Rishikimi BackupVault – Përditësuar 2023

Rishikim BackupVault

BackupVault është një zgjidhje rezervë biznesi me bazë në Mbretërinë e Bashkuar, e drejtuar kryesisht drejt serverëve, megjithëse pajisjet e vogla janë gjithashtu të kujdesura. Ka shumë për të pëlqyer këtu, por mungon në disa karakteristika kryesore, siç mund t’i lexoni në përmbledhjen tonë të plotë të BackupVault.

rezervë biznesi

BackupVault është një zgjidhje rezervë biznesi e cila është e drejtuar drejt rezervimit dhe menaxhimit të serverëve tuaj. Ai mbështet shumë servera të ndryshëm, dhe gjithashtu mund të kopjojë kompjuterë të rregullt – Windows, Mac dhe Linux – dhe pajisjet NAS. BackupVault gjithashtu ju lejon të bëni kopje rezervë në diskun tuaj lokal.  

Nëse keni nevojë për qasje të shpejtë në rezervën tuaj, mund të përdorni veçorinë InstantData të BackupVault për të hyrë menjëherë në të. Përveç rezervave të forta dhe karakteristikave të rivendosjes, BackupVault ka një mbështetje teknike të aftë, një politikë të fuqishme të intimitetit dhe një siguri të fortë, duke përfshirë edhe kriptimin privat.

Thënë kjo, nuk ka asnjë mënyrë për të kopjuar disqet e lëvizshme ose të jashtme. Rikthim i vazhdueshëm nuk është gjithashtu i disponueshëm. Ky është një nga pengesat kryesore të BackupVault, pranë planeve të tij të çmimeve, të cilat janë një nga më të shtrenjtat në treg. Asnjë klient në internet nuk ka. 

Nëse këto të meta ju kanë tundur kokën, ju mund të përfitoni nga leximi i rezervës sonë më të mirë në internet për mbledhjen e biznesit të vogël.

Ky është thelbësore për ata që nuk kanë kohë të lexojnë. Sidoqoftë, vazhdoni të lexoni nëse dëshironi të mësoni më shumë detaje rreth BackupVault, pasi kalojmë në kategori të veçanta më poshtë. Nëse nuk jeni më të interesuar në BackupVault, lexoni përshtypjet në internet të biznesit tonë për opsione alternative. 

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për BackupVault

Features

BackupVault ka karakteristika të ndryshme rezervë, por gjithashtu i mungojnë disa prej atyre kryesore. Thënë kështu, mund të ju ndihmojë të rezervoni pajisje të ndryshme që përdorin sisteme të ndryshme operative. BackupVault funksionon në Windows, Mac dhe madje edhe në Linux. Ekziston gjithashtu një mbështetje e linjës komanduese për Linux.

Pajisjet e pajtueshme përfshijnë desktopin dhe laptopin tuaj, së bashku me pajisjet NAS. Nëse nuk jeni të njohur me NAS, lexoni se cili është shpjegimi i NAS. BackupVault gjithashtu mund të rezervojë serverat e mëposhtëm:

 • Windows Server 2008 deri 2023
 • Serveri Linux
 • Server SQL Microsoft
 • Server Exchange Microsoft 
 • Server SharePoint i Microsoft 
 • Hiper-V

Ai gjithashtu mund të rezervojë bazën e të dhënave MySQL dhe PostgreSQL, si dhe çdo bazë të dhënash tjetër që mund të hidhet në një skedar. Ju gjithashtu mund të rezervoni një numër të pakufizuar kompjuterash dhe pajisjesh.

Thënë kështu, BackupVault nuk mund të rezervojë pajisjen tuaj celular. Nëse dëshironi këtë, lexoni rezervën më të mirë në internet për mbledhjen e celularit. Nuk ka asnjë mënyrë për të kopjuar disqet e jashtme.

Edhe pse nuk mund të vendosni një njësi të jashtme si destinacionin tuaj rezervë, ju mund ta përdorni atë si një destinacion dytësor përveç reve. E njëjta vlen edhe për një disk lokal ose pajisje NAS. Kjo ju ndihmon të kryeni kopje rezervë hibride, e cila është e dobishme sepse do të keni të dhënat tuaja në vende të shumta, dhe procesi juaj i rivendosjes do të jetë më i shpejtë sepse mund të riktheni nga një pajisje lokale. 

Ju mund të mësoni më shumë rreth përfitimeve të rezervës hibride dhe si ta vendosni atë në rezervën tonë hibride për udhëzuesit SMB. Krijimi i rezervës hibride është thelbësore nëse doni të zbatoni rregullin rezervë 3-2-1, dhe ne ju rekomandojmë ta bëni atë. 

Nëse biznesi juaj përdor një program të njohur të kontabilitetit, të tilla si Sage, Iris dhe QuickBooks, BackupVault mund t’i mbështesë ato gjithashtu. Nëse nuk jeni të njohur me programin e kontabilitetit, shikoni udhëzuesin më të mirë të softuerit të kontabilitetit. Përndryshe, hidhen direkt në faqet tona të veçanta të rishikimit të Sage dhe QuickBooks Online.

Për dallim nga shumë zgjidhje të tjera të kopjimit të biznesit, BackupVault siguron rikuperim të plotë të sistemit dhe kopje rezervë në një disk virtual, i cili funksionon me Windows duke ekzekutuar 10, Server 2008 R2, SBS 2011, 2012, 2016 dhe 2023. Mbështetja për rimëkëmbjen e sistemit të plotë Linux po vjen herët vitin tjeter.

Versioni i BackupVault mban versionet e skedarëve nga 30 deri në 60 ditët e fundit të kopjeve rezervë, në varësi të asaj dite të muajit që është. BackupVault kryen një “mbledhje” në ditën e parë të çdo muaji, i cili konsolidon skedarët më të vjetër se 31 ditë në versionin e fundit. BackupVault e shpjegon atë me imazhe të dobishme në këtë artikull.

Pasja e versionit dhe mbajtja e skedarëve të fshirë për 60 ditë është një marrëveshje solide, por disa shërbime të tjera të kopjimit të biznesit mbajnë një numër të pakufizuar të versioneve të mëparshme dhe i mbajnë skedarët për një kohë të pacaktuar. Nëse keni nevojë për këtë, lexoni Rishikimin tonë të Rezervës Zoolz për Rishikimin e Biznesit.

Thënë kështu, ajo që BackupVault mund të bëjë është të rregulloje një politikë ruajtjeje specifike për nevojat tuaja. Për shembull, ju mund të zgjidhni të keni mbajtjen e të dhënave gjashtë muaj, 12 muaj ose shtatë vjet. Nëse keni nevojë për këtë lloj mbajtjeje, BackupVault zakonisht do t’ju ngarkojë nga 10 përqind në 20 përqind shtesë në muaj. Ne do të flasim më shumë rreth çmimeve të BackupVault në pjesën tjetër.

Karakteristikat e tjera të BackupVault kryesore përfshijnë encryption private, caktimin e kopje rezervë, kopje rezervë në rritje, kopjimin e skedarëve të nivelit të bllokut për të shpejtuar ngarkimet së bashku, por nuk ka kopje rezervë të vazhdueshme.

Karakteristika të Veçanta BackupVault

backupvault-largët-backup-hapësirë

Nëse nuk doni të prisni që të përfundojë rivendosja, mund të përdorni funksionin e fuqishëm InstantData. “Riparimi i përhershëm i skedarit” i tij ju lejon të filloni procesin e rivendosjes dhe menjëherë të merrni qasje në skedarë dhe dosje që po rivendosni ndërsa procesi i rivendosjes funksionon në sfond.

Plus, “aksesi i përkohshëm i skedarit” të InstantData ju lejon, pra, të përdorni përkohësisht skedarët tuaj në një disk virtual, që do të thotë se do të jeni në gjendje të përdorni skedarët tuaj pa zënë vend në hard drive tuaj. Ju gjithashtu mund të zgjidhni nëse dëshironi që InstantData të montojë diskun si disk fiks, disk të heqshëm ose disk rrjeti. 

InstantData gjithashtu mund të kryejë rikuperimin e sistemit të plotë dhe rikuperimin e metaleve të zhveshur, i cili rikthen një sistem të plotë në një makinë fizike. InstantData madje punon me SQL dhe Exchange, kështu që nuk do të duhet të prisni që të dhënat të rivendosen në mënyrë që përdoruesit të kenë qasje në të.

  Rishikim i sigurt i kopjimit të karbonit të sigurt Pro - Përditësuar 2023

Për ta bërë këtë, duhet të filloni “rivendosjen e menjëhershme” nga butoni “rivendos” i klientit të desktopit, ose mund të kërkoni të përdorni një tastierë menaxhimi dhe të nxirrni InstantData prej tij (më shumë në tastierë në seksionin “lehtësia e përdorimit”) më poshtë). 

Nëse shkoni me tastierën e menaxhimit, duhet të shkarkoni dhe ekzekutoni klientin InstantData. Përndryshe, ju thjesht mund të ekzekutoni klientin InstantData nga klienti BackupVault. Vini re se nëse e përdorni nga klienti BackupVault, ju merrni vetëm rikuperim të skedarëve të përhershëm dhe hyrje të skedarit të përkohshëm, ndërsa konsola e menaxhimit ofron të gjitha metodat e rimëkëmbjes.

Ne na pëlqen që BackupVault mund të rezervojë serverë të ndryshëm, kompjuterë dhe pajisje NAS. Thënë kjo, nuk mund të rezervojë pajisjen tuaj celular ose disqet e jashtme. 

Nuk ka gjithashtu një rezervë të vazhdueshme, e cila është një humbje e madhe, duke marrë parasysh që është metoda më e besueshme për të mbajtur të kopjuar skedarët tuaj. Një përfaqësues na informoi se kopjimi i vazhdueshëm do të lëshohet në fillim të vitit të ardhshëm, megjithëse.

Nëse jeni të etur për të mësuar më shumë rreth kopjeve të biznesit, mund të lexoni më shumë artikuj nga biblioteka e rezervave të biznesit tonë.

Përmbledhje e BackupVault

Logo BackupVaultwww.backupvault.co.uk

Fillon nga 2500 $ muaj për 25 Planet GBAll

rezervë

Programi i rezervës

Rikthim i vazhdueshëm

Rikthim shtesë

Kopjimi i bazuar në imazhe

Rezervimi i jashtëm i diskut

Kopje rezervë NAS

Rikthim i serverit

Kopje rezervë hibride

Rikthim i pajisjes celulare

Rikthim i pakufizuar

Pajisjet e pakufizuara

Rrëzimi i shpejtësisë

Kopjimi i skedarit të bllokut

Kopje rezervë e shumëfishtë

kthej

Shërbimi i rimëkëmbjes së korrierit

Qasja e shfletuesit

Qasja në aplikacionin celular

versioning

Mbajtja e skedarit të fshirë

Rivendosja e zhveshur-Metal

Menaxhimi i përdoruesit

Vendosni rolet e përdoruesit

Vendosni rregullat e kopjimit të biznesit

Raportim i përshtatshëm

Qasni Rezervimin e Përdoruesit

Monitoroni pajisjet e lidhura

siguri

Kriptimi privat

Kriptimi gjatë pushimit

Kriptimi brenda transitit

Protokolli i Kriptimit
AES 256-bit

Autentifikimi me dy faktorë

Qendrat e ngurtësuara të të dhënave

Cilësimet e proxy serverit

HIPPA në përputhje

mbështetje

24/7 Mbështetje

Mbështetje e Bisedës Live

Mbështetje telefonike

Ndihmë me email

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

misc

Ndarja e skedarëve

Sinkronizimi i pajisjes

Prove falas
14

Çmimeve

BackupVault ofron një provë 14-ditore falas, të cilën mund ta përdorni për ta provuar atë përpara se të vendosni të regjistroheni. Abonimi është disi i ndryshëm sesa me shërbimet e tjera rezervë. BackupVault ju ngarkon bazuar në sasinë e hapësirës rezervë që përdorni, kështu që do të duhet të kontaktoni BackupVault për të marrë një vlerësim. Ne e bëmë këtë dhe morëm vlerësimet e përgjithshme më poshtë:

Siç mund ta shihni, çmimi për gigabajt bie ndërsa nevojat tuaja rriten. Ju mund të rritni ose ulni në shumat 100 GB për 44 dollarë në muaj. Sidoqoftë, për madhësitë më të vogla, mund të shkoni me ngritje prej 50 GB. Për shembull, mund të rriteni me 150 GB për 66 dollarë (150 shumëzuar me 0.44 dollarë) ose 300 GB për 111 $ (300 shumëzuar me 0.37 $).

Ekziston edhe një përfitim i fshehur: Këto çmime përfshijnë një shërbim rezervë dhe shërim falas të korrierit. Ju do të tarifoheni vetëm nëse nuk e ktheni USB drivein që ju dërgon BackupVault.

Nëse çmimet mujore ishin në të vërtetë çmimet e saj vjetore, atëherë BackupVault do të ishte një shërbim konkurrues si për shembull, IDrive për Biznes. Sidoqoftë, duke u ngarkuar në këtë mënyrë, BackupVault as nuk afrohet. Për shembull, 500 GB me IDrive do t’ju kushtojë vetëm 149.62 dollarë në vit, ndërsa BackupVault do t’ju kthejë një 1,500 dollarë në vit.

Për më shumë informacione rreth IDrive për Biznes, lexoni rishikimin tonë të IDrive për Biznes. Nëse dëshironi një shërbim edhe më të lirë dhe duhet të mbroni vetëm disa kompjuterë, konsideroni të përdorni Backblaze për Biznes, i cili është vetëm 6 dollarë në muaj në kompjuter dhe ju lejon të shijoni hapësirë ​​të pakufizuar rezervë. Ju mund të mësoni se çfarë ofron Backblaze në rishikimin tonë të Biznesit.

Lehtësinë e përdorimit

Siç e përmendëm, klienti i desktopit BackupVault punon në Windows, Mac dhe Linux. Shtë bukur të shohësh mbështetjen e Linux, pasi shumë shërbime rezervë e heqin atë. Ka disa versione të ndryshme që mund të instaloni, por ne kemi përdorur Edicionin e Serverit të Ndërmarrjes për Windows.

BackupVault backup i largët

Klienti është i ndarë në dy pjesë: paneli i qendrës dhe pjesa e sipërme me butonat e kontrollit. Butonat në krye ju lejojnë të filloni kopje rezervë ose të rivendosni, kontrolloni madhësinë e kopjes rezervë, nxirrni menunë e opsioneve, hyrni në skeduluesin dhe kryeni arkivimin.

Skeda e parazgjedhur e panelit të qendrës është “zgjedhja e kopjes rezervë”, dhe kjo ju lejon të shpejt të vendosni kopjen rezervë. Një buton i madh, i kuq në pjesën e sipërme të skedës ju lejon të filloni një kopje rezervë të sistemit të plotë. Nëse nuk ju duhet kjo, mund të zgjidhni skedarë ose dosje. 

Thënë kjo, nuk është e qartë menjëherë se do të duhet të klikoni në ikonën e dosjes së bardhë, të hapur për ta shënuar atë për kopje rezervë. Skedarët kanë një kuti kontrolluese pranë tyre, kështu që nuk ka konfuzion atje. Nëse doni të përjashtoni një skedar ose dosje të caktuar, mund ta bëni atë duke klikuar me të djathtën dhe duke zgjedhur “përjashtuar”.

Përveç skedarëve dhe dosjeve, ju mund të zgjidhni të kopjoni një pajisje të rrjetit ose të gjithë gjendjen tuaj të sistemit. Skedat e tjera, “rivendosni” dhe “shkrimet”, ju lejojnë të rivendosni kopjimin tuaj dhe të shikoni shkrimet tuaja.

Klienti i desktopit nuk paraqet ndonjë pengesë të madhe dhe ju lejon të kryeni një kopje rezervë të sistemit të plotë me një klik të vetëm.

Nëse keni nevojë të menaxhoni kopjen rezervë nga një kompjuter tjetër, nuk do të mund të përdorni një klient në internet sepse nuk është i disponueshëm. Jo, sidoqoftë, si një përfaqësues i BackupVault na informoi se do të dalë në fillim të vitit 2023.

backup-Vault-menaxhimit-console

Thënë kështu, BackupVault ka një tastierë administrimi, të cilën mund ta përdorni për të monitoruar dhe menaxhuar kopjen rezervë edhe nëse keni një kompjuter të vetëm. Ka dy pamje: menaxhimi i llogarisë dhe raportet. Pamja “raporte” ju lejon të gjeneroni raporte të ndryshme, të tilla si rezervë, auditim, JSON dhe më shumë.

Pamja “menaxhimi i llogarisë” ju jep një përmbledhje të grupeve të kompjuterave tuaj. Mund të futni një grup të caktuar dhe të lidheni nga larg nga një kompjuter specifik nga grupi. Nëse e bëni këtë, klienti i desktopit do të nisë dhe do t’ju tregojë gjendjen e këtij kompjuteri. Nga atje, nëse dëshironi, mund të filloni proceset e kopjimit dhe rivendosjes.

Console ka shumë mundësi të ndryshme, por të gjitha ato janë të grupuara në një mënyrë logjike, dhe nuk duhet të keni ndonjë problem që të lundroni pas një kurbë të shkurtër mësimi.

backup-Vault-mobile-klient

Siç thamë, klienti celular nuk mund të kopjojë pajisjen tuaj celular, por ai ofron një përmbledhje të kopjimit tuaj dhe ju lejon të shfletoni, shkarkoni ose shkëmbeni skedarët tuaj të rezervuar. Nëse ndani skedarë, do të gjeneroni një lidhje, të cilën mund ta vendosni të skadojë pas një numri të caktuar orësh në menunë e cilësimeve.

  Rishikim i sigurt i kopjimit të karbonit të sigurt Pro - Përditësuar 2023

Së fundmi, aplikacioni BackupVault ka një skemë tërheqëse ngjyrash që ofron kontrast të mjaftueshëm, dhe është i lehtë për t’u përdorur.

Rezervimi i skedarit & restaurim

backup-Vault-backup-start

Krijimi i kopjes rezervë tuaj është i thjeshtë, dhe gjithçka që duhet të bëni është ose të zgjidhni skedarë dhe dosje për kopje rezervë, të mundësoni rikuperimin e plotë të sistemit ose klikoni me të djathtën e ndonjë prej disqet dhe dosjet tuaja për të përfshirë (ose përjashtuar) llojet e dëshiruar të skedarëve. Ju mund të zgjidhni midis dokumenteve, grafikëve, dokumenteve të Microsoft Office, kodit burimor dhe faqeve në internet.

Nëse nuk ju pëlqen zgjedhja e paracaktuar e skedarëve që ato kategori zbatohen, mund ta ndryshoni atë duke shtuar ose hequr shtesat e ndryshme të skedarëve nga menyja “menaxhoni filtrat”.

Pasi të jeni të kënaqur me zgjedhjen tuaj, mund të klikoni në butonin “rezervë” për të filluar atë proces ose butonin “automatik”, i cili ju lejon ta planifikoni atë.

backup-Vault-scheduler

Ju mund ta vendosni klientin të ekzekutojë kopje rezervë të automatizuar në një kohë të caktuar të ditës ose të krijojë një orar specifik për të gjithë javën. Sidoqoftë, nuk ka asnjë mënyrë për të krijuar një orar mujor, ose të bëni kopje rezervë pasi të keni kaluar një numër specifik i minutave ose orëve. 

Nëse keni nevojë për të kryer veprime të avancuara me rezervën tuaj, ju mund të përcaktoni skriptet që ekzekutohen para dhe pas kopjimit tuaj në menunë “rezervimet rezervë” në menunë..

backup-Vault-arkivimin

Një tjetër mundësi interesante është arkivimi. BackupVault ju lejon të specifikoni skedarë midis 14 dhe 10,000 ditësh në dosje të caktuara që duhet të mbështeten ose fshihen nga kompjuteri ose serveri juaj (një cung ka mbetur në vendin e vet). 

Kjo kursen shumë hapësirë, por gjithsesi ju mundëson të përdorni skedarët tuaj të arkivuar. Nëse klikoni në njërën prej cungave, skedari i tij do të merret nga serveri i ruajtjes së BackupVault.

backup-Vault-rikthyer-start

Për të rivendosur, futni në butonin “rivendos” dhe zgjidhni skedarët dhe dosjet tuaja të dëshiruara. Tjetra, klikoni në butonin “rivendos”. Pas kësaj, një dritare që shfaqet do t’ju japë opsionet për të rivendosur kopjen rezervë në vendndodhjen e saj origjinale ose të re. 

backup-Vault-rikthyer-opsione

Plus, ju mund të zgjidhni për të rivendosur skedarët që mbajnë një strukturë minimale ose të plotë të dosjeve. Ju gjithashtu mund të rivendosni skedarët dhe lejet e dosjeve që ishin në vend kur keni bërë kopje rezervë, si dhe të zgjidhni të rishkruani skedarët ekzistues. 

Përveç rivendosjes standarde, mund të filloni InstantData nga skedari “rivendos”, të krijoni një raport ose të zgjidhni të rivendosni nga një server tjetër.

Nëse keni shumë të dhëna dhe lidhja juaj e internetit është e ngadaltë, mund të përdorni shërbimin e kopjes rezervë dhe rimëkëmbjen e korrierit BackupVault për të dërguar ose marrë të dhëna në një disk të jashtëm. Nëse vendosni të rivendosni skedarët, BackupVault do t’ju dërgojë një disk USB ditën tjetër nga qendra e tij e të dhënave në Mbretërinë e Bashkuar përmes korrierit. Nëse doni të kopjoni skedarët, mund ta dërgoni drive-in tuaj në BackupVault.

Në përgjithësi, është e lehtë dhe e drejtpërdrejtë të krijoni një kopje rezervë dhe ta rivendosni atë, dhe ka një seri opsionesh të shkëlqyera për të shkulur proceset sipas dëshirës tuaj. E vetmja gabim i madh është mungesa e kopjimit të vazhdueshëm.

shpejtësi

Sa më afër të jeni në Mbretërinë e Bashkuar, e cila është vendi ku ndodhen qendrat e të dhënave të BackupVault, aq më mirë do të jenë shpejtësitë tuaja. Nëse nuk jeni afër, kopjet rezervë tuaj fillestare me siguri do të marrin mjaft kohë. Kopjet rezervë mund të shtrihen në ditë ose javë, varësisht nga sa të dhëna doni të mbroni dhe shpejtësinë e lidhjes tuaj.

Ishim relativisht afër – në Beograd, Serbi – kur testuam aftësitë e transferimit të skedarëve të BackupVault. Ne e bëmë atë duke kryer teste rezervë dhe rivendosje duke përdorur dosjen tonë të testit të zinxhuar prej 1 GB. Ne i zhvilluam testet tona përmes një rrjeti WiFi me një shpejtësi të shkarkimit 48.30 Mbps dhe një shpejtësi të ngarkimit prej 9.68 Mbps. 

Me ato shpejtësi dhe pa ndonjë mbingarkesë, duhet të presim të kopjojmë një dosje 1 GB për rreth 14 minuta dhe 47 sekonda, dhe duhet ta rivendosim atë në rreth dy minuta dhe 57 sekonda. Kjo është në teori dhe pa ndonjë kapërcim rezervë, i cili përfshin kriptimin dhe përkushtimin.

Këtu janë rezultatet tona:

Përpjekja e parë: Përpjekja e dytë: Mesatarja:
Ngarko kohën 00:14:53 00:14:40 00:14:47
Koha e shkarkimit 00:02:50 00:02:56 00:02:53

Rezultatet, siç mund të shihni nga tabela, janë pothuajse të njëjta me ato që ne do të presim. Ky është një rezultat i shkëlqyeshëm, nëse kemi parë ndonjëherë një.

Zbërthimi është fikur si parazgjedhje, gjë që rrit shpejtësinë e transferimit, por ju rekomandojmë që ta ndizni atë sepse do t’ju kursejë hapësirë ​​të çmuar rezervë. 

Ngarkimet pas fillestare duhet të funksionojnë edhe më shpejt sepse përfitojnë nga një algoritëm kopjimi skedar në nivelin bllok. Kjo do të thotë që BackupVault do të transferojë vetëm pjesët e skedarëve që kanë ndryshuar, në vend të skedarëve të tërë. Plus, BackupVault përdor transferime me shumë fije si parazgjedhje për të shpejtuar kopjen rezervë.

backup-Vault-speed-kufi

Nga ana tjetër, nëse e shihni që BackupVault përdor shumë nga gjerësia e bandës tuaj, mund ta hidhni atë në një mënyrë të fuqishme dhe kokrrizore. Mund të vendosni kufij të ndryshëm për orë dhe ditë të veçanta të javës.

siguri

BackupVault kodon të dhënat tuaja duke përdorur 256-bit encryption AES (mësoni më shumë rreth kriptimit në përshkrimin tonë të artikullit të enkriptimit) përpara se të lëshojë pajisjen tuaj, dhe vetëm ju e dini çelësin e kriptimit. Kjo do të thotë që askush tjetër, madje as stafi i BackupVault, nuk do të jetë në gjendje të lexojë përmbajtjen e kopjes tuaj.

Kjo metodë, e quajtur nganjëherë encryption e njohurive zero, është metoda më e mirë për të siguruar që askush tjetër nuk mund të lexojë të dhënat tuaja. Ne gjithashtu na pëlqen fakti që BackupVault përdor këtë kriptim si parazgjedhje. Me shërbime të tjera, shpesh duhet ta ndizni vetë.

Një pengesë e kriptimit të njohurive zero është që BackupVault nuk do të jetë në gjendje të rivendosni fjalëkalimin tuaj nëse e harroni. Për shkak të kësaj, ne ju rekomandojmë të përdorni një menaxher të fjalëkalimeve nga menaxherët tanë më të mirë të fjalëkalimeve për mbledhjen e biznesit të vogël.

Protokolli SSL siguron lidhjen midis ambienteve tuaja dhe serverëve të BackupVault. Nëse doni të mësoni më shumë rreth këtij protokolli, lexoni krahasimin tonë SSL vs TLS. 

Kriptimi dhe protokollet nuk ndihmojnë në rastin e një sulmi shpërblyese. Sidoqoftë, thjesht mund të përdorni veçorinë e versionit të BackupVault për t’u rikthyer te versionet e mëparshme të skedarëve, dosjeve apo edhe i gjithë sistemi operativ. Në këtë mënyrë nuk do të duhet të paguani asgjë për të hyrë në kopjen tuaj.

  Rishikim i sigurt i kopjimit të karbonit të sigurt Pro - Përditësuar 2023

BackupVault ka dy të dhëna me qendër në Mbretërinë e Bashkuar. Ato kanë veçori të ndryshme fizike dhe të sigurisë, përfshirë:

 • Regjistrimi video 24-orësh
 • Qasje biometrike dhe pin
 • alarmet
 • Qasje e sigurt dhe e mbyllur për personelin e autorizuar 
 • Sistemi i shtypjes nga zjarri
 • Rezervimi i tepërt i baterisë N dhe 1 – i tepërt
 • Kondicioneri i tepërt N + 1-i tepërt

Në krye të këtyre, databazët gjithashtu kanë një numër kredencialesh ISO. Të dy kanë ISO 9001, gjë që tregon se BackupVault i plotëson kërkesat e konsumatorit dhe rregullatorit. Plus, ata gjithashtu kanë ISO 27001, që do të thotë se të dhënat tuaja do të mbahen në mënyrë të sigurt dhe konfidenciale.

Duke marrë parasysh që nuk ka asnjë klient në internet, autentifikimi me dy faktorë nuk është aq i rëndësishëm sa me zgjidhjet e tjera, por konsola e menaxhimit duhet të marrë këtë vërtetim në fillim të vitit të ardhshëm. Nëse tiparet e sigurisë ju intrigojnë dhe dëshironi të mësoni më shumë, lexoni udhëzuesin tonë për sigurinë në re.

intimitet

BackupVault ka disa gjëra që e bëjnë këtë, në lidhje me privatësinë. Së pari, ai përdor kriptimin privat si parazgjedhje, që është mënyra më e mirë për të siguruar që sytë e prishur nuk do të jenë në gjendje të lexojnë të dhënat tuaja të mbështetura. 

Së dyti, serverat e tij janë të vendosur në Mbretërinë e Bashkuar dhe jo në SH.B.A., për dallim nga shumë ofrues të tjerë, kështu që të dhënat tuaja nuk i nënshtrohen Ligjit dhe rregullave të tjera të reve të SH.B.A..

Sidoqoftë, ekziston një kusht tjetër që BackupVault duhet të përmbushë për të siguruar intimitet të mjaftueshëm për të dhënat tuaja online: Duhet të ketë një politikë privatesie pa klauzola të dyshimta.

Mbledhja e informacionit BackupVault

BackupVault përdor adresën tuaj IP për të ndihmuar në diagnostikimin e problemeve me serverin e tij dhe për të menaxhuar shërbimin e tij. Ai gjithashtu përdor këtë informacion për ta bërë faqen e tij të internetit miqësore dhe më të këndshme.

Plus, format në internet kërkojnë që përdoruesit të japin BackupVault informacionin e kontaktit të tyre, siç janë emri, emaili dhe adresa postare. Gjithashtu, sondazhet e saj në internet mund t’u kërkojnë vizitorëve informacione të kontaktit, siç është adresa juaj e emailit.

Përdorimi i informacionit BackupVault

BackupVault mund të përdorë informacionin e kontaktit nga forma juaj e regjistrimit kur u përgjigjeni pyetjeve, duke lejuar shkarkimin e softuerit të tij të gjykimit, dërgimin e gazetave të rastit dhe dhënien e informacionit në lidhje me BackupVault dhe shërbimet e tij. Përdoruesit mund të heqin dorë nga marrja e postave të ardhshme duke përdorur lidhjen në email.

Sipas uebfaqes së saj, informacioni i kontaktit që BackupVault mbledh nga sondazhet e tij përdoret për qëllime të tilla si bërja përmirësime në faqen e saj të internetit dhe për të rritur njohuritë e tij në lidhje me nevojat e klientëve dhe të atyre që vizitojnë sitin. Ky informacion përdoret gjithashtu për të ndihmuar BackupVault të përmirësojë teknikat e tij të marketingut në internet.

Informacione të mbledhura dhe palëve të treta

BackupVault thotë se nuk do të zbulojë informacionin personal dhe të llogarisë së klientëve, përveç nëse kërkohet me ligj ose nëse nuk ekziston një arsye për të besuar se veprimi i tillë është i domosdoshëm për të identifikuar, kryer kontakte me të ose të ndërmarrë veprime juridike kundër dikujt që mund të shkelë të drejtat ose pronën e BackupVault, klientët BackupVault ose të tjerët.

BackupVault gjithashtu nuk do të zbulojë përmbajtjen e çdo poste elektronike ose komunikime të tjera elektronike të përdoruesve për palët e treta. Sidoqoftë, ekzistojnë përjashtime, dhe kushtet kur BackupVault do të zbulojë komunikimet e tilla elektronike të klientit, përfshijnë kur është e nevojshme:

 • Ofroni shërbim ndaj klientit
 • Mbroni “interesat legjitime” të BackupVault dhe klientëve të tij
 • Bashkëpunoni me ligjin dhe proceset ligjore që BackupVault përcakton se janë të vlefshme dhe të zbatueshme
 • Sigurojeni atë tek një agjenci për zbatimin e ligjit kur përmbajtja është marrë rastësisht nga BackupVault dhe duket se lidhet me kryerjen e një krimi

BackupVault thotë se nuk ka ndërmend të censurojë, modifikojë ose angazhojë në rishikim ose mbikëqyrje të vazhdueshme të komunikimeve të ruajtura në ose të transmetuara nëpër objektet e saj nga klientët ose të tjerët. Nga ana tjetër, BackupVault do të rishikojë, fshijë ose bllokojë qasjen në komunikime që mund të dëmtojnë BackupVault, klientët e tij ose palët e treta, ose në të kundërt shkelin të drejtat e palëve të treta.

Të drejtat tuaja

BackupVault përputhet me Rregulloren e Përgjithshme për Mbrojtjen e të Dhënave, ose shkurtimisht për GDPR, që është ligji i BE-së që mbron privatësinë në internet të përdoruesve. Për shkak të kësaj, BackupVault siguron të gjitha të drejtat që përcakton GDPR për përdoruesit. Do të duhet të presim dhe të shohim se cilat do të jenë efektet e Brexit.

BackupVault është gjithashtu në përputhje me HIPAA, kështu që nuk duhet të ketë probleme për kompanitë që punojnë me të dhëna shëndetësore për pacientët.

Në përgjithësi, politika e privatësisë nuk është më e detajuara që kemi parë, por nuk i lë pikat kryesore. Nuk ka klauzola të dyshimta, dhe encryption private dhe GDPR gjithashtu mbrojnë privatësinë tuaj.

mbështetje

Për dallim nga shumë shërbime të tjera, BackupVault ofron mbështetje telefonike 24/7 në krye të mbështetjes së postës elektronike. Biseda nuk është e disponueshme 24/7 – është e hapur nga 9 e mëngjesit në 5 pasdite. GMT – por një përfaqësues i BackupVault na informoi se po kërkojnë të përfundojnë mbështetjen për bisedën 24-orëshe gjatë muajve të ardhshëm, nëse ka kërkesë për të.

Pavarësisht, ne kemi përdorur mbështetjen e bisedës për të bërë një seri pyetjesh, dhe morëm përgjigje të hollësishme dhe të dobishme për secilën prej tyre. Vendosëm të dërgonim një email me një pyetje, dhe morëm një përgjigje përmes bisedës në më pak se një orë.

backup-Vault-mbështetje

Nëse dëshironi të hetoni vetë, mund ta bëni këtë duke konsultuar bazën e njohurive të BackupVault. Nuk ka shumë artikuj, por ato që ato përfshijnë janë të dobishme dhe kanë pamje të cilat ju ndihmojnë të zbatoni zgjidhjet që përshkruajnë.

Baza e njohurive është e ndarë në kategori për ta bërë më të lehtë gjetjen e një përgjigje, por nëse nuk e shihni, gjithmonë mund ta kërkoni atë duke përdorur shiritin e kërkimit.

Mendimet përfundimtare

BackupVault ka nevojë për më shumë karakteristika, kjo është e dukshme. Përfaqësuesi i saj na siguroi që shumë karakteristika do të jenë në dispozicion në fillim të vitit të ardhshëm. Pengesë e vazhdueshme, sidoqoftë, është çmimi. BackupVault është një nga zgjidhjet më të shtrenjta që kemi testuar.

Rastet specifike të përdorimit mund t’ju ndihmojnë të përfitoni sa më shumë nga BackupVault, por edhe atëherë, zgjidhje të tjera të bazuara në vlera ju marrin më shumë për më pak. Nëse kjo është ajo që dëshironi, këshillohuni me rishikimet e ruajtjes së cloud të biznesit tonë për ide alternative.

Thënë kështu, BackupVault punon në një larmi platformash, mund të rezervojë serverë të ndryshëm dhe ka siguri të fortë, mbështetje teknike të aftë dhe veçori të fuqishme. Për më tepër, ajo përfshin rezervën e korrierit dhe rikuperimin në çmimin e saj mujor.

A e justifikojnë çmimet e larta të BackupVault? Whatfarë mendoni për BackupVault? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me