10 zgjidhjet më të mira për ruajtjen e cloud në biznesin tuaj në vitin 2023

Ne kemi folur për përfitimet e rezervës për biznesin e vogël, por ruajtja në re ka po aq shumë për t’u ofruar sipërmarrësve. Thënë kështu, shumica e ofruesve të sinkronizimit më të mirë të skedarëve të ndërmarrjeve vijnë me etiketa të mëdha çmimesh, kjo është arsyeja pse ne kemi bashkuar këtë listë të ruajtjes më të mirë të cloud për biznesin. Në fund të fundit, ruajtja e të dhënave bëhet shqetësim sekondar nëse shkoni të prishur.

Ne zbardhëm listën tonë të opsioneve më të mira të ruajtjes deri në 10, por para se të arrijmë në këtë, do të shikojmë se çfarë e bën deponimin më të mirë falas të cloud për biznesin dhe kriteret që kemi përdorur për të bërë zgjedhjet tona.

Nëse keni nevojë për një përgjigje të shpejtë, Kutia është zgjedhja jonë kryesore. Përveç ruajtjes falas, ai ofron siguri të fortë, karakteristika të menaxhimit të përdoruesve që lejojnë personalizimin e rolit të përdoruesit, integrimet e palëve të treta, një klient desktop dhe aplikacionin celular, një përvojë të qetë dhe të drejtpërdrejtë të përdoruesit dhe një plan urbanistik.

Magazinimi më i mirë falas i cloud për biznesin 2023

Whatfarë e bën ruajtjen më të mirë të cloud në biznes?

Para se të fillojmë, duhet të dini që mund të dëshironi rezervë dhe jo ruajtje, kështu që lexoni shpjegimin tonë për ndryshimin midis ruajtjes së cloud dhe kopjimit në internet. Ky është hapi i parë për të marrë ruajtjen më të mirë falas të cloud për nevojat tuaja.

Për të zgjedhur top 10 opsionet tona për ruajtjen e cloud, për biznesin, kemi konsideruar disa faktorë kritikë që çdo pronar biznesi do të dëshironte nga një ofrues i ruajtjes së cloud. Ato përfshijnë ruajtjen, sigurinë, lehtësinë e përdorimit, sinkronizimin, shkallëzueshmërinë, integrimin me aplikacione të tjera, rezervimin dhe ndarjen.

Të gjitha shërbimet e listuara këtu kanë një plan falas dhe janë të përshtatshme për bizneset e vogla. Në bibliotekën tonë të ruajtjes së biznesit, do të gjeni shërbime që funksionojnë edhe për bizneset e vogla, por atyre u mungojnë plane falas. Thënë kështu, ato janë gjithashtu të përshtatshme për ndërmarrje më të mëdha.

1. Magazinimi më i mirë i Cloud për Biznes: Kutia

Kutia është një zgjidhje e ruajtjes së cloud që numëron shumë kompani të Fortune 500 si klientë, falë planit të saj të biznesit, i cili është krijuar me bashkëpunim në mendje. Në fakt, Box renditet i treti pas Dropbox dhe Google Drive në shërbimet tona më të mira të ruajtjes së cloud për bashkëpunim.

Ju mund të merrni planin individual prej 10 GB Box individuale për të hyrë falas dhe në mënyrë të sigurt në përmbajtjen tuaj nga kudo, por do të kufizoheni në ngarkime të skedarëve deri në 250MB.

Thënë kështu, Box ju ndihmon të rrisni produktivitetin tuaj duke e bërë më të lehtë redaktimin dhe ngarkimin e dokumenteve të Microsoft Office në llogarinë tuaj. Ai gjithashtu siguron integrime me Google Docs, DocuSign dhe aplikacione të tjera të palëve të treta në bibliotekën e tij.

Për të përmirësuar bashkëpunimin, Box ju lejon të shkëmbeni lidhje me përdoruesit e licencuar duke dërguar një ftesë me email ose duke gjeneruar një lidhje dhe duke i dërguar ato për sa kohë që jeni i autorizuar të ndani jashtë organizatës tuaj. Për më tepër, kjo ju lejon të vendosni fjalëkalime dhe data të skadimit të lidhjeve, që përkthehet në një kontroll të mirë të përmbajtjes.

Ju mund të siguroheni që skedarët tuaj do të qëndrojnë të sigurt sepse Box përdor AES 256-bit për t’i shifruar ato në serverë dhe protokollin TLS për t’i mbrojtur ato gjatë transferimit.

Megjithëse nuk ka encryption private vendase, Kutia e mbyll çelësin tuaj të enkriptimit në të njëjtin nivel të enkriptimit. Thënë kështu, ju mund të përdorni Boxcryptor për të shtuar një çelës encryption për më shumë intimitet. Lexoni rishikimin tonë të Kutisë për të mësuar më shumë rreth sigurisë së tij dhe karakteristikave të tjera.

Kutia ka një kërkesë për shënime amtare të quajtur Kutitë e shënimeve, sidoqoftë, që është një nga aplikacionet më të mira për marrjen e shënimeve (lexoni rishikimin tonë të Shënimeve të Kutive). Kjo ju lejon të shtoni shënime krahas skedarëve. Klienti në internet ka një plan urbanistik, dhe ju mund ta rregulloni duke shtuar logon dhe URL-në e hapësirës së punës. Ju gjithashtu mund të përdorni klientin desktop ose të hyrni skedarët tuaj në lëvizje me aplikacionin celular.

Dobësitë e planit të lirë janë që ju nuk mund të mbroni me fjalëkalim skedarët e përbashkët, sinkronizimi nuk funksionon aq shpejt, sepse i mungon sinkronizimi i nivelit të bllokut dhe disa karakteristika janë të paarritshme.

2. pCloud

Kjo kompani me seli në Zvicër ju jep deri në 10 GB hapësirë ​​ruajtjeje pa cloud, por do të duhet të rekrutoni miq dhe të ekzekutoni shërbimin në mediat sociale për të marrë shumën e plotë.

Thënë kështu, llogaria pa pCloud nuk përfshin fjalëkalime ose data të skadimit për lidhje të përbashkëta, për të cilat diskutojmë më shumë në rishikimin tonë të pCloud. Ai gjithashtu nuk ka kriptim me njohuri zero, madje edhe me planet e tij premium, kështu që ju duhet të paguani ekstra për mjetin pCloud Crypto. Përdoruesit e lirë marrin një rikthim, sepse ju mund të regjistroheni në Crypto pa u regjistruar në një plan të paguar.

Skedarët e ndërfaqes në internet të pCloud

Dosje sinkronizimi pCloud

Link Link File pCloud

Shkarkime Lidhje pCloud

klienti pCloud Drive

i mëparshëm

tjetër

Plani falas ofron një përvojë të mirë me tipare të mrekullueshme që ne nuk kemi parë në planet e tjera për ruajtjen e cloud, të tilla si një lojtar video të integruar, transmetim me definicion të lartë dhe një riprodhues muzikor që mund të përdorni për të krijuar listat e dëgjimit me. skedarët mp3 që keni në ruajtje.

  Shërbimet më të mira të mbajtjes së postës elektronike

pCloud është një shërbim i zgjuar me një pjesë të mirë të ruajtjes falas dhe një ndërfaqe të lëmuar në internet. Plus, aplikacionet e saj të dizajnuara mirë të lëvizshëm dhe desktop plotësojnë faqen e internetit për integrim pa probleme në rrjedhën tuaj të punës.

Nuk ka kufi për madhësinë e skedarëve dhe ju merrni mundësi për ndarjen, kështu që ju mund të dërgoni skedarë të mëdhenj ose të ndani me përdoruesit e tjerë, edhe nëse nuk përdorin pCloud. Me ndërfaqen e tij të zoti, intuitiv, vendndodhjet e sigurta të serverit dhe opsionet e përshtatshme për transmetim, ia vlen të shikoni.

3. Sync.com

Sync.com merr kurorën në vlerësimet tona për ruajtjen më të mirë të cloud për shpërndarjen dhe shërbimet më të mira me njohuri zero.

Megjithëse plani falas i Sync.com ju jep vetëm 5 GB, ai dallohet sepse nuk ka kufij. Ashtu si pCloud, ju mund të shtoni më shumë ruajtje përmes programit të referimit Sync.com me një normë prej 1 GB për regjistrim, i cili kap 10GB. Ju mund ta dërgoni me email kompaninë për të hequr kapakun pasi ta keni goditur gjithashtu. Lexoni më shumë rreth kësaj në rishikimin tonë të Sync.com.

Sync.com-Web-Control Panel--Slider-1

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2

Sync.com-Sync-Folder-rrëshqitës-3

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4

Sync.com-Dy-Factor-Authentication-Slider-5

i mëparshëm

tjetër

Në krahasim me Microsoft OneDrive, Sync.com nuk zvogëlon aq shumë veçori të paguara nga plani i saj falas. Thënë kjo, tipari më i rëndësishëm është kriptimi i njohurive zero, të cilin ju e merrni falas. Ajo shtrihet edhe për të regjistruar aksione, të cilat mund t’i mbroni me fjalëkalim, pavarësisht nga ajo që jeni një pajtimtar me pagesë. Nëse dëshironi të shtoni kufijtë e shkarkimit ose datat e skadimit, do t’ju duhet të azhurnoni.

Shtë e lehtë të kuptosh pse Sync.com dhe pCloud janë të ngjashëm dhe pse do ta kesh shumë të vështirë të zgjedhësh njërin mbi tjetrin. Artikulli ynë Sync.com vs. pCloud do të ndihmojë.

4. Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive ofron shumë karakteristika të ngjashme me ofruesit e tjerë, por është plotësisht i integruar me Windows dhe paketën Microsoft Office. Jo vetëm që mund të ruani skedarë me OneDrive, por gjithashtu mund t’i ndani, sinkronizoni, rezervoni dhe t’i siguroni ato.

Plani i saj falas ofron një hapësirë ​​ruajtëse të paketuar 5 GB, e cila nuk i afrohet Kutisë së 10 GB-ve ose 15 GB të Google Drive, por është më bujar se 2 GB që merrni me Dropbox.

Skedarët e ndërfaqes në OneDrive

Rrëshqitësja e Dosjeve të Sinkronizimit OneDrive

Nisja e aplikacioneve OneDrive

OneDrive Krijoni ndarjen e skedarëve të lidhjeve

OneDrive Word Online

i mëparshëm

tjetër

Megjithëse nuk do ta merrni Microsoft Office 365 me planin falas, do të përdorni të përdorni teknologjinë e përparuar të sinkronizimit të OneDrive, kështu që ju të mund t’i keni skedarët tuaj ku dhe kur ju nevojiten ato. Ajo gjithashtu ofron një aplikacion të lëvizshëm drejtues të industrisë për qasje në skedarë offline, kështu që ju të mund të redaktoni dhe shënoni në lëvizje, dhe një përvojë premium të bazuar në internet me redaktime të pasura dhe vrojtime në aplikacionet e Zyrës.

Pengesë e madhe për planin e lirë të OneDrive në krahasim me atë të Box është që ju të mos merrni karakteristika të përparuara të sigurisë, siç janë lidhjet e mbrojtura nga fjalëkalimi, zbulimin dhe rigjenerimin e ransomware dhe lidhjet e skadimit të tyre. Këto janë të kufizuara në planet premium, siç janë mjetet e produktivitetit, siç janë rritja e kufijve të ndarjes së skedarëve, skanimi me shumë faqe dhe aksesi offline në dosjet tuaja nga pajisjet mobile..

5. Google Drive

Google Drive është një nga peshat kryesore në ruajtjen e cloud, pjesërisht sepse është i lidhur me aplikacionet G Suite. Shtesa e saj për ruajtje falas është 15 GB, dhe çdo përdorues i Google tashmë përfiton nga integrimi me Google Drive, duke përfshirë mundësinë e ruajtjes së bashkëngjitjeve nga Gmail.

Thënë kështu, çdokush mund të regjistrohet në planin falas, pavarësisht nëse ka një adresë Gmail, duke krijuar një llogari Google. Kapja me hapësirën prej 15 GB është që ajo ndahet me shërbime të tjera të Google, të tilla si Google Photos dhe Gmail, kështu që në varësi të sa duhet të ruash, mund të përdoret shpejt.

Ndërfaqja në internet e Google Drive

Dosje Google Sync Sync

Google Drive Google Docs

Google Drive Krijoni një Lidhje

Cilësimet e Rrjetit Google Drive

i mëparshëm

tjetër

Ai gjithashtu ka aplikacione celularë për përdoruesit Android dhe iOS, dhe aplikacioni i desktopit “rezervë dhe sinkronizim” ju lejon të sinkronizoni skedarët nga PC tuaj në cloud. Ashtu si OneDrive, ai gjithashtu siguron mjete në internet për përpunimin e fjalëve, prezantime dhe spreadsheets, duke e bërë shkëmbimin e skedarëve me përdoruesit e tjerë pa mundim.

Dallimi midis Google Drive dhe OneDrive është se i pari nuk heq asgjë nga përvoja e lirë që marrin përdoruesit që paguajnë, ndërsa kjo e fundit kufizon përdorimin e përdoruesve në veçoritë premium, siç janë mjetet e produktivitetit dhe siguria e përparuar. Kjo do të thotë që ju mund të përdorni Google Docs dhe të hyrni falas në bibliotekën e tij të integrimeve të palëve të treta.

Kohët e fundit u zbulua se Google përdor algoritme për të skanuar Google Drive skedarët tuaj për spam, viruse dhe përmbajtje “të papërshtatshme”, për të cilat diskutojmë në rishikimin tonë të Google Drive. Për bizneset, kjo mund të mos jetë më e mira për sa i përket sigurisë dhe privatësisë, kështu që nëse ky është përparësia juaj, merrni parasysh Sync.com, i cili ofron encryption zero me njohuri, por më pak kapacitet ruajtjeje.

6. Dropbox

Dropbox është një nga shërbimet më të njohura të ruajtjes së reve. Ashtu si OneDrive, ai ofron integrimin e Office 365, por ju merrni një lejim të vogël për ruajtje 2 GB, i cili është një nga planet më pak bujare për ruajtjen e cloud. Thënë kështu, ju mund të shtoni një tjetër 125MB duke ndarë pse e doni Dropbox dhe 500MB për t’iu referuar dikujt në shërbim.

Ndërfaqja e saj në internet është e lehtë për t’u përdorur dhe e thjeshtuar, por me të vërtetë hyn në vetvete pasi të zbuloni në veçoritë e saj të shkëlqyera, siç është Dropbox Paper, e cila vepron si një hapësirë ​​pune në grup, “kërkesa skedari”, e cila ju lejon të kërkoni nga një përdorues tjetër të ngarkojë një skedar në llogarinë tuaj dhe versionimin e skedarëve.

  A2 Hosting vs SiteGround: Cili është zgjedhja e Litter 2023?

Slide1 Skedarët Online Dropbox

Rrëshqitësja e sinkronizimit të Dropbox

Kërkesë fotografie nga Dropbox Slide4

Slide5 e Sinkronizimit Selektiv Dropbox Dropbox

i mëparshëm

tjetër

Dropbox gjithashtu mbështet një sërë platformash, duke përfshirë Android, iOS, Windows, macOS, Linux dhe madje edhe Amazon Kindle, i cili i jep asaj tërheqje të gjerë, si dhe mbështetjen e tij për integrimet e palëve të treta.

Me versionin në internet, ju mund të modifikoni skedarët pa i shkarkuar ato. Ju gjithashtu mund të kopjoni dhe sinkronizoni skedarët tuaj duke i ruajtur në dosjen Dropbox nga aplikacioni i desktopit, duke i ngarkuar ato nga pajisja juaj mobile ose duke përdorur kamerën e pajisjes për të skanuar dokumentet në Dropbox.

Nëse fshini aksidentalisht një skedar nga Dropbox, ju mund ta rivendosni atë përmes “rikuperimit të skedarit”, por vetëm nëse dokumenti është fshirë gjatë 30 ditëve të kaluara. Ju gjithashtu mund të rrokullisni një skedar në çdo version të ruajtur në Dropbox në 30 ditët e fundit duke përdorur veçorinë e historisë së versionit.

Shkëmbimi i skedarëve është i lehtë për t’u bërë edhe me Dropbox, sepse ju mund të krijoni lidhje të përbashkëta si ju me Google Drive, pavarësisht nëse marrësit tuaj kanë llogari të Dropbox. Me pamjet e skedarëve, kushdo që viziton lidhjet tuaja të përbashkëta mund të shikojë skedarët dhe të shtojë komente, dhe informacioni i shikuesit ju lejon të shihni se kush është duke shikuar aktualisht ndonjë skedar të përbashkët.

Skedarët mbrohen në tranzit midis serverëve dhe aplikacioneve të Dropbox, dhe në pushim. Plus, mund të përdorni vërtetimin me dy faktorë dhe një faqe të sigurisë së llogarisë për të monitoruar seancat aktive të uebit, pajisjet e lidhura dhe aplikacionet e palëve të treta me qasje në llogarinë tuaj.

7. MEGA

MEGA dikur i dha çdo përdoruesi që regjistroi një llogari 50 GB pa ruajtje të cloud për një jetë, pa një program referimi. Kompania prerë 50GB në dy pjesë, megjithëse, kështu që ju prapë të merrni 50GB kur regjistroheni, por 35GB skadon pas 30 ditësh, duke ju lënë me 15 GB për të mbajtur.

Nuk është këtu ku mbaron, sepse mund të riktheheni në 50 GB duke përfunduar një sërë detyrash të thjeshta. Shkarkimi i klientit MEGAsync për kompjuterin tuaj ju merr 20 GB dhe duke instaluar aplikacionin MEGA në rrjetat e smartphone tuaj 15 GB për t’ju kthyer përsëri në origjinalin 50 GB. Megjithatë, ekziston një kapje. Këto shpërblime skadojnë brenda 180 ditësh dhe nuk mund t’i kryeni detyrat përsëri.

mega-web-ndërfaqe

Thënë kështu, ashtu si me Sync.com, ju mund të ftoni një mik dhe të fitoni një mbresëlënës prej 10 GB nëse ai mik instalon klientin e desktopit MEGAsync ose aplikacionin celular, dhe mund të ftoni një numër të pakufizuar miqsh. Mjerisht, ai 10GB gjithashtu skadon, por jo deri pas 365 ditësh.

Programi i arritjes së MEGA ju largon nga paqja e mendjes që shërbimet e cloud duhet të ofrojnë, sepse megjithëse mund të ngarkoni shumë skedarë në MEGA, mund t’i humbni ato duke mos mbajtur parasysh kërkesat tuaja. Në një moment, ju mund të ndjeheni të detyruar të regjistroheni për një llogari pro. Nëse po, MEGA nuk ja vlen të paguani pasi ka marrëveshje shumë më të mira në ruajtjen e cloud.

Lexoni rishikimin tonë MEGA për një vështrim të thelluar të çështjeve të tjera që kemi me shërbimin.

8. Koofr

Shumica e njerëzve janë të njohur me emrat kryesorë në ruajtjen e cloud, të tilla si Dropbox, Google Drive dhe OneDrive, por Koofr me bazë Slloveni është gjithashtu një pretendent i fortë në hapësirën e shërbimeve të depozitimit. Shtë i njohur për shërbimin e tij të sigurt që ka për qëllim ruajtjen e skedarëve të vegjël dhe shpërndarjen e tyre. Alsoshtë gjithashtu e shpejtë, por nuk bie shumë në ofrimin e aplikacioneve të palëve të treta.

Koofr ofron vetëm 2 GB me planin e saj falas, gjë që është e mjaftueshme nëse doni të provoni shërbimin. Ajo ofron madhësi të pakufizuar të skedarit dhe ndarje të pakufizuar, por nuk është mirë për bashkëpunim, prandaj referojuni ruajtjes sonë më të mirë të cloud për bashkëpunim për opsione më të forta.

koofr-desktop-app-i mirëpritur

Shtë e shpejtë, përvoja e përdoruesit është e mirë dhe lidhet me shërbime të tjera për ruajtjen e cloud, të tilla si Dropbox, OneDrive, Google Drive dhe Amazon Drive, kështu që ju të mund të përdorni qasje nga një ndërfaqe e vetme. Ai nuk integrohet me G Suite ose Microsoft Office, megjithëse, nëse dëshironi të redaktoni skedarë, do të duhet ta bëni atë jashtë Koofr.

Ashtu si me pCloud, ju mund të luani skedarët tuaj .mp3 në Koofr, por nuk mund të krijoni listat për luajtje ose të shtoni këngë në radhë. Mungon gjithashtu një aplikacion për marrjen e shënimeve, aftësia për të redaktuar fotografi (megjithëse mund të shikoni fotografi dhe dokumente) dhe kompjuteri juaj duhet të jetë në internet për ju për të hyrë dhe shkëmbyer skedarë nga dosjet tuaja lokale në një pajisje tjetër.

Një dosje sinkronizimi si Dropbox është në dispozicion, kështu që çdo gjë që vendosni në re do të shkarkohet në dosjen e sinkronizimit dhe anasjelltas. Kur kopjoni një skedar ose dosje në dosjen sinkronizuese, gjithashtu sinkronizon atë në cloud. Plani falas nuk ofron sinkronizues selektiv për të fikur sinkronizimin për skedarë ose dosje të veçantë, por mund të aktivizoni drejtimin e rrjetit Koofr në vend.

Koofr ofron një aplikacion desktopi për Windows, macOS dhe Linux, si dhe një aplikacion mobil për Android dhe iOS.

Kjo ju lejon të ndani skedarë me përdoruesit në aplikacione, por jo anëtarët marrin vetëm ftesa për t’u bashkuar pasi t’i shtoni ato. Lidhjet nuk janë të mbrojtura me fjalëkalim kur i ndani në faqet e internetit të mediave sociale, por mund të vendosni periudha të skadimit të një ore, një ditë ose një javë. Përdoruesit që nuk paguajnë marrin të njëjtat karakteristika si ato që paguajnë.

  Kutia vs Dropbox: Cila do t'i përshtatet kompanisë suaj më së miri në vitin 2023?

Koofr mund të mos ofrojë sinkronizim të nivelit të bllokut, mjete të palëve të treta për bashkëpunim ose një infrastrukturë të fortë mbështetëse, por është akoma një shërbim i mirë me siguri të ngushtë që mbron skedarët tuaj me protokollin TLS / SSL dhe i vendos ato në qendra të sigurta në përputhje me GDPR për mbrojtjen e intimitetit.

9. SecureSafe

SecureSafe është një shërbim i ruajtjes së cloud me bazë në Cyrih, që synon të ruajë në mënyrë të sigurt skedarë të vegjël dhe fjalëkalime njëkohësisht, duke krijuar vaults dixhitale, siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të SecureSafe.

Plani i tij falas siguron 100MB hapësirë ​​ruajtjeje dhe një fjalëkalim të sigurt për 50 fjalëkalime, kështu që nuk ofron shumë hapësirë. Ai nuk do të ofrojë mundësi bashkëpunimi ose ndarjeje, kështu që nuk është konkurrues me shërbimet kryesore të ruajtjes së cloud, kur bëhet fjalë për veçoritë standarde.

të sigurt-sigurt-desktop-settings

Thënë kështu, ai ka kontrolle të mira të përmbajtjes për ndarjen e skedarëve, por i mungon shkëmbimi i dosjeve dhe nuk sinkronizohet automatikisht, kështu që ju duhet të sinkronizoni manualisht ose të prisni që intervali të fillojë. Ai nuk ofron sinkronizim të nivelit të bllokut, por ngarkimet nuk mbesin, kështu që shpejtësitë e sinkronizimit të tij nuk janë të ngadalta.

Përfitimi kryesor i SecureSafe është siguria e tij. Encryption e fortë, private, encryption fund nga fundi, vertetimi me dy faktorë dhe qendrat e besueshme të të dhënave e marrin atë në këtë listë, edhe pse ka pak hapësirë ​​ruajtjeje.

Shërbimi nuk i ruan fjalëkalimet tuaja, kështu që është me njohuri zero, dhe ka një arkitekturë kriptografike me shumë shtresa që është e hapur dhe është testuar nga palë të treta. Madje ka një menaxher të fjalëkalimeve që ju lejon të importoni fjalëkalime në një skedar. Csv ose t’i shtoni ato manualisht, por nuk është ndeshje për menaxherët tanë më të mirë të fjalëkalimeve.

Ju mund të përdorni dhe të shikoni paraprakisht tekstin, .pdfs dhe skedarët video, por jo dokumentet e Office, dhe të ngarkoni video ose dokumente duke përdorur aplikacionin celular për Android ose iOS. Klienti i desktopit punon në Windows 7 e lart dhe në Mac, por, për fat të keq, jo në Linux. Nëse keni nevojë për ruajtje të cloud për Linux, ne kemi rrumbullakuar alternativa të shkëlqyera në ruajtjen më të mirë të cloud për pjesën Linux.

10. Woelkli

Woelkli ofron një plan ruajtje falas prej 1 GB, i cili është gjysma e asaj që ofron Dropbox, por e mjaftueshme për të marrë një mendim për shërbimin dhe për të parë nëse i përshtatet nevojave tuaja.

Woelkli është një shërbim i shkëlqyer për ruajtjen e cloud, i cili është i lehtë për t’u përdorur, i sigurt dhe i shpejtë. Bazuar në Nextcloud, i cili ju ndihmon të ndërtoni dhe mirëmbani hapësirën tuaj të ruajtjes së cloud, Woelkli ka aftësi të forta sigurie, të tilla si kriptimi i njohurive zero, dhe një seri integrimesh dhe aplikacionesh amtare që e bëjnë atë të shkëlqyeshëm për bashkëpunim.

woelkli-web-klient

Klienti dhe aplikacioni celular i Woelkli janë tërheqës dhe intuitivë, por klienti i tij në desktop mund të përdorë punë. Thënë kështu, ajo sinkronizohet shpejt dhe ju lejon të ndani skedarë me përdoruesit e tjerë nga klientët në internet, desktop ose celular. Me klientin në internet, ju mund të ftoni përdoruesit e tjerë dhe të vendosni lejet dhe opsionet, edhe kur gjeneroni një lidhje. Mund të lexoni më shumë rreth kësaj në përmbledhjen tonë të Woelkli.

Ju gjithashtu mund të kopjoni një lidhje dhe ta dërgoni atë përmes emailit ose të ndani drejtpërdrejt nga klienti i desktopit dhe të përdorni opsione të ngjashme me ato të klientit në internet, por duhet të keni kontakte në Nextcloud për t’i ndarë direkt. Aplikacioni celular gjithashtu ju lejon të krijoni një lidhje dhe të kopjoni dhe ngjitni ose të ftoni përdoruesit ose grupet. Plus, ju mund të përdorni çdo aplikacion të pajtueshëm për të dërguar një lidhje të përbashkët nga smartphone.

Woelkli nuk integron me suitat e zyrës së Google ose Office Online, por funksionon me Redaktuesin Online vetëm dhe Zyrën Online të Collabora, të cilat mund të funksionojnë për ju në varësi të formatit që dëshironi. Dobësi është që ju duhet të paguani për t’i integruar ato me shërbimin.

Ai nuk mund të luajë skedarë audio, por mund të luani video dhe të ruani shumë skedarë multimedia me të.

Versioni i skedarëve është në dispozicion, kështu që ju mund të rrokni skedarët përsëri në versionet e mëparshme nëse ato janë të korruptuara ose keni bërë një gabim.

Për dallim nga shumica e shërbimeve falas për ruajtjen e cloud këtu, Woelkli ka një aplikacion të integruar të shënimeve të arritshme nga klienti i tij në internet, por është themelor. Woelkli gjithashtu ofron një aplikacion kontakti për të ruajtur aplikacionet tuaja dhe një aplikacion detyrash për të krijuar, modifikuar dhe sinkronizuar detyra, të vendosni kujtesa ose të shtoni komente dhe të ndani midis përdoruesve në të njëjtën llogari me shumë përdorues.

Mendimet përfundimtare

Shtë e thjeshtë të gjesh hapësirë ​​të lirë për ruajtjen e cloud, por gjetja e një shërbimi të mirë është e vështirë. Shumë vijnë me kufizime, kështu që zgjedhja juaj do të varet nga nevojat tuaja.

Ne na pëlqen Box për vendin e parë falë sigurisë së tij të fortë, veçorive të menaxhimit të përdoruesve, integrimeve të palëve të treta për bashkëpunim dhe aftësi shkëmbimi. Thënë kështu, nëse vlerësoni intimitetin po aq sa kurseni para, me siguri do të dëshironi të provoni Sync.com, i cili ju jep falas encryption me njohuri zero.

Lajmi i mirë është që ju mund të provoni të gjitha këto shërbime të ruajtjes në cloud pa pagesë dhe të vendosni vetë. Na tregoni se në cilin shërbim vendosni dhe na tregoni për përvojën tuaj duke e përdorur atë në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.

Logo e biznesit të kutisë

Rishikimi i kutisë

Fillon nga 580 dollarë në muaj
Plani falas në dispozicion të gjitha planet

Vizito kutinë

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me