Rishikimi i Lojërave Blacknut Cloud – Lojëra për familjen – Përditësuar 2023

Rishikimi i Lojërave të Blacknut Cloud

Blacknut është pak i zhgënjyer pasi ofron një nga ndërfaqet më të mira të lojrave në cloud që kemi parë, por gjithashtu vuan nga cilësia e dobët e imazhit dhe një bibliotekë e lojës së mërzitshme. Shikoni se çfarë mund të ketë qenë në shqyrtimin tonë të plotë të Blacknut.

Lojërat më të mira në cloud

Blacknut është një shërbim unik i lojrave me re që ofron një bibliotekë me më shumë se 300 lojëra falas me pajtimin tuaj. Ai përqendrohet në familjet që duan të futen në lojërat në cloud, me mundësi të kontrollit prindëror dhe një plan familjar me katër persona në dispozicion. Sidoqoftë, biblioteka e kufizuar e lojërave dhe cilësia e pamjes së imazhit e bëjnë atë një shitje të vështirë, familjare apo jo. 

Në këtë përmbledhje të Blacknut, ne do të shohim nëse ai ka atë që duhet për ta bërë atë në listën tonë më të mirë të lojërave në cloud. Ne do të flasim për tiparet, lojërat e mbështetura, çmimin, lehtësinë e përdorimit, performancën dhe mbulimin përpara se të jepni verdiktin tonë.

Përdorimi i Blacknut është zhgënjyes jo për shkak se aplikimet lokale janë të këqija – krejt e kundërta, në të vërtetë – por sepse shërbimi nuk është gjithçka që mund të jetë. Ndërfaqja dhe karakteristikat janë të shkëlqyera, duke e bërë bibliotekën më të madhe të lojërave dhe cilësinë e dobët të videos gjithnjë e më zhgënjyese.

blacknut-Slider1

blackbut-slider2

blacknut-slider3

blacknut-slider4

blacknut-slider5

i mëparshëm

tjetër

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për lojrat e Blacknut Cloud

Features

Blacknut ka një mori karakteristikash të shkëlqyera që, megjithëse nuk janë të dukshme, e bëjnë përvojën të ndjehet më e lëngshme. Ka marrë shumë shënime nga Netflix për sa i përket dizajnit dhe funksionalitetit, të cilin do t’i marrim në pjesën “lehtësinë e përdorimit” më poshtë. Një nga karakteristikat kryesore që miratoi është profilet. 

Ashtu si Netflix, ju mund të mbani sa më shumë profile në llogarinë tuaj ashtu siç dëshironi. Ka kufij në numrin e ekraneve që mund të jenë aktiv në çdo kohë të caktuar, por jo në profilet tuaja. 

Për më tepër, profilet mund të personalizohen në varësi të kujt i përdorin ato. Mund ta kufizoni bibliotekën vetëm në lojëra për fëmijë, të vendosni një numër PIN për llogari dhe madje të rregulloni imazhin tuaj të profilit. 

blacknut-add-llogari

Megjithëse nuk ndryshon se si shërbimi funksionon shumë thellë, shtimi i profileve tregon një qasje të menduar mirë që shihet rrallë në tregun e lojërave në cloud. Ndërsa teknologjia bëhet më e arritshme, kompanitë po nxitojnë të tregtojnë produkte që kanë mbikëqyrje të projektimit, siç është PlayStation Tani. 

Përputhshmëria është një plus i madh edhe për Blacknut. Ka aplikacione në dispozicion për Windows, macOS, Amazon Fire TV, Android, Linux dhe zgjidhni TV nga Panasonic dhe Samsung. Ka një aplikacion iOS në zhvillim, sipas Blacknut, por ai ende nuk është lëshuar. 

Gama e platformave të mbështetura pasqyron mbështetjen e kontrolluesit. Në PC, shumica e lojërave mbështesin një kontrollues, tastierë dhe miun dhe në celular, mund të përdorni një kontrollues ose butona të personalizueshëm në ekran. Nëse jeni duke luajtur lojëra në TV tuaj të zgjuar, mund të përdorni gjithashtu TV tuaj të largët Amazon Fire ose Android TV. 

Mbështetja për këto pajisje hyrëse nuk do të përfshijë lojëra – nuk do të mund të luani tituj më të rinj, si Sniper: Ghost Warrior 3, me telekomandën tuaj televizive – por vlerësojmë që ka fleksibilitet me shumicën e titujve. 

Karakteristika të tjera përfshijnë kursime në re – domethënë ju mund të vini lojën tuaj në çdo pajisje dhe të vazhdoni – dhe kontrollin prindëror. Blacknut ofron kontrollues dhe mbështetje të platformës si asnjë shërbim tjetër i lojrave në re, me një larmi karakteristikash të dobishme për ta mbështetur atë. 

Përmbledhje e Karakteristikave të Lojërave të Blacknut Cloud

Logoja e Lojërave në Re të Ziwww.blacknut.com

Fillon nga 1299 $ $ Të gjitha Planet

platformat

android

iOS

Windows

MacOS

Browser

Lojëra të mbështetura

mbulim
Textarea

Platformat e mbështetur DRM
N / A

Njohuri baze

chat

Email

telefon

Mbështetje 24/7

Lojëra të mbështetura

Blacknut ofron një bibliotekë të kufizuar lojrash. Sidoqoftë, ndryshe nga Vortex, i cili ju lejon të luani lojëra që zotëroni në Steam ose në një tjetër platformë DRM, Blacknut përfshin lojëra falas (lexoni rishikimin tonë Vortex). 

  Rishikimi i Lojërave në cloud Vortex - Përditësuar 2023

Edhe pse kjo mund të duket si pozitive, nuk është. Biblioteka ofron më shumë se 320 tituj, por nuk ka asnjë titull që dallon si lojëra vërtet të shkëlqyera. 

Titlesdo tituj i njohur janë ose indie të shkallës B ose tituj me dyshe A. Blacknut pretendon se lojërat e reja “zgjidhen me kujdes çdo javë”, gjë që mund të supozojmë se do të thotë se lojërat janë zgjedhur bazuar në atë që dëshiron t’i heqë gjërat e tyre falas. Biblioteka është shumë e këndshme në madhësi dhe cilësi, krahasuar me diçka si PlayStation Now (lexoni rishikimin tonë të PlayStation Now). 

Shtë e vështirë ta marrësh Blacknut seriozisht kur Garfield Kart është një nga titujt kryesorë në seksionin “vrapues shpejtësie”. Gamesdo lojë e njohur mund të jetë zëvendësimi i nënparave për tituj më të mëdhenj. Lords of the Fallen, megjithëse një lojë e mirë, është një Souls Dark më keq, dhe Sniper: Ghost Warrior 3 nuk kërkon mekanizmat e rrëshqitshëm si seritë Sniper Elite. 

Lojërat më të mira jashtë rrezes nuk janë të dukshme. Një telefon tjetër i humbur: Historia e Laura është një perlë e fshehur me avull, dhe Evoland 2 feston historinë e gjatë të RPG-ve nga poshtë-lart. Sidoqoftë, shumica e këtyre titujve janë të lirë në Avull dhe / ose të disponueshëm në pajisjet mobile. Në të vërtetë, shumica e bibliotekës së Blacknut është në dispozicion në pajisjet mobile. 

Disa nga titujt më të mirë janë ato retro. Për shembull, Blacknut përfshin Metal Slug dhe trilogjinë Double Dragon. Sidoqoftë, është e vështirë të justifikosh pagimin midis 13 dhe 20 dollarëve për të luajtur këto lojëra, pasi ato janë vetëm disa dollarë në kompjuterë dhe pajisje mobile.

Nuk ka asgjë për të shitur Blacknut jashtë disa titujve indie dhe disa lojëra retro. Ryse: Son of Rome është i vetmi titull i vërtetë i trefishtë-A dhe që mori vlerësime mediokre. Biblioteka – dhe shërbimi, si një e tërë – është e përqendruar te fëmijët dhe familjet. Ka mjaft tituj të pjekur, por ato nuk janë të shkëlqyera.

çmim

Blacknut është një shërbim i përqendruar në familjen i përqendruar në familjen, dhe çmimet mbështesin atë. Ekzistojnë dy plane në dispozicion, dhe ato ndryshojnë vetëm në çmim dhe në numrin e pajisjeve që mund të përdorni njëherësh. Megjithëse çmimi nuk është i lartë – lexoni përshtypjen tonë për Shadow – duket se në atë mënyrë kur e konsideroni bibliotekën.

Ekziston një listë e veçorive për secilin plan në faqen e produktit Blacknut, por ato janë të njëjtat, për pjesën më të madhe, midis planeve të Familjes dhe Premium. Të dy pajtimet vijnë me të gjithë bibliotekën e lojërave, qasje të pakufizuar, pa reklama, kontroll prindëror dhe kursime në re. Dallimi i vetëm është numri i ekraneve. 

Planet Premium janë të mira për një ekran të vetëm, do të thotë pa marrë parasysh sa instalime të Blacknut keni, vetëm një ekran mund të përdorë shërbimin në një kohë. Për 7 dollarë më shumë në muaj, ju mund të përmirësoni në Planin e Familjes, i cili ju lejon të përdorni deri në katër ekrane në të njëjtën kohë. 

Në një vakum, çmimi është i mirë dhe bëhet edhe më i mirë nga fakti se nuk keni pse të blini lojëra shtesë. Sidoqoftë, nuk mund të blini lojëra shtesë. Siç u përmend, biblioteka është, në rastin më të mirë, mesatare, kështu që me të vërtetë nuk ka rëndësi se çfarë niveli ngarkon Blacknut. Nëse biblioteka qëndron në gjendjen e saj aktuale, kostoja gjithmonë do të jetë shumë e lartë. 

Kjo tha, nëse disa tituj tërheq interesin tuaj, çmimi nuk është i keq. Blacknut është një nga, nëse jo i vetmi, shërbime të lojërave në cloud për të ofruar një plan që ju lejon të përdorni ekrane të shumta në të njëjtën kohë. Ka edhe një provë 14-ditore për të parë nëse ju pëlqen gjithashtu.

Lehtësinë e përdorimit

Për të gjitha gabimet e tij, Blacknut ka një proces shumë të qetë të regjistrimit. Përbëhet nga tre ekrane. Do të filloni të vendosni emailin tuaj dhe të zgjidhni një fjalëkalim, të lëvizni më tej në zgjedhjen e planit që dëshironi dhe, më në fund, të futni informacionin e kartës tuaj të kreditit. 

Kemi pasur një hidhërim të vogël kur autorizojmë informacionin për kartën tonë të kreditit me LastPass (lexoni rishikimin tonë të LastPass), por, në përgjithësi, procesi ishte i qetë.

  Google Stadia Review - E ardhmja e lojrave? - Përditësuar 2023

blacknut-hyrjes

Të tre hapat mund të kondensohen në një ekran të vetëm, por me atë se si lëviz faqja në internet, ne jemi të përmbajtur. Pas konfirmimit të pagesës, do të silleni në një ekran të shkarkimit që tregon të gjitha platformat që mund të përdorni me Blacknut.

blacknut-download

Më në fund, mund të regjistroheni. Ekziston një mundësi për të “krijuar një llogari falas Blacknut” në aplikim, por përkundër kërkimit, ne nuk mund të gjenim një plan falas. Në aplikacion, ju gjithashtu keni mundësinë të regjistroheni me Amazon ose Google, i cili nuk është një opsion i dhënë kur regjistroheni në faqen e internetit. Përkundër këtyre mospërputhjeve, fillimi në Windows ishte i lehtë. 

Aplikimi është i thjeshtë, por i dizajnuar për mrekulli. Lojërat e preferuara marrin një dritare të ekranit me video me rezolucion të lartë në krye, me listat e ngjashme me Netflix më poshtë për kategori të ndryshme. Menyja, e cila mund të arrihet me butonin në këndin e sipërm të majtë, ju lejon të hidheni në secilën kategori, të shikoni lojrat tuaja të preferuara, të shihni lojërat tuaja të luajtura kohët e fundit dhe të kërkoni.

blacknut-aplikim

Në krye të menusë, do të shihni gjithashtu adresën tuaj të postës elektronike. Klikimi atje do t’ju sjellë në një ekran të përzgjedhjes së profileve kur mund të shikoni cilësimet tuaja dhe të shtoni profile shtesë. Edhe nëse keni planin me një ekran, mund të shtoni më shumë profile. Për më tepër, ju mund të zgjidhni nëse është një llogari për të rritur dhe të vendosni një numër pin. 

Nën seksionin e profilit, mund të qaseni në cilësimet tuaja. Edhe pse nuk është një listë gjithëpërfshirëse, Blacknut ju lejon të kontrolloni profilin tuaj drejtpërdrejt në kërkesë. Ju mund të ndryshoni planin tuaj pa marrë parasysh se ku jeni në muaj, të azhurnoni fjalëkalimin tuaj dhe të ndryshoni mënyrën e pagesës. Ju madje mund të anuloni pajtimin tuaj në aplikim. 

blacknut-llogari-settings

Aplikacioni Android është po aq i lehtë për t’u përdorur dhe madje përfshin kontrolle në ekran për lojëra. Sidoqoftë, aplikacioni Android ka një bibliotekë më të kufizuar. Vetëm lojëra celulare dhe retro janë në dispozicion në pajisjet e lëvizshme, gjë që ka kuptim për performancën në lidhjet LTE. Sidoqoftë, duke pasur parasysh belbëzimin që kemi përjetuar, ka pak justifikim për të mos përfshirë bibliotekën e plotë. 

Përzgjedhja e një loje, pa marrë parasysh në Android ose desktop, do të sjellë shumë informacione të dobishme. Ju mund të shihni një rimorkio për lojën; shikoni detaje si kohëzgjatja, vështirësia dhe tastierat; shiko lojëra të ngjashme; dhe shikoni përputhshmërinë me platformat dhe kontrolluesit. 

blackbut-zgjedhur-lojë

Për të përmbyllur testimin tonë të përdorshmërisë, ne kemi bërë një llogari të fëmijëve dhe shfletuar bibliotekën. Sigurisht, të gjitha titujt e pjekur ishin hequr, por shumë tituj të përshtatshëm për adoleshencë ishin hequr, gjithashtu. Nuk ka kontroll prindëror të trashëguar; ose e përfshini atë ose nuk e bëni.

Performance

Para testimit, ne siguruam që të takonim normën e rekomanduar të shkarkimit të Blacknut 6 Mbps për performancë optimale. Duke përdorur Speedtest.net, ne vlerësuam shpejtësinë tonë me një ping prej 9 milisekonda, një normë të shkarkimit prej 49.17 Mbps dhe një normë ngarkimi prej 21.33 Mbps. Shpejtësia jonë ishte shumë e shpejtë. 

Kjo nuk do të jetë faktori kufizues i Blacknut. Ne testuam katër ndeshje, tre prej tyre në desktop dhe një në Android. Në desktop, kemi luajtur Sniper: Ghost Warrior 3, Ryse: Son of Rome and Furi. Bazuar në opsionet e disponueshme të grafikës, supozojmë se këto lojëra janë versionet e PC-ve sesa portat e tastierës. 

Ne menjëherë shkuam në opsionet e grafikëve sepse lojërat dukeshin aq të dobëta. Furi ishte mirë, por duke pasur parasysh estetikën e tij të thjeshtë, kjo ka kuptim. Sniper dhe Ryse, megjithatë, u zhvendosën shpejt në një rrëmujë të pixelated, me baltë. Sipas cilësimeve të grafikëve në lojë, të dyja këto lojëra po zhvillonin në 720p, por ne dyshojmë se ato do të dorëzohen më poshtë. 

Ju mund të ndryshoni cilësimet e grafikës – ne kemi grumbulluar rezolutën për të parë nëse kjo do të zgjidhë problemet tona – por nuk ndryshon se si shfaqet loja. Do të merrni akoma të njëjtën rrjedhë pixelated, pa marrë parasysh atë zgjidhje që zgjidhni. 

  GeForce Now Review - Lojë e shkëlqyeshme në cloud - Përditësuar 2023

Sidoqoftë, ndryshimi i cilësimeve grafike ndikon në lojë. Rezolutat më të larta çojnë në shumë më tepër vonesa në hyrje dhe korniza më të ulëta, pavarësisht se duken të njëjtat. 

Shtë e çuditshme që Blacknut ju lejon të ndryshoni fare cilësimet e grafikës, pasi rryma që po merrni nuk ndryshon në cilësi. Fatmirësisht, kur përdorni cilësimet e paracaktuar, gameplay ishte i fortë. Megjithëse kishte ende një vonesë të pranueshme të hyrjes, ne ishim në gjendje të luanim një lojë tejet të saktë si Furi pa asnjë problem. 

Përvoja jonë në celular shtronte më shumë çështje. Ne e provuam Contra me kontrollet në ekran në një Samsung Galaxy S9 +, duke testuar WiFi dhe LTE. Pavarësisht nga lidhja, ka pasur shumë belbëzime, duke i bërë edhe më modestet e lojërave të pa luajtshme. 

blacknut-android

Problemi më i madh me Blacknut, duket se është pajisja e tij. Duke pasur parasysh se si ulet në mënyrë drastike performanca me cilësimet më të larta të grafikës, ne vetëm mund të supozojmë se serverët që janë duke pritur lojërat janë të fuqizuar. 

Ka disa sugjerime për këtë. Ulja e performancës por mungesa e cilësisë do të thotë që ju nuk jeni duke përdorur një seancë të largët; jeni duke marrë një rrymë video. Për shkak të kësaj, ulja e performancës nuk ka asnjë lidhje me lidhjen tuaj të internetit, por përkundrazi me pajisjen që loja po ekzekutohet. 

Për shkak të kësaj, pa marrë parasysh sa shpejt është në internet, do të keni një përvojë të veçantë. Blacknut nuk ofron asnjë lloj zgjidhjeje adaptive, do të thotë se po merrni të njëjtin cilësi të dobët të figurës pa marrë parasysh nëse paguani për 10 Mbps ose 1.000 Mbps. 

Të paktën, Blacknut jep një përvojë pa belbëzim dhe vonesë të papërdorshme të inputeve. Ju mund të luani lojërat që ofrohen dhe t’i luani ato pa hequr dorë nga shumë rrjedhshmëri. Sidoqoftë, ju humbni shumë cilësi në proces. Për shembull, kur shfletojmë menunë e Sniper: Ghost Warrior 3, ne nuk do të ishim në gjendje të tregonim ndryshimin midis ikonës për çelësat “e” dhe “f”. 

Mbulimi i Gështenjës

Blacknut nuk e shfaq publikisht numrin e saj të qendrave të të dhënave, dhe kur arritëm përmes emailit, dikush u kthye te ne dhe u kthye shpejt, me këtë. Sidoqoftë, ata nuk dhanë përgjigje për pyetjen tonë, por na tregoni se shërbimi aktualisht është në dispozicion në Evropë dhe Amerikën e Veriut. Asnjë shtet specifik evropian nuk u përmend. 

Përgjegjësi gjithashtu tha se “teknikisht, ne mund të vendosim shërbimin globalisht përmes infrastrukturës sonë publike cloud ose përmes një qasje private cloud”. Nuk ka asnjë sqarim në këtë pikë, por jep një sugjerim se si Blacknut po punon rrjetin e saj. 

Ka të ngjarë që Blacknut të marrë me qira hapësirën e serverit nga rrjetet ekzistuese cloud, gjë që e lejon atë të zgjerohet në çfarëdo zone që duhet. Kjo do të kishte kuptim duke pasur parasysh edhe performancën që pamë gjithashtu. Serverat janë me gjasë për qëllime të përgjithshme, të cilat duhet të kenë fuqi të mjaftueshme për të ekzekutuar lojërat më të lëvizshme.

Lojërat më të kërkuara – Ryse: Son of Rome dhe Lords of the Fallen – kërkojnë syze modeste sipas standardeve të sotme, dhe akoma më pak kur ekzekutohen në 720p. Ndërsa lidhet me disponueshmërinë, Blacknut është zyrtarisht i disponueshëm në Sh.B.A dhe shumicën e vendeve evropiane. Nëse jetoni diku tjetër, është më mirë të kontaktoni Blacknut para se të blini një pajtim.

Aktgjykimi

Blacknut nuk ofron një përvojë të keqe të lojrave në re – shumë larg prej saj, në të vërtetë – por biblioteka e kufizuar e lojrave është e vështirë të mbarojë. Edhe pse çmimi nuk është i keq, ju jeni duke blerë në një listë të titujve që nuk mund të mbajnë një qiri për botimet moderne. Ka disa gems indie dhe disa lojëra retro, por me çmimin e kërkuar, kjo nuk është e mjaftueshme. 

Nëse Blacknut mund të mbështeste platforma DRM si Steam, do të ishte një histori shumë më ndryshe. Sidoqoftë, duke pasur parasysh titujt e saj të pakët, mediokër dhe cilësinë e rrjedhës subparale, është e vështirë të rekomandohet Blacknut. 

Ky është një turp, duke pasur parasysh se sa i shkëlqyeshëm është UI dhe sa karakteristika janë në dispozicion.

A planifikoni të përfitoni nga gjyqi 14-ditor i Blacknut? Na tregoni për përvojën tuaj në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me