Livedrive-gennemgang – Opdateret 2023

Livedrive anmeldelse

Livedrive er et anstændigt backup-værktøj, der også tilbyder en vis lagerplads. Tjenesten er dog ekstremt dyre, og vi har haft utallige rapporter om betalings- og supportproblemer. Selvom vi kan lide det godt nok i vores fulde anmeldelse, tøver vi med at anbefale det.

Bedste Online Backup anmeldelser

Livedrive er en backuptjeneste, der blev lanceret i 2008 og købt af J2 Global i 2014. Den er målrettet små virksomheder og hjemmebrugere. Udover at tilbyde sikkerhedskopiering har det også lagerplads, men intet, der konkurrerer med de bedste cloud-lagringstjenester. På samme tid rangerer det heller ikke godt blandt de bedste online backup-udbydere takket være nogle ulige funktionaliteter og dyre planer.

Livedrive er beliggende i England, hvilket gør det egnet til vores bedste cloud-lagringstjenester i Europa. Vi inkluderede den som en cloud-lagringstjeneste der, men hvis du er forvirret over forskellen mellem cloud-lagring og backup, skal du læse vores forklaring. For flere valg, der ikke er baseret i USA, skal du læse vores skylagring uden for det amerikanske stykke.

Livedrive har interessante funktioner ud over almindelig, gammel sikkerhedskopi, der giver dig ubegrænset plads til sikkerhedskopiering af dine filer, god brugervenlighed og overholdelse af privatlivets love i Europa. Stadig er det ikke billigt og udelader nøglefunktioner, såsom nul-viden kryptering og to-faktor autentificering. I henhold til beretninger fra læsere bugner der også problemer og betaling; rulle til vores kommentarsektion nederst for mere om det.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Livedrive

Funktioner

Som en backup-løsning er Livedrive temmelig gennemsnitligt, og vi vil gå nærmere ind på senere i denne gennemgang. Hvad der dog adskiller Livedrive fra de fleste af sine konkurrenter, er det opbevaringsfunktionen, der kaldes dokumentmappe.

Livedrive-dokumentmappe giver dig mulighed for at få adgang til og redigere dine filer fra en række enheder og online, dele store filer med familie og venner og frigøre plads på din computer. Hvis du dog er på udkig efter dedikerede cloud-lagringstjenester, kan du se vores Cloud Storage-anmeldelser.

Livedrive-dokumentmappe

Rejsetaske fungerer som et eksternt drev på din computer, så det ligner den almindelige synkroniseringsmodel, som de fleste cloud-lagringstjenester bruger.

Filer, som du placerer der, synkroniseres automatisk online. Du kan derefter få adgang til og redigere dem ved hjælp af desktop-appen, mobilappen eller webklienten.

Hvis du har brug for at spare plads på din harddisk, kan du vælge at gemme filer kun online. Du skal dog downloade dem for at åbne dem. Se her for vejledningen til, hvordan du gør det.

Ligesom cloud-lagringstjenester giver Briefcase dig mulighed for at dele filer med din familie og venner og frigøre plads på din computer ved at gemme filer i skyen. Du kan også afspille dine musikfiler fra browseren.

Livedrive-web-galleri

Der er en gallerifunktion i webappen, der lader dig forhåndsvise fotos, du har sikkerhedskopieret, men den viste ikke fotos for os, efter at vi uploadede flere. At få vist fotos manuelt fungerede fint.

  Keepit Review - Opdateret 2023

Livedrive-foto-visning

For detaljer om avancerede sikkerhedskopieringsfunktioner, inklusive hybrid backup, skal du læse vores BigMIND Home-gennemgang.

Prisfastsættelse

Sikkerhedskopiering er $ 8 pr. Måned og giver ubegrænset sikkerhedskopi til en computer, så du også kan få adgang til dine filer via mobilappen. Du bliver dog nødt til at købe den netværksbaserede opbevaring af backup-lagring separat for $ 6,33 pr. Måned. Når det er sagt, det har filgendannelse, kryptering og versionering, som holder de sidste 30 versioner af dine filer.

Rejsetaske koster $ 16 per måned og giver dig 2 TB synkroniseret lagerplads. Det fungerer på stationære og mobile enheder og giver dig mulighed for at dele filer fra din lagerplads. Det opbevarer også de sidste 30 versioner af dine filer, så du kan gendanne en tidligere version, hvis du ændrede noget, du ikke ønsker. Desuden kan du sikkerhedskopiere fotos fra din telefon.

Det er ikke billigt: ​​du kan få 2 TB cloud-lagerplads til langt mindre fra Sync.com eller pCloud. Hvis du er interesseret, skal du læse vores Sync.com-gennemgang og pCloud-gennemgang for at lære mere.

Pro Suite kombinerer de to foregående planer, så du kan sikkerhedskopiere dine enheder og bruge cloud-lagerplads til $ 25 pr. Måned. Det giver dig 5 TB synkroniseret lagerplads og ubegrænset sikkerhedskopieringsplads.

Du kan sikkerhedskopiere fem computere såvel som tablets og mobile enheder. FTP, SFTP og WebDAV er også tilgængelige med planen. Hvis du ikke er bekendt med disse metoder til adgang, skal du læse vores hvad er FTP og hvad er WebDAV-artikler.

Selvom vi kan lide ideen om at kombinere sikkerhedskopieringsplads og synkroniseringslagring, er Pro Suite-planens pris stejle nok til at konkurrere med den dyrere firmafilsynkronisering og dele løsninger.

Pro Suite-brugere får indbygget NAS-support til hvert netværksdrev eller NAS-enhed, de ønsker at tage backup af. De kan begynde at bruge det ved at gå til “kontoindstillinger” i webportalen og tilføje mapperne på drevet til deres valg af sikkerhedskopi. Hvis du har brug for stærk NAS-support, skal du læse vores bedste online sikkerhedskopi til NAS-artiklen.

Livedrive-prøve

Tjenesten tilbyder en gratis 14-dages prøveperiode med alle planer. Annullering er dog ikke enkel, fordi det kræver, at du ringer til aflysningsteamet i England, hvilket kan være dyrt, hvis du ikke er derfra.

Der er en lettere metode i brugen af ​​betingelserne. Det er et link, der fører til en annulleringsformular, som du kan udfylde for at annullere din konto. Vi føler, at det er et billigt træk fra Livedrive’s side, fordi det gør det vanskeligere for brugerne at annullere deres gratis prøveversion.

Brugervenlighed

Desktop-appen lagede flere gange under vores test, hovedsagelig mens du tilføjede eller fjernede mapper fra sikkerhedskopien. Du skal gøre det, fordi Livedrive kræver, at du vælger specifikke mapper til sikkerhedskopi.

Livedrive-kontrol-center

Du får adgang til kontrolcenteret for appen via ikonet i systembakken. Det er nemt at bruge, med hovedmenuen øverst og resten af ​​vinduet, der viser dig indholdet. Interfacet er trist, men klart, og det forvirrer dig ikke.

  Duplicati-gennemgang - Opdateret 2023

Livedrive-web

Webappen viser de enheder, du har sikkerhedskopieret, giver dig mulighed for at downloade individuelle filer og giver adgang til din mappe, hvis du har det. Desuden kan du komme ind på din konto, få vist dine sikkerhedskopierede fotos i et galleri eller se supportoplysninger.

Det har ikke mange funktioner, så det overvælder dig ikke. Du kan navigere mellem dem ved hjælp af menuen til venstre, mens funktionerne vises ved siden af ​​den på en klar og attraktiv måde.

Livedrive-mobile

Mobilappen er tilgængelig til iOS og Android. Det er hurtigt og gør det nemt at få adgang til din cloud-sikkerhedskopi. Du kan også se filer, der er delt med dig, og åbne dine musikfiler. Musikafspilning er en dejlig funktion, der giver dig mulighed for at oprette en playliste og gennemse musik efter kunstner, album, år eller genre.

Fil-sikkerhedskopi & Restaurering

Livedrive vælger som standard flere mapper til sikkerhedskopiering, inklusive desktop, dokumenter, billeder, musik og videoer.

Livedrive-backup-select

Det udelukker dog nogle filer, så se listen på dets websted for at se, om de er vigtige for dig. Du skal manuelt vælge filer, du vil tage backup af, fordi Livedrive ikke kan sikkerhedskopiere efter filtype. Hvis du har brug for denne funktion og som enkel brugeroplevelse, kan du få den med Backblaze. Læs vores Backblaze-anmeldelse for at lære mere.

Livedrive-scheduler

Når du har defineret din sikkerhedskopi, kan du vælge et antal timer mellem Livedrive’s scanninger for filændringer eller indstille et specifikt tidspunkt for det at gøre det hver dag.

Gendannelsesfunktionen fungerer fra skrivebordsappen. For at gendanne filer skal du vælge en computer, du har sikkerhedskopieret, og derefter vælge individuelle filer eller mapper, der skal gendannes. Du kan også bruge webappen til at downloade individuelle filer.

Hastighed

Indledende sikkerhedskopier tager normalt lang tid, afhængigt af hvor meget data du skal beskytte. For at se, hvordan Livedrive sammenlignes med andre i online-backupfeltet, udførte vi upload og download-test ved hjælp af en 1 GB-foldet mappe. Vi var på en WiFi-forbindelse ud af Beograd, Serbien, med en uploadhastighed på 6 megabits per sekund og en downloadhastighed på 83 Mbps.

Vi kæmpede med at teste Livedrive i vores andet forsøg. Desktop-klienten blev sat fast ved “beregning” af afsluttet tid og startede ikke med at uploade. Når det er sagt, var vores efterfølgende forsøg mere succesrige. Det tog i gennemsnit omkring en time at uploade 1 GB data, hvilket er meget langsommere end de 24 minutter, det skulle tage i teorien.

Downloadingen var dog ikke langsom, da det kun tog to minutter, hvilket er tæt på den teoretiske tid, det skulle tage.

Når det er sagt, er upload- og downloadhastigheder ikke på Livedrive alene. De afhænger også af din internetudbyder og hvor tæt du er på serverne i England.

Hvis du finder ud af, at uploade din sikkerhedskopi tager for meget båndbredde, kan du trække det ved at gå til “indstillinger”, klikke på “avanceret” og derefter “båndbredde.”

  Acronis True Image Review 2023 - Opdateret 2023

Sikkerhed & Fortrolighedspolitik

Du kan indstille Livedrive til at bede om et kodeord, hver gang det starter. Det er nyttigt, hvis nogen stjæler din enhed og forsøger at gendanne dine filer til den.

Livedrive har servere i sikre datacentre i England. Sikkerhedssiden angiver, at den har “tre lag med fysisk datasikkerhed.” Datacentrene anvender 24/7 overvågning for at detektere og forhindre indtrængen. Alle er ISO 27001-certificeret, hvilket er standarden for informationssikkerhedsstyringssystemer.

Livedrive bruger AES 256-bit-kryptering til at kryptere dine filer, før de uploades, men det bevarer dekrypteringsnøglen, så den kan ikke kvalificeres som nul-viden.

Du kan finde tjenester, der gør i vores bedste nul-viden tjenester. En af dem, SpiderOak ONE, er også en cloud-backuptjeneste. Hvis du er interesseret i sikkerhedskopiering uden viden, skal du læse vores SpiderOak ONE-anmeldelse for mere om dens sikkerhed.

Nul-viden er betydelig, hvis du er bekymret for dit privatliv. Afsnit H i Livedrives privatlivspolitik siger, at Livedrive kan dele dine personlige data med juridiske og regulerende myndigheder, eksterne rådgivere og enhver nødvendig part til retssag. Tjenesten er stadig i overensstemmelse med den almindelige databeskyttelsesforordning, der giver tilstrækkelig beskyttelse for EU-brugere.

Livedrive tilbyder ikke to-faktor autentificering til at beskytte din konto, hvis nogen stjæler din adgangskode, så sørg for at lave en stærk en.

Support

Livedrive-support

Support-sektionen består af en FAQ og vidensbase og en funktion, der viser servicestatus.

Ofte stillede spørgsmål og vidensbase er altid tilgængelige, skønt søgefunktionen kunne være hurtigere, når resultaterne returneres. Hvis du ikke finder svaret på dit spørgsmål, kan du indsende en billet til supportteamet. Du kan kontakte supportteamet mandag til fredag ​​fra kl. 21 til 18. Greenwich gennemsnitstid. Under testningen fik vi et svar på cirka en time, hvilket er godt.

Support kunne forbedres ved tilføjelse af online chat og telefonisk support.

Dommen

Livedrive plejede at have separate applikationer, men nu er alt integreret, så brugerne let kan få adgang til det, de har brug for. Dens tilslutning til GDPR er også et plus, da det plejede at have tvivlsomme klausuler i sin privatlivspolitik. Da det ikke er nul-viden, skal du passe på, når du vælger hvilke filer du vil tage backup af.

Når det er sagt, bruger den AES 256-bit kryptering til at kryptere dine filer, før de uploades. Det beskytter dog ikke din konto også, fordi tofaktorautentifikation ikke er tilgængelig. Foto preview og opbevaring synkroniseringsplads er værdifulde tilføjelser til dens funktioner.

Upload- og downloadhastigheder er ikke noget at prale af, fordi de er langsomme. Det er ikke overraskende, da det ikke har et globalt netværk af servere. Husk det, hvis du har masser af data, du vil tage backup af.

Prisen er heller ikke stor værdi og kan ikke konkurrere med de andre tjenester blandt vores online backup-anmeldelser. Opvejer Livedrive’s fordele dens omkostninger? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me