkronizimin e skedarëve dhe aplikacione të integruara siç janë Dropbox Paper dhe Microsoft Office Online (shikoni aplikacionet më të mira për marrjen e shënimeve për shembuj të tjerë).

Ne nuk do të marrim parasysh karakteristikat e ruajtjes dhe produktivitetit të Dropbox në këtë përmbledhje kokë më kokë. Fokusi ynë është në shkëmbimin e skedarëve dhe cilën nga dy shërbimet e bën atë më së miri. Për të kryer këtë vlerësim, ne e kemi ndarë artikullin tonë në tre raunde: ndarjen, sigurinë dhe koston.

Raundi i parë: Karakteristikat e ndarjes së reve

Dropbox është një shërbim i ruajtjes së cloud, i cili është i njohur për sinkronizim të shpejtë, të besueshëm të skedarëve, pa shpërndarje. Ju mund të lexoni ruajtjen tonë më të mirë në re për rishikim të sinkronizimit për të zbuluar se çfarë e bën Dropbox të dalë në atë zonë dhe cilat shërbime afrohen.

Për shkëmbimin e skedarëve, Dropbox nuk është aq i zhvilluar si Sync.com ose pCloud, por është më i përparuar sesa ofruesi juaj mesatar i ruajtjes së cloud.

Dropbox ju lejon të ndani skedarë individuale dhe të ftoni të tjerët të hyjnë në dosje. Ju nuk do të merrni ndarjen e dosjeve me WeTransfer. Si i tillë, Dropbox ka më shumë kuptim për produktivitetin dhe bashkëpunimin, madje pa marrë parasysh sinkronizimin e skedarëve dhe Office Online.

Për të ndarë një dosje ose skedar, futuni te Dropbox në internet dhe klikoni në butonin “share” i lidhur me secilin objekt. Ju mund të plotësoni adresat e postës elektronike për njerëzit që dëshironi t’i jepni qasje ose të krijoni një lidhje që çdokush mund të përdorë.

Dropbox-Share-Button

Kur ndani dosjet, mund të siguroni vetëm shikimin ose ndryshoni lejet. Vetëm pamja lejon të tjerët të shikojnë, shkarkojnë dhe komentojnë mbi përmbajtjen, ndërsa redaktimi shton ndryshimin e skedarëve dhe aftësitë e fshirjes.

Dropbox-Share-Folders

Ata që kanë leje editimi mund t’u jepet mundësia që të ftojnë të tjerët të hyjnë në dosje.

  Si të krijoni një faqe në internet nga Gërvishtja: Gjashtë Gjërat për të Menduar

Dropbox-Folder-Cilësimet

Ndarja e skedarëve të Dropbox është mekanikisht identik me ndarjen e dosjeve, përveç që nuk ka asnjë mundësi “edit”. E vetmja përcaktim i lejeve është vetëm pamja. Kjo do të thotë që ata me të cilët ndani përmbajtje mund të komentojnë skedarët tuaj, por jo t’i ndryshojnë ato.

WeTransfer nuk i njeh dosjet, kështu që, për të ndarë përmbajtjen e një, do të duhet të dërgoni skedarë të shumtë ose të zinxhoni dosjen përpara se ta dërgoni. Dosjet e zinxhirëve trajtohen si skedarë, kështu që ju mund t’i dërgoni të gjitha me një lëvizje.

ZIP-Windows Folder

Pamundësia për të ndarë dosjet është një goditje kundër WeTransfer por, kur bëhet fjalë për shkëmbimin e skedarëve, shërbimi është më shumë sesa një ndeshje për Dropbox.

Ndarja e Dosjeve të WeTransferit

Dokush mund të ndajë skedarë nga faqja e internetit e WeTransfer pa një llogari. Klikoni në shenjën blu plus për të shtuar skedarë nga sistemi juaj i skedarëve, shtoni deri në 20 adresa të marrësit të postës elektronike dhe futni emailin tuaj.

WeTransfer-Share-File

Mund të dërgoni deri në 2 GB skedarë menjëherë me WeTransfer. Skedarët më të mëdhenj kërkojnë një pajtim. Me WeTransfer Plus, mund të dërgoni deri në 20 GB në të njëjtën kohë. Pajtimtarët gjithashtu marrin 100 GB ruajtje për të mbajtur skedarët që përdoren shpesh. Shërbimi nuk i fshinë skedarët pas një periudhe kohe të caktuar dhe ju lejon të kontrolloni postimet e kaluara dhe t’i rivendosni ose dërgoni përpara.

Klikoni në menunë me tre pika afër fundit të mjetit të dërgimit të WeTransfer për të shkulur cilësimet e tjera. Këto përfshijnë kalimin nga “posta elektronike” në “lidhje”. Lidhjet mund të postohen në kanale Slack, media sociale ose platforma të ngjashme për të shkëmbyer përmbajtje me një audiencë më të gjerë.

Asnjë nga këto karakteristika nuk është distanca WeTransfer nga Dropbox. Ajo që bën ndryshimin, të paktën për përdoruesit e biznesit, është aftësia për të personalizuar transferimet e skedarëve. Opsionet përfshijnë një URL të personalizuar, imazhet e sfondit për email dhe mënyra të tjera për të rregulluar pamjen e postave elektronike.

WeTransfer ju lejon të krijoni një pamje që i përshtatet biznesit tuaj, duke përfshirë përfshirjen e emrit të kompanisë tuaj në URL tuaj dhe duke shtuar logon tuaj. Për ata që kërkojnë të bashkojnë një fushatë të marketingut me email ose një përpjekje të ngjashme, detaje të tilla mund të bëjnë një ndryshim në suksesin e tij.

Mendime të rrumbullakëta:

Të dy Dropbox dhe WeTransfer kanë avantazhe ndaj njëri-tjetrit për shkëmbimin e skedarëve. Për Dropbox, avantazhi kryesor është se ju mund të ndani dosje pa pasur nevojë t’i kompresoni ato në skedarë .zip. Për WeTransfer, është personalizimi.

Cili shërbim ka avantazhin më të madh është çështje e nevojave personale. Ne jemi duke lënë anash me WeTransfer, por vetëm sepse është e lehtë për të shpërndarë dosje me shumë shërbime të ruajtjes së cloud, disa prej të cilave janë falas ose shumë më të lira se Dropbox. Përshtatja e postës elektronike për dërgimin e skedarëve është e pazakontë për krahasim.

  • Fituesi i Raundit Një: WeTransfer

Raundi i dytë: Siguria për ndarjen e skedarëve

Ne do të trajtojmë sigurinë e skedarëve në raundin e dytë, duke parë mbrojtjen dhe transkriptimin brenda transportit për përmbajtjen e ruajtur në re. Do të shohim edhe sigurinë e lidhjeve, por së pari, le të flasim gjeografinë.

WeTransfer ka një avantazh ndaj Dropbox pasi bazohet në Bashkimin Evropian. BE ka ligje më të rrepta të privatësisë sesa Sh.B.A, siç tregohet nga miratimi i fundit i Rregullores së Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave. WeTransfer është me seli në Amsterdam dhe aderon në Ligjin Hollandez për Mbrojtjen e të Dhënave Personale, i cili përfshin mandatet për sigurimin e të dhënave nga humbja ose vjedhja..

Dropbox është i vendosur në San Francisko, me qendrat e të dhënave në të gjithë Shtetet e Bashkuara. Vendi është përfshirë në polemikat e intimitetit të të dhënave vitet e fundit, më së miri projekti PRISM i Agjencisë Kombëtare të Sigurisë. Ndërsa Dropbox nuk ishte implikuar si i përfshirë në PRISM, ishte në gropë që të shtohej para se Edward Snowden të shpërthejë bilbilin në program.

Dropbox ka një thyerje të madhe të të dhënave në rekord, i cili përfshinte vjedhjen e 68 milion fjalëkalimeve të përdoruesve në vitin 2012. Kompania ka ndërmarrë hapa që nga ajo kohë për të siguruar që incidenti të mos përsëritet, por fakti që detajet e vjedhjes nuk u zbuluan për disa vjet duhet të japë një pauzë.

  Rezervimi më i mirë në internet për Muzikën 2020

Plus, Condoleezza Rajs është gjithashtu në Bordin e Drejtorëve të Dropbox. Ndërsa nuk ka asgjë për të sugjeruar që ajo shkaktoi probleme për privatësinë e përdoruesit, ajo ishte një avokat për përgjime pa garanci gjatë administratës së Bush dhe ishte lidhur me skandalin e përgjimit të Këshillit të Sigurimit të KB. Sshtë shqetësuese në një industri ku privatësia është në mendje.

Nuk duhet të kapësh një kapelë prej pluhuri për të vendosur që WeTransfer është basti më i mirë për të mbrojtur privatësinë e konsumatorit, të paktën, në sipërfaqe. Thënë kështu, të dy shërbimet ndërmarrin hapa për të parandaluar që palët e jashtme të hyjnë në të dhënat e përdoruesit.

Kriptimi i Dropbox dhe WeTransfer

Dropbox dhe WeTransfer mbrojnë skedarët në tranzit duke përdorur sigurinë e shtresës së transportit. TLS është një protokoll që siguron integritetin e të dhënave midis dy aplikacioneve komunikuese. Kjo lejon lidhjen midis aplikacioneve të jetë e koduar, kështu që asnjë palë e tretë nuk është në gjendje të përgjojë dhe të dëmtojë të dhënat.

Këto ditë, çdo shërbim shënimesh në internet përdor TLS për të mbrojtur komunikimet në tranzit.

Të dy ofruesit kriptojnë skedarët e ruajtur në serverat e tyre. Dropbox përdor encryption AES 128-bit për të përplasur skedarë, ndërsa WeTransfer përdor encryption AES 256-bit. Secili protokoll është antiplumb, praktikisht i thënë. Do të duheshin miliarda vjet për të goditur forcën një çelës encryption AES.

Keyselësat e kriptimit mund të jenë të pamundur të goditen, por fjalëkalimet e dobëta nuk janë. Dropbox kundërvihet që me autentifikim me dy faktorë. Me aktivizimin e 2FA, do të duhet të futni një kredencial shtesë kur hyni nga një makinë e panjohur. Kredenciali është një kod sigurie që mund të merrni në smartphone tuaj.

WeTransfer nuk ofron vërtetim me dy faktorë. Kjo do të thotë nëse fjalëkalimi juaj është hacked ose i vjedhur, skedarët e ruajtur në llogarinë tuaj WeTransfer Plus mund të jenë në rrezik. Nëse vendosni të shkoni me shërbimin, sigurohuni që të krijoni një fjalëkalim të fortë ose, akoma më mirë, përdorni një menaxher të fjalëkalimit cloud siç është Dashlane.

Të dy shërbimet mirëmbajnë qendrat e sigurta të të dhënave, gjithashtu. Dropbox ka objektet e veta të serverit dhe WeTransfer përdor lehtësirat që operohen nga Amazon Web Services.

Siguria e lidhjes së skedarëve të Dropbox dhe WeTransfer

Lidhjet paraqesin rrezik për kontrollin e përmbajtjes. Për dallim nga ftimi i njerëzve për të hyrë në përmbajtje duke përdorur adresën e tyre të postës elektronike, një lidhje mund të përdoret nga kushdo që arrin të marrë një pritje të tij. Të paktën, ky është rasti pa disa veçori të mbrojtjes së lidhjeve.

Karakteristikat më të dukshme janë fjalëkalimet dhe datat e skadimit. Shumica e ofruesve të ruajtjes së cloud nuk përfshijnë asnjërën. Dropbox nuk e bën, por ato vijnë me një kosto. Ju do të duhet të regjistroheni për Dropbox Professional ose Dropbox Business (lexoni rishikimin e biznesit tonë Dropbox).

Dropbox-Link-Permissions

Dropbox përfshin dy karakteristika shtesë të kontrollit të përmbajtjes për lidhje në aftësinë për të çaktivizuar shkarkimet dhe komentet. Këto janë përfshirje të këndshme.

WeTransfer ju lejon të kufizoni lidhjet me fjalëkalimet dhe datat automatike të skadimit, por ato karakteristika nuk janë falas. Ne mbulojmë koston e WeTransfer Plus dhe Dropbox Professional në raundin tonë përfundimtar.

WeTransfer-Link-Password

Një tjetër veçori e kontrollit të përmbajtjes që WeTransfer ka, dhe Dropbox nuk është, janë njoftimet që konfirmojnë ngarkimet e skedarëve, shkarkimet, postat elektronike me një kërcim dhe një në rast se asnjë prej marrësve tuaj nuk e shkarkon transferimin brenda pesë ditëve.

Klientët e WeTransfer Plus mund të kontrollojnë se sa herë skedarët e lidhur me postën elektronike dhe transferimet e lidhjeve u shkarkuan. Transferimet me postë elektronike tregojnë se kush ka shkarkuar skedarin, ndërsa transferimet e lidhjeve jo.

Të dy shërbimet mund të përdorin një veçori për të përmirësuar sigurinë, megjithëse: limitet e shkarkimit për lidhje. Nëse kjo ide lundron varkën tuaj, dy nga ofruesit më të sigurt të ruajtjes së cloud – Sync.com dhe pCloud – ofrojnë atë aftësi.

Dy mendime të rrumbullakëta:

Të dy shërbimet ndërmarrin hapa të arsyeshëm për të siguruar sigurinë e skedarëve. Sidoqoftë, kemi nevojë për një fitues, kështu që ne po zgjedhim WeTransfer për raundin e dytë të drejtë, pavarësisht dështimit të tij për të ofruar vërtetim me dy faktorë. Vendimi ynë bazohet në vendndodhjen e tij në BE dhe opsionet për monitorimin e shkarkimeve të skedarëve.

  Si të fshini një hard disk në çdo sistem operativ

Dropbox, me historinë e tij të gjatë të polemikave dhe polemikave të afërta, duket se është i paracaktuar për skandalin. Nëse përdorni Dropbox, ju rekomandojmë ta bashkoni atë me një shërbim privat të enkriptimit siç është Boxcryptor. Lexoni rishikimin tonë të Boxcryptor për më shumë informacion.

  • Fituesi i Raundit Dy: WeTransfer

Raundi i tretë: Kostoja

Fundja nuk është gjithçka, por është një konsideratë kryesore. Siç ndodh, Dropbox është një nga marrëveshjet më të këqija në ruajtjen e cloud.

Për fillestarët, ju merrni vetëm 2 GB ruajtje falas. Kjo është shumë pak nga ofruesit e përmendur në mbledhjen më të mirë të ruajtjes së cloud tonë. Një llogari e Dropbox Plus është 9,99 dollarë në muaj për ruajtje 1TB. Ndërsa nuk është e tmerrshme, ju mund të merrni 2TB ruajtje nga pCloud për vetëm 8 dollarë në muaj. Matematika nuk e favorizon Dropbox.

Hyrja më bezdisëse në formacionin e pajtimeve të Dropbox është Dropbox Professional. Ky plan dyfishon koston e Dropbox Plus në 20 dollarë në muaj pa ju dhënë më shumë hapësirë ​​skedarësh. Në vend të kësaj, ju merrni disa karakteristika shtesë, të tilla si versionimi me 120 ditë dhe veçoritë e ndarjes së lidhjeve që përmendëm më herët (p.sh., fjalëkalimet dhe datat e skadimit).

Planet e biznesit Dropbox kanë çmime ndryshe, megjithëse jo më pak tërheqëse. Ka një plan 15 $ 2TB dhe një plan të pakufizuar 25 $.

Shtë më e vështirë të vlerësosh WeTransfer në lidhje me shërbime të ngjashme sepse nuk ka shumë prej tyre. Për nevoja të thjeshta për dërgimin e skedarëve, ekziston një plan i kufizuar falas i WeTransferit që është i mirë për deri në 2 GB skedarë menjëherë.

Nëse kjo nuk e shkurton atë, ju do të duhet të rifreskoni në WeTransfer Plus. Kjo do t’ju lejojë të dërgoni 10 herë gigabajt menjëherë dhe ka gjurmë të tilla si ruajtja e cloud dhe opsionet e markës.

DetajeWeTransfer: WeTransfer Plus:
Kostoja mujore: falas 12 dollarë në muaj
Kostoja vjetore: falas $ 120
Dërgoni Kapacitet: 2GB 20GB
Storage: Asnje 100GB

Me 12 dollarë në muaj, nuk është aq i lirë sa ne presim për një shërbim të ngrohtë që ofron vetëm 100 GB ruajtje dhe nuk siguron sinkronizim ose redaktim skedar. Opsionet e markës dhe lehtësia e përgjithshme e përdorimit e bëjnë atë të vlefshëm për bizneset, megjithëse.

Tre mendime të rrumbullakëta:

As shërbimi nuk është një marrëveshje e mirë. Për vlera, Dropbox siguron më shumë pasi ju po merrni 1TB hapësirë ​​për ruajtjen e cloud dhe sinkronizimin e skedarëve, ndërsa WeTransfer është i mirë vetëm për dërgimin e skedarëve.

Nëse gjithçka që ju intereson është dërgimi i skedarëve, Sidoqoftë, WeTransfer është marrëveshja më e mirë pasi që një abonim prej 12 dollarësh në muaj ju bën që të regjistroni fjalëkalimet e lidhjeve dhe datat e skadimit. Dropbox u siguron vetëm atyre me një pajtim 20 dollarë në muaj. 12 dollarët tuaj ju marrin gjithashtu karakteristika të këndshme të auditimit për shkarkim.

Ne po i japim raundin e fundit Dropbox, por me vërejtje të mëdha. Nëse po e konsideroni Dropbox Professional për 20 dollarë në muaj për shkak të ruajtjes, por si WeTransfer për ndarjen e skedarëve, ju sugjerojmë një rrugë alternative.

Duke bashkuar një abonim 12 $ në muaj në WeTransfer me një pajtim 8 $ në muaj pCloud, do të marrësh nga pCloud të gjitha pjesët e ndarjes së WeTransfer dhe 2TB të ruajtjes. Kjo funksionon deri në 20 dollarë në muaj, të njëjtën kosto si Dropbox Professional, por me përfitime mjaft të tjera.

  • Fituesi i Raundit të Tretë: Dropbox

Mendimet përfundimtare

Dropbox dhe WeTransfer janë kafshë të ndryshme. Në shumë mënyra, krahasimi i tyre është një gabim i një budallai. Dropbox është një shërbim më i komplikuar në cloud, i ardhur i paketuar me veçori sinkronizimi, ruajtjeje dhe produktiviteti që nuk do të merrni me WeTransfer.

Thënë kështu, WeTransfer ka një reputacion midis pronarëve të biznesit jo ndërmarrës. Kjo është veçanërisht e vërtetë për pronarët e bizneseve që nuk u duhet asgjë më komplekse se ajo. Shtë një shërbim për bizneset që duan të krijojnë email tërheqës për fushata të kufizuara ose të ofrojnë produkt pune për klientët me një ajër të panache, pa u shqetësuar për tejkalimin e një kurbë të mësimit të pjerrët.

Në atë mënyrë, është një shërbim i vlefshëm dhe, në kuadër të asaj që bën, ne do ta merrnim atë mbi Dropbox çdo ditë. Kjo është marrja jonë, sidoqoftë. Mos ngurroni të ndani mendimet tuaja më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me