Microsoft Edge vs Chrome: mateixa fundació, edifici diferent el 2023

Durant més d’una dècada, Microsoft ha estat una broma quan es tracta de navegadors web. No obstant això, després de la reelaboració completa del seu navegador Edge, construït a la part superior del motor Chromium, la companyia torna a tenir una possibilitat de lluita en aquest terreny.. 

En aquesta batalla de Microsoft Edge vs Chrome, concentrarem els últims esforços de Microsoft contra el navegador web més popular del món per veure si els seus canvis han donat els seus fruits.

Com que Chrome era el que va destronar en gran mesura l’explorador d’Internet (que era el dominant de l’època) com a rei dels navegadors web, no és sense ironia que el marc de Google Chromium pot ser el que proporciona a Edge el que necessita per reintroduir la lluita.. 

Potser no és del tot sorprenent, ja que la majoria de navegadors actualment reben les seves indicacions de Chromium, amb algunes excepcions notables, com ara els navegadors Safari i Firefox.. 

Per obtenir un desglossament més detallat dels concursants, podeu llegir la nostra revisió de Microsoft Edge i la revisió de Google Chrome. Assegureu-vos també que consulteu la nostra llista dels millors navegadors i l’arxiu de ressenyes del nostre navegador per obtenir tot el que podeu cercar sobre el mercat dels navegadors.

Quin és el millor navegador que utilitzeu amb Windows 10?

Tot i que Chrome i Edge són navegadors perfectament adequats, ens permetem recomanar Vivaldi per a dispositius Windows 10. Això es deu al seu extrem nivell de personalització, un ric joc de funcions i una excel·lent seguretat i privacitat. 

Si voleu obtenir més informació sobre el mercat del navegador en general, assegureu-vos de consultar alguns dels altres articles, com ara la batalla de Chrome vs Firefox i les ressenyes del navegador Firefox i Opera..

Configuració d’una baralla: Microsoft Edge i Chrome

Per a la nostra comparació, realitzarem els dos navegadors a través de cinc rondes separades, cadascun centrat en un dels nostres criteris principals utilitzats en les revisions del nostre navegador: funcions, facilitat d’ús, rendiment, seguretat i privadesa. Qualsevol navegador que gestioni tres o més victòries serà declarat el vencedor, però seguirem recorrent les cinc rondes, fins i tot si hi ha una victòria anticipada.

1

Característiques

Comencem per funcions, on els factors importants inclouen extensions o complements, sincronització en diversos dispositius i opcions de personalització disponibles. Els elements menors (com ara eines de captura, llistes de lectura i funcions mòbils) també poden jugar-hi un paper.

Microsoft Edge

Abans de llançar la seva versió Chromium, Microsoft Edge va lluitar amb les seves característiques. Ara bé, el navegador és compatible amb gairebé totes les extensions de Chrome, que millora àmpliament la llista potencial de funcionalitats disponibles, fent que s’aparegui a la mateixa mida amb Chrome mateix i altres navegadors similars, com ara Brave..

Això significa que ara podeu afegir tota una sèrie de funcions a Microsoft Edge, com ara gestors de contrasenyes, bloquejadors d’anuncis i diverses extensions de seguretat..

Com que els dos navegadors es basen en el mateix motor, no hi ha gaire cosa que els distingeixi a l’escriptori. Una excepció notable a favor de Edge és la funció de “llegir en veu alta”, que recull el text ressaltat i el llegeix en veu alta. Això funciona bastant bé amb qualsevol cosa escrita en anglès, però bastant terriblement per a la majoria d’altres idiomes, pel que podem saber.

Vora-llegeix-en veu alta

Al mòbil, hi ha una diferència molt més gran entre els dos competidors. Edge inclou algunes funcions reals que realment ens agradaria veure altres navegadors mòbils, com l’aplicació Firefox o, de fet, Google Chrome, prendre nota de.

Primer és la funció de “vídeo flotant”, que us permet reduir el vídeo que esteu reproduint i situar-lo en algun lloc de la pantalla mentre canvieu a un altre lloc web o pestanya.

Edge-Floating-Video

El segon, i potser més important, és la funció informativa de “protecció de notícies”, que analitza els punts de comunicació que visiteu i us permet saber quina és la seva confiança. Es manifesta com una petita icona, cosa que us permet saber si el lloc que aneu visitant és real o no real.

  Com obtenir una adreça IP de Hong Kong el 2023: cablejat Kowloon

Edge-Newsguard

Finalment, Edge us permet sincronitzar diverses dades d’usuari entre dispositius mitjançant el vostre compte de Microsoft. Actualment, només inclou marcadors (o “favorits”, com s’anomenen a Edge), configuració, contingut del formulari i contrasenyes. Tot i això, Microsoft assegura que treballa en l’extensió d’aquesta a les pestanyes, l’historial i les extensions obertes.

Edge-Sincronització

Google Chrome

No hi ha molt que ofereix Chrome en termes de funcions que ja no hem cobert a la secció Microsoft Edge d’aquesta ronda, així que no hi ha moltes més coses a dir. 

Una excepció és que Chrome està molt ben integrat amb diverses aplicacions de Google, com Google Drive i Google Docs, així com Google Translate. Aquesta aplicació de traducció supera significativament l’alternativa de Microsoft, Bing Translate, ja que inclou suport per a gairebé el doble del nombre d’idiomes.

Chrome-Google-Translate

Un altre avantatge per a Google Chrome over Edge és un procés de sincronització més complet. Inicieu la sessió amb el vostre compte de Google, podeu sincronitzar les adreces d’interès, l’historial, les extensions, les pestanyes obertes i molt més. De moment, això és molt més que el que podeu sincronitzar amb Edge mitjançant el vostre compte de Microsoft.

Sincronització de Chrome

Primer Pensament

Tot i que els dos navegadors tenen ara més comunitats que no pas diferències, pel fet de construir-se en un mateix marc comú, hi ha algunes diferències notables que les diferencien. 

Si bé Chrome pot aprofitar la majoria del que Edge fa, el primer no troba algunes funcions excel·lents, especialment en el mòbil. Això dóna a Microsoft una victòria sorprenent en aquesta ronda, encara que no hi hagi tanta separació entre ells.

Ronda: Punt de característiques per a Microsoft Edge

Logotip de Microsoft Edge
Logotip de Google Chrome

2

Facilitat d’ús

El següent és la facilitat d’ús. Aquest criteri gira entorn de la forma d’utilitzar cada navegador fàcil d’utilitzar, centrant-se principalment en coses com el procés de configuració (per exemple, la importació de marcadors i configuració d’altres navegadors), la gestió de pestanyes i altres funcions de conveniència menors..

Microsoft Edge

La configuració de Microsoft Edge per primera vegada és un procés senzill. Quan inicieu per primera vegada el nou Edge, se us permet un assistent de configuració que us permet importar adreces d’interès i configuració d’altres navegadors, i també ajudarà a configurar el procés de sincronització entre dispositius.

Edge-Intro

Malauradament, només podeu importar adreces d’interès directament des d’Internet Explorer, Google Chrome i Firefox, de manera que si canvieu de qualsevol altre navegador web, haureu d’importar manualment mitjançant un fitxer HTML.

Edge-Importació

La gestió de pestanyes és bastant bàsica, ja que no hi ha cap desplaçament horitzontal. Això vol dir que, si obre un gran nombre de pestanyes, pot ser difícil saber quina és la que. Tanmateix, podeu enganxar les pestanyes per assegurar-vos que es mantenen obertes, així com duplicar-les i silenciar-les.

Edge-Tabs

A la pàgina de pestanya nova, podeu triar entre diversos estils. El principal tret de sortida és que podeu triar veure la “imatge del dia” de Microsoft com el fons de pantalla del navegador, així com el feed de notícies personalitzat que us mostra els títols principals del dia en funció del lloc on us heu localitzat..

Edge-Nova-Tab

Google Chrome

El procés de configuració de Chrome és pràcticament idèntic al del nou Edge. El navegador us ajuda a configurar el vostre compte de Google per a la sincronització, la importació de la configuració i les adreces d’interès d’altres navegadors i triar l’aspecte de la vostra nova pestanya.

Importació de Chrome

Si preferiu importar les adreces d’interès manualment, potser voldreu dirigir-vos a la nostra guia sobre com exportar i importar les adreces d’interès de Google Chrome.

Pel que fa a la gestió de pestanyes, una vegada més, queda poc per diferenciar Google Chrome de la nova Edge. Les pestanyes es minimitzen de manera similar sense fi, sense desplaçament horitzontal. També teniu a la vostra disposició les mateixes opcions, com ara lligar, duplicar i silenciar les pestanyes. 

Una diferència important és que Chrome permet enviar directament una pestanya a un dispositiu diferent, cosa que pot ser molt útil.

Pestanyes Chrome

Ronda dos pensaments

Aquesta ronda és de lluny la més propera a aquesta comparació, ja que no hi ha pràcticament cap diferència entre el nou Edge i els navegadors de Google Chrome en termes de facilitat d’ús. Tanmateix, donarem aquesta ronda a Google Chrome per la seva capacitat d’enviar pestanyes a diferents dispositius. 

D’aquesta manera, la puntuació és de 1-1, deixant els navegadors Microsoft i Google empatats a la tercera ronda de la nostra comparació Edge vs Chrome..

Ronda: Punt de facilitat d’ús de Google Chrome

Logotip de Microsoft Edge
Logotip de Google Chrome

3

Rendiment

Un altre aspecte important d’un navegador d’internet és el rendiment que comporta, és a dir, la velocitat que carrega pàgines web i diverses aplicacions web, com les aplicacions JavaScript, així com la quantitat de recursos del sistema que consumeix.. 

  Millor VPN per a Snapchat 2023

Aquesta darrera part ha estat típicament un problema dels navegadors basats en Chromium, ja que tradicionalment tenen molta fam per la memòria RAM, cosa que pot provocar alentiments importants, especialment en equips més antics. Si voleu obtenir més informació sobre com testem el rendiment de cada navegador web, potser voldreu consultar el nostre article sobre els navegadors web més ràpids, que detalla el nostre procés de prova..

Microsoft Edge

Probablement el rendiment sigui el que trobareu la diferència més gran entre el vell i el nou Edge. Quan l’antiga Edge era lenta i plodding, la versió basada en Chromium és ràpida, es pot combinar fàcilment amb Chrome i fins i tot aconsegueix ser lleugerament més ràpida.

El nou Edge ho aconsegueix a la vegada que utilitza una quantitat de RAM sorprenentment petita i consumeix fins al 70 per cent de la de Google Chrome, la qual cosa és un resultat excel·lent per a un navegador web basat en el crom famós de recursos..

Google Chrome

Google Chrome, com el nou Microsoft Edge, és un navegador ràpid. Malauradament, s’ha mantingut a la categoria en ser molt intensa en recursos, obtenint més memòria RAM que gairebé qualsevol altre navegador que hem revisat.

Ronda de tres pensaments

Si teniu una mica de velocitat, els nous Edge i Google Chrome són pràcticament els mateixos, potser la primera és una mica més ràpida. Tanmateix, Microsoft Edge utilitza molt menys memòria RAM que la que fa Chrome, cosa que és impressionant tenint en compte la naturalesa amb recursos del framework Chromium.

Així, aquesta ronda és una altra victòria per a Microsoft Edge, aconseguint el marcador a 2-1 a favor de Microsoft mentre continuem fins a les nostres dues últimes rondes..

Ronda: Punt de rendiment de Microsoft Edge

Logotip de Microsoft Edge
Logotip de Google Chrome

4

Seguretat

Tenint en compte totes les amenaces que comporta la navegació per Internet, des d’atacs intermitjos fins a ciberdelinqüents que exploten llacunes en el codi d’un navegador, la seguretat web és de gran importància per protegir-vos i la vostra informació personal dels atacs. Els factors importants aquí van des dels advertiments HTTPS, la freqüència d’actualització i les bases de dades de navegació segura.

Microsoft Edge

La seguretat del navegador web és l’àrea on Microsoft Edge sempre ha estat força bona, és a dir, no hi havia tanta marge per millorar el nou navegador Edge com en altres categories..

Per tal de protegir-se dels llocs web nocius (per exemple, els infectats amb programari maliciós o els que utilitzen esquemes de phishing coneguts), Edge utilitza el sistema SmartScreen de Microsoft. Segons els estudis, aquest sistema supera les bases de dades de navegació segura més utilitzades de Google.

Si us trobeu a un lloc web que utilitza HTTP en lloc de HTTPS, el sistema SmartScreen mostra un avís clar, cosa que us permetrà saber que es pot escoltar el vostre trànsit a.

Avís de Edge-HTTPS

La debilitat més gran de Edge pel que fa a seguretat és sens dubte la freqüència de les seves actualitzacions. Generalment, Edge rep una nova actualització aproximadament cada sis setmanes, la qual cosa deixa molt de temps perquè les persones amb nefastes intencions puguin trobar i explotar les llacunes del codi..

Google Chrome

Com Microsoft Edge, Google Chrome mostra una advertència clara i difícil de perdre sempre que accedeixi a un lloc web mitjançant HTTP regular en lloc de HTTPS.

Advertència de Chrome-HTTPS

La major incidència de la seguretat de Google Chrome és que s’actualitza de manera molt freqüent. De mitjana, Chrome rep una actualització una vegada cada pocs dies, cosa que és millor que qualsevol altre navegador web que hi ha al mercat.

Com molts altres navegadors web, Chrome utilitza la pròpia base de dades de navegació segura de Google per protegir-vos contra llocs web maliciosos. Tot i que no és tan eficaç com el del sistema SmartScreen de Microsoft, fa la feina prou bé.

Ronda de quatre pensaments

Tot i que el sistema SmartScreen de Microsoft Edge és més eficaç que la Navegació segura de Google Chrome, encara haurem de donar-li aquesta a causa de les seves actualitzacions més freqüents.

D’aquesta manera, el marcador s’aconsegueix al 2-2 quan entrem a la ronda final de la nostra comparació Edge vs Chrome, centrada en la privadesa i decidirà quin navegador s’emporta la victòria.

Ronda: punt de seguretat de Google Chrome

Logotip de Microsoft Edge
Logotip de Google Chrome

5

Privacitat

Per a la nostra última ronda, revisarem la privadesa de cada navegador. Això vol dir quantes dades recopila el programari sobre tu i el trànsit, així com el que fa l’empresa, ja sigui Google o Microsoft, amb aquesta informació. 

  Dashlane VS 1Password: Qui guanyarà aquesta batalla 2023?

Per malmetre una mica les coses, ni Chrome ni Edge són excel·lents en aquesta categoria, així que assegureu-vos de consultar el nostre guia de navegació anònima per saber quins passos podeu fer pel vostre compte.

Microsoft Edge

Tot i que, certament, Edge no és la millor opció per a un navegador web si li preocupa la privadesa, però inclou algunes maneres útils de limitar la informació que es recopila en tu mentre navegueu pel web..

Hi ha tres modes principals per a la protecció del seguiment, és a dir, “bàsic”, “equilibrat” i “estricte”. El navegador també us permet configurar excepcions individuals per als llocs web per eludir les regles de cada mode. També proporciona una llista de seguidors bloquejats per proporcionar-vos una mica de coneixement de com esteu protegit.

Modes de seguiment de vores

Malauradament, la política de privadesa de Microsoft és un desastre gegant. Tenint en compte la gran quantitat de productes que ofereix la companyia, és increïblement difícil dir què és el que s’aplica específicament a Edge i què hi ha per a altres programes de Microsoft, com Windows 10. Tampoc es parla de si Microsoft ven o no les seves dades als anunciants, cosa que deixa les portes ben obertes per a aquest tipus de pràctiques.

Si la privadesa és més important per a vosaltres que la seguretat i la facilitat d’ús, podeu desactivar diverses funcions (com SmartScreen, predicció de navegació i personalització) per proporcionar-vos almenys una mica d’anonimat.

Funcions de desactivar-vora

Google Chrome

Google ha creat tot el seu negoci a través de la recollida d’informació personal dels seus usuaris, per la qual cosa no és d’estranyar que Chrome sigui potser el pitjor navegador del mercat per als afectats amb la privadesa.

Tot i que Google no ven directament les dades que recopila a través de Chrome, realment no és necessari. En lloc d’això, utilitza informació per adaptar els anuncis que veieu i fins i tot els resultats que obteniu als seus serveis, com ara la Cerca de Google i YouTube.

Teòricament, podeu desactivar part de la col·lecció de dades de Google a Chrome desactivant diverses funcions, com ara la navegació segura, la compleció automàtica de la cerca i els suggeriments de navegació. Tanmateix, tenint en compte la seva llarga i desordenada història de Google amb escàndols de privacitat, no estem convençuts que això els impedeix recopilar aquestes dades..

Funcions de desactivar Chrome

Google ofereix una manera de suprimir la informació que ha recollit, que podeu fer seguint la nostra guia sobre com esborrar el vostre historial de Google, però de nou, si realment funciona o no és difícil saber-ho.

Quan es tracta dels controls de privadesa de Chrome, podeu limitar els rastrejadors i les galetes ja sigui per lloc per lloc o bé bloquejant-les del tot.

Controls de privadesa de Chrome

Ronda de cinc pensaments

No ha de sorprendre que Google, potser l’infractor més infamador d’informació de privadesa a Internet, ho faci molt bé en aquesta categoria. Tot i que Microsoft, certament, no és un àngel en aquest sentit, Google Chrome estableix una barra baixa per aconseguir, aconseguint a Microsoft Edge una altra victòria i deixant el marcador final al 3-2 a favor de Edge..

Ronda: Punt de privadesa per a Microsoft Edge

Logotip de Microsoft Edge
Logotip de Google Chrome

6

Pensaments finals

Amb això, concloguem la nostra comparació del navegador Google Chrome vs Microsoft Edge. Tot i que es va tractar d’una batalla molt estreta perquè hi ha poca diferència entre les dues de les nostres primeres quatre categories, Edge aconsegueix una victòria estreta a causa del seu conjunt de funcions lleugerament més robust i una privacitat significativament millor..

El navegador de Microsoft segurament ha recorregut un llarg camí des dels dies de l’Internet Explorer. El canvi a una versió basada en Chromium ha fet clarament que Edge sigui un món bo, i estem entusiasmats de veure com continua evolucionant a mesura que es va consolidant.

És millor Chrome que Edge a Windows 10?

Tot i que hem proporcionat a Microsoft Edge la victòria sobre Chrome en aquesta comparació, tot es tradueix en el que més valoreu en un navegador. Si les funcions d’accessibilitat, la verificació de les fonts de notícies i la privadesa són aspectes importants per a vostè, llavors recomanem Microsoft Edge a Google Chrome qualsevol dia de la setmana, especialment quan es tracti de privadesa.

D’altra banda, si us preocupa més la seguretat que la privadesa, Chrome és probablement la millor opció a causa de la seva programació d’actualitzacions molt més freqüent..

Què en penseu de la nostra comparació del navegador Google Chrome vs Microsoft Edge? Esteu d’acord que no hi ha molta diferència entre tots dos, ara que Edge es basa en el marc de Chromium de Google? Creus que Edge obté una victòria principalment a causa d’una millor privadesa o, encara, prefereixes el navegador Chrome més popular? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me