Rishikimi i VPN i Sigurt i Norton – Përditësuar 2023

Rishikimi i VPN i Sigurt i Norton

Norton Secure VPN është pjesë e familjes më të gjerë Norton nga Symantec. Shtë një VPN e mirë, por vjen me përshtatshmëri të kufizuar, si dhe disa çështje të vogla me të meta. Fillestarët e rinj mund ta pëlqejnë, por përdoruesit më me përvojë ka të ngjarë që nuk do. Lexoni rishikimin tonë të plotë të Norton VPN për të zbuluar pse.

mirë-VPN-Shqyrtime

Symantec, kompania prapa Norton, ka qenë në lojën e sigurisë PC për një kohë të gjatë, dhe është përmirësuar që nga ditët e errëta të blozës dhe të vështirë për t’u hequr në vitet ‘90. Siç tregon rishikimi ynë i Norton Security, ne themi shumë gjëra të mira në lidhje me kompaninë kur e merr atë të duhur. E njëjta vlen edhe për produktin e tij VPN, Norton Secure VPN, dikur Norton Wifi Privacy.

Ne po gjykojmë Norton Secure VPN me meritat e veta, që do të thotë të kryeni një përmbledhje të plotë për të zbuluar të mirat dhe të këqijat. Ne do ta testojmë atë për shpejtësinë dhe sigurinë, si dhe kontrollimin e mbrojtjes së tij në intimitet. Do të shohim gjithashtu performancën e transmetimit, mbështetjen e klientit, lehtësinë e përdorimit dhe numrin e serverëve përpara se të jepni verdiktin tonë.

Norton Secure VPN është krijuar për thjeshtësi, por që vjen me personalizim të kufizuar. Nëse kjo është mirë varet nga ju. ’Shtë e shpejtë dhe hyn në rregull në Netflix, por ka mashtrime, duke përfshirë një klient të gabuar, zgjedhje të kufizuara të vendit dhe një politikë shqetësuese të intimitetit.

Nëse po kërkoni VPN më të mirë, ExpressVPN mund të jetë më i mirë, siç tregon rishikimi ynë ExpressVPN.

Norton-Account-Area

Norton-Chat-Mbështetje-A

Norton-Client-lidhur

Norton-Client-Splash

Norton-Site-Splash

i mëparshëm

tjetër

Pikat e forta & dobësitë

Features

Norton Secure VPN nuk është një shërbim për ata që duan të zgjedhin protokollet e tyre të kriptimit ose të rregullojnë përvojën e tyre VPN. Nëse kjo është ajo që ju po kërkoni, konsideroni NordVPN. Lexoni rishikimin tonë të NordVPN për të mësuar më shumë rreth tij.

Norton-Client-lidhur

Norton Secure VPN nuk ka shumë për të ofruar kur bëhet fjalë për veçoritë dhe kjo duket se është në dizajn. Ka klientë për iOS, Android, Windows dhe macOS, por nuk ka asnjë klient Linux.

Protokolli VPN dhe zgjedhjet e kriptimit janë gjithashtu pa ndërprerje. Norton Secure VPN nuk e bën të qartë në faqen e saj të internetit ose në klientin e tij se çfarë protokolli përdor për lidhjet VPN. Ju nuk mund ta rregulloni atë protokoll ose të zgjidhni nivelin e kriptimit në lidhjen tuaj, gjithashtu.

E vetmja veçori që dallohet me Norton Secure VPN është një tracker reklamash. Sipas Norton, është një veçori e intimitetit që bllokon reklamat e synuara kur jeni duke kërkuar në internet. Activshtë aktivizuar si parazgjedhje kur lidheni me një server, por mund ta fikni me një ndërprerës të klientit.

Norton-klient-Cilësimet

Lidhja automatike dhe zgjedhja automatike e serverit janë aktivizuar gjithashtu si parazgjedhje. Kjo, përsëri, duket se është krijuar për të ndihmuar përvojën VPN të qetë. Norton Secure VPN dekurajon ndërveprimin.

Një grup i tillë i kufizuar karakteristikash e vendos Norton Secure VPN në të njëjtën kampionat si KeepSolid VPN Lite, siç tregon rishikimi ynë i KeepSolid VPN Lite. Ashtu si ai ofrues, Norton Secure VPN përjashtoi tiparet për hir të thjeshtësisë, duke siguruar një shërbim mjaft themelor në përgjithësi.

Për përdoruesit e VPN që thjesht duan të mbrojnë veten kur lidhen me WiFi të dyqanit të kafesë, kjo është mirë. Për përdoruesit e energjisë ose cilindo tjetër që pret tipare tipike VPN, të tilla si një killswitch, do të përfundojë, veçanërisht kur shumica e shërbimeve të listuara në vlerësimet tona VPN ofrojnë shumë më tepër.

Për të rikujtuar, Norton Secure VPN nuk ofron veçori të përparuara përtej një bllokuesi të ndjekjes së reklamave. Shërbime të tilla si Windscrib (lexoni rishikimin tonë në Windscrib) ofrojnë bllokim reklamash si standard, kështu që nuk është një veçori e veçuar.

Norton Secure VPN është aq themelor sa merr. Biblioteka jonë VPN mund të jetë një vend i mirë për të filluar nëse kërkoni një shërbim që ofron më shumë. Nëse jeni duke ekzekutuar Windows, mund të hidhni një sy në udhëzuesin më të mirë VPN për Windows.

Vështrim i Përgjithshëm i VPN i Norton Secure VPN

Çmimeve

Megjithëse Norton Secure VPN është dritë në karakteristikat, është po aq i lehtë në kosto. Me 4,99 dollarë në muaj për paketën mujore më të lirë, ajo është gati gjysma e çmimit të disa prej konkurrentëve të tij më të mirë, si CyberGhost (lexoni rishikimin tonë CyberGhost).

Paketat e çmimeve për Norton Secure VPN përcaktohen nga dy kritere: numri i pajisjeve që dëshironi të përdorni dhe nëse doni të paguani çdo vit ose mujor.

Norton Secure VPN ofron një politikë të rimbursimit 60-ditor për pajtimtarët e paketave të saj vjetore, por kjo garanci nuk u shtrihet atyre që e blejnë atë çdo muaj..

Mimi është i lirë, dhe supozojmë se kjo është për shkak të setit të veçorive të Norton Secure VPN, si dhe duke u përdorur si një pikë hyrje për produktet më të shtrenjta të Norton. Të qenit në gjendje ta instaloni atë deri në 10 pajisje për nën 10 dollarë në muaj është mbresëlënëse dhe me siguri mund të rrihet në numër vetëm nga GooseVPN (lexoni rishikimin tonë të GooseVPN).

Nëse jeni duke kërkuar për një VPN që lejon shumë pajisje, Norton Secure VPN krahasohet në mënyrë të favorshme me shërbimet në VPN tonë më të mirë për listën e pajisjeve të shumta.

Lehtësinë e përdorimit

Siç u përmend, Norton shkoi për një qasje të thjeshtë me Norton Secure VPN. Nuk është krijuar për të qenë komplekse, por përkundrazi një zgjidhje e instaluar për njerëzit që nuk janë të interesuar për shumë zgjedhje.

Norton-Pagesa-Screen

Regjistrimi për Norton Secure VPN është i thjeshtë. Ju zgjidhni paketën tuaj dhe kaloni në procesin e arka, gjatë së cilës ju kërkohet të krijoni një llogari Norton.

Ju jeni të detyruar të dorëzoni emrin tuaj dhe numrin e telefonit celular, të cilat po identifikojnë veçoritë personale, përpara se të regjistroheni. Individët e përqendruar në intimitet do të shërbehen më mirë nga një shërbim siç është TorGuard në vend të kësaj (lexoni rishikimin tonë TorGuard.)

Pasi të keni regjistruar dhe paguar, do të merrni një email me udhëzime se si të shkarkoni klientin, me një lidhje të drejtpërdrejtë të dhënë. Instalimi është i thjeshtë. Duhen vetëm disa klikime që klienti të jetë gati.

Norton-Client-Login

Regjistrimi është i drejtpërdrejtë. Gjithçka që ju nevojitet është emaili dhe fjalëkalimi juaj. Pasi të jeni regjistruar, klienti do t’ju lidhë automatikisht me një server që zgjedh.

Klient Norton

Ekzistojnë tre fusha kryesore në klient. Seksioni “VPN i sigurt” ju tregon adresën tuaj të tanishme IP dhe vendndodhjen përkrah një harte të vogël dhe ju jep një buton që ju lejon të lidheni ose shkëputeni shpejt nga VPN. Sshtë një ndërfaqe e thjeshtë, e pastër që nuk ka për qëllim të ngatërrojë përdoruesit.

Norton-klient-Servers

Zona e “vendndodhjes virtuale” ju jep një listë të vendeve me serverë VPN me të cilët mund të lidheni. Ju mund të zgjidhni një komb, por nuk mund ta ngushtoni atë në një qytet. Ndërfaqja, përsëri, është mjaft e pastër dhe e thjeshtë, me rajonin tuaj aktual të zgjedhur në krye. Përzgjedhja e një serveri do të udhëzojë klientin të përpiqet një lidhje.

Norton-Client-Crashed

Kjo duket mjaft e lehtë, por përmes testimit, klienti dëshmoi të ishte mashtrues. Lidhjet e serverit nuk u ndalën gjithmonë kur vendosëm të anulojmë një lidhje, dhe shumë ndryshime të serverëve thjesht shkaktuan prishjen e klientit, duke na detyruar ta mbyllim atë dhe rinisim.

Norton-klient-Ads

Fusha e tretë është seksioni “ndjekja e reklamave”, e cila ju jep mundësinë të aktivizoni ose çaktivizoni bllokuesin për përcjelljen e reklamave dhe rendit se sa shumë ndjekës të reklamave Norton Secure VPN ka bllokuar me kalimin e kohës. Nëse jeni duke kërkuar për një bllokues të reklamave me ekran të plotë, mund të dëshironi të shikoni bllokuesit më të mirë të shfaqur në vend.

Siç u përmend, nuk ka shumë në mënyrën e një zone “cilësimesh”. Në të djathtën e sipërme të klientit, ka mundësi për llogarinë tuaj dhe një menu të shkurtër cilësimesh për klientin.

Klienti vetëm ju lejon të ndryshoni dy cilësime të dallueshme. Si parazgjedhje, klienti do t’ju lidhë automatikisht me një server VPN kur klienti ngarkon, si dhe do të nisë klientin kur të filloni kompjuterin tuaj. Ju mund t’i çaktivizoni ato nga menyja e cilësimeve.

E gjitha kthehet në thjeshtësi me Norton Secure VPN. Me opsione të tilla si fillimi automatik dhe lidhja automatike e aktivizuar automatikisht, Norton ka krijuar një shërbim që kërkon pak hyrje nga përdoruesi pasi të instalohet. Ka pak zgjedhje jashtë atyre, përtej zgjedhjes së një serveri të bazuar në vend.

shpejtësi

Norton nuk mund të mbështetet në thjeshtësinë nëse dëshiron që shërbimi i tij VPN të ketë sukses. Shpejtësia është po aq e rëndësishme. Kjo është arsyeja pse shikoni se sa i shpejtë është Norton Secure VPN, veçanërisht në krahasim me shënimet në listën tonë më të shpejtë të shërbimeve VPN.

Ne u zhvilluam teste të shpejtësisë në disa serverë në të gjithë botën, duke krahasuar rezultatet me vendndodhjen tonë të pambrojtur në Mbretërinë e Bashkuar. Rezultatet janë paraqitur në tabelën më poshtë.

Lokacionet: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
Të pambrojtur (MB) 14 35,81 5.35
Belgjikë 21 34,38 5.08
Itali 33 34.31 5.07
Izrael 80 23.92 5.04
Izrael 106 19,37 4.64
Hong Kong 401 4.75 1.70

Norton Secure VPN bëri mirë në testet tona të shpejtësisë, veçanërisht në Evropë.

Vendet e krahasueshme të serverëve evropianë në Itali dhe Belgjikë performuan me shpejtësi gati identike me lidhjen e pambrojtur, me vetëm rreth 1 megabit për sekondë humbje në shpejtësinë e shkarkimit. Latente ishte gjithashtu afër lidhjes origjinale, siç ishin shpejtësitë e ngarkimit.

Shpejtësitë tona ranë ndërsa distanca për serverët që testuam është rritur. Shpejtësia e shkarkimit të Izraelit ra në rreth 24 Mbps, por shpejtësia e ngarkimit mbeti afër origjinalit. Latente, në 80 milisekonda, ishte gjithashtu e arsyeshme duke marrë parasysh distancën.

Nëse jeni duke përdorur serverë aty pranë, ose brenda të njëjtit kontinent, Norton Secure VPN mund të jetë një mundësi e mirë për të transmetuar përmbajtje ose duke luajtur lojëra, madje edhe në krahasim me ato të VPN tonë më të mirë për listën e shkurtër të lojrave.

Testet tona të një serveri amerikan treguan një vonesë mbresëlënëse duke pasur parasysh distancën. Në 106 ms, transmetimi ose lojërat nga një lidhje e serverit amerikan do të ishin të pranueshme, duke e vendosur atë në të njëjtën kampionat si Mullvad (lexoni rishikimin tonë të Mullvad.) Shpejtësia e shkarkimit dhe ngarkimit ishte gjithashtu e shpejtë.

Serveri i vetëm i ngadaltë që testuam ishte në Hong Kong. Kishte një vonesë prej 401 ms dhe një shpejtësi të shkarkimit më pak se 5 Mbps. Rreth 6.000 milje nga Britania e Madhe, kjo është befasuese. Ju mund të merrni shpejtësi më të mirë nëse jeni të vendosur më afër Azisë.

Norton bllokon përrua, kështu që megjithëse shpejtësitë janë të shkëlqyera, Norton Secure VPN nuk është pretendent për VPN më të mirë për përrua. Nëse jeni duke kërkuar për një VPN të shpejtë, mund të bëni më keq sesa Norton Secure VPN. Lexoni rishikimin tonë të BoxPN për të parë se çfarë duam të themi.

siguri

Megjithëse Norton pretendon të ofrojë “kriptim të shkallës bankare” për lidhjen tuaj, nuk ka asnjë informacion në uebfaqen e Norton në lidhje me protokollet VPN ose kriptimin që përdor për të bërë atë.

Norton-Client-Files

Duke parë skedarët e klientit Windows, zbuluam se Norton Secure VPN përdor OpenVPN. Ju nuk mund të rregulloni sigurinë tuaj të lidhjes, kështu që duket se është protokolli i vetëm që është në dispozicion për ju. Siç shpjegon ndarja e protokollit tonë VPN, OpenVPN është një nga opsionet më të mira për shumicën e përdoruesve falë shpejtësisë dhe përfitimeve të sigurisë.

Norton-Chat-Mbështetje-C

Një bisedë me mbështetjen e bisedës Norton konfirmoi që Norton Secure VPN përdor encryption AES 256-bit dhe OpenVPN për Windows dhe Android, por, përkundrazi, në mënyrë misterioze, protokolli për macOS nuk mund të zbulohet për arsye sigurie.

Ndjenja jonë e zorrëve është se agjenti i mbështetjes thjesht nuk i dinte informacionin. Ne do të diskutojmë cilësinë e shërbimit të klientit në thellësi më të madhe më vonë në këtë përmbledhje.

Për të parë se sa i sigurt është Norton Secure VPN gjatë përdorimit, ne kemi kontrolluar për rrjedhjet WebRTC, IP dhe DNS. Nuk kishte asnjë problem. Nuk ka tipare të përparuara të sigurisë, të tilla si një vrasës vrapimi ose tunele të ndara, me Norton Secure VPN, kështu që nuk do të bëjë listën më të sigurt të VPN tonë.

Nëse jeni duke kërkuar për një VPN që ka karakteristika më të përparuara të sigurisë, si dhe më shumë përshtatje sesa të merrni me Norton Secure VPN, shikoni në AirVPN (lexoni rishikimin tonë të AirVPN.)

intimitet

Nëse jeni të shqetësuar për privatësinë ose sigurinë, është e këshillueshme që të shmangni kompanitë VPN me bazë në SH.B.A., veçanërisht sepse SH.B.A. është komponenti kryesor i rrjetit të inteligjencës Five Eyes. Nëse nuk jeni tifoz i mbikëqyrjes së qeverisë, kërkoni shërbime VPN të pritura në vendet me ligjet më të mira të privatësisë, siç janë Seychelles.

Symantec, kompania prapa Norton, është me qendër në Kaliforni, kështu që nga një këndvështrim i intimitetit, ju jeni në denoncën e luanit. Thënë kështu, Symantec thotë se Norton Secure VPN nuk mban regjistrat, por kjo varet nga përkufizimi juaj.

Politika e tij e intimitetit thotë se regjistron informacionin e pajisjes, siç është sistemi juaj operativ dhe emri i pajisjes, si dhe përdorimi i të dhënave tuaja. Ai thotë se adresat IP të përdoruesit nuk janë regjistruar kur të lidheni, megjithëse do të thotë që përdoruesit nuk mund të identifikohen.

Symantec kryen analiza në kohë reale si pjesë e “menaxhimit të automatizuar të trafikut të bazuar në rregull,” me sa duket për të monitoruar cilindo që abuzon me shërbimin e tij me përdorim të rëndësishëm të të dhënave. Ai thotë se mund të monitorojë “faqet e internetit të destinacionit ose adresat IP”, të cilat, megjithëse Symantec nuk e regjistron atë informacion, mund të bëhet në çdo kohë.

Politika thotë që shërbimet që përdorni, faqet e internetit që vizitoni dhe gjithçka që bëni me lidhjen tuaj nuk janë regjistruar.

Nga pikëpamja e intimitetit, Symantec ofron një çantë të përzier për përdoruesit. Reklamon një shërbim që nuk ruan ose regjistron informacione, por është shqetësuese që sistemet e tij monitorojnë, në kohë reale, shërbimet dhe faqet e internetit që vizitoni, edhe nëse nuk janë regjistruar teknikisht.

Duke pasur parasysh që Symantec gjithashtu është i vendosur në SH.B.A., ne nuk mund ta rekomandojmë atë për ata që me të vërtetë shqetësohen për privatësinë e tyre.

Performanca streaming

Norton Secure VPN nuk reklamohet si një shërbim miqësor për transmetimin, por transmetimi është një nga vizatimet më të mëdha për VPN, kështu që ia vlen të shihni se sa mirë funksionon një shërbim kur kërkoni të transmetoni përmbajtje në internet.

Norton-Netflix-Mbështetje

Për këtë qëllim, ne testuam potencialin streaming të Norton Secure VPN në shërbime të tilla si iPlayer BBC dhe Netflix. Ne ishim në gjendje të hymnim në vendet e geobllokuara të Netflix, përfshirë Sh.B.A, nga baza jonë në Mbretërinë e Bashkuar, duke e bërë Norton Secure VPN një mundësi të fortë për përdoruesit, veçanërisht krahasuar me VPN-të në VPN-në tonë më të mirë për listën e shkurtër Netflix.

Testimi i ngjashëm i iPlayer i BBC-së, duke përdorur serverin në Mbretërinë e Bashkuar, funksionoi mirë. Nuk kishte gabime, dhe transmetimi ishte i shpejtë dhe nuk u bë më i butë.

Siç treguan testet tona të shpejtësisë, Norton Secure VPN ka shpejtësi të mëdha dhe vonesë të ulët. Lehtësia në të cilën ai anashkaloi geobllokimin dhe cilësinë e rrjedhës e bëjnë Norton Secure VPN një alternative të mirë për VPN-të në VPN-në tonë më të mirë për prishjen e transmetimit.

Vendndodhjet e serverëve

Shtë e paqartë se sa serverë janë në rrjetin Norton Secure VPN sepse Symantec nuk i bën këto informacione në dispozicion. Megjithatë, ekzistojnë 29 vende të listuara në klient.

Disappshtë zhgënjyese që Symantec nuk e ka bërë informacionin publik. Për shembull, ata mund të kenë me qindra në Sh.B.A, por vetëm një në Izrael. Ne thjesht nuk e dimë, dhe ata nuk ishin të gatshëm të ndanin me ato informacione përmes bisedës live.

Nuk ka shumë vende të pritura nga Norton Secure VPN. Shumica janë me qendër në Evropë ose Amerikën e Veriut, me disa serverë në Azi dhe Oqeani. Ka vetëm një server secili për Afrikën, që ndodhet në Afrikën e Jugut dhe Amerikën e Jugut, që ndodhet në Brazil.

Pavarësisht se si e rrotulloni atë, kjo nuk është mbulim i madh gjeografik, veçanërisht në krahasim me ExpressVPN ose CyberGhost, me mijëra serverë midis tyre, siç shpjegon krahasimi ynë ExpressVPN vs CyberGhost.

Shërbimi ndaj klientit

Me markën Norton dhe pasardhjen që ka Symantec, ne prisnim gjëra të mëdha nga shërbimi i klientëve të Symantec. Ju mund të merrni ndihmë përmes disa metodave të ndryshme, përfshirë këtu bisedën 24/7 dhe mbështetjen telefonike.

Norton-Site-Mbështetje

Nëse preferoni të bëni pyetje të komunitetit Norton, një forum është i disponueshëm për përdoruesit për të postuar pyetje dhe reagime. Ekziston gjithashtu një bazë e njohurive me pyetje themelore dhe një FAQ.

Për të provuar mbështetjen e klientit të Symantec, vendosëm të shtrojmë disa pyetje duke përdorur chat live për gjëra që nuk ishin të qarta menjëherë në faqen e internetit të produktit, përfshirë këtu cilat protokolle VPN përdor Norton Secure VPN, çfarë niveli të kriptimit është në dispozicion dhe sa serverë ka.

Norton-Chat-Mbështetje-B

Prisnim disa minuta për një përgjigje, por morëm përgjigje. Megjithëse ata nuk do të na tregonin se sa serverë janë në përdorim, ata na kanë dhënë informacione për kriptimin dhe protokollet. Përgjigjet ishin të shpejta, por ata nuk do të përgjigjen në pyetjen tonë në lidhje me protokollet makOS.

Sshtë e mundur që agjenti ynë mbështetës nuk e di se për çfarë po flisnin, gjë që mund të shpjegojë përgjigjen e tyre.

Në përgjithësi, shërbimi ndaj klientit është i mirë. Ashtë një prekje e këndshme që është në dispozicion 24/7, dhe ju jeni të mirë-shërbyer nga forumi i mbështetjes dhe chat live për pyetje themelore. Thënë kështu, baza e njohurive është themelore.

Aktgjykimi

Për dallim nga shumica e VPN-ve që shqyrtojmë, Norton është një markë që ka njohje të emrit – madje edhe gjyshja juaj ka dëgjuar ndoshta për të. Norton Secure VPN nuk është një VPN e keqe kur mendoni se kujt i drejtohet dhe pse.

Shtë një shërbim themelor që është krijuar për të inkurajuar përdoruesit të azhurnojnë në njërën nga suitat e sigurisë më të mirë dhe me çmim më të lartë të Norton. Shtë e thjeshtë, dhe disa mund ta quajnë si të zhveshur, por është gjithashtu një nga VPN-të më të shpejta që kemi parë. Shtë funksionale, funksionon dhe, për fillestarët, bën pothuajse gjithçka për ju, përfshirë zgjedhjen e një serveri.

Përdoruesit e përparuar nuk do të jenë të kënaqur me Norton Secure VPN sepse nuk ka pothuajse asnjë mundësi për të rregulluar përvojën VPN. Kjo reflektohet në çmim, megjithatë, me një nga paketat më të lira mujore që kemi parë.

Thënë kështu, transmetuesit do të jenë të lumtur: Norton Secure VPN transmeton Netflix dhe BBC iPlayer pa probleme ose ngadalësime. Do të ishte një pretendent në VPN-të tona më të mira për listën iPlayer të BBC-së. Torrenti është i bllokuar nga shërbimi, megjithatë, kështu që do të duhet të shikoni diku tjetër nëse jeni pirat.

Norton Secure VPN nuk është aq i mirë sa një shërbim si ExpressVPN ose NordVPN, por nëse doni një VPN të lirë, pa frills, mund të jetë për ju. Vetëm të jetë i vetëdijshëm se është një ofrues VPN me bazë në SH.B.A., kështu që fshehja nga xhaxhai Sam do të jetë e ndërlikuar, edhe pse reklamohet si një “VPN pa logs”.

A i keni menduar mendimet tuaja në Norton Secure VPN? Ju lutemi lini komentet tuaja më poshtë, dhe faleminderit që keni marrë kohë për të lexuar këtë përmbledhje.