MEGA vs Tresorit: Kush shkel kush në vitin 2023?

MEGA reklamon veten si “ndërmarrje e privatësisë”, ndërsa Tresorit thekson veçoritë e saj të sigurisë. Shërbimi i dikurshëm është afër majës së listës sonë më të mirë të ruajtjes së reve, ndërsa kjo e fundit zë vendin poshtë saj. Do të shohim nëse mban ai urdhër kur i krahasojmë ato në këtë betejë MEGA vs Tresorit.

Nëse doni të dini më shumë rreth tyre, lexoni rishikimin tonë të veçantë të MEGA dhe rishikimin e Tresorit. Nëse nuk mund ta bëni mendjen tuaj, drejtojuni udhëzuesit më të mirë të ruajtjes së cloud për ndihmë. Të dy janë në të dhe lehtë mund të krahasohen me të tjerët.

Shërbimet e ruajtjes në re mund të jenë gjëra të ndryshme për përdorues të ndryshëm, por ne mund t’i krahasojmë shumica duke përdorur faktorë të zakonshëm. Ato përfshijnë koston e ruajtjes, sigurinë dhe privatësinë, veçori shtesë, përvojën e përdoruesit dhe ndarjen. Duhet të kuptoni se cilat janë më të rëndësishmet për ju, megjithatë. Ne do të shpallim një fitues të përgjithshëm në fund për ta bërë zgjedhjen më të lehtë.

1

Kostoja e ruajtjes

Nëse një shërbim ofron shumë për çmimin, është një vlerë e mirë. Shtoni në atë një numër të gjerë të planeve dhe ju merrni fleksibilitet të mirë të planit, në mënyrë që të zgjidhni një plan që ju përshtatet si një dorezë. Shtë mirë nëse shërbimi ofron një plan ose gjykim falas, kështu që ju mund ta provoni atë përpara se të kryeni. Nëse jeni i shqetësuar me vlerë të mirë, lexoni marrëveshjet tona më të mira në ruajtjen e cloud.

MEGA ka një plan falas, ndërsa Tresorit ka vetëm një provë falas 14-ditore. Plani falas i MEGA fillon me 50 GB ruajtje, por 35GB do të avullojnë pas një kohe. Ju mund ta merrni përsëri duke kërcyer nëpër disa sythe, por ai do të zhduket përsëri pas 180 ditësh. Tresorit Send, një shërbim që ju lejon të dërgoni skedarë deri në 5 GB, është në beta dhe falas.

MEGA ka një sasi të mirë fleksibiliteti me katër planet e saj të paguara. E para, Pro Lite, ju jep 200 GB ruajtje për 5,70 dollarë në muaj. E dyta e zgjeron atë në 1TB dhe kushton 11,42 dollarë në muaj. Plani i tretë ofron një 4TB mbresëlënëse, por kushton 22,85 dollarë në muaj. Plani i fundit, me 34.28 dollarë në muaj, dyfishon sasinë e ruajtjes që merrni pa dyfishuar çmimin.

Tresorit ka çmime të larta për të kompensuar sigurinë e tij të fortë, por planet e tij të paguara nuk krahasohen mirë me ato të MEGA. Premiumi është më i lirë, megjithatë kushton 10,42 dollarë në muaj për 200 GB. Kjo është më shumë se disa tarifa për 2TB. Plani tjetër i tij personal, Solo, ofron 2TB hapësirë ​​për 24 dollarë në muaj.

Shërbimi ofron plane biznesi gjithashtu. Biznesi i Vogël kushton 20 dollarë për përdorues në muaj dhe ju jep 1 TB depozitë për secilin përdorues. Hapi tjetër, Biznesi, aktualisht është 50 për qind, kështu që kushton 12 dollarë për përdorues në muaj. Përmirësohet në planin e mëparshëm me karakteristika shtesë, siç është kontrolli i përparuar i skedarëve dhe mbështetja.

Ndërmarrja kushton 24 dollarë për përdorues në muaj dhe ju mundëson të keni më shumë se 100 përdorues, përdorni API-n e administratorit dhe jepni trajnime të stafit.

Në këtë kategori, ne konsiderojmë sasinë e ruajtjes që merrni për paratë, kështu që fituesi i dukshëm është MEGA. Planet e saj kushtojnë gjysmën e shumë ose kanë dyfishin e ruajtjes.

Raundi: Pika e Kostos së Magazinimit për MEGA

Logo MEGA
Logo Tresorit

2

Siguria dhe privatësia

Interneti është plot kërcënime, kështu që siguria e mirë është një domosdoshmëri. Hakerët nuk do të hezitojnë të synojnë të dhënat tuaja me ransomware ose sulme nga njeriu në mes, dhe ata mund të vjedhin edhe letrat kredenciale për hyrjen tuaj.

Shërbimet në cloud përdorin shumë metoda për të siguruar të dhëna kundër kërcënimeve të mundshme. Për shembull, protokolli TLS parandalon sulmet nga njeriu në mes të ketë sukses dhe encryption siguron të dhënat tuaja në tranzit dhe në pushim. Kriptimi privat, nga fundi në fund, parandalon cilindo tjetër përveç jush që të lexojë skedarët tuaj.

  Cila është mënyra më e mirë për të ruajtur 1TB në Re në vitin 2023?

Autentifikimi me dy faktorë do të ndalojë hakerat që kanë vjedhur fjalëkalimin tuaj për të hyrë në llogarinë tuaj. Prapëseprapë, duhet të siguroheni që keni një fjalëkalim të fortë në radhë të parë.

mega-vs-tresorit-mega-sigurisë

MEGA thekson privatësinë e saj dhe përdor encryption private për të mbrojtur skedarët nga ana e klientit. Niveli i kriptimit është AES 128-bit, i cili nuk është aq i fortë sa AES 256-bit, por nuk duhet të jetë çështje sepse thyerja e tij do të zgjasë ende miliona vjet. Protokolli TLS shton një shtresë tjetër mbrojtjeje për skedarët në tranzit. MEGA gjithashtu ofron autentifikim me dy faktorë.

Nëse një përdorues MEGA humbet një pajisje, përdoruesi mund të shkatërrojë nga distanca seancën për të parandaluar humbjen nga komprometimi i llogarisë së tyre MEGA. Versioni është gjithashtu në dispozicion, kështu që ju mund të rikuperoni skedarët tuaj nëse ato goditen nga ransomware. Nëse keni nevojë për aftësi më të forta për versionim, lexoni ruajtjen më të mirë të cloud për versionimin.

Kodi i tij burimor është publik, gjithashtu, kështu që kushdo që dëshiron të kontrollojë sigurinë e MEGA mund ta bëjë këtë.

MEGA ka qendra të të dhënave në Zelandën e Re, Luksemburg, Gjermani, Francë, Hollandë dhe Kanada, të gjitha këto janë më miqësore për intimitetin sesa MEGA amerikane madje i shtrin mbrojtjet e Rregullores së Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave për të gjithë përdoruesit e saj, jo vetëm ata që janë nga BE.

Si një nga shërbimet më të sigurta për ruajtjen e cloud, Tresorit shkon në gjatësi të mëdha për të siguruar që të dhënat tuaja janë të sigurta. Protokolli TLS mbron skedarët tuaj brenda-tranzitit dhe kriptimi AES 256-bit i siguron ata në pushim.

mega-vs-tresorit-tresorit-sigurisë

Tresorit përdor encryption private për të mbrojtur privatësinë tuaj, por kjo do të thotë se nuk do të jetë në gjendje të rivendosni fjalëkalimin tuaj nëse e humbni atë. Shërbimi gjithashtu siguron vërtetimin me dy faktorë për të mbrojtur llogarinë tuaj.

Tresorit i mban të dhënat tuaja në serverë në Irlandë dhe Hollandë, kështu që mund të jeni i sigurt që është në përputhje me GDPR, gjithashtu.

Qendrat e saj të të dhënave përdorin sigurinë, mbikëqyrjen dhe skanimin biometrik 24/7. Ata janë në përputhje me standardet më të fundit ISO dhe drejtojnë gjithashtu Microsoft Azure (lexoni rishikimin tonë të Microsoft Azure për më shumë në lidhje me atë shërbim).

Nëse dikush vjedh pajisjen tuaj, ju mund të fshini nga distanca të dhënat në të për të mos hajdutin të arrijnë atë. Nëse malware korrupton skedarët tuaj dhe kërkon para shpërblesa, mund të shmangni pagimin duke përdorur versionimin e skedarit të tij për t’i tërhequr ato, gjithashtu.

Planet më të shtrenjta ju lejojnë të përcaktoni politikat e sigurisë për një grup përdoruesish, t’i lejoni administratorët të monitorojnë pajisjet dhe të revokojnë qasjen prej tyre.

Ky raund është afër sepse të dy shërbimet kanë një angazhim të fortë për privatësinë dhe sigurinë por Tresorit fiton me një diferencë të vogël me kodimin e tij të AES 256-bit. Nëse nuk jeni të kënaqur me mënyrën se si njëri zbaton kriptimin privat, lexoni artikullin më të mirë të shërbimeve me njohuri zero.

Raundi: Pika e Sigurisë dhe e Intimitetit për Tresorit

Logo MEGA
Logo Tresorit

3

Eksperienca e perdoruesit

Një përvojë e këndshme dhe e drejtpërdrejtë e përdoruesit është më e mirë se ajo që është klunky, e vjetëruar dhe komplekse për përdoruesin kryesor. Shërbimi duhet të funksionojë në internet, desktop dhe celular, dhe klientët duhet të kenë ndërfaqe tërheqëse dhe intuitive.

mega-vs-tresorit-mega-desktop

Aplikacioni i desktopit MEGA ka një ndërfaqe të këndshme që përdor modelin standard të sinkronizimit – një dosje sinkronizimi dhe një ikonë të sistemit të trayit që administron sinkronizimin tuaj dhe ju lejon të keni akses në cilësimet. Ai paraqet informacion në mënyrë të qartë që nuk do t’ju ngatërrojë. Klienti punon në Windows, macOS dhe Linux.

  Shërbimet më të mira të postës elektronike të vitit 2023: Posta me bazë në cloud për të gjithë

mega-vs-tresorit-mega-ndërfaqe

Ndërfaqja në internet është e shpejtë dhe e thjeshtë, dhe përdoruesit e rinj nuk do të jenë në humbje për ato që duhet të bëjnë. Mund të lundroni duke përdorur menunë në të majtë dhe karakteristika të tjera gjenden në menunë në këndin e sipërm të djathtë të ekranit. Ju mund të përdorni menunë e lartë për veprime të përgjithshme, por veprimet individuale kërkojnë që ju të klikoni me të djathtën e një skedari.

Aplikacioni celular, i cili është i disponueshëm për Android dhe iOS, bën të lehtë shfletimin e skedarëve tuaj dhe ju lejon të ngarkoni automatikisht foto dhe video. Ju gjithashtu mund të hyni në skedarët tuaj offline me të, gjithashtu. Ekziston një veçori bisede që përdor shifrimin e MEGA për të siguruar mesazhet tuaja. Shtë një shtesë interesante, por dobia e tij është e diskutueshme duke pasur parasysh aplikacionet e dedikuara për biseda atje.

Për dallim nga MEGA, dhe shumica e shërbimeve të tjera të ruajtjes së reve, Tresorit ka një klient të pasur me funksion të desktopit. Kjo vjen me një çmim, megjithatë, sepse përdorimi i tij nuk është i thjeshtë. Kërkon që të krijoni dosje, të quajtura tresorë dhe t’i sinkronizoni ato individualisht. Klienti është i disponueshëm në Windows, macOS dhe Linux.

Ndërfaqja në internet është e ngjashme me atë të desktopit, por nuk ka të njëjtat mundësi. Nuk ka faqe për “recent”, por ka një për “kontakte”.

Aplikacioni celular është në dispozicion për Android dhe iOS. Kjo ju mundëson të ngarkoni skedarë celularë, të tilla si foto dhe video, dhe të përdorni hapësirën ruajtëse në cloud.

Të dy shërbimet janë paraqitur në ruajtjen më të mirë të cloud për pjesën Linux. Ka edhe rekomandime të tjera, nëse as MEGA dhe Tresorit nuk punojnë për ju. Ndërsa nuk ka llogari për shijen, thjeshtësia dhe intuitiviteti mbajnë më shumë peshë në këtë kategori, kështu që MEGA fiton.

Raundi: Pika e Përvojës së Përdoruesit për MEGA

Logo MEGA
Logo Tresorit

4

Sharing

Ndarja është një nga përfitimet kryesore të ngarkimit të skedarëve tuaj në cloud dhe ju jeni më shumë se sa do të bëni. Kjo është arsyeja pse duhet të jetë e lehtë, e shpejtë dhe të ketë aftësinë për të shkuar direkt në rrjetet e mëdha sociale, individë dhe grupe. Ju gjithashtu duhet të jeni në gjendje të mbroni aksionet tuaja duke përdorur kontrolle të përmbajtjes, të tilla si mbrojtja e fjalëkalimit, datat e skadimit dhe lejet, gjithashtu.

mega-vs-tresorit-mega-Share

Klienti në internet i MEGA ju lejon të ndani skedarë duke gjeneruar një lidhje që mund ta mbroni me një çelës. Kjo i bën ata me njohuri zero, kështu që vetëm njerëzit që ju jepni çelësin mund t’i lexojnë ato. Ju mund të bashkëngjitni çelësin me lidhjen tuaj, e cila do t’i lejojë secilit që ka lidhjen të hyjë në të, ose ta dërgojë çelësin veç e veç. Ju gjithashtu mund të vendosni një fjalëkalim ose datën e skadimit.

Një mënyrë tjetër për të shkëmbyer një skedar është ta dërgoni atë tek këdo që keni shtuar si një kontakt duke përdorur ndërfaqen MEGA.

Mund të ndani një dosje duke gjeneruar një lidhje, e cila funksionon në të njëjtën mënyrë si shkëmbimi i skedarëve ose duke ftuar të tjerët përmes adresës së tyre të postës elektronike. Nëse e bëni këtë, mund të vendosni lejet “vetëm për lexim”, “lexoni dhe shkruani” ose “qasje të plotë”. Për t’i ftuar të tjerët të ngarkojnë në dosjen tuaj, përfshirë përdoruesit jo MEGA, mund ta bëni atë një dosje “MEGAdrop”.

Ndërfaqja në internet ka një faqe “të përbashkët me mua”, por i mungon një që tregon atë që ke ndarë me të tjerët. Aplikacioni i desktopit ju lejon të ndani, por vetëm duke gjeneruar një lidhje.

Tresorit ju lejon të ndani përmbajtje me individë të veçantë përmes emailit ose duke gjeneruar një lidhje dhe duke kopjuar dhe ngjitur atë. Nëse përdorni një email për të ndarë një dosje, marrësit do të duhet të regjistrohen për një llogari Tresorit. Skedarët mund të ndahen vetëm me një lidhje dhe nuk e kanë atë kërkesë.

  Si të rikuperoni një kartë SD me lehtësi dhe falas (shpresojmë)

Ju mund të mbroni lidhjet duke përdorur një fjalëkalim, datën e skadimit ose limitin e shkarkimit. Dosjet kanë tre nivele të lejeve. Ata janë “menaxher”, të cilët mund të ndajnë, modifikojnë dhe shikojnë; “Redaktor”, i cili mund të lexojë dhe modifikojë; dhe “pamje”, e cila mund të lexohet vetëm.

Ekziston një pamje e “lidhjeve” për t’ju ndihmuar të mbani shënimet e lidhjeve që keni krijuar. Një skedë tjetër, “kontakte”, tregon me cilët persona me të cilët keni shpërndarë dosje. Sidoqoftë, nuk ka asnjë mënyrë për të krijuar lidhje me ngarkime ose për t’u ndarë në rrjetet sociale.

Tresorit është në listën tonë të ruajtjes më të mirë të cloud për shpërndarje. Ajo ka faqen e “kontakteve” dhe është në gjendje të vendos kufijtë e shkarkimit në lidhje. Sidoqoftë, MEGA ka funksionalitetin e lidhjeve të ngarkuar, së bashku me aftësinë për të krijuar lidhje me njohuri zero, dhe kjo e ndihmon atë të fitojë këtë raund.

Raundi: Pika e Ndarjes për MEGA

Logo MEGA
Logo Tresorit

5

Karakteristika shtesë

Në këtë kategori, ne do të hedhim një vështrim në tiparet që shërbimet e ruajtjes në cloud zakonisht nuk i ofrojnë. Shembuj të këtyre janë previews të skedarëve, versionim të përparuar, aplikacione të produktivitetit, rishikim të mediave dhe integrime me aplikacione të palëve të treta.

MEGA nuk ka shumë në mënyrën e aplikacioneve të shërbimeve, por ofron oferta paraprake për foto dhe video. Nuk mund të shikoni skedarët e Zyrës në internet, megjithatë, kështu që do të duhet t’i shkarkoni.

mega-vs-tresorit-mega-chat

Një tipar i pazakontë është chat, të cilin mund të filloni me kontaktet që keni shtuar në MEGA. Ai përdor kriptimin për të siguruar komunikimin tuaj në kohë reale. Për ata që duan një qasje më praktike, MEGAcmd është një mjet i linjës së komandës që ju lejon të përdorni aftësitë e kompjuterit tuaj për të punuar me skedarë. Shtesa MEGAbird ju lejon të dërgoni skedarë të mëdhenj duke përdorur Mozilla Thunderbird.

Klienti i desktopit MEGA ju lejon të transmetoni çdo skedar nga reja juaj MEGA ose një lidhje skedari në lojtarin tuaj të preferuar.

Sync Selektiv i Tresorit

Tresorit ka një karakteristikë të rrjetit të quajtur Tresorit Drive. ’Shtë e ndryshme nga një dosje sinkronizimi sepse ruan vetëm të dhënat tuaja në cloud, e cila çliron hapësirën në hard drive tuaj. Mund të fikni sinkronizimin edhe për çdo dosje me sinkronizim selektiv.

Nëse përdorni Microsoft Outlook, ju keni fat sepse Tresorit ka një shtesë për të. Megjithatë, nuk ka integrime të palëve të treta. Tresorit nuk ka as një lexues të mediave ose parapërgjegjës fotografish. Thënë kjo, kompania ka një justifikim të mirë për ato mangësi: encryption private parandalon përdorimin e tyre.

MEGA ka më shumë karakteristika, por Tresorit ka veçorinë e diskut që ju lejon të mos sinkronizoni skedarët dhe dosjet, ndërsa ende jeni në gjendje t’i shihni ato në skedarët tuaj. Tresorit fiton këtë raund.

Raundi: Pika tipare shtesë për Tresorit

Logo MEGA
Logo Tresorit

6

Aktgjykimi

Kjo betejë ishte e ngushtë në disa aspekte. Kategoria më vendimtare është kostoja e ruajtjes, ku MEGA fitoi me një diferencë të madhe. Të dy shërbimet kanë siguri dhe intimitet të fortë, por Tresorit provoi të ishte më i mirë, edhe pse MEGA ishte afër. MEGA e shkëlqeu Tresorit në kategorinë e përvojës së përdoruesit, megjithëse, dhe nuk ishte një ndryshim i vogël.

MEGA fitoi edhe në kategorinë e ndarjes, falë lidhjes së saj të ngarkimit dhe aftësive me njohuri zero. Tresorit arriti të zvogëlojë epërsinë e MEGA me një fitore në kategorinë e veçorive shtesë për shkak të funksionalitetit të saj, por, në fund të fundit, MEGA pati më shumë fitore dhe është fituesi ynë i përgjithshëm.

Fituesi: MEGA

Whatfarë mendoni për këtë krahasim? A mendoni se siguria e Tresorit justifikon vlerën e saj? A jeni dakord se MEGA është zgjidhja më e mirë? Na tregoni në komentet më poshtë dhe lexoni se si krahasohen Dropbox dhe MEGA. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me