NordPass Review – New Kid on the Block – Opdateret 2023

NordPass Review

NordVPN, en førende VPN-udbyder, annoncerede for nylig sin password manager, NordPass. I denne gennemgang tager vi den gennem dens allerførste skridt for at se, hvad den kan gøre. Deltag i os for denne fulde NordPass-gennemgang.

nordpass-Slider1

nordpass-slider2

nordpass-slider3

nordpass-slider4

nordpass-slider5

Tidligere

Næste

Tefincom, virksomheden bag det stadigt populære virtuelle private netværk NordVPN, er for nylig begyndt at udvide til andre markeder (læs vores NordVPN-gennemgang). Det startede med NordLocker, en krypteringstjeneste, som vi bedømte meget i vores NordLocker-gennemgang, og som nu er flyttet til NordPass, en adgangskodeadministrator, der ser ud til at nedbryde de bedste adgangskodeadministratorer omkring. 

I denne NordPass-gennemgang vil vi se på det nye barn på blokken for at afgøre, om friske øjne i et overfyldt marked gør en forskel. Efter at have tilbragt noget tid med en version af appen med hurtig adgang, er vi her for at give dig vores tanker om funktioner, priser, brugervenlighed, sikkerhed og support. 

Selvom NordPass gør alt, hvad det skal, går det ikke ud over de trope, der er oprettet af mere prominente adgangskodeadministratorer. Det mangler funktioner, så du kan gemme og autofylde dine adgangskoder, men ikke meget mere. Når det er sagt, med flere faktureringscyklusser og en generøs gratis plan, er NordPass stadig et skud værd.

Styrker & Svagheder

Funktioner

NordPass dækker de kritiske funktioner, en adgangskodemanager skal, så du kan dele emner, synkronisere med flere enheder og udfylde din browsersøgning automatisk. Dog mangler et antal mindre funktioner, hvilket får NordPass til at føle sig som en mindre mulighed sammenlignet med mere etablerede adgangskodeadministratorer. 

Alle planer har “kernefunktioner”, som NordPass udtrykker det. Disse inkluderer autosave for nye poster, en adgangskodegenerator, en adgangskodestyrkekontrol og autofyldning til adgangskoder. Derudover understøtter NordPass import af poster fra en række forskellige adgangskodeadministratorer, herunder Abine Blur (læs vores Blur review). 

I modsætning til denne service mangler NordPass dog yderligere funktioner. Nogle værktøjer kan gå for langt med funktioner – læs vores LogMeOnce-gennemgang for et eksempel på det – men NordPass inkluderer ikke meget af noget. For eksempel er en samlet sikkerhedsvurdering almindelig, men det er ikke noget, NordPass inkluderer. 

Desuden understøtter det kun kreditkort, adgangskoder og sikre noter. Det tager bankkontooplysninger, pasoplysninger og vigtigst af alt adresser ud af billedet. Du kan altid indtaste disse oplysninger i en sikker note, men det betyder, at du ikke kan bruge autofyld til f.eks. At indtaste dine faktureringsoplysninger, når du køber noget online. 

Der er nogle få andre problemer med automatisk udfyldning, nemlig når det kommer til alternative webadresser. I nogle tilfælde har du muligvis brug for dine legitimationsoplysninger til flere under-webadresser på et hovedwebsted. NordPass kan i nogle tilfælde erkende, at du har brug for de samme loginoplysninger, men ikke i alle tilfælde. 

At have muligheden for at specificere alternative webadresser ville løse problemet, men desværre er denne funktionalitet ikke til stede. 

NordPass adgangskodedeling

NordPass ‘bedste funktion er dens evne til sikkert at dele logins, kreditkort og sedler med nogen. Du kan se dine delte elementer i browserdashboardet, samt hvem du har delt dem med. Selvom du kan sende disse varer til enhver med en e-mail-adresse, har de brug for en NordPass-konto for at se dem. 

nordpass review-deling

I betragtning af, at der er en gratis plan, er det ikke et dårligt system. Hvis du kun deler med andre NordPass-brugere, kan dine data sendes sikkert i stedet for at stole på dem på det åbne internet. Det er vigtigt at bemærke, at du har brug for en “premium” -konto for at dele poster, men ikke for at modtage delte poster.

NordPass Device Support and Sync

Da vi kommer ind på afsnittet “brugervenlighed” nedenfor, er NordPass en browserbaseret oplevelse, skønt den kræver en lokal app på Windows, macOS eller Linux. Der er browserudvidelser til Chrome, Firefox, Opera, Brave, Edge og Vivaldi, skønt Safari underligt er udeladt. 

Der er desuden apps til iOS og Android, der for det meste spejler browserens interface. For så vidt angår synkronisering, kan “premium” -brugere få adgang til deres oplysninger på op til seks enheder, og gratis brugere er begrænset til en. Seks er et slags mærkeligt antal, i betragtning af at de fleste mennesker har brug for højst tre, men muligheden for mere er der. 

Dette erstatter formodentlig enhver form for familie- eller forretningsplan. NordPass fokuserer i øjeblikket udelukkende på personlige planer, uden indikation af, at det vil tilføje forretnings- eller familieplaner i fremtiden. Ser dets begrænsede organisationsmuligheder, ville en familieplan alligevel ikke være stor i sin nuværende tilstand. Se på vores bedste password manager til små virksomheder, hvis det er mere op i din gyde.

Prisfastsættelse

NordPass bryder ikke fra prissætningstraditioner, der er etableret af andre passwordadministratorer, og tilbyder sin service for omkring $ 3 pr. Måned på en årlig faktureringscyklus. En generøs gratis plan og muligheden for at betale hvert andet år giver dog mere fleksibilitet end resten af ​​markedet.

Selv om prisfastsættelsen er på lager, er varigheden ikke. NordPass, i modsætning til de fleste passwordadministratorer, giver dig muligheder med din faktureringscyklus. Planer tilbydes i en måned, et år og to års varighed, og der anvendes rabatter på hver. 

Den månedlige mulighed er kun $ 4,99, hvilket er fremragende, i betragtning af at Dashlane opkræver den samme sats på årsplaner (læs vores Dashlane-gennemgang). 

Hvis du køber et år, er $ 2,99 den månedlige sats, hvilket er, hvad de fleste adgangskodeadministratorer opkræver (læs vores 1Password-anmeldelse for et eksempel, og vores Dashlane vs. 1Password-sammenligning). Der er billigere indstillinger – som du kan se i vores Keeper-gennemgang, at service kun opkræver $ 2,50 for en årlig plan – men i betragtning af at der er en to-årig mulighed, betyder det næppe noget. Læs vores sammenligning af Dashlane vs Keeper.

Prisen er solid, ligesom kernefunktionerne. NordPass yder fuld support til deling, noter, kreditkortoplysninger og synkronisering af flere enheder på sin “premium” -plan, hvilket mere end retfærdiggør prisen. Selvom det ikke er den billigste mulighed derude, er den langt fra den dyreste. Der er også en 30-dages pengene-tilbage-garanti på plads, hvis du beslutter, at NordPass ikke er noget for dig.  

NordPass Gratis

Den gratis plan adskiller NordPass. Selvom det stadig mangler vores bedste gratis adgangskodemanager LastPass, kommer det tæt på (læs vores LastPass-anmeldelse). NordPass ‘gratis plan er til en enkelt enhed, der udelader alle delingsfunktioner og synkroniseringen af ​​flere enheder, der ses i “premium” -planen. Når det er sagt, i modsætning til Dashlanes gratis plan, tilbyder NordPass ubegrænset lagerplads. Læs vores Dashlane vs. LastPass og 1Password vs LastPass stykker for at se, hvordan de sammenlignes.

Alle de funktioner, der er beskrevet i afsnittet ovenfor, inklusive autofyldning, autosave og kontrol af adgangskodestyrke, findes på den gratis plan. Det er lige så brugbart som den betalte plan, så længe du kun bruger den på en enkelt enhed. I betragtning af at NordPass understøtter flere browsere og mobile enheder, er en opgradering til “premium” det værd, hvis du vil have dine data overalt.

Brugervenlighed

NordPass har en strømlinet grænseflade, der gør det nemt at konfigurere det. Når det er sagt, gør manglen på filtreringsindstillinger vanskeligere at organisere dit hvælvede end det skal være. Selvom grænsefladen ser pæn ud, er der en håndfuld manglende livskvalitetsfunktioner, der ville gøre det mere funktionelt. 

NordPass tilmelding

Vi modtog tidlig adgang til NordPass med henblik på denne gennemgang, så der er ikke en etableret checkout-proces på dette tidspunkt. I betragtning af hvor enkle NordVPN og NordLocker skal bruges, kan vi dog forestille os, at NordPass også vil være enkel. 

Vores rejse startede med installation af NordPass på Opera og mobilappen på en Android-enhed (læs vores Opera anmeldelse). 

nordpass review-baggrund-app

Efter at have klikket på udvidelsen blev vi sendt til en lokal opsætningsside, som bad os om at installere baggrunde-appen på Windows, macOS eller Linux. Det er ikke klart, hvad denne baggrund-app er til, men efter installationen lancerede NordPass os på en login-side. Vi måtte indtaste vores e-mail og bekræfte vores konto med en sekscifret kode. 

Endelig kunne vi indstille vores hovedadgangskode. Da NordPass aldrig ser eller gemmer din hovedadgangskode, bliver du låst ud af din konto, hvis du glemmer det. Heldigvis leverer NordPass en gendannelseskode, som du kan bruge til at gendanne din konto, hvis du glemmer din adgangskode. 

NordPass Opsætning og import

På trods af at du har downloadet en baggrundsapp, er NordPass en browserbaseret oplevelse, meget i modsætning til Sticky Password (læs vores Sticky Password review). Når du har verificeret din identitet, bliver du dumpet i browsergrænsefladen og bedt om at importere dine adgangskoder. Hvis NordPass er din første passwordadministrator, kan du også starte fra bunden. 

nordpass review-import

Næsten hver adgangskodeadministrator understøttes, også den forholdsvis nye RememBear (læs vores RememBear-gennemgang). Derudover understøtter NordPass større browsere, herunder Chrome, Opera og Firefox. 

For alle disse platforme vil du importere en CSV-fil. NordPass segmenterer dem imidlertid på importsiden for at give instruktioner om, hvordan du eksporterer CSV fra alle de understøttede platforme. 

Ved at importere fra LastPass hentede NordPass alt med det samme, så vi kunne vælge, hvilke adgangskoder, sedler og kreditkort det importerede. Mærkeligt nok viste kreditkortposterne sig som noter, ligesom adresser og bankkontooplysninger. 

Det er vigtigt at huske, at NordPass kun understøtter noter, kreditkort og logins i skrivende stund, så yderligere oplysninger vises bare som en note. 

Brug af NordPass og autofyld

Vi importerede bare genert over 300 varer, og NordPass trak ikoner til webstederne når det var muligt. Imidlertid dukkede hvert element bare op på en liste. Der er ingen organisationsindstillinger, ingen måde at tilføje etiketter til posteringer, ingen tilpassbare ikoner og ingen mapper, meget i modsætning til F-Secure Key (læs vores F-Secure Key review). 

nordpass review-emner

Når man håndterer så mange poster, er organisation det største. NordPass ser ud med en forenklet og attraktiv grænseflade, men den mangler mange forbedringer af livskvaliteten, der ses med mere etablerede adgangskodeadministratorer. Organisationsindstillinger, selvom det bare er at bestille posterne alfabetisk, er hårdt brug for.

Problemet er kun overdrevet i udvidelsen, der viser den samme liste over poster, dog i et meget mindre vindue. Du kan også få adgang til adgangskodegeneratoren fra udvidelsen, der ligner vores egen adgangskodegenerator på mange måder. Det giver dig mulighed for at indstille tegngrænsen, bruge bestemte tegn og undgå tvetydige tegn.

nordpass review-adgangskode-generator

Autofyld håndteres på samme måde som de fleste adgangskodeadministratorer med et lille ikon ved siden af ​​ethvert kodeordfelt. Under vores test reagerede NordPass med hensyn til autofyldning af logins. Det kan dog ikke gemme adresser, så vi kunne ikke automatisk udfylde formularer. Når du tilmelder dig en ny konto, fanger NordPass automatisk dit login og spørger, om du vil gemme det.

NordPass-indstillinger

NordPass har et simpelt indstillingsskærmbillede, der består af import / eksportindstillinger, grundlæggende kontooplysninger og dine “aldrig gemte” webadresser, som er webadresser, du har angivet, for at NordPass skal ignorere. 

Der er tre hovedindstillinger, du skal være opmærksom på. Den første er autolås, som automatisk låser din konto efter en bestemt tidsperiode mellem 15 minutter og en måned. Du kan også deaktivere disse indstillinger, hvis du er den eneste, der får adgang til platformen, hvor NordPass er installeret. 

nordpass review-indstillinger

Derudover kan du generere en ny gendannelseskode og aktivere tofaktorautentisering. NordPass understøtter de bedste 2FA-apps, herunder Google Authenticator og Authy, selvom det mangler support til hardwaretaster, såsom YubiKey.

Sikkerhed

Når det kommer til sikkerhed, skubber NordPass konvolutten med en nul-videnmodel og den nyeste inden for kryptering. Når det er sagt, vides meget lidt om dens arkitektur i skrivende stund, hvilket gør nogle funktioner, såsom deling, bekymrende. 

NordPass omfatter ligesom dets krypteringssøster NordLocker det nyeste inden for kryptering. Dine data er sikret ved hjælp af XChaCha20, som i de fleste tilfælde er bedre end AES-256. Det er det, de fleste adgangskodeadministratorer bruger. 

Selvom det giver lignende sikkerhed som en 256-bit nøgle, er XChaCha20 lettere at implementere og er mindre afhængig af hardware (læs vores beskrivelse af kryptering for mere om det).  

Dine data er krypteret lokalt på din enhed, før de sendes hvor som helst. NordPass modtager de krypterede data med henblik på at synkronisere dine enheder, men de mangler de oplysninger, der er nødvendige for at dekryptere dem. Dette er, hvad der er kendt som en nul-viden-model, hvilket betyder, at NordPass ikke ved, hvad der er gemt i din hvælving. 

Det skyldes, at NordPass aldrig ser eller gemmer din hovedadgangskode. Denne enkelt sætning sikrer alle dine data, og da NordPass aldrig kan få adgang til din hovedadgangskode, kan den aldrig dekryptere dine data. I stedet ser NordPass et hashet resultat af din adgangskode, der er genereret ved hjælp af Argon2-algoritmen. 

Argon2 genererer en nøgle baseret på din hovedadgangskode, der bruges til at autentificere dig og dekryptere dine data. Ligesom XChaCha20 er Argon2 en banebrydende nøgledivationsfunktion, der blev frigivet i 2015. Hvis det ikke er nok, kan du også konfigurere tofaktorautentifikation ved hjælp af en række 2FA-apps. 

Alt er som det skal være, når det kommer til NordPass, skønt der mangler en teknisk forklaring. De fleste adgangskodeadministratorer leverer en sikkerheds hvidbog, der ikke kun angiver, hvilke algoritmer den bruger, men hvordan disse algoritmer implementeres på et teknisk niveau. 

NordPass har i sin spædbarn endnu ikke noget sådant dokument. Vi rakte ud til at spørge om hvidbogen, og NordPass-teamet forsikrede os om, at man er i værkerne. 

Bare så vi er klare, har vi ingen grund til at tro, at NordPass ikke er sikkert. Faktisk er det en førende mulighed, når det kommer til nye, innovative krypteringsalgoritmer. 

Vi ved imidlertid ikke de tekniske detaljer om, hvordan den sikkerhed implementeres. For eksempel er der ingen oplysninger om, hvordan deling fungerer. Når det er sagt, kontrollerer alt for NordPass for de begrænsede tilgængelige oplysninger.

Support

NordPass, som et nyligt lanceret produkt, har kun lidt i vejen for supportdokumentation. Når det er sagt, support døgnet rundt via e-mail og en række opsætningsartikler bør gøre onboarding-processen smertefri. 

Der sker ikke meget med NordPass, så det kræver ikke meget støtte. Hold øje med tjenesten, siden den blev annonceret, har vi set vidensbasen og blog langsomt udfylde med artikler, der dækker hvordan man opsætter applikationen, hvordan man bruger alle dens funktioner og andre grundlæggende spørgsmål. 

nordpass review-vidensbase

“Grundlæggende” er nøgleordet her. NordPass dækker kun rudimentære emner, men det dækker dem detaljeret. Da det er et nyt produkt, er vi sikre på, at der er en række forskellige problemer, der endnu ikke har dukket op, og NordPass dækker derfor ikke dem. Meget mere opmærksomhed er blevet rettet mod installationsprocessen, der indeholder guider til alle platforme, som NordPass understøtter. 

De fleste tekniske problemer skal løses ved at kontakte NordPass. Kun e-mail-support er tilgængelig i øjeblikket, og selvom NordPass siger, at den er tilgængelig 24/7, skal du vente et stykke tid for at modtage et svar. For os tog det lidt længere tid end en dag.

Dommen

NordPass gør ikke nok for at klare de etablerede adgangskodeadministratorer. Grænsefladen er tilgængelig – dog trist, med hensyn til organisering – og prisen er rigtig, men funktionerne mangler. Du kan gøre det meget værre (læs vores Steganos Password Manager-anmeldelse for det), men du kan også gøre det bedre. 

Hvad synes du om NordPass? Skal du tilmelde dig en konto? Fortæl os om din oplevelse i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen.

Ofte stillede spørgsmål om NordPass

 • Hvad er NordPass?

  NordPass er en password manager fra skaberne af NordVPN. Det tilbyder ubegrænset lagerplads til adgangskoder, kreditkort og sedler samt synkronisering til op til seks enheder.

 • Hvor meget koster NordPass?

  NordPass har en gratis og “premium” plan. Den betalte plan tilbydes i en måneds, et års og to-års varighed, med den to-årige plan koster kun $ 2,49 per måned. Der er også en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

 • Er NordPass sikkert at bruge?

  Baseret på de anvendte avancerede krypteringsalgoritmer er NordPass sikkert at bruge. Når det er sagt, er der ikke nogen sikkerheds hvidbog lige nu, så de tekniske aspekter af tjenesten er stadig ukendt.

 • Hvad er forskellen mellem NordPass Free og NordPass Premium?

  NordPass ‘gratis plan tilbyder ubegrænset lagerplads til adgangskoder, kreditkort og sikre noter til en enkelt enhed. Opgradering til “premium” -planen tilføjer synkronisering til op til seks enheder og deling af emner.