Revisió de quaderns Zoho: actualització 2023

Opinió de quaderns Zoho

Una aplicació de presa de notes fàcil d’utilitzar, Zoho Notebook pot no ser l’assassí d’Evernote que òbviament vol ser, però encara té molt per oferir als usuaris. A més d’això, és pràcticament el millor aspecte d’aquest tipus. Llegiu la nostra revisió completa del quadern de Zoho per obtenir més informació.

Com molts departaments de màrqueting que tenen davant, l’equip que hi ha al darrera de Zoho Notebook considera el seu bloc de notes com a assassí d’Evernote. Això té sentit, per descomptat, atès que és una opinió popular a tots els racons de l’interwebz, inclòs el nostre petit recinte aquí a Cloudwards.net, que Evernote és la millor aplicació de presa de notes en general..

En el cas del quadern Zoho, però, pot haver-hi una veritat de la demanda, segons les vostres necessitats digitals. Tot i que l’entrada de Zoho no té gairebé l’impressionant currículum de funcions que Evernote (o OneNote, per això) té, encara hi ha una mica d’estima, a partir de l’etiqueta de preu.

Zoho Notebook és totalment gratuït, permetent crear notes i llibretes il·limitades al núvol sense haver de gastar ni un cèntim. A més, encara que no s’ofereix cap aplicació d’escriptori, la interfície web del quadern de Zoho és una obra d’art, fins a les tapes dibuixades a mà disponibles per abocar els quaderns..

A la propera revisió de quaderns de Zoho, revisarem l’aplicació per veure on puja i on cau per ajudar-vos a decidir si és el millor bloc de notes digital per als vostres pensaments, notes de reunió i manifestos..

Alternatives per al quadern Zoho

Fortaleses & Debilitats

Característiques

Zoho Notebook és una eina de presa de notes basada en la web. No hi ha cap client d’escriptori com el que trobareu amb OneNote, Evernote i Box Notes (consulteu la nostra crítica de les notes de caixa). Tanmateix, hi ha aplicacions per a telèfons intel·ligents tant per a Android com per a iOS, si voleu agafar memòries estant enganxades al metro o retrocedir en una cafeteria.

Les notes, que Zoho anomena “targetes”, es poden organitzar en quaderns. Aquests quaderns es poden proporcionar portades individuals per a una identificació més ràpida i es mostren en un format de rajola convenient.

Les targetes no han de basar-se en text. Zoho Notebook té sis tipus diferents entre els quals podeu triar, de fet:

  • Fitxa de text: escriviu les notes de text
  • Fitxa de llista de comprovació: crea llistes de tasques, receptes, etc.
  • Targeta d’àudio: enregistrar notes de veu, conferències, etc..
  • Targeta fotogràfica: afegir imatges, exploracions, etc.
  • Fitxa d’esbós: escriure notes escrites o esquemes dibuixats a mà
  • Fitxa del fitxer: adjunteu PDF, documents, fulls de càlcul, etc.

Dins de les targetes de text, també podeu afegir llistes de comprovació i imatges si voleu crear una cosa més dinàmica. Les targetes d’esbós i àudio només es poden crear mitjançant les aplicacions Android i iOS, per desgràcia, i no la interfície del navegador.

Les notes escrites a mà (de vegades anomenades “tinta”) compilades en una targeta de croquis tampoc no es poden convertir automàticament a text com poden fer amb OneNote (llegiu la nostra ressenya OneNote). A més, mentre podeu escanejar documents amb el vostre telèfon intel·ligent, el quadern Zoho no empaqueta cap algorisme de reconeixement òptic de caràcters (OCR) per extreure text de .pdf o imatges..

  Revisió de Google Keep - Actualitzada 2023

Per recopilar la investigació web, Zoho té un tallador web decent que podeu utilitzar per capturar enllaços de pàgines web, text seleccionat o captures de pantalla i afegir-los a un quadern.

La informació d’ubicació s’envia a Zoho per ajudar-vos a recordar on heu pres les notes. Tanmateix, no heu de concedir permís per comprovar la vostra ubicació si us preocupa la privadesa. Si esteu a una xarxa WiFi pública i protegeu l’ús d’internet amb una VPN com hauria de ser, de totes maneres la ubicació no serà exacta (vegeu la nostra millor guia VPN).

A més d’organitzar-los en quaderns, podeu agrupar els avisos rellevants en piles. Tanmateix, el quadern Zoho no et permet etiquetar targetes amb etiquetes (per exemple, idees de llibres, receptes preferides, llocs per visitar). Tampoc podeu crear notes reticulades amb enllaços incrustats, que és un punt de partida. Aquestes faltes la converteixen en una mala elecció per a projectes de recerca complexos.

Tot i que podeu enviar notes a altres usuaris per correu electrònic, el quadern de Zoho d’altra manera no té molt a l’hora de compartir funcions. Per exemple, amb Evernote podeu crear quaderns col·laboratius que podeu utilitzar per reunir investigacions amb altres (llegiu la nostra crítica d’Evernote).

A més, no hi ha receptes d’IFTTT o Zapier per crear automàticament notes a partir de correus electrònics, publicacions de xarxes socials i similars.

En general, el quadern Zoho no té les capacitats d’un bloc de notes més avançat. Tot i això, això no vol dir que no tingui un nínxol. Com parlarem a les dues seccions següents, tant el preu com l’experiència de l’usuari del quadern Zoho el converteixen en una eina que val la pena per a aquells que busquen una eina de publicació en línia més senzilla (com els adolescents amb humor).

Preu

Igual que Google Keep (llegiu la nostra ressenya de Google Keep), el quadern Zoho és totalment gratuït. Podeu crear tantes notes i llibreta com vulgueu sense restriccions. Això és una cosa que el distingeix tant OneNote com Evernote, encara que tots dos portàtils tenen versions gratuïtes limitades.

A més de ser gratuït, el quadern Zoho no us bombardeja amb anuncis. Essencialment, l’aplicació no té cap valor d’ingressos a l’empresa que no sigui difondre el nom Zoho. Zoho, per descomptat, té molts altres productes amb els quals comptar amb els bancs, incloent-hi eines CRM i un programa de comptabilitat que hi ha amb el millor programari de comptabilitat (consulteu la nostra revisió de llibres de Zoho).

Tot i que sempre és bo, el valor es basa també en les funcions, sobretot quan aquestes funcions ajuden a estalviar temps i millorar la qualitat del treball. Com s’ha esmentat a la nostra secció de funcions anteriorment, mentre que el quadern Zoho no està exactament al marge de funcions, hi faltaven certament algunes bones. A falta de generació d’ingressos, ens hem de preguntar si Zoho també farà un esforç per millorar.

  Revisió de Google Keep - Actualitzada 2023

Dit això, si busqueu una eina de notes bàsica, el preu és correcte amb el quadern Zoho.

Experiència d’usuari

Per a aquells que no són aficionats als quaderns basats en la web, que prefereixen els clients d’escriptori en lloc, Zoho Notebook només pot canviar d’opinió. En molts aspectes, és una de les aplicacions en línia més boniques i molt ben dissenyades per aquí, per a llibret o d’una altra manera.

Si bé el minimalisme pot ser l’enfocament que la majoria dels serveis en núvol adopten amb les interfícies en línia, no molts es veuen a la memòria que se senten tan nítids i nets com el quadern Zoho. El disseny fa que sigui fàcil centrar-se en prendre notes amb distraccions mínimes.

El marge esquerre de la part esquerra té enllaços enumerats verticalment per “quaderns”, “totes les notes” i “cerca”. Més avall, podeu accedir a la configuració i a la informació del vostre compte.

Per crear un bloc de notes nou, només cal que feu clic a la icona “+” a la part superior de l’aplicació web. Es crearà un bloc de notes anomenat “sense títol” amb una portada aleatòria. Podeu canviar el nom de la llibreta fent clic sobre ella i escrivint-ne un de nou.

Es poden proporcionar portàtils identificatives als quaderns per ajudar-vos a classificar-les ràpidament. Com s’ha esmentat, Zoho proporciona algunes fundes que podeu utilitzar o que en pugueu dissenyar. Per canviar una portada, simplement feu clic amb el botó dret sobre ella i seleccioneu “Canviar la coberta” al menú.

Al principi, aparentment, pot semblar poc important, però la característica de la portada del bloc de notes millora realment l’experiència de l’usuari. Identificar una imatge única i de colors vius és una manera molt més ràpida de trobar el vostre quadern entre les molèsties.

La creació de targetes es pot fer mitjançant els controls a la dreta de la icona del bloc de notes amb botons separats per a notes de text, foto, llista de comprovació i arxiu.

Feu clic a una targeta de text i podeu començar immediatament a escriure la vostra nota.

Hi ha algunes opcions de format de text bàsiques disponibles com negreta, subratllada i cursiva. També podeu crear llistes numerades amb vinyetes i alinear paràgrafs. Tanmateix, certament no hi ha tantes opcions de format com obtindreu amb OneNote, però això també us permet situar el text on vulgueu dins d’una nota.

Podeu, com a mínim, inserir llistes de comprovació i imatges a les targetes de text del quadern Zoho. No teniu cap restricció a haver de crear una llista de comprovació o targetes fotogràfiques per a aquells a menys que vulgueu fer-ho.

A la part inferior de qualsevol tipus de targeta, podeu definir un recordatori de despertador, que és útil per gestionar llistes de tasques pendents amb els terminis adjunts. També hi ha una opció per bloquejar les notes i revertir les versions anteriors de les notes si heu sobreescrit accidentalment alguna cosa.

També ens encanta el fet que pugueu enviar notes directament de Zoho a d’altres en lloc de haver de recrear-les en un correu electrònic.

  Revisió de Google Keep - Actualitzada 2023

Per trobar notes específiques més tard, Zoho Notebook té una funció de cerca i us permet ordenar les notes per nom, data creada i alguns altres camps. Tanmateix, no hi ha cap opció d’etiquetar notes com les que trobareu amb moltes aplicacions de presa de notes. Això pot dificultar l’organització de projectes de recerca, fins i tot amb les fantàstiques portades de quaderns.

Per això, des d’una perspectiva fàcil d’utilitzar, si teniu moltes notes digitals per compilar, Evernote segurament és la vostra millor aposta gràcies a una característica organitzativa en última instància (per no parlar de funcions més generals, en general).

No obstant això, per a aquells que busquen una eina bàsica de publicació, el disseny senzill de Zoho Notebook i l’absència de costos la converteixen en una elecció sòlida.

Seguretat

Zoho va implementar el xifratge en repòs a finals del 2023 per a tots els documents i fitxers adjunts emmagatzemats als seus servidors utilitzant el protocol AES com a xifrat. Inclou fitxers adjunts penjats mitjançant el quadern Zoho i les notes mateixes. Tanmateix, el xifratge en repòs només es va implementar per als servidors dels EUA, no per als comptes europeus.

Els centres de dades Zoho són patrullats 24 × 7, vigilats amb videovigilància i protegits contra infractors amb escàners biomètrics (aparentment), i parets a prova de bales.. 

Les comunicacions entre el vostre ordinador i el núvol es protegeixen mitjançant la seguretat de la capa de transport (TLS) i el xifratge AES, de manera que haurien d’estar fora de perill d’atacs de mà al mig i d’altres tipus de ràpids cibernètics.

El quadern de Zoho no té cap opció d’autenticació de dos factors. Això vol dir que qualsevol usuari de la vostra contrasenya pot iniciar la sessió al vostre compte amb facilitat (amb 2FA, caldrà un codi de seguretat addicional per iniciar la sessió des d’una màquina desconeguda).

En definitiva, el quadern Zoho no és l’aplicació de presa de notes més segura que hi ha, sobretot quan podeu xifrar privadament notes per a Evernote i OneNote mitjançant el complement de SafeRoom de tercers..

Pensaments finals

Tot i que una sèrie de funcions que falten, com ara un millor format de text ric, l’etiquetatge, la reticulació de notes, el reconeixement òptic de caràcters i la integració de l’automatització amb IFTTT i Zapier impedeixen que sigui l’usurpador d’Evernote que el Zoho afirma, encara no podem evitar Quadern Zoho.

Malament per a grans projectes de recerca, Zoho Notebook té un lloc entre el panteó de quaderns digitals com una eina senzilla. Una aplicació de navegador minimalista i cobertes de portàtils de colors vius, a més de costos i notes il·limitades, la fan ideal per a aquest propòsit.

Les funcions de recordador d’àudio, de llista de control i de recordatori d’àudio del telèfon intel·ligent de Zoho Notebook també són útils, tot i que pensem que la implementació de Google Keep (consulteu la nostra revisió de Google Keep) és bastant millor..

Aquesta és la nostra opció sobre el quadern de Zoho. No oblideu deixar les vostres preguntes i comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me