Как да споделяте файлове онлайн по лесния начин през 2023 г.

Малки файлове могат да бъдат изпращани по имейл или Skype, но ще ви трябва по-добър метод за по-големи. Ако си сътрудничите по проект, който изисква да държите много файлове на едно място, ще ви е необходим специален инструмент за споделяне на файлове. Работата с тези инструменти не винаги е лесна, затова ще ви покажем как да споделяте файлове онлайн.

Софтуерът за онлайн споделяне на файлове има много предимства за своите потребители. Той поддържа синхронизирани файлове, така че не е нужно да се притеснявате да го правите ръчно. Той също така може да автоматизира голяма част от работата на файловете, като ви позволява да се концентрирате върху това да свършите нещата.

Много услуги също са ефективни решения за архивиране, които ви позволяват да си върнете файловете, ако компютърът ви има проблем. Повечето имат версия на файлове, така че можете да прегледате по-стари версии на вашите файлове и да ги възстановите, ако е необходимо. Резервното копиране до облака прави по-малко вероятно да се наложи да се обадите на услуги за възстановяване на данни, когато нападне цифрова катастрофа.

Ако сте нов за споделяне на файлове, може да бъдете затрупани от възможностите за избор. Разгледайте нашата най-добра статия за съхранение в облак за обзор на услугите, които прегледахме. Ще използваме няколко от нашите любими, за да ви покажем как да споделяте файлове.

Ще разгледаме Dropbox, Sync.com и pCloud. Sync.com е нашият общ фаворит, но pCloud също е отличен и Dropbox също може да предложи много.

Dropbox

Dropbox е една от най-известните услуги за съхранение на файлове. Той е лесен за използване и бърз, което го прави чудесен избор, особено ако сте нови в споделянето на файлове. Не е нужно да плащате, за да започнете да го използвате, но ако имате нужда от много място за съхранение, ще ви трябва един от платените му планове.

  Най-сигурният антивирусен софтуер 2023: Безопасност преди всичко

Регистрацията за Dropbox е проста. Нейният уеб базиран интерфейс е лесен и има настолно приложение, което ви позволява да качвате файлове директно от вашия твърд диск.

Когато Dropbox работи, всичко в споделените ви папки се синхронизира автоматично. Всичко, което трябва да направите, е да преместите файлове в споделената папка, за да ги качите. Ако направите промени, те също ще бъдат качени автоматично. Ако други потребители направят промени във файла, те ще бъдат отразени и на вашия компютър. За повече информация относно това вижте нашето ръководство за споделяне на файлове в Dropbox.

Dropbox-webinterface

За да споделите папка, щракнете върху бутона за споделяне, който се появява, когато преместите мишката върху папката в уеб интерфейса.

Можете също да щракнете върху текста на „нова споделена папка“ от дясната страна на уеб интерфейса, за да създадете нова папка или да изберете съществуваща папка, която да споделяте.

Dropbox-акция

Ако създавате нова папка, трябва да й дадете име, да добавите имейл адреса на когото искате да го споделите и да изберете дали те могат да редактират съдържанието или просто да ги преглеждате.

Има много причини да препоръчате Dropbox освен лесна употреба. Използва AES 256-битово и SSL / TLS криптиране, за да гарантира, че вашите файлове се съхраняват сигурно. В допълнение към съхраняването на текущата версия на вашите файлове, Dropbox съхранява историята на вашите файлове в продължение на 30 дни на безплатен Основен план и 120 дни на своите платени планове.

За повече подробности, разгледайте нашия преглед на Dropbox или проверете ръководството за начинаещи за Dropbox.

Безплатният пакет е полезен и чудесен начин за споделяне на файлове, стига да останете под лимита на акаунта от 2 GB. Отвъд това, цените му започват от $ 9,99 на месец, което включва 1 TB за съхранение. Бизнес плановете имат още няколко функции, като административни инструменти и журнали за одит с проследяване на събития на файлове (вижте нашия преглед на Dropbox for Business за повече информация за това).

  Най-добър софтуер за запис на екрана

Sync.com

Sync.com е най-любимият ни доставчик на онлайн съхранение, като неговата лекота на използване и силната сигурност са големи предимства. Можете да прочетете повече за това в нашия специализиран преглед на Sync.com.

Използването му е парче торта. Първата стъпка е да отворите уебсайта му и да се регистрирате.

синхрон с изтегляне

След това е лесно да изтеглите и настроите. Приложението ви изисква да създадете папка на локалния си диск. След като направите това, можете просто да преместите файлове в него, за да ги качите в облака.

синхронизация на местно и-уеб-

За да създадете споделена папка, просто щракнете върху раздела „споделяния“ в уеб интерфейса, след което щракнете върху бутона „създаване на споделяне“. Можете да дадете име на новата папка и да добавите имейл адреси на потребителите от там.

Потребителите, които поканите, ще могат да преглеждат локално папката и добавените файлове ще бъдат видими за всички в групата. Лицето, създало папката, е администраторът. Те могат да добавят нови потребители и да изтеглят разрешения за споделяне по всяко време.

синхронизация-акция

Що се отнася до сигурността, Sync.com използва 256-битово криптиране на AES, както и TLS тунели и 2048-битово RSA криптиране, което го прави една от най-сигурните услуги наоколо. Също така ви позволява да задавате ограничения за изтегляне и да преглеждате статистически данни за изтеглянията. Това ви позволява да следите внимателно колко файлове се използват.

Той има и отзивчиво обслужване на клиентите, отговаряйки на въпросите ни в рамките на два часа. Освен това той е на конкурентни цени от $ 96 на година за 2TB.

Силно препоръчваме Sync.com, тъй като прави почти всичко, което бихте искали от услугата за споделяне на файлове, без ярки слабости.

  Western Digital My Cloud: Вашето лично съхранение в облак?

pCloud

Ние от Cloudwards.net харесваме pCloud много. Дори го използваме сами за управление на видео, тъй като това е най-доброто облачно хранилище за снимки и видео.

След като се регистрирате, той създава папки по подразбиране за съхранение на музика, снимки и видеоклипове. Можете да добавите своя собствена, като щракнете върху бутон. Приложението му, pCloud Drive, ви позволява да синхронизирате вашите онлайн файлове с локална папка.

Можете лесно да поканите хора да споделят чрез уеб интерфейса. За да започнете, отидете на екрана „Преглед“ и изберете папката, която искате.

psync-папки

След като настроите папките си и добавите файлове, можете да поканите други да ги споделят, като кликнете върху бутона „покани в папката“. Просто добавяте имейл адресите на онези, които искате да поканите, след което избирате дали да ги ограничите до преглед на файловете или да им позволите да правят редакции.

psync поканите

Когато се регистрирате, получавате 10GB място за съхранение безплатно. Можете да го увеличите до 500GB за $ 4,99 на месец или 2TB за $ 9,99 на месец. Това прави pCloud една от най-добрите сделки в облачното съхранение.

Бяхме впечатлени от функциите на pCloud, лекотата на използване и силната сигурност също. Можете да прочетете повече за тези в нашия преглед на pCloud.

Заключителни мисли

Има много възможности за избор за тези, които искат да споделят файлове онлайн. Това е конкурентен пазар, който е чудесен за потребителите. Повечето платформи имат прилични безплатни предложения и платени услуги на разумни цени, които предлагат повече място.

Sync.com и pCloud особено си струва да проверите за безплатните си планове. Уведомете ни дали сте опитали някой, който сме избрали или кои други предпочитате в коментарите по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me