BolehVPN-gennemgang – Opdateret 2023

BolehVPN anmeldelse

BolehVPN er en Malaysia-baseret tjeneste, der gør visse ting godt, men lider af middelmådig brugervenlighed og et begrænset servernetværk. Dertil kommer, at streamingydelsen er dårlig, hvilket gør det svært at anbefale det, som du kan læse i vores fulde BolehVPN-anmeldelse.

best-VPN-anmeldelser

Grundlagt i Malaysia, har BolehVPN været på VPN-scenen i årevis. Vi holdt ikke af det sidste gang vi testede det, men vi er tilbage for at kigge igen, og resultaterne er blandede. Det er målrettet mod brugere, der ønsker at omgå geoblocking, overvinde snooping-tilstande og forblive sikre, mens de gennemser, ligesom vores bedste VPN-valg, men gør det med langt mindre effektivitet.

Vi vil løbe igennem fordele og ulemper i denne BolehVPN-gennemgang. Vi vil se på omkostninger, funktionssæt, serverhastigheder, sikkerhed og privatliv samt streamingydelse. Vi vil også teste BolehVPNs kundeservice, før vi opsummerer tingene med vores dom.

BolehVPN klarer sig godt i nogle områder, men forbliver dårlige i andre. Spredningen af ​​servere er begrænset, og klientgrænsefladen har brug for arbejde, så det er ikke så let at bruge som udbydere som ExpressVPN (læs vores ExpressVPN-gennemgang). Det er en hurtig VPN-tjeneste, men du skal se på vores bedste VPN til streaming-guide, hvis du er interesseret i en streamingvenlig mulighed.

BolehVPN-Site-Splash

BolehVPN-Site-konto

BolehVPN-klient-Proxy

BolehVPN-Client-Log

BolehVPN-klient-Forbundet

Tidligere

Næste

Styrker & Svagheder

Alternativer til BolehVPN

Funktioner

Der slipper intet fra det faktum, at BolehVPNs klient ikke er designet med brugervenlighed i tankerne. Ved første øjekast overbelaster det dig med knapper, statistikker og ikoner på en måde, der ikke gør tingene lette at forstå.

BolehVPN-klient-Dashboard

Hvis du leder efter en begyndervenlig VPN, er BolehVPN ikke din bedste mulighed. I stedet skal du se på en service som NordVPN (læs vores NordVPN-anmeldelse).

BolehVPNs klient giver dig en liste over servere, du kan oprette forbindelse til, dine aktuelle forbindelsesoplysninger, brugerstatistikker og dine kontooplysninger.

Du får to VPN-protokoller: OpenVPN, som anbefales, og som et alternativ, L2TP. Du får en liste over servere, du kan oprette forbindelse til, men i modsætning til andre udbydere har serverne tagget navne, f.eks. “XCloakRouted-TCP-France” og “BolehFlix-USA-Only.” Hvis du vælger L2TP, er der ingen servere at vælge imellem. Det ser ud til, at BolehVPN kun anbefaler L2TP-forbindelser til mobile brugere.

Det er godt, at BolehVPN skræddersyr sine servere til forskellige anvendelser, f.eks. “BolehFlix” til Netflix-brugere, men der er ingen forklaring på, at de tags følger, som vi vil berøre senere.

Hvis du ikke er en Windows-bruger, kan du drage fordel af klienter til macOS og Android. iOS- og Linux-brugere sidder fast med konfigurationsfiler, de kan bruge med en ekstern OpenVPN-klient. Det gør ikke BolehVPN til et ideelt valg for afslappede VPN-abonnenter, så det bliver ikke vores bedste VPN til Linux-liste.

BolehVPN Killswitch

VPN-serveren har noget som en dræbte med sin “låst” -tilstand for at deaktivere dit internet, hvis du mister din VPN-forbindelse, som du kan aktivere i “indstillinger” -området på klienten. Vi vil gerne tale mere om det, men ud over et BolehVPN-forumindlæg, der forklarer dens formål, er der lidt at gå på.

Det forventes, at DNS-lækagebeskyttelse leveres som standard med VPN’er, og BolehVPN har en indstilling til “aktivere DNS-lækagebeskyttelse.” Det er ikke aktiveret som standard, hvilket er underligt, men det er godt, at indstillingen findes.

Du får også en klientlog, hvor detaljerede forbindelsesdata gemmes sammen med din dataforbrug. Der er også et område til at indstille din VPN til at arbejde gennem en proxyserver – HTTP eller SOCKS – hvis du arbejder i et begrænset netværksmiljø.

BolehVPN-klient-Serverstatus

Hvis du vil finde den bedste server til dig, har området “servicestatus” en liste over servere, du kan oprette forbindelse til og giver dig mulighed for at pinge til hver enkelt. En latenstest som den kan hjælpe dig med at finde en god server til streaming eller spil, men du kan finde bedre muligheder på vores bedste VPN til gaming-shortlist.

Spaltet tunneling er ikke en af ​​BolehVPNs funktioner, men du kan opnå et lignende resultat ved at vælge servere mærket “proxied” og bruge proxyindstillinger i enhver software, du vil passere gennem VPN. Vi vil tale mere om det senere.

Funktioner Oversigt

BolehVPN-logowww.bolehvpn.net

Start fra $ 370Alle planer

Generel

Betalingsmetoder
PayPal, kreditkort, møntbetalinger, online bankoverførsel

Accepterer cryptocurrency
Bitpay

Samtidige forbindelser
3

Understøtter delt tunneling

Ubegrænset båndbredde

Gratis prøveversion tilgængelig
1 dag

Restitutionsperiode
14 dage

Servermængde på verdensplan
78 servere i 12 lande

Desktop OS
Windows, MacOS

Mobile OSes
Android

Browserudvidelser

Kan installeres på routere

Streaming

Har adgang til Netflix US

Kan få adgang til BBC iPlayer

Har adgang til Hulu

Kan få adgang til Amazon Prime Video

Sikkerhed

Krypteringstyper
256-AES

VPN-protokoller tilgængelige
OpenVPN, L2TP

Aktiveret ved enhedsstart

Tillader torrenting

Ingen-logging politik

Bestået DNS-lækagetest

Killswitch tilgængelig

  Astrill Review - Opdateret 2023

Malware / annonceblokker inkluderet

Support

Live chat

E-mail support
24/7

Telefon support

Brugerforum

Vidensdatabase

Prisfastsættelse

Der er intet at klage over, når det kommer til BolehVPNs prisfastsættelse. Sammenlignet med andre grimme VPN-tjenester med duckling, såsom Astrill (læs vores Astrill-anmeldelse), forbliver BolehVPN på den billigere ende af den månedlige skala.

Du kan drage fordel af en en-dages gratis prøveversion, hvis du foretrækker det, men du er begrænset til forbindelser til at bruge to til tre servere. Den syv-dages plan for $ 3,70 giver brugerne en chance for at prøve den fulde service mod et mindre gebyr. Variationen i prisindstillinger er et dejligt touch.

Den 30-dages pakke til $ 9,99 om måneden er ikke dårligt prissat sammenlignet med en konkurrent som CyberGhost (læs vores CyberGhost-anmeldelse). Når du ønsker at betale for en længere periode, er CyberGhost og andre udbydere, såsom Windscribe (se vores Windscribe-anmeldelse), bedre værdier.

F.eks. Er Windscrib’s årlige plan $ 50 sammenlignet med næsten $ 80 for BolehVPN. Plus, Windscribe inkluderer funktioner såsom annonceblokering til en billigere pris. Det kan være nødvendigt at sammenligne priser med andre udbydere i vores VPN-anmeldelser, inden du beslutter dig.

Hvis du ikke er tilfreds med BolehVPNs service, får du 14 dage til at bede om refusion. Det er mindre end den 30-dages refusionsperiode, du får med ExpressVPN, men mere end de syv dage, du får med TorGuard (læs vores TorGuard-gennemgang). Du får dog kun to dage til prøveabonnementer, som inkluderer syv-dages pakken.

Du kan betale for BolehVPN ved hjælp af bitcoin og andre cryptocurrencies, såsom Dash og Litecoin, samt PayPal og kreditkort. BolehVPN overvejer refusion af cryptocurrency fra sag til sag med et gebyr på 2 procent for administreret administration.

Du får de samme funktioner, uanset hvilken pakke du vælger. Den eneste begrænsning er det begrænsede antal servere i en dages prøveperiode. Du kan have tre samtidige forbindelser (så tre enheder på samme tid) med denne service, uanset hvilken pakke du vælger.

Brugervenlighed

Et af de største greb med BolehVPN er oplevelsen af ​​at navigere på sin hjemmeside og klient. Bestilling af en service kræver, at du først registrerer dig, hvilket er fint, men at finde de ting, du ønsker derfra, føles mere udfordrende end det burde.

Når du har registreret en konto og aktiveret den, bliver du sendt til et sparsomt kontoområde. For at købe tjenesten skal du “foretage en ordre”. Processen er enkel. Du vælger, hvilken pakke du ønsker, vælger din betalingsmetode og betaler derefter.

BolehVPN-Site-betaling

Du behøver ikke at give data om dig selv, når du registrerer dig, bare et brugernavn og en adgangskode. Flere anonyme betalingsmetoder, såsom bitcoin, giver dig mulighed for at holde din identitet sikker, når du betaler.

Der er downloadlink til Windows-, macOS- og Android-klienterne samt konfigurationsfiler til Linux og iOS. Klienten downloader og installerer med lidt besvær, men som nævnt er den ikke begyndervenlig.

Grænsefladen føles som et tilbageslag og ligner i mange henseender WiTopia personalVPN’er (læs vores WiTopia personalVPN-anmeldelse). Der er ikke meget tilpasning tilgængelig med BolehVPN på trods af de mange knapper og ikoner.

BolehVPN-client-servere

Hoveddashboardafsnittet inkluderer et område til forbindelse til servere, som er den vigtigste del af klienten. Som nævnt er det forvirrende at vælge, hvilken server de skal gå til. Intet i klienten guider dig, og den eneste henvisning til servervalg, som vi kunne finde på webstedet, er en hjælpeguide til OpenVPN-forbindelser.

Det var også vanskeligt at finde denne guide. Det tog en Google-søgning efter nogle af servernavne for at finde relevante oplysninger. Guiden er nyttig, men det er underligt, at der ikke er et fremtrædende link til den i klient- eller kontoområdet.

BolehVPN-indstillinger

Der er to hovedindstillingsområder i klienten: et til standardindstillinger og et til proxyindstillinger. Desværre er der ikke meget at konfigurere. Det ser ud til, at dit servervalg vil påvirke din forbindelse mere end dine indstillinger.

For eksempel dirigerer en “fuldt routet” server din trafik gennem VPN, mens en “proxyeret” server skal du konfigurere din software til at rute gennem en lokal proxy først. Det svarer på nogle måder til den split-tunnelfunktion, du får med andre tjenester.

BolehVPN-client-indstillinger

Når man ser gennem indstillingsområderne, er ingen af ​​indstillingerne forudaktiverede. For indstillinger som DNS-lækagebeskyttelse, som skulle være det blotte minimum, som du ville forvente af en VPN, er dette et underligt valg, og det vil vi anbefale, at du først aktiverer, hvis du bruger BolehVPN.

Andre områder, såsom området “servicestatus”, er selvforklarende, så du kan kontrollere, om servere kører og giver dig en idé om deres latenstid fra dit sted med en ping-test.

BolehVPN kunne tilgives for et dårligt interfacedesign, hvis det var let for brugerne at forstå, hvad de skulle gøre. Hjælp brugere med at vælge den rigtige VPN-server skal være brød og smør til enhver tjeneste.

Det er godt, at BolehVPN tilbyder hjælpelinjer, der forklarer servervalg til brugere, men de er vanskelige at finde, og det reducerer virkelig brugervenligheden. Det ville være bedre, hvis tjenesten inkluderede links til disse i klienten, eller gjorde links til disse guider fremtrædende på deres websted.

  CactusVPN-gennemgang - 2023

Hastighed

Hastighed er ikke noget, som BolehVPN annoncerer, men det er rimeligt at sige, at ingen ønsker at gå med en langsom VPN-service. For at se, hvor godt det fungerede, kørte vi hastighedstest på fem af dets servere for at måle uploadhastighed, downloadhastighed og latenstid mod vores ubeskyttede britiske forbindelse. Resultaterne er nedenfor.

Steder: Ping (ms) Download (Mbps) Upload (Mbps)
Ubeskyttet (UK) 13 29.02 5,36
Holland 18 27.39 5,02
OS. 142 21.91 4,27
Canada 106 21.15 4,25
Singapore 179 24.09 3,20
Japan 339 9,50 1,85

De fleste af de servere, du kan oprette forbindelse til, får deres placering identificeret efter land snarere end by. I betragtning af at BolehVPN ikke annoncerer dens hastighed, blev vi overraskede over, at de servere, vi testede, med undtagelse af Japan, kom tæt på at matche download- og uploadhastighederne for den ubeskyttede forbindelse.

Latency dyppede, som du kunne forvente, længere fra de britiske servere, vi fik. Holland var næsten identisk, mens de nordamerikanske og asiatiske servere varierede i hundreder af millisekunder.

Forlængelsen gør BolehVPN til en dårlig gaming VPN, men de over gennemsnitlige hastigheder kan gøre det til en udfordrer blandt de hurtigste VPN-tjenester på markedet. Det opretter forbindelse hurtigt, og dets ydeevne gør det til et godt valg, hvis du leder efter den bedste VPN til torrenting.

Sikkerhed

Sikkerhed er et af de første ord, du ser på BolehVPN-webstedet. I betragtning af dens oprindelse i Malaysia, som har et lidt varieret syn på ytringsfriheden, taler det foredraget, når det kommer til sikkerhed. Vores bedste VPN til Malaysia-guide kommer ind på det specifikke i det lands censur.

BolehVPN anbefaler brugen af ​​OpenVPN, som er, som vores VPN-sikkerhedsguide forklarer, en af ​​de mest sikre VPN-protokoller. L2TP er også tilgængelig, men det ser ud til at være begrænset til mobilbrugere.

Der er ikke en mulighed for at vælge, hvilken type OpenVPN-kryptering, du bruger, når du opretter forbindelse via klienten, men webstedet annoncerer AES 256-bit-kryptering. Hvis det gibberish til dig, skal du læse vores beskrivelse af kryptering.

Visse servere, såsom dem, der er mærket “kappe”, er designet til at hjælpe dig med at slå internetcensur i Kina, Iran og andre lande (læs vores bedste VPN-tjenester til Kina-guide). Funktioner såsom “lås” -killswitch er også tilgængelige for at hjælpe brugere, hvis de er bekymrede for, at deres identitet lækker, mens de er tilsluttet.

DNS-lækagebeskyttelse er inkluderet som en mulighed, og tjenesten bestod vores test, da vi kiggede efter IP-, WebRTC- og DNS-lækager. Selvom vi ikke har mulighed for at beskytte DNS-lækager, har vores forbindelse stadig ikke lækager. Denne indstilling er sandsynligvis for bestemte servere, f.eks. De næste servere.

Mangfoldigheden af ​​sikkerhedsindstillinger er et dejligt, men forvirrende, touch fra BolehVPN. Det er dejligt, at der er servere til borgere i begrænsede lande, men det ville være bedre, hvis disse oplysninger var lettere tilgængelige.

Privatliv

Inden du køber en VPN, skal du tage et kig på dets privatlivspolitik. Det var hvad vi gjorde med BolehVPN, og vi kunne godt lide, hvad vi fandt for det meste.

Først og fremmest har webstedet en garantikanarie, som er en genial metode til at advare brugere, hvis der er forkyndt retslige handlinger, der ikke kan rapporteres. Hvis kanarien fjernes, kan brugerne antage, at virksomheden har fået lovlige papirer, som det ikke kan rapportere.

Det er et godt tegn på, at virksomheden tager privatliv alvorligt. For at bekræfte rapporterer webstedet, at der aldrig er blevet leveret nogen søgninger, warrants eller beslaglæggelser til virksomheden eller nogen der er tilknyttet det.

BolehVPN-Site-Beskyttelse

Webstedet logger heller ikke brugerdata i henhold til dets privatlivspolitik. Den eneste undtagelse er, hvis tjenesten registrerer “usædvanlig aktivitet”, hvor den forbeholder sig retten til at aktivere logfiler i en kort periode for at finde og afslutte brugerens adgang.

BolehVPN siger, at det kun bruges som en “sidste udvej”, og at det kun har fundet sted “en håndfuld gange” siden virksomheden blev grundlagt. Uanset om du bruger det er et dømmekald. Medtagelsen af ​​en kanariefugl og den stærke ordlyd om sjældenheden ved den slags handling antyder, at virksomheden ser alvorligt på brugernes privatliv.

Virksomheden bag BolehVPN, BV Internet Services Limited, er integreret i Seychellerne, som har nogle af de bedste cloud-privacy-love i verden takket være love, der garanterer privatliv og databeskyttelse.

Hjemmesiden gør det også klart, at det opererer uden for myndigheden fra Five Eyes-efterretningsdelende nationer (UK, U.S.A., Australien, Canada og New Zealand), hvoraf ingen har det bedste ry for at respektere brugerens privatliv.

Selvom muligheden for logging af “sidste udvej” kan være en bekymring, gør BolehVPN stærke bestræbelser på at bevise, at det seriøst over for privatlivets fred. Stadig, hvis det er nok til at afskrække dig, er du muligvis nødt til at se på en alternativ udbyder, såsom Perfect Privacy i stedet (læs vores Perfect Privacy review).

  WiTopia personalVPN-anmeldelse - Opdateret 2023

Streamingydelse

Ikke hver VPN er i stand til at streame indhold fra større streamingwebsteder som Netflix eller BBC iPlayer, men BolehVPN har prøvet hårdt at gøre det.

Flere af BolehVPN’s servere er listet som streamingvenlige under tags “surfing / streaming”, “geo” og “BolehFlix”. Vi testede et udvalg af dem og fandt, at oplevelsen var dårlig.

Nogle servere, f.eks. “Geo” -servere, ville simpelthen ikke oprette forbindelse. Andre, såsom “BolehFlix” -servere, krævede, at vi ændrede vores DNS-indstillinger for at oprette forbindelse. Vi prøvede det, og selvom Netflix-webstedet viste amerikansk indhold, ville intet af det spille.

“Surfing / streaming” -serverne var ikke bedre. Ingen af ​​de servere, vi prøvede, gjorde det muligt for os at streame indhold via Netflix, så hvis du leder efter den bedste VPN til Netflix, skal du kigge andre steder.

BolehVPN-iPlayer-Blokeret

Vi foretog en lignende test af britiske servere for at bedømme, om streaming af indhold fra BBC iPlayer var muligt. Da denne anmeldelse fandt sted fra Storbritannien, fungerer BBC iPlayer-streaming fint uden en VPN-forbindelse, men når vi først har oprettet forbindelse via en af ​​de britiske baserede servere, fik vi en advarsel om vores placering og kunne ikke streame.

Hvis du ønsker at se det bedste, BBC har at tilbyde, skal du se på en af ​​de bedste VPN’er til BBC iPlayer, såsom VyprVPN (læs vores VyprVPN-anmeldelse), i stedet.

Det er klart, at BolehVPN har forsøgt at være streamingvenlig, men det har bare ikke fungeret. Serverne, vi prøvede, var ikke i stand til at streame, eller vi kunne ikke oprette forbindelse til dem.

Serverplaceringer

Geografisk spredning er ikke et af BolehVPNs stærkeste punkter. Der er kun 12 lande at vælge imellem, hvilket er et lavt beløb, og serverne er koncentreret i Europa og U.S.A., med nogle få i Asien.

Der er ingen servere i Afrika og Sydamerika. Der er heller ingen let og definitiv liste over servere, men vi tællede 78 på rullelisten i klienten. Kun nogle af dem var i stand til at “fuldstændigt routede” VPN-forbindelser.

Det er vanskeligt at vælge serverplaceringer efter deres land på grund af det usædvanlige navnesystem, som BolehVPN bruger. Det kan være ved design i betragtning af deres dårlige spredning.

Variation er ikke et ord, vi kan anvende til BolehVPN, så hvis det er vigtigt for dig, skal du se på alternativer, såsom HideMyAss (læs vores HideMyAss-anmeldelse), som har servere i 190 lande.

Kunde service

BolehVPN har et par kundeservicemuligheder, som brugerne kan drage fordel af. Du kan bruge live chat, som kan findes nederst på hver side til at tale med en rådgiver eller logge en supportbillet.

Der er også en helpdesk med understøttende artikler og et aktivt kundeforum, hvor du kan interagere med personale og andre brugere. Der er et afsnit dedikeret til at installere klienter eller indstille din pc til at arbejde med visse servere, f.eks. DNS-serverne til “BolehFlix,” også.

Installationsvejledningerne er detaljerede og inkluderer nyttige skærmbilleder. Helpdesk giver brugerne mulighed for at sende spørgsmål direkte til personalet, så det er i bund og grund et andet forum, men der er også specialfremstillede artikler fra medarbejdere, der hjælper med at forklare almindelige problemer og problemer.

BolehVPN-Support-besked

Vi besluttede at teste BolehVPNs kundeservice ved at sende en forespørgsel til sit team som en supportbillet. Vi bad om afklaring om et par ting:

  • Har BolehVPN split tunneling?
  • Hvad er antallet af tilgængelige servere?
  • Skal indstillingen af ​​DNS-lækagebeskyttelse være aktiv i klientindstillingerne?

BolehVPN tog et par dage at komme tilbage til os, men det besvarede vores spørgsmål. Hvis du løber ind i problemer, skal supportteamet være i stand til at hjælpe, og i modsat fald kan du opfordre supportforumet til hjælp.

Dommen

Med sine solide hastigheder og fokus på privatlivets fred er BolehVPN en okay VPN, men det er bare okay. Vi roste det tidligere for sin evne til at streame Netflix og andre streamingtjenester, men det har taget et skridt bagud, og det er ikke længere muligt.

Det er hurtigt, men servervalget er alt for begrænset sammenlignet med store navn tjenester som ExpressVPN, der har langt flere funktioner og servere til en billigere pris.

BolehVPNs stærke fokus på sikkerhed og privatliv er opmuntrende, men “nødsituation” -logpolitikken kan muligvis give de mest seriøse privatlivets brugere grund til at se andre steder. Priserne er konkurrencedygtige, men ikke de bedste på markedet.

Hvor BolehVPN kæmper er i, hvordan den præsenterer sig selv på sin hjemmeside og i klienten. Det er bare ikke venligt at bruge, hvilket bringer begyndere af. Den dårligt gennemtænkte liste over servere er vanskelig at dechiffrere, og klienten ser forældet ud.

Det er tydeligt, at BolehVPN ønsker at målrette mod mere end en mængde: streamere, dissidenter og det privatlivsorienterede. Det tjener ikke nogen af ​​dem særlig godt, men hvis du leder efter en VPN, der er nok nok, og du er baseret i Europa eller USA, er det mere end tilstrækkeligt.

Har du erfaring med BolehVPN? Synes du denne anmeldelse har været for hård? Giv os din feedback i kommentarerne herunder, og tak for din tid.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me