Què és Google Drive i com funciona? Una guia pas a pas del 2023

No hi ha dubte que Google Drive és un dels serveis d’emmagatzematge en núvol més versàtils disponibles avui dia. No obstant això, fer-ho servir és diferent del que us pot servir, per això en aquesta guia us mostrarem exactament el funcionament de Google Drive, especialment la seva suite d’aplicacions, com ara Google Docs i Fulls de càlcul..

Al llarg del camí, esmentarem allà on supera Google Drive perquè sàpigues quines són les tasques per a què serveix, alhora que remarcarem on seria millor anar amb un servei d’emmagatzematge en núvol més segur com qualsevol de les opcions esmentades en el nostre millor moment. arrodoniment d’emmagatzematge al núvol. 

Què és Google Drive i Cloud Storage

Google Drive és un servei d’emmagatzematge en núvol i, com qualsevol servei d’emmagatzematge en núvol, el seu principal propòsit és ampliar la vostra capacitat per emmagatzemar fitxers més enllà dels límits del disc dur. L’emmagatzematge en núvol de vegades es confon amb la còpia de seguretat en línia, que aconsegueix un propòsit molt diferent mitjançant una infraestructura similar.

Podeu llegir més informació sobre la diferència entre l’emmagatzematge en núvol i la còpia de seguretat en línia del nostre article sobre aquest tema. Tanmateix, simplement posat, la còpia de seguretat en línia està dissenyada per reproduir el disc dur en lloc d’expandir-lo, amb l’objectiu de recuperar la catàstrofe. Com esmentarem més endavant, Google Drive ha començat recentment a expandir-se al mercat de còpies de seguretat en línia, permetent-vos etiquetar qualsevol carpeta de còpia de seguretat.  

Google us oferirà 15 GB d’emmagatzematge en núvol gratuït només per registrar-vos. Tanmateix, és important adonar-nos que tot aquest espai lliure es comparteix entre Google Drive, Google Photos i Gmail.

Tot i així, per a molts usuaris que 15 GB aniran prou lluny sense haver de passar ni un centèric. I no és com que Google tingui un monopoli gratuïtament si no ho és. Consulteu la nostra visió general dels millors serveis d’emmagatzematge en núvol gratuïts per obtenir altres idees.  

Google Drive no ha aconseguit la seva popularitat sorprenent només a les vendes de telèfons Android i de Gmail. Hi ha algunes coses que funciona bé o millor que qualsevol altre servei d’emmagatzematge al núvol. La major part té a veure amb la productivitat, gràcies a la suite d’oficines de Google, Google Docs i a diverses aplicacions de tercers..

Tot i això, també hi ha algunes vegades que Google Drive no ho fa tan bé. Els majors errors tenen a veure amb la privadesa.

Per exemple, Google es concedeix, mitjançant els seus termes i condicions, el dret d’escanejar els fitxers que emmagatzemi al núvol amb finalitats de màrqueting. A més d’això, Google Drive no us ofereix cap manera de protegir de forma real les comparticions de fitxers, com ara la protecció de contrasenya.    

Podeu llegir més informació sobre aquests problemes a la secció de seguretat i privadesa de la nostra revisió completa de Google Drive. Si la privadesa és una obligació absoluta per a vosaltres, potser voldreu plantejar-vos xifrar els vostres fitxers abans d’enviar-los al núvol amb un servei com Boxcryptor, si acabeu fent servir Google Drive.

Millor encara, considereu un dels millors proveïdors d’emmagatzematge en núvol de coneixement zero. Si bé opcions d’alta seguretat com Sync.com (consulteu la nostra revisió de Sync.com) no tenen aplicacions de productivitat de Google Drive, no hi ha cap raó que no pugueu utilitzar tant per limitar el risc utilitzant Google per a projectes actius i una privacitat més gran. solució orientada a emmagatzematge a llarg termini. Consulteu la nostra guia d’ús de Google Drive i Sync.com junts per obtenir un exemple.

Què podeu emmagatzemar a Google Drive?

Google Drive pot emmagatzemar qualsevol tipus de fitxer: fotos, vídeos, .pdf, fitxers Microsoft Office – qualsevol cosa. També podeu desar els fitxers adjunts de correu electrònic enviats mitjançant Gmail directament a Google Drive, cosa que us estalviarà haver de fer el moviment manualment.

Hi ha alguns límits generals dels atributs de fitxers que Google Drive fa complir, però, són bastant generosos i no haurien d’afectar la majoria d’ús. Els documents, per exemple, poden tenir una extensió de fins a 1,02 milions de caràcters i, si convertiu un document en format de Google Docs, ha de tenir una mida de 50 MB o més petita..

Cal que els fulls de càlcul creats o convertits a Google Fulls de càlcul, que són l’aplicació de full de càlcul de Google, siguin com a mínim de dos milions de cel·les. Les presentacions creades o convertides a Google Slides, un creador de presentacions, han de ser inferiors a 100 MB.

Tots els altres tipus de fitxers han de tenir 5 TB o menys, sempre que hagueu adquirit tant d’emmagatzematge.

Una de les coses més bones de Google Drive és que us permet previsualitzar fitxers des del navegador sense haver de descarregar-los primer. Molts serveis de coneixement zero no us permeten fer-ho, ja que el servei no pot desxifrar els vostres fitxers.

  Millor emmagatzematge al núvol per a fitxers grans 2023

Les previsualitzacions estan disponibles per a Microsoft Office, Adobe i tipus de fitxers generals, com ara fitxers .txt, fitxers d’imatges, fitxers d’àudio i fins i tot fitxers de vídeo. La seva versatilitat fa que Google Drive sigui excel·lent, no només per fer treballs, sinó també per gaudir de la vostra mediateca.  

Registre’t a Google Drive: com funciona?

Podeu registrar-vos a Google Drive creant un compte de Google a www.google.com i fent clic a crear un compte. Un assistent us guiarà pel procés.

La creació d’un compte de Google no només us permet accedir a Drive, sinó que també Gmail, Google Play i diversos altres serveis de Google.

Un cop hàgiu creat un compte de Google, podeu accedir als vostres 15 GB d’espai d’emmagatzematge gratuït d’una de les tres maneres: a través del vostre navegador, a través del sistema d’arxius d’escriptori i a través del dispositiu mòbil.

Utilitzar Google Drive des del vostre navegador

Podeu accedir a Google Drive a través dels principals navegadors si aneu a drive.google.com i inicieu la sessió mitjançant les credencials del vostre compte de Google. Inclou, per descomptat, Chrome, a més de Firefox, Microsoft Edge (només per Windows) i Safari (només per Mac).

La interfície d’usuari és força intuïtiva, amb pestanyes de navegació al marge esquerre per a:

 • My Drive: accedeix als teus fitxers emmagatzemats
 • El meu ordinador: vegeu quins equips es sincronitzen
 • Compartit amb mi: accedeix als fitxers compartits amb tu
 • Recents: accedeix als fitxers usats recentment
 • Google Fotos: accedeix a la biblioteca de fotografies
 • Destacat: veure fitxers etiquetats per importància
 • Paperera: accedeix a la paperera
 • Còpies de seguretat: accedeix a les teves còpies de seguretat
 • Actualitzar l’emmagatzematge: compra més emmagatzematge al núvol

La pestanya “La meva unitat” és el nucli central de Google Drive. Conté el repositori principal de fitxers que pengeu al núvol de Google. Funciona com una carpeta, capaç de contenir fitxers i subcarpetes. De fet, La meva unitat reflecteix la carpeta de sincronització de Google Drive que s’instal·la al vostre ordinador quan instal·leu el client de Google Drive (tocarem això a la següent secció).

Aquestes subcarpetes i fitxers apareixen al panell central de la interfície del navegador si heu fet clic a la pestanya “La meva unitat”. Feu doble clic sobre qualsevol subcarpeta d’aquest panell central per permetre-la accedir als fitxers i a les subcarpetes addicionals.

Si coneixeu el nom específic d’una carpeta o d’un fitxer que esteu buscant, també podeu utilitzar la barra de cerca a prop de la part superior per trobar-lo més ràpidament..

Navegar per la meva unitat funciona més o menys com qualsevol sistema de fitxers gràfics, de manera que si abans havíeu utilitzat Windows o MacOS, hauria de semblar prou familiar. Podeu arrossegar i deixar anar carpetes i fitxers i feu clic amb el botó dret sobre qualsevol objecte per accedir al menú d’aquest objecte.

Els elements de menú que inclouen són una opció per previsualitzar el fitxer i una altra per obrir el fitxer en un programa capaç de treballar-hi.

Hi ha molts tipus diferents de programes que es poden integrar fàcilment amb Google Drive, que és un dels principals punts de venda de Google Drive sobre els serveis d’emmagatzematge en núvols rivals. Més endavant parlarem sobre la suite d’oficines natives de Google, Google Docs i els programes de tercers que podeu integrar amb Google Drive més endavant en aquest article.

Dues altres accions crítiques que podeu dur a terme amb objectes ubicats a La meva unitat inclouen la capacitat de “compartir” qualsevol carpeta o fitxer, així com la possibilitat de crear un enllaç compartible. Consulteu la nostra guia sobre com compartir fitxers a Google Drive per obtenir una ullada més detallada a aquestes opcions.

Altres opcions inclouen la possibilitat de moure carpetes i fitxers i suprimir-los. Qualsevol carpeta o fitxer que elimineu s’enviarà a la carpeta. Podeu accedir a la visualització d’escombraries mitjançant l’opció de navegació del costat esquerre, on podeu eliminar el contingut de manera permanent.

De nou, tot això és pràcticament firal per a les interfícies gràfiques d’usuari d’avui. Google ho va fer bé al no intentar reinventar la roda.

A la part superior de la vista central, també hi ha un menú desplegable que us permet crear noves carpetes, carregar carpetes i fitxers i crear fitxers nous mitjançant un programa integrat amb l’emmagatzematge en núvol de Google Drive..

Tenim un article separat sobre com pujar a Google Drive, de manera que no aprofundirem aquí, a part de remarcar que es poden afegir carpetes i fitxers a través del sistema d’arxius d’escriptori i l’aplicació mòbil a més d’afegir-los la interfície del navegador Google Drive.

Google Drive racionalitza l’experiència de l’usuari amb una varietat de dreceres de teclat que podeu consultar fent clic a la icona de configuració de la configuració de la part superior dreta de la interfície..

Hi ha moltes més funcions i configuracions que podeu accedir i controlar mitjançant la interfície del navegador Google Drive, algunes de les quals tocarem una mica més endavant i algunes de les quals podrem saltar. El concepte bàsic de la interfície del navegador és que proporciona un mitjà senzill i senzill d’accedir al vostre emmagatzematge en núvol des de qualsevol navegador compatible sense haver d’instal·lar cap programari..

Tanmateix, per treure el màxim partit de Google Drive, voldreu aprofitar al màxim les seves funcions de sincronització, que requereixen instal·lar clients de Google Drive a qualsevol ordinador i dispositiu mòbil que vulgueu connectar..

  Backupify núvolament vs vs

A continuació, veurem el client de l’ordinador per a Windows.

Utilitzant Google Drive a l’escriptori

Podeu instal·lar el client de Google Drive al vostre escriptori fent clic a la icona de commutació a la part superior dreta del navegador de Google Drive i seleccionant “descarregueu la còpia de seguretat i la sincronització per a Windows”.

“Còpia de seguretat i sincronització” és el nom rebrandat recentment del client, després d’un nou èmfasi en la decisió de Google de proporcionar algunes capacitats de còpia de seguretat en línia, a més de les seves més àmplies capacitats d’emmagatzematge en núvol..

Un cop hàgiu instal·lat el client, Google Drive us permet fer una còpia de seguretat de qualsevol carpeta del vostre sistema de fitxers fent clic amb el botó dret a la carpeta i seleccionant “sincronitza aquesta carpeta”.

La nomenclatura és una mica enganyosa, ja que probablement hauria de llegir “còpia de seguretat d’aquesta carpeta”, ja que en realitat no es sincronitza amb cap altre dispositiu..

La decisió d’incloure funcions de còpia de seguretat és una tasca interessant per part de Google, però en aquest moment no recomanaríem utilitzar Google Drive per substituir el vostre servei de còpia de seguretat més tradicional, ja que a Google Drive li falten algunes funcions de còpia de seguretat clau, com ara transferències a nivell de bloc. i la possibilitat de programar còpies de seguretat. Consulteu la nostra millor guia de còpia de seguretat en línia per obtenir millors solucions.  

És més important la carpeta de Google Drive que s’afegeix al vostre sistema de fitxers un cop instal·lat el client.

Aquesta carpeta és una carpeta de sincronització, un mecanisme popularitzat per Dropbox (llegiu la nostra ressenya de Dropbox) el 2007 i que ara fa servir la majoria dels principals serveis d’emmagatzematge en núvol..

De manera predeterminada, tots els fitxers que arrossegueu a la carpeta de Google Drive es guarden al disc dur, però també es reprodueixen al núvol. Des del núvol, aquests fitxers també s’envien a altres dispositius que us connecteu a l’emmagatzematge al núvol de Google Drive.

Aquest senzill enfocament per a la replicació de fitxers us permet editar un document en un equip i veure aquestes edicions reflectides en temps real en fitxers corresponents al núvol i els altres dispositius sincronitzats..  

Tot i que sigui convenient, l’emmagatzematge de fitxers tant al disc dur com al núvol no serveix per a l’objectiu principal de l’emmagatzematge en núvol, que és estendre les vostres capacitats d’emmagatzematge més enllà del del disc dur. Si voleu utilitzar Google Drive per crear un espai per descarregar totes aquelles imatges, vídeos i documents que ocupen espai al vostre ordinador, haureu de desactivar la sincronització.

La capacitat per desactivar la sincronització i emmagatzemar només fitxers al núvol es coneix com a sincronització selectiva a la indústria d’emmagatzematge al núvol. Google Drive us permet configurar la sincronització selectiva directament des del vostre ordinador, des de la “còpia de seguretat & icona de la barra de tasques de sincronització.

Aquesta icona sembla un núvol petit amb una fletxa cap amunt centrada al seu interior. Feu clic amb el botó dret en aquesta icona per accedir a algunes configuracions de Google Drive, entre les quals es troba la possibilitat de controlar la sincronització selectiva.

Podeu accedir a configuració fent clic al menú de tres punts i seleccionant “preferències”.  

A la visualització de preferències, hi ha tres pestanyes al costat esquerre. La pestanya mitjana, anomenada “Google Drive”, permet desactivar la sincronització de les carpetes individuals de la vostra carpeta de sincronització (La meva unitat).

Per defecte, aquestes carpetes estan activades. Per tant, voldreu assegurar-vos que heu fet ajustaments manuals per utilitzar Google Drive per ampliar l’espai d’emmagatzematge de fitxers de l’ordinador al núvol..

Les altres dues pestanyes de la visualització de preferències són “portàtil” i “configuració”. Mirem ràpidament el que fan mentre estem sobre el tema.

“El meu portàtil”, que podria ser anomenat una altra cosa, si heu modificat el que Google Drive truca a l’ordinador, té uns controls bàsics, però necessaris.

El més important, us permet comprovar i canviar les carpetes de les quals teniu una còpia de seguretat contínua a l’ordinador. Podeu afegir fitxers nous al vostre pla de còpia de seguretat fent clic també a “tria la carpeta”.

Altres paràmetres crítics que es troben a “el meu ordinador portàtil” inclouen la possibilitat d’establir la qualitat de càrrega de fotos (podeu reduir la qualitat per estalviar espai), una opció per penjar automàticament fotos a Google Fotos i una opció per connectar dispositius USB o targetes SD per fer còpies de seguretat externes. dispositius com una càmera o un telèfon.

La darrera vista que apareix al menú de preferències és “configuració”.

Aquesta vista us permet actualitzar o desconnectar el vostre emmagatzematge, i té uns quants canvis per a altres configuracions. També hi ha una opció anomenada “configuració de xarxa” que us permet accelerar la velocitat de sincronització.

Això inclou els punts principals d’utilitzar Google Drive a l’escriptori. En general, un cop sabeu el que pot fer, el procés és relativament senzill.

A continuació, veurem l’ús de Google Drive al dispositiu mòbil.

Ús de Google Drive al dispositiu mòbil

Google fa aplicacions per a telèfons intel·ligents tant per a Android com per a iOS. Durant aquest segment, estudiarem principalment l’experiència d’Android ja que sembla la més utilitzada.

  Millor còpia de seguretat en línia d’Austràlia 2023

Si bé els discs durs dels telèfons intel·ligents han crescut en els darrers anys, amb capacitats d’emmagatzematge de 16, 32 i 64 GB ara habituals, la quantitat de dades que captem als nostres telèfons intel·ligents ha mantingut un ritme més que mantingut..

Els usuaris d’Android tenen accés a l’aplicació Drive per defecte, però si l’has suprimit, es pot reinstal·lar si visiteu Google Play Store.

Podeu accedir a l’emmagatzematge del vostre Drive obrint l’aplicació. La interfície és bastant intuïtiva, amb una barra de cerca a la part superior per cercar fitxers ràpidament, una vista “d’accés ràpid” per obrir fitxers carregats o editats recentment i navegació de carpetes per navegar pel contingut del núvol..

També hi ha un botó “més” que podeu tocar per penjar fitxers nous des del vostre dispositiu, escanejar imatges i crear fitxers nous mitjançant Google Docs, Google Sheets i Google Slides.

Cada carpeta i fitxer té opcions de menú addicionals.

Aquestes opcions inclouen la funcionalitat de compartir, que us permet afegir persones a les carpetes o generar un enllaç per compartir-lo. També podeu moure i canviar el nom de fitxers, ressaltar-los per importància i afegir-los a la pantalla d’inici del telèfon per accedir-hi fàcilment.

Si bé comparteix l’emmagatzematge amb Google Drive, els usuaris d’Android també tenen accés a una aplicació independent per a Google Fotos.

L’aplicació Fotos té una funció de cerca per trobar fotos ràpidament o podeu navegar per fotos per data i àlbums. L’aplicació envia automàticament fotos al núvol, de manera que no us haureu de preocupar de perdre-les en cas que es trenqui o es faci mal lloc del telèfon.

Per evitar que les fotos ocupin espai al telèfon, Google Fotos també pot eliminar automàticament imatges del vostre telèfon que ja s’han carregat de manera segura.

Fins i tot hi ha una funció compartida perquè pugueu enviar fotos ràpidament a amics, familiars i col·legues.

En general, l’aplicació Google Drive és una de les millors aplicacions mòbils d’emmagatzematge en núvol disponibles per la seva facilitat d’ús i potència. Tot i que acabes acompanyant un altre proveïdor d’emmagatzematge en núvol per a l’activitat diària, és, com a mínim, una manera fantàstica de gestionar les fotos i els fitxers creats al telèfon. 

Aplicacions integrades de Google Drive

Si bé Google Drive fa moltes coses bé, hi ha moltes altres opcions d’emmagatzematge al núvol de la mateixa manera o millor. No és així el que fa a la productivitat, però és gràcies a que Google compta amb diverses integracions d’aplicacions dissenyades per funcionar a la perfecció amb el vostre espai d’emmagatzematge de la unitat..

Google Docs

Google Docs és la resposta de Google a Microsoft Office. Si bé la seva interfície pot aprofitar-se, val la pena utilitzar-la per diverses raons diferents, no menys important, que és gratuïta.

Google Docs es refereix a tota la suite de Google Office, que inclou una mica confusament un programari individual anomenat Google Docs. La suite inclou:

 • Google Docs: per a processament de paraules
 • Fulls de càlcul de Google: per a fulls de càlcul
 • Google Slides: per a presentacions
 • Google Forms: per a enquestes i altres formularis

El que fa Google Docs és molt bo permet la col·laboració i això és perquè s’integra tan bé amb Google Drive. Tots els documents que creeu s’emmagatzemen al núvol i us permetrà aprofitar les funcions compartides de Google Drive.

A més, Google Docs us permet treballar en temps real gairebé amb col·laboradors des del mateix document. Podeu deixar comentaris als marges, assignar articles d’acció a altres persones i fer i suggerir modificacions.

Si ja teniu acostumat a qualsevol altre paquet d’oficines, el disseny bàsic de Google Docs hauria de ser bastant fàcil de comprendre.

Aplicacions de tercers de Google Drive

A més del seu programari natiu, Google ha obert les portes perquè altres puguin crear aplicacions que s’integrin amb Google Drive. De fet, hi ha centenars d’opcions que podeu seleccionar per millorar la vostra experiència de Google Drive.

És cert que Google forma, és fàcil fer cerques i afegir aplicacions al vostre compte de Drive.

Per fer-ho, aneu a google.drive.com i feu clic al botó “nou” que es troba a la part superior dreta de la interfície del navegador..

Feu clic a “més” i “connecteu més aplicacions” per accedir a la biblioteca d’aplicacions.

Podeu cercar aplicacions específiques o navegar per categories com ara eines comercials, productivitat i entreteniment. Les opcions més populars inclouen editors .pdf com DocuHub, editors d’imatges com Pixlr Editor i convertidors d’arxius com CloudConvert.

Cap altre servei d’emmagatzematge en núvol no té la biblioteca d’aplicacions de tercers de Google Drive, que el marca com un altre motiu convincent per utilitzar Google Drive, fins i tot si heu decidit emmagatzemar la major part dels fitxers en un altre lloc..

Conclusió

Google Drive presenta les seves mancances i, a la vista d’aquestes, queda molt lluny de la selecció de Cloudwards.net com la millor solució d’emmagatzematge en núvol disponible. Tanmateix, en entendre els seus punts forts i com utilitzar Google Drive, no hi ha cap motiu per no incloure’l a la caixa d’eines de solucions de programari en núvol.

Amb sort, aquest article us ha ajudat a aclimatar-vos als aspectes bàsics i bàsics de Google Drive i a fer-ho. Amb 15 GB d’emmagatzematge en núvol gratuït, excel·lents funcions de col·laboració i la possibilitat d’accedir als fitxers des de l’escriptori, el telèfon intel·ligent i gairebé qualsevol navegador, Google Drive és un mitjà còmode i capaç de treballar amb fitxers..

Té alguna pregunta sobre com utilitzar Google Drive? Feu-nos-ho saber als comentaris següents i els intentarem abordar. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me