Rishikimi Evernote – Përditësuar 2023

Rishikimi Evernote

Nipi i të gjitha aplikacioneve për marrjen e shënimeve, Evernote është ndoshta më i popullarizmi i këtij lloji atje. Bashkohuni me Cloudward.net ndërsa kalojmë përmes veçorive, të mirat dhe të mirat e tij në këtë përmbledhje të Evernote dhe do t’ju ndihmojmë të vendosni nëse është opsioni më i mirë për ju.

Kur bëhet fjalë për mjetet e marrjes së shënimeve në re, asnjë emër nuk rezonon më shumë me skribë, studiues dhe njerëz të tjerë … fjalë më shumë se Evernote, dhe nuk është thjesht logoja e ftohtë e elefantëve. Nëse nuk numëroni tashmë në mesin e 200 milion përdoruesve që kanë rënë në bandë që nga viti 2007, ky përmbledhje e Evernote do t’ju ndihmojë të vendosni nëse dëshironi të merrni hapin e duhur.

Ndërsa është i bazuar në cloud dhe i aftë të ruajë bashkëngjitjet e skedarëve, Evernote nuk është zëvendësues për shërbimet më të mira për ruajtjen e cloud. Sidoqoftë, me ton karakteristikash të integruara të dizajnuara rreth shënimeve të poundingut, prerjes së faqeve në internet dhe organizimit të mendimeve, ne nuk kemi asnjë problem të pohojmë se Evernote qëndron në krye të klasës së fletores dixhitale..

Në fakt, për disa prej nesh, Evernote është diçka e fiksuar, edhe nëse opsionet e pajtimit nuk janë aq miqësore me kostot siç ishin dikur. Rrinë me ne ndërsa përmbledhim arsyet pse rregullat Evernote, plus theksoni disa fusha ku shërbimi bie në rregull.

Alternativa për Evernote

Pikat e forta & dobësitë

Features

Evernote është një mjet i bazuar në re që ju lejon të merrni shënime në kompjuterin tuaj ose smartphone, duke siguruar disa avantazhe në lidhje me metodën tradicionale të letrës dhe letrës ose një procesor fjalësh.

Për një, sepse shënimet futen në re, nuk është e nevojshme të shqetësoheni për derdhjen e kafesë, përplasjet në hard drive dhe gabimet e tjera që fshijnë mendimet tuaja të regjistruara. Për fat të keq, ka një kapërcim të të dhënave që mund të ngarkoni në renë Evernote në muaj, të cilat ne i mbulojmë në “çmimet” më poshtë. Sidoqoftë, kjo do të ndikojë vetëm në mbajtësit e shënimeve më pjellore.

Një avantazh tjetër për shënimet me bazë cloud është se ato mund të sinkronizohen në të gjitha pajisjet: shkruani një shënim në laptop, dhe mund ta qasni atë në kohën e afërt reale në smartphone tuaj. Klientët Evernote janë në dispozicion për Windows, Mac, Android dhe iOS. Shënimet mund të arrihen jashtë linje, megjithëse për telefonat inteligjentë që kërkon një pajtim të paguar.

Nëse keni nevojë për të hyrë në shënimet tuaja në një kompjuter që nuk është i juaji, dhe nuk doni të instaloni klientin Evernote për arsye sigurie (dhe dhimbje në gomar), mund të merrni në shënimet tuaja duke përdorur Evernote mjet online, megjithëse nuk ka të gjitha tiparet e klientit të desktopit.

Mundësia për të bërë shënime dhe ruajtur ato në re nuk është ajo që e bën Evernote një të preferuar në mesin e turmës gjithçka. Featuresshtë karakteristikat e shtuara që e bëjnë atë, veçanërisht ato organizative.

Shumë larg aftësisë për të grupuar shënime në fletore, ato karakteristika organizative përfshijnë shënime shënimesh për renditje, shënime ndërlidhëse, ruajtjen e bashkëngjitjeve në shënime dhe futjen e listave të kontrollit dhe tabelave..

Teksti në shënime mund të kërkohet, natyrisht, por kështu mundet teksti në imazhe falë njohjes së karakterit optik (OCR). Kjo përfshin skanime të shënimeve me shkrim dore dhe kamera të tabelave të bardha. Abonentët Evernote Premium gjithashtu mund të kërkojnë tekst në dokumentet e Microsoft Office dhe .pdfs, plus shënuar .pdfs.

Për mbledhjen e hulumtimeve, Evernote ka një kapëse në internet të dobishëm për Chrome, Safari, Firefox, Internet Explorer dhe Opera. Para shënimit të shënimeve, mund të theksoni tekstin dhe të shtoni thirrje vizuale, kështu që të kujtoni pse e keni kapur faqen më vonë.

  Rishikimi i Shënimeve të Kutive - Përditësuar 2023

Abonentët Plus dhe Premium gjithashtu mund të kursejnë deri në 200 postë elektronike në ditë në llogarinë tuaj Evernote duke i dërguar ato në një adresë speciale të Evernote, megjithëse kjo është në dispozicion vetëm për përdoruesit që paguajnë.

Brenda klientit të desktopit, mund të krijoni “shënime të bojës” të veçanta, të cilat janë shënime me shkrim dore.

Ndërsa është i dobishëm për përdoruesit e tabletave, Evernote nuk ka një veçori të integruar për të kthyer shkrimin me shkrim në tekst siç bën OneNote. Nëse kjo është një nevojë, një mënyrë përreth saj është të përdorni një shirit të zgjuar si Livescrib i cili mund të shndërrohet në tekst dhe ka përcjellje automatike Evernote.

Për ata që preferojnë shënime zanore, Evernote ka një veçori regjistrimi audio në dispozicion si për desktopin ashtu edhe për celular.

Shënimet e videos nuk mbështeten, edhe pse ju mund të fotografoni me kamerën tuaj në internet dhe t’i futni ato drejtpërdrejt nga klienti Evernote. Sidoqoftë, mund të regjistroni video duke përdorur mjete të tjera dhe t’i shtoni ato në Evernote si shtojca.

Nëse doni të automatizoni disa detyra për mbledhjen e shënimeve për të kursyer kohë, Evernote punon me IFTTT dhe Zapier. Këto mjete, të përdorura për të lidhur aplikacione të ndryshme së bashku me sjelljet shkak-pasojë, do t’ju lejojnë të bëni gjëra të tilla si automatikisht të ruani kontakte të reja të shtuara në telefonin tuaj në një fletore, ose të përpiloni statuset tuaja në Facebook, ose të kurseni postë elektronike nga individë të veçantë.

(Për ata që kërkojnë të marrin një trajtim më të mirë se si të përdorin IFTTT, nga rruga, ne kemi një udhëzues të dobishëm për recetat rezervë që duhet të ndihmojnë.)

Këto janë pikat kryesore të tiparit Evernote, megjithëse ne do të jemi të parët që do të pranojmë se jemi duke anashkaluar disa të mira. Kjo është e pashmangshme, për fat të keq: ka mjaft për të mbushur një fletore ose dy.

Ne do t’i hedhim një vështrim klientit të desktopit dhe procesit të përgjithshëm të marrjes së shënimeve kur diskutojmë përvojën e përdoruesit, më poshtë. Së pari, le të flasim për sa do t’ju kushtojë Evernote.

Çmimeve

Evernote ka tre mundësi të ndryshme të planit. Kjo përfshin Evernote Basic, e cila është falas, dhe përfshin shumicën e veçorive të Evernote Plus dhe Evernote Premium.

Kufizimet për Evernote Basic janë që ju mund të sinkronizoni vetëm dy pajisje, ju jeni të kufizuar në 60MB ngarkime në muaj dhe shënimet nuk mund të jenë më të mëdha se 25MB.

Evernote Plus ju lejon të sinkronizoni pajisjet e pakufizuara, ndërsa rritni kufirin tuaj mujor të ngarkimit në 1 GB dhe kapakun e madhësisë së shënimit në 200MB. Plus gjithashtu ju lejon të shënoni me email në llogarinë tuaj Evernote, dhe t’ju lejojë qasje në mbështetjen e postës elektronike.

Evernote Basic: Evernote Plus: Evernote Premium:
Kostoja mujore: falas $ 3.99 $ 7.99
Kostoja vjetore: falas $ 34,99 $ 69.99
Ruajtja totale: i pakufizuar i pakufizuar i pakufizuar
Kapaciteti i ngarkimit mujor: 60MB 1GB 10GB
Pajisjet e sinkronizuara: 2 i pakufizuar i pakufizuar
Madhësia e shënimit maksimal: 25MB 200MB 200MB

Me Evernote Premium, ju bëheni deri në 10 GB ngarkime në muaj, të cilat duhet të jenë të mjaftueshme edhe për njoftuesin më të shpejtë (a.k.a. përkëdhelja e mësuesit). Biseda e drejtpërdrejtë me mbështetjen e klientit është gjithashtu e zhbllokuar, plus disa veçori të përparuara si kërkimet e dokumenteve të zyrës, shënimet pdf dhe skanimi i kartave të biznesit.

Ndërsa Evernote rriti në mënyrë të konsiderueshme kostot e Plus dhe Premium në 2016 në shumë zhgënjim nga legjionet e tifozëve të saj, vlera është akoma e mirë në përgjithësi për ato që po merrni.

Eksperienca e perdoruesit

Ndërsa ofron një gamë të jashtëzakonshme karakteristikash të paketuara në një klient përgjithësisht miqësor, në fillim Evernote gjithçka duket pak mahnitëse. Padyshim që nuk paraqet një pamje aq të pastër sa disa nga mjetet e tjera për marrjen e shënimeve në cloud, përfshirë Google Keep.

  Rishikimi i Google Keep - Përditësuar 2023

Pamja e parazgjedhur e desktopit tregon fletoret tuaja në kufirin e majtë, e ndjekur nga një kolonë për shënime në të djathtë të menjëhershme dhe një panel për shënimin aktual në të djathtë të kësaj. Ju mund të ndryshoni madhësinë e kolonave të navigimit dhe panelit të shënimeve, por prapë prapë se prapë priren të marrin rrugën.

Nëse dëshironi të pastroni disa gjëra, mund të fikni panelin e majtë (F10) dhe listën e shënimeve (F11) për kryesisht efekt të njëjtë.


 

Ose, thjesht kliko me të djathtën mbi çdo shënim dhe zgjidh “shënimin e hapur” për ta hapur atë në një dritare të veçantë.

Para se të filloni të krijoni shënime, duhet të krijoni një fletore për t’i mbajtur ato. Kjo mund të bëhet me lehtësi duke klikuar ikonën “+” përkrah ku thotë “fletore” në krye të kolonës së lundrimit.

Zgjidhni një emër fletore, klikoni “në rregull” dhe fletorja juaj do të jetë e gatshme për mbledhjet tuaja.

Për të krijuar një shënim, klikoni në butonin “shënim të ri” blu në anën e djathtë të Evernote. Kjo do të hapë një dritare të veçantë ku mund të filloni të shkruani shënimin tuaj. Nga brenda shënimit, mund t’i jepni një emër dhe të zgjidhni cilën fletore ruhet.

Shënimet kanë shirita mjetesh të formatimit në krye, ashtu si një procesor i fjalëve, në mënyrë që ajo pjesë e procesit të jetë menjëherë e njohur. Ju mund të ndryshoni madhësinë e shkronjave dhe shkronjave tuaja, të theksuara, të përsosura, nënvizoni dhe nënvizoni tekstin, dhe të shtoni listat e plumbave, listën e kontrollit dhe tabelat.

Siç u përmend, shënimet gjithashtu kanë një veçori të regjistrimit të zërit, të cilin mund ta aktivizoni me një shtypje të një butoni. Një buton tjetër ndiz kamerën tuaj, duke ju lënë të qepni dhe të shtoni një foto, megjithëse nuk regjistroni shënime në video.

Për llojet e tjera të skedarëve, mund t’i shtoni shpejt ato nga sistemi juaj i skedarëve si bashkëngjitje. Evernote gjithashtu integrohet me Google Drive, duke ju lejuar të bashkëngjitni skedarë nga ruajtja e cloud.

Ndërsa mund të duket në fillim që zgjidhja përmes fletoreve të mbushura me shënime mund të jetë një shqetësim i vërtetë, Evernote përfshin disa tipare për t’ju ndihmuar të lundroni në çmenduri. Kjo përfshin aftësinë për të “etiketuar” shënimet për të renditur shpejt mendimet e lidhura më vonë duke përdorur një skedë “etiketat” speciale.

Teksti në shënime është gjithashtu i kërkueshëm, duke e bërë gjetjen e mendimeve të regjistruara mjaft lehtë.

Ne gjithashtu na pëlqen që ju mund të ndërroni kolonën e listave të shënimeve midis pamjeve të kopjeve, pllakave dhe figurave të vogla. Rritni madhësinë e kolonës dhe mund të shënoni shumë shpejt shënime për të gjetur atë që dëshironi.

Për të lehtësuar bashkëpunimin me të tjerët, mund të ndani dy fletore dhe shënime duke klikuar me të djathtën në objekt dhe duke zgjedhur “fletoren e aksioneve” (ose “shënimin e aksionit”). Pastaj, futni adresën e postës elektronike të personit që dëshironi të ndani me të dhe vendosni lejet (shikoni, ndryshoni dhe ftoni) për ta.

Ekziston gjithashtu një veçori bisede në mënyrë që të mund të bisedoni drejtpërdrejt me të tjerët pa lënë aplikacionin Evernote, megjithëse nuk është asnjë Slack (me të cilin integrohet Evernote).

Ju gjithashtu mund të ndani lidhje me shënime me të tjerët, duke i lënë ata të hyjnë në shënimin tuaj përmes një shfletuesi (këto lidhje të njëjta mund të ngjiten në shënime të tjera për referenca të kryqëzuara.)

Përderisa përvoja e përdoruesit Evernote është mjaft e qetë pasi të mësoheni me mjetin, nëse keni probleme, menyja “ndihmë” në klientin e desktopit mund të përdoret për të hyrë në një bazë të njohurive të kërkueshme në internet..

Mbështetje direkte është gjithashtu në dispozicion, por vetëm për pagimin e klientëve. Abonentët Evernote Plus fitojnë qasje në mbështetjen e postës elektronike, ndërsa pajtimtarët Evernote Premium gjithashtu kanë bisedë live.

  Rishikimi i Simplenote - Azhurnuar 2023

siguri & intimitet

Evernote nuk mban vetë qendrat e të dhënave, por përkundrazi përdor Google Cloud për infrastrukturë. Google Cloud siguron një siguri të fortë të qendrës së të dhënave, e cila mund t’i atribuohet pjesërisht faktit që ajo pritet në të njëjtat qendra të të dhënave si bazat e të dhënave të informacionit të Google.

Të dhënat e ruajtura në Google Cloud janë të koduara në pushim duke përdorur AES 256-bit. Sidoqoftë, çelësat e kriptimit menaxhohen nga Google, dhe jo nga Evernote. Evernote ka një mundësi për kriptim privat, por është i kufizuar në scrambling të tekstit të veçantë të theksuar. Në mënyrë zhgënjyese, ju nuk mund të shifroni të gjithë fletoret apo edhe shënimet.

Kemi edhe disa shqetësime të përgjithshme të sigurisë edhe me Google, që detajojmë në rishikimin tonë të Google Drive, përfshirë përdorimin e të dhënave për marketing. Sidoqoftë, nuk ka të ngjarë që Google të ketë qasje në skedarët tuaj Evernote për ato qëllime (shpresojmë).

Fotografi në tranzit janë të koduara nga Evernote duke përdorur sigurinë e shtresës së transportit (TLS). Kjo duhet të ju mbrojë nga sulmet njeri-në-mes dhe format e tjera të përgjimit WiFi, por nëse jeni në një rrjet publik, me siguri do të dëshironi të përdorni një VPN për të qëndruar joshurje. Anydo prej zgjedhjeve të renditura në udhëzuesin tonë më të mirë VPN duhet të funksionojë mirë me Evernote.

Kriptimi nuk është fund-në-fund. Pasi të keni mbërritur në qendrën e të dhënave, skedarët tuaj janë kthyer në tekst të thjeshtë për indeksimin, i cili përdoret për të shpejtuar rikthimin më vonë, dhe më pas të koduar.

Thënë kjo, Evernote punon me një shtesë të dobishme të palëve të treta të quajtur SafeRoom. SafeRoom, i cili gjithashtu mund të përdoret me OneDrive, kodon shënimet tuaja me një çelës privat që vetëm ju e dini, duke shtuar një shtresë shtesë të sigurisë. 

Ashtu si me çdo depo të bazuar në re, do të dëshironi të kujdeseni edhe për sulmet e phishing. Nëse fjalëkalimi juaj është vjedhur, llogaria juaj Evernote mund të arrihet nga çdo shfletues. Sidoqoftë, ka një lajm të mirë: Evernote mbështet vërtetimin e dy faktorëve.

Aktivizoni këtë karakteristikë dhe kur futeni në llogarinë tuaj nga një makinë e panjohur, do të duhet të vendosni një kod sigurie për të hyrë në Evernote. Ju mund ta merrni këtë kod duke përdorur Google Authenticator ose, nëse jeni pajtimtar, përmes mesazhit me tekst. Ne ju rekomandojmë ta përdorni atë, që mos të tregoni ditarin tuaj personal në 4chan për të gjithë.

Aktgjykimi i formës së prerë

Në përgjithësi, Evernote nuk është pothuajse aq i mirë një mjet bashkëpunimi si një zgjidhje EFSS si Egnyte Connect (lexoni rishikimin tonë të Egnyte Connect) ose madje edhe Dropbox, Google Drive ose OneDrive. Ne e preferojmë shumë Evernote për projekte personale, si kërkime akademike, gazetari dhe manifestime luftarake. Për këto qëllime, megjithatë, ne nuk mund të mendojmë për një mjet më të mirë.

Mundësia për të organizuar mendimet tuaja në fletore, për t’i etiketuar ato, shtoni bashkëngjitje dhe memorandume zanore dhe të keni gjithçka në dispozicion nga çdo pajisje e bën atë mjetin e përsosur për mbledhjen e ideve tuaja të gabuara dhe kthimin e tyre në një bibliotekë të kërkueshme për ju.

Ndërsa ne nuk kujdesemi shumë për kufirin me dy pajisje dhe 60MB në muaj ngarkimin në llogarinë falas, Evernote Plus rregullon atë problem dhe nuk do t’ju kthejë më shumë se kostoja e një filxhan kafe çdo muaj. Me hapësirë ​​të pakufizuar për ruajtje, Evernote renditet si fletore më e mirë e re që ne kemi shqyrtuar, duke mposhtur OneDrive, Google Keep dhe pjesën tjetër të fushës.

A jeni një super adhurues i Evernote apo mendoni se kemi bërë një gabim? Na lini një shënim në komentet më poshtë, dhe faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me