Com configurar una VPN a Chromebook el 2023

Per a tasques d’informàtica lleugera, no millora gaire millor que els Chromebooks. Són barats, fàcils de recursos i fàcils de transportar. Chrome OS té una seguretat impressionant, de manera que es converteix en una elecció ideal per a la navegació web, el correu electrònic i el processament de textos. Dit això, no són perfectes. Segueixen sent vulnerables a les amenaces basades en xarxa.

En aquesta guia sobre com configurar una VPN a Chromebook, us explicarem per què els Chromebooks necessiten una xarxa privada virtual i com podeu configurar-la. També traurem la nostra millor guia VPN per fer algunes recomanacions al llarg del camí.

Hi ha tres mètodes d’instal·lació. La que utilitzeu dependrà del model de Chromebook que tingueu. Si sou nous al món de les VPN, llegiu també la nostra guia de seguretat VPN. Proporcionarà una base sòlida per comprendre de què parlem aquí.

Per què els Chromebooks necessiten una VPN

Els Chromebooks són més segurs que els dispositius Windows. La gran majoria dels ordinadors utilitzen Windows, per la qual cosa no ens ha de sorprendre que els enginyers de programari convertissin els delinqüents en escriure programes maliciosos per utilitzar-los. Amb un Chromebook, és poc probable que necessiteu programari antivirus, però encara heu de consultar la nostra millor guia de programari antivirus.

Amb un emmagatzematge i especificacions limitades, els Chromebooks s’utilitzen millor per navegar pel web, respondre correus electrònics i, potser, processar paraules. Des del punt de vista de la seguretat, el sistema operatiu és sòlid.

És a dir, a excepció dels atacs que són OS-agnòstics. Les amenaces basades en la xarxa, tant si es tracta d’atacs a l’interior com de l’interior o simplement d’alguns xifres, són un joc just. Com qualsevol altra màquina, els Chromebooks tenen antenes sense fil i són capaços de transferir dades a una xarxa.

Allà és on entra una VPN. Una VPN serveix com a intermediari entre el vostre ordinador i Internet obert. Primer us connecteu al servidor VPN i aquesta connexió inicial està xifrada (podeu obtenir més informació sobre això en la nostra descripció del xifrat). Després que el flux arribi al servidor VPN, el xifrat es trenca i accediu a Internet.

En connectar d’aquesta manera, emmascara la vostra adreça IP d’origen i trànsit. Com que la vostra connexió inicial està xifrada, ningú pot veure quines peticions provenen de la vostra màquina o de qui provenen. En canvi, apareixerà com si us connecteu des del servidor VPN.

En substituir la vostra adreça IP, una VPN us permet anar invisibles en línia, és a dir, ningú, ni tan sols les entitats governamentals, les corporacions o els atenuadors, us poden fer un seguiment. Les VPN també tenen la possibilitat d’evitar el contingut bloquejat per regió a les plataformes de streaming. Llegiu la nostra millor VPN per a Netflix si esteu interessats en això.

Els Chromebooks són excel·lents per a la seguretat, però encara hi ha un buit quan es tracta de la xarxa. Amb una VPN, no només protegeu la vostra identitat i accediu a noves biblioteques de contingut a tot el món, sinó que també esteu fent un pegat al forat del paquet de seguretat del sistema operatiu Chrome..

Com configurar una VPN a Chromebook: Android

Els Chromebooks comencen a donar suport a les aplicacions d’Android, de manera que si teniu un dispositiu més recent amb accés a Google Play, sou a les empreses. Si feu servir l’aplicació per a Android d’un servei VPN us proporciona la comoditat d’una instal·lació nativa i, en la majoria dels casos, la llista completa de funcions.

com configurar-a-vpn-a-chromebook-android

En primer lloc, haureu d’assegurar-vos que el dispositiu és compatible. Si ho és i no trobeu Google Play Store, haureu d’activar-lo. Dirigiu-vos a la configuració i cerqueu “Google Play”. Marqueu la configuració corresponent i podreu començar a baixar aplicacions.

Després d’això, només cal que trobeu l’aplicació a la botiga de Google Play que voleu instal·lar i deixar-la funcionar. La nostra millor guia VPN per a Android és un punt de partida sòlid, però també podeu triar entre la nostra llista de revisions VPN.

Tot i així, hi ha un problema brillant amb la baixada d’una VPN de Google Play Store. Com es pot veure a la nostra pitjor guia VPN gratuïta, no hi ha escassos estafes en els resultats de la cerca, així que haureu d’estar atents per no exposar les vostres dades personals. Creiem que les nostres ressenyes fan una bona feina per aprofundir en els serveis VPN, per la qual cosa recomanem que s’adhereixin a les nostres opcions per mantenir-se en seguretat.

Si trobeu una opció que no hem cobert, no ho és perquè no ens ho hem adonat. Més aviat sol ser perquè l’aplicació registra la informació o està carregada de programari maliciós. Si sembla massa bo per ser veritat, probablement ho sigui, seguiu amb els proveïdors que tinguin un historial constant.

També hi ha el potencial que el dispositiu no admet Google Play Store i que no es pugui solucionar amb una actualització de programari. La instal·lació a Android és el millor mètode per instal·lar una VPN a un Chromebook, però si no és possible per a vosaltres, haureu d’utilitzar un dels nostres altres mètodes..

Com configurar una VPN a Chromebook: Chrome

Si instal·lar l’aplicació per a Android no és una opció, podeu utilitzar una extensió Chrome. És menys que ideal perquè utilitzar una extensió només cobreix el trànsit web, però, per a Chrome OS, és la majoria del que voldríeu protegir, de totes maneres.

com configurar-una-extensió-vpn-en-chromebook

Això requereix algunes coses. En primer lloc, heu d’estar bé només amb la protecció del trànsit de Chrome i, segon, la VPN que escolliu ha de tenir una extensió del navegador. A més, l’extensió del navegador necessita permetre controlar la VPN. CyberGhost, per exemple, ofereix una extensió del navegador, però només ha d’utilitzar un servidor intermediari gratuït (llegiu la nostra ressenya de CyberGhost).

Tampoc hi ha massa opcions. ExpressVPN té una extensió de navegador sòlida, com passa amb Windscribe (llegiu la nostra revisió ExpressVPN i la revisió de Windscribe), però algunes opcions de mig camí, com Mullvad, no ofereixen cap (llegiu la nostra ressenya de Mullvad).

En resum, haurà de revisar abans de fer la sortida. Assegureu-vos que l’extensió us permet controlar la VPN. Com en l’exemple de CyberGhost, no totes les extensions del navegador estan creades per funcionar de manera independent.

Pel que fa a la configuració, el procés és senzill. Aneu al lloc web de la vostra VPN o a la botiga Chrome i cerqueu l’extensió que necessiteu. Instal·leu-lo a Chrome i es mostrarà al costat de la barra d’adreces.

Com configurar una VPN a Chromebook: Manual

L’última opció és configurar la VPN manualment, cosa que, per sort, Chrome OS us facilita. Dit això, no podreu utilitzar OpenVPN com a protocol VPN sense cap treball seriós. Heu d’excaure a la base de Linux del sistema operatiu Chrome per configurar-ne una i molts proveïdors no ofereixen instruccions sobre com fer-ho..

com configurar-a-vpn-en-chromebook-add-connection

Si ho podeu fer, endavant. Aquesta guia no inclourà la configuració d’OpenVPN. Al cap i a la fi, si sabeu com arrossegar Linux a aquest nivell, probablement no necessiteu aquesta guia.

El motiu pel qual OpenVPN té problemes és perquè Chrome OS no accepta certificats i claus habituals. No podeu configurar una connexió OpenVPN des de l’escriptori, tot i que Google us ofereix l’opció de fer-ho. Haureu de configurar-lo mitjançant la consola.

HideMyAss té una redacció sobre com fer-ho, però se li ha advertit que no és per als que hi ha un cor desgrat. Si feu pressions per OpenVPN al Chromebook, també voldreu llegir la nostra revisió HideMyAss..

Juntament amb la majoria de VPNs que cobreixen la configuració manual a Chromebooks, parlarem de configurar una connexió L2TP / IPSec al seu lloc. Malauradament, això vol dir que renunciaràs molt a la seguretat. Tal com expressa ExpressVPN, “L2TP-IPSec proporciona avantatges de seguretat febles i només s’ha d’utilitzar per a l’anonimització o per canviar d’ubicació.”

ExpressVPN és el nostre proveïdor més ben qualificat i, per tant, tractarem com configurar-lo al sistema operatiu Chrome. El procés és similar per a altres aplicacions, però assegureu-vos de buscar una guia a la base de coneixement per a les especificitats.

Abans de configurar-lo, haureu de reunir informació, ja sigui en una altra pantalla o en un tros de paper. Quan configureu la VPN, no podreu canviar les finestres, per la qual cosa és important tenir la informació que necessitareu.

Després de iniciar la sessió a ExpressVPN, feu clic a “configurar més dispositius” al tauler de control. Continua i selecciona “configuració manual” de les opcions, després “PPTP & L2TP-IPsec. ” ExpressVPN us presentarà el nom d’usuari i la contrasenya d’aquests protocols, així com una llista d’adreces del servidor que els donen suport..

Copieu el nom d’usuari, la contrasenya i l’adreça del servidor a una pantalla independent o a un tros de paper abans de continuar endavant. Necessitareu que configurin la VPN. Tingueu en compte que aquesta configuració manual només és adequada per a la connexió a l’adreça del servidor que heu copiat. Si voleu canviar servidors, haureu de tornar a passar pel procés.

com configurar-a-vpn-a-chromebook-add-vpn

Torneu al vostre escriptori i aneu al menú de configuració si feu clic o feu clic a la icona d’engranatge al tauler d’usuari. Desplaceu-vos a la configuració de la xarxa i cerqueu la pestanya per afegir una nova connexió. En lloc de configurar una connexió WiFi, feu clic a “Afegeix OpenVPN / L2TP”.

com configurar-a-vpn-a-chromebook-l2tp

S’obrirà una finestra amb molts camps per emplenar. Aquí teniu el que heu de fer:

  • Nom d’amfitrió del servidor: introduïu l’adreça del servidor que heu copiat anteriorment.
  • Nom del servei: deixar en blanc.
  • Tipus de proveïdor: al menú desplegable, seleccioneu “Tecla prèvia compartida LT2P / IPSec +”.
  • Clau pre-compartida: introduïu “12345678” o la clau de la vostra VPN.
  • Nom d’usuari: enganxeu el nom d’usuari de L2TP que heu copiat anteriorment.
  • Contrasenya: enganxeu la contrasenya L2TP que heu copiat anteriorment.
  • Nom del grup: deixar en blanc.

Un cop fet això, només cal que feu clic a “connectar”. Com en qualsevol xarxa WiFi que hàgiu configurat, la VPN apareixerà al tauler d’usuari i podreu indicar-li a Chrome OS que prefereixi, que us oblidi o que es desconnecti del servei.

Pensaments finals

No és fàcil trobar una bona VPN per a Chrome OS, sobretot amb els estranys mètodes d’instal·lació de les aplicacions. Dit això, la instal·lació no tradicional no significa que sigui difícil aconseguir-ne una. Els tres mètodes anteriors funcionen i, si voleu anar més enllà, també podeu configurar manualment una connexió amb OpenVPN..

Hem revisat algunes bones opcions durant la revisió, sent el millor ExpressVPN, però si busqueu una llista més completa, llegiu la nostra millor guia VPN per a Chromebook..

Quina VPN utilitzeu al Chromebook? Feu-nos-ho saber als comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir.