IDrive vs OneDrive: 2023-slaget mellem David og Goliat

På overfladen er OneDrive et godt værktøj. Webgrænsefladen er smuk, det giver dig mulighed for at dele indhold og synkroniseringsenheder, og det er integreret med vildt populære Microsoft-produkter som Word, Excel, Powerpoint og OneNote. Mens OneDrive har sine anvendelser, er det dog ikke en af ​​dem at beskytte dine data sikkert; for det har den brug for en partner.

Feature-rig, online-backup-løsning IDrive er et godt valg at give en hjælpende hånd, ikke kun for dens muligheder for backup af drev, men for en tilgang til sikkerhed, som OneDrive langt fra mangler.

I denne sammenbrud side om side undersøger jeg fordele og ulemper ved at bruge hver tjeneste. Dette skulle give dig en idé, hvornår du skal bruge en cloud-lagringstjeneste som OneDrive, og hvornår en dedikeret online backup-løsning som IDrive er det bedre.

Cloudopbevaring, online-sikkerhedskopi… Hvad er forskellen?

En almindelig misforståelse er forvirrende online-sikkerhedskopiering med cloud-lager. Vi gennemgår de vigtigste forskelle i en anden artikel, men jeg kan godt tænke på det på denne måde:

 • Cloudopbevaring hjælper dig med at arbejde mere produktivt
 • Online backup beskytter dig mod harddisknedbrud

Nogle udbydere af den ene type har sløret linjerne lidt ved at tilbyde funktioner, der traditionelt er forbundet med den anden. Det inkluderer en af ​​de to udbydere, der er vist i denne artikel, IDrive, en online backup-løsning, der også pakker synkroniserings- og delingsfunktioner.

Men for det meste gælder sondringen stadig. Lad os se nærmere på.

Hvordan Cloud Storage gør dig mere produktiv

Med skylagring er der to elementer, som du ofte ser med enhver tjeneste:

 • Indholdsdeling
 • Enhedssynkronisering

Indholdsdeling er nøjagtigt, hvad du synes, det er: muligheden for at lade din familie, venner, kolleger eller hvem som helst få adgang til og endda redigere dit gemte indhold. Normalt gøres dette enten ved at generere et URL-forkortet link, der peger på indholdet, eller sende en e-mail-invitation.

Enhedssynkronisering eller simpelthen “synkronisering” er, at du har oprettet en mappe, når du installerer cloud-opbevaringsløsningen på din enhed. Dette er din synkroniseringsmappe, og det er et nøjagtigt spejl for en mappe, der er gemt i skyen.

Her er et kig på min Google Drev-mappe.

Eventuelle ændringer i indholdet i denne mappe uploades automatisk til skyen og vice versa. Ved at have sådanne synkroniseringsmapper på alle dine enheder, forbinder du dem sammen; alle ændringer, der er foretaget i et dokument på den ene, foretages på kopier af det samme dokument, der er gemt på de andre.

Det er ret nyttigt for folk som mig, der springer rundt om flere enheder. I betragtning af at den gennemsnitlige person globalt bruger 2,9 digitale enheder ifølge en 2013-undersøgelse foretaget af Sophos Labs, formoder jeg, at der er ganske mange mennesker som.

En anden facet, som du finder hos nogle cloud-lagerudbydere, er, at de integrerer arbejdsproduktivitetsløsninger, såsom kontorapplikationer (tekstprocessorer, regneark osv.).

Det er dog ikke almindeligt, hvorfor sådanne værktøjer måske fortsat er den eneste rigtige fordel ved Google Drive og OneDrive i forhold til nogle af de mindre spillere, der gør en masse andre ting bedre, som at tilbyde generøse mængder gratis skylagring, og sikkerhed (læs vores Dropbox vs Google Drive vs One Drive sammenligning).

Beskyttelse af din harddisk

Mange mennesker overser online-backup-indstillingen og vælger at beskytte deres mest værdifulde filer med deres cloud-lagringsvalg. Det er faktisk marginalt levedygtigt, forudsat at du bruger en sikker udbyder.

Men i virkeligheden er cloud-opbevaringsløsninger ikke godt egnet til så vigtige opgaver, og at prøve at gøre det er lidt som at prøve at skubbe en firkantet knap ind i et rundt hul.

De fleste udpegede online backup-tjenester indeholder adskillige funktioner til strømline af den sikkerhedskopieringsproces, som cloud-opbevaringsløsninger simpelthen ikke har, herunder:

 • Desktopværktøjer til overvågning af sikkerhedskopieringsprocessen
 • Planlæggere til automatisk at starte sikkerhedskopieringer
 • Gashåndteringen kontrollerer for at ændre, hvor meget båndbredde der bruges
 • Muligheden for at slå real-time backup til og fra
 • Automatiske systemgendannelsesfunktioner
 • Administrationskontroller til din eksterne harddisk

Sådanne funktioner hjælper dig med let at opretholde datakontinuitet i tilfælde af harddisknedbrud, korruption eller en mistet eller stjålet computer.

For en afslappet bruger er sådan kontinuitet undertiden blot en dejlig bekvemmelighed. For en forretningsbruger er det vigtigt.

At bringe det hele sammen

Nu hvor du har lidt forståelse for den grundlæggende forskel mellem cloud-lagring og online-backup, vil jeg gerne bruge OneDrive og IDrive til at negle pointet.

Ingen af ​​dem er måske de bedste i deres klasse, men de har begge det godt, de er begge meget populære og ser ud til at komplimentere hinanden temmelig pænt. Det sidstnævnte punkt er især, hvis du bruger en masse Microsoft-produkter, såsom Windows, MS Office, Sharepoint og MS SQL Server.

  Hvor længe vil din harddisk vare?

I løbet af de næste adskillige segmenter fordeler jeg skyværktøjer og deres funktionssæt for at hjælpe dig med at forstå, hvad de gør godt, og hvor de falder fladt.

Brugergrænseflade

Første ting først, lad os opfylde de grundlæggende grænseflader. Det skal hjælpe dig med at visualisere og forstå forskellene bedre, så du kan begynde at forestille dig, hvordan du implementerer dem i dit eget digitale liv.

OneDrive

Som med de fleste cloud-opbevaringsløsninger skaber installation af OneDrive på din computer en synkroniseringsmappe, der fungerer lige som en almindelig mappe – bortset fra at den er forbundet til skyen. Alle filer, du lægger i denne mappe, forbliver begge på din harddisk og uploades til et Microsoft-datacenter.

Generelt vil du dog gøre det meste af dit arbejde med OneDrive via deres webapp.

Grænsefladen er ren, enkel og efter min mening meget behagelig for øjet, hvilket gør navigation til en leg.

Det inkluderer en søgelinje, hvor du hurtigt kan finde dokumenter, og giver dig mulighed for at konfigurere, hvordan du sorterer og viser indhold, svarende til hvordan du kan i en Windows-mappe (dvs. sortere efter dato, stige / ned, se som en liste eller ikoner).

Langs grænsefladens venstre side er en navigationsmenu med følgende indstillinger:

 • Filer
 • Nylig
 • Billeder
 • Delt
 • Skraldespand
 • Stk

Jeg berører fanen “delt” senere. De fleste af de andre faner er ret selvforklarende bortset fra “pc’er”, som faktisk er en af ​​mine foretrukne OneDrive-funktioner.

Denne fane giver dig mulighed for ikke kun at se, hvilke computere, du har OneDrive-appen installeret på, men faktisk få adgang til disse computere eksternt for at hente filer, så længe de er tændt..

For at være klar, taler jeg ikke kun om at få adgang til din synkroniseringsmappe, men hele din harddisk.

Jeg tror ikke, at nogen anden cloud-lagringstjeneste giver dig mulighed for at gøre dette, selvom det skal bemærkes, at det kun fungerer på computere, der kører Windows 10.

Jeg kører

IDrive har tilfældigvis en af ​​de mest funktionspakke desktopgrænseflader i enhver online backuptjeneste. Selvom dette muligvis ikke appellerer til brugere, der foretrækker enkelhed (for at tjek Backblaze), vil den teknisk dygtige – for ikke at nævne kontrolfreak og mikromanagers – elske det.

På højre side finder du et udvalg af navigationsfane:

 • Backup
 • Gendan
 • Scheduler
 • Synkronisere
 • Server backup
 • Indstillinger

Fra “backup fanen” kan du vælge og vælge hvilke mapper / filer du vil mærke til sikkerhedskopi.

Det er en slags kedelig proces, især hvis du er så tilfældig som jeg er med hensyn til, hvor du gemmer indhold på din computer.

Øverst på grænsefladen kan du vælge, om du skal sikkerhedskopiere til din IDrive-konto eller en WiFi-tilsluttet enhed. Dette hjælper samtidig med at styre begge backup-kanaler (redundans er god).

Fanen “gendannelse” har ligeledes et vindue med en filstruktur, men det viser, hvad der er gemt på din IDrive-konto eller et eksternt drev (du kan skifte mellem de to) i stedet for på din harddisk.

Fanen “scheduler” giver dig mulighed for at indstille dato og tidsparametre, når din primære sikkerhedskopi kører. De fleste brugere indstiller dette til at køre nætter, men du kan også begrænse det baseret på ugedag.

Du kan også fortælle, at backup skal begynde med det samme, hvis nødvendigt, eller indstille det til at køre timebackups. Bemærk, at timebackup ikke er det samme som “kontinuerlig sikkerhedskopi.”

Kontinuerlig sikkerhedskopi, som er tilgængelig på IDrive via fanen “indstillinger”, er tættere på realtid.

IDrive-kapselfiler kan uploades med kontinuerlig sikkerhedskopi til 500MB. Større filer gemmes til din planlagte sikkerhedskopi.

De fleste brugere vil administrere deres sikkerhedskopieringsprocesser fra skrivebordsværktøjet, men webgrænsefladen giver dig mulighed for at få dine lagrede data fra enhver browser uden at skulle downloade en app.

Dette er praktisk, når du er væk fra din computer, eller når din harddisk går ned, og du virkelig virkelig har brug for en fil eller to med det samme.

Der er flere andre nyttige muligheder, som jeg snart kommer ind på.

Platform Support

Vi diskuterede de grundlæggende grænseflader, lad os nu tale om rækkevidde. Hvilke desktop og mobile platforme understøttes? Hvad med at sikre din database? Servere? Hvad med dine sociale mediekonti og kontaktlister?

OneDrive

OneDrive kommer forudindlæst på Windows 10-enheder og er temmelig integreret i oplevelsen.

Men du kan også installere OneDrive på din Mac, som er praktisk for dem af jer, der favoriserer MS Office, men ikke er fans af Windows OS. Mobilapplikationer er tilgængelige til alle almindelige operativsystemer.

Microsoft opretter ikke et oprindeligt OneDrive-program til sikkerhedskopiering af personlige computere, der kører Linux. Du kan dog få adgang til dine OneDrive-filer på en Linux-maskine gennem din webbrowser og uploade filer også på den måde.

Du kan faktisk sikkerhedskopiere databaser og lokale filer til OneDrive, men det kræver en masse tinkering og ad hoc-scripting eller en formidlingstjeneste som Layer2 Cloud Connector.

  Sikkerhedskopitips ved hjælp af en Synology NAS

Som du er ved at finde ud af, er IDrive meget bedre egnet til denne opgave.

Jeg kører

IDrive lader dig ikke kun sikkerhedskopiere ubegrænsede enheder, det understøtter lige så gode en række platforme som enhver online backuptjeneste.

Desktop-applikationen, som jeg fremhævede i det første segment, er tilgængelig til både Windows PC og Mac. Mobile apps findes i Android, iOS og Windows Phone smag.

Mobiltelefon-apps giver dig ikke kun adgang til dine skydata – det er her mange online-backup-mobile apps stopper – men lader dig også sikkerhedskopiere data. Dette inkluderer videoer, fotos, kontaktlister og kalenderbegivenheder. Android-brugere kan også sikkerhedskopiere tekstbeskeder, opkaldslogger og apps.

Det, der er særligt praktisk ved de mobile sikkerhedskopifunktioner, er, at du kan sikkerhedskopiere en enhed og nemt med et enkelt tryk gendanne disse data til en anden enhed – selvom du går fra Android til iOS eller omvendt.

Desuden er en af ​​grundene til, at IDrive er en foretrukken backup-løsning for ejere af små virksomheder, at IDrive for Business understøtter backup til Linux / Unix-servere.

For de nysgerrige er der to måder at implementere IDrive til sikkerhedskopiering af din server:

 • Et kommandolinjeværktøj
 • Backup-scripts

Jeg dækker ikke alle de sjove detaljer her, men jeg er sikker på, at de af jer er interesseret, har masser af spørgsmål, så her er IDrices Linux FAQ-side.

Arbejdsproduktivitet

Jeg tror, ​​du ville være hårdt presset til at argumentere for, at OneDrive ikke er et bedre produktivitetsværktøj end IDrive. Cloudopbevaringsløsninger trumfer normalt online-backup, når det kommer til arbejdsproduktivitet. I modsætning til de fleste backup-løsninger tilbyder IDrive dog et par produktivitetsfunktioner, der traditionelt er bundet til cloud-oplagringsniche.

OneDrive

Vi kiggede på OneDrive’s browser-grænseflade, men vi talte ikke om alt det værktøj, der var pakket ind i det. Du kan vælge et eller flere elementer, der er gemt i OneDrive, og hurtigt dele det med venner, familie, kolleger eller enhver anden.

Dette gøres ved at generere et URL-forkortet link, der kan distribueres via e-mail eller deles til sociale medier. Ethvert indhold, der deles, kan rettes med tilladelser, der enten begrænser dem med linket til at se adgang, eller lade dem redigere det.

En af mine kæledyrspæle med linkdeling er, når skyudbydere ikke lader dig indstille adgangskoder eller udløbsdatoer på disse links. OneDrive gør det heller ikke. Ingen adgangskoder betyder, at enhver, der har dit link, kan få adgang til dit indhold.

Fordelen ved indstillingerne for udløbsdato er, at det hjælper med at mindske det faktum, at det er så let at miste oversigt over det indhold, du har delt. For Microsofts kredit giver OneDrive-grænsefladen imidlertid en “Delt” -fane, der giver dig mulighed for at revidere dit delte indhold, og som fungerer lige så godt, hvis ikke bedre, som linkudløb.

OneDrive integreres også med Microsofts række produktivitetsværktøjer, der yderligere letter samarbejdet takket være funktioner som kommentarer i dokumentet og redigere forslag til delt indhold.

Enhver OneDrive-bruger kan bruge den gratis version MS Office, Microsoft Office Online, såvel som den mere kraftfulde betalte version, Office 365.

De fleste cloud-lagringstjenester har ikke luksus af en række naturlige kontorværktøjer til at bygge omkring. OneDrive gør og bruger denne fordel med stor effekt.

OneDrive håndterer indholdssynkronisering på tværs af enheder meget godt. Enheder, der kører en af ​​de ovennævnte platforme, kan synkroniseres, og synkroniseringstiderne er temmelig gode.

Synkroniseringstider er anstændige. Jeg kørte en test ved hjælp af en 258MB komprimeret testmappe for at måle både upload- og downloadtider.

Upload tidDownloadtid
Jeg kører 04:36 00:16
OneDrive 03:49 03:03

Testfilerne brugte jeg meget større end de fleste filer, som du sandsynligvis vil synkronisere, så det er ikke dårligt.

Jeg kører

Som en online backup-løsning handler IDrive primært om at beskytte din harddisk.

I modsætning til de fleste cloud-udbydere har den dog et par arbejdsproduktivitetsticks op i ærmet, som mere traditionelt er forbundet med skylagring.

Dette inkluderer muligheden for at:

 • Del mapper / filer
 • Synkroniser enheder

Aktier kan udføres fra enten skrivebordet eller webgrænsefladen.

Deling genererer automatisk et link. Du kan give dette til andre manuelt (for eksempel via en Slack chat-session), sende det til Facebook eller Twitter eller sende det i en e-mail.

Som med OneDrive undlader IDrive ikke at tilbyde linkudløbsfunktioner. Men du kan adgangskode beskytte delte indholdslinks, hvilket er OneDrive ikke lader dig gøre.

Og ligesom OneDrive tilbyder IDrive en fane med webgrænseflade, som du kan bruge til at kontrollere, hvilket indhold du har delt, som kaldes “delt af mig.”

En fane “delt med mig” giver dig mulighed for at se, hvad andre IDrive-brugere har sendt din vej. IDrives synkroniseringsfunktioner anstændige takket være sin support af flere platforme og ubegrænsede enheder.

Jeg kørte de samme tests, som jeg gjorde for OneDrive, ved hjælp af den samme fil og fik disse gange:

  Sådan oprettes IFTTT-opskrift til sikkerhedskopiering af Instagram-fotos til SkyDrive
Upload tidDownloadtid
Jeg kører 04:36 00:16
OneDrive 03:49 03:03

Jeg er ikke sikker på, hvorfor downloadtiden tog så lang tid, men jeg gætte, det har noget at gøre med det faktum, at jeg bruger lokal kryptering / dekryptering med min IDrive-konto, og det bremser processen. (Vi taler sikkerhed næste gang).

Den sidste bemærkning, en af ​​fordelene ved IDrive er, at du en spand med synkroniseringslager, der er adskilt, men lig med din online backuplager. Det betyder, at IDrives grundlæggende 1TB-plan virkelig giver dig 2 TB: en til sikkerhedskopiering og en til synkronisering, hvilket er ret praktisk.

Sikkerhed

Uanset om du taler om cloud-opbevaring eller online-backup, er det vigtigt at forstå, hvor godt dine data er beskyttet, især når du gemmer følsomt personligt eller forretningsindhold. Ofte overser forbrugerne dette aspekt til fordel for bekvemmelighed. Dog kan det vise sig at være et kritisk fejlagtigt i din datastyringsplan.

Lad os se på, hvordan OneDrive og IDrive håndterer sikkerhed, og jeg tror, ​​du vil forstå, hvorfor det er ret hurtigt.

OneDrive

Når det kommer til filsikkerhed, er OneDrive bestemt ikke det bedste valg af cloud-lager, især sammenlignet med favoritter til fortrolighed som Sync.com og pCloud.

Som vi opdagede, giver dens integration med office-produktivitetsapps det en sådan lokkende fordel i forhold til mange cloud-tjenester, at du bliver tilgivet for at se bort fra, at det ikke tilbyder nul-viden kryptering.

Mere om det er, at Microsoft på dette tidspunkt ikke krypterer dine hviledata, medmindre du har en OneDrive for Business-konto. Det betyder, at mens dine data sidder i skyen, kan enhver, der formår at få adgang til de Microsoft-servere, de er gemt på, læse dem.

I betragtning af det stigende antal dataovertrædelser globalt, og det faktum, at hackere med sorte hat synes at elske at målrette mod Microsoft-produkter, virker det som en tikkende tidsbombe.

Det er meningen, at dette er et problem, som Microsoft arbejder på at løse. Det faktum, at de ikke allerede gør det, skal sandsynligvis hæve et rødt flag eller to, hvis privatlivets fred er vigtigt for dig.

For OneDrive for Business-brugere forekommer kryptering ved hvile både på disk- og filniveau. Diskniveaukryptering bruger BitLocker, mens filniveaukryptering er sikret med 256-bit AES.

Uanset om du er en forretningsbruger eller standardbruger, krypteres alle data, der overføres til og fra Microsoft-datacentre over internettet, vha. SSL. Så i det mindste vil du være beskyttet mod angreb mellem mennesker i midten (dvs. internetaflyttere).

I henhold til deres interne politikker bliver copyright-beskyttede materialer, såsom film, ikke fjernet, medmindre der er indgivet en meddelelse om krænkelse af copyright til dem. Desuden hævder de ikke at bruge sådanne scanninger til markedsføringsformål.

I betragtning af deres slappe krypteringspolitikker og det faktum, at de scanner dine data i første omgang, er mit råd kun at bruge OneDrive til igangværende arbejdsprojekter, der ikke er følsomme..

Jeg kører

I modsætning til OneDrive tilbyder IDrive meget god datasikkerhed, hvilket gør det til det perfekte langsigtede lager til følsomme arbejdsprojekter og personlige filer.

Alle data, der sendes til IDrive, er som forventet beskyttet under transit med SSL. Data, der hviler på IDrives RAID-beskyttede servere, er også krypteret, uanset plantype, med 256-bit AES.

Det at IDrive krypterer dine data både i transit og i hvile er temmelig godt.

Men hvad der gør IDrive fremragende er, at det giver brugerne valget mellem enten:

 • En standardkrypteringsnøgle
 • En brugergenereret krypteringsnøgle


Test

Med standardnøgleindstillingen bevarer IDrive nøglen til dig.

Hvis du vælger at generere din egen nøgle, har du kun en kopi af den nøgle. Det betyder, at al kryptering og dekryptering finder sted lokalt på din maskine. Ingen, ikke engang en IDrive-medarbejder, kan læse, hvad du har gemt i skyen.

Den primære ulempe ved at generere din egen nøgle er, at hvis du mister din adgangskode, vil du heller ikke kunne få adgang til dine skydata. Oprettelse af en brugergenereret nøgle skærer dig også væk fra IDrive’s delefunktioner.

Hvis du vil have både lokal kryptering af nul-viden og muligheden for at dele indhold, kan du tjekke ovennævnte Sync.com og pCloud. De er ikke online backup-tjenester, men de er gode til sikre samarbejder.

Men hvad angår sikkerhedskopieringsløsninger, gør IDrive et pænt stykke arbejde med kryptering som nogen.

Afsluttende tanker

Moralen i denne historie er at sikre dine data ved hjælp af værktøjer, der er bedst designet til den.

Hvis du bruger OneDrive som din primære sikkerhedskopi, skaber du ikke kun mere arbejde for dig selv, end du har brug for, men indstiller dig selv til en skuffende realitycheck i den nærmeste fremtid.

Som en håndfuld andre velrenommerede online backup-tjenester giver IDrive dig mulighed for at forestille dig din harddisk med hjælpeprogrammer, der er designet til at gøre processen til en tur i parken. Derudover tilbyder det en enorm krypteringsarkitektur for at sikre, at de eneste øjne på dit fortrolige indhold er dit eget.

Er du en OneDrive-bruger? Er du tilfreds med tjenesten, eller synes du, du skal skifte til IDrive? Fortæl os i kommentarerne nedenfor, tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me