VyprVPN vs NordVPN: Një Betejë e Afërt 2023 VPN

NordVPN është një titan në tregun VPN dhe kufizohet me një emër shtëpiak. Shanset janë, nëse jeni duke e lexuar këtë, ju keni dëgjuar tashmë për NordVPN dhe për një arsye të mirë. Siç kemi thënë në rishikimin tonë të NordVPN, ajo ka pothuajse gjithçka, nga ton karakteristikash deri në sigurinë më të lartë deri në çmimet konkurruese. 

VyprVPN, nga ana tjetër, mund të jetë një nga VPN-të më pak të vlerësuara. Në rishikimin tonë të VyprVPN, ne folëm për mënyrën sesi i donim disa nga veçoritë, veçanërisht protokollin e kameleonit. 

Me NordVPN duke bërë valë në botën e sigurisë në internet – dhe në dukje duke qenë në ndonjë problem të mundshëm të hakmarrjes – menduam se ishte një kohë e përshtatshme për të krahasuar të dy në këtë betejë VyprVPN vs NordVPN.

Vendosja e një luftë: VyprVPN vs NordVPN

Si me çdo konkurrencë, duhet së pari të përcaktojmë rregullat. Ne përdorim një strukturë pesë-rrumbullake për të krahasuar dy VPN në një seri kategorish, duke filluar me veçoritë, duke lëvizur më pas në çmimet, lehtësinë e përdorimit, shpejtësinë dhe, së fundi, sigurinë. 

Ne do të fillojmë çdo raund duke përshkruar se çfarë po kërkojmë, atëherë shikoni se si bën secili VPN në atë kategori. Pasi të shikojmë secilën VPN, do të nxjerrim shkurtimisht disa përfundime dhe do të shpallim fitues për raundin.

Fitimi i një raundi fiton që VPN një pikë, ndërsa një kravatë i jep një pikë secilit VPN. Kushdo që ka më shumë pikë në fund shpallet fitues.

1

Features

Jo shumë njerëz do të kundërshtojnë që karakteristikat janë një nga aspektet më të rëndësishme të çdo softveri, veçanërisht kur krahasohen dy VPN me kokë. 

Minimumi i zhveshur që presim të shohim nga secili VPN në këtë pjesë është një ndërprerës vrasës dhe një mënyrë për të konfiguruar VPN për tu lidhur automatikisht në fillimin. Përveç kësaj, gjëra të tilla si bllokuesit e reklamave dhe opsionet vizuale – siç është një modalitet i errët dhe tunelimi me ndarje – janë shtesa të zakonshme dhe të mirëseardhura. 

VyprVPN

Ndërsa shumica e VPN-ve kanë menunë e cilësimeve të ndara në skedarë, VyprVPN ka një faqe të vetme cilësimesh me të gjitha opsionet e përcaktuara. Në krye të menusë së cilësimeve është mbrojtja publike WiFi, e cila ju lejon të përcaktoni një listë të rrjeteve të besueshme dhe automatikisht ju lidh me VPN nëse përdorni një të pabesueshëm.

Opsioni publik WiFi është vendosja e parë për aplikacionin mobil dhe desktop, por gjërat ndryshojnë nga këtu. Vendosja e dytë që ofron aplikacioni celular është etiketuar si “lidhje për çdo aplikacion”, që është një formë e tunelimit të ndarë. 

VyprVPN-Android

Kjo lejon përdoruesit të zgjedhin se cilat aplikacione në telefonin e tyre përdorin lidhjen e sigurt të VPN dhe cilat prej tyre përdorin një lidhje standarde, të pambrojtur. Pruditërisht, tunelimet e ndara nuk e kanë bërë atë ende tek klienti i desktopit. Për ata që janë të interesuar në një VPN me aftësi për ndarjen e tunelit në desktop, sigurohuni që të lexoni rishikimin tonë ExpressVPN. 

Pika e dytë në klientin e desktopit, dhe e treta në celular, është ndërprerësja kill, e cila në vetvete ka disa nën-zona, siç është nëse ndërprerësi i vrasjes vazhdon edhe nëse e mbyllni aplikacionin. Nën këtë janë opsionet e protokollit, të cilat do të zhytemi në më shumë në seksionin “siguri”. 

Ajo që vlen të përmendet këtu, sidoqoftë, është se një nga protokollet e ofruara nga VyprVPN është një protokoll i pronarit i quajtur “Chameleon”, i cili është krijuar për të ofruar performancë të sigurt dhe të shpejtë, ndërsa maskon edhe trafikun tuaj të internetit në mënyrë që faqet e internetit dhe serverët të mos mund ta tregojnë këtë jeni duke përdorur një VPN.

Pak cilësimet e ardhshme janë opsionet DNS, rilidhja automatike dhe opsionet e fillimit. Të gjitha këto punojnë në mënyrë të parë dhe të ndihmojnë në përmirësimin e sigurisë. 

Më në fund, VyprVPN gjithashtu lejon përdoruesit e desktopit të zgjedhin cilin përshtatës TAP përdor VPN, por kjo është më shumë një tipar i zgjidhjes së problemeve dhe zakonisht nuk duhet të ndryshohet.

NordVPN

Siç kemi parë në të kaluarën, siç është me përputhjen tonë ProtonVPN vs NordVPN, NordVPN bën një punë të shkëlqyeshme për të dhënë tiparet më kritike.

Për fillestarët, NordVPN nuk ofron një, por dy lloje të çelsave të vrasjes. E para është një ndërprerës standard vrasës që ndërpret trafikun e internetit nëse VPN humbet lidhjen e saj. Ndërprerësi i dytë i vrasjes funksionon duke përfunduar çdo program që ju shtoni në listë nëse VPN papritmas heq lidhjen e saj.

nordvpn-rishikim-Killswitch

Po kështu, opsionet e lidhjes automatike gjithashtu janë shumë mirë të shpërndara, me një skedar të dedikuar tërësisht për këtë. Ju mund t’i thoni NordVPN të lidhet kur fillon aplikacioni ose kur jeni në një rrjet të pasigurt, që është një mënyrë e shkëlqyeshme për të shmangur rreziqet e WiFi publik. 

Për më tepër, NordVPN ju lejon të zgjidhni cilën vendndodhje të lidheni automatikisht. Nëse nevojat tuaja për VPN nuk janë domosdoshmërisht specifike për vendndodhjen, mund të zgjidhni vetëm rajonin tuaj të preferuar. 

Përveç këtyre karakteristikave kryesore, NordVPN gjithashtu përfshin një bllokues reklamash të quajtur CyberSec, i cili gjithashtu ndihmon në mbrojtjen nga sulmet phishing dhe malware duke bllokuar vendet që vijnë nga këto kërcënime.. 

Ekzistojnë gjithashtu disa mosmarrëveshje dhe përfundime në të gjitha cilësimet, të tilla si disa opsione tipike DNS dhe padukshmëri në LAN për të përmirësuar më tej sigurinë në WiFi publik.

Një mendim i rrumbullakët

NordVPN ka një kuptim të fortë mbi bazat dhe mbulon tiparet më kritike në mënyrë më të plotë se çdo ofrues tjetër që mund të mendojmë. Edhe pse VyprVPN nuk mund të thotë të njëjtën gjë, ai ka ende një ndërprerës vrasës dhe opsione të lidhjes automatike.

VyprVPN ofron gjëra që NordVPN nuk i ka, siç është tunelimi i ndarë në pajisjet celulare dhe protokolli Chameleon. Sidoqoftë, NordVPN ka veçori që VyprVPN nuk i bën, gjithashtu, me reklamuesin e tij të CyberSec. 

  Bitdefender vs AVG: Paid vs Free në 2023

Me gjithë këtë të marrë në konsideratë, të dy VPN ofrojnë karakteristika bindëse që tjetrit i mungojnë, duke e bërë këtë raund të parë shumë të afërt për tu thirrur. Të dy marrin një pikë për këtë raund, pasi përcaktimi se cili VPN ofron veçoritë “më të mira” varet nga nevojat e përdoruesit.

Raundi: Karakteristikat Nuk ka fitues të qartë, pikë për të dy

Logo VyprVPN
NordVPN Logo

2

Çmimeve

Kur krahasojmë dy VPN, njëra zakonisht bëhet zgjedhja e qartë për buxhetin, ndërsa tjetra është opsioni i vërtetë i rafteve. Siç pamë në raundin e parë, megjithatë, ndeshja e sotme po formohet pak më ndryshe.

Meqenëse të dy ofruesit ofrojnë një nivel të krahasueshëm të veçorive, ai me çmimin më të mirë përfundon me një avantazh të vërtetë, në vend se thjesht të jetë më i vogël, por më i lirë nga dy opsionet. 

Në këtë raund, ne jo vetëm shikojmë koston e secilit VPN, por edhe në gjëra të tilla si opsionet e pagesës, periudhat e rimbursimit dhe praninë ose mungesën e një gjykimi falas për të përcaktuar se cili VPN ofron vlerën më të mirë.

VyprVPN

VyprVPN u paraqet klientëve zgjedhjen e dy planeve. Plani themelor lejon deri në tre lidhje të njëkohshme dhe vjen me një bandë të pakufizuar. Plani “premium” rrit numrin e lidhjeve në pesë dhe gjithashtu pako në disa tipare shtesë të dukshme. 

Për fillestarët, protokolli i pronës Chameleon mund të përdoret vetëm nga përdoruesit e primit, të cilin do t’i shikojmë më në detaje në seksionin “siguri”. Gjëja tjetër që ju bëhet abonimi premium është qasja në renë VyprVPN.

Kjo nuk është një zgjidhje e vetme e ruajtjes së reve, por përkundrazi është një VPN e optimizuar për të hyrë në ruajtjen e cloud. Shumica e përdoruesve personalë nuk do të kenë shumë nevojë për këtë, por mund të ndihmojë në ruajtjen e të dhënave në një mjedis të biznesit të vogël. Isshtë gjithashtu i integruar me disa ofrues të mëdhenj të ruajtjes së cloud, duke përfshirë Shërbimet Ueb në Amazon dhe DigitalOcean. 

Të dy standardet dhe planet premium janë në dispozicion si një abonim mujor ose vjetor. Mimi mujor është rreth mesatare për standardin dhe disa dollarë më shumë për primin, ndërsa opsioni vjetor ul çmimin në mënyrë të konsiderueshme dhe bën një vlerë joshëse.

Deri shumë kohët e fundit, VyprVPN pati një gjykim falas tre-ditor, por kjo është skaduar. Në vend të kësaj, VyprVPN tani ka një [ulr id = 8429 text = ”30 ditë garanci për kthimin e parave”] që lejon përdoruesit të provojnë shërbimin në një mënyrë pa rrezik, në rast se nuk është ajo që ju po kërkoni. 

Më në fund, VyprVPN pranon format më të mëdha të pagesës, përfshirë kartën e kreditit dhe debitit, PayPal dhe UnionPay. Thënë kjo, nuk pranon kriptocurrency ose bitcoin.

NordVPN

Siç kemi trajtuar në krahasimin tonë në NordVPN vs CyberGhost, çmimi i NordVPN mund të mos duket shumë tërheqës në shikim të parë, por në të vërtetë ofron një marrëveshje të shkëlqyeshme për abonimet afatgjata.

Për dallim nga VyprVPN, NordVPN ofron vetëm një plan, por siguron katër korniza kohore të ndryshme abonimi. Prmimet mujore të NordVPN përshtaten midis planeve standarde dhe premium të VyprVPN. 

Plani njëvjeçar e ul çmimin në mënyrë të konsiderueshme, por me këtë ritëm, është më i kushtueshëm çdo vit sesa VyprVPN. Plani dy-vjeçar sjell çmimin në të njëjtin nivel me planin vjetor standard të VyprVPN, dhe opsioni tre-vjeçar i NordVPN rreh VyprVPN në të gjitha frontet, duke u ulur në gjysmën e çmimit të planit vjetor premium të VyperVPN.

Për më tepër, NordVPN u jep përdoruesve një maksimum prej gjashtë lidhje të njëkohshme, duke dyfishuar ato që ofron plani standard i VyprVPN. Ashtu si ajo që është konkurrenti, NordVPN nuk ka asnjë lloj gjykimi falas, por u jep përdoruesve 30 ditë për të marrë një rimbursim nëse shërbimi nuk është sipas dëshirës së tyre. Për ata që janë të interesuar të provojnë një VPN falas, sigurohuni që të kontrolloni përmbledhjen më të mirë të shërbimeve VPN. 

Sa i përket mënyrave të pagesës, NordPVN pranon kartat e kreditit, UnionPay, Amazon Pay dhe disa cryptocurrency, përfshirë bitcoin. Fatkeqësisht, NordVPN nuk e pranon PayPal.

Dy mendime të rrumbullakëta

Ashtu si raundi i parë, secili VPN ka diçka që tjetri nuk e bën. VyprVPN ka çmime më të mira në afat të shkurtër dhe pranon PayPal, ndërsa NordVPN jo. Në të kundërt, NordVPN merr bitcoin dhe rreh VyprVPN në çmimet afatgjata.

Ndërsa asnjë nuk ruan çmimet e CyberGhost, për të cilat mund të lexoni në rishikimin tonë CyberGhost, faktori vendimtar ishte kufiri më i lartë i lidhjes së NordVPN. Për ta përputhur atë, do t’ju duhen dy nga planet themelore të VyprVPN, duke e bërë NordVPN një vlerë shumë më të mirë.

Raundi: Pika e icingmimeve për NordVPN

Logo VyprVPN
NordVPN Logo

3

Lehtësinë e përdorimit

Në raundin e tretë, ne paraqesim në sferën disi subjektive të përvojës së përdoruesit. Në radhë të parë do të shikojmë paraqitjen e secilit VPN, duke parë se sa e lehtë apo e vështirë është të kryeni detyra themelore, siç është ndryshimi i serverëve ose thjesht lidhja me VPN.

Ne gjithashtu u japim menusë të cilësimeve një ekzaminim të kujdesshëm për të parë nëse gjërat janë të lehta për t’u gjetur dhe kuptuar. E gjithë kjo jep një ide të qartë se për çfarë lloj përdoruesi është drejtuar secili VPN. 

Ndërsa disa VPN mund të grumbullohen në zhargonin teknik dhe veçoritë për t’u bërë thirrje përdoruesve të energjisë, të tjerët mund të zgjedhin një plan urbanistik më të thjeshtë për t’i dhënë përdoruesve një përvojë më të qetë.. 

VyprVPN

VyprVPN ka një ekran shumë themelor në shtëpi që është praktikisht identik në paraqitjen dhe pamjen në të gjithë klientët e tij celular dhe desktop. Ekziston një ikonë e madhe e mburojës që tregon nëse ju jeni lidhur apo jo me VPN, si dhe një tekst që tregon edhe statusin tuaj të lidhjes. 

Më poshtë kjo është një fushë që tregon se cili vend është zgjedhur aktualisht, dhe duke klikuar këtë mund të hapni listën e vendeve të disponueshme. Lista është alfabizuar si parazgjedhje, duke treguar flamurin e secilit vend tjetër pranë emrit, dhe ka një shirit kërkimi në krye.

VyprVPN-Client

Lista e vendndodhjeve gjithashtu mund të klasifikohet sipas shpejtësisë ose rajonit, dhe secila pozicion tregon kohën e pingut pranë emrit. Tipari i fundit në faqen kryesore të klientit është një buton i madh në fund që lidhet me vendndodhjen e zgjedhur. 

  Isfarë është SOCKS5? Një udhëzues i shpejtë për vitin 2023

Për dallim nga shumica e softuerëve, “ikona e hamburgerit” me tre rreshta në këndin e sipërm të majtë nuk hap parametrat, por përkundrazi ju jep disa lidhje të dobishme në faqen e internetit VyprVPN, përfshirë menaxhimin dhe mbështetjen e llogarisë.. 

Cilësimet janë në këndin e poshtëm të majtë nën një skedë që është etiketuar “rregulloje”. Kur klikoni në një opsion, secili ka nënshkrimin e tij që bën një punë të mirë për të shpjeguar se çfarë saktësisht bën.

Pothuajse kushdo – madje edhe përdoruesit e VPN për herë të parë – mund të hyjnë në menunë e cilësimeve të VyprVPN dhe të kenë një kuptim të fortë të asaj që bën secili opsion. E vetmja ankesë e vërtetë që kemi me VyprVPN është sasia e dukshme e ndërfaqes për të veshur të bardhë.

Kjo është veçanërisht e dukshme në celular, ku hapja e aplikacionit gjatë natës përshëndet përdoruesin me shkëlqimin e disa diellit. Një mënyrë nate për desktop dhe klientët mobil do të ishte një shtesë e shkëlqyeshme.

NordVPN

Klienti i NordVPN është shumë më tërheqës vizual sesa ai i VyprVPN. Në vend se një sfond të bardhë të thjeshtë me një listë të serverëve dhe një buton të madh të lidhjes, ndërfaqja e NordVPN përqendrohet rreth një harte të këndshme dhe të lehtë për t’u përdorur.

Në klientin e desktopit, shumica e anës së djathtë të dritares merret nga një hartë botërore, e cila ka flluska vendndodhjeje të shpërndara në të gjithë globin. Secila përfaqëson një vendndodhje me të cilën mund të lidheni dhe klikimi i një flluskë ju lidh me një server në atë vend.

nordvpn-rishikim-ndërfaqe

Nëse kjo është shumë e ndezur për ju, ka ende mundësinë e përdorimit të një liste të serverëve, e cila ndodhet në anën e majtë të ekranit. Ashtu si VyprVPN, lista është alfabizuar dhe tregon flamurin e secilit vend pranë emrit.

Sidoqoftë, lista e serverëve të NordVPN nuk tregon kohën e pingut të secilit vendndodhje. Ai tregon pesë vendet tuaja të përdorura së fundmi në krye, megjithëse, si dhe disa opsione specialiteti, siç janë serverët e dedikuar IP dhe serverët P2P. 

Një ikonë e cogut në këndin e sipërm të djathtë hap menunë e cilësimeve, e cila ndahet në katër skeda. Skeda e parë është cilësimet e përgjithshme dhe përfshin gjëra të tilla si çelsin vrasës dhe reklamuesin CyberSec. Secila prej këtyre opsioneve ka një rresht teksti nën atë që bën një punë të mirë për të përshkruar atë që bën çdo gjë.

Skeda e dytë është për cilësimet e lidhjes automatike dhe ju lejon të zgjidhni kur dhe ku NordVPN do të lidhet automatikisht. E treta është skedari i përparuar i cilësimeve, i cili përmban vetëm katër artikuj, përfshirë DNS dhe parametrat e protokollit. Këto nuk shpjegohen aq qartë sa cilësimet e përgjithshme, por nënkuptohet që këto do të përdoren vetëm nga përdoruesit disi “të përparuar”..

Më në fund, skeda e katërt është skeda e llogarisë, e cila ofron disa detaje rreth pajtimit tuaj. Ashtu si VyprVPN, NordVPN është përgjithësisht miqësor ndaj përdoruesit dhe është i lehtë për tu kuptuar, por përdor shumë blu të bardhë dhe të lehta pa asnjë modë nate.

Rreth tre mendime

Të dy VyprVPN dhe NordVPN kanë klientë të qëndrueshëm që u japin përdoruesve një përvojë të thjeshtë që është e arritshme për të gjithë, përfshirë njerëzit që nuk janë të njohur me VPN. Prapë, kjo raund është shumë e vështirë për tu shënuar. 

Në fund të ditës, NordVPN merr një tjetër avantazh të lehtë në këtë raund sepse i jep përdoruesve një zgjedhje pak më shumë se si të përdorin ndërfaqen. Ju mund të përdorni një listë të thjeshtë, ashtu si mundeni me VyprVPN. Sidoqoftë, klienti i NordVPN gjithashtu ka një element të madh hartë që ofron një mënyrë shumë më tërheqëse vizuale për të gjetur vendndodhjet e serverit.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për NordVPN

Logo VyprVPN
NordVPN Logo

4

shpejtësi

Në raundin e katërt, ne largohemi nga bota subjektive e ndërfaqeve të përdoruesve dhe futemi në fushën e të dhënave të vështira. Për të vlerësuar dhe krahasuar shpejtësinë e secilit VPN, fillojmë duke marrë një matje fillestare të shpejtësive tona të internetit pa përdorur një VPN. 

Pasi të marrim këtë matje kontrolli, testojmë secilën VPN në pesë vende të paracaktuara. Duke krahasuar këto shpejtësi, mund të marrim një ide të qartë se cili ofrues ka rrjetin më të shpejtë.

VyprVPN

VyprVPN asnjëherë nuk na ka hedhur në erë kur bëhet fjalë për shpejtësinë. Në fakt, nëse shikoni mbledhjen më të shpejtë të VPN-së, ne e përfshiu atë si një përmendje të pandershme për shkak të performancës së tij joimpresive. Për një VPN me çmim të krahasueshëm me qentë më të mirë në treg, rezultatet që shohim nga VyprVPN thjesht nuk i shkurtojnë ato.

Vendndodhja: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
Të pambrojtur (Virginia) 5 294,66 319,24
U.S. 8 94,93 63,24
Britani e Madhe 86 59,21 27,91
Brazil 140 26,29 13.74
Japoni 169 66,98 29.50
Gjermani 97 6.65 19.12

Serveri më i afërt për ne në Sh.B.A performoi me vendosmëri, por ai përsëri humbi më shumë se dy të tretat e bandës sonë. Gjermania gjithashtu tregoi kujdes për performancat veçanërisht të mira, me shpejtësi edhe më të larta se serveri i afërt i Sh.B.A.. 

Sidoqoftë, serverat e Mbretërisë së Bashkuar, Japonisë dhe Brazilit të gjithë performuan mjaft keq në letër. Thënë kështu, këta serverë ende funksionuan çuditërisht mirë në praktikë. Edhe serverët më të ngadaltë, Japonia dhe Brazili, ngarkuan videot HD pa ndonjë vonesë të vërtetë dhe duke shfletuar uebin në këta serverë ende ndjeheshin të përgjegjshëm.

Ndërsa këto vende ishin të shërbimit për gjëra të tilla si shfletimi në internet, mos prisni që shpejt të shkarkoni skedarë të mëdhenj ose azhurnime duke përdorur VyprVPN. 

NordVPN

Kur testojmë shpejtësinë e NordVPN në të kaluarën – siç është në artikullin tonë NordVPN vs IPVanish – ne kemi vërejtur se si NordVPN shpesh na lë të gërvishtem kokat me rezultatet që marrim. Kjo mund të shihet, përsëri, në rezultatet tona.

Vendndodhja: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
i pambrojtur 9 165,5 10,57
Sh.B.A # 2479 23 133,53 8.87
Mbretëria e Bashkuar # 201 153 34,78 6.06
Hollandë # 66 145 66,91 5.39
Japonia # 69 159 132,83 3.31
Double VPN (Sh.B.A. në Kanada # 4) 79 20,48 8.64
  Menaxheri më i mirë i fjalëkalimeve për biznesin e vogël 2023

Locationdo vend i kryer shumë mirë përveç një: Britania e Madhe. Ndërsa çdo server po na jepte rreth dy të tretat e brezit tonë fillestar, Mbretëria e Bashkuar po na jepte në mënyrë efektive asnjë internet. Këto rezultate ishin nga serveri # 914, i cili u zgjodh automatikisht për ne kur u lidhëm me Mbretërinë e Bashkuar.

Më vonë, ne e testuam përsëri dhe u lidhëm me serverin # 1386, dhe këtë herë shpejtësitë ishin shumë më të mira me vetëm 81ms ping kohë dhe 154.21 Mbps shpejtësi të shkarkimit. Nga sa mund të themi, kjo ka të bëjë me mënyrën se si ju cakton NordVPN një serveri kur zgjidhni një vendndodhje. 

Kjo rregullohet lehtësisht duke u shkëputur nga serveri dhe thjesht duke u rilidhur në një të ri, por është një bezdi. Sapo të merrni një server pune, shpejtësitë janë të shkëlqyera, megjithëse jo mjaft ato që menaxhon ExpressVPN (lexoni pjesën tonë ExpressVPN vs NordVPN). Sidoqoftë, NordVPN kërkon më shumë kohë për t’u lidhur. VyprVPN kërkon vetëm një sekondë ose dy për t’u lidhur, ndërsa NordVPN zgjat rreth 15 sekonda.

Raundi i Katër Mendimeve

Megjithë performancën e tij në kundërshtim të vazhdueshme duke u martuar me testimin tonë, NordVPN ofron performancë shumë më të mirë sesa VyprVPN për sa i përket shpejtësive. Edhe pse NordVPN ju duhet më shumë kohë për t’u lidhur, pasi të ndodhë, është e lehtë të harroni se po përdorni një VPN.

VyprVPN mund të marrë një moment shtesë për të ngarkuar faqet në internet kur është në serverët më të ngadaltë, ndërsa NordVPN mbetet i përgjegjshëm për sa kohë që jeni i lidhur me një server që po punon si duhet.

Raundi: Pika e Shpejtësisë për NordVPN

Logo VyprVPN
NordVPN Logo

5

Siguria dhe privatësia

Teknikisht, NordVPN tashmë ka siguruar fitoren në këtë ndeshje me katër pikë. Sidoqoftë, raundi i fundit është ajo që shumë njerëz e konsiderojnë faktorin më të rëndësishëm: sigurinë. 

Në këtë raund, ne shikojmë se çfarë protokollesh dhe kriptimi përdor secili VPN, dhe çfarë lloj rekordesh që ata kanë me rrjedhje apo gabime të tjera në siguri. 

Për më tepër, ne bashkojmë me politikat e intimitetit të secilit VPN për të parë nëse ndonjë gjë e poshtër mund të fshihet në printimin e imët. Ne përpiqemi të shohim nëse ndonjë informacion i panevojshëm po mblidhet dhe të përcaktojmë se për çfarë po përdoret ai informacion. 

VyprVPN

VyprVPN ofron më shumë mundësi sesa shumica për protokollin dhe enkriptimin. L2TP / IPsec mund të përdoret, së bashku me kriptimin 256-bit, ose mund të zgjidhni të përdorni OpenVPN me encryption 160-bit ose 256-bit. 

Nga këto mundësi, ne sugjerojmë që njerëzit të rrinë në OpenVPN me 256-bit encryption për sigurinë më të mirë, por ata që janë kuriozë të mësojnë më shumë mund të shikojnë prishjen e protokollit tonë VPN. Në krye të këtyre opsioneve, VyprVPN gjithashtu përfshin një protokoll të pronarit të quajtur Chameleon. 

Kameleoni është një version i modifikuar i OpenVPN që ndihmon të maskoni trafikun tuaj në internet në mënyrë që faqet e internetit ose firewalls të mos tregojnë se jeni duke përdorur një VPN. Kjo është e shkëlqyeshme për të hyrë në përmbajtje të bllokuar dhe madje e bën VyprVPN një nga shërbimet më të mira VPN për Kinën. 

Sa i përket intimitetit, VyprVPN ka një politikë koncize që bën një punë të mirë për të përshkruar qartë atë që informacioni nuk është mbledhur. Politika e tij e regjistrimit zero është e shëndoshë, që do të thotë se VyprVPN nuk regjistron asnjë kërkesë DNS, adresat IP, regjistrat e trafikut ose çfarëdo lloj informacioni tjetër identifikues. 

VyprVPN është audituar nga një kompani e palëve të treta për të siguruar që të gjitha këto pretendime të log-sëve mbështeten. E vetmja informacion identifikues që mblidhet është ajo që kërkohet për pagesë. Fatkeqësisht, kjo nuk mund të shmanget, pasi VyprVPN nuk pranon asnjë formë të cryptocurrency. 

NordVPN

NordVPN ofron më pak mundësi se VyprVPN për konfigurimin e sigurisë së lidhjes tuaj. Zgjedhja e vetme që ju jepet është OpenVPN me kriptim AES-256, i cili siç përmendëm me VyprVPN, është pikërisht ajo që ne i nxisim njerëzit të përdorin. 

Edhe pse kjo kombinim ofron siguri të fortë, NordVPN kohët e fundit ka pasur një shkelje të madhe të sigurisë. Një dobësi në serverët e NordVPN lejoi që të ndodhte një sulm njeriu në mes, ku një palë e tretë mund të kishte përgjuar informacione private nga dikush që mendon se ishin të lidhur me rrjetin e NordVPN. 

Kjo dobësi e njëjtë u zbulua në rrjetet e tjera VPN dhe po trajtohet me shpejtësi, megjithatë incidenti shkatërron rekordin e NordVPN. Duke kaluar këtë gabim të kohëve të fundit, NordVPN ofron një politikë të qëndrueshme të intimitetit. 

NordVPN ka një nga politikat më të hollësishme dhe të kuptueshme të intimitetit të çdo ofruesi VPN. VPN nuk mbledh ndonjë informacion identifikues dhe, falë NordVPN që pranon bitcoin, nuk do të duhet as të jepni ndonjë informacion identifikues për të paguar pajtimin tuaj. 

E vetmja informacion që është regjistruar është ngarkesa e serverit VPN dhe disa informacione që janë mbledhur nga cookies në faqen e internetit. Ky informacion përdoret për mirëmbajtjen e uebfaqes dhe rrjetit, dhe është një praktikë e pashmangshme.

Rreth pesë mendime

Të dy këta VPN ofrojnë standardin e artë për sigurinë, OpenVPN me AES-256. VyprVPN shkon më lart dhe më tej, megjithatë, dhe ofron protokollin e tij të pronarit Chameleon për të ndihmuar më tej ruajtjen e intimitetit tuaj.

Për më tepër, të dy VPN-të kanë një politikë të respektuar të intimitetit pa ndonjë zhargon ligjor të panevojshëm komplekse. Faktori vendimtar këtu është lufta e fundit e NordVPN me dobësitë e rrjetit që nuk ka prekur VyprVPN, e cila vazhdon të mbajë një rekord të pastër.

Raundi: Pika e sigurisë dhe e intimitetit për VyprVPN

Logo VyprVPN
NordVPN Logo

6

Aktgjykimi

Edhe pse NordVPN është fituesi në letër, me gjithsej katër pikë në dy të VyprVPN, duket se është një fitore e uritur. Pa garancinë e sigurisë, nuk ka të ngjarë që shumë do ta gjejnë NordVPN të jetë ende një opsion tërheqës.

Pasi rekordi i një kompanie shënohet me një shkelje si ajo që ka pësuar NordVPN, është e vështirë për njerëzit të harrojnë. VyprVPN duket se ofron një avantazh kur bëhet fjalë për sigurinë dhe mban të përgjithshmet e veta, por në fund të fundit ajo i humbet çmimeve dhe performancës superiore të NordVPN. 

fituesi: NordVPN

Nëse keni përvojë me njërën prej këtyre VPN-ve, ne do të dëshironim ta dëgjonim pjesën tuaj të komenteve më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me