Bedste sociale medier Analytics-værktøjer til 2020: Få dit brand i tråd

Synes godt om, hashtags, følger og klik: For mange af os er dette ting, vi kender fra vores private brug af Twitter, Instagram og Facebook, såvel som andre sociale medieplatforme. For en marketingmedias manager på sociale medier er det dog metrics, der skal behandles dagligt. Af denne grund blev analytiske værktøjer til sociale medier udviklet i fortiden til at understøtte netop denne form for arbejde.

Det er ingen hemmelighed, at en virksomhed i dag er nødt til at beskæftige sig med analyser på sociale medier af mange grunde. Blandt andet bruges de sociale netværk til brandopbygning samt til at øge engagement og salg, men også til at vise din bedste side som arbejdsgiver til at tiltrække nyt talent til din virksomhed.

Domænet for markedsføring har ændret sig meget. Kreativitet var tidligere den afgørende faktor i fortiden, men i dag handler det mere om at knuse tal, indsamle data og analysere fakta. For at undgå at arbejde med papir og blyant eller tusinder af Excel-ark bruger mange marketingfolk sociale medieanalyseværktøjer.

I denne artikel vil vi præsentere de bedste analytiske værktøjer til sociale medier på markedet. Vi har testet de vigtigste platforme med hensyn til funktioner, pris og brugervenlighed.

Den nederste linje er, at nøglehul er det bedste analysemedie til sociale medier derude. Platformen overbeviste os om dens dybdegående analysefunktioner og brugervenlighed. Nøglehul er måske lidt dyrere end andre platforme, men alt i alt tilbyder Nøglehul noget af den bedste værdi for dine penge.

Hvad er Social Media Analytics?

Et analytisk værktøj til sociale medier er den ideelle ledsager til at måle dit brands præstation på forskellige sociale mediekanaler. Det understøtter dig også i planlægningen af ​​yderligere kampagner

Analyseværktøjer til sociale medier bruges ofte til at måle investeringsafkastet (ROI) på en virksomheds sociale mediekanaler. I de fleste tilfælde er kampagner målingsgrundlaget, mest fordi det giver dig mulighed for lettere at forstå virkningen af ​​hver kampagne på den samlede markedsføringssucces. 

Et andet interessant område inden for analyse af sociale medier er segmenteringen af ​​besøgende og kunder for at få en bedre forståelse af målgruppen.

Bedste sociale medier Analytics-værktøjer

  1. nøglehullet
  2. HootSuite
  3. Zoho Social
  4. Buffer
  5. Spire Social

1. Nøglehul

Keyhole er et Canada-baseret firma, der ifølge sin administrerende direktør er verdens førende firma til hashtageanalyse. Vi beskriver muligvis ikke platformen på samme måde, men vi må indrømme, at nøglehul gør mere end bare et solidt job.

best-sociale-media-analytics-værktøj-nøglehullet

Når du har logget ind på SaaS-platformen, vil du tydeligt se de tre vigtigste funktioner på platformen: 

  • Hashtag og nøgleordanalyse
  • Analyse af sociale mediekontoer
  • Influencer management

best-sociale-media-analytics-værktøj-nøglehullet-oversigt

Nøglehul overbeviser os ikke kun om dens funktionalitet, men menuen er også meget klar og visuelt tiltalende. Den øverste bjælke gør det nemt at navigere frem og tilbage mellem de forskellige funktioner, og hver funktion har en meget klar undermenu med flere indstillinger i venstre sidefelt.

Du kan justere trackerne med blot et par klik, og du kan begynde at arbejde på din sociale mediestrategi med Nøglehul inden for få minutter.

Nøglehullet leveres med tre forskellige planer: Fagfolk, virksomheder og agenturer & Virksomheder. Alle planer skal betales enten månedligt eller årligt, og de starter ved $ 179 pr. Måned, men kan hurtigt variere op til $ 999 pr. Måned (eller endnu mere). 

  Den bedste billedbaserede sikkerhedskopi og kloning af 2020

Derudover vil prisen på de to billigste planer, Professionals and Corporation, variere afhængigt af antallet af trackere, du tilføjer. 

Andre grunde, som vi kan lide nøglehul

Nøglehul tilbyder en gratis prøveversion, som er begrænset i dens funktionalitet. For at give dig et eksempel kan du kun oprette tre trackere, men vi synes, det er nok til at lære platformen at kende.

best-sociale-media-analytics-værktøj-nøglehullet-tracker

Ud over de populære trackere på sociale medier tilbyder Keyhole også tracking til fora og blogs. Dette er funktioner, der er specielt nyttige, hvis du vil beskæftige os med SEO og organisk vækst.

2. Hootsuite

Den anden udbyder i vores anmeldelse, Hootsuite, er billigere end nøglehul. Du kan vælge mellem fire planer: Professional, Team, Business og Enterprise. Den billigste plan, Professional, fås fra $ 19 pr. Måned. Ud over disse planer er der også en helt gratis – og godt skjult – mulighed.

best-social-media-analytics-værktøj-HootSuite-fri

Hver plan leveres med en 30-dages gratis prøveperiode, men der er forskel mellem den gratis plan og den gratis prøveperiode. Hver gratis prøveversion opgraderes til et betalt abonnement, hvis du ikke annullerer det til tiden. 

Dette er en af ​​grundene til, at du skal give dine kreditkortoplysninger, hvis du vil drage fordel af den gratis prøveperiode. Husk at annullere i tide, hvis du ikke ønsker at betale.

best-sociale-media-analytics-værktøj-HootSuite-planer

Onboarding-processen er meget enkel, men platformen giver dig ikke adgang til dashboardet eller andre funktioner, før du har specificeret mindst to forskellige sociale mediekanaler. 

best-sociale-media-analytics-værktøj-HootSuite-get-gang

Du kan dog omgå platformen lidt ved at annullere onboarding-processen og vende tilbage til startsiden. Prøv at få adgang til dit dashboard igen derfra, og du skal derefter kunne se dit dashboard.

best-sociale-media-analytics-værktøj-HootSuite-dashboard

Navigering af Hootsuite er anstændig og meget klar, men den kunne bruge nogle flere billeder. Generelt synes vi, at designet virker lidt støvet. Vi kunne godt lide Keyhole’s navigation mellem funktionerne bedre.

Andre grunde, som vi kan lide Hootsuite

Ud over sine analytiske funktioner leveres Hootsuite også værktøjer til planlægning af indhold. Dette betyder, at du med Hootsuite ikke kun kan måle din præstation på sociale medier, men også justere dine kampagner til den indsigt, du har fået ved hjælp af et enkelt værktøj. 

Analysefunktioner er dog kun tilgængelige, hvis du vælger en betalt plan.

best-sociale-media-analytics-værktøj-HootSuite-analytics

Hovedpunkterne er, at Hootsuite udfører et solidt job, selvom det ikke er en dedikeret platform for sociale medier, men snarere en omfattende platform for sociale medier.

3. Zoho Social

Zoho Social er en social medieløsning fra Zoho-pakken. Platformen leveres med forskellige planer, der starter ved $ 10 per måned og slutter på lidt over $ 300 per måned. 

Der skelnes groft mellem forretnings- og agenturpriser. Prisen ændres også afhængigt af antallet af mærker, du vil spore, og antallet af teammedlemmer, du lader på platformen.

best-sociale-media-analytics-værktøj-Zoho-sociale-planer

Hver plan leveres med en gratis prøveversion, som i modsætning til på nogle platforme (ser på dig, Hootsuite) ikke bliver et betalt abonnement. Når den gratis prøveversion afsluttes, nedklassificeres den til en gratis plan. Dette gør blandt andet årsager til Zoho Social det bedste tilgængelige gratis analytiske værktøj til sociale medier.

Når du har registreret dig hos Zoho Social, føres du direkte til oversigtssiden.

best-social-media-analytics-værktøj-Zoho-dashboard

Her finder du et overblik over de vigtigste oplysninger, f.eks. “Mærkesundheden” og “de seneste indlæg.” På dette tidspunkt ville vi gerne have set graferne og diagrammerne som det Keynote tilbyder på sit oversigtsdashboard.

Navigationslinjen er nem at bruge, men menubeskrivelserne er en smule forvirrende, og mange af fanerne viser tomme dashboards.

best-sociale-media-analytics-værktøj-Zoho-tomme-views

Under “rapport” fandt vi endelig de analyserapporter, vi ledte efter. Vi er dog lidt skuffede, fordi KPI’er og dashboards på en eller anden måde er for grundlæggende, og der er heller ingen indstillinger eller tilpasningsmuligheder.

  Bedste Cloud Backup til iPhone 2020

best-sociale-media-analytics-tool-Zoho-rapporter

Andre grunde, som vi kan lide Zoho Social

Zoho er en solid løsning, især for mindre virksomheder, der ikke ønsker at investere meget tid og penge i sociale medier. Platformen er let at bruge, ikke meget dyr og er en solid løsning for begyndere. Hvis du har brug for mere avancerede funktioner, er Zoho ude af sin plads.

Alt i alt er Zoho Social som Zoho Books (læs vores Zoho Books Review): Det er anstændigt software, men intet særligt.

4. Buffer

Buffer er en platform for sociale medier, der bruges af mere end 75.000 virksomheder over hele verden, inklusive Cloudwards. Platformen er opdelt i tre funktioner, og den sælges og prissættes separat i henhold til disse pakker: Publicer, svar og analyser.

best-sociale-media-analytics-værktøj-buffer-hjemmeside

Navnene på pakkerne er ganske selvforklarende: Publicer er den pakke, der giver dig mulighed for at offentliggøre indhold på dine sociale mediekanaler, Svar hjælper dig med at forbedre din interaktion med dine brugere og Analyse lader dig analysere din egen præstation på de sociale mediekanaler. Den sidste pakke er den, der er specielt interessant for os.

Der er forskellige prispakker for hver af disse tre funktioner, der kan betales månedligt eller årligt.

best-sociale-media-analytics-værktøj-buffer-pricing

Analysepakken leveres med to forskellige prisversioner: Pro og Premium. Pro koster $ 35 per måned (hvis faktureres årligt), og Premium koster $ 50 per måned (hvis faktureres årligt), men den funktionelle forskel mellem de to pakker er meget lille. 

For $ 15 mere pr. Måned får du yderligere to sociale mediekanaler, som du kan spore, du kan placere dit logo på rapporterne, du opretter med Buffer, og du kan evaluere dine Instagram-historier. Alt i alt er temmelig få funktioner til $ 180 mere pr. År. 

Uanset hvad synes vi platformen er meget dyr. Værdien for dine penge er ikke meget rimelig, fordi du får få funktioner til dine penge. Hvis du tager Analyse Pro-planen, betaler du $ 420 pr. År for et par grundlæggende rapporter uden masser af forskellige sociale mediekanaler. 

Derudover fandt vi ikke en måde at søge efter konkurrenter og analysere dem. Hvis du desuden ønsker flere funktioner, skal du tilføje individuelle pakker til Udgiv og svar, som sammen hurtigt kan tilføje op til et par hundrede dollars pr. Måned.

Andre grunde, som vi kan lide buffer

Hver af de forskellige planer leveres med en gratis prøveversion, som du senere kan nedgradere til en gratis plan. Vælg bare den plan, der passer bedst til dig, og klik på knappen “gratis prøveversion”. Derefter kan du indstille din adgangskode og svare på et par flere spørgsmål, inden du starter.

best-sociale-media-analytics-værktøj-buffer-konto-opsætning

Når du har registreret dig, skal du forbinde dine sociale mediekanaler til platformen. Som vi allerede har nævnt, finder vi det skuffende, at du ikke kan overvåge nogen anden social mediekanal udover Instagram, Facebook og Twitter.

best-sociale-media-analytics-værktøj-buffer-dashboard

5. Spire Social

Vores sidste udbyder, Sprout Social, kommer med tre forskellige planer, der starter ved $ 99 pr. Måned. Det, der er specielt ved Sprout Social, er, at priserne er pr. bruger. Det betyder, at du kan inkludere tre personer og betale omkring $ 300 pr. Måned for den billigste plan. 

best-sociale-media-analytics-værktøj-spire-sociale-planer

Der er ingen gratis plan, men en 30-dages prøveperiode bør være nok til at gøre dig bekendt med de vigtigste funktioner.

Hvis du vil bruge Sprout Social, har du brug for en Twitter-konto. Ellers lader softwaren dig ikke logge på hovedmenuen.

best-sociale-media-analytics-værktøj-spire-social-get-gang

Når du har oprettet din konto, er der nogle flere spørgsmål til onboarding, som du ikke behøver at svare for at få adgang til instrumentbrættet for den aktuelle applikation. 

  Sådan ser du NBA Online

best-sociale-media-analytics-værktøj-spire-social-oversigt

Navigationsmenuen ser klar ud, men funktionerne er skjult meget godt. Onboarding-processen er også meget kedelig, og instrumentbrættet virker overbelastet.

Andre grunde, som vi kan lide Sprout Social

Vi kan især lide Sprout Social, fordi det leveres med et indbygget CRM-system og tillader avanceret målgruppeanalyse. Hvis du ikke ønsker at stole på Sprout Socials CRM, kan du se på vores bedste artikel om CRM til små virksomheder.

Sprout Social har også en indbygget meddelelsestjeneste, så du kan redigere og svare på alle dine sociale medier fra en platform.

Hvad Sprout Social gør særlig godt er rapporter. Det giver dig mulighed for at vælge mellem utallige forskellige rapporter og datapunkter, som du kan tilføje og fjerne, som du vil. 

best-sociale-media-analytics-værktøj-spire-sociale-rapporter

Rapporteringsmulighederne er ikke begrænset til din egen profil, målgruppe og søgeord. Sprout Social tilbyder dig også en detaljeret konkurrentanalyse.

best-sociale-media-analytics-værktøj-spire-sociale-konkurrenter

Hvordan vi valgte værktøjer til sociale medieledere

Nedenfor er de kriterier, vi opretholdt, da vi foretog vores valg.

Funktioner

Den vigtigste del af vores benchmark er funktionerne. Som vi forklarede i det foregående afsnit, er analyse af sociale medier et vigtigt værktøj til at bestemme ROI for marketingkampagner på sociale netværk. 

Derfor ser vi måling af nøglemetriks – såsom rækkevidde, visninger, klik og konverteringer – som en vigtig del i bestemmelsen af ​​de bedste analysemedier til sociale medier. 

Et andet interessant aspekt for os er antallet af kanaler og platforme, som værktøjet kan håndtere. Dette betyder, at en platform scorer store point, hvis den kan dække mere end bare Facebook, Twitter og Instagram. 

Dette er vigtigt, fordi de fleste af os bruger mere end en social mediekanal, og et godt analytisk værktøj til sociale medier bør være i stand til at spore adfærd på tværs af kanaler.

Ud over at evaluere marketingkampagner og indsamle relevant information om marketingmetriker, bør platformen også lade dig analysere målgrupper. 

Den moderne marketingmedier på markedet skal vide, hvornår nogen klikker på knappen “læs mere”, og hvordan personen ser demografisk ud. Dette skyldes, at det giver dem mulighed for bedre at forstå deres egen målgruppe eller endda trykke på en ny målgruppe, der tidligere var fra radaren for dem.

Sidst men ikke mindst skal hver platform også have funktioner, der gør det muligt at spionere på konkurrencen.

Pris

Det andet kriterium i vores detaljerede benchmark er priser. Vi kiggede på de forskellige planer for hver udbyder og sammenlignede dem med hensyn til varighed og prisindstillinger. Vi var også interesseret i de funktioner, du får pr. Plan, og hvor meget planerne adskiller sig fra hinanden. Gratis forsøg og tilbagebetalingsgarantier er også ting, som vi har taget hensyn til vores vurdering.

Brugervenlighed

Sidst men ikke mindst er brugervenligheden. I dette afsnit testede vi platformene med hensyn til anvendelighed og effektivitet. Fordi analyser på sociale medier handler om at behandle data, og data ofte vises i dashboards, er visuals en del af vurderingen.

Vi har valgt dette kriterium, fordi hvis du bruger en social media analytics platform, skal det forenkle dit arbejde og ikke komplicere ting på grund af en dårlig brugergrænseflade.

Afsluttende tanker

Med dette valg har vi introduceret dig de bedste analysemedier til sociale medier derude. Der er selvfølgelig stadig mange andre udbydere, men fra vores synspunkt er dem i denne artikel de bedste. De, der kun er tilfredse med det bedste af de bedste, skal gå med Nøglehullet.

Dette betyder ikke, at du ikke bør give de andre leverandører en chance. Sprout Social og Hootsuite er f.eks. Solide alternativer, hvis du ikke er tilfreds med Nøglehullet. Hvis du ikke ønsker at bruge penge på en platform, er Zoho Social, det bedste gratis analytiske værktøj til sociale medier, det bedste alternativ.

Hvad synes du om vores sammenligning og de platforme, vi testede? Har du nogensinde brugt en sådan platform? Fortæl os det i kommentarerne, og tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me