VPN më e mirë për Chrome 2023: Shfletoni në Paqe

Ka shumë gjëra që duhet të merren parasysh kur zgjidhni një shërbim VPN. Edhe pse lista jonë e ofruesve më të mirë VPN është një vend i shkëlqyeshëm për tu filluar, ajo përqendrohet në VPN, në përgjithësi, në vend se cilat ofrojnë integrimin më të fortë me Google Chrome. 

Shumë të njëjtat kritere zbatohen kur kërkojmë VPN më të mirë për Chrome, por këtu do të përqendrohemi në zgjerimet e dedikuara të shfletuesit.

Nëse nuk jeni i sigurt se çfarë është një VPN, ai qëndron për një rrjet privat virtual. Në thelb, një VPN kodon trafikun tuaj dhe e drejton atë përmes një serveri ndërmjetës përpara se të arrijë në uebfaqen që po vizitoni, e cila fsheh identitetin dhe vendndodhjen tuaj. 

Ka shumë arsye për të instaluar një VPN. Pavarësisht nëse jetoni në një vend me censurë të shfrenuar të internetit, të tilla si Kina ose Turqia, ose jeni një tifoz i përroit dhe shqetësohen për tu shikuar. Për më tepër, nëse përdorni shpesh WiFi publik, një VPN është thelbësore për të siguruar që të tjerët në të njëjtin rrjet nuk mund të dëgjojnë brenda.

Për më tepër, neutraliteti neto është nën zjarr në shumë vende, dhe një VPN është një nga mënyrat e pakta për t’u siguruar që ISP-ja juaj nuk po kufizon shpejtësinë tuaj bazuar në atë faqe të internetit që po vizitoni. 

Ka shumë zgjerime VPN falas në dyqanin e uebit të Chrome, por më shpesh sesa jo këto janë të rrepta për sa i përket intimitetit dhe sigurisë, nëse ato madje funksionojnë fare, siç e kemi përfshirë në artikullin tonë për shërbimet më të këqija të VPN.

Megjithëse kjo listë përqendrohet posaçërisht në shtesat VPN, ka shumë më tepër që mund të bëni për të siguruar që po përdorni shfletuesin më të sigurt të uebit, siç është shkarkimi i një prej shtesave më të mira të sigurisë së shfletuesit.

Nëse dëshironi të kaloni direkt tek fituesi, kjo do të ishte Internet Access Private. Isshtë një VPN e shkëlqyeshme që rrethon gjithashtu një zgjatim të shkëlqyeshëm të shfletuesit Chrome, i cili ju ofron shumë parametra për tu rregulluar, si dhe një listë të serverëve lehtësisht të lundrueshëm.

Për më tepër, neutraliteti neto është nën zjarr në shumë vende, dhe një VPN është një nga mënyrat e pakta për t’u siguruar që ISP-ja juaj nuk po kufizon shpejtësinë tuaj bazuar në atë faqe të internetit që po vizitoni. 

Ka shumë zgjerime VPN falas në dyqanin e uebit të Chrome, por më shpesh sesa jo këto janë të rrepta për sa i përket intimitetit dhe sigurisë, nëse ato madje funksionojnë fare, siç e kemi përfshirë në artikullin tonë për shërbimet më të këqija të VPN.

Megjithëse kjo listë përqendrohet posaçërisht në shtesat VPN, ka shumë më tepër që mund të bëni për të siguruar që po përdorni shfletuesin më të sigurt të uebit, siç është shkarkimi i një prej shtesave më të mira të sigurisë së shfletuesit.

Nëse dëshironi të kaloni direkt tek fituesi, kjo do të ishte Internet Access Private. Isshtë një VPN e shkëlqyeshme që rrethon gjithashtu një zgjatim të shkëlqyeshëm të shfletuesit Chrome, i cili ju ofron shumë parametra për tu rregulluar, si dhe një listë të serverëve lehtësisht të lundrueshëm.

VPN më e mirë për Chrome 2023

Whatfarë e bën më të mirë VPN për Chrome?

Në pjesën më të madhe, kriteret tona për të gjykuar VPN për Chrome janë të njëjta me ato që ne përdorim në të gjitha vlerësimet tona VPN. Sidoqoftë, ne do të përqendrohemi në mënyrën se si këto aplikohen për secilën shtesë të shfletuesit VPN për Chrome, duke injoruar aplikacione të dedikuara për desktop, aq sa mundemi (megjithëse jo plotësisht).

ExpressVPN-Desktop-Application

Kërkesa më e rëndësishme për një VPN të mirë është që të mos mbajë regjistra. Përdorimi i një VPN ka të bëjë me privatësinë, kështu që një kompani që mban regjistrat e detajuar të trafikut tuaj është, në rastin më të mirë, kundërproduktive dhe, në rastin më të keq, e bën softuerin në thelb të padobishëm. Edhe pse një kompani mund të mbajë regjistrat, por pretendon se nuk i ndan ato kurrë me palët e treta, prapëseprapë mund të detyrohet ta bëjë këtë nga autoritetet nëse logot ekzistojnë.

Tjetra është shpejtësia. Nëse një VPN është shumë i ngadaltë ose kufizon lidhjen tuaj shumë rëndë, shpejt bëhet frustruese për t’u përdorur. Kjo është ajo ku shumë VPN të lira bien të shkurtra, pasi e vetmja mënyrë që ata me lehtësi të ofrojnë shërbimet e tyre falas është duke kufizuar sa gjerësi bande përdoruesit kanë në dispozicion.

Një VPN e mirë gjithashtu ka nevojë për shumë zgjedhje të serverëve. Serverat duhet të jenë të vendosur në të gjithë botën në shumë vende të ndryshme, mundësisht me disa opsione për secilin vend. ExpressVPN është një shembull i shkëlqyeshëm i një VPN me një listë të ngurtë serverash, pasi ofron më shumë se 3,000 opsione të përhapura në 94 vende.

ExpressVPN-Desktop-Server-List

Për shkak se një nga detyrat kryesore të një VPN është të kriptoni trafikun tuaj, kjo është një metrikë tjetër e rëndësishme. Jo të gjitha llojet e kriptimit janë të barabartë, me disa që janë shumë më të sigurt se të tjerët. Nëse dëshironi të mësoni më shumë, shikoni përshkrimin tonë të kriptimit.

Përveç kriptimit, ka disa veçori të tjera të sigurisë që ne dëshirojmë t’i shohim në një VPN. Këto përfshijnë mbrojtje nga rrjedhjet e DNS, bllokimin e WebRTC dhe mashtrim të ngurtë IP për të mbrojtur identitetin tuaj gjatë shfletimit të internetit.. 

Streaming është një zonë tjetër ku performanca e VPN ndryshon shumë, me ato në VPN më të mirë për listën e transmetimit të aftë për të goditur ndalimin e Netflix VPN dhe masat e tjera të geobllokimit.

VPN më e mirë për Chrome: Akses në Internet privat

Siç e përmendëm në rishikimin tonë të Qasjes në Internet, PIA është një ofrues i mirë VPN, megjithë disa të meta. Në fakt, është një nga shërbimet më të shpejta VPN, me vetëm ExpressVPN që e rrah atë në drejtim të shpejtësisë. Fatkeqësisht, ndërsa shpejtësia është e shkëlqyeshme, vonesa sigurisht nuk është, gjë që e mban PIA-në nga VPN-ja jonë më e mirë për udhëzuesin e lojrave.

Një nga të metat e saj është vendndodhja e bezdisshme e aplikacionit të desktopit, pasi kufizohet në tabaka e sistemit tuaj. Ky nuk është shumë problem nëse thjesht do të përdorni shtrirjen e shfletuesit, por ka disa karakteristika që nuk do të mund të përdorni këtu.

ANP-Desktop-Application

Megjithëse aplikacioni kryesor i desktopit PIA vjen me një ndërprerës vrasës me tre mënyra, nuk ka asnjë mënyrë për ta ndezur këtë përmes zgjerimit të shfletuesit, por ky është një kufizim mjaft i zakonshëm për VPN-të e shfletuesit..

Paneli kryesor i kontrollit të shtrirjes ju lejon të lidheni dhe shkëputeni nga VPN, si dhe të përdorni një meny të lidhjes së shpejtë me disa serverë të zgjedhur. Ju gjithashtu mund të shihni statusin tuaj të pajtimit këtu dhe të shtoni faqet e internetit në listën e bardhë tuaj.

ANP-Main-Control Panel-

Për dallim nga disa shtesë të shfletuesit VPN, PIA ju lejon të lidheni me të gjithë 53 serverët e tij në 33 vende. Ai përfshin një numër të mirë opsionesh për Azinë, Evropën, Oqeaninë dhe Amerikën, por e vetmja mundësi në Afrikë është një server i vetëm në Afrikën e Jugut. Ju mund t’i renditni serverët ose me emrin e vendit ose me vonesën, që është një prekje e këndshme.

ANP-Server-List

Nëse i hapni cilësimet, do të paraqiteni me shumë mundësi për t’u kujdesur. Së pari janë cilësimet e sigurisë, të cilat përfshijnë bllokimin e Flash, zbulimin IP të WebRTC dhe azhurnimet e detyruara në HTTPS.

PIA-sigurisë-Cilësimet

Pastaj janë kontrollet e intimitetit, të cilat ju japin mundësinë për të çaktivizuar hyrjen e shfletuesit në kamerën tuaj, mikrofonin dhe vendndodhjen. Ju gjithashtu mund ta bëni VPN të detyrojë shfletuesin të fikë karakteristika të ndryshme që komprometojnë intimitetin tuaj, duke përfshirë shfletimin e sigurt, parashikimin e rrjetit dhe automatizimin e tij për adresat dhe kartat e kreditit..

PIA-privacy-Cilësimet

Nën përcjelljen, ju gjeni MACE – një malware- dhe bllokues të reklamave – si dhe referuesin HTTP, i cili ndalon Chrome të dërgojë URL-në aktuale në një uebfaqe tjetër kur klikoni në një lidhje. Ju gjithashtu mund të çaktivizoni lloje të ndryshme të gjurmuesve, përfshirë cookie të palëve të treta dhe parametrat e Facebook.

PIA-Ndjekja-Cilësimet

Ju gjithashtu mund të ndryshoni disa nga cilësimet VPN direkt në panelin kryesor të zgjerimit, por këto cilësime të shpejta janë të kufizuara në bllokimin e hyrjes së faqes së internetit në mikrofonin dhe kamerën tuaj, duke ndryshuar midis temave të lehta dhe të errëta, dhe duke mundësuar MACE, referuesin HTTP dhe debugimin prerje-transportim trupash.

Arsyet e tjera na pëlqen hyrja private në internet

Qasja në Internet private është në dispozicion në çdo sistem të madh operativ dhe madje kryeson listën tonë të shërbimeve më të mira VPN për Linux. Edhe pse kompania ofron aplikacione si në Android ashtu edhe në iOS, dhe PIA arriti vendin e tretë në listën tonë të shërbimeve më të mira VPN për iPhone, nuk e bëri atë në VPN tonë më të mirë për listën Android.

Qasja në Internet private nuk mban ndonjë regjistër të trafikut tuaj, por ia vlen të kihet parasysh që kompania është e vendosur në SH.B.A., e cila është vendi që qëndron prapa programit famëkeq PRISM dhe një anëtar (dhe përfituesi kryesor) i spiunit Five Eyes rrjet.

Fatkeqësisht, sesa periudha standarde e rimbursimit 30-ditor, Aksesi në Internet privat ju jep vetëm një javë për të ndryshuar mendimin tuaj, nëse nuk jeni të kënaqur me shërbimin.

ExpressVPN

ExpressVPN është zgjedhja jonë numër një për një VPN dhe një vështrim i shpejtë në rishikimin tonë të ExpressVPN do të tregojë se kemi pasur shumë pak ankesa me shërbimin.

Për dallim nga VPN-të e tjera në këtë listë, ExpressVPN kërkon që ju të instaloni aplikacionin e desktopit që ai të funksionojë fare, pasi shtrirja e shfletuesit nuk është e aftë të funksionojë më vete. 

Kjo është pak minus në këtë listë, por në fund të ditës me të vërtetë duhet të instaloni aplikacionet e desktopit për të gjitha këto, pavarësisht, pasi karakteristikat si një ndërprerës vrasës ose tunizim i ndarë rrallë përfshihen në shtesat.

ExpressVPN-Main-Panel

Siç pritej, nuk ka shumë gjëra që mund të bësh në vetë shtrirjen. Në cilësimet mund të aktivizoni prerjen e vendndodhjes, bllokimin e WebRTC dhe HTTPS Everywhere, por kjo është ajo. Karakteristikat më të avancuara, të tilla si një ndërprerës vrasës, shpejtësia dhe tunelimi i ndarë, janë të kufizuara në aplikacionin vendas të desktopit.

ExpressVPN-Cilësimet

Shpejtësia është një nga faktorët më të rëndësishëm kur zgjedh një rrjet virtual privat, dhe ExpressVPN performon shkëlqyeshëm në këtë drejtim. Në fakt, ajo kryesoi listën tonë të ofruesve më të shpejtë të VPN, duke mposhtur të gjithë konkurrentët e saj.

Jo vetëm që është VPN më i shpejtë, por është edhe VPN më i mirë për transmetim. Edhe pse lufton pak me Hulu dhe Amazon Prime Video, të lidhesh dhe të transmetosh video me Netflix dhe BBC iPlayer është një fllad.

Për sigurinë, ExpressVPN ofron katër protokolle të ndryshme – OpenVPN, SSTP, L2TP dhe PPTP – por shërbimi paralajmëron të përdorë dy të fundit për shkak të shqetësimeve serioze të sigurisë. OpenVPN është zgjedhja e paracaktuar, e cila është e shkëlqyeshme, dhe kriptimi është vendosur në AES 256-bit.

Ka shumë të pëlqyeshme me ExpressVPN, por shtrirja e tij mjaft e rrallë e shfletuesit dhe fakti që kërkon të funksionojë aplikacioni i desktopit e bën atë të bjerë thjesht në vendin e parë në këtë listë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë ExpressVPN

ExpressVPN merr një rezultat perfekt për privatësinë. Kompania nuk mban asnjë regjistër të veprimtarisë suaj, dhe vetëm një sasi e vogël e informacionit personal është mbledhur për të ruajtur pajtimin tuaj, e gjitha është e pamundur të lidheni me një përdorues të veçantë.

Mbështetja e klientit është e shkëlqyeshme, dhe ExpressVPN ofron si chat live, ashtu edhe mbështetje me email, si dhe një bazë të gjerë njohuri të mbushur me pyetje dhe përgjigje të zakonshme.

Në anën e çmimeve të gjërave, ExpressVPN është disi e shtrenjtë, por ju patjetër që merrni atë që paguani. Ju gjithashtu mund të paguani përmes bitcoin, që është një zgjedhje e shkëlqyeshme nëse doni të siguroni anonimatin maksimal në detajet e pajtimit tuaj.

Windscribe

Windscrib është zgjedhja jonë për VPN më të mirë falas. Siç mund ta thoni nga rishikimi ynë në Windscrib, ne na pëlqen shumë, edhe nëse nuk e bën atë në listën tonë të VPN-ve më të mira, në përgjithësi. Plani “pro” ofron 148 serverë në 62 shtete të ndryshme, por nëse nuk doni të paguani tarifën e pajtimit, do t’ju mbetet vetëm 10 vende për të zgjedhur.

WindScribe-Server-List

Kjo sigurisht nuk është e keqe për një VPN falas, megjithëse, dhe 10 vendet përfshijnë shtatë në Evropë (Francë, Hollandë, Norvegji, Gjermani, Zvicër, Rumani dhe Britani të Madhe), si dhe Kanada, Sh.B.A dhe Hong Kong.

Edhe pse kjo siguron një mbulim të mirë në Evropë dhe Amerikën e Veriut, është paksa mungon për kontinentet e tjera. Plani “pro” ju lejon qasje në 52 vendet e mbetura, megjithatë. Përndryshe ju mund të ndërtoni planin tuaj, duke paguar 1 $ për vendndodhjen në muaj.

Plani falas ju kufizon gjithashtu në 2 GB të dhëna në muaj, të cilat mund të rriten më tej në 10 GB duke konfirmuar emailin tuaj. Sidoqoftë, nuk ka kapele shpejtësie dhe mund të lidhni sa më shumë pajisje që dëshironi në VPN njëkohësisht, edhe pa paguar pajtimin.

Për kriptim, Windscrib përdor AES 256-bit, që është i shkëlqyeshëm. VPN mbështet protokollet OpenVPN, IPSec, Stunnel dhe IKEv2, por nëse doni të ndryshoni kriptimin tuaj nga parazgjedhja, që është IKEv2, duhet të instaloni aplikacionin e desktopit. Kjo është pak çështje, pasi IKEv2 shpesh njihet si përfaqësues dhe bllokohet nga shumë faqe interneti.

Sistemi R.O.B.E.R.T i Windscrib mund të bllokojë të gjitha llojet e elementeve të faqes në internet, përfshirë malware, reklama, gjurmues, media sociale, pornografi, lojëra të fatit, VPN të tjera, cryptominers, lajme të rreme dhe clickbait. Sidoqoftë, nëse jeni në planin falas, ju do të keni qasje vetëm në bllokimin e malware, pasi pjesa tjetër janë në dispozicion vetëm për përdoruesit “pro”.

Windscribe-Privacy-Blockers

Ekzistojnë disa tipare të intimitetit të integruar në shtesën Chrome, duke përfshirë disa bllokues. Këto mund të bllokojnë reklama, malware, gjurmues, cookie, përmbajtje në media sociale dhe njoftime. 

Për më tepër, mund të bëni identifikimin e bllokut VPN të WebRTC IP dhe të mbroni më tej identitetin tuaj duke e imituar vendndodhjen GPS dhe kohën e serverit tuaj të zgjedhur me prokurë, si dhe të rrotulloni në mënyrë rutinore agjentin tuaj të përdoruesit, i cili ju mbron nga shtypja e gishtërinjve.

Windscribe-Privacy-të tjera

Edhe pse Windscrib ka një ndërprerës vrasës (ose një “mur zjarri”, siç e quan ai), ju nuk mund ta aktivizoni atë nga zgjerimi i shfletuesit, do të thotë se do të duhet të shkarkoni një klient të vetëm për ta bërë këtë. Kjo është një e përbashkët midis të gjitha VPN-ve në këtë listë, megjithatë, nuk është për t’u habitur.

Për shkak të serverave të saj të dedikuar Netflix, Windscrib vërtetë shkëlqen kur bëhet fjalë për transmetimin e videove, në përgjithësi, dhe Netflix në veçanti. Ne nuk kemi hasur në një gabim përfaqësues kur u lidhëm me Netflix, dhe VPN ishte një nga zgjedhjet tona më të mira për VPN më të mirë për Netflix.

Fatkeqësisht, nuk ka tunele të ndara, kështu që Windscrib është një zgjedhje e dobët nëse duhet të jeni në gjendje të lidheni njëkohësisht përmes VPN dhe ISP-ja juaj. Kjo, e kombinuar me vonesën e dobët dhe shpejtësinë e ngarkimit, do të thotë që Windscrib përfundon si zgjedhja jonë numër tre për VPN më të mirë për Chrome, sesa më lart në listë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë xhamat

Windscrib gjithashtu ofron mbështetje të shkëlqyeshme të klientit. Artikujt DIY të ofruara në qendrën e tij të ndihmës janë të shkëlqyera, dhe asistentja e AI është çuditërisht e mirë. 

Ekziston gjithashtu një subreddit i dedikuar me më shumë se 10,000 pajtimtar, i cili është i shkëlqyeshëm nëse keni nevojë për ndihmë për një problem specifik. Më në fund, mund të arrini gjithashtu përmes emailit, dhe mbështetja e klientit zakonisht kthehet tek ju brenda disa orësh në ditë.

NordVPN

NordVPN është një ofrues i shkëlqyeshëm VPN, dhe ai mori rezultate të shkëlqyera në të gjitha kategoritë, shpejtësia e ndalimit, në rishikimin tonë të NordVPN. Shpejtësia e saj në kundërshtim e mban atë, megjithëkëtë, kjo është ajo që e bëri atë të humbasë krahasimin tonë NordVPN vs ExpressVPN.

Nord-Control Panel-

Sidoqoftë, është VPN-ja jonë e dytë e preferuar, dhe shërbimi vjen me disa veçori të shkëlqyera. Në vetë shtrirjen, mund të aktivizoni CyberSec – një veçori anti-malware dhe reklamuese – si dhe bllokimi i WebRTC.

Fatkeqësisht, nuk ka tunelim të ndarë, madje edhe me aplikacionin e desktopit, por ekziston një veçori e pazakontë e quajtur “app kill”, e cila ju lejon të përcaktoni se cilat aplikacione duhet të shmangin ndërprerësin e vrasjes. Kjo nuk e zëvendëson plotësisht nevojën për tunelim të ndarë, por ju lejon të filloni një kopje rezervë pa u shqetësuar se do të anulohen në gjysmë të rrugës.

Përveç ndërrimit të vrasjes, aplikacioni i desktopit ju jep mundësinë të keni akses në serverat specialë të NordVPN. Këto përfshijnë serverat P2P, të cilët janë optimizuar për përrua; servera qepë, të cilët lidhen përmes rrjetit Tor (lexoni rishikimin tonë të Tor për një shpjegim se çfarë është kjo); dhe servera me dy hop, të cilët kërcejnë lidhjen tuaj në dy lokacione, duke dyfishuar sigurinë tuaj.

Nord-sigurisë-Cilësimet

Siç e përmendëm shkurtimisht, shpejtësia e NordVPN mund të përshkruhet si në kundërshtim, në rastin më të mirë. Edhe pse është sigurisht e mundur të kesh shpejtësi të mira, kërkon që testimi me dorë i serverëve të gjen një të shpejtë. 

NordVPN ka një rrjet të madh serverash me më shumë se 5000 servera në 62 vende të ndryshme. Fatkeqësisht, siç e përmendëm, algoritmi i rekomanduar i serverit është i tmerrshëm, kështu që zakonisht duhet të provoni disa nga ato para se të gjeni një optimale.

Nord-Server-List

Mund të jetë në të njëjtën mënyrë e ndërlikuar për të gjetur serverin optimale për transmetim, por pasi ta keni bërë, mund të rrjedhni nga Netflix, iPlayer BBC, Hulu dhe Amazon Prime Video pa asnjë problem. 

Një kufizim i madh me shtrirjen e shfletuesit është që ju nuk mund të zgjidhni një server specifik për t’u lidhur me të, pasi nuk do t’ju jepet vetëm një listë vendesh, sesa vetë serverët.

Ashtu si ExpressVPN, NordVPN është një VPN me një nivel të lartë me një shtrirje mjaft themelore të Chrome. Fakti që nuk mund të zgjedhësh një server specifik drejtpërdrejt në shtesa është një e metë serioze dhe është arsyeja pse shërbimi VPN nuk është më i lartë në këtë listë.

Arsyet e tjera që na pëlqen NordVPN

NordVPN mban absolutisht asnjë regjistër të veprimtarisë suaj dhe mbledh vetëm një sasi të vogël informacionesh personale për qëllime pagese. Për ta bërë veten edhe më anonime, mund të paguani me bitcoin dhe të përdorni një email të ndezjes (megjithëse duhet të keni mundësi të përdorni atë për verifikimin).

Prmimi është gjithashtu i shkëlqyeshëm, veçanërisht kur paguani përpara për dy ose tre vjet. Ne gjithashtu gjetëm që mbështetja e klientit të ishte në nivelin më të lartë, me bisedën live që përgjigjet zakonisht brenda disa minutash. Ju gjithashtu mund të kontaktoni NordVPN me email, dhe duhet të merrni një përgjigje brenda disa orësh.

Hide.me

Ndërsa u përfshinë në rishikimin tonë Hide.me, ky VPN vjen me shumë karakteristika të paketuara në aplikacionin e tij desktop. Fatkeqësisht, shumë nga ky funksionalitet nuk është i pranishëm në shtrirjen Chrome, e cila e shtyn atë në fund të kësaj liste.

Kur lidheni përmes VPN Hide.me, trafiku juaj mbrohet duke përdorur encryption 128-bit AES, por nëse kjo nuk është e mjaftueshme për ju, mund të ndryshohet në AES edhe më të sigurt 256-bit, i cili do të marrë miliarda vjet për të goditur me forcë brutale.

Për protokollin e tij VPN, Hide.me ofron vetëm OpenVPN. Edhe pse ne dëshirojmë të shohim disa alternativa në lidhje me këtë, OpenVPN është një zgjedhje solide dhe një protokoll i shkëlqyeshëm VPN. 

Përfshihet bllokimi i WebRTC, i cili është një plus. Megjithëse Hide.Me nuk mbështet tunelimin e ndarjeve, ju nevojitet aplikacioni i dedikuar për ta aktivizuar atë. Sidoqoftë, siç mund ta tregoni me siguri deri tani, ky kufizim është goxha standard.

HideMe-sigurisë-Cilësimet

Edhe pse Hide.me ju lejon të keni akses në 55 servera në 34 vende kur përdorni aplikacionin në desktop, ju jeni shumë më të kufizuar kur përdorni vetëm zgjerimin Chrome. Në fakt, 55 vende shndërrohen në tre, me serverë vetëm në Kanada, Gjermani dhe Hollandë në dispozicion.

HideMe-Server-List

Kjo, e kombinuar me performancën e dobët kur transmeton, e bën atë një zgjedhje subpar si një VPN për Netflix ose shërbime të ngjashme transmetimi dhe lëshon Hide.me në fund të kësaj liste.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë

Ju mund të zgjidhni midis një plani falas dhe një pagese, dhe ndryshe nga shumë VPN, plani falas është në të vërtetë i duhur. Jeni të kufizuar në një pajisje dhe 2 GB të dhëna në muaj nëse nuk paguani, por nuk ka asnjë goditje, kështu që shpejtësia nuk duhet të jetë shqetësuese. Edhe pse Hide.me nuk është ndër VPN-të më të shpejta, sigurisht që nuk është i ngadalshëm.

Më në fund, pasi u përfshinë në rishikimin tonë, kemi pasur përvojë të shkëlqyeshme me mbështetjen e klientëve të kompanisë. Faturimi dhe mbështetja e shitjeve është në dispozicion 24/7 përmes bisedës live, dhe mbështetja teknike në përgjithësi do t’ju kthehet brenda një dite nga pyetja juaj e emailit.

Mendimet përfundimtare

Me këtë, ne përfundojmë listën tonë të VPN-ve më të mira për Chrome. Ndërsa sigurisht që ka disa mbivendosje me listën tonë të VPN-ve më të mira, në përgjithësi, disa nga zgjedhjet tona kryesore nuk mungojnë disi kur bëhet fjalë për shtesat e shfletuesit të tyre.

Ky është rasti për ExpressVPN dhe NordVPN, të cilët kryesojnë listën tonë të VPN-ve më të mira, por këtu hyjnë përkatësisht në vendin e dytë dhe të katërt. Ndërkohë, Qasja në Internet private tërheq në krye të listës për shkak të shtrirjes së shkëlqyer të Chrome plot me cilësime që mund t’i rregulloni. 

Windscrib gjithashtu bën mirë, për shkak të cilësimeve të gjera të intimitetit që gjenden në shtesë. Më në fund, Hide.me sjell pasme për shkak të zgjedhjes së tij shumë të kufizuar të serverit jashtë aplikacionit të tij desktop. 

Whatfarë mendoni për renditjen tonë? A na ka munguar VPN-ja juaj e preferuar? Nëse po, na tregoni në komentet më poshtë se cili dhe pse mendoni se meriton një vend në listën tonë. Faleminderit që lexuat.