Най-добрият външен твърд диск на 2023 г.: Най-добрият ни хардуер

През последните няколко години твърдите дискове станаха много по-евтини. Механичните твърди дискове достигнаха своя пик на производителност и съхранението на флаш стана по-евтино за производство, което означава, че сега можете да получите бързо, евтино, много терабайтно външно съхранение за евтино. В това ръководство за най-добрите външни твърди дискове ще покажем любимите си.

Това обаче е предизвикателство, защото най-добрият за вас външен твърд диск се основава до голяма степен на това, за което го използвате. В това ръководство ще дадем нашите три най-добри избор в четири категории: функции, цени, бързина и производителност, гаранция и поддръжка. В края на краищата ще дадем най-добрия си избор, както и любимите ни за Xbox One и PlayStation 4. Ако желаете, можете да преминете към нашата сравнителна диаграма.

Най-добрият външен твърд диск

Samsung T5

Тествахме най-новите и най-добрите външни твърди дискове и Samsung T5 е най-доброто за повечето хора. Той е бърз, преносим и изключително издръжлив. Samsung T5 ревюSamsung-t5-1$ 249,99 $ 179,97Спестете $ 70.02 (28%) Показване на отзивиКупете в Amazon$ 184,99(77 отзива) Купете в Walmart$ 199,99(843 отзива) Купете от Best Buy

Видове външни твърди дискове

Преди да започнете да избирате, важно е да поговорим за различните видове външни устройства. Фактори като размер, скорост и интерфейс не са изолирани променливи. Те често се определят от самото устройство. Точно както дискети и твърди дискове изпълняват една и съща функция по различни начини, твърди дискове и твърди дискове правят едно и също нещо.

HDD

Най-често срещаният твърд диск, на който ще попаднете, е твърд диск. В нашата класация на външни твърди дискове, ние наричаме този тип диск като „въртящ се“. Това е така, защото данните, които съхранявате, се записват и четат от поредица от дискообразни чинии, които са сгушени във вътрешността на заграждението.

Тези дискове се въртят и главата на иглата чете данни от различни точки на диска. Макар и да не е същата технология, добрият начин да мислите за въртящ се твърд диск е като винилов запис. Главите за четене и запис могат да прескачат до различни точки на диска, за да прочетат данните, които се съхраняват там или да запишат нови данни в него.

Този подход за съхранение има един основен напредък: е евтин. Въртящите се дискове съществуват от десетилетия, като се движат от по-малко от четири мегабайта през 1957 г. до 16 терабайта през 2023 г. Тази иновация позволи на дискове с повишен капацитет да стават по-евтини и по-малки, което е идеално за външни дискове.

Това каза, че датираната технология има груби ръбове. Скоростта е основна грижа за въртящите се дискове, тъй като отнема време главите на устройството да намерят данните на диска. Дълголетието е друга грижа. Въртящите се дискове вътре са чувствителни и фактът, че се въртят, създава вибрации. С течение на времето тези вибрации ще направят задвижването по-бавно и в крайна сметка ще доведат до отказ.

Това също пренебрегва възможните проблеми с повреждането на устройството. Въпреки че външните твърди дискове обикновено се предлагат в обширен корпус, няколко капки под прав ъгъл могат да ги направят неизползваеми. Въпреки това, за да получите много място за съхранение за малко пари, външните твърди дискове са най-добрият ви залог.

SSD

Много по-модерни са външните SSD дискове. Вместо да използват въртящ се диск, тези устройства използват модули с памет, където данните се мигат, за да се съхраняват. Данните, които пишете на устройството, се имплантират в модула на паметта без движещи се части, поради което се наричат ​​„твърд диск“. 

Има много подобрения над традиционния въртящ се диск поради немеханичния характер на SSD. Най-важното е, че скоростите на трансферите се подобряват. Въпреки че записването на големи файлове на SSD в сравнение с HDD може да доведе до подобни резултати, солидното съхранение има предимството да може бързо да записва на няколко места в модулите на паметта. 

Това е така, защото няма физическа глава, която трябва да се движи. Ако на твърдия диск трябва да се чете информация от първа и четвърта платка, ще отнеме време главата да се премести на двете места. При SSD тези места могат да бъдат намерени бързо, защото електрическият ток е единственото нещо, което трябва да пътува.

Скоростта е подобрена поради липсата на движещи се части, както и твърдостта, но дълголетието има проблеми. Тъй като данните се записват директно в модула на паметта, записването и премахването на данни в определена област отново и отново ще доведе до износване. За щастие, това е решено най-вече с модерни опции чрез процес, наречен изравняване на износването. 

Най-големият проблем при тази опция обаче е цената. Тъй като технологията е по-нова, цената на един е по-висока от HDD в почти всеки сценарий. Освен това достъпът до големи твърди дискове е ограничен в потребителските приложения, тъй като SSD дисковете с голям капацитет до голяма степен са фокусирани върху корпоративните приложения.

Причини за използване на външен твърд диск

В почти всички случаи външният твърд диск ще бъде по-скъп от вътрешния. Въпреки че това има смисъл за тези, които не искат да копаят в компютъра си, има и други причини външните опции да са изгодни за интериорните.

преносимост

Най-очевидното предимство на преносимостта е. Вътрешните твърди дискове са заключени във вашата машина, което означава, че данните, които съхранявате там, не могат да бъдат достъпни, освен ако не използвате услуга за съхранение в облак, например Sync.com.

Външните твърди дискове ви дават свободата да поемете работата на вашия работен плот в движение с един кабел. Повечето снимки не изискват външно захранване, което означава, че вашите данни са на разстояние само чрез USB или Thunderbolt връзка.

Фотография и видеография

Освен че правят файлове в движение, USB и Thunderbolt дисковете имат приложение за фотографи и видеографи. Когато се снима на място, е трудно да се установи база от операции и разчитането само на метода за съхранение на вашата камера може да доведе до катастрофални резултати. 

Външен твърд диск решава този проблем. Тя ви позволява да настроите лаптоп и да зареждате вашите файлове на устройството през целия ден, като гарантирате, че вашите файлове са архивирани. Освен това, изхвърлянето до външен източник вместо вграденото място за съхранение на вашия лаптоп означава, че можете да започнете редактиране на работния плот веднага.

резервно копие

И накрая, добра идея е да използвате преносимо хранилище за архивиране. Има няколко причини за това. Първо, ако нещо се обърка с вашия компютър и ви накара да загубите достъп до данните си, външните дискове могат да бъдат включени в друга машина. По-важното е обаче, че е критичен инструмент в 3-2-1 резервен план. 

За да е ясно, това означава, че външната настройка не е подходящ заместител на онлайн резервните услуги, като Backblaze (прочетете нашия Backblaze преглед). Вместо това това е една стъпка в този процес. 

Наличието на локално архивно копие на външен твърд диск и облачно базирано архивиране с онлайн услуга за архивиране ще ви предпази от всяко бедствие, което може да нападне, без значение дали е у дома или в центъра за данни, където работи вашата онлайн услуга за архивиране.

Избор на преносимо съхранение за компютър и Mac

Сега, когато имаме някои основи на пътя, ще разгледаме как направихме избора си. Основната грижа е балансирането на факторите, които правят страхотен външен твърд диск. Човек може да има отлични трансфери и висока цена, например, или друг може да предложи голяма стойност, но лошо качество на изграждане. 

Преди всичко, ние считахме за стойност. Макар че за нас е нееднозначен термин, стойност е колко добре са балансирани производителността, характеристиките и цената. Това означава, че Toshiba Canvio Basics, който се представя много по-лошо от T5 от Samsung, има шанс за борба поради отличното си съотношение цена-производителност и приличното качество на изграждане. 

Цената и производителността са ясни, но характеристиките стават объркани. Когато разглеждаме функции, ние сме доволни от почти всичко. Това включва нещо толкова малко, колкото да включва няколко кабела за различни връзки в кутията или толкова голямо, колкото връзване на помощна програма за защита и парола с устройството. 

Освен това обмислихме и периоди на поддръжка и гаранция. Почти всички външни твърди дискове се предлагат с ограничена гаранция, но те се различават от опция до опция. Обмислихме продължителността на гаранцията, колко лесно беше да се възползвате и приложимите условия поради клаузата за „ограничен“.

Как тествахме

Тествахме всяко устройство, използвайки един и същ процес, за да се уверим, че те са равнопоставени. Това започна с поръчката му в Amazon, така че не тествахме проба от череша, разопаковахме я и я включихме в компютър. 

След това прокарахме диска чрез показатели, пресявахме информацията за опаковката и гаранцията и стигнахме до писането на рецензията. Като заобикаляме проби от рецензенти, ние можем да тестваме дискове, които идват от едно и също място, на което ще получите вашите, като гарантираме, че нашите резултати са максимално съвместими с вашите.

Най-доброто сравнение на външен твърд диск

Характеристика

Както споменахме, функциите са широки за външни твърди дискове. Понякога устройството може да не включва нищо друго. Включвате го и стигате до използването му. Въпреки че подобен подход е приемлив, има неща, които търсим, когато става въпрос за функции. 

Най-важното е, че търсим помощни програми, които идват с устройството, като инструмент за архивиране, защита на паролата и криптиране, за да назовем няколко. Освен това, ние разглеждаме цялостното качество на сглобяване и това, което е включено в полето в този раздел.

Samsung T5

Samsung не оставя камък преобърнат, когато става дума за T5. Извън кутията получавате устройството, което е по-малко от визитна карта, USB Type-C към USB Type-C кабел и USB-C към USB-A кабел. И двата кабела са обвити с велкро лента, която е прикрепена към устройството, което прави целия пакет лесен за транспортиране. 

настройка на samsung-t5

Дискът е изграден и опакован чудесно, но най-много се откроява неговата защита с парола. Когато настроите устройството, ще бъдете помолени да инсталирате помощна програма, където можете да го управлявате. Там можете да зададете парола, която ще се изисква при всяко включване на устройството. 

Освен това той поддържа Android извън кутията, което правят няколко диска. Можете да научите повече в нашия преглед на Samsung T5.

Western Digital My Book

Western Digital My Book е обратното на T5. Той е голям и обемист, съсредоточен върху решение за архивиране на работния плот. Това каза, че идва с достъп до пълния набор от функции на Western Digital, което означава, че може да се превърне в нещо по-голямо от просто по-голям външен твърд диск.

западен цифрово-ми книга-1

По подразбиране можете да зададете парола, но My Book влиза в своя собствена, когато ровите в другите помощни програми. Те включват инструмент за архивиране, инструмент за защита и обща полезна програма, която обхваща много категории. С партидата можете да шифровате устройството си, да конфигурирате разширени настройки за съхранение с RAID (прочетете нашето ръководство за RAID) и да архивирате устройството си. 

Научете повече в нашия преглед на Western Digital My Book.

Seagate Backup Plus Portable

Seagate е уникален с това, че предлага много функции, без значение от кой ниво на устройството, което купувате. Извън корпуса, който си струва допълнителните разходи, Backup Plus Portable има достъп до същите комунални услуги като обикновения Seagate Portable.

Seagate-архивиране плюс преносим-1

Тези помощни програми се предлагат под формата на Seagate Toolkit, които могат да се използват за архивиране на вашия компютър или огледало на съществуващ твърд диск. Плюс това, ще бъдете подканени да направите това, докато настройвате устройството, което означава, че не е нужно да търсите помощната програма, след като копирате данни в нея. 

Въпреки че му липсват някои от функциите на My Book и T5, Backup Plus Portable е евтин, преносим и богат на функции пакет. Прочетете повече за това в нашия преглед на Seagate Backup Plus Portable.

Цена

Цената е трудна за външните твърди дискове, не защото се случва нещо измамно – прочетете нашите уеб хостинг услуги, за да видите пример, а защото трябва да се има предвид капацитетът. За този раздел ние имаме не само общата цена на всеки диск, но и цената на гигабайт, така че можете да сравните по-точно устройствата. 

Плюс това трябва да се вземат предвид скоростите на трансфер и стилът на задвижването. Flash-базираното съхранение, например, винаги ще бъде по-скъпо от механичните устройства, но не искахме да ги изваждаме от въртенето. Обмисляме общата стойност, която получавате за гигабайт, а не само за цената.

Seagate Portable

На гигабайт стандартното портативно устройство Seagate е най-евтиното, което сме тествали. Когато се добави обаче, разликата между него и други външни дискове за черни кутии, като например Toshiba Canvio Basics и WD Elements, е минимална. Това, което прави разлика, са характеристиките. 

Seagate Portable
Оценка на редактора: 1 TB$ 44,992 TB55,99 долара4 TB91,99 долара8 TB141,99 долара$ 44.99Показване на отзивиКупете в Amazon99,99 долара 55.99Спестете $ 44,00 (44%) Показване на отзивиКупете в Amazon119,99 $ 91.99Спестете $ 28,00 (23%) Показване на отзивиКупете в Amazon$ 256,53(333 отзива) Купете в Walmart$ 141,99Показване на отзивиКупете в Amazon

Както при Backup Plus Portable, можете да използвате Seagate Toolkit, което означава, че архивирането и огледалните огледала са честна игра. Дисковете на Canvio Basics and Elements не разполагат с функции, така че макар преносимият Seagate да е подобен на тези устройства в почти всяко отношение, неговите функции го поставят стъпка над тях. Прочетете повече в нашия преглед на Seagate Portable. 

Western Digital My Book

Както споменахме, My Book е решение за архивиране, ориентирано към работния плот, което означава, че се предлага с голям капацитет. С увеличаването на пространството за съхранение цената на гигабайт намалява, което прави „Моите книги“ безумна стойност за парите. Ако се занимавате с място за съхранение, нищо не е по-евтино от My Book. 

Western Digital My Book
Оценка на редактора: 3 TB89,99 щ.д.4 TB$ 97,506 TB129,99 долара8 TB149,96 долара10 TB197,00 долара$ 89.99Показване на отзивиКупете в Amazon99,99 долара 89.99Спестете $ 10,00 (10%)(668 отзива) Купете от Best Buy$ 97.50Показване на отзивиКупете в Amazon118,96 $ 99.99Спестете $ 18.97 (16%)(20 отзива) Купете в Walmart119,99 $ 99.99Спестете $ 20,00 (17%)(1680 отзива) Купи на Best Buy$ 129,99Показване на отзивиКупете в Amazon159,99 долара 129,99Спестете $ 30,00 (19%)(294 Отзиви) Купи на Best Buy299,99 долара 149,96Спестете $ 150.03 (50%) Показване на отзивиКупете в Amazon$ 209,99 $ 159.99Спестете $ 50,00 (24%)(1029 отзива) Купи на Best Buy299,99 долара 197,00Спестете $ 102,99 (34%) Показване на отзивиКупете в Amazon$ 289,99(117 Отзиви) Купи на Best Buy

Това е до голяма степен заради формата фактор. За разлика от другите ни снимки, Моята книга не може да бъде транспортирана лесно, особено като се има предвид, че се нуждае от външно захранване. По същество това е само 3,5-инчов HD в USB 3.0 корпус, което намалява значително цената. 

SanDisk Extreme Portable

Макар и по-скъп от всяка опция за blackbox на пазара, SanDisk Extreme Portable се откроява като един от по-евтините преносими SSD. Това е още по-впечатляващо, като се има предвид, че се представя почти толкова добре, колкото T5 и G-Technology G-Drive Mobile SSD, като същевременно е по-малък и водоустойчив. 

SanDisk Extreme Portable
Оценка на редактора: 250GB72,99 долара500GB$ 89,001TB156,39 долара2TB329,99 долара99,99 долара 72.99Спестете $ 27,00 (27%) Показване на отзивиКупете в Amazon109,99 $ 72.99Спестете $ 37,00 (34%)(2 отзива) Купете в Walmart$ 99.99(95 отзива) Купете от Best Buy$ 169,99 $ 89.00Спестете $ 80,99 (48%) Покажи отзивиКупете в Amazon129,00 $ 89.00Спестете $ 40,00 (31%)(7 отзива) Купете в Walmart$ 129,99(671 Отзиви) Купи на Best Buy$ 156,39Показване на отзивиКупете в Amazon$ 261,29(6 отзива) Купете в Walmart$ 249,99(211 Отзиви) Купи на Best Buy$ 329,99Показване на отзивиКупете в Amazon$ 549,99 $ 446,46Спестете $ 103.53 (19%) Показване на отзивиКупете в Walmart$ 449,99(154 Отзиви) Купи на Best Buy

Това, което компенсира в качеството на сглобяване, обаче, липсва в функции. Дискът се доставя с програма, която криптира вашите данни, наречена SecureAccess. Това каза, че това е „грамотна“ версия на платения софтуер. Това е чист инструмент, но защита на паролата или помощна програма за архивиране би било хубаво. Въпреки това, това е отлична стойност, за която можете да научите повече в нашия преглед.

Скорост и производителност

Тестваме нашите твърди дискове, като използваме четири показателя. Две се използват за скорост на трансфер, а другите две се използват за проверка на грешки. Между четирите се надяваме да получим възможно най-цялостен поглед върху това как диска се представя. 

Важно е да се отбележи, че не вземаме предвид цената. Както се очакваше, SSD-тата изтриха пода с твърдите дискове заради начина, по който съхраняват данни. Това не означава, че традиционният въртящ се диск е лош избор, особено ако се опитвате да спестите пари. 

Samsung T5

T5 беше по-бърз от повечето дискове, които тествахме в почти всяка категория. Той беше бит от G-Drive и SanDisk в последователни четения и от мобилния SSD в случайни четения. Това каза, че е по-бързо, отколкото при последователни и случайни записи и по време на нашия трансфер на папки 2.3 GB.

Samsun-t5-crystaldiskmark

Що се отнася до грешките, нямаше такива. По време на тестването ни беше отворен CrystalDiskInfo, за да следим състоянието на устройството, включително температурата и степента на грешки. Дори по време на интензивно сканиране на грешки, устройството остана хладно и последователно, независимо колко усилено работеше. 

G-Technology G-Drive Mobile SSD

Изпълнението става забележимо, когато има толкова много показатели, които трябва да се вземат предвид. Въпреки че първият ни избор, T5, се представи по-добре от G-Drive Mobile SSD в някои категории, но не го победи във всички тях. Мобилният SSD беше по-бърз при случайни и последователни четения и изоставаше, когато стана дума за нашия 2.3 GB трансфер. 

грам-кола-мобилни crystaldiskmark

Въпреки че не сме изчислили границата на грешката – ние сме писатели, а не статистици – говорим за части от секундата. Всичко останало беше космическо, което означава, че нямаше грешки след нашето дълбоко сканиране. Това каза, че забелязахме нещо интересно за устройството, когато беше в CrystalDiskInfo. 

Показа се като SanDisk X600 M.2 SSD. Като се има предвид, че и двете са собственост на Western Digital, има голяма вероятност Mobile SSD да е само M.2 X600 в грапаво шаси. Прочетете повече за това в нашия G-Drive Mobile SSD преглед. 

SanDisk Extreme Portable

Дискът SanDisk победи T5 и G-Drive Mobile SSD в последователни четения, но той изостава във всички останали категории. Това каза, че изостава само малко. Например, T5 работи със 160,1 мегабайта в секунда при произволни четения, а SanDisk – с 159 MBps.

ssandisk-екстремно-преносим преглед-crystaldiskmark

Интересното е, че той се представи много по-различно от G-Drive Mobile SSD, въпреки факта, че G-Drive Mobile SSD има SanDisk SSD вътре. Разликата не е огромна, но беше по-близо до T5 като цяло. Това каза, че предлагането на SanDisk е с около 50 долара по-евтино от G-Drive Mobile SSD при 2TB, така че малката разлика в производителността не е голяма работа.

Гаранция и поддръжка

Последният ни кръг се фокусира върху гаранцията и поддръжката. За разлика от нашите най-добри VPN доставчици, които често предлагат изключителна поддръжка, производителите на хардуер ви дават почти никаква поддръжка. Това обаче не ги сваля. Търсим дискове с компании, които излизат отвъд и отвъд тях, предоставяйки поддръжка чрез самопомощ и директен контакт. 

В този раздел разглеждаме и гаранционния срок. В допълнение към това колко дълго трае, ще разгледаме уговорките и колко лесно е да се възползвате. 

G-Technology G-Drive Mobile SSD

Мобилният SSD на G-Drive е единственото устройство, което сме тествали и предлага пет години ограничена гаранция. Това отчасти оправдава високата цена, тъй като повечето външни SSD устройства предлагат само три години. Плюс това няма толкова много условия. Ако има проблеми, причинени от G-Technology, ще я поправите или подмените безплатно. 

грам-кола-мобилни знания

Поддържайки G-Technology, осигурява подходяща база от знания за своите продукти, което рядко се наблюдава при външни производители на твърди дискове. Там ще намерите изтегляния, спецификации на продукта, често задавани въпроси и ръководства за стартиране. Ако имате нужда от повече помощ, можете да се свържете с имейл, но ресурсите за самопомощ трябва да са достатъчни. 

Samsung T5

Samsung предлага тригодишна ограничена гаранция за T5 устройствата. Подобно на повечето ограничени гаранции, той обхваща само проблеми с производството на устройството. Щетите, получени от вас, процесът на доставка или дистрибутора не се почитат.

Samsung-t5-2

Въпреки това, Samsung, с широката си гама от продукти, има част от подкрепата, която видяхме. Въпреки че има малко документация за поддръжка извън това, което получавате в кутията, има три метода за контакт, който е първият за всеки производител на хардуер, който сме виждали. Можете да насрочите ремонт в дома, да изпратите имейл до екипа по продажбите или да се обадите на представител за поддръжка.

Seagate Backup Plus Portable

Seagate Backup Plus Portable и целият диск на Seagate по този въпрос се предлага с отлична поддръжка. Получавате само две години ограничена гаранция, което има смисъл, защото е по-евтино, въртящо се устройство, но има много възможности за поддръжка. В допълнение към статиите за базата от знания, има автоматични инструменти за отстраняване на проблеми, както и поддръжка по телефона и имейл.

Seagate-архивиране плюс преносим-2

Освен това, Seagate предлага спасителни абонаменти за почти нищо. Тази услуга е като застрахователна полица за вашите данни, което означава, че Seagate ще се опита да я възстанови в случай, че вашите данни са повредени. С $ 14.99 за три години не можем да се оплакваме. Това каза, че трябва да използвате и онлайн услуга за архивиране.

Най-добрият външен твърд диск

Като се има предвид, Samsung T5 е най-добрият преносим SSD. Той е скъп, но прилепва всички недостатъци, наблюдавани от неговите външни SSD конкуренти. Предлага се в използваем капацитет. За разлика от ADATA SD600, който е достъпен само до 512GB, T5 се предлага с капацитет от 1 ТБ и 2 ТБ (прочетете нашия преглед на ADATA SD600). 

Samsung-t5-1

Това, комбинирано с безкомпромисните скорости на трансфер, прави T5 да изглежда много по-привлекателен. Започвайки от над $ 150, устройството е скъпо, но няма да намерите толкова голяма производителност в такъв малък пакет за нищо по-малко. 

Плюс това, функциите са страхотни. Това е единственото устройство, което разгледахме, което поддържа Android извън кутията, предлага защита с парола и се предлага с кабели за USB Type-C и USB-A връзки. И той е преносим, ​​тежи само 51 грама и е по-малък от визитната картичка.

Това е пълният пакет, защитен от здрав метален корпус и подкрепен с щедра тригодишна гаранция. Ако търсите скорост, преносимост и капацитет, T5 предоставя. 

Най-добрият PS4 външен твърд диск

Няма изключителни опции за PS4, извън маркова опция от Seagate. За разлика от Xbox One, който ще докоснем по-нататък, PS4 игрите не са толкова големи, като наблягат на преносимостта. Въпреки че има много опции, ние ще извикаме на WD Elements. 

западен цифрови-елементи-2

Това не направи основното ръководство, но можете да видите в нашия преглед на Western Digital Elements, че това е солиден диск, особено ако искате много място за съхранение за евтино. Вариантът от 4TB ще ви плаши от $ 100 и въпреки че е малко бавен, цената поставя всички външни SSD на пазара за срам. 

Ако искате да подобрите скоростта и нямате нищо против намаления капацитет, преносим SSD диск като G-Drive Mobile SSD или T5 ще зарежда вашите игри по-бързо. За капацитет и цена обаче трябва да го дадем на задвижването на Elements за PS4. 

Най-добрият Xbox One външен твърд диск

Всяко устройство може да се използва с Xbox One, като го включите в един от USB портовете. За разлика от PS4 обаче, капацитетът за съхранение е основен проблем. Microsoft се радва да използва некомпресирани текстури, водещи заглавия на първо лице, за да заемат 100GB или дори 200GB място. Поради това е идеална опция с голям капацитет и ниска цена, като Western Digital My Book. 

Xbox One и Xbox One X също са по-малки от PS4 Pro, така че можете да си позволите допълнително пространство до конзолата. Това каза, Моите книги се предлагат с много функции, които ще бъдат без значение при включване в конзола, а именно криптиране и архивиране. 

Плюс това, тя се нуждае от допълнителна мощност. Ако имате нужда само от малко допълнително място, преносим SSD ще ви позволи да зареждате игри по-бързо. По-специално, Xbox One X е достатъчно бърз сам по себе си, така че тук е по-малко притеснител, отколкото при PS4 Pro. 

Заключителни мисли

Samsung T5 се откроява като най-добрата опция, не само за бързината и качеството си на изграждане, но и за компактните си размери, отличната поддръжка и много функции. Въпреки това цената му е висока, особено за тези, които не се нуждаят от безумни скорости на трансфер. Ако това сте вие, обикновено устройство с черен бокс, като Seagate Portable или Western Digital Elements, ще направи чудеса. 

В крайна сметка това се свежда до вашите нужди. Ако се интересувате от архивиране на вашата машина, WD My Book ще бъде идеално подходящ. Ако искате, да речем, да използвате външно устройство като кеш на Adobe Premiere Pro, обаче, Samsung T5 ще работи по-добре. 

Кой външен твърд диск използвате? Защо го изберете? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето. 

Най-добър Външен твърд диск Въпроси и отговори

Как да архивирате компютъра си на външен твърд диск

Можете да архивирате компютъра си на външен твърд диск ръчно или с помощта на софтуер. Ако го направите ръчно, плъзнете и пуснете файловете и папките, които искате да архивирате на устройството. Ако искате да използвате софтуер, има налични инструменти, като Google Backup, Paragon Backup и EaseUS Todo Backup. 

Как да форматирате външен твърд диск

В Windows можете да форматирате, като щракнете с десния бутон на мишката върху устройството във File Explorer и изберете „формат“. В macOS можете да форматирате с помощта на Disk Utility, който можете да намерите чрез търсене в Spotlight. 

Как да разделите външен твърд диск

За Windows и macOS устройството първо трябва да бъде форматирано. В Windows можете да разделите външен твърд диск, като щракнете върху Windows Key + X и изберете „управление на дискове“. Там кликнете с десния бутон върху външния си твърд диск и изберете „нов прост том“. В macOS отворете Disk Utility чрез търсене в Spotlight и изберете раздела „дял“. 

Как да използвате външен твърд диск на PS4

Включете устройството с USB порт на вашия PS4 и го включете. Отидете в менюто с настройки и изберете „устройства“, след това „USB устройство за съхранение“. Там намерете външния си твърд диск и изберете „формат като разширено съхранение“. Имайте предвид обаче, че това ще изтрие всичко на устройството.