pCloud vs MEGA: Sikker gratis opbevaring for alle i 2023

Når det kommer til privacy-fokuserede cloud-lagringstjenester, skiller sig to navne ud: pCloud og MEGA. Hvis navnet Kim Dotcom betyder noget for dig, er du sandsynligvis allerede bekendt med MEGA, skylagringsløsningen, der er grundlagt af denne farverige, privatlivsfokuserede renegade (selvom den store mand længe siden har forladt virksomheden).

Vores andre sammenligning af cloud-lagring viser dig, at vi også er store fans af pCloud. Både pCloud og MEGA tilbyder nul-viden kryptering for at holde dine data sikre, selvom dette koster lidt ekstra med et pCloud-abonnement. Begge er ret nemme at bruge, men pCloud har nogle overordnede synkroniseringsfunktioner.

Læs videre, når vi ser nærmere på pCloud vs MEGA for at se, hvilken er den bedre mulighed i denne sammenligningsanmeldelse.

Opsætning af en kamp: pCloud vs MEGA

Sammenligning af forskellige cloud-lagringstjenester kan være en udfordring, fordi ingen to produkter er nøjagtigt ens. For at komme omkring dette problem vil vi se på pCloud og MEGA over flere runder. I hver runde sætter vi vores to udbydere head to head i et vigtigt aspekt af skylagring. 

Den udbyder, der vinder runden, får et point, og hvis det er uafgjort, deles pointene. I slutningen af ​​artiklen sammenfatter vi pointene for at finde den samlede vinder.

1

Pris

Begge udbydere tilbyder gratis opbevaring og service i høj kvalitet, der lander dem på vores liste over de bedste gratis cloud-lagringstjenester. Du får 10 GB lagerplads gratis med pCloud, mens MEGA kan prale af en enorm 50GB gratis lagerplads til sine brugere. Ingen af ​​tilbudene er imidlertid helt, som det ser ud til.

For at få adgang til hele 10 GB med pCloud, skal du låse den op. Selvom 2 GB lagerplads er tilgængelig med det samme, kan du låse den næste 5 GB op ved at bekræfte din e-mail, uploade en fil til skyen, installere skrivebordet og mobilappen og tænde for den automatiske upload af foto. 

Den endelige 3 GB er tilgængelig, når du begynder at invitere andre brugere til pCloud, men du får kun den ekstra lagerplads, hvis de faktisk tilmelder sig. Se vores pCloud-anmeldelse for at lære mere.

MEGA tilbyder også gratis opbevaring for kunder: 50 GB gratis, når du registrerer en konto. Imidlertid udløber 35 GB efter kun 30 dage, uanset hvad du gør. Du kan få 20 GB til installation af skrivebordsappen og en ekstra 15 GB til installation af mobilappen, men begge disse bonussioner udløber efter 180 dage. 

Selv 10 GB, du får for at invitere andre mennesker til at deltage, udløber efter et år. I virkeligheden svarer mængden af ​​gratis lagerplads, der ikke er tidsbegrænset, til 15 GB. Dette er stadig et anstændigt beløb og forbedres bestemt på pCloud’s gratis grænse, men der er stadig masser af løkker at springe igennem for at få mere.

For betalt opbevaring tilbyder pCloud to personlige planer med mulighed for at betale månedligt eller årligt eller at foretage en engangsbetaling i en levetid. Premium-planen leveres med 500 GB lagerplads. Den månedlige option koster $ 4,99 pr. Måned, den årlige betaling koster svarende til $ 3,99 hver måned, og livstidsabonnementet er på $ 175 i alt.

Den øverste plan, Premium Plus, leveres med 2 TB lagerplads. Den månedlige option koster $ 9,99 pr. Måned, den årlige betaling koster et beløb på $ 7,99 hver måned, og livstidsabonnementet koster $ 350 i alt. 

Lignende planer fås med MEGA, der tilbyder fire personlige betalte planer. Disse er prissat i euro, så priserne kan svinge afhængigt af valutakursen.

På tidspunktet for offentliggørelsen har MEGA Pro Lite 400 GB plads til cirka $ 5,55 pr. Måned, Pro 1 er omkring $ 11,11 for 2 TB, Pro 2 er omkring $ 22,23 for 8 TB og Pro 3 er ca. $ 33,36 for 16 TB. Du får yderligere to måneder ekstra, hvis du betaler for et helt år i forvejen. Du kan lære mere om, hvad du får med hvert niveau i vores MEGA-gennemgang.

pCloud vs MEGA forretningspriser

Begge udbydere tilbyder også cloud-lagring til virksomheder. pCloud’s forretningsplan er $ 9,99 pr. måned for 1 TB lagring pr. bruger, selvom du har brug for mindst tre brugere til at abonnere. Den årlige betaling reducerer dette til $ 7,99 pr. Bruger pr. Måned. En reel fordel ved forretningsplanen er, at den inkluderer pCloud Crypto for enhver bruger – vi vil tale om denne funktion senere.

MEGA har også kun en enkelt forretningsplan. MEGA for Business koster omkring $ 11 per måned for hver bruger og har ligesom pCloud en minimumspolitik for tre brugere. Det tilbyder ubegrænset lagerplads, men kun til “ægte forretningsformål” med en politik med fair brug, som vil sparke ind, hvis du bruger mere lagerplads sammenlignet med den gennemsnitlige MEGA-forretningsbruger. 

Der er ingen ubegrænset lagringsmulighed tilgængelig for pCloud, så hvis du leder efter ubegrænset plads og MEGA ikke appellerer til dig, så tjek konkurrenter som Dropbox Business og Box i vores bedste ubegrænsede cloudlagerartikel.

Det er altid en udfordring at sammenligne ensartet med cloud-lagringstjenester, men begge udbydere tilbyder en 2TB-pakke, der fungerer lidt billigere med pCloud. Selvom MEGA tilbyder mere gratis opbevaring, er de tidsbegrænsede belønninger temmelig forvirrende. Det er et tæt opkald, men pCloud tager bare denne runde.

Runde: Prispoint for pCloud

pCloud-logo
MEGA-logo

2

Sikkerhed & Privatliv

Den mest sikre skyopbevaring kræver en ting mere end noget andet: kryptering uden viden. Med det er de filer, du gemmer, krypteret, og din cloud-lagerudbyder har ingen registrering af nøglen til at dekryptere dem; det forbliver kun i dine hænder. Uden nøglen er der ingen måde for andre end dig at få adgang til dine filer. 

Selv hvis udbyderen er tvunget til at udlevere dine data til myndighederne, er disse data ubrugelige uden din dekrypteringsnøgle. Derfor tilbyder både MEGA og pCloud, hvad angår sikkerhed, den rigtige løsning.

pcloud-crypto

MEGA bruger nul-viden kryptering til alle sine produkter, inklusive i dets gratis niveau, hvilket betyder, at dine data er sikre. Der er dog et problem med en nul-videnudbyder: den kan ikke nulstille din adgangskode til dig, da dette ville kræve nøglen til at dekryptere dine data.

Som en måde omkring dette giver MEGA dig en gendannelsesnøgle, som du kan bruge til at nulstille din adgangskode, hvis du glemmer det. Hvis du mister dette, er der dog ingen vej tilbage, og dine data går tabt. Vi vil anbefale at bruge en god adgangskodemanager som Dashlane til at gemme denne nøgle. Du kan tjekke vores liste over de bedste extensions for password manager til alternativer.

Selvom pCloud tilbyder kryptering af nul viden, skal du betale for det (medmindre du er en forretningsbruger). Branded som pCloud Crypto, giver det dig mulighed for at kryptere nogle eller alle dine filer ved hjælp af nul-viden kryptering. Det koster $ 4,99 ekstra om måneden eller omkring $ 3,99 pr. Måned på den årlige plan, med et gebyr på $ 125 for livstidsadgang.

pCloud og MEGA Privacy

pCloud er baseret i Schweiz, et land med nogle af de bedste cloud privacy love i verden. Det har servere i U.S.A., så dine data falder muligvis under meget mindre privatlivsvenlige amerikanske love. En god måde omkring dette er at bruge pCloud Crypto eller at kryptere filerne selv ved hjælp af Boxcryptor (se vores Boxcryptor-gennemgang).

Hvis du bruger pCloud Crypto, er dine data sikre mod nysgerrige øjne. Hvis du ikke bruger pCloud Crypto, kan pCloud dog få adgang til dine filer og muligvis gøre det for at sikre, at du ikke overtræder nogen af ​​dens vilkår. Husk dette, hvis du er bekymret for privatlivets fred.

Som det såkaldte “privatlivsfirma” er MEGA uden tvivl fokuseret på brugernes privatliv. Dens servere er alle placeret i forholdsvis privatlivsvenlige placeringer – inklusive New Zealand, Canada og Luxembourg – uden servere på amerikansk jord.

Europæiske brugere er parter i de stærke databeskyttelsesregler for GDPR, men MEGA tager dette et skridt videre og anvender de samme regler for alle brugere, også dem, der bor uden for EU.

Begge udbydere tilbyder god sikkerhed, idet de hver især gør det på vores liste over de bedste cloud-viden-tjenester med nul viden. pCloud Crypto er en god løsning, men MEGA tilbyder nul-viden kryptering som standard og uden ekstra omkostninger. MEGA har også bedre privatliv, hvilket betyder, at dine data er sikrere fra anmodninger fra regeringsorganer.

pCloud er fantastisk til både sikkerhed og privatliv, men MEGA er bedre, hvilket gør det til vinderen her.

Runde: sikkerhed & Privacy Point for MEGA

pCloud-logo
MEGA-logo

3

Brugervenlighed

De fleste cloud-lagerudbydere tilbyder klienter til macOS og Windows, men begge konkurrenter her tilbyder også Linux-support til at dække alle sandsynlige desktopbrugere. Begge tjenester gør det også på vores liste over den bedste cloud-lager til Linux. For mobilbrugere er der Android- og iOS-apps i god kvalitet til rådighed for begge tjenester.

pcloud-web-app

MEGA og pCloud bruger begge det velkendte synkroniseringsmappesystem, som Dropbox populariserede for et årti siden. Hvis du nogensinde har brugt cloud-lagringstjenester før, finder du både pCloud og MEGA enkle at bruge med velkendte funktioner. Begge bruger ikoner i systembakken eller menulinjen på stationære pc’er, der giver dig adgang til dine indstillinger.

Vi har et mindre greb med pCloud: branding. Dets skyikon ligner meget dem, der bruges af andre udbydere, såsom OneDrive, Google og Amazon. Hvis du har flere skykonti, kan dette blive lidt forvirrende (selvom vi indrømmer, at dette sandsynligvis skyldes design). MEGA har et dejligt simpelt “M” -logo, så du er ikke i fare for at forveksle det til en anden konto.

Begge udbyders webgrænseflader kan også være lidt klodsede sammenlignet med rivaler som Sync.com og Dropbox. Trækning og slip af en fil i pCloud-webappen kan kun udføres med den aktuelt åbne mappe, snarere end i undermapper. 

Med MEGA opstår det samme problem. Du kan ikke bare slippe en fil i en mappe på skærmen; du skal specificere i et pop-up-vindue, hvor du vil placere det.

Et lignende problem eksisterer med mobilapps. Hvis du vil flytte en fil, kan du ikke holde den nede og trække den rundt, som du kan med andre udbydere. I stedet skal du længe trykke på filen og vælge at flytte den i menuen, der vises, når du gør det.

Til sammenligning giver konkurrenter som OneDrive og Dropbox dig mulighed for at trække og slippe filer i selve mobilappen, hvilket er langt enklere, hurtigere og mere intuitivt for brugerne. Tjek vores OneDrive-gennemgang for at lære mere om dens app.

På trods af disse (temmelig mindre) problemer er apps ellers nyttige. For eksempel gør både pCloud og MEGA det på vores liste over det bedste cloud-lager til Android. Der er virkelig ikke nogen enorm forskel mellem udbydere, når det kommer til brugervenlighed, så vi kalder denne runde uafgjort.

Runde: Brugervenlighed Ingen klar vinder, point for begge

pCloud-logo
MEGA-logo

4

Filsynkronisering og deling

Grundlaget for al skylager er at gemme og dele filer. Som top-tier-udbydere klarer MEGA og pCloud dette ret godt.

MEGA giver dig mulighed for at kontrollere, hvilke filer du synkroniserer med din pc. Hvis lagerpladsen er lille, kan du vælge hvilke filer du vil have øjeblikkeligt tilgængelige, eller du kan hente dem alle for nem adgang. Du kan tilføje andre pc-mapper som nye synkroniseringssteder fra indstillingsmenuen.

mega-web-grænseflade

pCloud bruger en anden metode, som (vi vil hævde) er overlegen og tager kompleksiteten ud. Når du installerer pCloud, er din synkroniseringsmappe konfigureret som et virtuelt drev. Indholdet af dette drev er gemt i skyen og er synlige på din computer, som om de var gemt på din harddisk, men de tager ikke plads på din pc.

Hvis du vil være i stand til at arbejde på filer offline, kan du bruge synkroniseringsfunktionen. Dette giver dig mulighed for at vælge lokale mapper på din computer for at synkronisere med pCloud, hvilket giver dig muligheden for at arbejde på dem offline. Når du næste oprette forbindelse til internettet, synkroniseres alle ændringer, du har foretaget, automatisk til pCloud-serverne.

Fildeling

Begge udbydere giver dig mulighed for at oprette links til deling af filer. Med pCloud kan du inkludere et kodeord eller udløbsdato eller bruge et forkortet link. Du kan dog ikke dele krypterede filer fra pCloud Crypto, medmindre du har en virksomhedskonto.

mega-vs-tresorit-mega-aktie

MEGA giver dig også mulighed for at indstille en udløbsdato og adgangskode for delte filer, men kun hvis du har en betalt konto. Du kan også dele krypterede filer med muligheden for at dele dine links med eller uden dekrypteringsnøglen. 

Hvis du sender et MEGA-link med nøglen, kan enhver med linket åbne det. Hvis nøglen ikke er inkluderet, skal du sende dekrypteringsnøglen separat til alle, du vil være i stand til at åbne filen eller mappen.

pCloud begrænser downloadbåndbredde hver måned for delte links. Gratis konti får 50 GB, Premium-konti får 500 GB og Premium Plus-konti får 2 TB. 

MEGA har et lignende system på plads, hvor betalte niveauer tilbyder henholdsvis 1 TB, 2 TB, 4 TB og 8 TB båndbredde. Gratis konti har ikke en specificeret grænse; MEGA siger, at det afhænger af tidspunktet på dagen og andre faktorer, men forventer ikke mere end omkring 4 GB pr. Dag.

Fart

I hastighedstests var både pCloud og MEGA temmelig ens med upload- og downloadhastigheder. Det tog cirka 24 minutter at uploade en 1 GB-fil og ca. tre minutter at downloade en i vores hurtighastighedstest.

En vigtig fordel, som pCloud har med hensyn til hastighed, er, at den bruger synkronisering på blokniveau til at dele dine filer op i små blokke. Når du redigerer filen, synkroniseres kun de dele – eller blokke – af din fil, du ændrer, i stedet for at skulle synkronisere hele filen. 

Hvis du synkroniserer store filer, kan dette gøre en betydelig forskel i at fremskynde uploads. Dette er en af ​​grundene til, at pCloud gør det til vores bedste cloud-lagring til shortlist med store filer sammen med Sync.com og OneDrive.

Vi kan godt lide pCloud’s virtual drive-tilgang. Det er enkelt og let at forstå, og det giver dig effektivt 2 TB ekstra plads til at gemme dine filer på din computer. Det bruger også synkronisering på blokniveau, hvilket gør synkronisering af store filer med minimale redigeringer meget hurtigere, hvilket gør pCloud til den lette vinder her.

Round: File Syncing and Sharing Point for pCloud

pCloud-logo
MEGA-logo

5

Funktioner

Som du måske kunne forvente, er funktioner rigelige fra både MEGA og pCloud, selvom nogle funktioner nok er mere nyttige end andre.

For eksempel har pCloud en dedikeret musikafspiller til din musiksamling, så du kan oprette afspilningslister og søge efter sangtitel, albumtitel eller kunstner. Dette alene gør det til en af ​​de bedste cloud-lagringssteder til musikvalg, hvis du gemmer din musik i skyen. Hvis du bruger en streamingtjeneste, er det sandsynligvis overflødigt.

pcloud-audio-afspiller

pCloud giver dig også mulighed for at sikkerhedskopiere filer direkte fra andre cloud-tjenester, såsom Dropbox, Google Drive og OneDrive, samt fra din Instagram- eller Facebook-konto. Dette giver dig mulighed for hurtigt at samle og gemme dine sociale mediefotos. 

Der er også en filversionsfunktion, der giver dig mulighed for at vende tilbage til en ældre version af dine filer. Du kan gå tilbage til 30 dage for betalte konti eller op til et år for yderligere $ 39. MEGA inkluderer en lignende funktion, skønt den er mindre nem at bruge.

Der er en krypteret chat- og fildelingsfunktion til MEGA-kontobrugere. Denne kryptering fra ende til ende kan muligvis appellere til dig, især hvis du er bekymret over fortroligheden af ​​apps som WhatsApp.

Hvis du er interesseret i at dele store filer med andre brugere, kan du sende dem direkte ved hjælp af MEGAbird, en udvidelse til Mozilla Thunderbird-mailklient. Dette giver dig mulighed for at sende store filer via MEGA direkte fra Thunderbird, uanset din e-mail-hostingtjeneste. Der er også et kommandolinjeværktøj, der giver dig mulighed for at kontrollere og automatisere din konto.

Som du kan se, spænder disse funktioner – uden for de typiske skylagringsfunktioner, du kunne forvente – fra nyttige til niche. Mens pCloud’s musikafspiller og MEGAs krypterede chat muligvis appellerer til nogle, vil det største træk være pCloud’s backup-service, så du kan gemme filer på flere platforme. Med dette i tankerne vinder pCloud her.

Runde: Funktioner Point for pCloud

pCloud-logo
MEGA-logo

6

Dommen

Konkurrencen var temmelig stram i løbet af de første tre runder, hvor begge udbydere hævdede en sejr og en uafgjort. pCloud blev dog stærkere, men tog de to sidste runder. Med en score på tre til en, med en runde som uafgjort, er pCloud den samlede vinder her.

MEGA kom på toppen, når det kommer til sikkerhed og privatliv, takket være den tilbyder nul-viden kryptering som standard, selv på dets gratis niveau. Punkterne blev delt, når vi overvejede brugervenligheden med nogle små brugervenlighedsproblemer, der påvirkede en næsten fejlfri oplevelse for begge udbydere.

pCloud var den klare vinder, når det gjaldt filsynkronisering og deling, dog med synkronisering på blokniveau til at fremskynde filsynkronisering (især for store filer) og det virtuelle drevsystem, der bruges til at frigøre diskplads. 

pCloud’s funktioner vandt også en gevinst, idet integrationen med andre skytjenester viste sig at være nyttige. Prisen var lidt tættere, men pCloud tog gevinsten ved at komme lidt billigere ud i en lignende-til-lignende sammenligning, selvom MEGA tilbyder mere gratis opbevaring.

Vinder: pCloud

Hvis du leder efter en cloud-lagringstjeneste af høj kvalitet, har både pCloud og MEGA deres styrker og ville være gode udbydere, som du kan bruge. Hvis privatlivets fred er din største bekymring, er MEGA en stærk kandidat. Hvis du leder efter hurtig synkronisering eller vil have adgang til alle dine skyfiler uden at udfylde dit drev i processen, er pCloud et fremragende valg. 

Hvis du har brugt MEGA eller pCloud før, og du vil acceptere eller være uenig i nogle af disse punkter, skal du gøre det. Slip dem i kommentarerne nedenfor, og som altid, tak for at have læst.