Softueri më i mirë antivirus 2023

Mirësevini në udhëzuesin e Cloudward.net për programin më të mirë antivirus. Ne do t’ju ndjekim kremrat e korrjeve që kemi gjetur përgjatë rishikimeve tona antivirus, si dhe t’ju informojmë se çfarë bën një antivirus për t’ju mbrojtur dhe masat paraprake që mund të merrni jashtë një skanimi normal.

Ne do të krahasojmë programet antivirus për pesë raunde: karakteristika, çmime, mirëdashësi ndaj përdoruesit, mbrojtje dhe mbështetje. Tre programe do të renditen për secilin dhe, në fund, ne do të shpallim një fitues të përgjithshëm.

Para se të hyjmë në raunde, ne do të përcaktojmë se çfarë është një antivirus për vitin 2023, të kalojmë mbi llojet themelore të malware dhe si të identifikoni nëse ato janë në makinën tuaj, dhe të peshoni të mirat dhe të mirat e programe antivirus falas.

Më shumë për:

 • Softueri më i sigurt antivirus 2023
 • Softueri më i mirë antivirus falas për vitin 2023
 • Antivirusi më i mirë për Android 2023

Përcaktimi i antivirusit në vitin 2023

Shumica e njerëzve që kanë kaluar kohë rreth një kompjuteri mund të japin një përcaktim themelor të antivirusit. E thënë thjesht, mbron kompjuterin tuaj kundër viruseve. Ndërsa është akoma e vërtetë, antiviruset siç i njohim sot përshkruhen më mirë si antimalware.

Malware është një term ombrellë për softverët me qëllim të keq. Viruset janë në listë, por

 programet janë rritur me kalimin e viteve për të akomoduar një grup kërcënimesh më të larmishëm, jo ​​të gjitha jetojnë në desktopin tuaj.

Shumë programe antivirus tani vijnë si suita sigurie premium, duke përfshirë mbrojtjen për shumë makina, sisteme operative dhe pajisje mobile. Masat e rritura të sigurisë si mbrojtja e vjedhjes së identitetit dhe enkriptimi i skedarëve janë gjithashtu të zakonshme gjithashtu.

Ndërfaqja e Sigurisë Panda

Antiviruset nuk janë aq reaktive si dikur. Ata janë duke kërkuar për malware para se të mund të infektojnë kompjuterin tuaj. Një mënyrë tipike që realizohet është përdorimi i monitorimit të sjelljes dhe mësimit të makinerisë.

Antiviruset më të mirë mund të identifikojnë kërcënimet që nuk njihen duke mësuar sjelljen e malware të hasur më parë dhe duke e aplikuar atë në programin e ri. Kjo u mundëson atyre të zbulojnë dhe heqin malware të ri nga makina juaj, edhe nëse baza e të dhënave të malware të njohur nuk e përfshin atë.

Ky mësim shtrihet në shfletuesin tuaj, ku ka një thesar të malware-ve vetëm që presin që ta shkarkoni. Shfletuesit janë marrë më mirë për sigurinë e integruar, veçanërisht Google Chrome, por një antivirus i dedikuar mund të largojë sulme që ata mund të mos i zbulojnë.

Para se të kalojmë në listën tonë, le të përcaktojmë malware të zakonshëm që mund të hasësh dhe si të kuptosh nëse je infektuar tashmë.

Llojet dhe sulmet e malware

Virus-Virus

Ka shumë forma të malware dhe ne nuk mund t’i mbulojmë secili këtu. Programuesit dinakë shkruajnë çdo ditë malware të rinj për shfrytëzime të reja. Sidoqoftë, ka arkitipe të gjera për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm.

adware

Një nga llojet më të zakonshëm të malware, adware është ndërtuar për të kandiduar nën radarin e atyre që nuk e kërkojnë atë. Në shumicën e rasteve, motori juaj i kërkimit do të ndryshohet, më shumë reklama do të shfaqen në faqet e internetit që vizitoni dhe, në disa raste, do të ketë reklama në desktopin tuaj.

Zakonisht, ju merrni adware si një shtesë e paketuar e softuerit falas. Shumë përdorues klikojnë përmes instaluesve pa një mendim të dytë dhe se si zvarritet. Sigurohuni që jeni vigjilentë me instaluesit dhe zgjidhni kutitë që kërkojnë të instalojnë softuer shtesë.

Theështja e ndërlikuar është se nuk është e paligjshme ose gjithnjë me qëllim të keq. Në shumë raste, përdoruesi hap një shfletues “të sigurt” të krijuar për të sjellë dollarë reklamash për këdo që e ka shkruar programin. Edhe nëse softveri është i vështirë për tu hequr, nuk po përpiqeni të vidhni asgjë nga ju. Gjëja më e rëndësishme për të mbrojtur veten kundër këtij lloji të malware është t’i kushtoni vëmendje instaluesve.

Bots dhe shishe

Bots janë me qëllim të keq. Ata janë të dizajnuar për të infiltruar kompjuterin tuaj, duke lejuar hakerin të kryejë veprime në kompjuterin tuaj nga distanca. Bots mund të zëvendësojnë veten si krimba dhe të përhapen në makina të tjera si viruse.

Nuk është si Matrix, ku një haker tërheq një komandë të shpejtë dhe ju dërgon një mesazh, megjithëse. Nëse kompjuteri juaj ka një bot, ka të ngjarë të jetë pjesë e një botnet, makineritë skllevër që përdoren më shpesh për sulmet DDoS.

Të gjitha botët në një botnet i bëjnë thirrje makinerive pritëse të kryejnë një veprim menjëherë, zakonisht për të rrëzuar një server në internet dhe për të zbritur një sit. Ajo që është e frikshme për botnets është që ju mund të jeni pjesë e një pa ndonjë indikacion domethënës, veçanërisht nëse keni përdorur një shërbim të malafide si Hola VPN.

Keylogger

Një program malware, i vetë-sqaruar, por i keq, i keq i ruan të gjitha tastet e bëra në makinën pritëse. Shumica e antivirusëve mund të zbulojnë keyloggers pasi ato janë një proces i rrjedhshëm në mënyrë aktive, por ka mënyra të tjera për të mbrojtur veten.

Ju mund të përdorni një tastierë në ekran kur futni të dhëna të ndjeshme, por ne ju rekomandojmë të përdorni një menaxher të fjalëkalimit nga lista më e mirë e menaxherit të fjalëkalimeve. Jo vetëm që nuk do të prekni tastierën tuaj, por do të kurseni kohë për të hyrë në faqet e internetit.

ransomware

Ransomware kodon të dhëna në makinat tuaja dhe i mban peng deri sa të paguani një shpërblim. Dokumentet, media dhe më shumë do të fërgohen derisa të paraqiteni para për ta kthyer atë.

Për dallim nga malware të tjerë, do të dini nëse është në makinën tuaj. Sulmuesi do t’ju njoftojë me udhëzimet se si të dërgoni pagesa dhe të zhbllokoni të dhënat tuaja. Zakonisht, ju do të duhet të paguani duke përdorur cryptocurrency në mënyrë që sulmuesi të mund të qëndrojë anonim.

Ransomware të tjerë janë më dinakë. Scareware, për shembull, do të paraqesë si një antivirus duke pretenduar se ka zbuluar çështje të panumërta në kompjuterin tuaj. Viruset e ekranit të bllokuar do të ngarkojnë një uebsajt të rremë, zakonisht një qeveri tallëse ose agjenci të kartave të kreditit, dhe kërkojnë pagesa para se të hyni në makinën tuaj.

Pavarësisht se në çfarë forme hyn, mos e paguani si shpërblim. Personi tashmë doli nga rruga e tij për të vidhosur kompjuterin tuaj, kështu që ata ndoshta nuk do t’i kthejnë skedarët. Mënyra më e mirë për të hequr ransomware është të kthehet në një pikë të rivendosjes së sistemit në Windows dhe të ekzekutoni një skanim UEFI.

Ju gjithashtu mund të anashkaloni të gjithë çështjen dhe të formatoni hard drive tuaj, por duhet ta keni atë të mbështetur. Shikoni përmbledhjen tonë për ruajtjen më të mirë të cloud dhe ofruesit më të mirë në internet rezervë për të kuptuar se si ta bëni atë më së miri.

rootkit

Një rootkit është i ngjashëm me një bot, por, ndryshe nga botnets, më shumë të interesuar për të infektuar një makinë të vetme. Seti i mjeteve të softuerit i jep një përdorim të paautorizuar përdoruesit në makinerinë në distancë, duke u mundësuar atyre që të ekzekutojnë skedarë dhe të ndryshojnë konfigurimin e sistemit.

Për shkak se rrënjët e rrënjës janë kaq të thella, ato janë të vështira për tu zbuluar dhe hequr. Duhet kohë për të fituar atë nivel të qasjes, megjithatë, kështu që shumica e antivirusëve duhet të zbulojnë dhe heqin rootkits pasi po fitojnë lejet e përdoruesit.

Në rast se ju tashmë keni një rootkit dhe nuk është i lëvizshëm duke përdorur një skanim në desktop, opsioni më i mirë është ekzekutimi i një skanimi UEFI për ta shuar atë përpara se të ngarkojë sistemin tuaj operativ.

Spyware

Spyware është i ndërlikuar sepse nuk është i paligjshëm ose me qëllim të keq. Softwareshtë softuer i dizajnuar për të spiunuar ju, duke mbledhur të dhëna në lidhje me zgjedhjet tuaja të shfletimit, vendime për blerjen dhe më shumë. Në shumicën e rasteve, është një mënyrë për të shitur informacion për tregtarët. Një shembull i fundit, Red Shell, kaloi nëpër shumë lojëra kompjuterike, duke shkaktuar polemikë në komunitetin e lojrave.

Spyware si ai është futur nga zhvilluesit e softuerit me qëllim, por nuk është gjithmonë kështu. Ndonjëherë është një mënyrë për të kapur ekranin tuaj, për të regjistruar të dhëna të ndjeshme për hyrje ose për të spiunuar në kamerat për të shikuar Toms.

Fatmirësisht, është e lehtë për tu zbuluar dhe hequr. Shumë antiviruse moderne përfshijnë mbrojtjen e kamerave, si dhe bllokojnë hyrjen në të gjitha programet nëse nuk e lejoni.

trojan

Trojan-Virus

Ashtu si kali i Trojanit, ky lloj malware paraqet veten si diçka të dobishme, por mban brenda një ngarkese të dëmshme. Vetëm një trojan nuk është malware, sidoqoftë, gjithçka që është brenda tij.

Shtë një nga mënyrat më të zakonshme për të shpërndarë malware në një makinë. Shtë gjithashtu një nga më të rrezikshmet, sepse përdoret për të ofruar keyloggers, ransomware, rootkits dhe më shumë. Trojans janë ndër të parat gjëra që antiviruset kërkojnë.

Mënyra më e mirë për të shmangur një trojan është të mos shkarkoni asgjë të diskutueshme. Ju duhet të shikoni për gjëra të tilla si konvertuesit PDF falas dhe antivirus të rremë, veçanërisht. Në raste më me qëllim të keq, shkarkimet tërheqin detyrën e dyfishtë, duke instaluar një trojan dhe adware në kompjuterin tuaj në të njëjtën ekzekutueshëm.

Virus

Një nga kërcënimet më të hershme dhe më të fuqishme për kompjuterët, viruset kanë qenë për një kohë të gjatë, të paktën për aq kohë sa të krijojnë termin “antivirus”. Ata shikojnë të riprodhohen sa më shpejtë që të jetë e mundur, duke infektuar makinën tuaj dhe çfarëdo që kontaktoni.

Aspekti më i frikshëm i viruseve është se sa shpejt ato mund të përhapet dhe të shkaktojnë shkatërrim. Ata janë përdorur për të vjedhur ose korruptuar sasi të mëdha të të dhënave, shpesh duke ngadalësuar makinën tuaj në një zvarritje duke ngrënë burimet e sistemit.

Fatmirësisht, viruset janë më pak të zakonshëm sesa dikur, pasi antiviruset janë bërë më të sofistikuar. Malware të tjerë kanë zënë vendin e tyre, megjithëkëtë, veçanërisht ransomware dhe bots.

phishing

Ndërsa nuk është teknikisht një formë e malware, phishing është një kërcënim i fuqishëm për sigurinë në internet. Ju jeni kontaktuar me email, telefon ose tekst nga dikush që paraqet si një institucion të ligjshëm duke ju kërkuar të ofroni një informacion të ndjeshëm. Zakonisht, është një bankë, kompani sigurimesh ose agjensi krediti.

Qëllimi është të joshësh një përdorues të klikojë një URL të infektuar, zakonisht një portal pagese tallëse dhe të futësh informacione të tilla si një emër përdoruesi dhe fjalëkalim. Gjatë testimit tonë antivirus, ne pamë banka, PayPal dhe agjencitë e sigurimeve të imituara.

Faqet e faqeve të phishing ndryshojnë vazhdimisht, shpesh duke qëndruar lart për një ditë ose më pak, duke mbledhur të dhëna dhe duke shkuar jashtë linje. Linja e parë e mbrojtjes është respektimi i dosjes tuaj spam dhe mos shpërndarja e informacionit pa kredencialet. Sigurohuni që kur po hyni në një informacion të ndjeshëm, kontrolloni dyfish URL-në në të cilën jeni.

  Zgjatjet më të mira të sigurisë së shfletuesit: Surf Secure në vitin 2023

Si të identifikoni malware

Shumica e malware ka për qëllim të jetojnë të pazbuluar në kompjuterin tuaj për aq kohë sa të jetë e mundur. Ka skema të tjera, të tilla si ransomware, që bëjnë të njohur praninë e tyre. Përveq atyre, varet nga ju që të dini nëse keni ndonjë malware.

Pasi të shkarkoni një antivirus nga lista jonë dhe të ekzekutoni një skanim, do të dini nëse ka ndonjë malware në kompjuterin tuaj, por ka shenja për të kërkuar më parë.

E para është performanca e ngadaltë. Malware përtyp shpejt përmes burimeve të sistemit, shpesh sepse programet shkruhen me ngut pa optimizuar. Nëse makina juaj funksionon më ngadalë se normalja, mund të keni malware.

CPU i lidhur

Në Windows, ju mund të përdorni menaxherin e detyrave për të parë detyrat aktive dhe përdorimin e burimeve. Shkoni në listë dhe shihni nëse ka procese aktive që kanë emra të çuditshëm ose nuk duket se janë të lidhur me ndonjë aplikacion. Nuk është një ide e mirë për t’i dhënë fund këtyre proceseve, megjithëse nuk do të hiqni malware dhe mund të jetë një proces i lidhur me një aplikim të ligjshëm.

Forma të tjera të malware, të tilla si bots, nuk mund të tregojnë shenja të të qenit në kompjuterin tuaj. Për shkak të kësaj, është më mirë të bëni shpesh një skanim të plotë me antivirusin tuaj, edhe nëse nuk vini re ngadalësim të sistemit ose procese aktive të çuditshme.

Antiviruse falas: E mira, e keqja & i shemtuari

Ndërsa zgjidhjet e paguara janë pothuajse gjithmonë më të mira, ekzistojnë antiviruse falas në treg. Ne mendojmë se ju nuk duhet të shkoni të pambrojtur vetëm sepse portofoli juaj nuk mund të mbështesë një plan të plotë, por ka të meta për ofertat falas.

Le të fillojmë me të mirën, sidoqoftë. Pika kryesore e shitjes për antiviruset falas është se, mirëpo, ato janë falas. Kompanitë si Avast, Malwarebytes, Avira dhe Norton kanë shtyrë antivirus falas për mbrojtje. Ju shkarkoni një instalues ​​dhe kjo është kjo, pa para të shpenzuara.

Ndërfaqja e Malwarebytes

Si çdo gjë që është falas, ka edhe kufizime. Ajo që po merrni është një version i zhveshur i softverit të paguar dhe kërkesa të vazhdueshme për të azhurnuar. Avira Free, për shembull, siguron vetëm skanim sipas kërkesës. Kompanitë pretendojnë se versionet e paguara dhe ato falas janë azhurnuar me nënshkrime të reja të malware, por ato jo gjithmonë janë bërë me të njëjtin ritëm.

Dallimi është i vogël, por antivirusët e paguar vendosin numra më të lartë të zbulimit sesa homologët e tyre falas. Duke supozuar se të dy aplikacionet janë azhurnuar me të njëjtat nënshkrime të malware, ne mund të hamendësojmë se ato azhurnime hapen së pari tek përdoruesit e paguar dhe së dyti në ato falas.

Koha është thelbësore për programet antivirus. Shfrytëzimet zero ditore janë sulme të kryera në të njëjtën ditë që shfrytëzimi bëhet i njohur. Ata me antiviruse falas janë më të prekshëm ndaj tyre. Produktet e paguara zakonisht përdorin monitorim më të sofistikuar të sjelljes për të zbuluar malware të ditës zero, ndërsa ato falas mbështeten në nënshkrimet e njohura të malware dhe metodat e zbulimit rudimentar.

Nëse është një sistem më i ndërlikuar i monitorimit të sjelljes apo azhurnimi më i shpejtë i nënshkrimit të malware është i parëndësishëm. Mesatarisht, antiviruset falas performojnë pak më keq sesa homologët e tyre të paguar. Megjithatë, është një diferencë e vogël që zgjidhjet e paguara ndonjëherë mundohen të justifikohen.

Hendeku vihet në karakteristikat që përqendrohen në përdorshmërinë ose mbrojtjen. Në listë, zakonisht do të merrni kontrollin e prindërve, mbrojtjen e ransomware-ve dhe opsionet e mbështetjes kur azhurnoni.

Kontrolli prindëror Sophos Home

Karakteristikat lehtësisht e tejkalojnë çmimin. Skanimi i makinerisë tuaj për malware mund të pastrojë mbetjet e tij, por mbrojtja nga vjedhjet e identitetit, ransomware dhe sulmet celular janë tiparet që merrni me antivirus të paguar.

Me pak fjalë, antiviruset e paguara janë më të mira se ato falas. Shkalla e zbulimit është e ngjashme, por tiparet shtesë të mbrojtjes dhe infrastruktura më e fuqishme e bëjnë azhurnimin të arsyeshëm. Sidoqoftë, mbrojtja falas është më e mirë sesa asnjë mbrojtje, prandaj sigurohuni që të lexoni përmes këtij udhëzuesi për rekomandimet tona mbi programin më të mirë antivirus falas..

Raundi i parë: Karakteristikat

Antiviruset janë më shumë sesa mbrojtje për PC-në tuaj. Planet themelore janë në dispozicion, por produkti kryesor ka evoluar nga një mjet i shërbimeve në një suitë premium sigurie. Raundi ynë i parë do të shikojë në karakteristikat që përmirësojnë sigurinë dhe përvojën tuaj pa grumbulluar burimet e sistemit ose rënë në sy ndërfaqen e përdoruesit.

Rrjetet virtuale private dhe mjetet e menaxhimit të fjalëkalimit nuk do të jenë ndër gjërat që konsiderojmë. Këto mjete janë bërë shtesa të zakonshme në suitat antivirus, por performojnë më keq sesa zgjedhjet më të mira të VPN-ve dhe menaxherët e fjalëkalimeve. Ne do të bëjmë një përjashtim nëse VPN i përfshirë ose menaxheri i fjalëkalimit mund të shkojë gishtërinjtë me majën e këmbëve me zgjedhjet tona kryesore në ato kategori.

Në vend të kësaj, ne po shohim veçori të tilla si një copëzues skedarësh, kontrolli prindëror dhe një shfletues i sigurt. Shumica e antivirusëve sigurojnë shfletuesin tuaj aktual, por ne po kërkojmë një aplikim shtesë që mbron pagesat në internet, bllokon reklamat dhe mban cookies të pastra.

Jashtë kësaj, tiparet janë specifike të produktit. Antivirusi Bitdefender përfshin profile për akordimin e skanimeve, për shembull, dhe AVG përfshin një provë falas të softuerit të tij TuneUp për të pastruar mbeturinat në kompjuterin tuaj. Karakteristika si këto ndihmojnë që antivirusët e caktuar të dalin nga të tjerët dhe do të përdoren si tiebreakers për produkte me grupe tipare të ngjashme.

Këtu janë gjërat që ne po kërkojmë në këtë raund:

 • Shredderi i skedarëve
 • Kontrolli prindëror
 • Shfletuesi i sigurt
 • Karakteristika shtesë

AVG

AVG ka një ofertë bujare falas me mbrojtje bazë malware, mbrojtje nga ransomware dhe më shumë. Karakteristika jonë e preferuar nga plani falas është Shfletuesi i Sigurt i AVG, një ndërfaqe Chromium me shtesa të para-instaluara si bllokues reklamash, pastrues cookie dhe menaxher fjalëkalimi.

Shfletuesi, i cili është i njëjtë me Shfletuesi i sigurt i Avast, dallon nga antivirusët e tjerë. Shtë një ndërfaqe e njohur që rrit shpejtësinë tuaj dhe ju mban të mbrojtur. Për aq kohë sa ju mund të shkoni pa integrimin në Google, Shfletuesi i Sigurt nuk është një opsion i keq.

Internet Security shton veçori të tilla si një firewall, mbrojtja e kamerave dhe kriptimi i skedarëve. Nga shumë, kriptimi i skedarëve është më i dobishmi, duke siguruar një shtresë shtesë sigurie kundër një shpërblyeseje të keqe.

Cilësimet e mbrojtjes AVG

Arsyeja pse AVG renditet e para në këtë raund është paketa e saj Ultimate, megjithëse. Securityshtë e Sigurimit të Internetit dhe AVG TuneUp të kombinuara. TuneUp është një mjet i shkëlqyer pastrimi që mund të menaxhojë skedarët me shumicë duke ngadalësuar performancën e makinës dhe për të rregulluar aplikacionet në sfond duke hogging burimet e sistemit. Kur testuam TuneUp, ajo pastroi mbi 12 GB disqet tona.

AVG i plotëson kriteret tona me kontrollin e prindërve, një shfletues të sigurt, një copëzues skedar dhe veçori shtesë siç janë TuneUp. Ekzistojnë një mori karakteristikash të tjera, të cilat mund t’i lexoni në rishikimin tonë të plotë të AVG.

Bitdefender

Antivirus Bitdefender është antivirusi ynë krahasues për veçoritë. Nëse nuk do të ishte për AVG TuneUp, lehtë do të zërë vendin e parë në këtë raund. Sidoqoftë, do të duhet të vendoset për të dytën. Mbërthen në thembra të AVG me profile të performancës, banking të sigurt në internet dhe Bitdefender Photon.

Ajo ka një sërë karakteristikash mbresëlënëse dhe plotëson bazën tonë të kontrollit prindëror, një copëzues skedarësh dhe një shfletues të sigurt, siç mund t’i lexoni në rishikimin tonë të Bitdefender. Ju merrni mbrojtjen e plotë të enkriptimit dhe ransomware, një monitor të kërcënimit të rrjetit, një filtër phishing dhe Anti-Vjedhje, një mjet që ndihmon në gjetjen e pajisjes tuaj nëse është e humbur ose e vjedhur.

BitDefender-profile-Cilësimet

Tipari ynë i preferuar është profilet e performancës, një ekskluzive për Bitdefender. Ju mund të vendosni që profilet të futen automatikisht kur kryhen veprime të caktuara ose janë nisur aplikacionet.

Bitdefender do të rrisë mbrojtjen është zona, shtypni njoftimet ose bëni gjithçka tjetër që ju nevojitet bazuar në atë që po bëni. Për shembull, një profil pune mund të rrisë mbrojtjen e postës elektronike dhe rrjetit ndërsa shtypni njoftimet e skanimit.

Një mënyrë tjetër për të rritur performancën është me Bitdefender Photon, i cili do të skanojë konfigurimin e pajisjeve tuaja kompjuterike dhe softuerëve dhe të zgjedh skanimet për atë konfigurim. Do të kurseni burime dhe do të përmirësoni shpejtësinë tuaj, në mënyrë që të vazhdoni të përdorni makinën tuaj ndërsa Bitdefender po skanon.

Kaspersky

Shumë antiviruse mund të marrin slot-in e tretë për këtë raund. ESET, Panda Security dhe Norton ishin pretendentë, por ne duhet t’ia japim Kaspersky për t’u përqëndruar në cilësi mbi sasi me karakteristikat e tij.

Përfshinë gjithçka që kërkojmë në këtë raund: një copëzues skedarësh, kontrollet prindërore dhe një shfletues të sigurt. 

Karakteristika të tjera të dukshme përfshijnë mbrojtjen e kamerave dhe një pastrues të intimitetit. Ai do të përfshijë sistemin tuaj për çdo të dhënë identifikuese dhe do ta pastrojë atë. Ndërsa pastruesi i intimitetit nuk do t’ju kursejë aq hapësirë ​​sa AVG TuneUp, do t’ju mbrojë nga vjedhjet e identitetit. Ju mund të lexoni këshillat tona për të parandaluar vjedhjen e identitetit për të mësuar më shumë mënyra për të mbrojtur veten.

Bllokuesi i gjurmuesve Kaspersky

Ju merrni para të sigurta, e cila është një mënyrë e sigurt për t’u marrë me transaksionet në internet, por Kaspersky mbron gjithashtu shfletuesin tuaj normal. Shfletimi Privat do të bllokojë përpjekjet për të mbledhur të dhëna nga analitika në internet në rrjetet sociale. Mund të lexoni më shumë rreth Shfletimit Privat dhe veçorive të tjera të Kaspersky në rishikimin tonë të Kaspersky Antivirus.

Raundi i dytë: .mimi

Si me të gjithë udhëzuesit tanë, ne shikuam çmimin pasi lidhet me vlerën. Për shembull, ne e vlerësojmë vazhdimisht ExpressVPN në krye të kategorisë së saj. Shtë e shtrenjtë, por justifikon çmimin e saj me një veçori të fortë për të cilën mund të lexoni në rishikimin tonë ExpressVPN.

Një shërbim nuk është i mirë thjesht sepse është i lirë, megjithatë, ne do të shikojmë çmimin dhe tiparin e vendosur në lidhje me njëri-tjetrin. Për shembull, F-Secure është më e shtrenjtë se McAfee Total Protection, por rezultatet e laboratorit e vlerësojnë atë më të lartë sesa konkurrenti i saj me mbrojtje të kuqe.

Jashtë vlerës së përgjithshme, ne jemi duke parë formacionin e planit. Kjo përfshin sa pajisje mund të jenë në një plan, cilat sisteme operative mbështet, etj Kaspersky Internet Security, një antivirus që jep rezultate të shkëlqyera laboratorike, është i kufizuar në pesë pajisje, gjë që e bën atë një shitje të vështirë për familjet.

Siç u përmend më lart, antiviruset me pagesë janë përgjithësisht më të mirë se sa homologët e tyre falas. Megjithatë, ka meritë për ofertat falas. Ne do të konsiderojmë nëse një antivirus ofron një plan falas si një faktor të vogël kur përcakton renditjen tonë.

Ja çfarë kërkojmë në këtë raund:

 • vlerë
 • Mbështetje e pajisjes
 • Mbështetje e sistemit operativ
 • Plan falas

Avast

Avast është antivirusi më i mirë i orientuar drejt vlerës. Oferta bujare falas dallohet dhe kostoja e ulët e Avast Pro është rreth gjysma e çmimit të antivirusëve të tjerë. Ndërsa karakteristikat janë të lehta, ajo ishte në gjendje të veçohej në rezultatet e laboratorit, siç mund të lexoni në rishikimin tonë të Avast Pro.

Sshtë dritë në karakteristikat kur krahasohet me një paketë sigurie siç është Bitdefender, por, me më pak se gjysmën e kostos, ju jeni akoma duke marrë shumë. Avast përfshin Shfletuesin e saj të Sigurt, i cili është i njëjti me Shfletuesin e Sigurt të AVG. Ka shtesa të tilla si një bllokues reklamash, pastrues cookie dhe më shumë, por i mungon integrimi i Google.

Karakteristika jonë e preferuar në Avast Free dhe Pro është Inspektori Wi-Fi. Do të skanojë të gjitha pajisjet e lidhura me rrjetin tuaj dhe do t’ju paralajmërojë për dobësitë. Kjo është veçanërisht e dobishme për përcaktimin e WiFi publik, por mund të përdoret për të identifikuar problemet në rrjetin tuaj të shtëpisë, gjithashtu.

Problemi i vetëm me Avast është se sistemet operative nuk mund të jenë të përziera. Edhe planet me shumë pajisje janë të kufizuara në PC. Ofertat Mac, Android dhe iOS janë falas ose të lira, megjithëse lehtësojnë dhimbjen e një plani vetëm të Windows.

Përkundër vlerës së Avast Pro, ka shumë veçori të tjera për të garantuar një azhurnim. Për shembull, Avast Ultimate nuk ka aq vlerë për një dollar sa ofertat e lira, por vjen me Avast SecureLine, një VPN çuditërisht e mirë për një produkt me pako. Ju mund të lexoni rishikimin tonë të Avast SecureLine për të mësuar më shumë rreth saj.

  Proxy Best Free of 2023: Rerouting Traffic Your Way, The Way Easy

Mbrojtja totale e McAfee

McAfee fitoi një rezultat “të mirë” në rishikimin tonë të Mbrojtjes totale të McAfee për shkak të performancës së dobët të desktopit për shkak të një numri të madh të pop-ups, por nuk ka mundësi më të mirë për një pajisje të lartë me një çmim të ulët.

Për më pak se 50 dollarë në vit, mund të mbroni deri në 10 pajisje me suita premium të McAfee. Ai mbështet Windows, macOS, Android dhe iOS dhe ju mund t’i sinkronizoni të gjitha në UI. Antivirusi është më i përshtatshmi për një familje që duhet të mbrojë shumë makina dhe t’i menaxhojë ato në një zonë të vetme.

Ju gjithashtu merrni shumë karakteristika. McAfee përfshin True Key, një program të mirëfilltë për menaxhimin e fjalëkalimit që nuk e bën atë në nivelin e Dashlane (lexoni rishikimin tonë të Dashlane). Si një softuer i bashkuar, megjithatë, është mirë. Ju merrni pesë licenca, të cilat, vetë, do të fitonin 99,99 $ çdo vit.

Karakteristika të tilla si shredderi i skedarëve dhe pastruesit të shfletuesit janë gjithashtu të mirëseardhura. Mbrojtja totale e McAfee është një mundësi e mirë e mesit të rrugës që nuk shkëlqen në asnjë zonë. Nëse po kërkoni të mbroni sa më shumë pajisje me çmimin më të ulët, është zgjedhja më e mirë.

Sophos Home

Për dallim nga shumë antiviruse, Sophos Home ka një skemë të thjeshtë çmimesh. Ekziston një variant falas dhe i paguar, si me pajisjet e larta, duke marrë parasysh koston e tyre. Plani falas mbron tre pajisje dhe mbrojtja e paguar 10, që është një vjedhje me vetëm 50 dollarë.

Ju nuk merrni shumë tipare në planin falas. Ju keni antivirusin themelor që mbron nga grupi standard i malware, duke përfshirë ransomware, kontrollet prindërore dhe menaxhimin në distancë për të kontrolluar të gjitha pajisjet tuaja.

Premium ia vlen të azhurnohet, megjithëse, me trefishimin e numrit të pajisjes dhe një mori karakteristikash të reja. Ju merrni mbrojtje nga kamera në internet dhe keylogger, heqje të avancuar e malware dhe mbrojtje bankare. Në 10 pajisje, kontrollet prindërore dhe menaxhimi i largët shkëlqejnë edhe më shumë.

Ne kemi rezervat tona për mbrojtjen, megjithëse, siç mund të lexoni në përmbledhjen tonë të Sophos Home. Akoma, për çmimin, është vlerë e shkëlqyeshme. Ju merrni mbështetje për shumë pajisje dhe mjaft karakteristika për rreth gjysmën e kostos së paketave të krahasueshme.

Raundi i tretë: Mirësia e përdoruesit

Shumica e antiviruseve janë të lehtë për t’u përdorur. Ekzistojnë përjashtime, por ata nuk kanë pasur shanse ta bëjnë këtë listë gjithsesi. Ne do të shqyrtojmë përdorueshmërinë e përgjithshme, por kujdesemi më shumë për opsionet dhe si shfaqen ato opsione.

Thelbi i çdo antivirusi, skanimi, është shqetësimi më i madh. Ne po kërkojmë shumë mënyra të skanimit dhe një mënyrë të thjeshtë për t’i kuptuar ato. Skanimet e synuara janë një domosdoshmëri dhe karakteristika të tilla si skanimi i tërheqjes dhe heqjes nga ESET janë të mirëseardhura.

Reagim të skanimit, ne po shohim performancën, të paktën nga provat tona. Ne jemi duke monitoruar përdorimin e CPU-së gjatë një skanimi pasi kjo është një nga mënyrat e pakta për të vlerësuar performancën jashtë vetëm të thuash një antivirus “është i ngadaltë”. Ashtu si me rezultatet e mbrojtjes, ne mbështetemi në laboratorët për testimin e performancës, të cilat do t’i adresojmë në raundin tjetër.

Performanca arrin jashtë skanimit, sidoqoftë. Panda Security, për shembull, ka një ndërfaqe tërheqëse që përpiqet shumë vështirë të paketojë veçoritë. Taksat e tij mbi burimet e sistemit madje sollën makinën tonë të fuqishme të provës në një zvarritje gjatë përdorimit, duke iu përgjigjur hyrjes së përdoruesit pak pasi ajo u fut.

Këtu janë gjërat që ne po kërkojmë në këtë raund:

 • Opsione skanimi
 • Mundësia e përdorimit të cilësimeve
 • Skanoni performancën
 • Performanca e punës

AVG

Ndërsa raundet e tjera janë afër, kjo nuk është. AVG zë vendin e parë me një mori zgjedhjesh dhe një mënyrë të thjeshtë për t’i kuptuar të gjitha. Instaluesi fillon personalizimin, duke ju dhënë mundësinë që të zgjidhni cilat përbërës mbrojtës të instaloni. Nëse mbrojtja e kamerave në internet nuk është shqetësuese për ju, për shembull, mund ta hiqni atë funksion.

Ne jemi veçanërisht të impresionuar nga mënyrat e skanimit. Ju keni gjashtë paracaktuar: një spastrim themelor, skanim të thellë, skanim në shënjestër, skanim të performancës, skanim boot dhe skanim USB. Ne na pëlqen që skanimi i synuar mund të synohet në skedarë specifikë dhe skanimet e performancës mund të rritin shpejtësinë tuaj me TuneUp. Skanimet e çizmave janë të dobishme, gjithashtu, veçanërisht nëse ransomware po ju bllokon nga makina juaj.

Mënyrat e skanimit AVG

Scando skanim, si dhe të gjithë përbërësit e tjerë, kanë cilësimet e veta. Ju mund të menaxhoni kohëzgjatjen e pop-up, të vendosni sesi AVG njeh llojet e skedarëve, të caktoni zonat e skanimit me porosi dhe shumë më tepër. Ju nuk duhet të ndryshoni asnjë prej këtyre cilësimeve, dhe kjo është ajo që e bën AVG kaq të fuqishëm. Kjo ju jep ato mundësi pa ndonjë presion për t’i ndryshuar ato.

AVG përmbledh kriteret tona me performancë të shkëlqyeshme. Ne kemi vërejtur, më së shumti, një rritje prej 5 përqind të përdorimit të CPU-së gjatë punës, kur bën një skanim të thellë. Performanca e papunë ishte e mirë, po ashtu, me ndërfaqen duke zhdukur.

Bitdefender

Bitdefender zë vendin e dytë në këtë raund për shkak të ndërfaqes së tij të personalizueshme. Ka module që mund të konfiguroni për të ndërtuar faqen e parë të UI në çfarëdo mënyre që ju dëshironi. Bitdefender i quan ato Aksione të Shpejta dhe na pëlqen që kjo ju lejon të përshtatni përvojën pa ndonjë hapësirë ​​të humbur.

Pjesa tjetër e cilësimeve tuaja janë në të katër skedat në menunë e majtë. Bitdefender përdor një plan urbanistik të ngjashëm me faqen kryesore dhe ju mund të klikoni në cilindo nga opsionet për të sjellë një menu të përparuar të cilësimeve.

Bitdefender-Interface

Ndërsa nuk është aq i thellë sa AVG, Bitdefender ka shumë fuqi të mbështjellë në një ndërfaqe intuitive. Nuk ka asnjë pyetje se ku është një cilësim ose veçori e veçantë dhe nëse ngelet, kalimi nëpër ndërfaqen e pllakave është i thjeshtë.

Ju gjithashtu merrni profile dhe Bitdefender Central, i cili është një UI në internet për menaxhimin e pajisjeve tuaja, vendosjen e kontrolleve prindërore dhe trajtimin e faturimit tuaj. Ndarja e këtyre pjesëve ndihmon për të mbajtur ndërfaqen në lidhje me mbrojtjen dhe shfletuesin me gjithçka tjetër.

Performanca është e mirë, por jo e shkëlqyeshme. Ka një rënie të vogël gjatë kryerjes së detyrave, të tilla si lëshimi i një uebsajti, ndërsa një skanim po funksionon. Megjithatë, në përgjithësi, ndërfaqja është e dobët dhe Bitdefender nuk kërkon shumë burime të sistemit.

ESET NOD32

NOD32 ka një ndërfaqe mashtruese të thjeshtë. Ekziston një ekran kryesor që tregon statusin e kompjuterit tuaj dhe gjashtë skedarë në të majtë për lundrim. Përkundër qasjes së gjerë të Bitdefender për skedimin, opsionet në ndërfaqen e ESET ju çojnë në veçori specifike siç janë skanimi ose azhurnimet.

Cilësimet e përparuara janë të fshehura. Ju mund t’i merrni me vete duke shkuar te “konfigurimi”, pastaj “rregullimi i përparuar”. Përmbytjet hapen atje me opsione për paraqitjen e mostrave, shkulje të motorit të zbulimit dhe vendosjen e mbrojtjes së rrjetit.

Ndërfaqja ESET NOD32

Këto cilësime nuk janë të vështira për tu lokalizuar, por ato janë varrosur sa duhet që një përdorues normal nuk do t’i gjejë ato kurrë. Kushdo që është i përshtatshëm për konfigurimin e softuerit për t’iu përshtatur nevojave të tij, do të gjejë një mori mjetesh, megjithëkëtë, të gjitha pa kompromentuar integritetin e ndërfaqes.

Mënyrat e skanimit janë gjithashtu të ngurta. Ekziston një skanim i plotë, skanim i heqshëm i mediave, skanim i shënjestruar dhe skanim UEFI. Ju gjithashtu mund të tërhiqni dhe lëshoni skedarë ose dosje në ndërfaqe për të filluar një skanim të synuar. Për të mësuar më shumë rreth parametrave të skanimit dhe çfarë tjetër duhet të ofrojë ESET, lexoni rishikimin tonë ESET NOD32.

Raundi i katërt: Mbrojtja

Antiviruset kanë për qëllim të mbrojnë dhe, si i tillë, kjo raund është më i rëndësishmi nga pesë. Ne do t’i krahasojmë testimet tona të bëra me rezultatet e laboratorit për të marrë një përmbledhje se sa mirë ju mbron një antivirus nga rryma e vazhdueshme e kërcënimeve në internet.

Së pari do të shikojmë në identifikimin dhe heqjen e softuerit përmes rezultateve të testimit. Skenari këtu është që një përdorues ka tashmë malware dhe i duhet një antivirus për ta gjetur dhe shkatërruar atë. Në shumicën e rasteve, do të njihet malware që është pjesë e bazës së të dhënave antivirus.

Malware me keq-ditë është shqetësimi tjetër. Ne do të kontrollojmë monitorimin e sjelljes së antivirusit dhe sa mirë ai identifikon malware, edhe nëse një nënshkrim nuk është gjeneruar për të. Ne gjithashtu do të shohim pozitive false, të cilat janë një pasojë e rastit e padëshiruar e monitorimit të sjelljes.

Jashtë heqjes së malware që është tashmë atje, ne do të kërkojmë masa proaktive të sigurisë, duke përfshirë ransomware, webcam dhe mbrojtje të shfletuesit. Ne gjithashtu do të testojmë skemat e phishing dhe do të vlerësojmë një aftësi antivirus për t’i identifikuar ato.

Ja çfarë kërkojmë në këtë raund:

 • Identifikimi dhe heqja e malware
 • Mbrojtje zero-ditore ndaj malware
 • Siguria proaktive
 • Performanca e phishing

Bitdefender

Bitdefender ishte antivirusi më i sigurt në provat tona të bëra. Ka marrë mjaft nyje nga laboratorët, gjithashtu, duke u renditur si një nga opsionet kryesore midis ofruesve të antivirusit. Analiza e Prillit e AV-Test e gjeti atë 100 përqind efektive kundër malware brenda dhe të egër, që rrah mesataren e industrisë 99.5 përqind.

Ishte gjithashtu një nga vetëm katër antiviruset për të fituar një certifikim të Nivelit 1 nga MRG Effitas. Analiza e spektrit të plotë Q1 2023 testoi 18 antiviruse me trojans, ransomware, backdoors, malware financiare dhe më shumë. Certifikimi do të thotë që Bitdefender ishte 100 përqind i suksesshëm në bllokimin e të gjitha 337 mostrave në këto rezultate të provës.

Bitdefender-blocked-Website

Në përputhje me kriteret tona, Bitdefender merr një mori masash mbrojtëse proaktive. Ju merrni mbrojtje të të dhënave në kohë reale, së bashku me monitorimin e kërcënimit të rrjetit, enkriptimin e skedarëve për të mbrojtur kundër ransomware dhe Anti-Mashtrim, një sistem filtrimi i dizajnuar për t’ju paralajmëruar në lidhje me faqet e internetit që mund të vjedhin informacionin tuaj.

Për probleme të thella, të tilla si rrënjët e rrënjës, Bitdefender përfshin Mënyrën e Shpëtimit. Për dallim nga një skanim normal UEFI, Bitdefender do të identifikojë rootkit dhe do të rindizë kompjuterin tuaj në Rescue Mode. Atje, ai mund të largojë siç duhet malware.

F-sigurtë

F-Secure performoi mirë në testimin e duarve tona dhe mori nota të larta nga laboratorët. Kontrolli i rregullave të veçorive të Organizatës për Standardet e Testimit Anti-Malware për antivirusin e desktopit dhe mostrat e tallen të Wicar u bllokuan të gjitha nga F-Secure. Megjithëse fillimisht dështoi një shkarkim me makinë, ai e hoqi skedarin menjëherë pas kësaj.

AV-Test e gjeti atë 100 përqind të efektshme kundër malware brenda dhe të sulmeve të ditës zero në analizën e majit dhe qershorit, mbi mesataren e industrisë 99.6 në atë kohë. AV-Krahasuesit e gjetën atë 100 përqind efektive edhe gjatë testeve të tij, të cilat edhe Bitdefender nuk ishte në gjendje t’i realizonte.

U bllokua faqja e internetit e F-Secure Antivirus

Po kështu, analiza e plotë e spektrit të plotë të MRG Effitas në Q1 2023 i dha asaj një certifikim të Nivelit 1, megjithëse testi u zhvillua me F-Secure Business.

F-Secure zë vendin e dytë për shkak të performancës së tij abmisale kur bëhet fjalë për pozitive false. AV-Krahasuesit, megjithë dëshmitarët e performancës së shkëlqyeshme, i dhanë asaj dy nga tre yje sepse ktheu 30 pozitive false nga 216 mostrat e përdorura në vlerësimin e Marsit.

Fatmirësisht, F-Secure thjesht nuk heq pozitat e rreme siç bëjnë antiviruset e tjerë. Për sa kohë që mund të merreni me kontributin e përdoruesit, F-Secure është ndër antiviruset më të sigurta në treg. Mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të F-Secure Antivirus.

Kaspersky

Kaspersky është një shitje e vështirë për mbrojtje, veçanërisht për lexuesit tanë amerikanë. Testimi i duarve tona tregoi rezultate të mira, por jo të shkëlqyera, dhe ka shqetësime për privatësinë me qeverinë ruse. Siç kemi thënë gjithmonë në rishikimet tona antivirus, ne mbështetemi në laboratorë për numra më të saktë dhe nuk ka asnjë mohim të rezultateve që Kaspersky merr.

  VPN më e mirë për Chromebooks: Mbajtja e thjeshtë në vitin 2023

AV-Test dhe AV-Krahasuesit e trajtuan mirë. AV-Test gjeti bllokim 100 përqind të malware të përhapur dhe zero në vlerësimin e tij të Prillit, i cili arriti në mesataren e 99.5 përqind të industrisë në atë kohë. AV-Krahasuesit morën numra të ngjashëm, me Kaspersky shënoi një mesatare bllokimi mesatar prej 99,7 përqind midis shkurtit dhe qershorit.

Kaspersky bllokoi faqen në internet

Kaspersky gjithashtu fitoi një certifikim të Nivelit 1 nga MRG Effitas në analizën e spektrit të plotë të Q1 2023 dhe kaloi në simulimin e ashpër bankar të MRG Effitas, një provë që dy të tretat e antivirusëve dështuan.

Masat proaktive të mbrojtjes gjithashtu. Kaspersky përfshin një mënyrë bankare të sigurt për të mbrojtur transaksionet në internet dhe kriptimin e plotë të skedarëve. Ka rezerva në lidhje me privatësinë, por Kaspersky vazhdimisht ka qenë në krye në rezultatet e laboratorit.

Raundi i Pestë: Mbështetje

Të gjithë programet kanë nevojë për mbështetje dhe kjo është fusha e fundit që ne do të kërkojmë për renditjen e softuerit më të mirë antivirus.

Së pari, ne do të vlerësojmë opsionet e mbështetjes direkte dhe kohën e përgjigjes. Mbështetja e postës elektronike është e mirë, por telefonia dhe biseda live janë më të mira. Antdo antivirus që ofron të tre merr pikë bonus për këtë raund.

Tjetra, ne jemi duke kontrolluar për mbështetje DIY. Të gjithë antiviruset që kemi testuar kanë një bazë të njohurive në një formë, megjithëse disa janë më të mirë se të tjerët. Udhëzimet video dhe një forum i komunitetit mund të bëjnë që një antivirus të dalë jashtë.

Unlshtë e pamundur që do t’ju duhet shumë mbështetje, por në rast se e bëni këtë, ne nuk duam që ajo të shtojë fyerje për dëmtimin. Ne po shqyrtojmë së fundmi përdorueshmërinë e përgjithshme të sistemit të mbështetjes, përfshirë navigimin e bazës së njohurive dhe gjetjen e opsioneve të mbështetjes direkte.

Ja çfarë kërkojmë në këtë raund:

 • Opsione të shumta mbështetjeje direkte
 • Mësime video
 • Forumi i komunitetit
 • Mbështetni përdorshmërinë

Bitdefender

Si me karakteristikat, Bitdefender është pikë referimi për mbështetje. Ju merrni gamën e plotë të opsioneve të kontaktit të drejtpërdrejtë, përfshirë emailin, bisedën live dhe telefonin, si dhe një bazë të njohurive, forumin e komunitetit dhe shumë video-si.

Baza e njohurive është e fortë, me artikuj që mbulojnë çdo produkt që ofron Bitdefender. Ndonjëherë, do të ketë një mësim shoqërues video, siç janë ato në artikuj që kryejnë instalimin. Temat janë rudimentare, por është gjithsesi një përfshirje e bukur për ata që mund të kenë probleme për të vendosur një antivirus.

Forumet janë në dispozicion në pesë gjuhë: anglisht, gjermanisht, frëngjisht, rumanisht dhe spanjisht. Forumi në anglisht është më aktiv, por ne na pëlqen që Bitdefender i intereson një audiencë më të madhe.

Kjo gjithashtu ju ndihmon të informoni për malware lokal nëse nuk jetoni në një vend që flet anglisht. Nëse, për shembull, ju jeni një folës anglez që jeton në Gjermani, mund të ketë ndonjë malware që është i përqendruar atje që forumi mund të ndihmojë në identifikimin e.

Ndihma telefonike është gjithashtu në dispozicion në shumë gjuhë, gjithashtu. Ekzistojnë numra të telefonit lokal për 16 vende dhe një linjë telefonike angleze 24/7 nëse bie jashtë atyre rajoneve.

Mikro Trendi

Trend Micro ka më të lehtë për të përdorur sistemin e mbështetjes që kemi parë për një antivirus. Ka një zonë të vetme për të kërkuar bazën e njohurive, për të marrë shkarkime, duke parë manuale dhe për të parë mësime video. Të gjitha rrugët e kontaktit të drejtpërdrejtë janë gjithashtu të mbuluara me bisedë të drejtpërdrejtë, telefon dhe mbështetje me email.

Baza e njohurive është e ndarë nga produkti, me një FAQ të shkurtër në krye, në mënyrë që të gjeni përgjigje të zakonshme. Në vend të faqeve të artikujve të veçantë, Trend Micro organizon këtë pjesë me përgjigje të kolapsueshme, duke e bërë një skanim të shpejtë shumë më të thjeshtë.

Forume Mikro Trendi

Udhëzuesit e produkteve dhe mësimet video përqendrohen më pak në zgjidhjen e problemeve dhe më shumë në vendosjen dhe përdorimin e Trend Micro. Ne na pëlqen ndarja pasi mund të skanoni bazën e njohurive nëse keni probleme ose hidheni në udhëzues nëse doni të mësoni më shumë rreth një veçorie të veçantë.

Tipari ynë i preferuar i mbështetjes është chat live. Trend Micro përdor Facebook-un me një përfaqësues të përkushtuar përkrahës të quajtur Vanessa. Ajo u përgjigjet pyetjeve nga e hëna deri të premten nga 2-11 p.m. PST dhe, ndryshe nga sistemet e tjera të bisedave të drejtpërdrejta, ju po flisni me një person të vërtetë. Lexoni rishikimin tonë Trend Micro Antivirus + për të mësuar më shumë.

McAfee ka mbështetje të mirë, por jo shumë të mirë. Ajo zë vendin e tretë në listën tonë për shkak të bazës së saj të fortë të njohurive dhe mjetit të dobishëm për zgjidhjen e problemeve.

Mund të kontaktoni McAfee gjatë bisedës live ose telefonit. Fatkeqësisht, nuk ka asnjë mbështetje në email. Edhe kështu, të dy opsionet rreth orës mjaftojnë. McAfee gjithashtu ka Virtual Assistant, një formë e bisedës live, që ju drejton drejt opsioneve DIY për çfarëdo pyetje që keni.

McAfee-Virtual Assistant-

Baza e njohurive është e shkëlqyeshme. Ndërsa gjetja e artikullit që ju nevojitet mund të jetë sherr, udhëzimi është i qartë. McAfee ka një listë të gjatë temash që fillojnë nga instalimi i softverit deri te zgjidhja e problemeve të tij.

Forumet janë në dispozicion nëse duhet të shkoni më thellë. Ata janë një bandë teknologjish që flasin për sigurinë dhe aq aktive sa merr çdo forum teknik. Ka seksione për mbështetjen themelore të produktit, por edhe fusha për të folur në lidhje me lajmet e sigurisë dhe malware të fundit.

Mjeti i zgjidhjes së problemeve do të ndihmojë në identifikimin e çështjeve në instalimin tuaj nëse keni probleme në ndërfaqen e McAfee. Sshtë një shtesë e vogël për të mbështetur, por një që antivirusët e tjerë nuk e kanë.

Programet më të mira antivirus

Ka shumë hapësirë ​​në krye kur bëhet fjalë për antivirus. Ofertat fantastike nga Kaspersky, Webroot, AVG dhe më shumë e bëjnë detyrën e shpalljes së një fituesi të vështirë. Megjithatë, ekziston një antivirus që e bëri rrugën e tij në katër raunde në këtë udhëzues, më shumë se çdo ofrues tjetër.

Nga ndërfaqja e tij e thjeshtë për t’u përdorur deri tek rezultati i shkëlqyeshëm i mbrojtjes, Bitdefender është programi më i mirë antivirus. Ne veçanërisht na pëlqejnë veprimet e shpejta që mund të konfiguroni në UI dhe Bitdefender Central, një ndërfaqe shfletuesi për menaxhimin e të gjitha pajisjeve tuaja.

Bitdefender i vetëm i rrumbullakët nuk mund ta fuste në çmim. Nuk është se Bitdefender është i shtrenjtë, por që formacioni i tij i planit është konfuz. Bitdefender Antivirus Plus dhe Internet Security janë në dispozicion për një deri në 10 pajisje, por të dyja janë vetëm me Windows. Për shkak të kësaj, ju jeni të detyruar të Sigurimit Gjithsej më të shtrenjtë nëse doni të mbroni shumë sisteme operative.

Përditësimi ia vlen, sidoqoftë. Bitdefender vendos standardin tonë për tiparet antivirus, që vijnë me kontrollet e prindërve, profilet për skanime të varura nga burimet, një shfletues të sigurt dhe një VPN të kufizuar. Duke marrë parasysh veçoritë, Siguria totale ia vlen, veçanërisht kur mund ta fitoni më lirë se konkurenca duke nënshkruar një plan shumë vjeçar.

Antivirusi më i mirë falas 

Kemi dy zgjedh për antivirusin më të mirë falas që ndodh nga e njëjta kompani. Avast fitoi AVG në 2016 për 1.3 miliardë dollarë. Të dy produktet ndajnë infrastrukturën e sigurisë Avast, por mbeten të pavarura për sa i përket tipareve.

Kushdo që i ka provuar të dy do ta dijë se nuk është plotësisht e vërtetë, megjithëse. Ndërfaqet janë bërë më të ngjashme gjatë dy viteve të fundit, aq sa ne mund të themi se ka pak dallim midis tyre.

Nëse do të duhej të zgjedhnim, dhe është me të vërtetë ndarja e qimeve, ne do të zgjedhim AVG si antivirusin më të mirë falas. Ne na pëlqen që janë opsionet e personalizimit gjatë instalimit dhe cilësimet e tij më shumë, përgjithësisht. Pika e vërtetë e shitjes është një provë 30-ditore e AVG TuneUp që pastroi mbi 12 GB mbeturina nga makina jonë gjatë testimit.

Logo AVG

Siç thamë edhe më lart, antiviruset e paguar janë më të sigurt mesatarisht sesa homologët e tyre falas. AVG dhe Avast janë bujarë në ofertat e tyre, aq sa një azhurnim në një nga paketat e niveleve të tyre premium tejkalon shpejt çmimin.

Dallimet midis AVG dhe Avast janë të vogla, kështu që sigurohuni që të provoni të dy të merrni një ndjenjë për të cilën ju përshtatet.

Opsione të tjera, të tilla si Bitdefender Free dhe Avira Free janë të mira, por ato ofrojnë të njëjtin numër karakteristikash si AVG ose Avast. Ndërsa janë më të mirë për sa i përket mbrojtjes, versionet e paguara të Bitdefender dhe Avira shkëlqejnë shumë më tepër sesa versionet falas. 

Antivirusi më i mirë për Android

Udhëzuesi ynë është përqendruar në antiviruset e desktopit, por gjithashtu duam të japim një nyje edhe ndaj pajisjeve mobile. Ne e pëlqejmë Avast Mobile Security si antivirusin më të mirë për Android, i cili është softuer falas që e mbështet veten me reklama jo ndërhyrëse.

Ai shkon përtej skanimeve me një bllokues të thirrjeve, firewall dhe mjet për rigjenerimin e pajisjes që gjurmon se ku është telefoni juaj nëse është i vjedhur dhe ju jep kontroll të largët mbi fshirjen e tij.

Nëse keni një plan Avast që mbështet Android, do të zhbllokoni tiparet e primit së bashku me heqjen e reklamave. Një veçori është mbyllja brenda aplikacionit, ku pajisja juaj do të kërkojë një PIN para se të hapni aplikacione. Malware nuk do të jetë në gjendje të hyjë në aplikacione, të tilla si bankar në celular ose PayPal, me të aktivizuar.

E vetmja pengesë është se është vetëm në Android. Për përdoruesit e iOS, ne rekomandojmë Bitdefender Mobile Security, një aplikacion i disponueshëm në iOS dhe Android. Paidshtë paguar, por një paketë premium Bitdefender e përfshin atë në çmim.

Mendimet përfundimtare

Ka shumë mundësi të shkëlqyera për antivirus. Disa janë më të mirë se të tjerët në fusha të veçanta, siç janë tiparet ose mbrojtja, por cilido prej opsioneve të paraqitura këtu do t’ju shërbejë mirë.

Bitdefender qëndron larg me listën e tij të fuqishme të veçorive, rezultate të shkëlqyera mbrojtjeje dhe mbështetje për pajisje të shumta në sisteme të ndryshme operative. UI është ndër më të mirat që kemi parë, gjithashtu, të ndihmuar nga Aksione të Shpejta për lundrim të lehtë.

AVG i jep Bitdefender një fitim për paratë e saj, megjithëse. Duke marrë parasysh koston e ulët të AVG dhe listën e madhe të karakteristikave të tij, është gjithashtu një opsion i mirë. Ndërfaqja është më e mirë se ajo e Bitdefender, të paktën në testimin tonë, por rezultatet e mbrojtjes nuk janë aq të mira.

Në përgjithësi, një pjesë e madhe e tij varet nga preferencat personale, prandaj sigurohuni që të na tregoni antivirusin tuaj të preferuar në komente. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Softuer më i mirë antivirus Pyetjet e bëra më shpesh

Cili është antivirusi më i mirë i Windows 10?

Bitdefender është softveri më i mirë antivirus për Windows 10. Me bollëkun e karakteristikave, ndërfaqen e lehtë për t’u përdorur dhe rezultate të shkëlqyera të mbrojtjes, është zgjedhja de fakto për të mbajtur të sigurt PC tuaj të Windows.

Cili është antivirusi më i mirë Mac?

Bitdefender është programi më i mirë antivirus për Mac. Ashtu si homologu i tij për kompjuter, aplikacioni macOS sjell mbrojtje të shkëlqyeshme dhe një listë të gjerë karakteristikash. Sidoqoftë, aplikacioni macOS krenohet me një ndërfaqe edhe më të lehtë për t’u përdorur që përputhet në mënyrë të përsosur me Apple OS.

Cili është Antivirus më i mirë Android?

Avast siguron mbrojtjen më gjithëpërfshirëse të malware për Android, duke përfshirë një skanues, bllokues të thirrjeve, firewall dhe mjet anti-vjedhje. Aplikacioni mbështetet nga reklama, por ju mund të azhurnoni në një plan të paguar për t’i hequr ato.

Cili është Programi më i mirë Falas Antivirus?

AVG është programi më i mirë antivirus falas, kryesisht falë listës së tij të karakteristikave. Ndërsa nuk mburret me të njëjtat rezultate mbrojtjeje si Bitdefender, ai ofron veçori që zakonisht shfaqen vetëm në aplikacione me pagesë.

Cili është antivirusi më i mirë i iPhone?

Avira është programi më i mirë antivirus për iPhone. Ajo përmban rezultate të ngjashme mbrojtjeje me Bitdefender ndërsa ka një plan shumë më bujar. Shumë nga karakteristikat e tij janë falas, por mund të përmirësoni një plan të paguar për t’iu qasur të gjithëve.

A kam nevojë për softuer antivirus?

Në pothuajse të gjitha rastet, po, keni nevojë për program antivirus. Kërcënimi i krimit kibernetik po evoluon vazhdimisht, dhe një antivirus punon jashtë orarit për t’u larguar nga këto kërcënime, kështu që nuk duhet të.

A është i rrezikshëm softveri antivirus?

Softueri antivirus është rrallë i rrezikshëm për sa kohë që po përdorni një emër të njohur. Ka pasur raste kur softveri antivirus faux në të vërtetë infekton makinën tuaj në vend që ta mbroni atë, kështu që është më mirë të përmbaheni në programet e rekomanduara si Bitdefender.

Pse është softuer antivirus i keq?

Në shumicën e rasteve, programi antivirus nuk është i keq. Thënë kjo, disa aplikacione, të tilla si Norton dhe McAfee, janë shumë ndërhyrës në historinë tuaj të shfletimit. Ne ju rekomandojmë të përmbaheni me një ofrues miqësor për intimitetin si Antivirus Bitdefender.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me