Praktikat më të mira të Rimëkëmbjes së Fatkeqësive për Biznesin 2023

Me koston mesatare të pushimit të një ore që varion nga 8,000 dollarë për bizneset e vogla, 74,000 $ për ndërmarrjet e mesme dhe 700,000 $ për bizneset e mëdha, rimëkëmbja e katastrofave po bëhet progresivisht një pjesë integrale e shumë strategjive të biznesit. Fatkeqësisht, megjithëse ata njohin rëndësinë e një strategjie të rimëkëmbjes së fatkeqësive, 36% e bizneseve nuk mund të përballojnë shpenzimet e lidhura me të.

[Video] Rimëkëmbja e fatkeqësive & Menaxhimi i fatkeqësive: Si të përdorim kopje rezervë të cloud për të rivendosur skedarët kritikë të misionit 

Dhe për bizneset që kanë zbatuar tashmë kornizat e rimëkëmbjes, 40% e CIO-ve të tyre nuk kanë besim në aftësinë e tyre për t’u hedhur përsëri nga një katastrofë. Në përgjithësi, rreth 75% e bizneseve, të mëdha dhe të vogla, nuk kanë një sistem gjithëpërfshirës dhe të besueshëm të rikuperimit të fatkeqësive.

Kjo do të thotë se shumë biznese janë në rrezik të madh për humbjen e kushtueshme të të dhënave. Ransomware, për shembull, është një kërcënim në rritje dhe i përhapur. Në 12 muajt e fundit, sipas një studimi të kryer nga Osterman Research, më shumë se 50% e kompanive kanë pësuar sulme shpërblyese. Këto sulme malware mund të bllokojnë sistemet dhe skedarët derisa viktimat të paguajnë shpërblesë ndaj kriminelëve anonimë kibernetikë që e shpërndajnë atë. Pa aftësinë për të rikuperuar kopje të pastra të të dhënave të biznesit, shumë biznese detyrohen të paguajnë shpërblimin e kërkuar për t’u rikthyer në biznes.

Pra, si po mbijetojnë bizneset në këtë klimë gjithnjë e më armiqësore?

E vërteta e çështjes është shumë nuk janë. Hulumtimet tregojnë se 80% e ndërmarrjeve dalin nga biznesi brenda 36 muajve nga një humbje e konsiderueshme e të dhënave. Në të vërtetë, 40% e tyre nuk e bëjnë as gjatë vitit të parë.

  Strategjitë rezervë për Mac OSX - Hap pas hapi Modeli i Planit tim aktual të kopjimit

Zbatimi i një plani të rikuperimit të fatkeqësive

Përkundër besimit popullor, një plan gjithëpërfshirës i menaxhimit të fatkeqësive nuk është aq i kushtueshëm. Ka mundësi të ndryshme të vendosjes në dispozicion, me disa që kushtojnë aq pak sa disa dollarë çdo muaj.

Bizneset e të gjitha madhësive janë mbështetur në rezervimin e cloud si një mënyrë e përballueshme, e besueshme për të mbështetur të dhënat pa shpenzuar dollarë shtesë për burimet e TI-së si personeli dhe qendrat e të dhënave.

Karbonit, për shembull, ka një plan fleksibël të çmimeve që strehon në mënyrë të qetë individë dhe biznese me buxhet të ndryshëm. Unë e kam përdorur personalisht për disa vjet tani, për të bërë kopje rezervë të skedarëve kritikë të operacionit, dhe për rrjedhojë të mbroj veten në rast sulmi të ransomware, ose ndonjë lloj tjetër të katastrofës së të dhënave.


Carbonite ofron mundësi fleksibël të restaurimit. Mund të rivendosni skedarë individualë ose të gjithë sistemin operativ.

Megjithatë, kopjimi i skedarëve kritikë është vetëm një pjesë e planifikimit të rimëkëmbjes së fatkeqësive. Struktura juaj specifike jo vetëm që varet nga buxheti juaj, por edhe nga konfigurimi i përgjithshëm i të dhënave. Për të planifikuar në mënyrë efektive, ju duhet një analizë gjithëpërfshirëse e të gjithë rrjetit dhe qendrës së të dhënave që po mbroni

Bëni një listë të të gjithë përbërësve të qendrës tuaj të të dhënave dhe përcaktoni të dhënat që janë më kritike për biznesin tuaj. Nëse biznesi juaj mbështetet në një qendër relativisht të vogël të të dhënave, mund të konsideroni që të mbështesni të gjithë sistemin tuaj në cloud, duke rregulluar të gjitha skedarët sipas rëndësisë dhe rëndësisë së tyre. Kjo ju ndihmon të përcaktoni se çfarë të rivendosni së pari për të mbajtur në punë biznesin tuaj pasi të rikuperoni skedarë të tjerë më pak kritikë në sfond.

  Një Backup Online Royale Beteja: IDrive vs CrashPlan vs Backblaze

Planifikimi dhe ngarkimi i skedarëve tuaj në cloud është vetëm hapi i parë në zbatimin e një plani gjithëpërfshirës të rimarrjes së fatkeqësive. Hapi i dytë kërkon monitorim dhe vlerësim të vazhdueshëm të dosjeve rezervë. Kjo do të thotë të azhurnoni shkrimet tuaja për të siguruar që të gjithë skedarët janë azhurnuar dhe të rëndësishëm për sistemin tuaj në çdo kohë të veçantë.

Ndërsa mund të bëni kopjet rezervë me dorë, shërbimet rezervë cloud si Carbonite vijnë me aftësi automatike rezervë që mund të planifikohen sipas ndryshimeve të sistemit tuaj.

Edhe me një shërbim rezervë cloud që aktualizon rregullisht kopjen rezervë të skedarit tuaj, ju ende duhet të jeni të sigurt për planin tuaj të rimëkëmbjes së katastrofës. Dhe kjo nënkupton kryerjen e testeve të restaurimit të të dhënave. Një test standard nuk duhet të vlerësojë vetëm aftësinë e kopjes rezervë të cloud për të rivendosur të gjithë skedarët tuaj, por edhe shpejtësinë e rimëkëmbjes dhe rifillimit të shërbimit. Edhe pse shpejtësia e shkarkimit të cloud luan një pjesë në këtë, koha juaj mesatare e rikuperimit varet më shumë nga strategjia juaj e përgjithshme e administrimit të katastrofës.

Dhe kjo na sjell në procesin aktual të rimëkëmbjes. Pra, si mund të rikuperoni në mënyrë efektive të dhënat nga cloud në rast të një katastrofe?

Rikuperimi i të dhënave nga rezervimi i reve

Pasi të vuani një fatkeqësi, hapi i parë, natyrisht, është të vlerësoni dëmin e mundshëm përpara se të përcaktoni hapat pasues të rimëkëmbjes. Në rast të ransomware, i gjithë kompjuteri juaj mund të jetë i koduar nëse malware ishte në gjendje të depërtohej përmes ndonjë llogarie me privilegje administrative. Mënyra më e mirë për t’u rikuperuar nga ajo është formatimi i kompjuterit tuaj për të filluar rivendosjen e skedarëve, nga ato më kritike tek ato më pak të rëndësishme.

  IDrive vs Backblaze: Dy qasje të ndryshme për rezervimin online

Pasi të keni ri-instaluar një sistem operativ, vazhdoni te llogaria juaj në internet rezervë cloud. Siç e kam përmendur edhe më parë, unë kam qenë duke përdorur Carbonite, dhe kështu është e drejtë vetëm unë të eci nëpër të njëjtin proces.

Hapi 1

Kyçuni, klikoni në kompjuterin që dëshironi të rivendosni dhe vazhdoni te “Merrni Files Prapa”

i mëparshëm

tjetër

Hapi 2

Në shfaqjen që shfaqet, shkoni te “Restore Restore”, pastaj kliko “Next” dhe “Install” për të shkarkuar dhe konfiguruar Carbonite në kompjuterin tuaj. Me pranimin e kushteve dhe kushteve, klienti do të lidhet automatikisht me serverat rezervë dhe do të nisë menaxherin e rivendosjes.

i mëparshëm

tjetër

Hapi 3

Nëse Menaxhimi i Rivendosjes nuk do të fillojë, ju mund të përdorni atë menjëherë nga seksioni i skedave në të majtë të InfoCenter të Carbonite.

Hapi 4

Në dritaren e Rivendosjes së Menaxherit, klikoni “Rivendosni të gjithë skedarët tuaj”, tjetër për të specifikuar llogarinë e përdoruesit të restaurimit. Nëse emri i llogarisë suaj të përdoruesit përputhet me përdoruesin e rezervuar, nuk do të duhet të shqetësoheni për zgjedhjen e një lokacioni sepse Carbonite do të bëjë automatikisht përputhjen për ju.

Hapi 5 

Klikoni “Next” për të specifikuar dosjen e rezervës specifike nga e cila dëshironi të rivendosni.

Hapi 6

Klikoni “Tjetra” për të zgjedhur urdhrin e skedarit të restaurimit. Për të minimizuar humbjet pas një katastrofe, këshillohet që të rivendoseni në një rend të veçantë, duke u dhënë përparësi skedarëve më të rëndësishëm.

Hapi 7

Klikoni “Next” për të shqyrtuar të gjitha opsionet tuaja, pastaj shkoni te “Start Restore Now” për të shkarkuar të gjithë skedarët siç përcaktohet.

Për të shkurtuar procesin e rimëkëmbjes, mbani kompjuterin dhe monitoroni procesin e restaurimit të skedarëve ndërsa rindërtoni të gjithë kornizën tuaj të biznesit nga skedarët më kritikë.

Pasi procesi të ketë mbaruar, ju mund të deklaroni veten të rikuperuar plotësisht dhe jashtë rrezikut. Thatshtë kaq e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me