Rishikimi i Dropbox – Përditësuar 2023

Shqyrtimi i Dropbox

Shërbimi që bëri ruajtjen e cloud, Dropbox ende nuk ka rënë viktimë e kurtheve të zakonshme për rimorkiot, duke ofruar shpejtësi dhe lehtësi përdorimi. Siguria e saj lë shumë për të dëshiruar, sidoqoftë, dhe është pak a shumë komod me Big Brother nëse na pyesni. Lexoni rishikimin tonë të Dropbox për detajet.

Shqyrtime për ruajtjen në cloud

Dropbox u lançua në vitin 2007 dhe është një nga shërbimet më të mira të ruajtjes së cloud në treg. Shtë gjithashtu i dyti më i popullarizuari, Google Drive ka më shumë përdorues me afër 1 miliardë kundrejt 500 milion të Dropbox (lexoni rishikimin tonë të Google Drive për të parë pse mund të jetë kjo). Thënë kështu, numri është akoma mbresëlënës dhe shërbimi i bën mirë krahasimit më të mirë të ruajtjes së cloud.

Dropbox pësoi një shkelje në 2012 dhe i mungon kriptimi i njohurive zero, gjë që nuk e bën atë një kandidat për një nga shërbimet më të sigurta të ruajtjes së cloud. Thënë kështu, lehtësia e saj e përdorimit është e efektshme, kështu që shumica e përdoruesve do të ndjehen si në shtëpi nëse përdorin versionin e desktopit, celular ose në internet. Ajo gjithashtu punon për bashkëpunim, sepse integron me Office Online dhe ka një aplikacion amë për marrjen e shënimeve.

Megjithatë, nuk mund të mburret me çmimet e saj, sepse ato nuk janë ndër më konkurruesit në treg. Ne do të zhyten në çmime dhe kategori të tjera në këtë përmbledhje të Dropbox, kështu që rrinë me ne për të mësuar detajet në lidhje me shërbimin.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për Dropbox

Features

Versioni i biznesit i Dropbox, Dropbox Business është një nga shërbimet më të mira të ruajtjes së cloud për bashkëpunim, por versioni personal nuk është skllav. Nëse më mirë lexoni për versionin e biznesit, shikoni në rishikimin tonë të Biznesit Dropbox.

Dropbox-features-zyra-linjë

Shumë shërbime të ruajtjes së cloud ofrojnë mundësi të mira bashkëpunimi duke u integruar në suitat e zyrës së Google ose Office Online. Dropbox integrohet me këtë të fundit. Ju mund të përdorni Office Online për të krijuar një skedar Word, PowerPoint ose Excel direkt në dosjet tuaja Dropbox. Ju gjithashtu mund të modifikoni dokumentet pasi t’i ngarkoni gjithashtu.

Nëse keni nevojë të punoni me suitë e zyrës së Google, si dhe me Office Online, provoni Box. Megjithatë, para se të bëni, lexoni rishikimin tonë të Kutisë për të mësuar se çfarë po hyni.

Dropbox-features-paper

Dropbox Paper është një aplikacion që mund të përdorni për të marrë shënime, për të futur skedarë mediatikë dhe për të bashkëpunuar me të tjerët. Nuk mund të bëjë shumë më tepër. Ka aplikacione më të mira për marrjen e shënimeve, të cilat mund t’i lexoni në artikullin më të mirë të aplikacioneve për marrjen e shënimeve. Kjo tha, nëse versioni i Dropbox ju intrigon, lexoni rishikimin tonë të Dropbox Paper.

Dropbox ka një tjetër aplikacion të quajtur Showcase. Kjo ju lejon të ndani skedarët tuaj në një faqe me pamje profesionale, që është një shtesë e bukur. Nuk ka asnjë mënyrë për t’u ndarë direkt në rrjetet sociale, megjithatë.

Dropbox-features-mobile-scan

Mund të bëni një kërkim me tekst të plotë përmes përmbajtjes së skedarëve tuaj dhe të gjeni atë që po kërkoni. Kjo përfshin dokumente të skanuara me aplikacionin celular, që është një shtesë e bukur sepse aplikacioni celular ju lejon të skanoni një dokument, shkulni skanimin dhe e ngarkoni si skedar .pdf ose .jpeg në cloud.

Në planin Plus, versionimi ju lejon të rivendosni skedarët e fshirë ose versionet më të vjetra nga 30 ditët e fundit. Nëse keni nevojë për më shumë kohë se kaq, mund të regjistroheni në planin profesional ose në një nga planet e ekipit. Ju mund të gjeni shërbime alternative që lejojnë restaurimin nga një periudhë më të gjatë dhe nuk keni plane të shtrenjta në ruajtjen më të mirë të cloud për artikullin e versionit.

Dropbox gjithashtu ju lejon të shikoni foto dhe të luani muzikë dhe video. Aftësitë e tij për të luajtur audio janë themelore, kështu që nuk e kanë bërë ruajtjen më të mirë të cloud tonë për listën e muzikës. pCloud është në krye atje falë veçorive të përparuara të tij audio. Dropbox është paraqitur në ruajtjen më të mirë të cloud për foto dhe video, megjithëse.

Dropbox-sync-online-files

Nëse dëshironi të kurseni hapësirë ​​në hard diskun tuaj duke përdorur Dropbox, mund të aktivizoni sinkronizimin e zgjuar nëse jeni në llogarinë profesionale ose në ekip. Kjo ju lejon të përdorni çdo skedar dhe dosje në llogarinë tuaj Dropbox nga kompjuteri juaj pa përdorur hapësirë ​​të diskut të ngurtë. Kjo do të thotë që përmbajtja nuk sinkronizohet me kompjuterin tuaj, por gjithashtu që ju nuk mund t’i qaseni asaj kur është jashtë linje.

  Rishikimi i Drive iCloud - Përditësimi 2023

Përmbledhje e Karakteristikave të Dropbox

Logoja e Dropboxwww.dropbox.com

Fillon nga 825 $ muaj për 1000 GBAll Plans

Sync

Dosja e sinkronizimit

Sinkronizimi i nivelit të bllokut

Sinkronizimi selektiv

Menaxhimi i bandës

Sinkronizoni çdo Dosje

Ndarja e skedarëve

Ndarja e lidhjeve të skedarëve

Fjalëkalimet e lidhjes

Datat e skadimit të lidhjes

Ndarja e dosjes

Lejet e Dosjeve

Kufijtë e Shkarkimit të Lidhjeve

Ngarkoni lidhje

prodhimtari

Paraprakisht skedari

Redaktoni skedarët

Bashkëpunim brenda aplikacionit

Zyra Online

Google Docs

Shënime App

Rishikim në media

Aplikacione celulare

Mbajtja e skedarit të fshirë

versioning

WebDAV

siguri

Kriptimi gjatë pushimit

Kriptimi brenda transitit

Protokolli i Kriptimit
AES 256-bit

Njohuri zero

Autentifikimi me dy faktorë

Vendndodhja e serverit
SHBA

mbështetje

24/7 Mbështetje

Mbështetje e Bisedës Live

Mbështetje telefonike

Ndihmë me email

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

misc

Plan falas

Çmimeve

Dropbox nuk ka çmime konkurruese. Do të marrë një azhurnim serioz për të bërë marrëveshjet tona më të mira në renditjen e ruajtjes së cloud.

Plani Plus është 9,99 dollarë në muaj ose 99 dollarë në vit. Kjo ju jep ruajtje 1TB, histori versioni 30-ditor, integrim të Microsoft Office 365, mbështetje me përparësi emaili dhe karakteristika standarde të ruajtjes së cloud..

Nëse vendosni të shkoni me planin profesional, do të merrni kontrollet e përbashkëta të lidhjeve, historinë e versioneve të zgjeruara, mjetet e përparuara të bashkëpunimit, të tilla si sinkronizimi i zgjuar dhe vitrina, dhe qasja në mbështetjen e bisedës. 16shtë 16.58 dollarë në muaj ose 198,96 dollarë në vit.

Planet standarde dhe të avancuara janë të përshtatshme për ekipet. Standardi ju jep 3TB hapësirë ​​të përbashkët për 12,50 dollarë për përdorues në muaj ose 150 dollarë për përdorues në vit. Ai përfshin karakteristika të tilla si një mjet për transferimin e llogarisë, pajtueshmërinë HIPAA, një dosje ekipi dhe faturimi të centralizuar.

Avancuar ju jep aq shumë ruajtje sa kërkohet për 25 dollarë për përdorues në muaj ose 240 dollarë për përdorues në vit. Ajo sjell veçori të përparuara të ekipit, të tilla si hyrja e vetme, rolet e administratorit, auditi i log dhe mbështetja e telefonit gjatë orarit të punës, në tryezë.

Para se të regjistroheni në ndonjë nga planet premium, ju mund të përdorni planin falas, i cili ofron një ruajtje të mprehtë 2 GB, për të provuar shërbimin. Mund ta shtoni atë duke përfunduar detyrat, por është akoma larg nga marrëveshjet në pjesën më të mirë të ruajtjes së cloud.

Lehtësinë e përdorimit

Sa e lehtë është të përdorësh një shërbim është po aq e rëndësishme sa karakteristikat që ai ka, nëse jo edhe më të rëndësishme. Arsyeja për këtë është që përdoruesit nuk do ta dinë se sa e mirë është një veçori nëse nuk mund të qasen dhe e përdorin atë në një mënyrë të drejtpërdrejtë. Dizajni është gjithashtu i rëndësishëm, sepse është më e këndshme të përdorësh një aplikacion modern dhe tërheqës.

Dropbox ka një reputacion për të siguruar një përvojë të mirë të përdoruesit, dhe kjo është e justifikuar për pjesën më të madhe. Për të bashkëvepruar me të, ju mund të përdorni aplikacionin desktop, ueb ose celular.

Ju përdorni versionin e desktopit duke hyrë në ikonën e sistemit të trayit. Mund të hapë dosjen tuaj të sinkronizimit, aplikacionin në internet ose Dropbox Paper. Plus, ajo tregon njoftimet tuaja dhe skedarët e fundit.

Dropbox-desktop-system tray-

Për të shkulur Dropbox, duhet të klikoni në ikonën e ingranazheve dhe të hapni preferencat. Atje, do të shihni skedat që ju ndihmojnë të ndryshoni cilësimet e përgjithshme, llogari, sinkronizim dhe të tjera. Aplikacioni i desktopit ka një dizajn të shëndetshëm dhe tërheqës, kështu që nuk do të hutoheni se çfarë të bëni.

Dropbox-web-app

Mund të bëni të njëjtën këngë dhe valle duke përdorur aplikacionin në internet. Ajo ka një menu në të majtë që ju lejon të lundroni midis faqes kryesore, skedarëve tuaj, Dropbox Paper dhe Showcase.

Faqja e “skedarëve” është vendi ku do të kryeni pjesën më të madhe të punës. Atje, ju mund t’i shihni skedarët tuaj në një rrjet të madh ose të vogël dhe si një listë.

Ju duhet të shkoni në menunë pas tre pikave për të manipuluar skedarët individualë, që është një zgjidhje e zakonshme, por ne do të preferojmë të jemi në gjendje ta bëjmë atë duke përdorur edhe klikimin e djathtë. Ju mund të zgjidhni më shumë se një skedar dhe të kryeni një veprim nga menuja në të djathtë.

Ikona e mërzitshme e buzëqeshjes në këndin e sipërm të djathtë ju lejon të qaseni në cilësimet tuaja, të azhurnoni llogarinë tuaj ose të shkarkoni instaluesin për aplikacionin desktop..

Aplikacioni në internet është i qartë dhe i lehtë për t’u përdorur. Mund të tërhiqni dhe lëshoni një skedar kudo dhe do të fillojë të ngarkohet. Qasja në faqe dhe veçori është gjithashtu e shpejtë.

  Rishikimi i ThunderDrive - Përditësuar 2023

Dropbox-mobile-app

Aplikacioni celular nuk zhgënjen. Shtë e lehtë për t’u përdorur dhe ju jep mundësinë që të kopjoni automatikisht fotot dhe videot tuaja. Gjithashtu ju lejon të ndani skedarët tuaj dhe t’i ruani ato për qasje jashtë linje.

Sinkronizimi i skedarëve & Sharing

Ndarja është një nga themelet e shërbimeve të ruajtjes së cloud, kështu që duhet të jetë e lehtë për tu bërë. Ju duhet të jeni në gjendje ta përdorni atë për të shkëmbyer lidhje direkt në rrjetet kryesore sociale, për t’i dërguar ato me email ose duke i kopjuar dhe ngjitur ato. Opsionet e kontrollit të përmbajtjes që mbrojnë aksionet tuaja janë parësore. Kur doni të ndani një dosje, duhet të jeni në gjendje t’i ftoni përdoruesit dhe t’u caktoni atyre një sërë lejesh.

Ju mund të ndani çdo dosje dhe skedar që ruani me Dropbox nga desktopi, smartphone ose shfletuesi juaj.

Objectdo objekt në re ka një buton “share” të lidhur me të në ndërfaqen e shfletuesit. Duke klikuar atë buton hap një dritare në të cilën mund të futni adresat e postës elektronike të atyre që dëshironi të ndani me të.

Dropbox-ndarjen-content-kontrolli

Dropbox ju lejon të ndani lidhje me kopjimin dhe ngjitjen e tyre ose dërgimin me email, por nuk mund të ndahet direkt në rrjetet sociale. Nëse doni të ndaloni ndarjen, mund të fshini një lidhje. Ju mund të mbroni lidhjen tuaj duke përdorur një fjalëkalim ose datën e skadimit, paaftësuar shkarkimet ose duke zgjedhur persona të veçantë që mund t’i qasen.

Abonoheni në planin Plus mos merrni ato tipare, dhe kjo është një nga pengesat më të mëdha të shërbimit. Nëse doni t’i përdorni ato, duhet të regjistroheni në planin profesional, që është dyfishi i kostos.

Sync.com ju jep ato veçori në të gjitha planet e saj, si dhe veçoritë që Dropbox nuk i ka. Shikoni artikullin tonë Sync.com vs Dropbox për më shumë krahasime. Nëse jeni të interesuar në Sync.com, lexoni rishikimin tonë të Sync.com. Ata që duan të krahasojnë disa shërbime menjëherë, duhet të lexojnë shërbimet tona më të mira për ruajtjen e cloud për ndarjen e pjesës.

Dropbox-ndarjen-dosje-Share

Kur ndani dosjet, mund të vendosni lejet për “modifikimin” ose “shikimin”. Ka një faqe që ju tregon atë që keni ndarë gjithashtu.

Dropbox-sharing-file-Kërkesa

Nëse doni t’i ftoni të tjerët të ndajnë me ju, veçoria “kërkesë skedari” mund t’ju ndihmojë ta bëni atë. Ju madje mund të ftoni përdoruesit që nuk kanë një llogari Dropbox për ta bërë këtë.

Dropbox shpiku modelin e sinkronizimit që përdorin shumica e shërbimeve të ruajtjes së cloud. Ai përbëhet nga një ikonë e sistemit të trayit dhe një dosje sinkronizimi. Do skedar ose dosje që vendosni në dosjen e sinkronizimit do të sinkronizohet me cloud dhe pajisjet e lidhura me të.

Dropbox ka sinkronizues selektiv, i cili ju lejon të zgjidhni dosjet që dëshironi të sinkronizoni. Për ta bërë atë, klikoni në ikonën e sistemit të trayit, pastaj ikonën e ingranazheve në këndin e sipërm të djathtë dhe zgjidhni “preferencat”. Klikoni në skedën “sync”, pastaj “sinkronizues selektiv”, pastaj zgjidh zgjedhjet e dosjeve që nuk dëshiron të sinkronizosh.

Dropbox-sync-dosje

Dosjet që nuk i zgjidhni nuk do të marrin hapësirë, por ato gjithashtu nuk do të shfaqen në kompjuterin tuaj. Nëse dëshironi më të mirën nga të dy botët, mund të përdorni veçorinë e sinkronizimit inteligjent për të cilin folëm më herët. Thënë kështu, do të ishte mirë të kesh mundësinë të kopjoni shpejt skedarë ose dosje në dosjen tuaj sinkronizuese nga menyja e kontekstit të skedarëve tuaj eksplorues si mundeni me Sync.com.

shpejtësi

Dropbox ka serverë në SH.B.A., shpejtësia juaj e transferimit do të varet nga sa afër jeni me ata dhe ofruesin tuaj të shërbimit të internetit. Ne i bëmë testimet tona duke përdorur një lidhje WiFi në Beograd, Serbi, me një shpejtësi të ngarkimit prej 6 megabits për sekondë dhe një shpejtësi të shkarkimit prej 100 Mbps. Ne nuk ishim afër Xha Samit, por rezultatet ishin akoma të shkëlqyera.

Shpejtësitë e ngarkimit nuk ishin aq shpejt sa do të prisnim në lidhjen tonë, por ato ende mesatarisht 27 minuta dhe 20 sekonda për një skedar 1 GB, i cili është i shpejtë. Shkarkimet morën më shumë se dy herë kohën që duhet të kishin, megjithëse, me një mesatare prej tre minutash dhe 42 sekondash.

Përpjekja e parë: Përpjekja e dytë: Mesatarja:
Ngarko kohën: 00:32:00 00:22:40 00:27:20
Koha e shkarkimit: 00:03:48 00:03:37 00:03:42

Thënë kështu, Dropbox shkëlqen kur transferon skedarë tashmë të ngarkuar falë sinkronizimit të nivelit të bllokut. Algoritmi e ndihmon atë të përcaktojë se cilat pjesë të skedarit janë të reja, kështu që aplikacioni duhet vetëm t’i transferojë ato. Shtë e dobishme dhe Dropbox e shpiku atë, kështu që nuk është çudi që kompania ta bëjë mirë.

Nëse Dropbox ngadalëson kompjuterin tuaj, mund të shkoni në menunë e preferencave dhe të hidhni bandën. Dropbox merret mirë sinkronizimi, kështu që nuk duhet të bëni atë, megjithëse.

  Shqyrtimi SugarSync - Përditësuar 2023

siguri

Për shkak se shërbimet e ruajtjes së cloud janë në internet, ato janë një objektiv i pjekur për individët me qëllim të keq, kështu që siguria e mirë është një domosdoshmëri. Hakerët nuk do të hezitojnë të ndjekin të dhënat tuaja me ransomware ose sulme nga njeriu në mes. Ata mund të përpiqen të vjedhin edhe letrat kredenciale të hyrjes.

Shërbimet në cloud përdorin shumë metoda për të siguruar të dhënat tuaja kundër kërcënimeve të mundshme. Protokolli TLS parandalon sulmet nga njeriu në mes të ketë sukses dhe encryption siguron të dhënat tuaja në tranzit dhe në pushim. Kriptimi privat, nga fundi në fund, parandalon cilindo tjetër përveç jush që të lexojë skedarët tuaj.

Autentifikimi me dy faktorë do të ndalojë hakerat që kanë vjedhur fjalëkalimin tuaj për të hyrë në llogarinë tuaj. Megjithatë, duhet të siguroheni që keni një fjalëkalim të fortë, për të filluar.

Dropbox ka pasur një histori të trazuar me sigurinë. Ishte në qendër të vëmendjes gjatë një shkelje në vitin 2012. Gjashtëdhjetë e tetë milion fjalëkalime u vodhën, dhe incidenti nuk u raportua deri disa vjet më vonë. Dropbox u lidh me projektin PRISM gjithashtu në 2013. Ndërmarrja ndërmori masa pas shkeljes, dhe siguria e saj është shumë më e mirë.

Ajo përdor AES 256-bit në pushim dhe protokollin TLS me AES 128-bit për të mbrojtur skedarët tuaj brenda-tranzitit. Niveli i kriptimit është i fortë, por Dropbox deshifrifikon skedarët tuaj kur të arrijnë në qendrën e tij të të dhënave për të nxjerrë metadata për indeksimin dhe ri-encrypts ato më pas.

Ju metadata mbetet në tekst të thjeshtë në një server të veçantë. Ky nuk është skenari më i mirë për privatësinë tuaj, prandaj konsideroni të përdorni Boxcryptor, një shtesë shtesë për encryption (lexoni rishikimin tonë të Boxcryptor).

intimitet

Dropbox nuk ka kriptim me njohuri zero, ai nxjerr metadata nga skedarët tuaj dhe ai ka një histori me projektin PRISM. Ai gjithashtu është i vendosur në SH.B.A., kështu që duhet t’i përmbahet ligjeve atje. Ligje të tilla si Akti i Patriotëve në Sh.B.A dhe CLOUD nuk e ndihmojnë intimitetin e përdoruesve.

Kjo është disa goditje kundër qasjes së Dropbox-it ndaj privatësisë tashmë, por ne do të shqyrtojmë politikën e saj të privatësisë për të parë nëse ka më shumë.

Politika e privatësisë nuk e përmend Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave, ligjin që mbron privatësinë e qytetarëve të BE-së, por Dropbox ka një faqe që detajon përgatitjen e tij për t’iu përmbajtur asaj. Ai thotë se përputhet me GDPR, por është konfuze që politika e privatësisë nuk e përmend atë.

Megjithatë, politika e privatësisë përmend të drejtat e përdoruesve dhe ato korrespondojnë me disa prej atyre që janë në GDPR. Ata kanë të drejtë të fshijnë informacionin tuaj, ta ndryshojnë atë ose t’i qasen dhe ta shkarkojnë.

Ne nuk gjetëm klauzola të dyshimta, por politika e privatësisë mund të ishte më e qartë. Tresorit ka një që është më e lehtë për tu lexuar dhe lundruar. Për të mësuar më shumë rreth një central elektrik sigurie, lexoni përmbledhjen tonë të Tresorit.

Shërbimi ndaj klientit

Dropbox-help-Center

Gjëja më e lehtë dhe më e shpejtë që mund të bëni për të marrë ndihmë është të konsultoheni me artikujt në qendrën e ndihmës. Ata janë të ndarë në kategori për qasje të shpejtë. Artikujt janë të qarta dhe të lehta për tu ndjekur, por ato mund të përmirësohen me shtimin e mësimeve video.

Nëse nuk gjeni zgjidhje për problemin tuaj, mund të bëni një pyetje në forumin e komunitetit. Ka shumë anëtarë aktivë dhe moderatorët e komunitetit Dropbox ndihmojnë në zgjidhjen e çështjeve.

Mund të dërgoni një email për të kontaktuar mbështetjen, nëse përdorni një llogari Basic ose Plus. Forma e kontaktit me email thotë që një përgjigje do të vijë brenda një deri në tre ditë. Duke përdorur një llogari falas, morëm një përgjigje pak më shumë se një ditë më vonë. Thënë kështu, koha e përgjigjes është më e ngadaltë sesa shumica e shërbimeve që kemi provuar.

Nëse ju pëlqen të cicëroni, mund të kontaktoni gjithashtu mbështetje teknike edhe në Twitter.

Aktgjykimi

Dropbox ka shkuar një rrugë të gjatë drejt forcimit të sigurisë së saj që nga shkelja. Kjo është një nxitje për reputacionin e saj për të siguruar lehtësi të madhe të përdorimit, sinkronizim të shpejtë dhe aftësive të shkëmbimit. Etiketa e çmimeve të larta prish nga përshtypja e përgjithshme, megjithëse, me humbjen e shifrimit të njohurive zero.

Ata që nuk shqetësohen për privatësinë e tyre ose nuk ruajnë informacione të ndjeshme në cloud nuk do të duhet të shqetësohen për punonjësit mashtrues që lexojnë të dhënat e tyre. Ata do të jenë në gjendje të shijojnë integrimin në internet të Zyrës së Dropbox-it, Letrën e Dropbox-it, Vitrinë dhe sinkronizimin e zgjuar.

A janë tiparet e Dropbox të mjaftueshme për t’ju tundur për ta provuar? Po në lidhje me praktikat e saj të diskutueshme në lidhje me metadata dhe mungesën e enkriptimit privat? Na tregoni se çfarë mendoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me