IDrive for Business Review – One Stop Shop – Актуализирано 2023 г.

IDrive за бизнес преглед

Освен това, IDrive for Business е снабден с функции, прилична скорост на качване и много повече екстри. Проверете дали това е подходящо за вашия бизнес в този изчерпателен преглед на IDrive for Business.

архивиране на бизнес

Стартирането на бизнес може да бъде уморително, така че нямате нужда от допълнителни проблеми, ако можете да му помогнете. Създаването на резервно копие за вашите бизнес устройства гарантира, че повредите на твърдия диск или природните актове не станат толкова големи проблеми. Благодарение на различни и гъвкави функции за архивиране, много малко опции за онлайн архивиране могат да се конкурират с IDrive for Business.

IDrive не предоставя неограничени резервни копия, както прави близкият му конкурент CrashPlan за малкия бизнес, но ви позволява да архивирате неограничени устройства. Това включва не само архивиране на компютър, но и смартфон, външен твърд диск, NAS и сървърни архиви. 

Това, съчетано с редица отлични функции, помага да се направи IDrive една от най-добрите онлайн резервни копия за малки възможности, достъпни днес.

В този преглед на IDrive for Business ще говорим за детайлите на IDrive for Business, за да видите дали той е подходящ за архивирането на вашата компания. Ще започнем с разглеждане на функциите, които предоставя.

Силни & Слабости

Алтернативи за IDrive за бизнес

Характеристика

IDrive е в горната част на най-добрите ни онлайн резервни услуги, но този списък се фокусира върху частните решения за архивиране. Тук ще разгледаме IDrive for Business, който включва всички функции, налични в частните планове с някои допълнителни екстри.

Подобно на всички други услуги за архивиране, IDrive for Business ви помага да защитите данните си в случай на срив на твърд диск, кражба или природно действие. Ако се случи такова събитие, ще бъдете сигурни, че данните ви се съхраняват в облака. 

Няма неограничен архив и ако искате това, можете да прочетете нашия най-добър неограничен онлайн резервен списък за идеи. Можете обаче да архивирате неограничени устройства.

IDrive-бизнес-функции

Един-единствен абонамент IDrive for Business ви позволява да архивирате неограничени компютри. Плюс това можете да архивирате колкото искате външни твърди дискове и NAS устройства за съхранение (консултирайте се с нашето ръководство за NAS, ако не сте запознати с тях). Всъщност ние я класираме като една от най-добрите онлайн резервни копия за наличните опции на NAS.

Можете също да архивирате мрежови дискове. Това се разширява до сървърите, включително:

  • Windows Server
  • Linux сървър
  • Microsoft SQL Server
  • Microsoft Exchange Server
  • Microsoft SharePoint Server
  • Oracle сървър
  • Hyper-V
  • VMWare

Можете също да използвате IDrive за архивиране на локални устройства, което добавя още един слой защита към вашите данни и ви позволява да възстановите архивирането си много по-бързо, отколкото ако го правите през интернет. Този подход се нарича хибридно архивиране, което се вписва добре с правилото за резервно копие 3-2-1. Ако се интересувате, прочетете нашето ръководство за настройка на хибридно архивиране за SMBs.

IDrive може да създаде изображение на диск, което ви позволява да създадете точно копие на вашия твърд диск. Можете да използвате това изображение за възстановяване на вашата операционна система на компютъра, от който е създадено, но не можете да го използвате, за да клонирате вашия твърд диск към нов хардуер. Ако искате това, прочетете нашите онлайн резервни копия за най-добрия софтуер за изображения на бюро.

Тези, които трябва да защитят мобилните си устройства, ще се радват да знаят, че IDrive ви позволява да архивирате данни за смартфони както за Android, така и за iOS. 

Повечето други инструменти за архивиране онлайн ви позволяват да получите достъп до архивираните си файлове чрез мобилното си устройство, а по-малко инструменти поддържат архивиране на снимки. IDrive обаче ви позволява да архивирате контакти, медии и събития в календара както на Android, така и на iOS, както и текстове, дневници на обаждания, музика и данни за приложения в Android.

IDrive също може да архивира акаунти във Facebook и Instagram, което е полезно, ако вашият бизнес включва кампании в социални медии.

Когато става въпрос за други възможности за архивиране, IDrive проверява всички полета. Това включва непрекъснато архивиране, разширени възможности за планиране, копиране на файлове на ниво блок и известия за архивиране. Ще говорим повече за тези аспекти, когато покрием основния процес на архивиране по-долу.

Версия на IDrive

Възможността за версия на файла на IDrive ви позволява да възстановите от предишните 30 версии на всеки файл. Това ви помага да защитите бизнес данните си както от нежелани редакции, така и от повреждане на файлове. Плюс това, IDrive използва Snapshots, които предоставят исторически изглед на вашите файлове, които ви позволяват лесно да извършвате възстановяване в момента.

За допълнителна защита от загуба на данни можете да използвате Bare-Metal Disaster Recovery или BMR за кратко. Това ви позволява да архивирате цял твърд диск – включително операционната система и конфигурациите на приложения – на сървър на място. Трансферите използват CTri технологията на IDrive за постепенно архивиране, за да намалят времето, необходимо за качване на вашите нови и променени файлове.

Ако някога искате да копирате BMR архивирането си в своя облачен акаунт, можете да го направите, като използвате репликация в облака. IDrive също така съхранява изтритите файлове за неопределено време, така че можете да ги изчиствате само ръчно от кошчето или да стартирате автоматично почистване на архива.

На всичкото отгоре, IDrive, за разлика от много други архивиращи услуги, не изтрива данни от резервното ви копиране, дори и да го изтриете от устройството си. Това означава, че поддържа истинско архивиране. Полезно е, ако трябва да освободите място на устройствата си.

Ако имате бизнес, който не може да си позволи да чака дълго, за да създаде първоначално архивиране или възстановяване на файлове, ще се възползвате от IDrive Express. IDrive Express е услугата за резервно копие и възстановяване на куриер на IDrive.

  Карбонит Backup Safe Pro преглед - актуализиран 2023 г.

С него IDrive ще ви изпрати външно устройство за зареждане на вашите данни. След като го изпратите обратно, техниците на IDrive ще заредят вашите данни в облака за вас, обикновено в рамките на два до пет дни. Можете също да използвате услугата за възстановяване на файлове, което ще отнеме, отново, около два до пет дни. Куриерската услуга е безплатна до три пъти годишно за бизнес потребителите.

Клиентът за настолни клиенти на IDrive е богат на функции, което го прави добър избор за фирми, които изискват много възможности за персонализиране на архивиране. Ще го разгледаме в секцията „лекота на използване“ по-долу.

Освен резервни функции, IDrive има някои възможности за съхранение в облак, включително споделяне на файлове и синхронизиране на файлове. Това помага да бъде способен инструмент за насърчаване на производителността на труда. Това каза, ако искате специализирана услуга за облачна производителност, трябва да разгледате нашата най-добра обща информация за EFSS. Има и функция за времева линия, която визуализира снимки, подкрепени от мобилното ви устройство.

В следващия раздел ще говорим за цените на IDrive. Ако обаче искате да научите повече за архивирането и функциите на бизнес облака, прочетете нашата библиотека за съхранение на бизнес облак.

 IDrive за преглед на бизнеса

IDrive за бизнес логоwww.idrive.com

Започва от $ 622 на месец за 250 GBAll планове

резервно копие

Backup Scheduler

Непрекъснато архивиране

Постепенно архивиране

Резервно копие на базата на изображения

Резервно копие на външен диск

NAS архивиране

Резервно копие на сървъра

Хибридно архивиране

Резервно копие на мобилни устройства

Неограничен архив

Неограничени устройства

Скорост на дросела

Копиране на файл на ниво блок

Многопоточно архивиране

Възстанови

Куриерска служба за възстановяване

Достъп до браузър

Достъп за мобилни приложения

Версиите

Забранено запазване на файлове

Възстановяване на голи метали

Управление на потребители

Задаване на роли на потребителя

Задайте правила за архивиране на бизнеса

Персонализирано отчитане

Достъп до архивиране на потребителя

Монитор свързани устройства

Сигурност

Частно криптиране

Шифроване при почивка

Шифроване в транзит

Протокол за шифроване
256-битов AES

Двуфакторна автентификация

Втвърдени центрове за данни

Настройки на прокси сървъра

Съвместим с HIPPA

поддържа

24/7 Поддръжка

Поддръжка на чат на живо

Поддръжка по телефона

Поддръжка по имейл

Потребителски форум

Знание

Разни

Споделяне на файлове

Синхронизация на устройството

Безплатен пробен период

Ценообразуване

IDrive Business има няколко нива, които ви дават степен на мащабируемост и контрол на разходите за вашия бизнес. Първите шест планове изискват да платите за година или две предварително, което ви дава 25 процента отстъпка. Можете да плащате месечно, като започнете с план 1.25TB и по-горе.

Мащабируемостта, която получавате с IDrive, е чудесна за малкия бизнес, но не може да се сравни с инструмент за хостинг на облачни файлове, който ви позволява да платите точно за количеството съхранение, което използвате. 

Една такава услуга е Backblaze B2, която се съчетава прекрасно с решение за контролен център за архивиране като CloudBerry Backup. Можете да прочетете повече за това в нашия CloudBerry Backup преглед и нашия Backblaze B2 преглед.

По подобен начин, предприятията, които се нуждаят от неограничено архивиране, няма да намерят IDrive за привлекателен, тъй като той няма неограничен план. Най-резервното пространство, което можете да получите с един абонамент за IDrive Business, е 12,5TB.

Ако трябва само да защитите няколко компютъра, които разполагат с много данни, за да архивирате, може да спестите пари, като отидете с Backblaze за бизнес или CrashPlan, тъй като и двата предлагат неограничен архив за един компютър. Можете да прочетете повече за тях в нашите отделни рецензии Backblaze for Business и CrashPlan.

Въпреки това, ако искате да защитите много устройства, включително сървъри и мобилни устройства, IDrive вероятно ще бъде по-добра стойност.

Също така е важно да се отбележи, че IDrive предоставя равни квоти за съхранение както за онлайн архивиране, така и за синхронизиране. Това означава, че когато се регистрирате за, да речем, план от 1.25TB, получавате 1.25TB за архивиране и същото количество за синхронизиране. Ако възнамерявате да използвате облачните възможности за синхронизиране на IDrive, това ще увеличи стойността му с голям марж.

Лесно използване

С IDrive for Business няма да можете да архивирате файлове с едно кликване, както можете с Backblaze. Това каза, че ще имате достъп до повече функции.

IDrive-Бизнес-десктоп клиент

Клиентът за настолни клиенти на IDrive работи в Windows и Mac, но не и в Linux. Ако искате поддръжка на пингвин, трябва да помислите за една от услугите на най-добрия ни онлайн резервен архив за Linux кръг. 

Клиентът не е най-привлекателният на пазара, но е ясен и лесен за използване. Изисква да изберете файлове и папки за архивиране, но най-малкото използвате дървовидна структура, за да направите това. Някои други резервни решения дори нямат това, така че изборът на вашите файлове става скучна работа. IDrive също автоматично избира общи папки за архивиране.

IDrive-бизнес-уеб-клиент

Отгоре на настолния клиент IDrive предоставя таблото за управление на базата на браузър, което е удобно, ако сте далеч от компютъра си. Лесно е да се навигирате с него от менюто вляво. Можете да го използвате за преглед на пространствата за архивиране и синхронизиране, да видите какво сте споделили с другите, какво са споделили другите с вас, времевата линия на снимките и таблото за управление.

IDrive-бизнес-табло

Таблото за управление ви позволява да създавате работни групи и потребители, както и да добавяте потребители към работни групи. Можете да ги добавите като редовни потребители или да им дадете административни разрешения. След като направите това, ще имате достъп до архивираните си файлове, както и до тези на вашите колеги. 

IDrive-бизнес-таблото настройки

На всичкото отгоре можете да управлявате дистанционно всички архивирани компютри, което включва опции като проверка и промяна на архивирането, задаване на график и активиране на сигнали и известия. Можете също да заключите или разпространите някоя от тези настройки към всяка група.

Пълният списък с опции е твърде обширен, за да влезете тук, но е достатъчно да се каже, че няма да ви липсват никакви администраторски контроли.

Има и нов, тънък настолен клиент, който е проектиран да се използва заедно с уеб клиента. Показва само резервна информация за голи кости, но това е добър избор, ако не искате да използвате обикновения клиент.

  Преглед на BackupVault - Актуализирано през 2023 г.

Можете също така да получите достъп и да възстановите архивирането си, като използвате приложенията на IDrive за Android и iOS. На всичкото отгоре мобилните приложения на IDrive ви позволяват да архивирате вашите контакти, снимки, видеоклипове, SMS и други. Това му помогна да достигне първото място в най-добрия ни онлайн резервен архив за мобилни съобщения. Освен това можете да използвате приложението за автоматично архивиране на снимки и видеоклипове от телефона си.

След като го направите, можете да визуализирате снимките си във функцията „времева линия“ и също така да откриете лица в тях. Можете също да маркирате файлове за офлайн достъп. Приложението е просто и няма да ви създава проблеми.

Архивиране на файлове & реставрация

IDrive-бизнес-изберете-файлове

За този раздел използвахме Windows, за да илюстрираме процесите на архивиране и възстановяване. В зависимост от платформата, която работите, подходът може да е малко по-различен.

Както споменахме, настолният клиент изисква ръчно да изберете файлове и папки за архивиране. Това може да е проблем, ако не сте организирани, но IDrive олекотява товара, като автоматично избира папки за снимки, документи, музика, десктоп и видео за архивиране. 

IDrive-бизнес-изключва-файлове

Ако искате да изберете папки, но изключите определени файлове и подпапки, трябва да настроите този избор в менюто с настройки.

IDrive-бизнес-график

След това можете веднага да стартирате архивирането, като кликнете върху бутона „архивиране сега“, или можете да го планирате. Можете да го кажете да работи в определени дни в определено време или да преминете към почасов график. Ако зададете почасов график, можете да определите времето, за което трябва да спре архивирането. Можете също да активирате известия по имейл и десктоп.

Въпреки че планировчикът разполага с достатъчно възможности, бихме искали да имаме възможност да задаваме конкретни часове за архивиране, както и седмични и месечни опции. Acronis Backup предоставя всички тях и можете да прочетете повече за това как се справя с операциите за архивиране в нашия преглед на Acronis Backup.

Във всеки случай ви съветваме да включите непрекъсната защита на данните от менюто с настройки. Той автоматично създава резервни копия на променените или добавени файлове, които са по-малко от 500 MB. 

Други резервни решения не налагат такива ограничения на размера при непрекъснато архивиране, така че това е пропуск за IDrive. Обърнете внимание, че непрекъснатото архивиране не се прилага за системни и временни файлове.

IDrive-бизнес-възстанови-изберете

Подобно на операцията за архивиране, възстановяването на файлове изисква да изберете файлове и папки от вашата структура на директория. След като го направите, можете да изберете да ги възстановите на първоначалното или ново местоположение.

скорост

Първоначалното архивиране на вашия компютър може да отнеме много време. Колко време зависи от различни фактори: разстоянието от сървърите на IDrive в САЩ, вашата честотна лента и колко добре IDrive управлява прехвърлянето на файлове.

За да видите колко време отнема архивирането, извършихме няколко теста за качване и изтегляне, използвайки папка, компресирана с 1 GB, съставена от различни типове файлове. Направихме нашите тестове, използвайки WiFi връзка извън Москва, Русия, със скорост на качване от 36.55 MB / s и скорост на изтегляне от 25.82 MB / s.

Първи опитСекуден опитСредно
Време за качване: 00:45:34 00:38:48 00:42:11
Време за изтегляне: 00:40:09 00:45:25 00:42:47

С тези скорости би трябвало да очакваме качването ни да приключи за три минути и 55 секунди, без никакви режийни разходи. Времето ни за качване е средно 42 минути и 11 секунди. Дори отчитане на криптиране и други процеси, участващи в прехвърлянето, разминаването е твърде голямо. 

Можем да кажем същото за процеса на изтегляне, който отне средно 42 минути и 47 секунди, когато трябваше да е по-близо до пет минути и 32 секунди. Въпреки че първоначалното архивиране обикновено отнема много време, този вид резултати не обещават, че IDrive ще използва вашата честотна лента до пълния си потенциал. 

Това каза, че трансферите трябва да стартират много по-бързо след първоначалното архивиране, благодарение на алгоритъма за прехвърляне на ниво блок. Ако установите, че IDrive отнема твърде много от вашата честотна лента, можете да го изключите или да го настроите автоматично да управлява връзката, за да оптимизирате работния си опит. 

Сигурност

Ако сигурността в облак е важна за частните потребители, това е още повече за собствениците на фирми, които са склонни да се занимават с чувствителна интелектуална собственост и финансови записи. Добрата новина е, че IDrive не пропуска ритъм, що се отнася до функциите за сигурност.

IDrive използва 256-битово AES криптиране, за да защити вашите файлове в покой на сървъри. Това е същият алгоритъм, използван от финансовите институции и военните за защита на информацията. Преди да достигнат сървър, обаче, данните се криптират и при транзит чрез TLS / SSL протокол. Можете да научите повече за тях в нашето сравнение SSL с TLS.

По подразбиране IDrive ще задържи вашата парола за криптиране, поставяйки я на отделен сървър, откъдето съхранява вашите данни. Предимството на това е, че компанията може да нулира паролата ви, ако някога я забравите. 

Недостатъкът е, че той отваря възможността някой да получи достъп до този ключ за шифроване, било то нелоялен служител или хакер, който е успял да получи достъп до сървъра.

Това също означава, че ако бъде принуден от закона, IDrive може да бъде принуден да споделя вашите данни с правителствени програми за наблюдение, като PRISM. За да избегнете това, можете сами да създадете и задръжте своя ключ за криптиране, ако активирате частно криптиране, когато за първи път настроите IDrive. 

Няма да можете да го направите, след като стартирате процеса на архивиране. Ако искате да научите повече за частното криптиране, прочетете нашата статия, обясняваща нулевите знания в облака.

Силното криптиране няма да помогне, ако някой се опита да открадне или да пробие паролата ви. Това може да е доста лесно, ако имате слаб. Уверете се, че не правите нито един от най-често срещаните грешки за парола. Вместо това трябва да създадете силна парола и да активирате двуфакторна автентификация от уеб клиента.

  Преглед на BackupVault - Актуализирано през 2023 г.

Двуфакторното удостоверяване помага да защитите вашите идентификационни данни, като изисквате да въведете еднократен маркер, когато се опитвате да влезете от непознато устройство. Обикновено получавате такова означение чрез SMS или имейл.

IDrive защитава своите сървъри в втвърдени центрове за данни, проектирани да предпазват от проникване, природни бедствия и виртуални атаки. 

Мерките включват пожарогасителни системи, системи за контрол на температурата с отделни зони за охлаждане, повдигнати подове и стелажи, изградени да издържат на земетресения. Те също имат осигурен достъп, денонощно наблюдение, сензори за движение и аларми за нарушения.

Друга полезна функция е възможността за отдалечено изключване на синхронизирането за устройствата във вашия акаунт. По този начин, ако лаптопът е изгубен или откраднат, можете да гарантирате, че който има това устройство, няма да има достъп до синхронизирано съдържание. Това обаче няма да направи нищо за останалите файлове на вашия компютър.

поверителност

IDrive е базиран в САЩ, държава, която няма най-добрите закони за поверителност в облака. Тогава е щастлив, че IDrive има частно криптиране, което е най-добрият начин да защитите поверителността си. Въпреки че има частно криптиране, най-добре е да видите какви, ако има такива, вратички присъстват в политиката за поверителност. 

Подобно на повечето други облачни услуги, IDrive събира личните данни, които ги предоставяте, които могат да включват вашето име, фамилия, валидна информация за кредитна карта, парола и имейл и бизнес пощенски адрес. Това обаче няма нищо за повдигане на веждите.

В допълнение към предишната информация, IDrive събира вашите „метаданни“, което е фантастично име за информация, която включва информация за вашата връзка, тип браузър, IP адрес и продължителност на сесията.. 

Метаданните и личните данни, които предоставяте, се събират с цел подобряване и актуализиране на услугата, идентифициране на вашите нужди, персонализиране на вашия опит с услугата и предоставяне на обяви за продукти.

След като IDrive събере информацията, тя казва, че не „доброволно споделя лична информация с която и да е трета страна без изричното съгласие на потребителя или освен ако не е принудена от приложимите държавни и федерални закони“.

Въпреки това, той може да споделя информация с трети страни с ваше съгласие, ако решите да използвате услуга на трети страни за достъп до IDrive. 

Плюс това, IDrive може да използва определени доверени компании и физически лица, за да помогне за анализиране и подобряване на използването му. Подобна употреба може да включва – но не се ограничава до – управление на база данни, уеб анализи, обработка на плащания и подобряване на функциите.

IDrive може да разкрива информация за спазване на закони или разпоредби, предотвратяване на измами или злоупотреби, защита на безопасността на всяко лице от смърт или нараняване или защита на неговите права на собственост.

Ако IDrive участва в сливане, придобиване или продажба, той може да прехвърли вашата информация на съответната страна, но той ще ви уведоми в имейл за всяка промяна на контрола.

Имате контрол върху информацията, която предоставяте на IDrive. Имате право да променяте, коригирате или изтривате всяка лична информация, която сте предоставили на IDrive от вашия акаунт. IDrive запазва вашата информация, докато имате активен акаунт или се нуждаете от услугата. 

Ако вече не искате да използвате услугата, можете да изтриете акаунта си чрез настройките на акаунта или да поискате IDrive вече да не използва вашата информация, за да ви предостави услугата.

Плюс това, IDrive спазва ЕС-САЩ. и Швейцария-САЩ. Рамки за защита на поверителността, която обработва събирането, използването и задържането на лична информация, прехвърлена от страните членки на Европейския съюз и Швейцария в Съединените щати. Имайте предвид, че IDrive спазва бъдещите трансфери от ЕС и Швейцария към САЩ.

Заинтересованите читатели от ЕС ще се радват да знаят, че IDrive спазва и Общия регламент на ЕС за защита на данните, който помага да се защити поверителността на онлайн данните на потребителите. Той също така определя набор от онлайн права за поверителност, достъпни за гражданите на ЕС. Повече за това в нашето Ръководство за GDPR.

поддържа

IDrive е една от малкото онлайн резервни услуги, която осигурява 24/7 поддръжка за бизнес и частни потребители. Основният канал за поддръжка е чат на живо и успяхме да се свържем с представител на поддръжката веднага в 12:45 ч. В понеделник. Включва и поддръжка по имейл.

Преди да изпратите заявка за помощ по имейл, можете да се свържете с представител на екипа за поддръжка на IDrive по телефона. Поддръжката по телефона не е 24/7, но работи от 6:00 ч. PST до 11:30 ч. PST, от понеделник до петък.

IDrive-бизнес-подкрепа

IDrive също има база данни за поддръжка със статии за отстраняване на проблеми, уроци и често задавани въпроси. Той дори включва видео уроци. Разделът с често задавани въпроси съдържа подробни отговори и екранни снимки, които ви помагат да следвате.

Като цяло IDrive разполага с достатъчно възможности за поддръжка, които гарантират, че дори и най-взискателните фирми ще разрешат проблема си своевременно.

Присъдата

Ако управлявате бизнес, който изисква да архивирате множество компютри, NAS устройства, смартфони, външни устройства и дори сървъри, няма въпрос, който IDrive for Business доставя. Той е по-евтин от плана за архивиране на бизнеса на Carbonite и осигурява по-добра поддръжка на платформата.

Истинското архивиране, архивирането чрез куриер, неопределеното запазване на изтритите файлове и архивирането на голи метали са само част от функциите, които IDrive предлага. Плюс това, тя поддържа денонощна поддръжка за чат, както и поддръжка по имейл и телефон.

IDrive не може да архивира по тип файл, бавен е за прехвърляне на файлове и има непрекъснато архивиране, което е ограничено до файлове с 500 MB и по-малко. За да бъдем справедливи, архивирането по тип на файла не е обичайно с услуги, които не са неограничени. Поради това не е лесно да архивирате файлове с IDrive, но потребителите не трябва да имат проблеми.

Ако попаднете в групата потребители, които се нуждаят от неограничено архивиране или просто се нуждаете от различно решение, консултирайте се с нашите отзиви за съхранение в бизнес облак за алтернативни идеи.

Като цяло обаче е ясно, че IDrive принадлежи в горната част на списъка за най-добро онлайн резервно копие за бизнеса и не се колебаем да дадем тази услуга на нашата препоръка.

Бихте ли препоръчали IDrive за бизнес? Бихме искали да чуем вашето мнение, още повече, ако е различно от нашето. Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me