Hvad er Green Cloud Storage & Hvilke udbydere tilbyder det i 2023?

Cloudopbevaring er en type service, der kan supplere din harddiskkapacitet og øge produktiviteten. Det gør det ved at tilbyde dig en enkel måde at gemme dine data i skyen, mens du giver dig hurtig adgang. Det er temmelig praktisk, men tjenesterne er muligvis ikke miljøvenlige, så i denne artikel kan vi se, hvilke der får dig noget grønt skylager.

Først skal vi dog tilføje, at cloud-lagringstjenester kan gøre mere end bare at gemme dine data. Deres centrale funktioner – såsom fildeling og enhedssynkronisering eller “synkronisering” – hjælper med at forbedre samarbejdet, hvilket gør disse værktøjer ideelle til virksomheder, især dem, der er afhængige af fjernarbejde.

Mange cloud-lagringstjenester giver dig også mulighed for at notere, gendanne slettede filer, chat, dele kalendere, tildele opgaver og redigere dokumenter i realtid med samarbejdspartnere. 

Hvis du ønsker at skabe et effektivt online miljø for samarbejde, skal du starte med at se vores liste over de bedste EFSS-tjenester (enterprise file sync and share).

Ellers, hvis du bare har brug for en generel oversigt over cloud-lagringstjenester, skal du læse vores cloud-lageranmeldelser. Nu hvor vi har defineret, hvad cloud-lagring er, vil vi se, hvad der gør disse tjenester miljøvenlige.

Hvad der gør Cloud Storage Green?

Cloud-lagringsdatacentre er designet til at lagre data effektivt. Den største forskel mellem dem og lokale servere er deres ressourceudnyttelse. 

On-premiss-servere opererer i gennemsnit med 12 til 18 procent kapacitet, mens cloud-datacenterservere kan nå op til 40 til 70 procent af udnyttelsen, med et gennemsnit på fra 10 til 50, ifølge en energieffektivitetsrapport fra 2014 fra Natural Resources Defense Council, en almennyttig amerikansk organisation. 

Øget serverudnyttelse i cloud-lagringsdatacentre stammer fra det faktum, at disse datacentre bruger virtualiseringsteknologi. 

Virtualisering gør det muligt at køre flere applikationer – hver i sit eget virtuelle miljø – på en enkelt fysisk server. Dette reducerer antallet af servere og den mængde energi, der kræves for at køre et givet antal applikationer, i høj grad.

Mængden af ​​brugt strøm er en vigtig faktor i evalueringen af ​​effektiviteten, og den mest almindelige beregning herfor er “effektiv effektforbrug” eller PUE. Den gennemsnitlige PUE i 2023 for den globale datacentersektor var ifølge Uptime Institute 1,67 (lavere er bedre), hvilket repræsenterer en stigning fra 2023’s 1,58. 

At have mange servere kræver dog meget strøm, hvilket igen øger deres omkostninger. Dette motiverer nogle store cloud-udbydere til at være mere energieffektive end det globale gennemsnit. 

Takket være det rapporterer nogle tjenester, såsom Google, en PUE på bare 1,11. Plus, store datacentre har mere effektiv køling, hvilket igen hjælper med at reducere strømforbruget.

For at sammenfatte er cloud-lagringsdatacentre i sagens natur mere grøn end lokale datacentre. Virksomheder kan reducere deres kulstofaftryk simpelthen ved at flytte deres data til en cloud-udbyders datacenter, hvor de vil bruge færre ressourcer og optimere deres effektivitet.

Green Cloud Storage Services

I dette afsnit vil vi liste alle de tjenester, der passer til de faktorer, vi har nævnt i det foregående afsnit. Den første, i ingen særlig rækkefølge, er Google Drive.

Google Drev

Som vi nævnte, Googles datacentre er et af de mest energieffektive derude, og det inkluderer dens cloud-lagringstjeneste, Google Drive. Specifikt opnår Google store strømforbrugsresultater takket være brugerdefinerede, meget effektive servere, der spilder mindre strøm. 

Desuden bruger Google billige måder til at håndtere afkøling, genbruger gammel hardware og genanvender, hvad det ikke kan genbruge.

Google Drev-webgrænseflade

Google Drev-synkroniseringsmappe

Google Drive Google Docs

Google Drive Opret link

Google Drev-netværksindstillinger

Tidligere

Næste

Google Drive er et godt valg, hvis du har brug for at arbejde online på kontorfiler og dele dem med medarbejdere. Det har også en af ​​de bedste kundesupporttjenester på markedet. 

Google har mange planer, og de fleste af dem giver en stor værdi. Dets webklient og mobile apps er strømlinede og lette at bruge. Plus, Google Drive har et netværk af servere, der spænder over hele kloden, hvilket hjælper det med at nå hurtige hastigheder. Du kan lære mere om, hvad Google Drev tilbyder i vores Google Drev-gennemgang.

Amazon Drive

Et andet stort navn i tech-branchen, Amazon, er langt fra en fremmed for grøn teknologi. Det er PUE er mindre end 1,2, og Amazon hævder, at mere end 50 procent af sin energi stammer fra vedvarende kilder. Det er let at se, hvordan det kan opnå det, fordi det bruger seks solparker og tre vindmølleparker. Plus, Amazon har annonceret fire nye vindmølleparkprojekter og en solpark.

Amazon Cloud Drive gennemgang Startside Screenshot

Amazon Drive har anstændige funktioner, som inkluderer fil- og fotoeksempler sammen med videoafspilning. Det har også nogle af de bedste prisplaner på markedet. Du kan få 100 GB for kun $ 1 per måned eller en heftig 1 TB for kun $ 5 pr. Måned.

Takket være Amazons globale netværk af servere uploader Amazon Drive dine data hurtigt til skyen. Vi kan også godt lide, hvordan dens web- og mobilklienter er attraktive og lette at bruge. Amazon Drive har også anstændige delingsfunktioner. Du kan læse mere om det i vores Amazon Drive-gennemgang.

Microsoft OneDrive

Microsoft opnåede carbonneutralitet i 2012 og har en gennemsnitlig PUE på 1.125 for ethvert nyt datacenter. Microsoft er også dedikeret til bæredygtighed, så den genbruger og genanvender produkter og gør sine produkter bæredygtige. Det genbruger også affald og bortskaffer ansvarligt det, det ikke kan bruge.

Microsoft arbejder også på “projekt Natick”, som til sidst vil se mikrodatacentre, der er drevet af vedvarende energi, faldt på havbunden.

OneDrive-webgrænsefladefiler

OneDrive Sync Folder Slider

OneDrive App Launcher

OneDrive Opret link-fildeling

OneDrive Word Online

Tidligere

Næste

Microsofts miljøvenlige praksis inkluderer dens Microsoft Azure-datacentre, der driver Microsoft OneDrive, det er cloud-lagringstjeneste.

OneDrive giver dig adgang til Office Online, Skype, Outlook, OneNote (se vores OneNote-anmeldelse for at lære mere om note-tag-appen) og mange andre funktioner fra den Redmond-baserede gigant. Du behøver heller ikke tømme din tegnebog for at bruge den, fordi OneDrives planer har rimelige priser. 1TB-planen sætter dig kun tilbage $ 6 pr. Måned.

Plus, vi kan godt lide, hvor attraktive dets desktop-, web- og mobilklienter er. De er ligetil og giver dig ikke problemer. Du kan også dele og samarbejde om filer, samtidig med at du er i stand til at dele fildelingssikkerhed. For mere information om OneDrive’s deling, skal du læse vores OneDrive-anmeldelse.

Tresorit

Som den foregående post bruger Tresorit Microsoft Azure-servere, så det er miljøvenligt. Tresorit kan forhåndsvise dine filer, men har ikke indbyggede produktivitetsapps eller muligheden for at integrere med tredjepartsapps.

Tresorit-hjemmeside-2023

Det integreres ikke med andre apps, fordi det opretholder et højt sikkerhedsniveau. Det kommer dog til en stejl pris, fordi Tresorit er dyrere end andre tjenester på denne liste. Dens billigste plan er $ 12,50 pr. Måned. Tresorit er stadig en tjeneste, der er rettet mod små virksomheder, så prisfastsættelsen er forståelig.

Tresorit har også stærke fildelingsfunktioner, der ikke mangler nogen sikkerhedsindstillinger. Dertil kommer, at filens upload- og downloadhastigheder er hurtige. Du kan læse mere om Tresorit og dets omfattende sikkerhedsfunktioner i vores Tresorit-gennemgang.

Afsluttende tanker

At placere dine data i skyen har fordele, der ikke kun hjælper dig med at være mere produktiv og optager mindre plads på dine computere, men også reducerer dit kulstofaftryk. Du behøver ikke at søge hårdt efter en grøn tjeneste, fordi de fleste af de store navne i tech- og skyindustrien allerede har reduceret deres kulstofaftryk.

Vi har skitseret flere tjenester i denne artikel, og de fleste af dem er vist på vores bedste liste over sammenligning med skylager. Hvis du stadig ikke er sikker på, hvad der er den bedste service for dig, skal du se vores bedste guide til cloudlager. Vi har også en artikel, der beskriver det bedste cloud-lager til nonprofitorganisationer.

Storskala datacentre er mere energieffektive, men ifølge The Independent vil den ekspanderende datacentersektor forbruge tre gange så meget energi i det næste årti, så en øget indsats for at imødekomme de nye krav vil være nødvendig. 

Hvad synes du om grøn skyopbevaring og dens fremtid? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.