Què és Torrenting? 4 coses que cal saber

Probablement heu sentit a parlar de la pirateria a Internet i la infracció dels drets d’autor i que això ho ha fet possible amb una trucada anomenada torrenting. Però, què és torrent exactament? Com funciona? En aquest article Cloudwards.net us explicarà què és el torrenting, els riscos associats al torrenting i com podeu començar a baixar i descarregar fitxers vosaltres mateixos..

Abans de començar, ens adonem que el torrenting és una mena de intercanvi de fitxers i no és inherentment il·legal. Tanmateix, la majoria de les coses que trobeu en llocs de torrent tenen material amb drets d’autor i no es permet la seva descàrrega; si torces una pel·lícula, un llibre o un joc, estàs infringint la llei. El que feu és a vosaltres, però sabeu que ho esteu fent al vostre compte.

Com funciona Torrenting

Quan descarregueu alguna cosa d’Internet, acostumeu a fer clic en un botó de descàrrega i els fitxers apareixen al vostre ordinador com el manna del cel. Torrenting funciona de manera diferent: en lloc d’agafar un fitxer d’un sol servidor i descarregar-lo d’una sola manera, un torrent (també anomenat “tracker”) desglossarà el fitxer gran i el tallarà en trossos petits, anomenats “paquets. ”

Aquests paquets es troben en un servidor en la seva totalitat (anomenat “seeder”), però també es comparteixen a tota una xarxa d’ordinadors que també descarreguen el mateix fitxer que sou. Aquests “parells” (o “sangoners” a torrentspeak) tenen parts lleugerament diferents del mateix fitxer. El fitxer de torrent que heu baixat fa un seguiment de qui té quin paquet i els alternatius on heu baixat.


© Viquipèdia

Cada leecher actua com un miniservidor minúscul. D’aquesta manera es redueix significativament la càrrega de xarxa general i la fa molt interessant per a les persones que tenen un ample de banda limitat; L’inconvenient és que mentre descarregueu, també pengeu, augmentant la tensió a la vostra connexió a Internet.

Com a resultat, el procés de descàrrega és una quantitat més lenta que amb una descàrrega directa; en general, és molt més lent al començament i, a continuació, comença a accelerar. Això té a veure amb el fet que la velocitat de descàrrega i la velocitat de càrrega estan lligades fins a un cert grau: com més puguis contribuir al torrent, més podràs absorbir-te a canvi..

  Com veure Breaking Bad el 2023: la saga de Walter White

Un altre factor que alenteix els torrents és que, generalment, la connexió de descàrrega és molt menys estable, per la qual cosa espereu veure més interrupcions de les que havíeu fet abans de les descàrregues directes. Si estàs en una connexió molt ràpida, la diferència és insignificant, però les persones amb connexions més lentes es poden frustrar davant els desacceleracions constants.

Riscos de torrenting

Hi ha molt pocs riscos relacionats amb el procés real de torrenting: ja que el descarregueu des d’una xarxa de companys, les probabilitats que un virus informàtic tingui un tomb sigui menor que el que fa amb les descàrregues habituals. La comunitat de torrents també hi ajuda, ja que la majoria de la gent deixarà comentaris a sota d’un torrent que us indicaran si és bo o dolent.

Tot i així, paga la pena mirar els trolls que posin arxius carregats de virus i recordi que quan alguna cosa sembla massa bona per ser veritat, normalment ho és. El millor és mantenir-se al marge dels usuaris que no desconeixis i dels torrents que no tenen comentaris o és possible que el vostre ordinador hagi estat víctima de ciberdelinqüències o una broma especialment desagradable..

Torrenting i infracció dels drets d’autor


© PRSA-NY

Com dèiem abans, la descàrrega de material amb drets d’autor és il·legal i l’amenaça de ser demandat és, probablement, el major risc quan hi ha torrenting. Els activistes contra la pirateria afirmen que la infracció dels drets d’autor (la majoria es fa mitjançant el torrenting) està costant a l’economia nord-americana 250 mil milions de dòlars anuals i que no estan deixant-se caure.

Si aquesta xifra és correcta es disputa, però la repressió per infracció dels drets d’autor és definitivament una realitat. Diversos països han tancat l’accés a llocs d’intercanvi d’arxius com The Pirate Bay i Kickass Torrents, mentre que persones d’arreu dels Estats Units han estat demandades per descarregar pel·lícules il·legalment. Generalment, aquests vestits no tenen res, però és possible que tingueu mala sort i que tingueu un jutge que li faci pal.

  Com veure dissabte a la nit en directe el 2023: riu Galore

La millor manera d’esquivar aquesta bala concreta és deixar de torrent o, molt probablement, utilitzar una VPN per emmascarar la seva petjada digital. Hem recopilat una llista de VPNs més òptimes per torrenting, però si decidiu fer-ne una altra, sabeu que no totes les VPN es creen iguals en aquest sentit..

Necessiteu una VPN que amaga el vostre rastreig de baixada i càrrega, no només els llocs que visiteu i preferiu que també tinguin un interruptor de matança, de manera que no us trobeu torrent per una connexió oberta quan cau la VPN. L’emmagatzematge DNS també és un bon avantatge, com també ho són totes les altres mesures de seguretat.

Com començar amb Torrenting

Amb la tecnologia i les coses legals fora del camí, anem a la mica de diversió: torrent. Ara, realment, no us recomanem que comenceu sense tenir cap tipus de VPN al vostre lloc, així que consulteu el nostre millor article sobre VPN i torneu-vos a nosaltres després, sobretot si viviu als EUA, Europa o Canadà. Tot i que els proveïdors d’Internet han deixat d’enviar notificacions sobre copyright, és millor que no ho sentis.

Ara, abans de trobar torrents, heu de tenir un programa especial per poder connectar-vos a sembradors i sangoneres, anomenats “clients”. Hi ha molts per triar, però µTorrent, Transmission i BitTorrent són els més populars, Transmission és el meu personal per la seva interfície senzilla..

Amb qualsevol de les instal·lades i la vostra VPN en funcionament, ara podeu accedir a Internet i trobar un lloc de torrenting. Dos dels llocs més importants són The Pirate Bay i Kickass Torrents, però a mesura que es mouen molt, és millor que vagi a buscar-los (els agents de la llei els persegueixen arreu del món en un Tom. & Persecució estil Jerry). Una altra opció és consultar el nostre millor article sobre llocs de torrent alternatiu.

  Com veure milers de milions al 2023: jocs d’intriga i energia

The Pirate Bay té més coses i és bastant fàcil de buscar; com a bonus, la seva secció de comentaris sol tenir més gent que diu coses sobre el torrent que desitgeu, així que és possible que vulgueu començar-hi. Només heu d’introduir el que voleu trobar (no oblideu fer clic a la categoria en què es trobarà o esbrinarà exactament com és la regla 34) i us portarà als resultats..

Voleu trobar un torrent “saludable”, amb molts sembradors i sangoners (hi ha nombres darrere del nom del torrent, cap captura de pantalla perquè, bé …), però no està massa mal proporcional, tampoc . Per regla general, tres bessons per sembradora són molt bons, mentre que més de cinc per sembradora l’empenyen.

Llegiu els comentaris realment de pressa per assegurar-vos que no tracteu un engany, tot i que recordeu que encara és Internet, de manera que abunden els trolls. Un cop estigueu satisfets, feu clic a “Obtén aquest torrent” i ja no se us farà. The Pirate Bay utilitza enllaços imant, de manera que després de fer clic, probablement us convé anar-hi, però si aneu a buscar Krents Torrents, haureu de trobar el fitxer del torrent del tracker descarregat i obrir-lo manualment. De qualsevol forma, el que queda és esperar a que finalitzi la descàrrega.

Pensaments finals

I tot això hi ha tot. Recordeu-vos que l’intercanvi de fitxers és legal, i no és que la infracció dels drets d’autor. Utilitzeu sempre una VPN, el nostre favorit en aquest cas és ExpressVPN (llegiu la nostra revisió ExpressVPN per esbrinar el perquè) per assegurar-vos que no rebeu John Law després de vosaltres. A més d’això, caça feliç!

Què en penses de torrenting? Tens alguna pregunta després de llegir aquest article? Feu-nos-ho saber als comentaris següents, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me