Xero Accounting Review – Llibres basats en núvols – Actualitzat 2023

Xero Accounting Review

Xero és una excel·lent eina de comptabilitat en línia per a la majoria de les empreses. Tot i que no és perfecte, ofereix una gran flexibilitat, tot i que alguns tipus d’empreses poden haver de desconnectar per treure’n el màxim partit. Consulteu la nostra revisió Xero per veure per què creiem que és un dels millors programes de comptabilitat existents.

Ressenyes de millor programari de comptabilitat

Xero és una plataforma de comptabilitat en línia basada en núvol dissenyada per a petites empreses de diverses indústries. Les funcions de Xero s’adapten especialment a les empreses que dediquen molt temps a fer el seguiment de diners, inventaris i actius. Xero estalvia temps automatitzant funcions bàsiques, com ara factures i conciliació bancària.

Les funcions de comptabilitat de Xero són fàcils d’utilitzar i funcionen bé entre elles. El seu seguiment d’inventaris és útil per a empreses que necessiten gestionar les seves existències. Si voleu millorar l’eficiència, Xero també ofereix integració amb molts programes, com HubSpot, ProWorkflow i molts més.

A diferència dels seus competidors, podeu gaudir de totes les funcions de Xero fins i tot amb el seu pla de preus més barat, tot i que els plans inferiors limiten el nombre de factures i factures que podeu enviar i no us permeten utilitzar diverses monedes. Si sou un negoci en creixement, haureu d’actualitzar-lo ràpidament.

L’actualització al pla “estàndard” de Xero elimina aquests límits i converteix Xero en una excel·lent eina de comptabilitat per a petites empreses. Mentrestant, l’actualització al pla més car de Xero permet utilitzar diverses monedes a Xero.

Pensem que Xero és una de les millors opcions de comptabilitat que hi ha. Informeu-vos de si Xero s’adapta millor al vostre negoci mitjançant la prova gratuïta de 30 dies o seguiu llegint aquesta revisió completa del programari de comptabilitat Xero.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a la comptabilitat Xero

Característiques

Xero ofereix funcions que van des de les bàsiques que veieu en qualsevol altra solució comptable, fins a extres que poques vegades veieu a les competicions.

El primer que veieu quan inicieu la sessió al vostre compte Xero és el vostre tauler de control, on podreu trobar el vostre estat financer d’un cop d’ull. El quadre de comandament de Xero inclou molta informació, més que FreshBooks o QuickBooks (consulteu la nostra ressenya de FreshBooks i la revisió de QuickBooks Online per obtenir més informació). 

Al primer moment, el quadre de comandament sembla desordenat i la quantitat d’informació mostrada és aclaparadora, però hauríeu de poder utilitzar-lo eficaçment al llarg del temps.

xero-tauler

Xero ofereix un feed directe al vostre compte bancari per importar els seus estats cada dia. Podeu trobar els detalls sobre l’hora i la freqüència a la pàgina d’assistència de Xero. La connexió del vostre compte amb serveis bancaris en línia, com ara Tide i Starling, us permet obtenir actualitzacions sobre les vostres transaccions en temps real.

Un cop hàgiu configurat el vostre compte bancari i hàgiu publicat el vostre feed, podeu combinar el vostre compte bancari i els saldos de Xero mitjançant la reconciliació bancària.

En la reconciliació bancària, feu el vostre compte bancari i associeu una transacció amb un estat. Podeu accedir a la reconciliació bancària a través del tauler de control Xero o a la pàgina “compte bancari”, al qual podeu accedir des del menú desplegable a la secció “comptabilitat”. Aquesta pàgina consta del compte bancari i de les accions que podeu fer per conciliar les transaccions.

xili-banc-reconciliació

Si teniu transaccions que apareixen freqüentment, podeu estalviar temps en la reconciliació bancària creant una regla bancària per generar automàticament aquesta transacció. Per crear una nova regla bancària, aneu a la pàgina “comptes bancaris” i veureu un botó “regla bancària” que us permetrà gestionar les vostres regles bancàries.

La secció “compra” de Xero proporciona les eines necessàries per gestionar les vostres despeses i la secció “vendes” conté l’eina per gestionar les vostres factures..

Tant la secció de “compra” com la de “venda” tenen un flux clar. Quan citeu un article, podeu supervisar l’estat de la vostra cotització. Si el vostre client ha acceptat el pressupost, pot enviar una factura amb uns quants clics. El mateix passa amb les factures i les comandes de compra.

Podeu consultar l’estat de les vostres factures i factures a les pàgines “visió general de vendes” i “visió general de la compra”.

Integracions Xero

Podeu integrar Xero amb molts tipus de programari diferents. Podeu trobar aquestes integracions al mercat d’aplicacions de Xero, que podeu obrir al menú desplegable amb el nom de l’empresa.

xero-app-marketplace

La gestió d’inventaris de Xero és convenient per a les empreses que han de vigilar. Aquesta funció us pot ajudar a fer un seguiment de les vostres mercaderies i evitar que vengueu més del que teniu en estoc. També pot actualitzar automàticament la quantitat d’element quan creeu una factura o una factura.

xero-add-inventari

Una altra de les característiques úniques de Xero són els “actius fixos”, que us permeten gestionar els vostres actius existents. Podeu supervisar fàcilment informació, com ara garantia, eliminació i valor, de cadascun dels vostres actius. És útil si teniu actius sensibles al temps, com ara equips complexos que cal canviar regularment.

Vista general de les característiques de Xero

Logotip de comptabilitat Xerowww.xero.com

Comença des de $ 900 al mes Tots els plans

Característiques

Facturació

Facturació

A / R

A / P

Alimentació bancària

CC
afegir

Pagar les factures
afegir

Multi moneda

Aplicació mòbil

Seguiment del temps
afegir

Inventari

Nòmines

Preu

El pla de preus de Xero està dividit en tres nivells, “primerenc”, “creixent” i “establert”. L’actualització al següent pla de preus proporciona petites sensacions a les seves característiques. A continuació es mostren els preus dels EUA.

El pla de preus de Xero és diferent a cada regió. Per a altres països, la fixació de preus Xero es divideix en tres plans, “inicial”, “estàndard” i “premium”, però aquests plans tenen un preu diferent als plans de preus Xero dels Estats Units. El pla internacional té una bretxa de preus més reduïda, amb el pla “inicial” amb un preu de 20 dòlars, un pla “estàndard” a 30 dòlars i un pla “premium” a 40 dòlars..

El pla inicial de Xero, “d’hora”, desbloqueja totes les funcions de Xero, però limita el nombre de factures, factures i reconciliacions que teniu al mes. Si la vostra empresa creix, passareu aquests límits en molt poc temps i haureu d’actualitzar. Fins i tot amb aquests límits, el pla “primerenc” de Xero no deixa de ser un tracte, ja que obteniu gairebé totes les funcions de Xero per només 9 dòlars al mes..

El següent pla, “creixent”, és el pla estàndard de Xero, que elimina els límits de la transacció, però, tot i això, no us permet fer transaccions en diverses monedes. Si sou una empresa petita i mitjana que necessita gairebé totes les funcions de Xero, el pla “creixement” de Xero és perfecte per a vosaltres..

A 30 dòlars mensuals, el pla “creixent” de Xero té molta competència. Com que totes les funcions de Xero es desbloquegen al pla de preus més barat (que costa 9 dòlars al mes), les actualitzacions se senten més cares en comparació amb FreshBooks o QuickBooks Online, que permeten noves funcions amb cada actualització. Tanmateix, si considereu el valor de les funcions que obteniu, el preu és raonable.

El pla més costós de Xero, “establert”, que costa 60 dòlars al mes, afegeix la capacitat de manejar diverses monedes. També inclou paquets de Projectes Xero i Despeses Xero. Si us subscriviu al pla “establert” de Xero, podeu utilitzar Projectes i despeses per a tants empleats com vulgueu.

Per al pla “inicial” o “en creixement”, Xero també ofereix integracions addicionals. Podeu utilitzar Xero Projects: la seva eina de cost de feines: a partir de 7 dòlars mensuals i Xero Despeses: la seva funció mòbil per capturar rebuts i presentar reclamacions, a partir de 4 dòlars mensuals. També hi ha Xero Nòmines, tot i que només funciona en determinats estats.

Aquestes subscripcions es comptabilitzen per persona activa. Si teniu molts empleats que necessiten aquestes funcions, els preus de Xero poden augmentar ràpidament.

Usabilitat amb els usuaris

Es pot registrar-se a una prova gratuïta de 30 dies amb Xero. Només heu d’omplir la vostra adreça de correu electrònic i el tipus de negoci que gestioneu, i ja esteu preparats per endegar-vos.

Abans de crear el compte empresarial, podeu jugar amb Xero mitjançant una empresa de demostració. També podeu crear el vostre compte de forma immediata i fer-ho anar pel vostre compte.

Hi ha tres maneres d’introduir el vostre compte bancari a Xero. Si el banc que utilitzeu ja està integrat amb Xero, podeu configurar un flux directe del vostre compte bancari. Els passos necessaris per fer-ho depenen del vostre banc, però és bastant senzill per a la majoria d’ells. Podeu trobar una guia per connectar el vostre banc a la pàgina d’assistència de Xero.

Si el vostre banc no és un dels socis de Xero, teniu dues opcions. Podeu connectar el vostre compte de Yodlee amb Xero o importar les declaracions manualment. Per utilitzar Yodlee, heu de proporcionar la vostra informació d’inici de sessió bancària en línia perquè Yodlee pugui exportar les declaracions del vostre compte.

L’última opció és importar les instruccions manualment, però les declaracions importades han de tenir el format CSV, QIF o OFX.

Quan esteu preparat per explorar Xero, la barra de navegació es mostra a la part superior de la finestra, formada per pestanyes “tauler de comandament”, “negoci”, “comptabilitat” i “contacte”. A la part esquerra, podeu veure el nom de l’organització que esteu gestionant. A la part dreta, podeu veure els botons de suport i afegir ràpidament.

menú desplegable xero

Hi ha una corba d’aprenentatge amb Xero, però és fàcil utilitzar les funcions bàsiques, com ara factures i factures. Tot i que sou un principiant complet, podeu entendre la majoria de les funcions de Xero després d’uns minuts de llegir la pàgina d’ajuda, a diferència de FreeAgent (llegiu la nostra ressenya de FreeAgent).

A més de la seva aplicació web, Xero ofereix una aplicació per a mòbils per a dispositius iOS i Android que us permet gestionar els vostres diners des de qualsevol moment. Tant amb aplicacions iOS com Android, podeu veure el vostre tauler, compres, vendes i contactes. També podeu crear noves factures, factures, rebuts, pressupostos i contactes.

Aplicació xero-dashboard

La interfície de Xero és senzilla i fàcil d’utilitzar en afegir noves factures, rebuts i factures. Quan afegiu rebuts, es registraran com a transacció sortint al vostre compte bancari. El quadre de comandament no és tan complet com el que veieu a la versió web, però és suficient per proporcionar les vostres condicions financeres d’un cop d’ull.

Aplicació xero-factura

Aplicació xero-recepció

Facturació

Hi ha tres maneres d’enviar una factura mitjançant Xero. El primer passa a través del botó “+” situat a la part dreta de la barra d’eines. Amb aquest botó, podeu crear noves factures, factures, contactes i molt més.

xero-plus-signe

El segon camí és mitjançant el vostre tauler de control, a la pestanya “Factures que se us deuen”. Allà, el botó “nova factura de vendes” us portarà a la nova factura.

El tercer es troba a la pàgina “factures” que podeu trobar al menú desplegable a la secció “empreses”. També podeu crear una factura repetidora fent clic a la fletxa situada al costat del botó i escollint “nova factura que repeteix”.

Xero-factura-pàgina

Abans de crear la primera factura, potser voldreu visitar la pàgina de “configuració de la factura” de Xero, on podeu personalitzar el tema de la vostra factura o afegir-ne un de nou. La personalització inclou el format i el logotip de la vostra factura.

Podeu configurar els serveis de pagament que voleu utilitzar per a les vostres factures a la pàgina de “configuració”. A diferència de FreshBooks i QuickBooks Online, Xero no accepta el pagament directe amb targeta de crèdit. 

En canvi, el pagament de la vostra targeta de crèdit es processa mitjançant Stripe. Si accepteu molts pagaments amb targeta de crèdit, heu de vigilar amb els càrrecs de processament. També podeu utilitzar PayPal o incloure una URL personalitzada si voleu pagar mitjançant altres canals.

La pàgina de configuració també us permet configurar recordatoris de factura. Podeu crear fins a cinc recordatoris i personalitzar els correus electrònics enviats amb ells. Aquesta configuració s’aplica a totes les vostres factures. 

Si teniu un client que no li vol recordar constantment, no teniu més remei que desactivar el recordatori per a tots els vostres clients. Aquest és un altre inconvenient de la funció de facturació de Xero, sobretot si teniu diversos clients amb polítiques de facturació diferents.

La interfície per crear una factura és senzilla i fàcil d’entendre. Afegiu el destinatari al requadre marcat com a “a”. Podeu afegir un nou contacte o utilitzar un client existent de la vostra llista de contactes, en aquest cas, els detalls d’aquest contacte s’inclouran automàticament a la factura..

Quan creeu la vostra factura, podeu triar articles del vostre inventari o afegir-los manualment. Si l’element que voleu facturar no es troba a la vostra llista de gestió d’inventaris, també podeu afegir-les ràpidament a la pàgina “noves factures”. Si feu servir el seguiment d’inventaris, la quantitat d’element s’actualitzarà automàticament quan factureu un article.

A cada article s’apliquen descomptes i taxes impositives. Els descomptes es poden establir a un preu determinat o en percentatge. També podeu definir si voleu incloure l’impost al subtotal de la factura o no.

xero-factura

Un defecte menor en la facturació de Xero és que no podeu afegir cap nota al vostre client a la factura. Si hi ha informació important, només la podeu comunicar mitjançant el correu electrònic personalitzat que ve amb la factura.

factura de xero-repetició

En general, crear factures a Xero és senzill i fàcil d’entendre. La pàgina “visió general de vendes” que podeu trobar a la categoria “empresa” del menú desplegable us pot proporcionar l’estat de la vostra factura. També podeu veure un breu informe de les vostres factures setmanals al tauler.

Si abans heu utilitzat Xero, podríeu haver utilitzat la facturació “clàssica” de Xero. Xero va actualitzar la seva funció de facturació a l’abril del 2023 per millorar la seva flexibilitat, maquetació i afegir una funció d’estalvi automàtic. Podeu canviar a la facturació “clàssica” de Xero fent clic a l’enllaç “Canvia a facturació clàssica” de la part inferior de la pàgina de facturació normal.

Despeses

Gestionar les vostres despeses a Xero és similar a la de gestionar les vostres factures. Podeu trobar les vostres factures al menú desplegable “Comptabilitat”.

Quan inicieu una comanda de compra, podeu crear factures amb només uns clics. Si feu servir el seguiment d’inventaris, la vostra quantitat d’element s’actualitzarà automàticament després de crear una factura.

Igual que les factures, podeu crear nous comptes mitjançant diverses maneres diferents: el tauler de control, el botó “+” a la dreta de la barra de navegació o la pàgina “factures”, que podeu trobar al menú desplegable “negoci”.. 

Podeu fer un seguiment de l’avanç de les vostres factures a la pàgina “factures a pagar”. A través d’aquesta pàgina, podeu programar els pagaments o configurar un pagament per lots de diverses factures.

xero-lot-pagament

Per crear una nova factura a la pàgina “factures”, podeu prémer el botó “nova factura”. Per crear una factura recurrent, podeu fer clic a la fletxa i després prémer el botó “nova factura repetidora”.

xero-factures a pagar

Si és una despesa facturable, podeu assignar la factura a un client. La propera vegada que factureu aquest client mitjançant facturació “clàssica”, aquesta despesa s’afegirà automàticament a la factura.

Informes

A més del tauler d’informació, també podeu veure informes més complets sobre el vostre negoci. Podeu trobar aquests informes al menú desplegable a “Comptabilitat” i, a continuació, seleccionar “informes”. En aquesta pàgina, podeu obrir els vostres informes i gestionar els vostres favorits per accedir-hi ràpidament.

Els informes de Xero es divideixen en vuit categories: financera, vendes, compres, impostos, inventari, comptabilitat, execució de pagaments i immobilitzats.

xero-informes

Els informes de vendes us permeten veure les vostres factures a cobrar durant un període determinat de moltes maneres. A partir d’aquests informes, podeu identificar quin dels vostres clients és el més lent i quin té la factura que s’havia retardat.

informe de la tercera edat

La configuració dels informes de Xero és útil i té més personalització que QuickBooks Online i FreshBooks. Podeu ajustar l’interval de dates que voleu veure als informes. Alguns informes també us permeten triar quines columnes voleu veure i afegir filtres per ajudar-vos a trobar les dades que voleu.

xero-informes-configuració

Els informes de la categoria “compres” funcionen de la mateixa manera que els de “vendes”. Aquests informes s’utilitzen per veure a quins proveïdors pagues més lentament i a quins deveu més.

L’informe resum de l’impost us permet veure tots els impostos sobre vendes durant un període determinat. Dins d’aquest informe, podeu incloure dos informes: un resum i un informe d’auditoria. Els impostos que es mostren es classifiquen en funció del tipus d’impost. Quan publiqueu un informe d’impostos, podeu personalitzar algunes parts de l’informe, com ara el títol, la data i el peu de pàgina.

A més d’aquestes categories, també hi ha informes d ‘”immobilitzat” i “inventari”. Els informes sobre actius fixos s’utilitzen per controlar l’amortització i la disposició dels seus actius. Els informes de gestió d’inventaris us poden ajudar a veure el flux del vostre inventari amb el pas del temps. A partir d’aquests informes, també podeu veure quins articles són els més populars o quins no.

Els informes de comptabilitat poden ajudar-vos a comprendre les vostres transaccions. Podeu veure les vostres transaccions filtrades per comptes, contactes o dates. Els informes de resum de transaccions us donen una breu revisió de les activitats del vostre compte al llarg del temps. Els informes detallats de transaccions us proporcionen, a més, un informe detallat de totes les vostres transaccions al llarg del temps.

La categoria financera està formada per 14 informes diferents. Aproximadament, aquests informes es divideixen en quatre tipus: pressupost, patrimoni net, rendiment i flux de caixa. Els informes de renda variable es poden utilitzar per a empreses amb diversos propietaris o inversors d’empreses. El rendiment i el flux de caixa us poden proporcionar les dades necessàries per jutjar la vostra salut financera.

Els informes de Xero són molt pendents. Hi ha molts informes en comparació amb FreshBooks i el mateix número en comparació amb QuickBooks Online. No és estrany si no les utilitzeu totes. 

És aclaparador quan ho heu configurat per primera vegada, però un cop sabeu quins podeu utilitzar per analitzar el vostre negoci, la funció d’informes de Xero és útil perquè hi ha moltes opcions de personalització.

Assistència

Podeu arribar a la pàgina d’ajuda de Xero mitjançant el botó “?” símbol a la part dreta de la barra de navegació. La pàgina d’ajuda de Xero és força extensa i àmplia. Pot respondre a la majoria de preguntes tècniques que pugueu tenir. 

Si no trobeu el que busqueu, Xero també proporciona un fòrum de la comunitat de manera que podeu demanar a altres companys Xero que puguin tenir una solució o solució.

També podeu contactar directament amb el servei d’atenció al client de Xero. El formulari d’assistència que heu d’omplir consisteix en l’assumpte i tema, el vostre correu electrònic i els detalls del vostre problema. Quan completeu el tema, Xero us suggerirà alguns temes de la pàgina d’ajuda per assegurar-vos que el problema que pregunteu no es troba a les pàgines d’ajuda..

Després d’enviar la vostra pregunta, se’t col·locarà en una cua de manera que no rebrà cap resposta immediatament. Segons la pàgina d’assistència de Xero, el seu equip d’assistència respondrà en 24 hores. 

Quan vam fer una pregunta al servei d’atenció al client, vam obtenir una resposta en vuit hores. Es trobava a la finestra promesa de 24 hores, però encara no és ideal si teniu un problema urgent que pugui dificultar la vostra empresa.

El Veredicte

Xero és una solució de comptabilitat basada en núvol robusta amb moltes funcions. Les seves característiques són fàcils d’utilitzar i funcionen bé entre ells.

Les funcions bàsiques, com ara factures i factures, tenen el mateix esquema general que altres programes de comptabilitat i es poden entendre fàcilment. Cal aprendre funcions avançades, com ara el seguiment d’inventaris i els immobles, però tota la informació que necessiteu es troba a la pàgina d’ajuda de Xero..

Tenint en compte totes les funcions que té, el pla de preus “creixent” de Xero és perfecte per a petites i mitjanes empreses. Atès que l’equip de Xero continua millorant el seu sistema i innovant noves funcions, en un futur podreu treure molt més de Xero.

La potència de Xero depèn del vostre negoci. Si la vostra empresa implica el seguiment d’inventaris i la gestió d’actius, la comptabilitat Xero és perfecta. Si sou un autònom que no necessita la majoria de les funcions de Xero, us convé una altra plataforma com FreshBooks..

Per conèixer si la combinació perfecta de Xero per al vostre negoci, us recomanem que proveu la prova gratuïta de 30 dies de Xero. Què en penses de Xero? Ens agradaria escoltar a la secció de comentaris. Gràcies per llegir.