Wix Review – Opdateret 2023

Wix Review

Wix er en af ​​de mest kendte webstedsbyggere derude med en lang historie med at hjælpe folk og virksomheder med at oprette websteder. I denne anmeldelse går Cloudwards.net ind og ud på denne service.

Wix er blandt de bedste webstedsopbyggere og overgår 100 millioner brugere i begyndelsen af ​​2023. Vi prøvede den populære bygherre for at se, om det er et seriøst designværktøj eller bare hype. På mange måder ser det ud til, at svaret er den tidligere kategori, hvilket gør det til en alvorlig konkurrent blandt de bedste webstedsbyggerne.

Den gratis drag-and-drop-webstedsbygger lanceres tilbage i 2006. Selvom det ikke var det første værktøj til at håndtere en sådan opgave, var det blandt den foreløbige lineup, så brugerne hurtigt kunne oprette et websted uden nogen kodningskendskab.

Imidlertid truede konkurrenter som SquareSpace (læs vores SquareSpace-gennemgang) virksomhedens position og tvang Wix til at gennemgå sin platform fuldstændigt. Med en række influencer-marketing og en række nye skabeloner i hånden kom Wix tilbage i fuld styrke. Læs videre for vores fulde Wix-gennemgang for at se, hvordan disse ændringer gør det lige så specielt, som det var tilbage i 2006.

wix editor

wix app-marked

wix blogindstillinger

wix instrumentbræt

wix lightbox-indstillinger

Tidligere

Næste

Alternativer til Wix

Styrker & Svagheder

Funktioner

At gennemgå alle funktioner i Wix ville kræve flere artikler. Denne bygherre er fuld af gratis og betalte funktioner til næsten ethvert websted eller behov. Fra basale webstedsoperationer som SEO og analyse til booking- og kontaktledere har Wix et værktøj til næsten alt.

En af de mere imponerende, især for nye sider, er SEO-værktøjet. SEO eller søgemaskineoptimering sikrer, at dit websted dukker op i søgemaskiner, når der indtastes bestemte nøgleord. Wix har omfattende opskrivninger til grundlæggende og avanceret SEO, hvilket sikrer, at dit websted rangerer øverst.

Du kan også drage fordel af logo-designeren. Dette er ikke din typiske grænseflade med et par dusin stykker clipart og nogle forskellige skrifttyper. I stedet stiller Wix dig et par spørgsmål og præsenterer automatisk flere designs baseret på dine svar. Du kan se, hvad det spytter ud for vores mock tech-blog “Mega Techdome” nedenfor.

wix logo maker

Uden for at optimere dit websted er der masser af bygningsfunktioner også. Wix inkluderer et link til dets appmarked i buildervinduet, så du nemt kan finde og installere apps på dit websted uden at navigere til en anden side. Det ligner WordPress-plugins, undtagen der er ingen tredjeparts tilføjelser.

Det er dog meget mere omfattende end WordPress. Mens det faktiske antal addons er lavere, er hver af en højere kvalitet. For eksempel er der “Wix-hoteller”, der giver hoteller mulighed for at booke via et Wix-websted. Dette kan helt sikkert opnås med WordPress, men kræver, at du koder dit eget plugin, eller tager et meget nicheplugin og juryer det til dette formål.

wix app store

Da de fleste apps er Wix-udviklet, er der næsten altid en gratis, begrænset version. Den gratis version af hoteller, for eksempel, giver dig mulighed for at oprette et reservationssystem og indstille priser, men reducerer funktioner som mobilbooking og flersproget support. Til sammenligning har Weebly (læs vores Weebly-anmeldelse) en lignende app, “Udnævnt”, der kun kommer i en betalt version.

Når du springer tilbage til Wix, kan du dog redigere dit websted direkte via kode. Mange bygherrer låser dette mere avancerede område i frygt for, at noget vil rokke dit websted. Selvom dette helt sikkert kan ske, giver Wix dig mulighed for fuldt ud at tilpasse dit websted, og hvordan det fungerer, også gennem kodelinjer.

Hvis alle indstillinger ikke appellerer til dig, kan Wix dog altid tage ansvar og designe dit websted. Det er en relativt ny service, men du kan bestille en Wix-designekspert til at få dit websted til at blive levende. Det er heller ikke kun et team af tilfældige designere. Du vælger hvilken designer, du vil arbejde med, og gennemser hver af deres porteføljer for at se, hvilken af ​​de hundreder af muligheder, der passer til dig.

  GoDaddy GoCentral Website Builder Review - Opdateret 2023

wix eksperter

Wix er tydeligt på forfoden, ikke kun for webstedsbyggerne, men websteder generelt. Selv open source-platforme som WordPress kæmper for at holde trit med antallet af funktioner, som Wix tilbyder. Du kan gøre stort set alt, og det er svært at argumentere med.

Wix-logowww.wix.com

Start fra $ 500per måned Alle planer

Design

Premade temaer

Form Builder

HTML Editor

Forum Support

Vector Art Gallary

Lyd

HD-video

Anvendelighed

Træk og slip-interface

SEO Editor

Mobil support

App Center

Blogsupport

e-handelssupport

Sideeditor

Services

SEO

Marketing

Webstedsdesign

Ekstra

SSL-certifikat

Domænenavn

Annoncekreditter

Webstedsanmeldelse

Support

Hjælpecenter

Forum

Live chat

telefon

E-mail

24/7 support

Video-tutorials

Tekstvejledninger

Diverse

Gratis plan

Prisfastsættelse

Siden sin debut i 2006 har Wix tilbudt gratis websteder til sine brugere. Der er mange forskellige planer nu, men kernemålet er ikke gået tabt. Wixs gratis plan skinner stadig, hvilket giver dig fuld adgang til bygherren og dens funktioner med et gratis “.wix.com” -domæne.

Gratis er det bedste sted at starte, da det skaber et fundament, som al anden prisfastsættelse er baseret på. Det næste niveau giver dig mulighed for at grøfte Wix-branding og bruge dit eget domæne. Der er stadig Wix-annoncer på dit websted, som heldigvis er ikke-påtrængende. Det er en unik plan, der ikke kan sammenlignes godt med andre webstedsbyggere, men som stadig giver dig et mere professionelt look uden for store omkostninger.

Combo er kun lidt bedre, fjerner alle Wix-annoncer, giver dig et gratis domæne og øger lagring og båndbredde. Igen er det en smule plan, der ikke stemmer overens med tilbud fra andre udbydere. Det bedste valg, og den plan, vi imidlertid vil anbefale, er Ubegrænset.

Dette er et mellemgrund, der giver dig ubegrænset båndbredde, 10 GB lagerplads og et gratis domæne. Hvis du har brug for at få et websted online, er denne plan noget for dig. Det stabler sig godt mod sin mest formidable konkurrent, SquareSpace, også til et par dollars billigere om måneden.

Gå op til næste niveau er e-handelsplaner. De er skabt til netop det ved at sælge produkter online. Det lille prishopp er ubetydelig i betragtning af at du får dobbelt lagerplads og en online butik forudinstalleret. Den bruger ADI eller kunstig design-intelligens til at oprette din butik automatisk, som vi vil tale mere om i afsnittet om brugervenlighed nedenfor.

Wix sikkerhedskopierer også sine e-handelsplaner ganske godt. Du har gratis beregnet forsendelsespriser allerede inkluderet, en funktion, som SquareSpace kun inkluderer på dens dyreste plan. Derudover kan du også konfigurere automatiske e-mail-underretninger til dine kunder, indstille rabatter eller kampagner og bruge Wixs sikre checkout til at tage alle betalinger. Endnu bedre er alle disse funktioner forinstalleret, når du tilmelder dig.

VIP-planer er nøjagtigt det samme som e-handelsplaner med hensyn til specifikation. Du får ubegrænset båndbredde, en online butik og den samme 20 GB lagerplads. Du får dog også VIP-support med prioriteret respons og en engangs professionel webstedsanmeldelse. Det er ganske dyrere end de tidligere planer og viser ærligt talt et faldende afkast. Hvis du har brug for en direkte linje, er det dog vigtigt.

Wix tager en anden tilgang til prissætning af webstedsbygger. Mange virksomheder som iPage og SquareSpace tilbyder kun en håndfuld planer. Wix har muligheder for alle fra gratis opad med konstant lave priser på premium-planer. Det kan dog være lidt vanskeligt at vide, hvor man skal starte. Hvis du leder efter en premium-plan, anbefaler vi Ubegrænset for den mest komplette Wix-oplevelse.

  Duda Review - Opdateret 2023

Design & Værktøj

I det store og hele har Wix nogle af de bedste værktøjer til at opbygge din hjemmeside på markedet. I det sidste år eller deromkring er designeren forbedret markant med nye funktioner tilføjet i måneden. Der er tilstrækkelig kraft til at opbygge et websted, du kan drømme om, med et solidt udvalg af skabeloner til at komme i gang.

Faktisk er skabelonvalget lidt overvældende i starten. Der er kategorier fra porteføljer og CV’er til online butikker med underkategorier i hver. Det, der er særlig imponerende, er, at skabelonerne faktisk er nyttige.

Mens der er prangende, potentielt prætentiøse, skabeloner, der er tilgængelige, er det heller ikke svært at finde en ligetil. Ofte skabeloner er for golde eller for overvægtige, men Wix formår at give dig en række muligheder, der sidder imellem.

wix skabeloner

Når du har fundet et tema, er der masser af kræfter til at tilpasse det. Der er allerede så mange forskellige temaindstillinger, at du virkelig ikke har brug for at bygge noget. Enkle tilpasninger til farver, skrifttyper osv. Er det meste af den tunge løft, du skal bruge. Hvis du dog ønsker at gå mere kompleks, kan du gøre det med apps.

Lige i Wix-builder kan du tilføje apps til dit websted. Som anført i funktionsafsnittet ovenfor, er listen ganske stor, og de er de grundlæggende værktøjer, du vil bruge til at opbygge dit websted. Disse tilføjelser ligner mere bundter i stedet for nichefunktioner, der tilbyder en hel del af et websted i stedet for kun et stykke.

wix app-marked

For eksempel vil Wix Blogs oprette en side til indlæg, grænsefladen til at skrive indlæg, en kommentarsektion og et brugerområde. Det er en hurtig måde at komme i gang på dit websted uden at tilføje flere forskellige apps.

Der er dog også nicheapps. Brugt i kombination med mere brede programmer kan disse applikationer have meget kraft. For eksempel kan blogs kombineret med Wix Forum, Wix Chat og Wix Hit Counter gøre en barebones-blog til en social oplevelse.

Wix giver dig en lang liste med værktøjer til design af dit websted. Det er også bemærkelsesværdigt, i betragtning af at ingen føler sig for niche eller bred. Udvalget af skabeloner er lige så bemærkelsesværdigt, hvilket giver dig et solidt fundament til implementering af alle disse værktøjer.

Brugervenlighed

Der er ingen problemer med dette område. Kort sagt, Wix er en af ​​de nemmeste måder at bygge et websted på. Den vidunderlige vifte af skabeloner af høj kvalitet giver et fremragende udgangspunkt med en intuitiv grænseflade til at tilpasse udseendet til din smag.

Når du har valgt en skabelon, vil du blive bragt til redaktøren, der bruger fem til otte knapper (afhængigt af temaet) til opbygning. Du har menuer, baggrund, tilføj elementer, tilføj apps, uploads og knapper til eventuelle ekstra apps, du har installeret.

wix tilføje sektionsindstillinger

Denne knapstilstilgang gør det meget let at ændre udseendet på dit websted uden at gå for dybt ned i kaninhullet. WordPress for eksempel kræver ofte, at du går ind i backend, foretager ændringer og derefter genindlæser dit websted for at se, hvordan det ser ud. Alt hos Wix sker inden i selve redaktøren.

Uden for knapperne bruger du den grundlæggende træk-og-slip-grænseflade. Det er dog ikke kun bevægelse af tekst og billeder. Wix implementerer også dynamiske elementer som slideshows i træk og slip-grænsefladen, hvilket betyder, at du kan interagere direkte med det, der findes på dit websted.

wix rediger sektion

Heldigvis behøver du ikke at bekymre dig om bare at øje med placeringen. Wix inkluderer Photoshop-esque markører til foring af de forskellige elementer på din side. Den identificerer hurtigt, hvad du prøver at flytte og klikker elementet på plads.

wix gitterlinjer

Hvis du imidlertid ønsker at omgå designprocessen fuldstændigt, har Wix også muligheder for dig. Du kan ansætte en designer, men ADI-systemet er langt mere interessant. Det står for kunstig design intelligens og vil automatisk sammensætte et websted baseret på en kort undersøgelse.

  Ucraft Review - Opdateret 2023

Dets hovedformål er at designe onlinebutikker. ADI spørger, hvad du sælger, nogle generelle søgeord, der identificerer sig med dit brand og de farve- og skrifttypeskemaer, du foretrækker. Samlet set er processen afsluttet inden for fem minutter, og du kan lave grundlæggende finjusteringer til det sted, det spytter ud, når det er gjort.

wix adi

Pointen med en webstedsbygger er brugervenlighed. Alligevel er mange bygherrer på markedet tilstoppede med klodsede grænseflader, der er irriterende at lære. Wix administrerer en grænseflade, der giver dig masser af kræfter uden at bremse, hvilket gør det til en af ​​de letteste webstedsbyggere på markedet.

Support

Fordi tjenesten er så strømlinet, tager support hos Wix en bagside. Det er ikke at sige, at det ikke er tilgængeligt, men snarere er det normalt ikke vigtigt. Når der opstår spørgsmål, er Wix hjælpcenter stedet for svar.

Der er masser af svar også. En lang liste med artikler kommer med de 34 forskellige emner, fra generelle designspørgsmål til Wix-udviklede apps. Når vi gennemgår hver, bemærkede vi, at artiklerne opdeles i to kategorier: ofte stillede spørgsmål og tutorials.

Ofte stillede spørgsmål dækker en overraskende række emner. For eksempel er der en dedikeret artikel til automatisk fornyelse af Wix Logo, der blot angiver, at Wix Logo er et engangsgebyr. Det virker lidt unødvendigt efter at have læst, men det er ikke vanskeligt at forestille sig et scenarie, hvor dette spørgsmål dukker op.

Selvstudier tegner sig dog for en større procentdel af artikler i hjælpecentret. Dette er meget nyttige stykker, lagt ud med trin-for-trin-instruktion og intet andet. Til almindelige gennemgangsveje, såsom ændring af overskriftsdesign, kommer tutorial også med en ledsagende video.

wix Hjælp

Hvis hjælpecentret ikke kan løse dit problem, er en-til-en-support tilgængelig via e-mail og telefon. Dette er imidlertid klart ment som en sekundær form for støtte og på grund af dette er det vanskeligt at spore.

Du skal finde en artikel i hjælpecentret, rulle til bunden og vælge “nej” under “svarede dette på dit spørgsmål?” afsnit. Selv efter dette vil Wix føre dig til et automatiseret hjælpesystem, der prøver igen at finde en artikel, før du sender dig til support.

Dette er lidt af et dobbeltkantet sværd. Med en overflod af kontaktmuligheder falder støtteniveauet ofte, så udeladelse af eventuelle problemer, før faktum faktisk hjælper med kvaliteten på den support, du får. I teorien giver dette mening, og hos Wix gør det også i praksis.

Mens opsporing af støtte er besvær, er støtteniveauet fremragende. Billetter og tilbagekald svares inden for få minutter med den samme enkle instruktion, der ses i hjælpecentret.

Sammenlignet med en typisk webhost er understøttelsen hos Wix overraskende god. Da det er et proprietært system, er der kun så mange problemer, du har brug for at tackle. I de fleste tilfælde er en løsning begravet i hjælpecentret, hvilket gør denne del af Wix-tjenesten til en let gevinst.

Dommen

Wix har en lang historie i webstedets bygningsrum, og det er ganske vidunderligt, at det stadig formår at være relevant så mange år senere. Builder er blandt de bedste, vi har testet, og kombinerer kunstneriske skabeloner med praktiske funktioner. Hvis du leder efter et sted at bygge dit websted, er Wix en god måde at starte på.

Vi har også en artikel om de bedste udbydere af webhosting, hvis du stadig gør dig opmærksom på, hvordan du vil sende dit websted til ether.

Til webhosting anbefaler vi WordPress. Sørg for at tjekke vores tre guider på platformen for at lære, hvordan du bruger den. 

  • Begyndervejledning til brug af WordPress
  • Mellemvejledning til brug af WordPress
  • Avanceret guide til brug af WordPress

Hvad synes du om Wix? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me