VPN më e mirë për Indonezinë 2023: Merdeka për Shekullin 21

Indonezia është arkipelagu më i madh në botë, i përbërë nga një 17500 ishuj të dendur me vullkane, tempuj dhe plazhe për tu eksploruar. Edhe me gjithë bukurinë dhe sharmin e tij natyror, nuk do të shkëputeni nga anët e shëmtuara të të qenit në internet. Për t’ju ndihmuar të qëndroni të mbrojtur, ne kemi bashkuar një listë të VPN-ve më të mira për Indonezinë.

Përdorimi i një rrjeti virtual virtual është gjithmonë një ide e mirë, kudo që të jeni. Do t’ju mbrojë nga rreziqet në internet, si dhe nga kufizimet e shmangies që ju hasni. Në Indonezi, kjo është veçanërisht e rëndësishme.

Ne do të vazhdojmë më tej se pse ju duhet një VPN për Indonezinë, faktorët e ndryshëm që kemi shikuar gjatë bërjes së zgjedhjeve tona dhe vetë zgjedhjeve.

Censura në internet në Indonezi

Interneti i Indonezisë kontrollohet fort. Përmbajtja që qeveria gjykon si shkelje të ligjeve ose normave shoqërore është e kufizuar. Kjo përfshin pornografi, dhunë, bixhoz dhe shpifje. Përkufizimet për ato janë aq të gjera, megjithatë, që materiali tjetër mund të përzihet në censurim, siç janë përmbajtja LGBT ose faqet e internetit të takimeve..

Argëtimi është shumë i censuruar dhe faqet e internetit të njohura si YouTube, Vimeo, Reddit dhe Imgur gjithashtu mund të kufizohen. Në një moment, Netflix u ndalua pasi dështoi të paraqiste detaje të bibliotekës së saj mediatike për censurat shtetërore. Itshtë në dispozicion tani, megjithëse.

Një vend tjetër me censurë të rreptë është Kina. Firewall-i i saj i Madh bllokon shumicën e përmbajtjes perëndimore nga qytetarët e saj, kështu që shumë prej kritereve në listën tonë më të mirë VPN për Kinën do të zbatohen këtu, gjithashtu.

Kontrollet në vend kanë një strukturë me dy shtresa. Qeveria përcakton një listë të adresave dhe fjalëve kyçe për të ndaluar, atëherë ofruesit e shërbimeve të internetit i zbatojnë ato blloqe. Problemi është se Indonezia përdor një variant të ndryshëm të alfabetit latin, duke shkaktuar një konfuzion të URL-së, dhe jo të gjithë punonjësit e ISP mund të kuptojnë fjalët perëndimore.

Për shkak të kësaj, ISP-të adresojnë bllokimin e faqeve të internetit, në vend që të zbatojnë një shërbim filtrimi për të bllokuar faqe brenda faqes së internetit që përfshijnë terma të caktuar. Ata preferojnë të kufizojnë aksesin në ueb për të qenë të sigurt nga ndëshkimi, duke rezultuar në disa uebfaqe që nuk etiketohen si fyese. Ndalimet mund të zgjasin me vite të tëra të vendosura, kështu që ju mund të shihni pse ata dëshirojnë të shmangin një.

Blloqet që prekën ndarjen e imazheve dhe videove në aplikacione si Twitter, WhatsApp, Facebook dhe Telegram u imponuan të “ruajnë demokracinë”, por blloqet u hoqën tre ditë më vonë. Në korrik 2023, Ministria e Informacionit dhe Komunikimit (Kominfo) gjithashtu tha që ata nuk do të hezitojnë të bllokojnë çdo VPN që nuk janë të licencuar në Indonezi. Ne nuk jemi të sigurt se si do të rezultojë, sidoqoftë.

Liria e fjalës në Indonezi

Qeveria e Indonezisë është renditur si shumë e korruptuar nga Transparenca Ndërkombëtare dhe ajo mund të kufizojë përmbajtjen në bazë të Ligjit të tij të Informacionit dhe Transaksioneve Elektronike. Përfiton nga ligji për axhendën e vet, duke arsyetuar se blloqet janë të zbatuara për të ruajtur rendin publik.

Ju madje mund të gjeni disa faqe në internet të lajmeve që përmbajnë informacione politike dhe kritika të bllokuara. Përdoret gjithashtu për të luftuar lajmet e rreme, mashtrimet dhe gjuhën e urrejtjes.

Ligji për IET u krijua në vitin 2008 dhe u pa nga kritikët si një sulm ndaj lirisë së fjalës dhe qasjes në informacion në internet. Kushdo që poston, përdoron ose krijon përmbajtje që është fyese politike ose fetare, është në kundërshtim me aktin. Nëse konsiderohen fajtorë, ata mund të përballen me gjashtë vjet burg dhe gjobë rreth 100,000 dollarë.

Uebfaqeve dhe platformave të tjera me atë lloj përmbajtje u thuhet ta heqin atë ose të rrezikojnë të bllokohen. Llogaritë e mediave sociale, veçanërisht në Facebook, gjithashtu janë kufizuar. Ka pasur padi për shpifje ndaj mediave, por edhe individët duhet të jenë të kujdesshëm.

Dënimet për shpifje penale, gjuhë të urrejtjes dhe nxitje të dhunës janë të ashpra. Një përdoruesi në Facebook iu dha një dënim me 14 muaj burg dhe një gjobë prej 5 milion IDR (350 dollarë) sepse ai ishte etiketuar në një raport lajmesh nga një mik dhe kjo shfaqej në afatin kohor të tij. VPN-ja jonë më e mirë për pjesën Singapore përfshin çështje të ngjashme.

  VPN më e mirë për Android 2023: Dndërrimi i deleve elektrike

Mbikëqyrje Online në Indonezi

Jo vetëm që qeveria censuron shumë faqe në internet, por ajo gjithashtu mund të monitorojë mediat sociale dhe të spiunojë qytetarët e saj sipas Ligjit për Inteligjencën e Shtetit 2011. Ligji është kaq i paqartë që lejon përgjimin e komunikimeve pa miratimin e gjykatës. Plus, përdoruesve të telefonave celularë u kërkohet të regjistrojnë numrin e tyre në qeveri.

Ushtria indoneziane është akuzuar për kryerje të vëzhgimit të paautorizuar dhe qeveria ka qenë duke blerë teknologji të mbikqyrjes që lejon hyrjen në pajisje dhe rrjete. Reportedshtë raportuar në vitin 2015 që Indonezia ishte një nga 21 vendet që bleu një licencë për të përdorur teknologjinë e monitorimit të telefonisë celulare, të quajtur Ikërkuesit IMSI, nga kompanitë zvicerane.

Krimi kibernetik në Indonezi

Mbi të gjitha këto, Indonezia konsiderohet një nga vendet më të rrezikuara në botë ndaj krimit në internet. Rastet përfshijnë hakimin, viruset dhe malware, sipas raportimeve. Të gjithë ata mund të bllokohen ose fiksohen me programin më të mirë antivirus, megjithëse.

Indonezia kapërceu Kinën në një moment për tu bërë burimi më i madh i sulmeve në internet. Tajlanda është mjaft e lartë në renditjen e krimit në internet, gjithashtu, siç mund ta lexoni në pjesën më të mirë VPN për Tajlandën. Në vitin 2023, Singapori ndau përvojat e tij në luftimin e krimit në internet me Indonezinë dhe i tha asaj se si të drejtonte një agjenci të sigurisë në internet. Indonezia ishte e interesuar për krijimin e një dhe e bëri këtë në Janar 2023.

Nëse doni të mësoni më shumë rreth krimit në internet, lexoni udhëzuesit tanë për botnets, ransomware, phishing dhe rrëmbim të shfletuesve.

VPN më e mirë për Indonezinë 2023

Farë e bën më të mirë një VPN për Indonezinë

Ka shumë për të menduar kur zgjedh një VPN për Indonezinë. Mbikëqyrja e qeverisë dhe rreziku për t’u akuzuar për keqbërje në internet janë çështje të mëdha. Ne ju rekomandojmë të zgjedhni një ofrues nga rishikimet tona VPN që ka siguri të madhe për t’ju mbajtur të mbrojtur nga monitorimi dhe të forconi mbrojtjen tuaj kundër sulmeve në internet.

Për më shumë siguri, është e dobishme për të që të ketë një ndërprerës të vrasjes, i cili siguron që asnjë nga të dhënat tuaja të mos zbulohet duke prerë lidhjen tuaj në internet nëse VPN ndalon së punuari.

Privatësia është po aq e rëndësishme dhe megjithëse mendoni se është e mbuluar në siguri, kjo është një veçori e veçantë. Ofruesit nderojnë privatësinë tuaj duke pasur një politikë pa log. Kjo do të thotë se ata nuk mbajnë shënime të aktiviteteve tuaja në internet, kështu që, edhe nëse autoritetet kërkojnë, ata nuk do të jenë në gjendje të dorëzojnë asgjë.

Pasi ato të jenë kujdesur, ka gjithçka që censura të bëhet. Për ta bërë më të lehtë, zgjidhni një ofrues me një rrjet të mirë të serverëve. Sa më shumë që ka, në më shumë vende, aq më mirë shansi juaj për të anashkaluar kufizimet. Sigurohuni që disa të tjerë janë në Indonezi, nëse doni të përdorni përmbajtjen që është vetëm në dispozicion atje.

Kjo gjithashtu do të ndihmojë me geoblocks. Për shembull, nëse doni të hyni në Netflix të SH.B.A.-së, nuk do të keni mundësi nga Indonezia. Duke përdorur një VPN dhe duke zgjedhur një server në SH.B.A., do të jeni në gjendje të regjistroheni dhe të shikoni shfaqjet tuaja të preferuara. Shikoni në VPN tonë më të mirë për Netflix copën për më shumë rekomandime.

Shpejtësia është diçka tjetër për tu marrë parasysh. Nëse zgjidhni një ofrues me shpejtësi të mira, do të shijoni kohë të shpejtë të ngarkesës dhe kurseni mendjen tuaj. Isshtë një domosdoshmëri edhe për transmetim.

Së bashku me ato karakteristika, ju mund të dëshironi të shikoni se sa pajisje VPN lejon të lidhen në të njëjtën kohë, nëse ka një klient për pajisjen tuaj dhe sa e lehtë është të përdoret, veçanërisht nëse jeni i ri.

Shërbim i mirë për klientët është i këndshëm nëse keni probleme, dhe çmimet ndryshojnë, kështu që do të dëshironi të siguroheni që ai të përshtatet në buxhetin tuaj. Ne i morëm parasysh këto për listën, por gjithashtu më pak se kriteret tona të tjera.

1. VPN më e mirë për Indonezinë: ExpressVPN

ExpressVPN është VPN më e mirë sipas stafit të redaksisë së Cloudward.net dhe ai merr vendin e parë edhe për Indonezinë. Ka një shërbim të shkëlqyeshëm për të filluar, por shënon të gjitha kutitë edhe për Indonezinë. Ju mund të lexoni rishikimin tonë të plotë për ExpressVPN për të parë pse na pëlqen kaq shumë.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Regjistrohu

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-Tunnel-Options

ExpressVPN-Full-App

i mëparshëm

tjetër

Rezulton mirë për sigurinë me kodimin AES 256-bit, që është mjaft për t’ju mbajtur të mbrojtur nga mbikëqyrja dhe rreziqet në internet. Hasshtë futur një çelës për vrasje, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për derdhjen e të dhënave tuaja nëse dështon dhe një politikë e rreptë e mos-logs, si dhe, do të thotë se askush nuk mund të zbulojë se çfarë keni bërë.

  ProtonVPN vs NordVPN: Një Scrap i ashpër në vitin 2023

Për më tepër, ajo ka shumë servera të përhapur në 94 vende, duke ju dhënë mjaft zgjedhje për të anashkaluar kufizimet. Disa prej tyre gjenden gjithashtu në Indonezi, që do të thotë se ju mund të keni qasje në përmbajtje të kufizuar në atë vend. ExpressVPN gjithashtu erdhi i pari në pjesën tonë më të shpejtë VPN, kështu që ju nuk do të shihni ndonjë ekran të ngarkimit me ritëm.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë ExpressVPN

Nëse nuk keni shumë përvojë duke përdorur VPN, ExpressVPN është një zgjedhje e mirë. Pasi të instalohet, ajo trajton pothuajse gjithçka për ju. Thjesht zgjidhni serverin që dëshironi dhe sigurohuni se jeni i lidhur me të.

Mund ta vendosni në Windows, macOS, Android dhe iOS. Ai gjithashtu ka shtesa të shfletuesit për Firefox, Chrome dhe Safari. Do të lejojë gjithashtu deri në pesë lidhje të njëkohshme. Mbështetja e klientit është e mirë, dhe stafi është i dobishëm dhe i ditur. Ju mund t’i kontaktoni ata përmes bisedës live ose postës elektronike, 24/7.

ExpressVPN është i kushtueshëm në krahasim me ofruesit e tjerë, por ia vlen për cilësinë e shërbimit. Ju mund ta ulni koston duke zgjedhur një plan më të gjatë. Ka një garanci për 30 ditë kthim të parave në rast se nuk ju pëlqen. Ne jemi të sigurt që do të bëni, megjithatë.

2. NordVPN

NordVPN është një tjetër shërbim i shkëlqyeshëm për Indonezinë. Ju mund të mësoni ndryshimet midis tij dhe zgjedhjes sonë kryesore në pjesën tonë ExpressVPN vs NordVPN. Ka siguri të shkëlqyeshme, me shtimin e serverave me dy hop që japin edhe më shumë mbrojtje.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Moreshtë më e dukshme se ExpressVPN, që mund të dëshironi. Thjesht mos shkoni duke u tronditur nëse nuk e dini se çfarë po bëni. Një ndërprerës vrasjeje është i përfshirë me shërbimin dhe ka një politikë pa log-të për të mbrojtur privatësinë tuaj. Keni një lexim të rishikimit tonë të NordVPN për më shumë detaje.

Ka një gamë të mirë të serverëve, më shumë sesa ExpressVPN, por ato janë përhapur në më pak vende. Megjithatë, ka shumë për të anashkaluar blloqet. Ka 10 në Indonezi, kështu që ju nuk duhet të keni problem të hyrni në përmbajtje të kufizuar në atë rajon.

Shpejtësitë janë të mira, por mund të ngadalësohen kur lidheni në një distancë të gjatë.

Arsyet e tjera që na pëlqen NordVPN

Ju mund të përdorni NordVPN në Windows, macOS, Android dhe iOS dhe ta vendosni shpejt. Paraqitja është e mirë dhe e thjeshtë për t’u përdorur. NordVPN ju lejon të lidhni deri në gjashtë pajisje në të njëjtën kohë, dhe ajo fitoi një vend në VPN tonë më të mirë për listën e pajisjeve të shumta. Nëse keni shumë teknologji, është një zgjedhje e mirë.

Ndihma është në dispozicion në formën e bisedës live dhe email, dhe përgjigjet janë të shpejta dhe të hollësishme. Ju gjithashtu mund të përdorni bazat e dobishme të njohurive, të cilat duhet t’ju tregojnë se si t’i rregulloni vetë çështjet e zakonshme.

NordVPN ofron vlerë të madhe me një plan mujor të përballueshëm, por nëse regjistroheni për një plan më të gjatë do të shihni disa kursime. Ju nuk duhet të shqetësoheni për marrjen e pikiatë. Ka një garanci për 30 ditë kthim parash në rast se nuk është e përshtatshme për ju.

3. CyberGhost

Tjetra është CyberGhost, e cila është një shërbim i mirë, megjithëse jo mjaft në nivelin e dy zgjedhjeve tona të para. Ka siguri të mirë, por nuk është aq i përshtatshëm sa NordVPN. Një ndërprerës vrasës është gjithashtu pjesë e paketës dhe, për mbrojtje të shtuar, nuk mund të fiket. Ajo gjithashtu bën mirë me intimitetin, duke mos mbajtur asnjë regjistër.

Cyberghost-Slider1

Cyberghost-Slider2

Cyberghost-Slider3

Cyberghost-Slider4

Cyberghost-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Ka mbi 6000 servera të përhapur në 90 vende. Tetë janë edhe në Indonezi, në rast se ju duhen. Ka shpejtësi të mira, por mund të ngadalësohet kur lidheni me një server të largët. Për më shumë informacion mbi shërbimin, shikoni rishikimin tonë CyberGhost.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë CyberGhost

Instalimi është i lehtë, me klientë desktop në dispozicion për Windows dhe macOS. Ka edhe aplikacione celularë për Android dhe iOS. Ndërfaqja e saj e azhurnuar është e lehtë për t’u përdorur gjithashtu.

CyberGhost mund të funksionojë në shtatë pajisje menjëherë, gjë që është e mirë, por ky është edhe kufiri i sa mund të instaloni. Për krahasim, NordVPN do të lejojë gjashtë lidhje të njëkohshme, por mund ta instaloni në sa më shumë pajisje që dëshironi.

Nëse hasni në probleme, mund të hidhni një vështrim në bazën e gjerë të njohurive, e cila përfshin çështjet më të zakonshme. Nëse ende keni nevojë për ndihmë, mund të kontaktoni një anëtar të mbështetjes përmes bisedës live ose email. Biseda live është më e shpejta, por në të dyja mënyrat do të merrni një përgjigje të fortë.

Ka një çmim të përballueshëm mujor, por zgjedhja për një plan më të gjatë mund t’ju kursejë para. Para se të kryeni, mund të përfitoni nga gjyqi shtatëditor i disponueshëm për përdoruesit Android dhe iOS. Ekziston gjithashtu një garanci për kthimin e parave, e cila duhet t’ju japë kohë të mjaftueshme për të parë nëse ju pëlqen.

  Si të merrni një adresë IP Spanjolle në vitin 2023: Kaloni nëpër Madrid

4. VyprVPN

VyprVPN është një shërbim i mirë me siguri të mirë, për të filluar. Ai madje ka protokollin e vet të encryption, të quajtur Chameleon, duke siguruar më tej tunelin VPN. Mund të lexoni më shumë rreth kësaj në rishikimin tonë VyprVPN. Ai përfshin një ndërprerës vrasjeje, kështu që nuk duhet të shqetësoheni për të dhënat tuaja nëse VPN dështon, dhe mund të shfletoni me vetëbesim pasi nuk mban regjistrat e përdorimit.

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Ai nuk ka aq servera sa rivalët e tij, por ai ende mbulon mbi 60 vende, kështu që ju duhet të jeni në gjendje të gjeni një server që i përshtatet nevojave tuaja. Ka edhe në Xhakartë, edhe në rast se ju duhen. Shpejtësitë nuk janë të këqija, por nganjëherë ato mund të ngadalësohen.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë VyprVPN

Vendosja nuk do të zgjasë shumë dhe mund të instalohet në Windows dhe macOS, dhe klientët janë të lehtë për t’u përdorur. Ajo ka aplikacione shumë më të mira celulare për Android dhe iOS, pse kjo është arsyeja pse është në listën tonë më të mirë për listën Android.

VyprVPN ju lejon të lidheni deri në tre pajisje në të njëjtën kohë. Nëse keni nevojë për më shumë, megjithatë, mund të zgjidhni paketën premium që lejon deri në pesë. Për dallim nga CyberGhost, nuk ka kufi në sa pajisje mund të instaloni aplikacionin në.

Mbështetja e klientit është në dispozicion përmes bisedës live ose email. Biseda live do t’ju lidhë me një bot fillimisht, por ekziston një buton për tu lidhur me një njeri. Sidoqoftë, nuk është gjithnjë e drejtuar, kështu që mund t’ju duhet të lini një mesazh. Ekziston gjithashtu një seksion FAQ që mund të përdorni për të zgjidhur vetë problemet.

VyprVPN është e përballueshme, me një plan mujor ose vjetor për të zgjedhur. Ekziston gjithashtu një garanci 30-ditore për kthimin e parave, kështu që ju mund ta merrni atë për një rrotullim.

5. Shenjë xhamash

Windscrib është mbresëlënës për opsionet që ofron, edhe nëse nuk është aq i mirë sa konkurrentët e tij. Siguria është e mirë dhe ju mund ta rregulloni atë sipas nevojave tuaja. Ajo ka një çelës të vrasjes të integruar, por, për ndonjë arsye, ai është etiketuar si “firewall”, i cili mund të jetë konfuz, siç mund ta shihni në rishikimin tonë në Windscrib.

windscribe-Slider1

windscribe-slider2

windscribe-slider3

windscribe-slider4

windscribe-slider5

i mëparshëm

tjetër

Ka shumë cilësime të privatësisë për aktivitetet tuaja, gjë që është e mirë sepse ato nuk ofrohen nga shumë ofrues. Thënë kjo, një dobësi është se mban regjistrat. Megjithatë, ato janë mbajtur në minimum, dhe të dhënat nuk kanë asnjë vlerë reale. Plus, nuk ka asnjë shans që ajo të gjurmohet te ju.

Mbulimi i serverit të tij është i ngjashëm me VyprVPN në atë që nuk ka shumë por ato mbulojnë 60 vende, kështu që ju duhet të keni sa duhet për të anashkaluar blloqet. Disa janë në Xhakartë, por ju duhet të jeni anëtar Pro për t’i përdorur ato. Nuk është VPN më i shpejtë përreth, por shpejtësia e tij nuk është e keqe dhe do të mjaftojë për shumicën e aktiviteteve, madje edhe transmetimi.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë xhamat

Windscrib ka një ndërfaqe të thjeshtë që është i përshtatshëm për ata që nuk kanë shumë përvojë. Ai mban parametra të mjaftueshme për tinkerers, megjithatë. Mund ta përdorni në Windows, macOS, Linux, Android dhe iOS me lidhje të pakufizuara të njëkohshme.

Shërbimi i klientit është në dispozicion 24/7 përmes bisedës live, por do të flisni me Garry, një përfaqësues i AI. Megjithatë, përgjigjet e saj janë goxha të mira. Në vend të kësaj, ju mund të paraqisni një biletë dhe të flisni me një njeri të vërtetë, nëse preferoni. Ajo gjithashtu ka një bazë të përgjithshme të njohurive, FAQ dhe udhëzues për t’ju ndihmuar, plus një subreddit me mijëra abonentë të gatshëm për t’ju ndihmuar.

Windscrib është mjaft i kushtueshëm, por pajtimi në një periudhë më të gjatë mund të ju kursejë para. Ajo ofron një plan falas, i cili është bujar krahasuar me disa, por ju do të jeni të kufizuar në përdorimin e brezit. Nuk ekziston asnjë politikë e rimbursimit, por mund të kërkoni një rimbursim brenda tre ditëve nga blerja nëse nuk ju pëlqen.

Mendimet përfundimtare

Shpresojmë që t’ju kemi ndihmuar të zgjidhni një shërbim të përshtatshëm për Indonezinë. Ndërsa është një ide e mirë të përdorni një VPN kudo që të jeni, Indonezia ka arsye që nuk mund të injorohen. Me mbikëqyrjen e qeverisë dhe nivelet e krimit kibernetik, duhet të siguroheni që të zgjidhni një ofrues që ofron siguri të një niveli të lartë dhe një politikë pa log..

Me gjithë këtë në mendje, ExpressVPN është VPN-ja jonë më e mirë për Indonezinë. Ka siguri dhe intimitet të shkëlqyeshëm, plus një përhapje të gjerë serverësh. Shtë një shërbim i shkëlqyeshëm përreth dhe nuk mund të gaboni me garancinë e tij për 30 ditë kthimin e parave.

A keni përvojë duke përdorur një VPN në Indonezi? Ne do të dëshironim të dëgjonim rreth saj, si dhe sugjerime, kështu që paraqitini ato në komentet më poshtë. Shikoni edhe artikujt tonë të tjerë VPN. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me