Rishikimi i MiMedia – Përditësuar 2023

Rishikimi i MiMedia

MiMedia është një shërbim interesant që përqendrohet kryesisht në skedarët mediatikë. Ajo ofron shumë për përdoruesit, duke përfshirë një skemë mjaft miqësore të çmimeve, por ndërfaqja e tij dhe sistemi mbështetës mund të përdorin një përmirësim të caktuar.

Shqyrtime për ruajtjen në cloud

MiMedia është një ofrues personal i ruajtjes së cloud që përqendrohet në ruajtjen e fotove, videove, muzikës dhe dokumenteve tuaja. Wasshtë lansuar në vitin 2010 për t’ju ndihmuar të organizoni dhe menaxhoni skedarët që mbajnë kujtimet dhe dokumentet tuaja. Në këtë përmbledhje të MiMedia, ne do të shohim se si kompania arriti ta bëjë atë dhe cilat karakteristika të tjera ofron për ta bërë atë një alternative të mirë të Dropbox.

Ka shpejtësi të mira të ngarkimit, karakteristika interesante dhe çmim të mirë, por MiMedia duhet të përmirësojë mbështetjen e saj dhe përvojën e përdoruesit nëse dëshiron të konkurrojë me ofruesit më të mirë të ruajtjes së cloud. Nëse doni të dini më shumë, lexoni më tej. Do të bëjmë detaje në lidhje me fushat specifike të shërbimit dhe do t’i japim mendimet tona përfundimtare në fund.

Alternativa për MiMedia

Pikat e forta & dobësitë

Features

Shërbimet e ruajtjes në cloud e bëjnë të lehtë transferimin e punës tuaj në cloud, shpërndarjen e skedarëve tuaj dhe bashkëpunimin me të tjerët. Ata gjithashtu zvogëlojnë varësinë tuaj nga hard drive juaj, i cili mund të prishet ose të përplaset.

MiMedia ju lejon të ngarkoni dokumente, por nuk mund t’i ndryshoni ose bashkëpunoni me to. Shërbimet përqendrohen më shumë në skedarët e mediave. Nëse keni nevojë për një shërbim të ruajtjes në re që është i mirë me fotografi dhe video, por mund të mbështesë shumë lloje të tjera skedarish, si dhe, dhe ofron shumë karakteristika, lexoni ruajtjen më të mirë të cloud për fotot dhe videot.

Nëse preferoni të kaloni listën dhe të lexoni për zgjedhjen më të mirë, referojuni rishikimit tonë të pCloud.

Kur ngarkoni foto, MiMedia i tregon ato në faqen e “fotove”. Mund t’i renditni vetëm sipas datës së marrë dhe datës së shtuar. Filtri mund të zgjedhë të gjitha fotot ose thjesht të preferuarat tuaja, të cilat i shënoni duke klikuar ikonën e zemrës.

Ju gjithashtu mund të shtoni titra në fotot tuaja.

mimedia-Webb-app-nga-vit

Nëse klikoni vitin në këndin e sipërm të majtë të faqes “foto”, mund të shihni fotot tuaja të renditura sipas muajit dhe vitit. Qasja në to mund të jetë një dhimbje, sidoqoftë. Aplikacioni na lundroi në një vit ndryshe nga ai që klikuam.

Ikona e kërkimit në pjesën e sipërme të djathtë ju lejon të kërkoni përmes fotove tuaja me emër. Menyja kryesore ka disa karakteristika: “të preferuarat”, “këtë ditë”, “zbuloni”, “koleksione” dhe “MiDrive”. “Favoritet” paraqesin median tuaj të preferuar.

“Kjo ditë” ju tregon një animacion të përbërë nga fotot tuaja të bëra në një ditë specifike të shoqëruar me muzikë në sfond.

“Zbuloni” skanon etiketat tuaja dhe tregon fotot tuaja në grupe sipas tyre. Gjithashtu tregon një hartë të Google, për të cilën besojmë se supozohet të jetë aty ku keni marrë fotografitë, por tipari është ende në zhvillim.

  Rishikimi i ThunderDrive - Përditësuar 2023

“Collection” grupon fotot dhe videot tuaja, ndërsa “MiDrive” është një hapësirë ​​në të cilën mund të ngarkoni skedarë dhe të ftoni përdoruesit. Do të flasim më shumë rreth kësaj në kategorinë e ndarjes më poshtë. Mund të lini komente mbi fotot në të dhe të modifikoni paraqitjen e tyre.

Kur klikoni një foto, mund ta shihni të zmadhuar dhe modifikuar. Ekziston vetëm një mundësi e redaktimit të fotografive: rrotullohet. Konsideroni se bëhet fjalë për një shërbim të dedikuar për skedarët mediatikë, pritet që ai të ketë mundësi themelore të redaktimit. Aplikacionet e tjera i kanë ato, përfshirë Flickr dhe 500px, të dyja janë në listën tonë më të mirë të aplikacioneve për menaxhimin e fotografive.

Me fotografinë e zmadhuar, mund ta ndani, shtoni atë në një MiDrive ose koleksion, të menaxhoni etiketat e tij, ta shkarkoni ose fshini atë.

Aplikacioni i desktopit MiMedia gjithashtu ju lejon ta përdorni atë për të specifikuar burime nga cloud për letër-muri tuaj desktop. Intervali kohor për ndryshimin e Wallpapers mund të jetë aq i shkurtër sa 10 sekonda ose për aq kohë sa një ditë. E njëjta gjë vlen edhe për një ekran ekrani.

Çmimeve

Mimi është më i miri nëse shërbimi ka plane që kanë vlerë të mirë, që do të thotë të merrni shumë për dollarin tuaj. Më shumë hapësirë ​​për më pak hapësirë, disa plane dhe shumë karakteristika janë tregues të mirë se po merrni vlera të mira. Nëse planet e lira janë shqetësimi juaj kryesor, referojuni marrëveshjeve tona më të mira në ruajtjen e cloud.

Ne gjithashtu na pëlqen të shohim një plan apo gjykim falas, kështu që ju të mund të testoni shërbimin. MiMedia ka katër plane, të cilat ndryshojnë në sasinë e ruajtjes që ata ofrojnë.

Plani falas, i quajtur Starter, siguron ruajtje prej 10 GB. Kjo nuk është shumë, por është e mjaftueshme për të ruajtur disa nga skedarët tuaj të mediave dhe të merrni një mendim për shërbimin.

Plani tjetër, Basic, tarifon 7,99 dollarë në muaj, ose 85 dollarë për vitin, dhe ju jep 500 GB hapësirë ​​për ruajtje.

Nëse keni nevojë për më shumë, mund të regjistroheni në planin Plus, i cili ofron 1TB për 9,99 dollarë në muaj ose 100 dollarë në vit. Kjo është një vlerë e mirë, por Sync.com, zgjedhja jonë kryesore në ruajtjen e cloud, ofron 2TB për 96 dollarë në vit. Për më shumë në lidhje me të, lexoni rishikimin tonë të Sync.com.

MiMedia ka planin e vet 2TB, të quajtur Premium, por kushton 15,99 dollarë në muaj ose 160 dollarë për vitin. Kjo është larg nga vlera më e mirë në treg.

Lehtësinë e përdorimit

MiMedia është në dispozicion për Android, iOS, Windows dhe macOS. Ekziston gjithashtu një aplikacion në internet, i cili ka një ndërfaqe moderne që është tërheqëse dhe e lehtë për t’u përdorur.

Faqja e parë tregon një koleksion të fotove tuaja pas menusë kryesore. Menyja është afër mesit të faqes dhe tregon opsionet tuaja. Ana e majtë paraqet llojet e skedarëve që mund të ngarkoni. Duke klikuar një, do t’ju dërgojë në faqen që korrespondon me atë skedar. Ana e djathtë ju lejon të keni akses në veçoritë dhe profilin e përdoruesit.

  Rishikimi i Dropbox - Përditësuar 2023

Kur zhvendoseni nga faqja kryesore, menuja shndërrohet në një buton në pjesën e sipërme të majtë që tregon opsionet tuaja kur rri pezull mbi të. Një tipar tërheqës tërheqës dhe zvogëlues e bën më të lehtë ngarkimin e skedarëve.

Ngarkimi merr formën e njoftimeve në të djathtë, të cilat nuk mbulojnë zonën e punës, kështu që ju mund të vazhdoni të punoni ndërsa prisni që ajo të përfundojë.

Shkarkimi nëpër fotografitë tuaja nuk është aq i qetë sa mund të jetë, për shkak se pikturat e imazheve së pari shfaqen të paqarta dhe marrin një sekondë për të mprehur sa duhet që ju të shihni foton aktuale.

Fshirja e fotografive nuk është shumë më mirë sepse duhet të zgjedhësh secilën me dorë, gjë që është e lodhshme dhe e çuditshme, nëse keni shumë për të bërë. Google Photos ju lejon të zgjidhni dhe deselektoni fotot tuaja në një mënyrë miqësore për përdoruesit, kështu që kontrolloni nëse dëshironi një përvojë më të mirë të përdoruesit.

Luajtja e videove funksionon pa problem, por e njëjta gjë nuk mund të thuhet për muzikë. Ju nuk mund të klikoni në një udhë për ta luajtur atë. Në vend të kësaj, ju duhet ta zgjidhni atë, pastaj shtoni atë në radhë. Për më tepër, pista nuk filloi të luante për ne.

Sinkronizimi i skedarëve & Sharing

mimedia-desktop-app-start

Mund të sinkronizoni vetëm fotografi, video, muzikë dhe dokumente dhe skanimi i aplikacionit të desktopit për ta automatikisht. Zgjedh të gjithë skedarët që gjen dhe ju jep mundësinë të përjashtoni individuale ose llojet e skedarëve duke zgjedhur butonat e aplikueshëm në krye. Mund të vendosni parametra për përjashtimin automatik në menunë e cilësimeve.

mimedia-desktop-app-download-content

Mund të ngarkoni fotografi nga kompjuteri juaj, media sociale dhe ruajtje të tjera në re. Burimet e mundshme përfshijnë Dropbox, Facebook, Flickr, Google dhe Instagram. Ne e provuam Flickr dhe u mbërthyer në menunë e dosjeve të zgjedhur. Kur provuam Google, asgjë nuk ndodhi. Mjafton të themi, se ngarkimi nga burime të jashtme ka nevojë për rregullim.

Aplikacioni i desktopit nuk ndjek modelin klasik të sinkronizimit sepse nuk ka një dosje specifike të sinkronizimit. Përkundrazi, MiMedia skanon skedarët e mbështetur dhe ju tregon një listë të dosjeve që i përmbajnë ato. Ato janë paracaktuar paraprakisht, por ju mund të zgjidhni dhe zgjidhni.

Ju mund të klikoni me të djathtën në çdo dosje në menaxherin e skedarëve të sistemit tuaj dhe të zgjidhni opsionin “ngarkoni një herë” të MiMedia. Ajo funksionon si sinkronizimi i një dosje me shërbime të tjera. 

Nëse dëshironi të “sinkronizoni” përmbajtjen tuaj, duhet të zgjidhni ikonën e vogël të ingranazheve në aplikacionin e desktopit, të lundroni te “shkarkimet”, pastaj klikoni “shkarko tani”.

mimedia-Webb-app-Share

Mund të ndani fotografi të vetme ose të shumëfishta në Facebook ose Twitter ose përmes postës elektronike.

mimedia-new-midrive

Nëse keni nevojë të bashkëpunoni me të tjerët, mund të krijoni një MiDrive, i cili është si një koleksion për fotot tuaja që ju lejon të ftoni njerëz në të.

mimedia-webb-app-midrive

shpejtësi

U deshën rreth 12 minuta mesatarisht për të ngarkuar 525MB foto, e cila është aq shpejt sa të jetë e mundur. Lidhja jonë u bë përmes WiFi jashtë Beogradit, Serbisë me një shpejtësi të ngarkimit prej 6 megabits për sekondë dhe një shpejtësi të shkarkimit 102 Mbps.

  Rishikimi i Drive iCloud - Përditësimi 2023

Në provën tonë të parë, nja dy foto mbetën, por ato u ngarkuan, pavarësisht.

siguri & intimitet

Puna në internet, përfshirë ruajtjen e skedarëve tuaj në cloud, ka rreziqe. Pasi skedarët janë në internet, hakerët dhe individët e tjerë keqdashës nuk do të hezitojnë t’i synojnë ato. Kjo do të thotë se siguria e mirë është një domosdoshmëri.

Siguria në re përdor shumë protokolle dhe enkriptime për të mbrojtur skedarët tuaj në tranzit dhe në pushim. Ato përfshijnë protokollin TLS për të ndaluar sulmet njeri-në-mes, autentifikimin me dy faktorë për të parandaluar hyrjen nëse dikush vjedh kredencialet tuaja të hyrjes dhe encryption private, end-to-end, për të siguruar privatësinë tuaj duke i mbajtur kujtdo, por ju nga leximi juaj fotografi.

MiMedia nuk përdor shumë prej tyre, por ai i kodon skedarët tuaj gjatë transferimit duke përdorur encryption 128-bit SSL. Pasi të jetë në server, arkitektura e tepërt i mban të dhënat tuaja të sigurta nga aksidentet.

Kompania gjithashtu angazhohet për privatësinë duke thënë se vetëm dikush me kredencialet tuaja mund të hyjë në të dhënat tuaja, prandaj sigurohuni të krijoni një fjalëkalim të fortë ose të përdorni një nga menaxherët tanë më të mirë të fjalëkalimit.

mbështetje

mimedia-mbështetje

MiMedia ka një FAQ të ndarë në shumë seksione, gjë që e bën më të lehtë të gjesh atë që po kërkon. Seksionet përfshijnë “llogari”, “siguri”, “aplikacionin celular” dhe më shumë. Një shirit në krye të faqes ju lejon të shkruani pyetjen tuaj për të filtruar nëpër tema. Ai gjithashtu thotë që ju mund të “bëni” pyetjen, por nuk ka asnjë formë për t’ia dorëzuar atë ekipit mbështetës.

Thënë kështu, ekziston një formë që mund ta arrini duke shkuar në faqen “rreth nesh” dhe duke klikuar në lidhjen “arrij tek ne”. Faqja tregoi disa gabime kur e hapëm atë dhe raportoi se duhej të bënim korrigjime para se të paraqisnim pyetjen tonë, por nuk e bëri të qartë se cilat ishin.

Asistenca telefonike dhe chat nuk përmenden, kështu që supozojmë se ato nuk janë të disponueshme.

Mendimet përfundimtare

MiMedia është një shërbim që ju lejon të trajtoni skedarët dhe dokumentet tuaja të mediave. Ka karakteristika që ju lejojnë t’i filtroni dhe krijoni koleksione. MiDrive është interesante sepse ju lejon të ftoni të tjerët në koleksionin tuaj dhe të merrni reagimet e tyre.

Thënë kështu, lehtësia e përdorimit ka nevojë për punë. Operacionet themelore, të tilla si fshirja dhe zgjedhja e fotove, janë të përditshme, duke lëvizur nëpër foto është e lodhshme dhe duke luajtur muzikë nuk funksionon.

Ju nuk do të përjetoni shpejtësi të ngadaltë të ngarkimit me MiMedia, sidoqoftë. Siguria është e mirë, me mbrojtje për median tuaj gjatë transferimit dhe arkitekturës së tepërt të serverit për të mbrojtur skedarët tuaj. E njëjta gjë nuk mund të thuhet për mbështetje, pasi ajo ka vetëm një FAQ dhe një formë kontakti që nuk funksionon.

Nëse keni nevojë për një shërbim të nivelit më të lartë për të trajtuar median tuaj, duhet të shikoni në rishikimet tona të ruajtjes së cloud, por nëse nuk keni shumë skedarë, duhet t’i ngarkoni ato shpejt dhe nuk do të shqetësoheni nga disa pyetje, jepni MiMedia një e shtënë.

Whatfarë mendoni për MiMedia? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me