Карбонит Backup Safe Pro преглед – актуализиран 2023 г.

Carbonite Backup Safe Pro преглед

Carbonite Backup Safe Pro е чудесен доставчик на архивиране за бизнеса, въпреки че има няколко предупреждения, които могат да ви отклонят. Най-важна е цената му, която е много по-висока от тази на конкурентите. Вижте пълния ни преглед, за да видите дали си заслужава.

архивиране на бизнес

Ако търсите решение, което ще ви помогне да архивирате бизнес компютрите си и обмисляте Carbonite Safe Backup Pro, вие сте на правилното място. По време на този преглед ще го разгледаме задълбочено.

Карбонитът има друг продукт, наречен „Carbonite Safe“, и въпреки че името е объркващо подобно, продуктите не са едни и същи. Carbonite Safe е продуктова версия, която предлага неограничено архивиране за домашни потребители, които нямат много компютри. Ако сте се натъкнали тук, търсейки домашната версия, вижте нашия преглед на карбонит за повече информация за него.

От друга страна, Carbonite Safe Backup Pro ви позволява да архивирате неограничени компютри, външни устройства и NAS устройства. Налични са и абонаментни планове, които включват архивиране на Windows Server.

Като цяло, карбонитът получава много неща както трябва, но и много от тях. Добрата част е, че може да архивира много различни платформи и има силна версия на версията, спечелена награда, солидна политика за поверителност и добър набор от функции за сигурност в облака, включително частно криптиране.

Лошата част обаче вероятно ще накара онези читатели, които имат предвид финансите си, да потърсят другаде. Цените на карбонита се извисяват над своите конкуренти и добрата част от него не е достатъчна, за да оправдае плащането на тази цена. Ако търсите също толкова способно решение, но такова, което няма да ви разреши портфейла толкова много, прочетете нашите най-добри онлайн резервни копия за малък бизнес.

На всичкото отгоре, версията не работи на Mac, няма резервно копие на мобилни устройства, скоростта на изтегляне е бавна и алгоритъмът за криптиране не е стандартният за индустрията.

Това беше краткото, но продължете да четете, ако искате да получите подробности за представянето на Carbonite. Ако мислите, че се нуждаете от различно решение, прочетете нашите бизнес онлайн резервни копия за алтернативи. В противен случай ще започнем с функциите на Carbonite.

Силни & Слабости

Алтернативи за Carbonite Backup Safe Pro

Характеристика

Carbonite Safe Backup Pro има повечето функции, които бихте очаквали от солидно онлайн резервно решение за бизнеса. Това включва автоматизирано архивиране за компютри, външни твърди дискове и NAS устройства, както и физически и виртуални сървъри. 

Можете да научите за NAS в нашето какво е NAS парче. За други нетърговски услуги, които предлагат NAS, прочетете нашите най-добри резервни копия в мрежата за NAS.

С план Carbonite Safe Backup Pro Core можете да архивирате неограничени компютри, външни устройства и NAS устройства. За да архивирате сървърите, ще трябва да използвате абонаментен план „Power“ или „Ultimate“, който включва Carbonite Safe Server Backup. Подробно описваме всички планове в раздела за цените по-долу.

Обърнете внимание, че трябва да свързвате външните си устройства и NAS устройства на всеки 30 или 60 дни, за да не може Карбонитът да ги премахне от резервното ви копиране. 

Предполагаме, че потребителите на Carbonite Safe Backup Pro имат ограничение от 60 дни въз основа на предоставената му таблица. Ако обаче изтриете вашите файлове с помощта на софтуера Carbonite, Carbonite ще премахне вашите файлове след 72 часа.

Карбонитът работи на Windows и Mac, но не и на Linux. Ако имате Linux компютри, които да защитавате, IDrive for Business обхвана и можете да прочетете повече за това в нашия преглед на IDrive for Business. За алтернативни идеи прочетете нашата най-добра онлайн статия за архивиране за Linux. 

Безопасно резервно копие на сървъра

Карбонит Safe Server Backup поддържа:

 • Linux сървър
 • Windows Server
 • Microsoft SQL Server
 • Microsoft Exchange Server
 • Microsoft SharePoint Server
 • Oracle Server
 • Hyper-V

VMWare обаче не се поддържа. Safe Server Backup също включва архивиране на голи метали, което ви позволява да създавате изображение на вашия компютър или сървър. Освен това, Safe Server Backup ви позволява да архивирате както на дисковете си, така и в облака, което означава, че получавате предимствата на хибридното архивиране. Можете да научите как да го настроите в нашето ръководство за настройка на хибридни архиви за SMBs. 

Накратко, хибридното архивиране е полезно, защото създава друго ниво на защита на вашите файлове и ускорява възстановяването им, тъй като се възстановява по-бързо от локално устройство, отколкото от облака. Плюс това, хибридното архивиране е необходимо за прилагане на правилото за архивиране 3-2-1 и препоръчваме да го направите.

Карбонитът включва и основни функции, които обичаме да виждаме, предлагани от онлайн резервни услуги. Това включва версия, но не за клиент на Mac. 

Версия на карбонит

Версията е полезна, защото ви позволява да върнете обратно нежелани промени на файлове и повреждане на файлове. Освен това е инструмент, който помага за борба с откупуващия софтуер, което е все по-често срещан проблем за бизнеса.

Политиката за версия на Carbonite е доста сложна, но винаги запазва най-малко три копия на вашите файлове. На всичкото отгоре той поддържа една файлова версия за всеки от предходните седем дни, една за всяка от предходните три седмици и една за всеки от предходните два месеца.

Carbonite също съхранява изтритите файлове, но само за 60 дни, което е малко разочароващо, като се има предвид, че има услуги, които ги запазват за по-дълго или за неопределено време. Една такава услуга е Acronis Backup и можете да прочетете повече за нея в нашия преглед на Acronis Backup.

Ако не искате да възстановявате файлове през интернет и евентуално чакате дълго време, можете да използвате услугата Carbonite за възстановяване на куриерите, за да получите данните си до вас. Потребителите на Safe Backup Pro също получават достъп до ускорената му версия. 

  IDrive for Business Review - One Stop Shop - Актуализирано 2023 г.

Други ключови характеристики включват частно криптиране, непрекъснато архивиране, архивиране на архивиране и копиране на файлове на ниво блок за ускоряване на качването заедно. Все пак няма начин да архивирате данни от мобилния си телефон. Ако искате това, отново се обърнете към IDrive for Business или най-доброто ни резервно копие в мрежата за мобилни устройства. За повече информация за архивирането на бизнеса посетете нашата библиотека за архивиране на бизнес.

Carbonite Safe Backup Pro Преглед

Carbonite Backup Safe Pro логоwww.carbonite.com

Започва от $ 2400 на месец за 250 GBAll планове

резервно копие

Backup Scheduler

Непрекъснато архивиране

Постепенно архивиране

Резервно копие на базата на изображения

Резервно копие на външен диск

NAS архивиране

Резервно копие на сървъра

Хибридно архивиране

Резервно копие на мобилни устройства

Неограничен архив

Неограничени устройства

Скорост на дросела

Копиране на файл на ниво блок

Многопоточно архивиране

Възстанови

Куриерска служба за възстановяване

Достъп до браузър

Достъп за мобилни приложения

Версиите

Забранено запазване на файлове

Възстановяване на голи метали

Управление на потребители

Задаване на роли на потребителя

Задайте правила за архивиране на бизнеса

Персонализирано отчитане

Достъп до архивиране на потребителя

Монитор свързани устройства

Сигурност

Частно криптиране

Шифроване при почивка

Шифроване в транзит

Протокол за шифроване
128-битов Blowfish

Двуфакторна автентификация

Втвърдени центрове за данни

Настройки на прокси сървъра

Съвместим с HIPPA

поддържа

24/7 Поддръжка

Поддръжка на чат на живо

Поддръжка по телефона

Поддръжка по имейл

Потребителски форум

Знание

Разни

Споделяне на файлове

Синхронизация на устройството

Безплатен пробен период
30

Ценообразуване

За разлика от Carbonite Safe, Carbonite Safe Backup Pro не предлага неограничен план за архивиране. Вместо това получавате резервно пространство в зависимост от плана, който можете да разширите със 100 GB за 99 долара годишно, до 10TB.

Можете да използвате и трите плана за архивиране на неограничени компютри, външни устройства и NAS устройства. Плюс това, всички планове разполагат с услуга за бързо възстановяване на куриера, автоматично архивиране на видео и HIPAA съответствие.

Основният план не ви позволява да архивирате сървъри, но другите два плана го правят. С Power Plan можете да архивирате един виртуален или физически сървър, докато Ultimate планът го разширява до неограничени сървъри. Можете да сравните плановете тук.

Всички планове изискват да платите за една година предварително. Можете да получите пет процента отстъпка, ако се регистрирате за две години или 10 процента, ако се регистрирате за три. Независимо от това, което сте избрали, все още плащате богата сума. Поради това трябва да използвате безплатната 30-дневна пробна версия на Carbonite, за да видите дали това, което получавате, струва вашите долари.

Това каза, че очевидно е, че карбонитът е по-скъп от своите конкуренти. IDrive, например, таксува 74,62 долара годишно за 250 GB с неограничен брой компютри и включва поддръжка за архивиране на сървъри. Това е повече от $ 200 по-малко на година от Carbonite Получаването на 2TB с Carbonite ще ви струва повече от $ 2000, но с IDrive получавате 2,5TB за $ 599,62.

CrashPlan за малкия бизнес и Backblaze за бизнес също са рентабилни алтернативи. CrashPlan ви осигурява неограничено архивиране на един компютър за 10 долара на месец, докато Backblaze прави същото за 6 долара. Прочетете повече за тях в нашите CrashPlans for Small Business и Backblaze for Business рецензии. Като цяло, ако търсите да плащате по-малко и получавате повече, Карбонитът не е най-добрият вариант.

Лесно използване

Подобно на повечето други онлайн резервни решения, които са успели да се издигнат над останалите, Carbonite представя като цяло полирано изживяване, което не бива да ви създава проблеми при настройването на архивирането ви.

След като създадете акаунт с Carbonite, първата стъпка е да изтеглите клиента от уебсайта и да го инсталирате на компютъра или сървъра, чийто твърд диск искате да архивирате. 

Инсталацията отнема само няколко минути и не е нужно повече да се занимавате с Карбонит, ако не е необходимо. Това е така, защото Carbonite автоматично избира файлове за архивиране въз основа на типа.

карбонит-безопасно-десктоп клиент

Carbonite Safe Backup Pro използва същия клиент за десктоп като Carbonite Safe, което може да повдигне няколко проблема за бизнес потребителите. Бизнес версията не осигурява неограничено пространство за архивиране, така че може бързо да се изчерпите благодарение на автоматичния избор.

За да избегнете това, трябва да изключите автоматичното архивиране от „разширени настройки“ преди да завършите инсталацията.

Приложението за настолни компютри е просто и показва цялата необходима информация с един поглед. Изгледът по подразбиране показва състоянието на вашата резервна копие и предоставя връзки, които отварят настройки, достъп до възстановяването и иницииране на процеса на възстановяване.

карбонит-безопасен интернет клиент

Ако решите да възстановите всичко, ще бъдете ръководени през процеса от настолния клиент. В противен случай уеб клиентът ще стартира, независимо дали решите да изберете файлове за възстановяване или достъп до тях. Ще поговорим повече за процеса на архивиране и възстановяване в следващия раздел.

карбонит-безопасно архивиране-политика

Уеб клиентът е прост, ясен и показва всичките ви защитени компютри, сървъри и потребители в долната част на екрана за по-лесен преглед. Оттам можете да управлявате политики за архивиране, като например изискване от потребителите да архивират потребителската си папка.

карбонит-безопасно да поканите потребители

Има и опции да поканите потребители и други администратори да архивират своите компютри, за да ви помогнат. Освен това можете да разгърнете Carbonite на много компютри в едно действие.

Освен това можете да изключите архивиране на определени типове файлове, което улеснява управлението на ограниченото ви пространство за резервно копие, като се уверите, че то не се запълва с неща, които не ви интересуват.

карбонит-безопасно мобилен клиент

Carbonite също има приложения за Android и iOS, които ви позволяват да използвате файлове, архивирани от вашия компютър. Можете също да запазвате файлове за офлайн достъп, но освен това приложението не предлага много. Това го прави по-лош в сравнение със своя конкурент IDrive, чието приложение ви позволява да архивирате данни от смартфони, включително медии, данни за приложения, текстове, контакти и данни от календара.

Като цяло Carbonite е лесен за използване, но не толкова лесен като CrashPlan за малкия бизнес или Backblaze за бизнес, които не ограничават вашето пространство за съхранение.

Архивиране на файлове & реставрация

Както споменахме, архивирането ще започне автоматично, след като инсталирате клиента. Не е нужно да отделяте време за избиране на файлове и папки за архивиране. 

  Преглед на BackupVault - Актуализирано през 2023 г.

Това е така, защото Carbonite автоматично сканира вашия твърд диск и избира файлове за архивиране въз основа на типа файл. Избраните типове файлове включват документи, снимки, музика, ZIP файлове, файлове с финансови данни и видеоклипове. Обърнете внимание, че отделни файлове, по-големи от 4 GB – както и системни, приложения и временни файлове – не се избират автоматично.

Резервното копиране е непрекъснато по подразбиране. Това означава, че когато се създават нови файлове или се променят съществуващи файлове, Carbonite ще ги качи в облака в почти реално време. Ако смятате, че може да ви отнеме твърде много ресурси на системата, можете да го изключите и да се върнете към архивиране веднъж на ден, ако предпочитате. Можете също така да инструктирате Carbonite да не изпълнява архивиране през определени часове.

Клиентите от други услуги, като например Acronis Backup, разполагат с по-богат набор от възможности за планиране. Те включват ежедневно, седмично и месечно архивиране, заедно с конкретни условия, които можете да зададете.

карбонит-безопасно-възстанови-изберете

За да започнете възстановяване, трябва да кликнете върху бутона „върни моите файлове“ от клиента на работния плот. След това можете или да изберете конкретни файлове, за да възстановите, или да възстановите всичко. Ако решите да възстановите всичко, Carbonite ще ви преведе през директния процес на възстановяване. В крайна сметка можете да изберете да възстановите файловете до тяхното първоначално или ново местоположение.

Ако решите да възстановите конкретни файлове, уеб клиентът ще се отвори и можете да изберете файлове от него за възстановяване. Това каза, на няколко пъти, уеб клиентът показа, че списъкът ни с резервни файлове е празен. Като цяло обаче нямахме много проблеми, но възстановяването на конкретни файлове от настолния клиент би било добро допълнение. 

Преминахме през процесите за архивиране и възстановяване с Windows машина, така че в зависимост от това дали архивирате Mac или сървър, вашето архивиране и възстановяване може да работи малко по-различно.

Carbonite Courier Service Recovery Service

Ако не искате да чакате дълго – и може да се наложи, в зависимост от размера на резервното копие – можете да използвате услугата Carbonite за възстановяване на куриерите, за да получите файловете ви до вас. За целта ще работите със специалист по карбонит, за да изберете файловете, които искате да възстановите. След това тези файлове ще се заредят на DVD или външно устройство и ще ви бъдат изпратени по имейл.

Предимството на услугата е, че възстановяването чрез куриер е потенциално много по-бързо от възстановяването през интернет. Това каза, че при $ 175.99 услугата е много по-скъпа от подобни услуги, предлагани от конкуренцията, и е достъпна само за американски базирани клиенти. 

Също така ще трябва да изпратите устройството обратно или ще ви бъде таксувано: 130 долара за устройства, които имат по-малко от 3 ТБ място, или 300 долара, ако разполагат с повече. Освен това ще бъдете таксувани $ 10 за всеки кабел, който не върнете.

Онези потребители, които избраха да управляват личния си ключ самостоятелно, няма да могат да използват услугата за възстановяване на куриера, ако не качат личния си ключ. Това може да се очаква, защото Carbonite не може да възстановява файловете в декриптиран вид без него. 

скорост

Без значение коя услуга за архивиране изберете, първоначалното архивиране ще отнеме доста време. Това може да се простира в дни, седмици или повече в зависимост от това колко данни искате да защитите.

Тествахме възможностите за прехвърляне на файлове на Carbonite чрез извършване на тестове за архивиране и възстановяване, използвайки нашата тестова папка с 1 GB цип. Извършихме нашите тестове от Москва, Русия, чрез WiFi мрежа със скорост на качване от 38.04 Mbps и скорост на изтегляне от 15.87Mbps. Ето нашите резултати:

Първи опитСекуден опитСредно
Време за качване: 00:16:33 00:12:22 00:14:28
Време за изтегляне: 01:02:98 00:58:46 01:01:12

С нашите скорости – и без никакви режийни – на теория би трябвало да очакваме да архивираме папка от 1 GB за около четири минути и 10 секунди и трябва да я възстановим след около 10 минути и една секунда. Резултатите, както виждате от таблицата, не са близо до онова, което бихме очаквали.

За да бъде справедлив, криптирането и други процеси, които се стартират по време на архивиране, забавят процеса. Имайки това предвид, това е добра скорост за архивиране, но не можем да кажем същото за процеса на възстановяване. Възстановяването отне много повече време, отколкото бихме очаквали, и това е без процесите, които забавят криптирането.

Няма начин да се даде възможност за създаване на резервни копия с много нишки, за да се увеличи скоростта на трансфери на качване, но Carbonite използва алгоритъм за копиране на файлове на ниво блок, който ще ускори качването след първоначалното, като прехвърля само променените части на файловете.

Сигурност

Carbonite върши прилична работа за осигуряване на облачна сигурност, използвайки 128-битово криптиране на Blowfish. Това не е AES, което е шифроването по подразбиране в отрасъла, но все още е способно. 64-битната му версия не е безопасна, но 128-битовата версия, използвана от Carbonite, не е пропукана, доколкото знаем. 

Въпреки това, Брус Шнайер, създателят на Blowfish, препоръча да преминете към своя приемник алгоритъм, Twofish. В светлината на това, ние предпочитаме карбонитът да използва 256-битов AES.

Освен криптиране в покой, Carbonite използва TLS (прочетете повече в нашето сравнение на SSL срещу TLS), за да защити файловете, преминаващи към сървърите на Carbonite. Тези сървъри се съхраняват в закалени съоръжения за данни, предназначени да издържат на виртуални атаки, природни бедствия и физически нахлувания.

Мерките им за защита включват камери за видеонаблюдение, денонощни охранители, биометрични карти за достъп и сигурност. Плюс това вашите файлове се съхраняват в RAID-6 сървъри в климатично контролирана настройка с блокове за непрекъсваемо захранване и генератори на място.

Ако искате да подобрите сигурността и поверителността си, можете също да изберете частно криптиране – понякога наричано нулево познание – по време на инсталирането на Carbonite (научете повече за това в нашето какво е нулевото знание в статията в облака). 

По подразбиране Carbonite задържа вашия ключ за криптиране за вас. По този начин, ако забравите паролата си, можете да поискате нулиране. Carbonite записва вашия личен ключ в защитен център за данни, но това не е толкова лично, колкото когато го управлявате. 

  IDrive for Business Review - One Stop Shop - Актуализирано 2023 г.

Това означава, че потенциално Карбонитът може да дешифрира и предаде вашите файлове на органите на реда, като например за прословутата програма за PRISM на NSA (имайте предвид, че компанията не е свързана с NSA).

карбонит-безопасно-ENC ключ

Ако все пак управлявате ключа си, този по-горе сценарий няма да е възможен, защото само вие ще можете да декриптирате данните си. Това каза, че Carbonite няма да може да нулира паролата ви, ако я забравите. Можете да използвате един от най-добрите ни мениджър на пароли за избор на малък бизнес, за да не забравите паролата си.

Карбонитът също така поддържа двуфакторна автентификация, която можете да възложите на сътрудници, използващи вашия акаунт. Двуфакторната автентификация помага да защитите бизнеса си, като гарантира, че грешките на паролата няма да позволят на злонамерени лица да откраднат идентификационните данни на вашите потребители. 

Двуфакторното удостоверяване работи, като изисква уникален код за защита, в допълнение към нормалните идентификационни данни, когато влизате от непознат компютър. Това каза, първо трябва да създадете силна парола.

поверителност

Политиката за поверителност на Carbonite е лесна за четене и ясно посочва какви видове данни събира, включително данните, които потребителите предоставят, като вашето име, адрес, телефонен номер, имейл, кредитна карта и друга информация, необходима за регистрация и закупуване на продукт от Carbonite.

Освен това, Carbonite съхранява вашите имена на файлове, размери и разширения, заедно с метаданни. Метаданните включват вашето устройство, тип браузър, IP адрес, доставчик на интернет услуги, препращане или излизане на страници, ОС и дата и час.

Карбонит обработва вашите събрани данни за различни цели, като изпращане на маркетингови материали (със съгласието на потребителя или клиента), улесняване на архивирането, възстановяване на данни, предоставяне на техническа поддръжка, архивиране и спазване на закона.

Услугата казва, че няма да продава лична информация на търговци или други доставчици и няма достъп до данните, съхранявани от клиентите. Въпреки това, Carbonite понякога споделя тази информация с трети страни. 

Те включват услуги, които помагат на Carbonite да предоставя своите продукти, заедно с бизнес партньори, рекламни мрежи, доставчици на анализи и услуги за плащане и доставка.

Обърнете внимание, че „Карбонитът е отговорен за обработката на лични данни, които получава и впоследствие прехвърля на трета страна, действаща като агент от нейно име.“ Тази клауза е част и от ЕС-САЩ. Щит за поверителност и Swiss-U.S. Рамки за защита на поверителността. Карбонитът се придържа към двете.

Това е полезно, като се има предвид Carbonite казва, че „В резултат на това данните, събрани от нас, включително лични данни, могат да бъдат прехвърляни или достъпни от дъщерните дружества и филиалите на Carbonite в други страни по света, независимо от местожителството на клиента или потребителя.“

Някои от тези държави може да не разполагат с нивото на защита на поверителността, което законодателството на вашата страна гарантира. В този случай Carbonite обещава да осигури адекватно ниво на защита в съответствие със споменатите щитове за поверителност.

Обмен на данни с карбонит

Плюс това, съгласно приложимите закони за защита на данните, клиентите и потребителите имат следните права по отношение на личните данни, обработвани от Carbonite:

 • Правото на достъп до лични данни, притежавани от Carbonite
 • Правото да поискате корекция на лични данни, които са непълни, неправилни, ненужни или остарели
 • Правото да поискате изтриване на лични данни, които са непълни, неправилни, ненужни или остарели в разумен период от време
 • Право да поискате ограничаване на обработването на лични данни по определени причини
 • Правото да получите копие на лични данни от Carbonite в структуриран, сигурен, често използван и машинно четим формат
 • Право на оттегляне на съгласие за лични данни за обработка по всяко време, ако тези данни се обработват въз основа единствено на съгласие, а не на друго правно основание
 • Правото да се свържете със съответния регулатор за защита на данните относно обработката на личните данни на Carbonite

Карбонитът също спазва Общия регламент за защита на данните или GDPR за кратко, който е законът на ЕС, който регламентира поверителността в интернет за гражданите на ЕС. Прочетете повече за това в нашето Ръководство за GDPR.

Като цяло политиката за поверителност на Carbonite е ясна и няма клаузи, които да повдигат аларми, както правят някои облачни услуги.

поддържа

карбонит-безопасно подкрепа

Когато се сблъскате с проблем, първият бизнес е да посетите базата знания на Carbonite. В него ще намерите специален раздел за Carbonite Safe Backup Pro. От там можете да изберете раздел за архивиране на Windows, Mac или сървър. Ако не можете да намерите това, което търсите, можете да използвате лентата за търсене за бързо намиране на подходящи статии. 

Това каза, че нашите търсения редовно връщаха несвързани статии. Самите статии обаче обикновено са добре написани и лесни за следване.

Ако базата от знания не помогне, винаги можете да се свържете с екипа за поддръжка на Carbonite, който спечели 64 награди за работата си. Освен това Carbonite твърди, че нейните агенти за бизнес и ескалация притежават сертификати на Microsoft Technology Associate, което е приятно докосване. 

Можете да се свържете с екипа за поддръжка по телефон, чат и имейл. Поддръжката по телефон и чат се предлага седем дни в седмицата, но само от 9:00 ч. До 8:00 ч. EST в делнични дни и от 9:00 ч. До 17:30 ч. EST през почивните дни. 

Поддръжката по имейл е достъпна 24 часа в денонощието, а както казва Carbonite, средното време за реакция е 24 часа. Изпратихме няколко имейла през седмицата и получихме отговори след около ден. Това е бавно в сравнение с повечето услуги, които обикновено отнемат по-малко от шест часа.

Поддръжката на Carbonite е добра, но IDrive предлага 24/7 поддръжка за чат на живо за незабавно разрешаване на проблема и това е по-добре.

Присъдата

Карбонитът има много преимущества, включително частно криптиране, силна поддръжка и мощна версия, както и неограничено архивиране на компютър, NAS и сървър. Ценовите му планове обаче не могат да се конкурират с други услуги, които предоставят същото. Това важи както за абонаментните му разходи, така и за цената на възстановяването на куриера. Ако искате да спечелите повече за по-малко, можете да направите по-добре.

Освен това, Carbonite има много бавни скорости на изтегляне, нейната версия не работи на Mac и не използва AES за криптиране на файлове в покой. Плюс това, мобилното му приложение ви позволява само достъп до архивните ви файлове и всъщност не архивира вашите мобилни данни.

Какво мислите за Carbonite Safe Backup Pro? Високата му цена ли е възпиращо средство или смятате, че карбонитът си заслужава? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me