Sådan opretter du et RSS-feed i 2023: Mad til tanke

Hvis du leverer nogen form for indhold til masserne, uanset om det er podcasts, artikler, videoer, musik eller noget derimellem, er chancerne for, at du kunne drage fordel af at oprette et RSS-feed til at hjælpe med at levere dette indhold til dit publikum.

Hvis du ikke har nogen idé om, hvad det betyder, eller hvis du vil lære detaljeret, hvordan du opretter en RSS-feed, er du kommet til det rigtige sted.

Hvad er et RSS-feed?

“RSS” er en forkortelse af “virkelig enkel syndikering”, og det er et format til automatisk at levere indhold til brugere uden at de skal manuelt kontrollere dit websted eller blog for at få opdateringer. 

RSS har eksisteret i lang tid, og selvom det ikke er så udbredt som det engang var, er det stadig en af ​​de primære måder, du kan sikre, at uanset hvad du lægger online når dets tilsigtede publikum.

Det er også stort set den eneste måde for dig at offentliggøre podcasts pålideligt, da alle podcast-klienter vil kræve en RSS-struktur, før de accepterer dig på deres platforme.

Når du har konfigureret et RSS-feed til dit indhold, vil dit publikum være i stand til at tilslutte dette til deres egne RSS-læsere, som derefter giver dem automatiske opdateringer, når du poster noget nyt. Dette sikrer, at dine indlæg ikke flyver under radaren og sparer dine brugere besværet med at skulle manuelt kontrollere dit websted hver dag for nyt indhold.

Sådan opretter du et RSS-feed

Hvis du manuelt vil opsætte et RSS-feed, kræver det en vis kodning. RSS-feeds er sammensat af XML-kode og opdelt i separate noder, der hver bærer en vare (f.eks. En podcast eller artikel), som du vil have leveret til dine abonnenter.

RSS-XML

Heldigvis er der masser af generatorer, der gør det meste af tunge løft for dig, når det kommer til kodedelen, så du behøver ikke nødvendigvis at lære dig selv at kode, bare for at konfigurere dit feed.

Selvom du kan vælge en af ​​disse generatorer, fokuserer vi på denne tutorial på den, der tilbydes af FetchRSS.com, da det kommer med en meget brugervenlig visuel grænseflade, der ikke kræver kendskab til kode at bruge. 

Du skal tilmelde dig for at bruge værktøjet, men den gratis plan giver dig mulighed for at oprette fem separate feeds, som forbliver aktive, så længe nogen får adgang til dem en gang hver syv dage.

  Bedste projektstyringssoftware 2023: Få det gjort med stil

Fetch-RSS-Main-Side

Gå først over til FetchRSS.com og klik på “manuel RSS-builder” øverst på siden. Dette fører dig til generatoren, hvor du bliver nødt til at indtaste den websteds-URL, du ønsker at oprette et feed til. 

Nu får du se en forhåndsvisning af dit websted, og dit næste skridt er at vælge en “nyhed.” Grundlæggende betyder dette de elementer, du vil have dit feed til at distribuere.

Fetch-RSS-Builder

Når du har valgt den type webstedselement, du vil gå i dit feed, skal du vælge overskriften (klik blot på overskriften på dit blogindlæg, f.eks.) Og resume (for eksempel forhåndsvisningsteksten til din artikel eller blogindlæg). 

Når dette er gjort, skal du få vist en forhåndsvisning af dit feed på højre side af skærmen, og hvis alt hvad du ønsker er et grundlæggende feed, kan du klikke på “generer RSS”, og du er færdig.

Fetch-RSS-preview

Hvis du vil tilføje nogle flere oplysninger til elementerne i dit feed, kan du gøre det. Generatoren giver dig mulighed for at tilføje en illustration, dato, forfatter og et link til selve siden. 

Du kan tilføje disse ved at gå gennem listen til venstre og derefter enten klikke på dem, som de vises på dit websted eller definere specifikke HTML-tags (for eksempel til illustrationer), hvis du er bekendt med den grundlæggende webstedskode.

Fetch-RSS-Ekstra-tags

Når du har klikket på knappen “generer RSS”, får du et hyperlink til en XML-side. Bare tilføj dette link et eller andet sted på din webside, og brugere med en RSS-læser installeret på deres enhed får muligheden for at abonnere på feedet, når de klikker på det. Hvis du vil have lyst, skal du tilføje linket til standard RSS-ikonet for at gøre det klart for dine læsere, hvad det er.

Fetch-RSS-Genereret-Link

Opsætning af et RSS-feed

 1. Åbn din webbrowser og gå til FetchRSS.com
 2. Tilmeld dig en gratis konto
 3. Klik på “manuel RSS-builder”
 4. Indtast webadressen på dit websted
 5. Vælg det nyhed, du vil have, at feedet skal distribuere
 6. Vælg overskriften inden for nyheden
 7. Vælg en beskrivelse eller resume i nyheden
 8. Tilføj eventuelle parametre, fx illustrationer og forfatter, hvis de findes på dit websted
 9. Klik på “generer RSS”
 10. Kopier det medfølgende XML-link, og tilføj det til dit websted

WordPress RSS-feed

WordPress er en af ​​de mest populære hostingløsninger til websteder, og hvis du ikke allerede bruger det, kan du tjekke vores WordPress-gennemgang for at finde ud af mere. Hvis du tror, ​​det ville være nyttigt for dig, så sørg for at se på vores liste over den bedste webhosting til WordPress for at komme i gang med dit websted.

Selvom en fuldstændig oversigt over, hvordan du bruger tjenesten, er langt uden for denne artikels rækkevidde, kan du gennemgå vores begyndervejledning til at bruge WordPress, hvis du er ny til det. 

  De 9 bedste tip til Google-annoncer i 2023

Alternativt kan du tjekke vores mellemvejledning til brug af WordPress, hvis du allerede er noget fortrolig med tjenesten. Hvis dit oplevelsesniveau allerede er ret højt, er vores avancerede guide til at bruge WordPress sandsynligvis mere op i din gyden.

Hvis dit websted allerede er hostet af WordPress, er processen med at oprette et RSS-feed markant mindre besværlig, end hvis du bare gør det manuelt, da det ikke kræver registrering med en separat service eller kodningskundskab for at udføre.

Sådan tilføjes et RSS-feed til dit WordPress-websted

WordPress opretter automatisk flere typer feeds fra dit websted, hvilket sparer besværet med at gøre det selv. For at finde feedet skal du blot tage din websteds URL og tilføje et “/ feed /” i slutningen. For eksempel: “https://exampleurl.com/feed/.”

Alt hvad du skal gøre nu er at tage den URL og placere den et eller andet sted på dit websted, helst med RSS-feedikonet, så dine læsere ved, hvad det er. Dette er traditionelt placeret i bunden af ​​hjemmesiden sammen med eventuelle sociale medier-links, du måtte have.

Website-RSS-ikon

På den anden side, hvis du ønsker, at dit WordPress-websted skal vise indholdet af et RSS-feed, kan du bruge den indbyggede RSS-widget. Gå bare til afsnittet om tilpasning, vælg “widgets”, klik på “tilføj widget”, vælg RSS og indtast den URL, vi talte om tidligere. Du kan også tilføje en titel og nogle regler om, hvilke poster der skal vises, men disse er valgfri.

Word-Press-RSS-widget

Tilføjelse af et RSS-feed til dit WordPress-websted

 1. Opret din RSS-URL ved at tilføje “/ feed /” i slutningen
 2. Tilføj din RSS-URL et eller andet sted på dit websted, hvor dine brugere kan klikke på

Hvis du vil vise indholdet af et feed direkte på dit websted, skal du følge disse trin:

 1. Gå ind på admin-området på dit WordPress-sted
 2. Gå til “tilpas” og derefter “widgets”
 3. Klik på “tilføj en widget” og derefter “RSS”
 4. Tilføj feed-URL samt valgfri parametre, såsom titel- og visningsregler

Podcast RSS Feed

Oprettelse af et RSS-feed til podcasts kræver et par ekstra oplysninger. Dette skyldes, at podcast-klienter kræver bestemte tags i XML-koden for at distribuere dine podcasts. 

Således kan du ikke bare tage dit samlede websit RSS og sende det til iTunes, da du sandsynligvis vil mangle de krævede oplysninger, og feedet vil sandsynligvis indeholde alle mulige ting udover podcasts, hvilket vil føre klienter til afvis dit feed.

iTunes-podcasts

Hvis dit websted (og podcast) er vært på en tjeneste som WordPress eller Squarespace, er der plugins og indbygget funktionalitet, så du nemt kan oprette et iTunes-kompatibelt RSS-feed til dine podcasts. For eksempel kan du i WordPress installere PowerPress-plugin, som giver dig mulighed for at sende en podcast, ligesom du ville gøre et andet WordPress-indlæg.

  Xero vs Wave: Find ud af det bedste i 2023

Du kan derefter klikke på “indsende din podcast til iTunes og andre podcast-mapper”, og PowerPress giver dig en URL, der indeholder alle de krævede oplysninger, som du derefter kan indsende, uanset hvor du vil.

Hvis du ikke er vært for dit websted og podcast med noget som WordPress, skal du manuelt konfigurere dit RSS-feed. Apple leverer nyttigt et prøvefeed til dette formål, som du kan finde her.

Æble-Eksempel-Feed

Du kan kopiere alt dette og blot ændre oplysningerne inde i tags. De fleste af tags er temmelig selvforklarende, såsom forfatter- og ejermærkerne (det er du), billedmærket (logoet, der vises i podcast-appen), den kategori, som din podcast passer ind i, og om indholdet indeholder eller ej eksplicit sprog.

Når du først kommer til den del af koden, der er mærket “vare”, er det her dine individuelle episoder vil være placeret. Hver “vare” skal indeholde en episodetitel, beskrivelse, udgivelsesdato, længden og typen af ​​lydfilen samt et direkte link til den. 

Du bliver derefter nødt til at gemme alt dette i en XML-fil og være vært for det på dit websted. Linket til denne fil er det, du vil sende til iTunes, Overcast eller Spotify. Hver gang du frigiver en ny episode, skal du opdatere filen og tilføje en ny “vare” til den nye episode.

Sådan konfigureres en Podcast RSS-feed

 1. Føj PowerPress-plugin til dit WordPress-sted
 2. Publicer din podcast som et indlæg via PowerPress-plugin
 3. Klik på “indsend din podcast til iTunes og andre podcast-mapper”
 4. Kopier den angivne URL, og send den til de valgte podcast-klienter

På den anden side, hvis du gør alt dette manuelt, vil du følge disse trin:

 1. Kopiér eksemplet på podcast-feed leveret af Apple
 2. Udfyld dine podcast-oplysninger, f.eks. Titel, forfatter osv.
 3. Tilføj “poster” for hver episode, der indeholder et link til lydfilen, og udfyld oplysninger, som episodens titel, beskrivelse og udgivelsesdato, i de relevante felter
 4. Vær vært for den XML-fil, du har oprettet et sted på webstedet
 5. Indsend XML-filens URL til forskellige podcast-klienter

Afsluttende tanker

Ved at følge disse instruktioner skal du være i stand til at opsætte et dedikeret RSS-feed til uanset hvilken type indhold du distribuerer. Selvom RSS-formatet bestemt ikke er så populært eller udbredt, som det engang var, er det stadig en utrolig nyttig måde at sikre, at dit publikum ikke går glip af noget af dit indhold, hvilket øger din trafik og synspunkter i høj grad.

Især for podcasts er et RSS-feed absolut vigtigt, da det generelt er, hvordan du distribuerer dine optagelser til de forskellige podcast-tjenester, såsom Apples iTunes, Overcast eller Spotify. 

Hvad syntes du om vores guide til, hvordan du opretter en RSS-feed? Gik vi glip af et vigtigt trin eller din foretrukne RSS-generator? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me