Steganos Password Manager Review – Opdateret 2023

Steganos Password Manager Review

Steganos har været i spillet i lang tid, men desværre har password manager nogle problemer, som grønnere konkurrenter har overvundet. Det gør ikke brug af skyen, og grænsefladen er i bedste fald forvirrende. Når det er sagt, er dens prisfastsættelse og multi-user funktionalitet bundet til at få det et par fans.

Steganos-adgangskode-chef-Slider1

Steganos-adgangskode-chef-slider2

Steganos-adgangskode-chef-slider3

Steganos-adgangskode-chef-slider4

Steganos-adgangskode-chef-slider5

Tidligere

Næste

Steganos er et online privatlivs- og sikkerhedsfirma, der tilbyder en masse produkter. Fra Steganos Mobile Privacy på iOS og Android til Online Shield VPN, Steganos tilbyder en række værktøjer til at beskytte dine data online. Its Password Manager passer godt ind i lineup, men falder fladt sammenlignet med vores bedste passwordadministratorer. 

I denne Steganos Password Manager-gennemgang vil vi detaljerede vores erfaringer med værktøjet efter at have brugt noget tid med det. Undervejs berører vi dens funktioner, priser, sikkerhed, brugervenlighed og support, alt inden vi afsætter vores dom.

Selvom Steganos tilbyder mobiladgang og kan organisere dine adgangskodelister, er der ikke meget andet, som kodeordstyringsværktøjet bringer til bordet. Du har brug for en cloud-lagringstjeneste for at få adgang til dine adgangskoder på tværs af enheder, der er en begrænset liste over funktioner, og sikkerheden er ikke så god, som den kunne være. Når det er sagt, er der en gratis 30-dages prøveperiode, så der er ingen risiko i at give det et skud.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Steganos Password Manager

Funktioner

Steganos Password Manager leveres med et anstændigt antal funktioner på papir, men i praksis betyder det næppe noget. Tilføjelser som PicPass er pæne at se, men de erstatter ikke nyttige funktioner som et sikkerhedsdashboard og overtrædelsesmeddelelser. Når Steganos tages som en helhed, føles det manglende, selvom markedsføringsmaterialet antyder andet. 

Før du kommer til godbidderne, er det vigtigt at tale om, hvad Password Manager er, eller rettere, hvad det ikke er. I modsætning til Abine Blur, som automatisk synkroniserer dine adgangskoder med en inkluderet sky, er Steganos en lokal applikation kun. Synkronisering af flere enheder er stadig mulig, men kun gennem Dropbox, Google Drive, OneDrive eller MagentaCLOUD. 

Synkroniseringsindstillinger er begrænset, ligesom indgangstyper. Steganos understøtter adgangskoder, bankkonti, kreditkort og identiteter, men intet andet. Du kan vedhæfte filer til posteringer, men Steganos understøtter ikke tilpassede indgangstyper.

Uanset hvilke poster du bruger, gemmes de i en nøglering. Du kan have så mange nøgleringe, som du vil, med så mange poster i hver, men de er gemt i en skjult Windows-mappe. I betragtning af at Steganos begrænser dig til fire cloud-lagringstjenester, ville det have en lang vej at have lettere adgang til nøglering-filer. 

Der er også lidt i vejen for indstillinger. Du kan ændre, hvordan Steganos viser loginoplysninger, og hvornår din nøglering skal låses, men ikke meget uden for det. I betragtning af at det er et lokalt fokuseret værktøj til styring af adgangskode, ville vi gerne se mere i vejen for konfiguration. 

Steganos bærbar og udskrivningsfunktion

Den mest nyttige funktion er Steganos Portable, som giver dig mulighed for at bruge værktøjet på enhver Windows-pc. Du kan gemme den bærbare version på et USB-drev, som er funktionel selv uden installation. Når det er sagt, kan du ikke se dine adgangskoder, medmindre de er gemt på en af ​​de tidligere nævnte cloud-lagringstjenester. 

På produktsiden nævner Steganos også en udskrivningsfunktion under funktionslisten, skønt det kaldes det er lidt hårdt. Du kan udskrive dine adgangskoder til opbevaring i f.eks. Et pengeskab, men den slags besejrer formålet med en adgangskodemanager.

PicPass og det virtuelle tastatur

Når du opretter en ny nøglering, skal du oprette en hovedadgangskode, som Steganos har et par funktioner til. Det mest interessante er PicPass, som giver dig mulighed for at sikre din nøglering ved hjælp af en serie billeder i stedet for en traditionel adgangskode. Ideen bag det er, at det er lettere at huske en serie billeder snarere end tilfældige tegn. 

Steganos-adgangskode-chef-picpass

Disse billeder bruges til at generere en adgangskode. Selvom vi værdsætter, hvor unik denne funktion er, er det en smule territorium for sikkerhed, hvad vi berører i afsnittet “sikkerhed” nedenfor. Med en hovedadgangskode skal du alligevel kun huske en adgangskode, så det skulle ikke være for svært at indstille et sikkert. 

Når du indstiller din adgangskode, kan du bruge et virtuelt tastatur, der beskytter mod keyloggers. Steganos giver ikke cursor-spoofing, som Password Depot gør, men tilføjelsen af ​​et virtuelt tastatur er stadig rart at se. 

  Kaspersky Password Manager Review - Opdateret 2023

Det virtuelle tastatur og PicPass er unikke funktioner, men de er kun tilgængelige til din hovedadgangskode. Selvom vi forstår at udelade PicPass fra normale poster, giver det ikke nogen mening at springe over det virtuelle tastatur. Hvis der er et virtuelt tastatur på skærmen til oprettelse af hovedadgangskode, skal der være et til normale poster. 

Steganos Password Manager 21 Nye funktioner

Steganos Password Manager 21, den seneste version på dette tidspunkt, tilføjer en håndfuld nye funktioner. De fleste af dem er forbedringer i livskvaliteten. Hvis du stadig bruger en ældre version af Password Manager, er denne opgradering muligvis ikke værd, da der er lidt tilføjet i vejen for funktionalitet. 

Mest fremtrædende blandt tilføjelserne er temaer. Du kan nu ændre, hvordan brugergrænsefladen ser ud mellem et lyst og mørkt tema, såvel som moderne og klassisk tilstand. Du kan dog ikke skifte mellem temaer let.

Steganos skal helt afslutte, kryptere dit hvælv og genstarte for at det nye tema skal være aktivt. 

Steganos-adgangskode-Manager--temaer

Bortset fra det er de nye funktioner for det meste mindre. Du kan nu se adgangskodekategorier på iOS og Android, vedhæftede filer og synkronisering mellem pc’er, og der er også nogle ydelsesforbedringer med cloud-synkronisering. Disse tilføjelser alene er ikke værd at opgradere, hvis du imidlertid bruger en relativt ny version af Password Manager. 

Manglende funktioner

Selvom Steganos inkluderer et par unikke godbidder, mangler der meget en adgangskodemanager. Det mangler et webhvelv og har ingen delingsfunktioner, men værre end det er der ikke en flerbrugerplan. Hvis du prøver at gemme adgangskoder til en familie eller lille virksomhed, skal du søge andre steder.

Vores bedste adgangskodeadministrator til små virksomheder og bedste adgangskodeadministrator til familieguider skulle få dig til at være på det rigtige spor. Sammenlignende fokuserer Steganos udelukkende på individuelle brugere, og det kæmper selv på det.

Steganos Password Manager Funktioner Oversigt

Steganos Password Manager-logowww.steganos.com

Start fra $ 1749Alle planer

Sikkerhed

2FA

Kryptering
AES-256

Nul-viden

2FA nøgler

Sikkerhedsanalyse

Synkronisering af flere enheder

Sikkerhedskopiering og gendannelse

Mobile apps
Android, iOS

Adgangskodeskifter

Adgangskodegenerator

Browserudvidelse

Auto-udfyld

Form automatisk udfyldning

Browser-brugergrænseflade

Desktop UI

E-mail

Live chat

telefon

Hjælpecenter

Fora

24/7 support

Mere

Gratis plan

Prisfastsættelse

I modsætning til andre passwordadministratorer har Steganos ikke en abonnementsmodel. Det er ligesom Password Depot, hvor du køber en licens til den aktuelle version og opgraderer, når du finder det passende (læs vores Password Depot-gennemgang). Selvom det er billigt, tvinger Steganos dig til at bruge en anden cloud-lagringstjeneste til synkronisering af flere enheder.

For $ 24.99 får du fem licenser mellem pc’er og browsere (Steganos understøtter Firefox og Chrome). I modsætning til 1Password-familier, der tilbyder separate konti til fem brugere, giver Steganos fem licenser til en enkelt bruger (læs vores anmeldelse af 1 adgangskode).

Det betyder, at du kan installere Password Manager op til fem gange, selvom du kan bruge det på enhver maskine med den bærbare USB-version. 

Hvis du allerede ejer en licens, kan du opgradere til $ 17.49. Steganos opdaterer hele sin sikkerhedspakke ca. en gang om året, give eller tage. Hvis du antager, at du ønsker at holde dig opdateret om den nyeste version, ser du på en opgradering hvert år, hvor prisen nedbrydes til omkring $ 1,50 pr. Måned. 

Selvom det er billigt, kan du få meget mere funktionalitet for ikke meget mere penge. RoboForm er kun $ 0,50 mere pr. Måned og leveres med en af ​​de mest fleksible applikationer, vi har set, som du kan læse i vores RoboForm-gennemgang. Helvede, du kan få mere funktionalitet gratis.

Steganos Password Manager Gratis prøveversion

Steganos tilbyder en gratis prøveversion af Password Manager, dog ikke en gratis plan. Sammenlignet med vores bedste gratis adgangskodeadministratorer, inklusive LastPass og Bitwarden, kommer Steganos til kort. Selv hvis basisplanen var gratis, ville den ikke stå op til disse to. Selvom vi kan lide, at du kan prøve Steganos gratis, bør der også være en gratis plan.

Der er heller ikke nogen omtale af en refusionspolitik. Selv efter at have fordybet os i servicevilkårene, kunne vi ikke finde noget om refusioner eller en tilbagebetalingsgaranti. Hvis du køber Steganos og ikke er tilfreds med det, er du heldig. På grund af dette skal du downloade den gratis prøveversion, før du køber en licens. 

Alligevel er 30 dage masser af tid til at beslutte, om du kan lide tjenesten eller ej. Steganos kræver heller ikke en konto eller kreditkort for at komme i gang, så du er fri til at prøve applikationen uden nogen risiko for automatisk fornyelse.

Brugervenligheden

Steganos har opdateret Password Manager’s brugergrænseflade siden vores sidste udflugt med det. Selv med spiring op er appen dog ikke så moderne eller brugervenlig som konkurrencen. Autofyld har også nogle problemer med en barebones-udvidelse og irriterende Vista-esque widget, der bor i hjørnet af din skærm. 

  LogMeOnce-gennemgang - Opdateret 2023

Når du først starter Steganos Password Manager, bliver du bedt om at oprette en ny nøglering, importere en fra den ældre version af softwaren eller åbne en fra skylagring. Det er vigtigt at bemærke, at version 21 bruger en anden filtype, så du bliver nødt til at konvertere ældre nøglering-filer på denne startskærm. 

Steganos-adgangskode-chef-start

Hvis du opretter en ny nøglering, skal du indstille din hovedadgangskode. Du kan oprette en ny, med Steganos, der giver en kort sikkerhedsanalyse, eller indstille en adgangskode ved hjælp af PicPass. Du kan også drage fordel af det virtuelle tastatur, så malware ikke kan registrere tastaturinput. Skærmbilledet til oprettelse af adgangskode er, hvor du også kan konfigurere tofaktorautentisering.

Steganos-adgangskode-chef-skabe-adgangskode

Derefter har du lidt af dig selv. Steganos åbner simpelthen din nøglering uden nogen indikation af, hvad du skal gøre. Appen er ikke særlig vanskelig at bruge, men et kort gennemgang af grænsefladen ville være rart.

Tilføjelse og organisering af adgangskoder 

Tilføjelse af adgangskoder er en besværlig proces, i betragtning af at du bliver nødt til at gøre alt manuelt. Steganos understøtter import, men kun fra et begrænset antal kilder, inklusive Chrome, KeePass og 1Password. Andre populære adgangskodeadministratorer som LastPass og Dashlane understøttes ikke (læs vores Dashlane-gennemgang og vores Dashlane vs. LastPass-stykke). 

Når du tilføjer en ny adgangskode, giver Steganos dig et begrænset antal felter i modsætning til den forrige version, der leverede en Excel-lignende tabel. Indtastningsformularen er forholdsvis enkel. Du kan tilføje noter, angive URL’en til posten, indstille en påmindelse om, hvornår du skal ændre adgangskoden og organisere den i en kategori. 

Steganos-adgangskode-chef-ny-entry

Hvis du har brug for brugerdefinerede felter, kan du åbne den udvidede visning, der viser den tidligere nævnte Excel-lignende tabel. Denne visning er fantastisk til for eksempel at gemme en Google Authenticator-kode, men der er et par problemer. 

Du kan ikke generere en adgangskode eller bruge det virtuelle tastatur i en udvidet visning, hvilket er desto mere frustrerende i betragtning af, at oplysninger ikke bærer mellem de to visninger. 

Steganos-adgangskode-chef-ekspanderet-view

Når den er organiseret, kan du synkronisere dine adgangskoder via OneDrive, Dropbox, Google Drive eller MagentaCLOUD, som du har brug for at oprette forbindelse manuelt. I modsætning til Password Depot, der også bruger eksisterende cloud-lager til synkronisering af flere enheder, er du begrænset til disse fire. Det er medmindre du vil grave i en skjult Windows-mappe for at finde din nøglering-fil. 

Steganos-adgangskode-chef-sky-forbindelse

Brug af Steganos Password Manager i din browser

Når du har tilføjet dine adgangskoder, vil du hovedsageligt interagere med browserudvidelsen og widgeten. Som standard viser Steganos en irriterende Windows Vista-esque-widget i nederste højre hjørne af skærmen, som indeholder en rullemenu med dine adgangskoder. Der er også knapper til kopiering af dit brugernavn og din adgangskode til hver konto.

Dette er næsten den værste implementering af et træk-og-slip-fyld, som vi har set. Widgeten er grim og uhåndterlig, hvis du har en masse adgangskoder. Vi vil anbefale at holde sig til browserudvidelsen, men det har sin egen liste over problemer. 

Steganos-adgangskode-chef-browser-udvidelse

Udvidelsen er der til automatisk udfyldning, og fra vores test fungerer den, så længe du kun har et enkelt login til den URL, du er på. Der er dog nogle problemer med flere logins til den samme URL, da Steganos ikke indeholder en dropdown-menu i indtastningsfeltet, ligesom NordPass gør (læs vores NordPass-gennemgang). 

Du kan heller ikke se dine adgangskoder i browserudvidelsen. Desuden skal du have desktop-applikationen kørt i baggrunden med den rigtige nøglering åbnet for, at udvidelsen kan fungere. 

Der er for mange unødvendige bøjler, du skal hoppe igennem for at gøre Steganos praktisk. Selvom tilføjelse af adgangskoder ikke er backbreaking, er det ved hjælp af Password Manager næsten uudholdeligt. 

Crash Galore

Under vores test stødte vi på en række ydelsesproblemer med Windows 10-applikationen. Når du klikker på appen, efter at den allerede var åbnet, blev vi mødt med en fejlmeddelelse i stedet for at åbne vinduet. Dette er frustrerende i betragtning af, at Password Manager ikke minimerer til proceslinjen. 

Værre end det var der dog en håndfuld gange, hvor appen simpelthen holdt op med at fungere. Under vores test var det vanskeligt at genskabe nedbrudene med en vis grad af konsistens, så vi kunne ikke finde noget enkelt problem. Når det er sagt, har vi aldrig haft dette problem med nogen anden password manager.

Sikkerhed

Med hvad lidt information Steganos giver, virker det sikkert, det passer med AES 256-bit-kryptering og et antal to-faktor-godkendelsesindstillinger. Det har heller ikke mange af de sikkerhedsproblemer, der ses med andre passwordadministratorer, da alt gemmes lokalt. Når det er sagt, er du nødt til at stole på sikkerheden i dit eget system og den cloud-lagringstjeneste, du bruger. 

  F-Secure Key Review - Opdateret 2023

Før vi kommer til det dårlige, lad os starte med det gode. Steganos har ikke en godkendelsesproces, der omgår den største sikkerhedsrisiko med andre adgangskodeadministratorer. I stedet genererer den en AES-256-nøgle baseret på hovedadgangskoden til din nøglering (læs vores beskrivelse af kryptering for mere om det). Du kan dekryptere valvet lokalt, men det er det. 

Ved hjælp af skylagring kan du automatisk synkronisere din nøglering-fil, men kun hvis den er krypteret. Det løser de fleste af de online trusler, som passwordadministratorer står overfor. Du er dog afhængig af den cloud-lagringstjeneste, du bruger for at holde dine data sikre, hvilket kan være problematisk. Vi anbefaler at bruge en cloud-videnstjeneste med nul-viden. 

Problemer med PicPass og lokale bekymringer

Nu til det dårlige. Steganos løser problemet med godkendelse, men det gør ikke nødvendigvis det mere sikkert. Din nøglering-fil gemmes lokalt. Selvom den er krypteret, hvis du har malware, der kører amok på din maskine, stjæles filen let, hvilket er lige så dårligt som et dataovertrædelse med andre adgangskodeadministratorer. 

På grund af dette skal du have en solid antivirus, der holder øje med din ryg. Steganos hjælper lidt med et virtuelt tastatur, men hvis du har dybt siddende malware, er dine adgangskoder så gode som gået. Vi anbefaler Bitdefender mest. Som du kan se i vores Bitdefender-gennemgang, er det den mest sikre antivirus-software, vi har testet. 

Lokal beskyttelse er et løseligt problem, men PicPass er det ikke. Vi anbefaler ikke at bruge PicPass under nogen omstændigheder. Den måde, det fungerer på, er ved at oprette en adgangskode baseret på en række billeder. Imidlertid er hvert billede kun et tegn værd, og disse tegn er statiske. 

At huske en serie på otte billeder – det mindste antal karakterer, vi vil anbefale – er hårdt nok, og slet ikke en rigtig tilfældig serie af dem.    

Det største problem er, at PicPass antyder, at du får en sikker adgangskode, når du i virkeligheden ikke er det. I de fleste tilfælde får du kun et par forudbestemte tegn, som er let at knække. Der er trods alt et begrænset antal kombinationer med de billeder, der er præsenteret i PicPass, som enhver kompetent hacker kunne skrive et program for at finde ud af.

Support

I betragtning af at Steganos tilbyder alt fra mobile privacy apps til virtuel privat netværkssoftware, havde vi store forhåbninger om support. Desværre leverede Steganos ikke. 

Start med den kendte base, den indlæses automatisk på tysk, på trods af at den er tilgængelig på engelsk (Steganos indsamler grundlæggende webstedsoplysninger, så det skal være i stand til at diktere sproget baseret på din IP-adresse). 

Steganos-vidensbase

Det er også svært at få adgang til vidensbasen, især for Password Manager-brugere. Da du ikke har brug for en mySteganos-konto, skal du navigere til kontaktsiden gennem sidefoden på webstedet, hvor der er et link til vidensbasen. Der er ikke en supportside tilgængelig fra hovedwebstedet. 

Selve vidensbasen er fin, selvom det er lidt vanskeligt at komme rundt. Der er kun 10 artikler dedikeret til Password Manager såvel som en “første trin” manual. Alle disse poster giver kun de nødvendige detaljer, tom for skærmbilleder eller andre visuelle elementer. I betragtning af hvor få artikler der er, ville vi gerne have set lidt mere omhu lagt i dem. 

Til selvhjælp er du begrænset til vidensbasen. Steganos har ikke fællesskabsfora eller noget sådant. Desuden er de fleste artikler fokuseret på de andre produkter, der tilbydes af Steganos, så det er svært at finde din vej. 

Kontakt Steganos

Det er også et problem at kontakte Steganos. Du kan nå ud via e-mail, men der er ikke en kontaktformular eller noget af den slags. Responstiden er også forfærdelig. Da vi nåede ud, tog et svar næsten tre dage, hvilket er uacceptabelt. I betragtning af hvor mange produkter Steganos tilbyder, forventer vi i det mindste live chat.

Når vi evaluerer en service, ser vi på kontaktmuligheder og selvhjælpsressourcer. Så længe en service klarer sig godt i et af disse områder, får de en bestået karakter. Steganos falder på den anden side fladt på begge fronter. Kontaktmulighederne er begrænsede, servicen er langsom og den kendte base mangler detaljer. I de fleste tilfælde er du nødt til at løse problemer med at bruge dit forstand. 

Dommen

Steganos Password Manager er til trods for at have modtaget utallige opdateringer gennem årene, den samme barebones password manager, vi har set gang på gang. Der er et par unikke funktioner, hvoraf ingen lever op til moderne værktøjer til adgangskodeadministration, men bortset fra det har Password Manager kun lidt at tilbyde. 

Selv for lokal adgangskodestyring er der bedre muligheder. I betragtning af Password Manager’s subpar-interface og mangelfuld support, kan du endda få ved blot at bruge krypteringssoftware. 

Hvad synes du om denne Steganos Password Manager-gennemgang? Er værktøjet nok værd til at garantere en gratis prøveversion? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me