Proxy Best Free of 2023: Rerouting Traffic Your Way, The Way Easy

Mënyra më e lehtë për të fshehur adresën tuaj IP kur dëshironi, për shembull, të anashkaloni geoblocks, është të përdorni një përfaqësues. Një përfaqësues maskon adresën tuaj IP, shifrat që tregojnë në internet nga ku jeni, me të vetin dhe mashtron serverin pranues duke menduar se jeni diku tjetër. Në këtë artikull, ne do t’ju ndihmojmë të prishni vendndodhjen tuaj duke përdorur proxies më të mirë falas që mund të gjenim.

Vini re, megjithatë, që ne thamë mënyra më e lehtë për të fshehur IP-në tuaj, jo më të mirën. Siç sqarojmë në artikullin tonë VPN vs. Proxy vs Tor, proxies janë në thelb të pasigurt dhe nuk duhet të përdoren për asgjë, përveçse të shkatërrojnë vendndodhjen tuaj, të cilën mund të dëshironi të bëni kur, për shembull, po përpiqeni të zhbllokoni YouTube ndërsa në shkollë ose zhbllokimin e Youku nga jashtë Kinës.

Nëse po përpiqeni të bëni diçka më thelbësore, siç është, të themi, thyerja e Murit të Madh ose mbikëqyrja dodging, duke përdorur një prokurë për të fshehur atë që po bëni është si ndërtimi i armaturës së trupit nga letra. Do të harxhohet përpjekja dhe rezultatet do të jenë të dhimbshme.

VPN vs Proxy

Siç tregojmë në VPN-në tonë më të mirë për Rusinë dhe VPN-në më të mira për artikujt në Iran, të përmendim dy, disa vende nuk besojnë se qytetarët e tyre kanë të drejtë të bëjnë gjithçka që dëshirojnë në internet dhe kanë zhvilluar një teknologji prokopjuese që do të të zbulojë në një milisekond. Në ato raste, duhet të përdorni një rrjet privat virtual sesa një përfaqësues.

Ndërsa sqarojmë në pjesën tonë të sigurisë VPN, një VPN nuk do të rreme thjesht një adresë IP, ai në të vërtetë rivrodhon trafikun tuaj përmes një tuneli të sigurt – një lidhje të koduar – dhe mbi një server të pronarit në pronësi të ofruesit. Kjo është një mënyrë shumë më e sigurt për të bërë gjëra që në të vërtetë do t’ju fshehin nga sytë e çmendur.

Një përmbysje shtesë është që VPN-të mund të bëjnë një tjetër gjë që proxies nuk mund ta bëjnë: t’ju futin në faqet e internetit të transmetimit, siç është Netflix. Ndërsa sqarojmë në pjesën tonë në ndalimin e Netflix VPN, shërbimi e ka bërë të vështirë të prishësh vendndodhjen tënde për të hyrë në versionin e një vendi tjetër. Pak VPN mund të hyjnë, e lëre më përfaqësuesit, të cilët pothuajse gjithmonë do të rezultojnë në një gabim të përfaqësuesit.

Zgjedhja e Proxy Best Free

Kjo nuk do të thotë që proxies janë të padobishme, sidoqoftë. Ata janë të përsosur për të hyrë në faqet e internetit të tilla si YouTube ndërsa jeni në shkollë ose në punë, dhe ata zakonisht do të zhbllokojnë Instagram gjithashtu. Shtë më mirë të mendoni për ata si vëllezërit më të vegjël, më të dobët të VPN-ve. Ata nuk janë të mirë për ngritjen e rëndë, por ata bëjnë mirë për sende më të vogla.

  Si të gjeni një adresë IP pakistaneze në vitin 2023: Një lokacion në Lahore

Në vend të kësaj, ju mund të përdorni një nga shërbimet tona më të mira falas VPN, por proxies kanë epërsinë për të mos pasur asnjëherë kapele të bandës ose për të zvogëluar shumë shpejtësinë tuaj. Plus, shumica e VPN-ve falas të reklamuara në dyqanet e Google dhe Apple janë thjesht prokura të lavdëruar sidoqoftë. Thënë kështu, nëse vendosni të shkoni me një VPN falas përmes një përfaqësuesi falas, lexoni listën tonë ose mund të përfundoni me një shërbim të mashtrimit siç është Hola VPN që do të skllavërojë pajisjet tuaja për një botnet.

Paralajmërimet drejtuar mënjanë, ekipi i Cloudward.net do të merrej me botën e proxies dhe zgjodhi shërbimet e mëposhtme për kënaqësinë tuaj. Ne e bazuam zgjedhjen tonë në lehtësinë e përdorimit dhe shpejtësinë e lidhjes sepse pretendimet për siguri dhe të ngjashme nuk janë më shumë se ajri i nxehtë. Pa ado më tej, le të fillojmë.

Proxies më të mirë falas

Ne kemi testuar 15 proxies, bazuar në rekomandimet e lexuesve dhe disa kërkime të gjykuara në Google. Ne ishim në gjendje të hidhnim menjëherë pesë proxies për shkak të faqeve të internetit të prishura ose udhëzimeve të pakuptueshme, duke na lënë me 10 pretendentë. Proxies janë goditur dhe mungojnë, kështu që ne rekomandojmë vetëm pesë hyrjet e para.

Proxy më e mirë falas: Proxy HideMyAss

Shumë prej proxies që ne ishim në gjendje të provojmë janë në pronësi të shërbimeve VPN, ka shumë të ngjarë të kthehen në rrjetin ekzistues. Më e mira e shortit është përfaqësuesi i HideMyAss, i cili është i shpejtë dhe i drejtpërdrejtë për t’u përdorur. Ajo ofron disa servera dhe mundësi të sigurisë, të gjithë mund të arrihen lehtë dhe këndshëm. Ajo gjithashtu shkon me shpejtësinë e rrufesë, një gjë e rrallë në mesin e proxies.

HideMyAss-prokurë

Pasi të lidheni, butoni “provo falas VPN” në shiritin e adresave është mjaft i spikatur, por ky është çmimi falas. Një tjetër problem i vogël është të bësh dakord me politikën e intimitetit të HideMyAss, i cili nuk është shumë i nxehtë. Lexoni rishikimin tonë të plotë për HideMyAss për detaje në lidhje me këtë.

Fsheh.me Proxy

Proxy i Hide.me është gjithashtu një shtrirje e shërbimit VPN të kompanisë, për të cilën ne nuk na bënë shumë përshtypje kur po shkruanim rishikimin tonë Hide.me. Thënë kështu, plani i tij falas u rendit i treti në mesin e VPN-ve më të mira, kështu që ka një përkushtim për të ofruar një shërbim të mirë falas për konsumatorët pa të ardhura të disponueshme.

Hideme-prokurë

Kjo përkushtim tregon edhe në prokurë. Shtë një nga më të mirët që hasëm gjatë kërkimit tonë, me shumë mundësi të dobishme sigurie dhe madje një zgjedhje të serverëve. Janë vetëm tre vende, por të paktën ju e dini se ku po lidheni. Alsoshtë gjithashtu i shpejtë dhe i lehtë për t’u përdorur, por fakti që ju duhet të vendosni një URL të plotë largon nga përvoja.

4everproxy

4everproxy ka prezantimin më të butë të listës. Uebsajti ngarkon shpejt dhe ju lejon të zgjidhni lokacionin e adresave të serverit dhe IP, që do të thotë se ai me siguri e lidh rrugën tuaj dy herë. Megjithëse kemi dyshimet tona se sa mirë funksionon, ajo funksionoi në disa lokacione. Kemi një faqe spanjolle të Google dhe një ofertë të SH.B.A. në YouTube kur përdorim serverë përkatës.

  Si të merrni një adresë IP të Vietnamishtit në vitin 2023 Pho Entertainment's Sake

4everproxy-autorizim

Alsoshtë gjithashtu e shpejtë, herë pas here madje edhe duke ngarkuar më shpejt sesa përfaqësuesit e Hide.me ose HideMyAss. Kjo do të thoshte, shpejtësia e saj nuk ishte e qëndrueshme, dhe ne nuk e morëm gjithmonë me versionin e faqes së internetit që kemi zgjedhur. Në përgjithësi, megjithëkëtë, ju mund të bëni shumë më keq sesa 4everproxy.

Zend2

Uebsajti i Zend2 është themelor, duke ofruar vetëm një shirit adresash dhe një shpjegim të shpejtë poshtë tij. Ne nuk jemi shumë të entuziazmuar që i vë VPN-të dhe proxies në një pozitë të barabartë, por është një përmbledhje e mirë.

Zend2-prokurë

Kur e testuam Zend2, jo të gjithë faqet e internetit funksionuan dhe krijuam një koleksion të vogël të mesazheve apologjetike. Thënë kjo, kur funksionoi, ai ishte përfaqësuesi më i shpejtë në listë deri tani, kështu që mund të jetë me vlerë të shikoni në të në disa raste.

ProxFree

ProxFree është një përfaqësues i këndshëm, sepse ju jep zgjedhje shumë më tepër sesa konkurenca e tij. Për shembull, ju mund të zgjidhni nga 11 lokacione të serverit dhe të njëjtin numër adresash IP. Nën shiritin e adresave në faqen e internetit, ju gjithashtu merrni disa ndryshime që do t’ju ndihmojnë të shpejtoni përvojën tuaj të shfletimit në internet ose përndryshe ta optimizoni atë.

Proxfree-prokurë

Duke u mërzitur me të, ne mund të ngarkonim YouTube pa sherr, por u mërzitëm se duhej të ktheheshim në faqen fillestare sa herë që donim të shfletonim në një faqe të re të internetit. Një gjë që nuk na pëlqeu, sidoqoftë, ishte që morëm një 404 kur u përpoqëm të hyrnim në faqen e kushteve dhe kushteve të ProxFree.

Proxy Whoer

Whoer është një shërbim i ri VPN që duket se po ofron një përfaqësues të tij si një bonus, por versioni falas ju jep vetëm hyrje në një server, dhe është në Hollandë. Pagesa për një përfaqësues është pa kuptim, sepse ju mund të merrni një VPN për të njëjtat para, kështu që ne renditemi Whoer ulët këtu, përveç nëse keni nevojë për një adresë IP holandeze.

Whoer-prokurë

Si me shumicën e shërbimeve në këtë renditje, përdorimi i Whoer është një ushtrim në durim. Uebfaqet duhen përgjithmonë për t’u ngarkuar, kështu që përdorimi i YouTube është jashtë. Një mënyrë tjetër në të cilën Whoer ngre dyshimet tona është duke punuar vetëm si një shtesë të shfletuesit, gjë që e bën të lehtë për kompaninë të veprojë në keqbesim dhe të mbledhë të dhënat tuaja. Ne nuk gjetëm asnjë provë për këtë, por është diçka për të mbajtur në mend.

ProxySite.com

ProxySite.com duket mirë kur hyni për herë të parë në të. Ajo shkon me të njëjtën shirit adresë që bëjnë shumica e proxies, por në një format më të madh dhe ka një buton të qartë të ndërprerës të serverit. Ai krenohet me 25 servera të shpërndarë në SH.B.A dhe BE, gjë që është e bukur, por do të përmirësohet nëse e dinim se ku ndodhen në ato zona masive serverët.

  Bitdefender vs Webroot: Rrënjosja e antivirusit më të mirë të vitit 2023

Proxysite-prokurë

Thënë kështu, kur përdorni ProxySite.com, ju jeni brenda një pritjeje të gjatë. Ne u përpoqëm disa prej lidhjeve të shpejta mbi shiritin e adresave, por asnjë nuk u ngarkua. Sapo e morëm shiritin në krye, i cili ka disa mundësi sigurie dhe një reklamë për NordVPN (lexoni rishikimin tonë të NordVPN), duke treguar besimin që ProxySite.com vë në shërbimin e vet, dhe një ekran gri që nuk shkon askund.

Proxy fshehës

Hidester ofron shërbime VPN dhe proxy, por pasi kaluam disa minuta me të, ne hoqëm dorë nga neveria. Websitedo faqe në internet e futur në shiritin e kërkimit u desh për tu ngarkuar përgjithmonë, me YouTube që nuk u ngarkua fare, edhe pasi i dha disa minuta.

Hidester-prokurë

Kjo përvojë na bënë të frikësuar të rishikojmë VPN-në e Hidester sepse jeta është mjaft e vështirë pa testuar softuer nënpar. Thënë kjo, përfundimisht do të paraqitet në rishikimet tona të VPN – ne jemi përfundimtarë këtu në Cloudward.net – jo vetëm çdo kohë së shpejti.

KProxy

KProxy duket mirë në fillim. Paraqitja e faqes në internet është e qartë dhe ngarkon me shpejtësi faqet e internetit. Thënë kjo, një vështrim i dytë tregon se ka probleme. Megjithëse ka 10 serverë në dispozicion, nuk përmend vendet e tyre. Kjo do të thotë që ju nuk keni ide se nga jeni duke surfuar, gjë që është më e bezdisshme dhe e rrezikshme në rastin më të keq.

Kproxy-prokurë

Këto mund të jenë mëkate të falshme për disa, por ne përjashtojmë pretendimin e KProxy që shërbimi i tij është më i mirë se ai i një VPN sepse ato protokolle janë “të lehta për tu bllokuar dhe ngadalësuar”. Kjo nuk është e vërtetë dhe një mënyrë e zymtë për njerëzit e tufave drejt blerjes së planeve të paguara të KProxy.

Anonymouse

Anonymouse është një shërbim interesant pasi shpjegon se çfarë bën dhe pse duhet ta përdorni në një mënyrë, le ta quajmë unike, në mënyrë të veçantë. Ne do ta lejojmë faqen e internetit të flasë vetë në pamjen e mëposhtme të ekranit.

Anonymouse-prokurë

Megjithëse kjo është një mënyrë reduktuese për të shpjeguar se si funksionon, ne mendojmë se do të bëjë. Ajo që nuk do të bëj është që shërbimi nuk e mbështet HTTPS, i cili është thelbësor në këtë epokë të krimit në internet. Kur më në fund merrni një faqe në internet për të punuar pa të, është e ngadaltë si ferr, kështu që ne nuk ju rekomandojmë ta përdorni. Ne supozojmë se përdorimi i “yahoo.com” si një shembull ishte një dhuratë që Anonymouse nuk është me kohën.

Mendimet përfundimtare

Ndërsa proxies nuk duhet të jenë përpjekja për të mbajtur veten të sigurt në internet, ata janë një mënyrë e dobishme për të shmangur blloqe të thjeshta, siç janë ato të vendosura nga administratorët e shkollës dhe të ngjashme. Thënë kështu, siç mund ta shihni më lart, shumica e proxies janë thjesht të tmerrshëm. Nëse ata madje punojnë, ata janë të ngadaltë si melasa dhe nuk ka asnjë garanci që lidhja juaj do të shkatërrohet.

Whatfarë mendoni për proxies? A kemi humbur ndonjë gjatë testeve tona? A jeni dakord me ne që VPN-të janë një mundësi shumë më e mirë? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, ju falënderojmë që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me