Millor programari de dibuix del 2023: Adobe CC, Corel i més

Ser artista solia significar portar teles, llapis i pintures allà on volia dibuixar. Avui només necessita un ordinador i el millor programa d’art per al tipus d’art que voleu crear.

Hi ha desenes de programes per triar, que van des d’eines de programari de dibuix gratuïtes fins a suites de pagament que també et permeten fer més coses amb el teu art un cop l’has creat. Aquests programes també tenen diferents nivells de complexitat i funcions addicionals, com ara còpies de seguretat.

Si teniu curiositat sobre la nostra millor selecció global, hem escollit el Creative Cloud d’Adobe perquè obteniu accés a Photoshop i Illustrator, així com a la resta de programes d’Adobe. Segueix llegint a continuació per obtenir més informació sobre Adobe CC i la resta de la nostra selecció.

Allò que fa que un programari de dibuix sigui el millor?

A l’hora d’escollir el millor programari de dibuix, hem analitzat opcions que no tenien una pendent massa intensa d’una corba d’aprenentatge i que s’admeten bé, cosa que significa que hi ha comunitats al seu voltant. També hem analitzat les funcions de personalització úniques, com ara les eines de combinació de pintura i el raspallat millorat amb GPU.

També posem un gran èmfasi en els pinzells. Els pinzells predeterminats de qualsevol programa d’art no s’adapten sempre a tothom i, per tant, volíem assegurar-nos que teniu una àmplia selecció de pinzells o bé la possibilitat de crear o afegir pinzells addicionals..

Finalment, volíem assegurar-nos que el preu era raonable per al programari. Tot i que no totes les opcions de la nostra llista són gratuïtes, són opcions populars entre artistes professionals i estan dissenyades per formar part d’un flux de treball professional.

El millor programari de dibuix: el núvol creatiu d’Adobe

La suite d’eines d’Adobe ha estat l’estàndard per a la manipulació, el dibuix i la pintura de fotos durant molt de temps, tant que el terme per passar una imatge falsa com real es coneix comunament com “photoshopping”. Programes com Photoshop i Illustrator són utilitzats per artistes professionals, estudiants i aficionats per crear tot, des de pintures a postals.

Creative Cloud és un servei de subscripció que podeu adquirir per menys de 52,99 dòlars mensuals per al pla anual o 79,49 dòlars si voleu anar de mes en mes. També podeu combinar i fer coincidir aplicacions o pagar-ne només una a la vegada si no les necessiteu totes. Tots els paquets tenen emmagatzematge en núvol, des dels 20 GB fins als 100 GB.

Si no sempre teniu accés a Internet o preferiu guardar els fitxers en diversos llocs, mireu la nostra guia de disc dur extern més fiable. 

Les eines d’il·lustració i dibuix d’Adobe inclouen Photoshop i Illustrator, així com Portfolio i Behance, que s’utilitzen per mostrar la vostra obra i descobrir el treball d’altres artistes. Adobe facilita l’ús del seu programari per a tot el procés, des de la creació fins a la vitrina.

  Millor còpia de seguretat en línia per a fotografies 2023: es tanca una seguretat segura

Photoshop principal

Photoshop en si pot ser desconcertant al principi si proveniu d’un programa amb menys funcions, com ara l’Autodesk SketchBook. Per sort, Photoshop té un immens seguiment i hi ha infinitat de tutorials de YouTube tant d’Adobe com d’altres usuaris de Photoshop.

Com que Photoshop està dissenyat per dibuixar i pintar, a més de l’edició de fotografies, podeu connectar una tauleta i un estil per obtenir més precisió i sensibilitat a la pressió. També podeu utilitzar l’acceleració de la GPU per reduir el retard en els grans cops de pinzell.

il·lustrador3d

Illustrator és una eina de disseny vectorial que es pot utilitzar per crear imatges boniques, targetes postals, sanefes complicades, lletres i molt més. Illustrator s’assembla molt al Photoshop, ja que els pinzells i altres eines són a l’esquerra i les capes a la dreta. La barra de menú conté paràmetres per manipular les imatges que heu creat, incloses les converteixen en 3D o les distorsionen.

Integració a Adobe Creative Cloud

Un altre avantatge important de la suite Creative Cloud és que les seves aplicacions funcionen entre si, la qual cosa us permet treballar en projectes de diversos programes diferents. Això obre el vostre flux de treball de manera que no haureu d’utilitzar programes potencialment incompatibles o difícils de treballar junts.

En general, el CC d’Adobe és una potent suite d’aplicacions que us permet fer tot, des d’editar fitxers de vídeo grans fins a crear targetes de vacances per als vostres amics i familiars. La capacitat de treballar perfectament en un projecte entre diverses aplicacions és única a causa de la gran selecció de programes d’Adobe.

Tot i que Adobe CC és ideal per als creadors, hi ha dues consells que hauríeu de tenir en compte. Primer, hi ha una corba d’aprenentatge per a programes com Photoshop perquè hi ha moltes funcions. També hi ha molts serveis i programes addicionals que inclouen gairebé tots els paquets Creative Cloud.

Si voleu aprendre una mica més sobre Creative Cloud i edició de vídeo, consulteu la nostra revisió d’Adobe Premiere Pro CC.

El millor programari de pintura: pintor Corel

Corel Painter podria semblar un primer cop d’ull al programari artístic mitjà, però és un refugi per a aquells que busquen afegir funcions de pintura millorades al seu flux de treball. Tot i que el cost de 429 dòlars és fort, Corel Painter té moltes funcions potents que no podreu trobar enlloc més.

corel-principal

A diferència d’altres programes d’art, Corel us permet personalitzar gairebé tots els aspectes del vostre llenç o pintura per fer-lo comportar com el real. Tant si utilitzeu oli, acrílic o alguna cosa entremig, podreu pintar-lo de manera que emuli com es comportaria el medi escollit a la tela.

Corel també us ofereix la possibilitat de triar la textura i el comportament del llenç per adaptar-se al mitjà que utilitzeu, de manera que si voleu utilitzar aquarel·la, per exemple, podeu utilitzar el mateix tipus de paper amb el que faríeu servir. aquarel·la tradicional També podeu mullar i assecar el llenç, el color difús i molt més.

La pantalla principal amb la qual us heu rebut després d’haver triat la configuració del llenç s’assembla a altres programes d’art, tot i que la barra de menús té opcions específiques per a pintar. Hi ha algunes funcions úniques al menú que permeten afegir tipus específics de capes, com una capa de pintura gruixuda o una capa d’aquarel·la. Aquests permeten tenir un control més realista dels pinzells.

  Millor emmagatzematge al núvol per a vídeo 2023

Utilitzant els raspalls de Corel Painter

Els pinzells mateixos estan separats pel tipus de pintura que utilitzen. Per exemple, olis, acrílics i batedores s’agrupen convenientment per facilitar l’accés al que necessiteu. També podeu afegir pinzells fàcilment al menú del pinzell i utilitzar la sensibilitat a la pressió amb la tauleta de dibuix.

pinzells corel

Un altre avantatge de Corel Painter són els pinzellats millorats en GPU. D’aquesta manera s’evita, o disminueix molt, qualsevol retard causat per cops amplis amb un pinzell gran, cosa que fa que les seves marques siguin més precises i permeten pintar sense interrupcions.

En general, si sou un pintor professional i voleu traslladar-vos a suports digitals o a un altre programari, voldreu provar a Corel Painter. La personalització del pinzell i el llenç només fan que Corel Painter mereixi una ullada. Per obtenir més informació sobre el programari de Corel, consulteu la nostra revisió de Corel VideoStudio Ultimate.

El millor programari de dibuix gratuït: Inkscape

Inkscape-main

Inkscape és una eina vectorial que rivalitza amb Adobe Illustrator en funcions i és un contendent seriós si no busqueu totes les eines i serveis addicionals que inclouen Creative Cloud. El millor és que és totalment gratuït.

Amb Inkscape, podeu fer tots els mateixos treballs de disseny, lletra i transformació que espereu de qualsevol costosa eina de disseny vectorial. Inkscape és compatible amb diversos formats i podeu transformar els vostres dissenys amb efectes 3D, filtres, píxelatge, desenfocament i molt més. Bàsicament, podeu fer gairebé qualsevol cosa amb Inkscape que pugueu fer amb Illustrator o qualsevol altra eina vectorial.

Inkscape-Filtres

Com que Inkscape és gratuït, és una excel·lent eina per a algú que tingui curiositat sobre el disseny vectorial o algú que vulgui crear dissenys per a alguna cosa com un lloc web imprès a demanda. També és fantàstic per a algú nou en disseny vectorial que pugui voler ser capaç de fer competències abans de fer el salt a eines com Illustrator, a causa de la similitud que són.

Inkscape té una comunitat en expansió, amb pàgines i pàgines de tutorials en llocs web com YouTube per crear tot, des de gràfics de fons a logotips. No tindreu cap problema per esbrinar les funcions d’Inkscape.

El millor programari de dibuix per a Windows: Autodesk SketchBook

quadern d’esbossos

L’Autodesk SketchBook és un dels programes bàsics de dibuix disponibles. Teniu una barra d’eines flotant a la part superior per a coses com ara regles, mirallatge i cubell de pintura. A la cantonada inferior esquerra, trobareu el que Autodesk anomena “moll de llacuna”. Això us permet subjectar el vostre estil amb una de les icones que després s’expandeix en un menú més gran.

Tot i que els molls anteriors estan habilitats de manera predeterminada, podeu ocultar-los o fins i tot habilitar diferents molls. El moll de la biblioteca Copic és un dels molls addicionals i us permet accedir ràpidament als pinzells Copic, per a aquells que us agradi utilitzar els marcadors tradicionals Copic.

quaderns d'esbossos

Amb Sketchbook, podeu descarregar pinzells addicionals si els pinzells predeterminats no són suficients. Els pinzells també es poden personalitzar molt amb el botó de propietats del pinzell al moll del raspall. Això permet canviar la sensibilitat a la pressió, l’opacitat i l’espai entre els seus pinzells, entre d’altres.

  Còpia de seguretat de CloudBerry vs Acronis Imatge veritable: flexibilitat i velocitat

Degut a la senzillesa de Sketchbook, qualsevol persona pot recollir-lo i saber-ho gairebé tot sobre això en pocs minuts. És perfecte per a algú que s’acaba de dibuixar o algú que vulgui emular la simplicitat dels suports tradicionals.

Tot i que Sketchbook pot ser senzill, no hi ha cap límit al nombre de capes que podeu crear a Windows. Aquesta és una característica excel·lent per als artistes que volen un programa de dibuix senzill, però encara volen crear art complex amb moltes capes.

Podeu descarregar Sketchbook des de la botiga d’aplicacions de Windows 10 o directament des del lloc web. A diferència de les versions anteriors, ara podeu utilitzar-lo tant com vulgueu gratuïtament.

El millor programari de dibuix per a Mac: Krita

krita-principal

Krita és una eina de dibuix gratuïta dissenyada per apropar eines professionals d’art digital a tothom. La disposició necessita una mica per acostumar-se. Dit això, hi ha moltes funcions potents que fan que Krita no només sigui una elecció fantàstica per a algú que busqui un programa d’art gratuït per al seu Mac, sinó també per a qualsevol persona que desitgi un programa d’art sòlid en general..

Quan obriu Krita, notareu algunes eines vectorials a l’esquerra i també pinzells estàndards a la part inferior dreta. Krita admet la sensibilitat a la pressió per dibuixar tauletes, convertint-lo en el programa d’art perfecte per a tot, des de crear logotips fins a animació. YouTube és ple de tutorials que cobreixen tots els aspectes de Krita, que alleuren part de la corba d’aprenentatge.

En Krita no ve amb molts pinzells per començar, però podeu personalitzar els presets de raspall i afegir pinzells addicionals si no trobeu el que necessiteu. Krita també inclou algunes eines convenients que us permeten utilitzar qualsevol pinzell per alleugerir, cremar i afinar bé el color del vostre treball..

Tot i que Krita està dissenyada per ser un programa de dibuix i pintura, la capacitat de tocar color, saturació i brillantor fa que sigui un editor de fotos decent amb un pessic..

krita-animació

Krita també permet reproduir animacions. Això la converteix en una excel·lent eina d’animació gratuïta, que es basa en una presa de tots els comerços per a artistes que creen diversos tipus de contingut.

En general, si sou un artista que utilitza un Mac o, fins i tot, un ordinador, per a aquest tema, Krita és una opció seriosa a tenir en compte a l’hora de seleccionar un programa d’art digital..

Pensaments finals

Hi ha molts programes d’art disponibles per a tot tipus d’artistes, tant si teniu un pressupost com si voleu totes les funcions possibles en un programa d’art. Tot i això, això no vol dir que siguin excel·lents.

Les opcions d’aquesta llista són alguns dels programes d’art digital més populars per la seva versatilitat, característiques i àmplies comunitats que ofereixen tutorials, pinzells personalitzats i consells mentre domineu la vostra nova eina.

Quan es tracta de la millor opció absoluta, vam haver de triar el Creative Cloud d’Adobe a causa de les seves actualitzacions contínues, integració, suport i emmagatzematge al núvol. La capacitat de crear un projecte en un programa i treballar-lo en diversos productes d’Adobe és una característica inestimable que no es troba en un altre lloc, cosa que fa que sigui difícil de superar.

Què en penses d’Adobe CC? Val la vostra integració el cost mensual o anual, o preferiu utilitzar un programa diferent de la llista? Feu-nos-ho saber als comentaris. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me