Rishikimi i vërtetë i tastit McAfee – Përditësuar 2023

Rishikimi i vërtetë i McAfee

Si pjesë e një suitë sigurie, McAfee True Key është një menaxher i mirëfilltë i fjalëkalimeve. Sidoqoftë, si një produkt i pavarur, vuan nga mungesa e karakteristikave dhe çmimeve të çuditshme, prandaj hezitojmë ta rekomandojmë. Shikoni shqyrtimin tonë të plotë për McAfee True Key për detaje.

e vërtetë-kyç-Slider1

e vërtetë-kyç-slider2

e vërtetë-kyç-slider3

e vërtetë-kyç-slider4

e vërtetë-kyç-slider5

i mëparshëm

tjetër

True Key është një menaxher i fjalëkalimeve nga gjigandi antivirus McAfee. Edhe pse mbresëlënëse për çmimin dhe përdorshmërinë e tij, nuk qëndron në krahasim me menaxherët e tjerë më të mirë të fjalëkalimit. Seti i tij i kufizuar i karakteristikave dhe modeli i çmimeve të çuditshme e kthyen atë më shumë se disa hapa. Thënë kështu, ia vlen të shkrepni si pjesë e një pakete antivirus. 

Në këtë përmbledhje të McAfee True Key, ne do të detajojmë përvojën tonë pasi të nxjerrim mjetin për një rrotullim. Nga regjistrimi për një llogari deri në mundësimin e vërtetimit shumë-faktor (MFA), ne do të mbulojmë çdo aspekt të Keyelës së Vërtetë, në mënyrë që të zbuloni nëse është menaxheri i duhur i fjalëkalimit për ju. 

Për shumicën e njerëzve, do të ketë mundësi më të mira. Megjithëse është një mjet kompetent për menaxherin e fjalëkalimeve, grupi i veçorive të zbulimit nuk është i shkëlqyeshëm, madje duke marrë parasysh çmimin. Thënë kështu, bashkuar me një antivirus, është më mirë sesa të ruani fjalëkalime në shfletuesin tuaj. 

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për Key Key True McAfee

Features

Keyelësi i Vërtetë, si shumë menaxherë të fjalëkalimeve të lidhura me antivirus, ka dritë në karakteristikat. Edhe pse është më e fortë se NordPass, ai ende mungon në fusha të shumta. Në veçanti, ndarja e fjalëkalimeve nuk është në diskutim, pasi është edhe hapësira për përdorues të shumtë. True Key është një menaxher i thjeshtë fjalëkalimi, i cili është i shkëlqyeshëm për përdorshmërinë, megjithëse i keq për karakteristikat. 

Para se të futemi në ato që nuk përfshihen, le të flasim për atë që mund të ruani. Kasaforta juaj është e ndarë në tre seksione: “hyrjet”, “shënimet e sigurta” dhe “portofolin”. Dy të parat shpjegojnë veten e tyre, dhe megjithëse duket se e treta gjithashtu do të ketë shumë më tepër atje. 

e vërtetë-kyç-wallet

Përveç kartave të kreditit, portofoli juaj mund të ruajë numrin tuaj të sigurimeve shoqërore, licencën e shoferit, fjalëkalimin, adresën dhe anëtarësimet që mund të keni. Secila prej këtyre shënimeve shërben si një “kartë”, të cilën mund ta kodoni me ngjyra dhe t’i shtoni shënime për një organizim më të mirë. Portofoli dixhital është pasuria më e madhe e True Key. 

e vërtetë-kyç-ngjyrë-entries

Whatfarë nuk e merrni

Disappshtë zhgënjyese që ka më shumë pika bisedimi për ato që nuk përfshihen, sesa ato që janë. Gjërat si ndërruesi i fjalëkalimit të Dashlane ose tiparet e menaxhimit të përdoruesit të Zoho Vault nuk janë në diskutim. Sidoqoftë, True Key furçat kalojnë edhe bazat. Veçanërisht, nuk ka asnjë ndarje me fjalëkalim. 

Edhe pse shkëmbimi mund të paraqesë çështje sigurie, është një karakteristikë e nevojshme për çdo menaxher modern të fjalëkalimeve. McAfee mund ta trajtojë problemin duke ofruar një plan të orientuar drejt përdoruesve të shumtë, por nuk është ashtu. Nëse po kërkoni të siguroni një biznes të vogël ose familje, do të jeni më mirë me diçka si 1Password (lexoni krahasimin tonë Dashlane vs 1Password). 

Për më tepër, True Key nuk ofron njoftime për shkelje ose ndonjë lloj analize sigurie. Kur shtoni një fjalëkalim të ri, ju jepet një vlerësim shumë bujar i forcës së fjalëkalimit. Përndryshe, megjithatë, nuk mund të shihni ndonjë fjalëkalim të ripërdorur, të dobët ose të dobët, siç mundeni me mjete të tjera. 

  Rishikimi i Depot me Fjalëkalim - Përditësuar 2023

Ajo që e rimarrë atë nga këto lëshime është vërtetimi i tij shumë-faktor për hyrjen tuaj të Keyelës së Vërtetë. Zgjatja ofron shumë mundësi për të mbyllur llogarinë tuaj nga sulmet brutale të forcës, për të cilat mund të lexoni më shumë rreth seksionit “sigurisë” më poshtë. 

Përmbledhje e Karakteristikave kryesore të McAfee

Logo e vërtetë e vërtetë e McAfeewww.truekey.com

Fillon nga 167 $ muaj Të gjitha Planet

siguri

2FA

encryption
AES-256

Zero-njohuri

Keyselësat 2FA

Analiza e sigurisë

Sinkronizimi i shumë pajisjeve

Rikthim dhe rimëkëmbje

Aplikacione celulare

Ndryshuesi i fjalëkalimit

Prodhuesi i fjalëkalimit

Zgjatja e shfletuesit

AutoFill

Forma e mbushjes automatike

UI e shfletuesit

UI i desktopit

Email

Bisedë live

telefon

Qendra e ndihmes

Forumet

Mbështetje 24/7

më shumë

Plan falas

çmim

True Key është një menaxher i lirë me fjalëkalim, që ofron ruajtje të pakufizuar dhe sinkronizim të shumë pajisjeve për vetëm 20 dollarë në vit. Ekziston edhe një plan falas, megjithëse mezi ia vlen të shkarkohet duke marrë parasysh sa është i kufizuar. Thënë kështu, True Key duket më mbresëlënëse si pjesë e një pakete antivirus të plotë, sesa më vete.  

Pricemimi i pajtimit është i mirë, me kohën e vërtetë për Key Key në më pak se RoboForm (lexoni rishikimin tonë të RoboForm). Ju keni faturuar 19,99 $ çdo vit për deri në 10,000 hyrje, që është një normë e mirë. Sidoqoftë, duke pasur parasysh sa janë të pakta tiparet, mund të merrni shumë më shumë funksionalitete me menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve për një monedhë pak më shumë.

Edhe me sa i lirë është mjeti, çmimi nuk ia vlen vetëm, veçanërisht me Kaspersky Manager Manager që kushton 5 dollarë më pak. 

Sidoqoftë, i bashkuar me një paketë antivirus, Keyelësi i Vërtetë është më mbresëlënës. Ju mund të merrni një paketë individuale të sigurisë në internet, e cila përfshin menaxherin e fjalëkalimit, shfletimin e sigurt të uebit, një copëzues skedarësh, ruajtjen e koduar dhe antivirusin për vetëm 15 dollarë më shumë se një abonim të rregullt të Keyelës së Vërtetë. 

Grshtë e njohur, antivirusi nuk është ndër më të mirët, pasi mund të lexoni në përmbledhjen tonë për Mbrojtjen Gjithsej të McAfee, por nga pikëpamja e numrave, çmimi tundet në favor të antivirusit. Kjo është vetëm nëse po kërkoni antivirus. Si menaxher fjalëkalimi në izolim, ekzistojnë mundësi më të mira se True Key për jo shumë më tepër. 

Thyerja e Lirë e Keyelës së Vërtetë

Shtë e qartë që McAfee dëshiron që ju të përdorni True Key Free, pasi në të vërtetë nuk mund të blini një pajtim në faqen e internetit të Keyelësit të Vërtetë. Përkundrazi, duhet të shkarkoni versionin falas pa marrë parasysh çfarë. Përkundër kësaj vëmendje, True Key Free ende nuk i përket menaxherit tonë më të mirë falas të fjalëkalimeve, LastPass (lexoni rishikimin tonë të LastPass). 

Për sa i përket funksionalitetit, Free është e njëjtë me Premium. Sidoqoftë, jeni i kufizuar në 15 hyrje, gjë që është e sikletshme. Duke e quajtur atë një “menaxher falas me fjalëkalim” është një shuplakë në fytyrë për të vërtetë opsione falas, të tilla si Dashlane. Me vetëm 15 fjalëkalime, True Key Free është një provë, jo një shërbim i ofruar nga vullneti i mirë. Lexoni copën tonë Dashlane vs LastPass për të parë se si të dy krahasohen.

User-mirëdashësi

Siç u përmend, McAfee ju drejton drejt shkarkimit të True Key Free. Uebsajti është një dizajn me një faqe, duke tejkaluar karakteristikat – çfarë pak ka – çmimet dhe mbështetja e platformës. Apparentshtë menjëherë e qartë se si të vendoseni, me një buton të madh “shkarkimi” të shfaqur përpara dhe qendra në sit. 

  RecemBear Review - Përditësuar 2023

e vërtetë-kyç-website

Shtë e rëndësishme të theksohet se duhet të keni një shfletues të mbështetur. Për shkak se True Key është një përvojë ekskluzive shtesë, nuk ka një aplikacion lokal për Windows ose macOS. Testuar në Opera, ne u ridrejtuan për të shkarkuar Chrome, Firefox ose Microsoft Edge, gjë që është e çuditshme, duke marrë parasysh që Opera është një shfletues i bazuar në Chromium. 

Pasi të keni instaluar, do të krijoni një profil të Keyelësit të Vërtetë. Ju do të duhet adresën tuaj të postës elektronike, emrin e plotë (për ndonjë arsye) dhe fjalëkalimin master, të cilin do të duhet ta konfirmoni. Pas kësaj, do t’ju kërkohet të shtoni hyrjen tuaj të parë dhe më pas të bëni një turne të shkurtër të UI të shfletuesit. Nga pikëpamja e përdorshmërisë, gjithçka është në nivelin më të mirë. 

e vërtetë-kyç-shenjë-up

Në praktikë, megjithatë, ekziston një çështje e madhe. Nuk ju kërkohet të importoni fjalëkalimet tuaja kur të regjistroheni për herë të parë. Fakti që zgjerimi i anashkalon importi është gjithnjë e më konfuz, duke marrë parasysh që mund të gjeni hyrje të ruajtura në menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve dhe në shumicën e shfletuesve kryesorë.. 

Zgjatja e Shfletuesit tuaj

True Key është një përvojë e bazuar në shfletues si LastPass. Nga pikëpamja e shfrytëzueshmërisë, gjithçka është e shkëlqyeshme. McAfee është e shpejtë për të treguar një udhëzues mjetesh për çdo funksionalitet të ri, dhe automatikisht kap hyrjet tuaja ndërsa shfletoni faqet e reja. Kur hapni Keyelësin e Vërtetë, ju mund të shihni fjalëkalimet tuaja në një formë të pllakave me disa ikona të nisjes së shpejtë për faqet e vizituara zakonisht. 

e vërtetë-kyç-ndërfaqe

Ju gjithashtu mund të organizoni fjalëkalimet tuaja në një format liste, duke starritur ato që janë të preferuarat tuaja dhe duke i porositur ato alfabetikisht ose bazuar në shënimet më të përdorura kohët e fundit. Gjithçka është e shkëlqyeshme kur ka vetëm një pjesë e vogël e hyrjeve. Sidoqoftë, pasi të filloni të grumbulloheni në hyrje, gjërat shpejt shkojnë keq sepse True Key nuk ofron ndonjë organizatë dosjeje. 

’Shtë një çështje tjetër e madhe kur bëhet fjalë për shtrirjen e shfletuesit. Kur klikoni mbi të, hapet UI i shfletuesit, në vend të një përmbledhjeje të vogël të zgjerimit. Nëse po krijoni një llogari të re, nuk mund të krijoni një fjalëkalim shpejt. Përkundrazi, duhet të hapni UI-në e shfletuesit në një skedë të re dhe të lundroni te gjeneratori i fjalëkalimit.  

e vërtetë-kyç-password-gjenerator

Përndryshe, shtrirja i shërben qëllimit të saj për automatizim. Keyelësi i Vërtetë është i lehtë për t’u përdorur në të gjithë. Sidoqoftë, ka disa gabime që e bëjnë atë të mos jetë ndër më të mirat. Në versionet e ardhshme, ne do të dëshironim të shohim një të shpejtë për të importuar fjalëkalime kur të regjistrohesh për herë të parë, si dhe një version popout të shtesës. 

siguri

Në përgjithësi ka pak informacione për Keyelësin e Vërtetë, kështu që befason aspak se nuk flitet shumë për sigurinë. Nga ajo që dimë, ajo ka një strukturë të ngjashme me menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve. Të dhënat kodifikohen në vend, kasaforta juaj është e siguruar me AES-256 dhe gjithçka përmbyllet me fjalëkalimin tuaj master. 

Shtë gjithashtu e rëndësishme të merret parasysh që True Key është i vendosur në shfletuesin tuaj. Edhe pse kriptimi ndodh “në nivel lokal”, ju jeni aktivisht në internet ndërsa procesi përfundon. Ne nuk kemi ndonjë informacion whitepaper ose hyrje në kodin e True Key për të parë nëse kjo paraqet ndonjë çështje, megjithëse nuk do të jetë tronditëse nëse. 

  Rishikimi Bitwarden - Përditësuar 2023

Ju mund të lexoni përshkrimin tonë të kriptimit për arsyen pse AES-256 është i shkëlqyeshëm, si dhe udhëzuesi ynë për kriptimin e njohurive zero për të parë pse McAfee nuk duhet të jetë në gjendje të shohë fjalëkalimet tuaja. E provuar siç është modeli, duket se funksionon. Aspekti më interesant i Keyelës së Vërtetë, sidoqoftë, është vërtetimi i tij shumë faktor. 

Autentifikimi Shumë-Faktor i Keyelësit të Vërtetë

Gjithçka është e bazuar rreth të paktën dy faktorë për të verifikuar identitetin tuaj. Ju mund të zgjidhni sigurinë “themelore” ose “të përparuar”, e para duke përdorur vetëm fjalëkalimin tuaj master dhe kjo e fundit duke përdorur të paktën dy rrugë autentifikimi. Mund të shtoni edhe më shumë faktorë nëse dëshironi, të themi, një nga aplikacionet më të mira 2FA dhe një kod email. 

e vërtetë-kyç-2fa

Për shkak të përqëndrimit në faktorë të shumtë, True Key ofron rivendosjen e fjalëkalimit për aq kohë sa të keni aktivizuar një faktor të dytë. Me pak fjalë, ju jeni vërtetuar duke u bazuar në faktorin tuaj të dytë, i cili ju lejon të rivendosni fjalëkalimin tuaj master dhe të transferoni përmbajtjen e kasafortës tuaj. Megjithëse është e madhe në teori, kjo mund të paraqesë disa çështje në praktikë. 

Vendosja është aktivizuar si parazgjedhje, kështu që nëse dikush ka hyrë në faktorin tuaj të dytë, ata mund të rivendosni fjalëkalimin tuaj master. Fatmirësisht, ju mund ta fikni këtë “tipar”, të cilin ne ju rekomandojmë. Duhet të përdorësh fjalëkalime të forta të krijuara në mënyrë të rastësishme në pajisjet e tua me shumë faktorë, sidoqoftë, kështu që nuk do të thotë që të mos kujtosh një fjalëkalim master. 

mbështetje

McAfee ka një linjë të vendosur të produkteve, kështu që tashmë ekziston një sistem mbështetës. Sidoqoftë, do të duhet të kapërceni të gjitha burimet e dedikuara për shërbimet e saj kryesore për të gjetur përgjigje të drejtuara te Key Key. Edhe pse kjo mund ta bëjë vetë-ndihmën pak të rëndë, ka shumë mundësi për kontakt. 

Duke filluar nga atje, ju mund të kontaktoni ekipin mbështetës gjatë gjithë orarit përmes bisedës live ose telefonit, duke pritur rreth dy minuta për të parën dhe 10 minuta për këtë të fundit, bazuar në vlerësimet e dhëna. Testuar këto rrugë, ne e gjetëm vlerësimin për bisedën live pak biseduese dhe atë për telefonin pak liberale, edhe pse vetëm nga një diferencë e vogël. 

e vërtetë-kyç-kontakt-options

Ju do të duhet të hidheni nëpër një pemë pyetjesh për të parë ato mundësi kontakti, i cili është i ngjashëm me gjetjen e ndihmës për veten. Nga baza e dendur e njohurive e McAfee, ka 33 hyrje kushtuar True Key. Shumica e artikujve u dedikohen sqarimeve të përgjithshme në lidhje me shërbimin, megjithëse ka një pjesë të udhëzuesve për zgjidhjen e problemeve. 

e vërtetë-kyç-Arkivi

Problemi, siç ndodh zakonisht me këta menaxherë të fjalëkalimeve, është gjetja e artikujve përkatës. Hapësira ndaj produkteve të tjera të McAfee është e bezdisshme sa duhet, por me sa i ngadalshëm ngarkesa e faqes mbështetëse, procesi bëhet më gjatë sesa duhet të jetë. Përgjigjet janë atje, nëse ju duhen atyre, por në shumicën e rasteve, lundrimi në bazën e njohurive është më shumë sherr sesa ia vlen. 

Aktgjykimi

Keyelësi i Vërtetë është i lehtë për t’u përdorur dhe i lirë, por ato kanë të bëjnë vetëm me cilësitë e tij të mira. Si një menaxher me fjalëkalim, është më mirë sesa të ruani hyrje në shfletuesin tuaj. 

Sidoqoftë, nëse po kërkoni një mjet plotësisht të shfaqur, ka mundësi të tjera që ofrojnë shumë më tepër karakteristika. Edhe Kaspersky ka një menaxher të lirë me fjalëkalim, megjithëse është akoma i zhveshur kur bëhet fjalë për funksionalitetin. 

Whatfarë mendoni për Key Key? A do t’i jepni një plan të lirë planit falas? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me