Bitdefender vs Windows Defender: Kush mbron më së miri në vitin 2023?

Windows kurrë nuk ka pasur një reputacion të madh për sigurinë në internet. Kjo vjen pasi të jetë sistemi operativ më i popullarizuar i PC. Kjo është edhe arsyeja pse softverët antivirus si Bitdefender ekzistojnë në radhë të parë. Fatmirësisht, Microsoft nuk e ka injoruar vetë kërcënimin, duke shtuar Windows Defender në çdo instalim të Windows.

Nëse mund t’i besoni Windows Defender për ta mbajtur të sigurt PC tuaj apo jo është një çështje tjetër. Kjo është arsyeja pse ne do ta krahasojmë atë me Bitdefender, zgjedhjen tonë si programin më të mirë antivirus në treg. Windows Defender e bëri atë në listën më të mirë të softuerit antivirus falas, dhe shihet disa rezultate mjaft të mira mbrojtjeje, por do të duhet të lexoni për një përmbledhje të plotë.

Ju gjithashtu mund të dëshironi të hidhni një vështrim në rishikimin tonë më të detajuar të Bitdefender para se të zbuloni se kush fiton luftën kundër malware në këtë krahasim të Bitdefender vs Windows Defender.

Vendosja e një luftë: Bitdefender vs Windows Defender

Me kërcënime të reja për teknologjinë tuaj që shfaqen çdo ditë, nuk mund të përballoni të zgjidhni një suitë antivirus që nuk ju ofron mbulimin më të mirë. Bitdefender është një opsion i paguar, me një listë të tipareve premium që përputhen, dhe është në krye të listës sonë të rekomandimeve. Windows Defender është falas, dhe kjo do të thotë se ka kufizime, të cilat do t’i zbatojmë.

Për t’ju dhënë kuptimin më të qartë se sa formohet një program antivirus ndaj tjetrit, ne do të testojmë Bitdefender dhe Windows Defender në pesë fusha. Do të fillojmë me veçori, përpara se të shqyrtojmë çmimet, mirëdashësinë ndaj përdoruesit, cilësinë e mbrojtjes që ju jepet dhe mbështetjen e klientit që ata ofrojnë.

Fituesi i secilit raund merr një pikë, dhe i pari që fiton tre pikë fiton në përgjithësi. Ne do ta mbledhim secilën pjesë me një përmbledhje dhe do t’i shpjegojmë zgjedhjet tona, atëherë do t’i mirëpresim mendimet tuaja në komente.

Features

Pavarësisht nëse po paguani për një antivirus ose po zgjedh një alternativë falas, do të duhet të dini nëse tiparet janë të mjaftueshme për t’ju mbajtur të sigurt. Duke pasur parasysh këtë, ne po shohim se çfarë u ofrojnë Bitdefender dhe Windows Defender përdoruesve të tyre.

Bitdefender

Përdoruesit e Windows janë fituesit e çmimit, sepse ata fitojnë “mbrojtjen e të dhënave në kohë reale” dhe “mbrojtjen e përparuar të kërcënimit” të Bitdefender, si pjesë e çdo pakete. Kjo do të thotë se do t’ju mbrojë nga të gjitha llojet e malware, madje edhe llojet më të ndërlikuara.

BitDefender-Features

Shumica e paketave Bitdefender përfshijnë mbrojtje kundër sulmuesve në internet që përfitojnë nga mikrofoni ose kamera juaj e internetit, me kufizime për të dy. Bitdefender është një nga rekomandimet tona kryesore në lidhje me atë se si të siguroni kamera tuaj në internet kundër këtyre llojeve të kërcënimeve.

Zbulimi i kërcënimit të Bitdefender shkon edhe më tej, me softuer dhe skanues të cenueshmërisë WiFi. Ju gjithashtu keni përfshirë një mur zjarri për t’u mbrojtur nga kërcënimet e jashtme.

Nëse shqetësoheni për blerjen në internet, ju mund të përfitoni nga Bitdefender Safepay, i cili ju lejon të shfletoni në internet në një mjedis të sigurt. Ju mund ta përdorni atë për çdo faqe në internet, por Bitdefender do t’ju paralajmërojë të kaloni në Safepay nëse vëreni se po përpiqeni të bëni një pagesë pa të.

Safepay punon mirë me VPN të kufizuar të Bitdefender, veçanërisht nëse nuk jeni të vetëdijshëm për rreziqet e WiFi publik dhe ju rrezikoni të dhënat tuaja në një rrjet të hapur WiFi. Ju merrni një kompensim ditor për të dhëna, por kjo përfshihet në 200MB. Nëse mbrojtja e VPN është e rëndësishme, do të dëshironi të kombinoni Bitdefender me një ofrues të VPN si ExpressVPN (shiko shqyrtimin tonë ExpressVPN).

Bitdefender vjen me një menaxher të fjalëkalimeve për të mbrojtur të dhënat tuaja më të ndjeshme, që është një shtesë e këndshme. Basicshtë themelore dhe dritë në karakteristikat, por siç do ta shihni në rishikimin tonë në Blur, kjo nuk do të bëjë domosdoshmërisht një menaxher të keq të fjalëkalimit, veçanërisht nëse thjesht doni ta vendosni atë dhe ta harroni. Sidoqoftë, me siguri do ju rekomandojmë Dashlane (shih rishikimin tonë të Dashlane) para së gjithash. 

Duke pasur parasysh rrezikun nga ransomware, është mirë të shihni se Bitdefender parandalon ndryshimet e skedarëve në skedarët tuaj më të ndjeshëm dhe ofron kriptim gjithëpërfshirës të skedarëve për të mbyllur çdo dokument kritik. Ekziston gjithashtu një copëzues i zoti i skedarëve që fshin cilindo nga skedarët tuaj.

Shtë e rëndësishme të theksohet se, ndërsa shumica e këtyre karakteristikave janë standarde për përdoruesit e Windows me paketën më themelore të Sigurisë së Internetit Bitdefender, do të duhet të zgjidhni një nga planet me shumë funksione të Bitdefender, si Total Security, për të siguruar pajisjen tuaj Mac ose Android.

Në përgjithësi, Bitdefender ka një nga grupet më të gjithanshme të veçorive që kemi parë në cilindo prej rishikimeve tona antivirus.

Windows Defender

Windows Defender është opsioni antivirus falas dhe i parazgjedhur për shumicën e përdoruesve të Windows, dhe ai vjen si pjesë e vetë Windows. Në varësi të versionit tuaj specifik të Windows 10, Windows Defender mund të ketë gjithashtu emrin Windows Security ose Windows Defender Security.

Windows Defender-Features

Kjo mbrojtje do të fiket vetë dhe do të lejojë që një konkurrues, si Bitdefender, të marrë përsipër sapo të instalohet. Sapo të hiqet, Windows Defender riaktivizon mbrojtjen e vet.

Në thelbin e saj, Windows Defender është një skanues tipik antivirus. Ju mund të ekzekutoni një skanim të shpejtë për të kërkuar ndonjë kërcënim të menjëhershëm, por gjithashtu lejon skanimin në shënjestër të dosjeve ose disqet e veçantë, përveç një skanimi më të plotë të sistemit tuaj.

Windows Defender përfshin mbrojtje në internet, falë SmartScreen, mbrojtjes kundër phishing dhe anti-malware të Windows. Kjo vjen e para-ndërtuar në Microsoft Edge dhe së shpejti do të jetë në dispozicion për përdoruesit e Google Chrome me shtrirjen e Mbrojtjes së Shfletuesit Windows Defender. Kjo do ta bëjë Chrome – zgjedhja jonë si shfletuesi më i sigurt i uebit – edhe më i sigurt për t’u përdorur.

SmartScreen shfrytëzon përvojën e gjerë të Microsoft me kompjuterin cloud, duke përdorur një bazë të dhënash të gjerë të kërcënimeve të bazuara në cloud për të ofruar mbrojtje sa më të gjerë të mundshme. Windows Defender gjithashtu ofron mbrojtje gjatë gjithë orës për të parandaluar instalimet e malware, si dhe mbrojtje të ngatërruesve për të mbyllur çdo cilësim kritik.

Mbrojtësi gjithashtu përfshin mbrojtje specifike kundër ransomware. Si parazgjedhje, Ai do të mbrojë disa dosje, si dosjen tuaj të dokumenteve, por mund ta rregulloni për të mbrojtur çdo dosje që dëshironi. Do t’i kopjojë automatikisht këto skedarë në llogarinë tuaj OneDrive (shikoni rishikimin tonë të OneDrive).

Ekziston një mur i zjarrit të rrjetit dhe të sistemit si pjesë e mbrojtjes së Windows Defender, me cilësime të personalizueshme bazuar në atë lloj të rrjetit që përdorni.

Windows Defender nuk i ofron të gjitha stërvitjet, si Bitdefender, por ofron një alternative të fortë për një suitë antivirus të palëve të treta. Sidoqoftë, një gjë e qartë për të theksuar është në emër. Windows Defender është një komponent i Windows 10 dhe nuk mund të instalohet në pajisjet e tjera.

Një mendim i rrumbullakët

Do të ishte e padrejtë të krahasosh Windows Defender me Bitdefender disa vjet më parë, por Microsoft ka zgjeruar dhe përmirësuar karakteristikat e veta antivirus me hapa të mëdhenj. 

Windows Defender përpiqet të jetë një suitë e gjithanshme e sigurisë, dhe e bën atë mirë me mbrojtjen e ransomware dhe një firewall. E vërteta e thjeshtë është se Bitdefender ofron më shumë, edhe nëse duhet të paguani për të.

Fituesi i Raundit Një: Bitdefender

Çmimeve

Zhvilluesit e antivirusit dëshirojnë të ofrojnë disa plane çmimesh, duke mbyllur disa veçori prapa kostove më të larta. Bitdefender nuk është ndryshe, duke ofruar disa plane, megjithëse me zbritje veçanërisht të mira për klientët e rinj. Le të shohim se si Bitdefender dhe Windows Defender krahasohen në një betejë çmimi.

Bitdefender

Bitdefender ofron katër plane çmimesh, por secila vjen me çmime të ndryshme në varësi të numrit të pajisjeve që dëshironi të mbuloni ose gjatësisë së mbulimit.

Duke parë së pari numrin e pajisjeve që dëshironi të mbuloni, klientët e rinj mund të fitojnë zbritje të mëdha në koston e Bitdefender duke zgjedhur një plan që mbulon tre pajisje. Ju mund të blini plane që mbulojnë nga një deri në 15 pajisje, megjithëse disa nga këto janë specifike për plane të caktuara dhe vijnë pa zbritje.

Plani më i lirë që ofron Bitdefender është Antivirus Plus. Mbulimi varion nga një deri në 10 pajisje, për një deri në tre vjet. Veçantitë e zbritjes do të thotë që klientët e rinj me siguri do të zbulojnë se abonimi më i lirë është deri në tre pajisje, sesa një.

Bitdefender përjashton disa karakteristika, si kriptimi i skedarëve dhe një mur i zjarrit në rrjet, nga Antivirus Plus, por ju do të keni mbrojtje të plotë antivirus, si dhe Safepay dhe disa shtesa të tjera. ’Shtë në dispozicion vetëm për përdoruesit e Windows, megjithatë, siç është Internet Security, paketa tjetër e Bitdefender.

Siguria në Internet përfshin gjithçka që Bitdefender ka për të ofruar, duke munguar vetëm mbrojtja kundër vjedhjes dhe “OneClick Optimizer” që do të gjesh në planin më të shtrenjtë të Sigurisë Gjithsej. 

Total Security vjen me mbulim deri në pesë ose 10 pajisje, si dhe mbështetje për Mac dhe për sistemet e funksionimit celular si Android. Pavarësisht kostos së përparme, është një nga zgjedhjet tona kryesore si antivirusi më i mirë për Android dhe është vetëm 5 dollarë më i kushtueshëm se Siguria e Internetit për një vit të mbulimit dhe pesë pajisje.

Në krye është Pakist Family Bitdefender, i cili vjen me mbulim deri në 15 pajisje dhe të gjitha tiparet e Total Security, si dhe mbrojtje kundër vjedhjes, por do të paguani një premium shtesë për të.

Windows Defender

Ne do të dëshironim të flasim për paketat e ndryshme të çmimeve të Windows Defender, por nuk kemi nevojë. Totallyshtë plotësisht falas dhe vjen si pjesë e instalimit tuaj Windows 10 pa ndonjë kosto shtesë.

Nuk ka asnjë ndryshim në nivelin e mbrojtjes ose tipareve që do të keni në dispozicion. Kostoja e vetme, natyrisht, është për licencën tuaj të Windows 10, por kjo është për të gjithë sistemin tuaj operativ, sesa konkretisht Windows Defender.

Dy mendime të rrumbullakëta

Shtë pak e padrejtë të bëjmë një krahasim si ky midis softverit antivirus të paguar dhe të lirë, por ne do ta bëjmë gjithsesi. Duart poshtë, Windows Defender fiton këtë raund. 0.00 dollari është më i mirë se 59,99 dollarë në vit, në fund të fundit.

Fituesi i Raundit Dy: Windows Defender

Mirësia e përdoruesit

Nëse softveri antivirus nuk është miqësor, do të heqë dorë nga përdoruesi mesatar i kompjuterit. Ne do të testojmë dhe do të shohim se sa të lehtë do të përdoren edhe Bitdefender dhe Windows Defender.

Bitdefender

Instalimi dhe përdorimi i Bitdefender zgjat rreth 10 minuta. Instaluesi themelor kujdeset që të shkarkojë pjesën më të madhe të skedarëve tuaj të instalimit për ju dhe, përtej disa klikimeve për të përparuar, nuk kërkon shumë ndërveprim nga ju.

Bitdefender-Client

Pasi të instalohet, përdorimi i Bitdefender është mjaft i thjeshtë. Klienti kryesor përqendrohet në një pult, i cili ofron veprime të ndryshme tipike, si skanimi i shpejtë, për t’ju kursyer kohë. Fushat e tjera, si mbrojtja dhe intimiteti, janë në anën e majtë dhe ju japin mundësinë e përdorimit të plotë të veçorive tuaja.

Ju lehtë mund të rregulloni cilësimet duke klikuar “cilësimet” në këndin e poshtëm të majtë. Nëse nuk jeni të sigurt për ndonjë nga veçoritë ose cilësimet, mund të klikoni në shenjën e pyetjes sipër secilës zonë për këshilla të dobishme.

Përdoruesit profesionistë do të gëzojnë personalizimin, por fillestarët do të pëlqejnë qasjen pa duar që ju jep Bitdefender. Ka diçka për të gjithë, por nëse detyroheni të hapni dhe përdorni klientin, Bitdefender e bën gjetjen e rrugës suaj mjaft të thjeshtë.

Windows Defender

Microsoft ka bërë shumë përpjekje për ta bërë ndërfaqen e tyre Windows 10 sa më të thjeshtë për t’u përdorur, dhe Windows Defender nuk është ndryshe. Zakonisht mund ta gjesh si një ikonë të mburojës në shiritin e detyrave të Windows ose në zonën tënde të cilësimeve të Windows.

Windows Defender-Client

Seksioni “Siguria me një shikim” ju jep një përmbledhje të menjëhershme të mbrojtjes suaj të Windows Defender. Klikimi i ndonjë prej këtyre blloqeve, si “zbulimi i virusit dhe kërcënimit”, do t’ju çojë në zonën e cilësimeve për atë funksion.

Nuk ka lista të gjera të veçorive të komplikuara, dhe Windows Defender shpjegon ndonjë mundësi të paqartë. Pasi të jeni jashtë zonës kryesore, mund të lundroni nga shiriti i majtë, shumë si Bitdefender. 

Windows Defender aktivizohet si parazgjedhje kur filloni të ekzekutoni Windows, përveç nëse keni të instaluar një antivirus tjetër. Nëse instaloni një antivirus tjetër, Windows Defender do të çaktivizojë disa nga shërbimet e tij dhe do t’i japë vendin ofruesit tjetër për të parandaluar ndonjë konflikt.

Në përgjithësi, Windows Defender është miqësor për t’u përdorur. Do t’ju kërkojë kur të duhet një vendim në lidhje me diçka ose nëse ka ndonjë problem, por përndryshe do të funksionojë në sfond.

Rreth tre mendime

Të dy Bitdefender dhe Windows Defender ofrojnë klientë të dobishëm që edhe fillestarët do t’i gjenin miqësor. Pulti me qasje të lehtë në Bitdefender është pak më i mirë, megjithëse, veçanërisht pasi mund ta personalizoni. Për më tepër, ajo ofron një mundësi të skanimit të menjëhershëm. Për ato arsye, Bitdefender ngushtësisht fiton këtë raund.

Fituesi i Raundit të Tretë: Bitdefender

mbrojtje

Një antivirus nuk është asgjë pa ofruar mbrojtje të dobishme. Ne jemi duke përdorur raportet nga tre firma të testimit të sigurisë për të parë nëse Bitdefender apo Windows Defender është më i mirë për t’ju mbrojtur, dhe nëse do ta ngadalësojë kompjuterin tuaj në proces.

Bitdefender

Në provën maj-qershor 2023 të AV-TEST të Bitdefender, pati një rënie të vogël në rezultatet e mëparshme nga Mars-Prill, duke rënë në 97.1 përqind për mbrojtjen e përgjithshme të malware. Rezultati i përgjithshëm i mbrojtjes gjithashtu ra, nga 6 në 5.5.

Bitdefender-AVTest-19 qershor

Kjo rënie në pikët e mbrojtjes është zhgënjyese, dhe gjithashtu pati një rënie të përqindjeve të performancës (nga 14 në 19 përqind), megjithëse rezultati i përgjithshëm i performancës mbeti i njëjtë në 6.

Bitdefender shënoi më mirë me testimin nga testet e mbrojtjes shkurt-maj të AV-Comparatives. Bitdefender bllokoi 751 kërcënime me një normë prej 99.9 përqind të përgjithshëm – të mjaftueshme për të fituar rezultatin më të lartë të avancuar + të AV-Comparatives.

Ai gjithashtu mori rezultatin Advanced + për testimin e performancës në prill 2023, megjithëse ishte 11 nga 15 në një krahasim kundër softverit tjetër antivirus, bazuar në rezultatet e ndikimit. Kjo e vë atë në mënyrë të barabartë me programin antivirus, si Trend Micro Antivirus, pasi rishikimi ynë Trend Micro Antivirus mund të shpjegojë më tej.

Testimi MRG-Effitas kishte rezultate të patëmetë për Bitdefender, megjithatë. Nga 339 kërcënime, Bitdefender zbuloi të gjitha 339 në testimin e tij të spektrit të plotë në Q1 2023, duke fituar çmimin e tij të nivelit të lartë Niveli 1 i ifiedertifikuar – përputhet me Avira (shiko përshtypjen tonë Avira).

Windows Defender

Windows Defender kishte një rezultat të njëjtë përqindje me Bitdefender në testin e majit-qershor 2023 të AV-TEST në 97.1 përqind, por kishte një rezultat të përgjithshëm mbrojtjeje prej 6, duke tronditur rezultatin 5.5 të Bitdefender. Ai gjithashtu e mbajti këtë rezultat nga Mars-Prill 2023, ku gjithashtu mori një 6 nga 6. 

Windows Defender-AVTest-19 qershor

Rezultatet e AV-TEST nënkuptojnë se ajo njohu Windows Defender si një nga programet më të mirë antivirus për përdoruesit e shtëpisë në Windows, krahas Kaspersky, Norton dhe F-Secure.

Windows Defender bëri mjaft mirë në testin e Shkurt-maj 2023 të AV-Comparatives, duke bllokuar 749 kërcënime me një normë prej 99.8 përqind, vetëm 0,1 përqind më të ulët se rezultati i Bitdefender. Sidoqoftë më shqetësuese, ishte numri i dukshëm i pozitave false të zbuluar Windows Defender – 74 kundrejt dy për Bitdefender.

Kjo do të thotë që Windows Defender fitoi një çmim më të ulët “Advanced”, por AV-Comparatives vëren posaçërisht që kjo rezultat më i ulët është në pjesën e prapme të këtyre pozitave false.

MRG-Effitas ishte më i dashur për Microsoft-in, duke i dhënë asaj të njëjtin rezultat të ertifikuar të nivelit 1 që Bitdefender mori në testimin e saj Q1 2023. Nga të njëjtat 339 mostra, Windows Defender automatikisht bllokoi të gjitha.

Raundi i Katër Mendimeve

Bitdefender ka qenë gjithmonë një nga më të mirët për mbrojtje, por pa një rënie në disa nga rezultatet e tij më të fundit. Windows Defender po garon shumë me disa rezultate të shkëlqyera të performancës, por kaq shumë pozitive false nga AV-Comparatives tregon se ka akoma punë për të përsosur sistemet e zbulimit të Microsoft-it.

Duke pasur parasysh shumëllojshmërinë e pikëve nga të dy palët, është një barazim për Bitdefender dhe Microsoft këtu.

Fituesi i Raundit të Katër: barazim

mbështetje

Kur diçka nuk shkon mirë, do të dëshironi mbështetjen më të mirë që mund të merrni për antivirusin tuaj. Me këtë në mendje, ne po testojmë mbështetjen e klientit nga Microsoft dhe Bitdefender në këtë seksion.

Bitdefender

Bitdefender nuk ka kujdes për opsionet e tij të mbështetjes. Ju mund të telefononi një nga 16 linjat e ndryshme të mbështetjes në vende të ndryshme të globit, mund të dërgoni një email, ose mund të flisni me dikë në chat live..

Bitdefender-Site-Mbështetje

Bitdefender ofron mbështetje 24/7 për klientët, por ju jeni të lirë të përfitoni nga baza e tij e gjerë e njohurive si një alternative, me FAQ dhe udhëzues udhëzimesh për t’ju ndihmuar përmes problemeve më të dukshme. 

Ekziston gjithashtu një forum i komunitetit me seksione në anglisht dhe gjuhë të tjera që mbulojnë produkte të ndryshëm Bitdefender dhe çështje të zakonshme.

Windows Defender

Duke pasur parasysh që Bitdefender është një produkt me pagesë, është e drejtë të themi se po paguani për shërbimin e klientit premium. Windows Defender është falas, kështu që ofrohet pak më pak.

Windows Defender-Site-Mbështetje

Ekziston një forum i “përgjigjeve” të komunitetit, ku mund të bëni pyetje në lidhje me Windows Defender, por ky forum është për përdoruesit e përgjithshëm të Windows. Ekzistojnë gjithashtu udhëzues dhe artikuj të dobishëm se si të azhurnoni pajisjen tuaj dhe të punoni përmes disa çështjeve të zakonshme.

Nëse keni nevojë për mbështetje, mund të blini Mbështetje Teknike të Windows Premium, i cili kushton 49 dollarë në vit për telefonin e Windows dhe mbështetjen online.

Ekziston edhe aplikacioni “merrni ndihmë” – i përfshirë si pjesë e Windows – që ju lejon të flisni me një agjent mbështetës ose chatbot virtual, i cili mund t’ju ndihmojë t’ju drejtojë për përgjigje të dukshme. Duke pasur parasysh numrin e madh të përdoruesve të Windows, megjithatë ka të ngjarë që ju do të duhet të paguani mbështetje nëse keni nevojë për ndihmë kritike.

Rreth pesë mendime

Abonimet në Bitdefender vijnë me paketa premium mbështetëse, por Windows nuk do. Nëse doni të njëjtin nivel mbështetjeje, do të duhet të paguani Microsoft për privilegjin. Duke pasur parasysh koston 49,99 $, ju gjithashtu mund të përfundoni blerjen e Bitdefender sidoqoftë.

Fituesi i Raundit të Pestë: Bitdefender

Mendimet përfundimtare

Windows Defender është antivirus i parazgjedhur në makinat e Windows, kështu që nuk është e padrejtë të bëni një krahasim midis tij dhe një alternative, siç është Bitdefender. Microsoft ka bërë mirë që ta shndërrojë atë që më parë ishte një suitë mbrojtëse shumë themelore në një nga më të mirat, të paktën sipas AV-TEST.

Për të gjitha pozitivet, sidoqoftë, Windows Defender thjesht nuk është mbrojtje premium antivirus. Bitdefender ju ofron më shumë veçori dhe një klient paksa më të lehtë për t’u përdorur, si dhe mbështetje shumë më të mirë të klientit.

Fituesi: Bitdefender

Kjo është arsyeja pse Bitdefender nuk do të rrëzohet, është kurora si suita jonë e preferuar antivirus, por mund të gjesh një nga alternativat në seksionin e artikujve antivirusë që të përshtatet më mirë me nevojat tuaja. 

A e përdorni Bitdefender, apo po i lini gjërat Microsoft-it? Na tregoni se çfarë mendoni në seksionin e komenteve më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.