SpiderOak vs Dropbox: Quin és el millor per a vostè el 2023?

Pot ser difícil triar un servei d’emmagatzematge al núvol perquè hi ha tants al mercat. És especialment molest quan no podeu decidir entre dos serveis. Dit això, a Cloudwards.net ens esforcem per fer-ho fàcil. En aquest article, farem un SpiderOak ONE vs Dropbox cap a cap per ajudar-vos a triar-ne un.

Dropbox és un dels serveis d’emmagatzematge en núvol més antics i es troba entre els 10 primers llocs en la millor comparació d’emmagatzematge en núvol. SpiderOak ONE no és un servei d’emmagatzematge en núvol adequat, sinó un servei de còpia de seguretat en núvol amb espai d’emmagatzematge de sincronització i opcions de compartició. De fet, és un dels millors serveis de còpia de seguretat en línia. Es troba, però, entre l’emmagatzematge al núvol més segur, i amb raó. Obteniu informació sobre un altre proveïdor segur a la nostra revisió de Sync.com.

Si voleu una ullada detallada dels serveis, consulteu la nostra revisió de SpiderOak ONE i Dropbox.

Durant els propers cinc períodes, comparem els serveis i us ajudarem a decidir quina és la vostra tasca més adequada. Al final de cada ronda, declararem guanyador i conclourà anomenant la nostra elecció per al millor servei global.

1

Cost d’emmagatzematge

Un bon cost d’emmagatzematge està determinat per la quantitat de plans de subscripció que ofereix. Si un servei ofereix més plans, és més probable que en trobeu un que s’adapti a les vostres necessitats. És fantàstic si un servei ofereix un pla o prova gratuïta, de manera que podeu provar-lo abans de subscriure-us. Si busqueu un negoci, consulteu les millors ofertes a la guia d’emmagatzematge al núvol.

SpiderOak ONE té quatre plans premium. El pla de 150 GB costa 5 dòlars al mes o 59 dòlars per a l’any. El pla de 400 GB és de 9 dòlars al mes o $ 99 a l’any. El tercer pla té el millor valor perquè ofereix 2 TB per 12 dòlars al mes o 129 dòlars l’any. El quart pla us proporciona 5 TB per 25 dòlars al mes o 279 dòlars, si pagueu l’any per avançat. Tots permeten fer còpies de seguretat de dispositius il·limitats.

SpiderOak ONE té una prova gratuïta de 21 dies, el temps suficient per provar el servei, però no ofereix espai d’emmagatzematge amb ell.

Dropbox comença amb Basic, un pla gratuït que us proporciona una bona capacitat d’emmagatzematge de 2 GB. Però podeu afegir-hi increments de 500 MB amb referències. Dit això, hi ha plans gratuïts amb més emmagatzematge, com podeu veure a la nostra millor peça d’emmagatzematge en núvol gratuïta.


Dropbox té dos plans per a usuaris individuals: Plus i Professional. A més, costa 10 dòlars al mes per 1TB, que és un tracte digne, però no un dels millors valors del mercat. Si pagueu l’any, el preu baixa fins a 99 dòlars. Us ofereix accés fora de línia, esborrat del dispositiu remot i assistència de correu electrònic prioritària.

El professional costa 20 dòlars al mes i proporciona 2 TB d’emmagatzematge. Té tot el que Plus té, a més de la cerca de text complet, l’historial de versions de 120 dies, el suport de xat prioritari, la sincronització intel·ligent i molt més. Hi ha preus millors per a aquesta quantitat d’emmagatzematge.

SpiderOak ONE té una flexibilitat sòlida del pla i els seus plans són valors millors que els de Dropbox. Guanya aquesta ronda.

Ronda: Punt de cost d’emmagatzematge de SpiderOak ONE

2

Seguretat i privadesa

No hi ha escassetat de perills a Internet, de manera que la seguretat segura és obligatòria. Els pirates informàtics no dubtaran a orientar les vostres dades amb atacs de ransomware o de mà al mig. És possible que també intentin robar les vostres credencials d’inici de sessió.

Els serveis al núvol utilitzen molts mètodes per protegir les vostres dades contra aquestes amenaces. Inclouen protocols que protegeixen les vostres dades durant la transferència i xifrats que funcionen en trànsit i en repòs. Els algorismes de xifrat poden ser AES de 128 bits o 256 bits.

  Millor programari de recuperació de dades del 2023: recupera arxius ràpidament

El xifrat privat garanteix que només podeu llegir les vostres dades i el protocol TLS protegeix les vostres dades durant la transferència. L’autenticació de dos factors és útil si algú roba la vostra contrasenya.

SpiderOak ONE té un xifrat de final a extrem privat. Ajuda a protegir la vostra privadesa, però també impedeix que el servei pugui restablir la contrasenya si la perds. SpiderOak ONE utilitza AES de 256 bits per xifrar fitxers abans que surtin de l’ordinador i TLS / SSL per protegir-los en trànsit.

Per protegir més la vostra privadesa, el servei no conserva una base de dades central dels seus metadats de fitxers. En canvi, crea una base de dades local al vostre ordinador. El metadat es xifra quan es comparteix entre dispositius, que és un enfocament peer-to-peer que proporciona una protecció de privadesa encara més gran.

Tot i que qualsevol intrús que pogués robar és xifrat mitjançant cifres fortes, els esforços de seguretat de SpiderOak ONE no s’acaben aquí. Disposa de centres de dades que poden suportar atacs físics i virtuals, terratrèmols, inundacions i incendis. Són compatibles amb el tipus SAS 70 de tipus II i estan classificats com a Tier 3 per l’Institut Uptime.

Malauradament, no ofereix autenticació de dos factors per als usuaris nous, malgrat que hi hagi alguns usuaris antics.

spider-vs-dropbox-dropbox-security

Dropbox té una mala història en matèria de seguretat, ja que es va incomplir el 2012 i es va connectar al projecte PRISM el 2013. L’empresa va prendre mesures després de la violació, però, i té una seguretat molt millor..

Utilitza AES 256-bit en repòs i el protocol TLS amb AES de 128-bit per protegir els vostres fitxers en trànsit. El nivell de xifratge és bo, però Dropbox desxifra els fitxers quan arriben al seu centre de dades per extreure metadades per a la seva indexació i després xifrar-los. Els vostres metadats romandran en text senzill en un servidor separat. No és el millor escenari per a la vostra privadesa, per tant, considereu l’ús de Boxcryptor, un complement de xifratge privat. Dit això, Dropbox ofereix una autenticació de dos factors.

És evident que SpiderOak ONE cuida molt millor la vostra privadesa amb el seu encriptació privada nativa, política que evita emmagatzemar les metadades als seus servidors i l’enfocament entre iguals per sincronitzar-se. Guanya aquesta ronda.

Ronda: Punt de seguretat i privadesa per a SpiderOak ONE

3

Experiència d’usuari

El millor és que un servei tingui una experiència d’usuari agradable i senzilla que us permeti centrar-vos en la vostra feina en lloc de gestionar l’aplicació. No heu de necessitar ajuda informàtica perquè el proveïdor té una interfície complexa o obsoleta. A més, els serveis d’emmagatzematge en núvol haurien de funcionar en la majoria de sistemes operatius, a més d’haver de tenir interfícies atractives i intuïtives.

spider-vs-dropbox-spider-web

La interfície web de SpiderOak ONE té la majoria de les funcions que té el client d’escriptori. De forma estranya, no hi ha cap fitxa d’inici per mostrar l’activitat del vostre compte i no podeu modificar el vostre pla de còpia de seguretat. Tanmateix, podeu accedir al vostre espai de sincronització Hive, a més de gestionar i compartir pestanyes. També hi ha una pestanya del compte, on es pot editar la informació personal i de facturació.

spider-vs-dropbox-spider-desktop

L’aplicació d’escriptori de SpiderOak ONE està disponible per a Linux, macOS i Windows. La seva interfície està datada i malaurada, però, gràcies al seu caràcter utilitari, és fàcil i senzill d’utilitzar. Tot i així, heu d’esbrinar algunes coses, com ara el fet que només podeu sincronitzar les carpetes que s’han afegit al vostre pla de còpia de seguretat.

Les cinc pestanyes de la part superior de l’aplicació us ajuden a navegar-la. Són “tauler de control”, “còpia de seguretat”, “administrar”, “sincronitzar” i “compartir”.

  Millor emmagatzematge en línia per a fotos El 2023: Emmagatzemar encaixos de forma segura

El “Tauler de control” és el centre de control, “còpia de seguretat” us permet seleccionar fitxers a còpia de seguretat i “gestionar” us permet descarregar o eliminar fitxers de còpia de seguretat.

“Sincronització” us permet accedir al vostre espai de sincronització Hive, que gira al voltant de la vostra carpeta Hive. La carpeta Hive realitza sincronitzacions als vostres dispositius. No podeu moure-la, però podeu triar una altra carpeta que actuï com a sincronització. Preferim poder sincronitzar qualsevol carpeta, però, no només les de la nostra còpia de seguretat.

“Compartir” et permet compartir les teves dades, però en parlarem més endavant.

L’aplicació per a telèfons intel·ligents és fàcil d’utilitzar, però té una funcionalitat limitada. Només podeu accedir i descarregar els vostres fitxers des de dispositius de còpia de seguretat. També podeu utilitzar-lo per accedir al vostre espai de sincronització Hive i a ShareRooms. Està disponible per a Android i iOS.

spider-vs-dropbox-dropbox-web

L’experiència d’usuari de Dropbox és elegant i reflecteix que el servei ha estat al capdavant d’aquesta categoria des de la seva creació.

El client web té una interfície atractiva, és fàcil de navegar i us mostra informació de manera clara. El tret d’arrossegar i deixar anar i altres funcions el fan fluït i agradable.

spider-vs-dropbox-dropbox-desktop

El client d’escriptori també és fàcil d’utilitzar i consta d’una icona de safata del sistema i una carpeta de sincronització. Funciona amb Windows, macOS i Linux. La icona de la safata del sistema mostra les vostres notificacions, us permet accedir ràpidament a la vostra carpeta de sincronització, llança el client web i configura les vostres preferències.

spider-vs-dropbox-dropbox-mobile

L’aplicació mòbil també és senzilla d’utilitzar, i funciona a Android i iOS. Et permet carregar fotos i vídeos des del telèfon automàticament i pots tocar “fotos” per accedir més ràpidament als teus favorits. També podeu emmagatzemar fitxers d’accés fora de línia i obtenir notificacions.

L’aplicació d’escriptori de SpiderOak ONE no és tan fàcil d’utilitzar ni tan senzilla com la de Dropbox. Les dues aplicacions mòbils són intuïtives, però Dropbox té més funcions, com ara emmagatzemar fitxers fora de línia, triar tipus de fotografies i càrregues automàtiques per a fotos i vídeos. La comparació a les aplicacions web és similar: Dropbox és més fàcil d’utilitzar, té més funcions i no se sent maldestre.

Ronda: Punt d’experiència de l’usuari per Dropbox

4

Compartir

Un cop els fitxers estiguin en línia, és probable que els compartiu. Si ho feu, ha de ser fàcil i ràpid i haureu de ser capaç d’anar directament a les grans xarxes socials, individus i grups. També hauríeu d’obtenir controls de contingut adequats, de manera que podeu restringir l’accés no autoritzat amb protecció de contrasenya, dates de caducitat i permisos.

spider-vs-dropbox-spider-share

SpiderOak ONE pot generar un URL que apunta cap a qualsevol fitxer, però serà difícil fer un seguiment i caducar automàticament al cap de tres dies. Una millor manera de compartir és utilitzar la seva funció “ShareRoom”.

Et permet compartir carpetes amb qui vulguis. Cada ShareRoom té un URL únic que podeu protegir més amb una contrasenya. Els que tinguin accés al ShareRoom poden descarregar fitxers a les carpetes associades a ell. Tot i que és una forma segura de compartir els vostres fitxers i carpetes, estem acostumats a les solucions més fàcils d’utilitzar que proporcionen altres serveis d’emmagatzematge al núvol, com Dropbox.

Quan voleu compartir un fitxer o carpeta amb Dropbox, genereu un enllaç a aquest. Podeu enviar-lo per correu electrònic o copiar-lo i enviar-lo manualment. Per protegir l’enllaç, podeu afegir una contrasenya, una data de caducitat o desactivar les descàrregues. Per a les carpetes, podeu definir permisos per “editar” o “visualitzar”. Hi ha una pàgina que també us mostra què heu compartit.

També podeu compartir des del client d’escriptori. La funció de sol·licitud de fitxers permet convidar a altres persones, fins i tot aquells que no utilitzen Dropbox, a carregar fitxers a la vostra carpeta. “Showcase” us permet compartir els vostres fitxers en una pàgina d’aspecte professional, que és una bona incorporació. No hi ha cap manera de compartir-ho directament a les xarxes socials.

  Dropbox vs MEGA: Quin és el millor emmagatzematge al núvol el 2023?

Dropbox fa que sigui senzill i fàcil compartir contingut i que tingui opcions de control de contingut fortes. N’hi ha prou per vèncer a SpiderOak ONE en aquesta ronda.

Ronda: Punt de compartir de Dropbox

5

Característiques adicionals

També veurem funcions que van més enllà de l’estàndard establert per a aquesta comparació. Alguns exemples són la previsualització i la reproducció de suports, la integració amb aplicacions de tercers i les eines de productivitat.

SpiderOak ONE és un servei de còpia de seguretat més que emmagatzematge, que és una funció addicional per als propòsits d’aquest partit. Podeu utilitzar-lo per fer còpies de seguretat de dispositius externs il·limitats, la qual cosa és útil si en teniu. Dit això, és sorprenent que no us permeti deixar la còpia de seguretat del vostre telèfon intel·ligent.

Una altra funció útil és la versió, que conserva les versions anteriors dels fitxers quan feu un canvi. Les versions de fitxers nous només emmagatzemen les dades canviades de les versions anteriors per estalviar espai. Podeu suprimir les versions que no calgui reduir l’espai que ocupen encara més.

Quan suprimiu fitxers, se’ls envia a la paperera d’elements suprimits de SpiderOak ONE. Podeu arribar-hi mitjançant el client d’escriptori, que heu de fer per eliminar els fitxers. En cas contrari, romandran allà. En tecnologia, es diu retenció de fitxers il limitada.

Spider-vs-dropbox-dropbox-features

Dropbox s’integra amb Office Online, la qual cosa permet col·laborar en documents. També us proporciona una aplicació de presa de notes decent anomenada Dropbox Paper, que podeu llegir a la nostra revisió de Paper Dropbox. Si en necessiteu una mica més de puny, us recomanem que llegiu el nostre millor article sobre aplicacions de presa de notes.

També podeu reproduir música i vídeo amb Dropbox. El jugador nadiu no és fantàstic, però n’hi ha de bons que s’integren amb el servei. Per això, Dropbox es troba a la nostra llista del millor emmagatzematge en núvol per a vídeo.

La sincronització selectiva està disponible, però ens agrada més la versió millorada anomenada “sincronització intel·ligent”. Permet desactivar la sincronització d’una carpeta, però encara la podeu veure a la carpeta de sincronització. Sembla menor però, amb això, no cal que utilitzeu l’aplicació web per saber on es troben els vostres fitxers.

SpiderOak ONE i Dropbox tenen funcions que enriqueixen la vostra experiència al núvol. SpiderOak ONE us permet fer còpies de seguretat dels fitxers, fer ús de la versionada i mantenir els fitxers suprimits indefinidament. Dropbox s’integra amb Office Online, té reproducció multimèdia i us permet prendre notes combinades amb fitxers multimèdia amb l’aplicació de notes.

Aquesta categoria depèn del que en necessiteu més, però Dropbox fa un treball millor en la productivitat i té una reproducció multimèdia, per la qual cosa li donem aquesta ronda.

Rodona: Característiques addicionals Punt de Dropbox

6

El Veredicte

La matemàtica és clara: Dropbox té tres victòries, mentre que SpiderOak ONE només en té dues. Si bé SpiderOak ONE té una seguretat més gran, cuida millor la vostra privadesa i els seus plans ofereixen un valor molt millor, Dropbox comparteix més fàcilment, té més funcions de productivitat i una intuïtiva experiència per als usuaris.

No és tot simplement afegit, però. Els usuaris que necessitin un bon valor i seguretat han d’anar amb SpiderOak ONE, sobretot davant de les infraccions que Dropbox ha patit en el passat. Aquells que vulguin una solució híbrida que els permeti gestionar l’emmagatzematge i la còpia de seguretat en núvol al mateix temps, haurien de considerar SpiderOak també. 

Què en penses d’aquesta comparació? T’ha ajudat a pensar? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me