Rezervimi më i mirë Mac: Makina Koha vs Arq vs Duplicati vs Cloudberry Rezervimi

Nëse jeni duke kërkuar zgjidhjen më të mirë të kopjimit të Mac, ju keni ardhur në vendin e duhur. Gjatë kësaj përmbledhjeje, Cloudward.net do të shikojë në tre alternativa kryesore të makinës kohë që secila të ketë aftësi rezervë lokale dhe cloud: Arq, Duplicati dhe CloudBerry Backup.

Ne do të vlerësojmë secilën prej tre dhe makinave Time bazuar në ruajtjen, veçoritë dhe mbështetjen përpara se të vajosni Kopjimin e CloudBerry – uh, përpara se të vajosni një fitues. Pezullimi është i dukshëm.

Nëse jeni duke kërkuar për alternativa iCloud, hidhini një sy artikullit tonë në ruajtjen më të mirë të cloud për Mac, gjithashtu.  

Lufta

Time Machine është zgjidhja e vetme rezervë e Apple, e cila vjen falas me MacOS. Si i tillë, shpesh është mjeti i vetëm që shikojnë konsumatorët. Sidoqoftë, ka mundësi shumë më të mira atje, përfshirë disa nga ato rezervë në cloud. Tre nga më të njohurit janë Arq, Duplicati dhe CloudBerry Backup (lexoni pse në rishikimin tonë të CloudBerry Backup), secila prej të cilave ju lejon të integroni me zgjedhjen tuaj të ruajtjes së cloud..

Në vazhdim, ne do t’i shpërndajmë të katër zgjidhjet gjatë tre raundeve për t’ju ndihmuar të shihni se për çfarë kanë të bëjnë.

Raundi i parë: Opsionet e ruajtjes

Gjatë raundit tonë të parë, ne do të shikojmë në opsionet e ruajtjes secila prej katër shërbimeve ofron, përfshirë edhe koston.

Makinë kohë

Makina me kohë nuk kushton asgjë dhe tashmë është instaluar me Mac OS. E vetmja gjë që duhet të bëni është ta vendosni atë. Sa i përket opsioneve të ruajtjes, megjithatë, si shumë gjëra Apple, Time Machine jo gjithmonë luan mirë me të tjerët. Do të thotë, opsionet e ruajtjes që ai lejon janë mjaft të kufizuara në krahasim me tre mjetet e tjera që do t’i shikojmë.

Një opsion është që të bëni kopje rezervë në një kapsulë Time Aeroporti, e cila është një hard disk i jashtëm i mundësuar nga WiFi, i ndërtuar posaçërisht për Time Machine. Ekzistojnë disa kapacitete të ndryshme magazinimi në dispozicion, por, si shumica e gjërave Apple, ato mund të jenë pak të shtrenjta, duke filluar siç bëjnë me 300 dollarë.

Përndryshe, mund të bëni kopje rezervë në diskun lokal, i cili përfshin çdo disk të jashtëm ose disk rrjeti të disponueshëm. Megjithatë, kjo është pothuajse shumë. Meqenëse nuk është një zgjidhje cloud, nuk mund të qasesh në skedarët tuaj nga kudo dhe ose ta përdorni atë për të krijuar një plan rezervë hibrid.

Arq

Arq përdor një qasje për ruajtjen që përdoruesit që gëzojnë zgjedhje do ta pëlqejnë absolutisht: Kjo ju lejon të zgjidhni në cilën platformë cloud ju rezervoni.

Opsionet përfshijnë platforma të njohura të ruajtjes së cloud si Dropbox, Google Drive dhe OneDrive. Avantazhi i përdorimit të Arq me një nga ato shërbime është që ju lejon të shndërroni një platformë të zakonshme të ruajtjes së reve në një zgjidhje rezervë, e cila zakonisht nuk është e gatshme të bëjë.

Kjo për shkak se shërbimet e ruajtjes në cloud nuk përfshijnë programuesit rezervë, për dallim nga shërbimet rezervë cloud, siç janë IDrive, CrashPlan dhe Backblaze. Nëse nuk keni nevojë shumë për mënyrën e ruajtjes, kjo në të vërtetë do t’ju lejojë të kurseni para në planin afatgjatë sepse nuk do të duhet të paguani për një pajtim të shërbimit rezervë.

Vetë programi Arq kushton 49,99 dollarë për kompjuter dhe ju duhet të paguani vetëm një herë.

Opsionet e tjera të ruajtjes përfshijnë Amazon S3, Amazon Glacier, Google Cloud Storage, Backblaze B2 dhe Wasabi, të gjitha këto ngarkojnë për një gigabyte të ruajtjes, gjë që i bën ato të shkallëzueshme dhe të përshtatshme në mënyrë ideale për bizneset.

Arq gjithashtu mbështet FTP për të kopjuar në një server, dhe mund të përdoret për të kopjuar skedarët në një NAS ose vendndodhjen në sistemin tuaj, përfshirë disqet e jashtme ose të rrjetit.

Duplicati

Duplicati punon si Arq në atë që ju lejon të kopjoni Mac tuaj në një sërë shërbimesh të ndryshme për ruajtjen e cloud. Në fakt, opsionet janë shumë më të gjera. Duplicati përfshin shumicën e opsioneve që Arq ka, plus shërbime si Azure, MEGA dhe Jottacloud (kemi një përmbledhje të MEGA dhe një përmbledhje të Jottacloud për të interesuarit).

Ju gjithashtu mund të transferoni skedarë në një server duke përdorur FTP, SSH ose WebDAV. Për më tepër, Duplicati mund të përdoret skedarë rezervë në një lokal lokal ose NAS.

Përveç më shumë opsioneve sesa Arq, Duplicati është gjithashtu me burim të hapur dhe plotësisht i lirë, kështu që do t’ju kursejë edhe 50 dollarë,.  

Rezervimi i CloudBerry

Rezervimi i CloudBerry për Windows ofron mbi pesëdhjetë mundësi të ndryshme të integrimit të cloud për të mbështetur skedarët tuaj. Versioni Mac i softverit nuk është aq mbresëlënës, por gjithsesi ka një përzgjedhje të këndshme.

Zgjedhjet e njohura përfshijnë Amazon S3, Amazon Glacier, Microsoft Azure, Google Cloud Storage, OpenStack dhe RackSpace. Ju gjithashtu mund të bëni kopje rezervë drejtpërdrejt në sistemin tuaj të skedarëve, që përsëri do të thotë se mund të bëni kopje rezervë në një lokal lokal ose rrjet.

Ekzistojnë dy versione të CloudBerry Backup për Mac: një version falas dhe një version me pagesë i quajtur “Pro”. Pro kushton 29,99 dollarë për një licencë të përhershme dhe shton të dyja veçoritë e kompresimit dhe të kriptimit.

Një mendim i rrumbullakët

Mundësia e ruajtjes së skedarëve si në vend ashtu edhe në distancë në cloud është një avantazh i madh kur bëni kopje rezervë të të dhënave. Ruajtja lokale do të thotë që ju keni pranë një kopje të të dhënave tuaja, të cilat mund të rikthehen më shpejt, veçanërisht nëse jeni në gjendje të përfitoni nga lidhja e Thunderbolt 2 e Mac-it tuaj.

Remote, ruajtja në re, ndërkohë, do të thotë që ju keni një kopje të të dhënave tuaja të rezervuara në një qendër të sigurt të të dhënave. Aty, të dhënat tuaja mbështeten në serverat e tepërt në rast se një server dështon, dhe objektet e serverëve janë ndërtuar përgjithësisht, t’i rezistojnë fatkeqësive natyrore dhe sulmeve virtuale. Ruajtja në distancë gjithashtu nënkupton që ju mund të keni qasje në të dhënat tuaja nga kudo.

Lexoni më shumë rreth avantazheve të ruajtjes lokale kundrejt cloud, dhe pse ata janë më mirë së bashku – këtu.  

Time Machine siguron vetëm një rezervë lokale të ruajtjes, kështu që le ta vlerësojmë për këtë raund.

Nga tre shërbimet e mbetura, Duplicati ofron zgjedhjen më të mirë të konsumatorëve dhe integrimet e ruajtjes së cloud të biznesit, me opsione që variojnë nga Dropbox Plus deri në Amazon S3. Gjithashtu, është falas.

Fituesi i Raundit Një: Duplicati

Raundi i dytë: Karakteristikat rezervë

Gjatë raundit tonë të dytë, ne do t’i hedhim një vështrim aftësive themelore të rezervës dhe do t’ju ofrojmë një vështrim në përvojën e përdoruesit në të njëjtën kohë.

Makinë kohë

Time Machine siguron një mënyrë të thjeshtë për të vendosur plane rezervë me magjistarin e saj të drejtpërdrejtë. Thjesht filloni aplikimin dhe do t’ju përshkojë gjithçka.

Hapi i parë është të zgjidhni një vendndodhje të diskut rezervë. Ju do të duhet të keni diskun tuaj të jashtëm të vështirë të lidhur përmes USB, FireWire ose Thunderbolt në Mac tuaj para se ta bëni këtë. Përndryshe, ju mund të zgjidhni një kapsulë Time ose server macOS në rrjetin tuaj, ose të lidhni ruajtjen tuaj të jashtme me një Stacion bazë bazë të Aeroportit Apple.

Pasi të keni përfunduar, klikoni në “zgjidhni disk rezervën” dhe zgjedhni opsionin rezervë.

Pas kësaj, rezerva juaj do të funksionojë. Për dallim nga zgjidhjet e tjera rezervë, Time Machine rezervon gjithçka në Mac tuaj si parazgjedhje, megjithëse ju dëshironi të përjashtoni skedarët dhe dosjet. Duhen gjithashtu rezervë për orë për 24 orët e kaluara, rezervë ditorë për muajin e kaluar dhe kopje rezervë javore për të gjithë muajt e mëparshëm.

Ekziston gjithashtu një kuti kontrolluese për butona për të kriptuar skedarët përpara se t’i dërgoni në ruajtje dhe një ndërrim për të fikur dhe ndezur kopjen rezervë.

Përtej kësaj, sidoqoftë, nuk ka vërtet shumë gjëra për të rregulluar kopjen rezervë.

Arq

Arq gjithashtu ka një ndërfaqe mjaft themelore. Ashtu si Time Machine, është shumë e çuditshme, por e bën punën e bërë.

Filloni atë dhe zgjidhni ruajtjen e cloud ose destinacionin lokal ku dëshironi të rezervoni. Nëse po shkoni me një shërbim si Amazon S3 ose Google Cloud, do t’ju duhet të futni në informacionin kryesor, të cilin e merrni nga vetë shërbimi.

Nëse jeni duke përdorur një shërbim si Google Drive ose Dropbox, thjesht duhet të futeni në llogarinë tuaj të ruajtjes në cloud.

Arq automatikisht do të ketë dosje të caktuara për rezervë si desktop, dokumente, shkarkime dhe fotografi. Ju mund t’i modifikoni ato zgjedhje nëse dëshironi, si në dosje ashtu edhe në nivelin e skedarit.

Skedarët e kompresionit Arq për të zvogëluar madhësinë e ngarkimit, i cili gjithashtu do të shpejtojë shërimin më vonë. Kryen gjithashtu përkushtim për t’u siguruar që e njëjta përmbajtje nuk po ngarkohet, dhe ju lejon të kriptoni skedarët para se të largohen nga kompjuteri juaj. Më në fund, Arq kryen transferime të nivelit bllok, në mënyrë që vetëm pjesët e ndryshuara të skedarëve të ngarkohen. Kjo, përsëri, ndihmon për t’i mbajtur gjërat në lëvizje dhe zvogëlon gjerësinë e brezit të përdorur nga aplikacioni.

Arq rezervon gradualisht në mënyrë graduale ashtu si Time Machine. Krijon kopje rezervë të skedarëve çdo orë për 24 orët e kaluara, mban kopje rezervë ditore për muajin e kaluar dhe kopje rezervë javore për çdo muaj tjetër. Nuk ka asnjë mënyrë për të ndryshuar orarin, përveçse të detyroni kopje rezervë për të kandiduar me dorë.  

Duplicati

Duplicati merr një qasje të bazuar në ueb për menaxhimin e kopjimit dhe siguron një pamje përgjithësisht më estetike sesa atë që ju merrni me Time Machine ose Arq, që është e pazakontë për një produkt me burim të hapur.

Klikoni “shtoni kopje rezervë” dhe Duplicati do t’ju ndihmojë të krijoni një plan rezervë, përfshirë zgjedhjen e një vendi për të dërguar skedarë. Ashtu si me Arq, ose do të duhet të futni çelësat e hyrjes ose të identifikoheni në hapësirën ruajtëse të cloud nëse ruani nga distanca.

Do të duhet të zgjidhni cilat skedarë dëshironi të kopjoni. Për dallim nga Time Machine dhe Arq, Duplicati nuk shënon gjithçka vetëm për kopjim. Sidoqoftë, ju mund të zgjidhni dosje të nivelit të lartë për të kursyer kohë. Duplicati ju lejon të përjashtoni skedarët e sistemit dhe të përkohshëm për të kursyer hapësirë. Ju gjithashtu mund të vendosni filtra me porosi për të injoruar llojet specifike të skedarëve.

Tjetra, ju caktoni një orar. Kjo është ajo ku Duplicati me të vërtetë fillon të ndahet nga Time Machine dhe Arq, sepse kjo ju jep më shumë mundësi për të rregulluar.

Ju mund të zgjidhni cilat ditë dhe midis të cilave zgjat rezerva. Ju mund të zgjidhni të bëni kopje rezervë çdo disa minuta, orë, një herë në ditë, një herë në javë ose një herë në muaj. Ekziston edhe një mundësi për të kopjuar çdo vit.

Duplicati gjithashtu kompreson skedarët dhe drejton deduplication. Që nga viti 2016, Duplicati tani përdor gjithashtu kopjimin e nivelit të bllokut. Duplicati gjithashtu ka një ndërfaqe të linjës së komandës nëse nuk doni të përdorni UI-në e internetit.

Rezervimi i CloudBerry

Rezervimi i CloudBerry përdor një klient të desktopit si Time Machine dhe Arq, por është dizajnuar shumë më mirë. Në fakt, është më mirë i dizajnuar sesa ndërfaqja në internet e Duplicati, me një magjistar që duket më mirë, ka më shumë karakteristika dhe është po aq i lehtë për t’u përdorur.

Shtë e qartë se zhvilluesit kalojnë kohë me të vërtetë duke menduar për përvojën e përdoruesit dhe duke dëgjuar feedback.

Për të krijuar një plan rezervë, filloni aplikacionin dhe klikoni në “skedarë rezervë”. Mjeti do t’ju përshkojë procesin, i cili duhet të jetë i lehtë sa duhet që edhe përdoruesit e papërvojë ta ndjekin.  

Do të duhet të zgjidhni destinacionin tuaj rezervë. Nëse ky është një destinacion i largët si Amazon S3, do të duhet të merrni dhe të jepni kredencialet tuaja.

Nga rruga, nëse do të dini më shumë rreth S3, tani është koha e duhur për të përmendur që ne kemi një udhëzues për fillestar se si funksionon kopjimi me Amazon S3. Udhëzuesi ynë jo vetëm që ju tregon se si të vendosni S3, ai përdor CloudBerry Backup si një shembull se si të merrni të dhënat tuaja atje.

Kur mbledhni përmbajtjen për të bërë kopje rezervë, CloudBerry Backup ju lejon të zgjidhni të gjithë Macintosh HD tuaj ose të zgjidhni dosje dhe skedarë specifikë.

Mos u shqetëso për të kapur shumë skedarë këtu. Ekrani tjetër ju lejon të ngushtoni opsionet me opsionet e filtrit tejkalojnë ato më shumë që ju jep Duplicati. Opsionet përfshijnë aftësinë për të përjashtuar dhe përfshirë disa lloje skedarësh të caktuar.  

Kjo do të thotë që ju mund të zgjidhni të gjithë hard drive-in tuaj për kopjim në hapin e mëparshëm, dhe pastaj të kufizoni kopjimin e dokumenteve, fotove dhe videove këtu për të mos marrë gjithçka. CloudBerry Backup automatikisht anashkalon skedarët e sistemit tashmë, megjithëse mund ta fikni atë opsion nëse është e nevojshme.

E vetmja gjë që dëshirojmë që mjeti të ketë bërë ndryshe ishte automatikisht zgjedhja e disa llojeve të skedarëve të zakonshëm si .doc, .jpg dhe .mpv në mënyrë që të mos na duhet t’i futim ato me dorë. Megjithatë, ne na pëlqen tipari.

CloudBerry Backup gjithashtu ka një veçori të kompresimit për të ulur madhësitë e skedarëve. Programi gjithashtu mund të shifrojë skedarët nga ana e klientit përpara se të dërgohet në cloud duke përdorur AES. Një mundësi tjetër është aftësia për të vendosur politikën tuaj të ruajtjes së skedarëve, duke ju dhënë një shkallë kontrolli për versionin, tre shërbimet e tjera nuk i ofrojnë.

Opsionet e orarit të disponueshme me CloudBerry Backup përputhen me ato të Duplicati, duke ju lejuar të vendosni kopje rezervë ditore, javore ose mujore. Ju gjithashtu mund të ekzekutoni kopje rezervë në interval aq pak sa një minutë.

Rezervimi i CloudBerry gjithashtu mbështet njoftime, të cilat ju kursejnë që të keni monitorim dhe sigurohuni që kopjet rezervë tuaj gjithmonë funksionojnë. Ju mund të merrni njoftime përmes postës elektronike kur kopja juaj përfundon ose dështon.

Pasi të keni vendosur njoftime, plani juaj rezervë do të jetë i plotë. Ju mund ta monitoroni atë dhe të bëni ndryshime të shpejta nga UI duke shkuar përpara.

Ekziston gjithashtu një buton “luaj” për të filluar një kopje rezervë manuale nëse nuk doni të prisni atë të planifikuar.

Dy mendime të rrumbullakëta

Time Machine dhe Arq janë mjaft të lehta për t’u përdorur, por të dy kanë ndërfaqe mjaft të mërzitshme dhe karakteristika të kufizuara për të krijuar plane rezervë me. As nuk është në diskutim për raundin e dytë.

Duplicati është mjaft i mirë për një shërbim falas rezervë. Ne vlerësojmë që ju mund të vendosni filtra për të injoruar disa lloje skedarësh dhe të krijoni një orar të personalizuar. Nëse CloudBerry Backup mund të flasë, me siguri do të thotë, “kjo është e bukur”.

Rezervimi CloudBerry ofron karakteristika shumë më të mira rezervë sesa Time Machine, Arq ose Duplicati. Mundësia për të kopjuar vetëm disa lloje skedarësh do t’ju kursejë nga shikimi i skedarëve dhe të kurseni hapësirë ​​në të njëjtën kohë. Kontrolli i mbajtjes është i shkëlqyeshëm për trajtimin e mbishkrimeve aksidentale dhe korruptimeve të skedarëve, përfshirë ato të shkaktuara nga ransomware.

Karakteristikat e planifikimit bëjnë që kopjet rezervë të mos ndërhyjnë në punën tuaj dhe njoftimet ju mbajnë të informuar për atë që po ndodh kur nuk po kërkoni.  

Raundi ishte një telefonatë e ngushtë në varësi të nevojave tuaja. Raundi dy nuk është.

Fituesi i Raundit Dy: Rezervimi i CloudBerry

Raundi i tretë: Mbështetje

Gjatë raundit tonë të tretë, ne do të hedhim një vështrim të shpejtë në kanalet mbështetëse dhe burimet e disponueshme.

Makinë kohë

Apple mban një faqe të përgjithshme mbështetëse kushtuar Time Machine. Atje mund të gjeni artikuj mbi bazat dhe udhëzuesit për zgjidhjen e problemeve. Megjithatë, në përgjithësi, nuk ka shumë informacione me vetëm 12 artikuj gjithsej në kohën kur u shkrua ky artikull.

Nëse nuk mund të gjeni atë që po kërkoni, mund të kontaktoni direkt me Apple. Apple ka rrjete mbështetëse në shumë vende, prandaj sigurohuni dhe sigurohuni që të zgjidhni një të saktë.

Opsionet për mbështetje të drejtpërdrejtë përfshijnë bisedën dhe telefonin. Apple poston kohët e pritjes, në mënyrë që të dini se çfarë të prisni; kur testuam mbështetjen e tij, kohët ishin nën dy minuta.

Përndryshe, mund të dërgoni një mbështetje të një Apple-i ose një kokë në komunitetet e Apple për ndihmë nga përdoruesit e tjerë të Mac.

Nuk ka dyshim që opsionet e mbështetjes janë të shkëlqyera, siç mund të prisni nga një kompani me madhësinë e Apple. Nga ana tjetër, fakti që Apple mbështet kaq shumë produkte të ndryshme e bën të vështirë të gjesh dikë të ditur në kopje rezervë.

Arq

Arq ofron mbështetje me email nëse keni ndonjë problem. Ne testuam kohën e përgjigjes me Arq dhe morëm një përgjigje përsëri brenda vetëm dy ditësh. Do të donim të merrnim një përgjigje më të shpejtë duke pasur parasysh rëndësinë e mundshme të kopjimit, por kjo nuk është koha më e keqe e përgjigjes që kemi parë ndonjëherë.

Biseda nuk është një opsion si ai me Time Machine, por nuk është vërtet befasi duke pasur parasysh madhësinë relative të Arq. Ekziston gjithashtu një mundësi për të dërguar Arq një tweet për ndihmë, të cilën ne nuk e testuam.

Arq mirëmban gjithashtu një faqe mbështetëse me dokumentacion. Në përgjithësi, ky burim ishte shumë më i mirë se faqja e Apple Machine Time, me kategori për fillimin, rezervimin, rivendosjen, optimizimin dhe konfigurimin.

Duplicati

Ndërsa Duplicati ka bërë mirë deri më tani në këtë takim, mbështetja është një zonë që me të vërtetë mbetet prapa pjesës tjetër të bandës. Kjo është për shkak se është një aplikacion me burim të hapur dhe ata kanë tendencë të kenë mbështetje shumë të keqe për shkak të mungesës së parave pas tyre.

Me pak fjalë, nuk ka asnjë faqe zyrtare të asistencës ose email për mbështetje. Nëse keni nevojë për ndihmë, do të duhet të drejtoheni te faqja wiki e Duplicati GitHub dhe të shpresoni se dikush do të postojë një përgjigje. Përndryshe, ju mund të hapni një çështje të re GitHub dhe të shpresoni për një përgjigje të shpejtë.

Rezervimi i CloudBerry

CloudBerry Labs mban një faqe të detajuar të dokumentacionit mbështetës dhe FAQ posaçërisht për Rezervimin e CloudBerry. Kompania gjithashtu mban një faqe Reddit dhe është aktive në serverin e gabuar nëse dëshironi të përdorni ndihmën e komunitetit.

Nëse preferoni të kontaktoni drejtpërdrejt me një përfaqësues mbështetës, mund të hapni një biletë me CloudBerry Labs. Ky sistem i biletave nuk do t’ju lë të varur; mund të kontrolloheni në statusin tuaj të biletave sa herë që dëshironi të siguroheni që nuk është në harresë.

Shanset janë, kurrë nuk do të arrijnë atë. Ne kemi testuar disa herë përgjigje të mbështetjes, dhe përgjithësisht marrim përgjigje brenda një ore gjatë ditëve të javës.

Rreth tre mendime

Apple ka avantazhin e mbështetjes telefonike në bisedë, por marrja e përgjigjeve për Time Machine mund të jetë akoma problematike. Kompania ka shumë produkte të ndryshme dhe nuk ka linjë të drejtpërdrejtë të mbështetjes për Time Machine.

Mbështetja e Arq është thjesht në rregull, ndërsa Duplicati mbështetet në një wiki të GitHub.

CloudBerry Backup, ndërkohë, përfiton nga të qenurit produkt i një kompanie që specializohet në kopje rezervë dhe ka shumë klientë biznesi. Burimet mbështetëse janë të thella dhe herë përgjigje shumë shpejt.

Fituesi i Raundit të Tretë: Kopje rezervë e CloudBerry

Aktgjykimi

Ndërsa ne do të mendojmë se është më i përdoruri, ka pak dyshime në mendjet tona se Time Machine është opsioni më i dobët i kopjimit të katër prej tyre që kemi paraqitur. Ai vetëm mbështet kopje rezervë lokale dhe nuk ka shumë në mënyrën e veçorive përveç kësaj. Në lidhje me cilësinë e vetme të shëlbimit është se është falas. Megjithatë, kështu është Duplicati, dhe të dy Arq dhe CloudBerry Backup nuk e prishin saktësisht bankën.

Nga tre shërbimet e mbetura, ne duhet të dorëzojmë Duplicati trofeun e garës së garës. Cilësia më e lartë është fleksibiliteti i saj: Ju mund të përdorni opsionet e ruajtjes së kopjeve rezervë të topave si Amazon S3, Google Cloud dhe Azure, ose të dërgoni skedarë në platformën tuaj të preferuar për ruajtjen e cloud për ta shndërruar atë në kopje rezervë.

Ndërsa disi më fleksibël në lidhje me opsionet sesa CloudBerry Backup, megjithatë, nuk ka asnjë dyshim që CloudBerry Backup ka një set dhe mbështetje më të mirë se Duplicati. Kjo është arsyeja pse është zgjedhja jonë numër një midis këtyre katër opsioneve për kopjimin e Mac.

Fituesi: Kopjimi i CloudBerry

Ky është pozicioni ynë, sidoqoftë. Ne ju ftojmë të na tregoni mendimet tuaja në komentet më poshtë.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth CloudBerry Backup si opsion rezervë biznesi, lexoni artikullin tonë rezervë SMB që e paraqet atë, Acronis, StorageCraft dhe Macrium. Featuredshtë paraqitur gjithashtu në artikullin tonë mbi kopjen më të mirë të serverit Windows dhe rishikimin e opsioneve më të mira rezervë të bazuara në imazhe.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me