Si të promovoni biznesin tuaj në vitin 2023 me Google Ads

Sipërmarrësia është e vështirë, veçanërisht nëse nuk dini si ta promovoni biznesin tuaj siç duhet. Pavarësisht se sa i mirë është produkti ose shërbimi juaj, nëse nuk dini si ta shisni, biznesi juaj do të lulëzojë. Periudhë. Nga ana tjetër, klientët janë përmbytur me reklama në ditët e sotme. Si dikush që nuk është me të vërtetë në marketing, si ia dilni ta reklamoni kompaninë tuaj në mënyrë tërheqëse në këtë xhungël marketing?

Një mundësi është Google Ads. Me Google Ads ju nuk arrini vetëm njerëzit që po kërkoni, mund të përdorni grupin e të dhënave të Google për të promovuar dhe rritur biznesin tuaj në mënyrën e duhur.

Në këtë artikull, ne do t’ju tregojmë se çfarë është Google Ads dhe cilat avantazhe ofron kjo platformë. Atëherë do t’ju japim një tutorial praktik dhe disa këshilla të ekspertëve në mënyrë që të mund të vendosni dhe nisni fushatat tuaja të para në Google Ads sot. Le të fillojmë.

Isfarë është reklama në Google

Google Ads, të cilin mund ta njohësh ende si Google Adwords (ai u ri-reklamua në vitin 2023), është një platformë marketingu që punon me një larmi produktesh Google. Qëllimi është të mbështesni tregtarin online në fushatat e tyre të marketingut.

Sidoqoftë, Google Ads nuk bën vetëm reklama të motorit të kërkimit. Ju mund të përdorni platformën për të vendosur lloje të ndryshme të reklamave, si reklamat në ekran (Google AdSense), reklamimi me video (përmes YouTube) dhe Google Shopping.

Rezultatet e blerjeve në Google duken kështu:

Google SEA, nga ana tjetër, si kjo:

Sidomos në ato dy fusha, Google përdor një sistem të ashtuquajtur të ofertave. Ne do të shpjegojmë se si funksionon në detaje në pjesën tjetër.

Si funksionon sistemi i ofertave të reklamave në Google

Ankandet e Google Ads funksionojnë pak më ndryshe nga sa mendojnë shumë njerëz. Ju, si një tregtar në internet, vendosni ofertën tuaj në disa fjalë kyçe. Kur dikush hyn në fjalen kyçe në Google, algoritmi i Google Ads vlerëson ofertat. Përveç sasisë së ofertës, i ashtuquajturi “rezultat i cilësisë” është i rëndësishëm për sistemin.

Rezultati i cilësisë është një metrikë e krijuar nga Google që përdoret për të përcaktuar cilësinë dhe rëndësinë e një reklame për një fjalen specifike. Përveç rëndësisë, përfitimet dhe përqendrimi i klientit luajnë një rol të rëndësishëm gjithashtu.

Shtë e rëndësishme të theksohet se Google përdor tre gjëra për të përcaktuar rezultatin e cilësisë: reklamën, fjalen kyçe për të cilën po bëni ofertat dhe faqen e uljes, me të cilën doni të lidhni reklamën. Kjo është arsyeja pse nuk është e mjaftueshme vetëm për të optimizuar reklamat tuaja. Faqja e uljes gjithashtu duhet të jetë e optimizuar.

Nëse keni arritur një rezultat të një cilësie të mirë me reklamat tuaja, ju mund të bëni ofertë më pak se përdoruesit e tjerë në ankand dhe ende të fitoni.

Përfitimet e Google Ads

Para se të hyjmë në tutorial, ne do t’ju japim arsye të mira për të përdorur Google Ads.

Testimi A / B

Google Ads vjen me shumë mundësi të integruara për të kryer teste A / B. Testet A / B janë eksperimente ku dëshironi të hetoni efektet e reklamave tuaja. Ju keni shtetin A dhe shtetin B të cilat ndryshojnë vetëm në një detaj.

Për shembull, ndryshimi i gjinisë është një mënyrë e zakonshme e kryerjes së testeve A / B: në grupin A ju provoni reklamat në një grup synues thjesht mashkull, ndërsa grupi B është një grup thjesht femëror i synuar. Kjo e bën më të lehtë përcaktimin e efektit ose më saktë ndikimin e reklamës suaj në një grup të caktuar synimi.

Për shkak se platforma ka shumë mundësi matëse dhe cilësimesh, është e lehtë të luash me to. Për një mënyrë tjetër të thjeshtë për të kryer testimin A / B, shikoni se si të përdorim artikullin Instapage.

  Xero vs Wave: Të kuptosh më të mirët për vitin 2023

Kthehen në investime

Në Google Ads, ju paguani vetëm për rezultate. Nëse e dini se si funksionon modeli i faturimit me pagesë-për-klikim, atëherë e dini që oferta juaj është një shumë fikse që do të paguani për çdo klikim në reklamën tuaj. Nëse qëllimi juaj është të gjeneroni klikime, atëherë kthimi i investimit të fushatës suaj të marketingut është i lehtë për tu ndjekur.

Thënë kështu, Google ka karakteristika të tjera që e bëjnë më të lehtë matjen e ROI për konstelacionet më komplekse.

shpejt

Me Google Ads, mund të vendosni dhe vlerësoni shpejt fushatat tuaja të marketingut. Duhet shumë punë larg, do të thotë që ju mund të jeni duke vrapuar brenda disa orësh, në vend se të merrni ditë për të kuptuar vetë gjërat.

Shumëfunksional dhe fleksibël

Me platformën e reklamave, Google solli një mjet për tregtarin modern në treg që është i gjithanshëm në gamën e tij të funksioneve dhe fleksibël në pagesën e tij. Praktikisht nuk ka asnjë investim minimal. Ju mund të filloni dhe provoni me vetëm disa dollarë.

Audiencë e madhe

Google është i madh dhe arrin më shumë njerëz – ka 3.8 miliard kërkime në ditë – sesa Facebook ose Instagram. Një avantazh tjetër i Google Ads është koha. Me të, ju mund të arrini njerëzit ndërsa ata janë duke studiuar (googling është një proces intuitiv), kështu që ju do të merrni qasje tek palët e interesuara potencialisht në fazat e hershme të marrjes së informacionit.

remarketing

Ka më shumë se 250 produkte të Google. Shtë e lehtë të gjurmosh klientët e mundshëm dhe audiencën tuaj nëpër kanale të shumta dhe t’i regjistroni ato me reklama. Nëse keni probleme me produktet e tjera të Google, hidhini një sy artikujve tanë të tjerë mbi produktet e Google, si ajo që është Google drive dhe si funksionon dhe rishikimi ynë në Google Keep.

Nëse po pyesni se cila platformë është më e mirë, Google Ads ose reklama në Facebook, duhet të ju zhgënjejmë. Nuk ka përgjigje përfundimtare për këtë pyetje.

Krahasoni Facebook me Google dhe do të zbuloni se strategjia juaj e marketingut është thelbësore. Thjesht nuk është e mundur të thuash që Facebook është përgjithësisht më i mirë se Google. Duhet ta shikoni nga skenari në skenar.

Në disa situata, Google Ads është më i mirë se reklamat në Facebook, dhe anasjelltas. Pavarësisht se cili kanal është më i mirë për ju në çdo kohë, ju duhet të bëni shumë prova A / B për secilin, për të zbuluar shkakun dhe ndikimin e strategjisë tuaj të marketingut..

Si të përdorni Google Ads

Gjërat e para së pari: Google po ofron një kupon që duhet të përdorësh. Do të merrni 100 dollarë në buxhetin e reklamave nëse shpenzoni 50 dollarë në platformën Google Ads. Ne do ta sigurojmë atë në hapin e parë. Shkoni në lidhjen e mëposhtme dhe shkruani adresën e Gmail që dëshironi të përdorni për të vendosur reklamën.

Pasi të keni futur adresën tuaj të postës elektronike, do të merrni një email me kodin kupon që mund të riblerni në Google Ads. Tani ne do t’ju tregojmë se si të përdorni Google Ads për të marrë rezultatet më të mira.

Së pari, hapni menunë e Google Ads.

Klikoni “fushatat” dhe shtypni butonin “+” blu për të krijuar një fushatë të re.

Do të hap një dritare në të cilën mund të vendosni qëllimet për fushatën tuaj të marketingut. Atje, ju mund të bëni dallimin midis qëllimeve të mëposhtme:

  • Sales
  • kryeson
  • Trafiku i faqes në internet
  • Konsiderimi i produktit dhe markës
  • Ndërgjegjësimi dhe arritja e markës
  • Promovimi i aplikacionit

Ju gjithashtu mund të krijoni një fushatë pa një objektiv, por ne këshillojmë fillestarët që të mos.

Në varësi të cilit objektiv ju zgjidhni, lloje të ndryshme fushate do të jenë në dispozicion për ju. Për shembull, mund të përdorni “kërkimin” e llojit të fushatës vetëm nëse zgjidhni objektivat “shitje”, “udhëheq” ose “trafik në internet”.

Kur të filloni, mund të jetë e dobishme të ndërtoni besim. Sidomos nëse jeni duke shitur një produkt ose shërbim, mund të jetë më i mençur strategjikisht të filloni një ose dy fushata për vetëdijen e markës dhe konsiderimin e produktit para se të gjeneroni avantazhet dhe shitjet tuaja..

  Udhëzues i avancuar për blerje: Si të shitet online në vitin 2023

Në tutorialin tonë, ne po mundohemi të marrim trafik në faqen tonë të internetit, kjo është arsyeja pse ne kemi zgjedhur “trafikun e faqes në internet” të synuar me “kërkimin” e llojit të fushatës.

Pastaj, shfaqet një fushë e re në të cilën duhet të futni URL-në e faqes suaj të internetit. Pasi ta keni bërë këtë, shtypni “vazhdoni”.

Hapi tjetër është të fusni më shumë informacione rreth fushatës suaj. Emërtoni fushatën tuaj dhe zgjidhni midis rrjeteve që dëshironi të synoni me reklamat tuaja. Në skenarin tonë, ne do të kemi në dispozicion rrjetin e kërkimit dhe rrjetin e ekranit.

Nën “shfaqje më shumë cilësime” mund të vendosni periudhën, opsionet e URL-së së fushatës dhe reklamat dinamike të kërkimit. Nëse lëvizni më tej, do të shkoni te pjesa “shënjestrim dhe audiencë”.

Këtu ndodh magjia. Atje, duhet të futni vendndodhjen gjeografike dhe gjuhët. Zona e “audiencës” është veçanërisht e rëndësishme. Atje, ju mund të përcaktoni grupin tuaj të synuar nën “shfletim”. Merrni më shumë kohë dhe provojeni, veçanërisht nëse nuk e dini ende grupin tuaj të synuar.

Pasi të keni ngushtuar grupin tuaj të synuar, Google gjeneron sugjerime për ju, të cilat mund t’i gjeni në skedën “ide”.

Shkoni derisa të vini te pjesa “buxheti dhe ofertat”. Kjo ka të bëjë me atë se sa të lartë dëshironi që oferta juaj të jetë në ankandet virtuale. Përsëri, luani me shuma të ndryshme dhe kuptoni se cili funksionon më mirë për ju.

Ne rekomandojmë që metoda e dorëzimit të mbetet në “standard”, veçanërisht për fillestarët.

Pasi të keni vendosur buxhetin tuaj ditor, hapi tjetër është të përcaktoni objektivin tuaj të ankandit. Kjo është metrika që Google përdor për të optimizuar ofertën tuaj. Ju mund të bëni bast për konvertimet, vlerën e konvertimit (të avancuar) dhe klikimet. Ju gjithashtu mund të vendosni strategjinë e ofertave me dorë, por përsëri, nëse nuk jeni të ri në Google Ads, mos e bëni.

Tani, klikoni “ruaj dhe vazhdoni” për të vazhduar më tej.

Hapi tjetër është të përcaktoni grupet e reklamave. Përsëri, Google ju mbështet me idetë e fjalëve që rrjedhin nga URL që keni futur në fillim. Mund të jetë e vlefshme për të marrë një URL nga një konkurrent që është në një segment të ngjashëm tregu për ju.

Përndryshe, ju mund të bëni kërkime për fjalen me mjete të tilla si Ahrefs ose SEMrush.

Tani, shtoni fjalët e zgjedhura në grupin e reklamave duke klikuar “+” ngjitur me fjalen në të djathtë.

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, ju duhet të vendosni nxitësin e reklamës. Një nxitës i reklamës përcakton kur fjalia juaj është e rëndësishme për një ankand dhe kur nuk është e tillë. Google bën dallimin midis shkaktuesve të reklamave të mëposhtme:

  • Ndeshje e gjërë: këtu, thjesht shkruani fjalen që dëshironi të synoni pa simbole të veçanta. Një ndeshje e gjerë është fjalen dhe variacionet e saj, përfshirë gabimet drejtshkrimore, sinonimet dhe fjalët kyçe të ngjashme.
  • Modifikues i gjërë i përputhjes: me modifikuesin e gjerësisë së përputhjes, ju shkruani një “+” para fjalës. Duhet të keni të paktën dy fjalë kyçe të tilla sepse Google i përdor ato për të gjeneruar fjalë kyçe të kombinuara. Ka kuptim nëse doni të përdorni gjeneratorin e fjalëve të Google, por prapëseprapë doni ta drejtoni atë në një drejtim të caktuar.
  • Ndeshja e frazave: ndeshja e frazave shkakton ankande për termat e kërkimit që përmbajnë frazën e saktë, por kanë edhe terma të tjerë kërkimi para ose pas tyre. Për të shtuar një ndeshje frazash në grupin tuaj të reklamave, duhet të vendosni fjalët kyçe në thonjëza.
  • Ndeshje e saktë: këtu ju shkruani fjalen në kllapa katrore. Ndeshja e saktë do të thotë që reklamat tuaja do të konsiderohen për fjalë kyçe që janë të sakta ose shumë të ngjashme.

Për më shumë informacion, shikoni dokumentacionin zyrtar të Google.

  Udhëzuesi i Asana Fillestar: Mbani Detyrat Drejt

Mos harroni: Testimi A / B është gjithashtu i rëndësishëm. Luaj me madhësi të ndryshme fjalen, shkaqe të ndryshme reklamash dhe shumë më tepër. Vetëm sepse një fjalë kyçe ka shumë trafik nuk do të thotë që të keni një shans, veçanërisht nëse ngrohtë është konkurruese.

Ne ju këshillojmë që të garoni me të paktën tre grupe reklamash. Ju mund të zbuloni nëse një vend është konkurrues duke i ndarë fjalët kyçe në vëllim të ulët, me madhësi të mesme dhe me vëllim të lartë.

Pasi të keni mbaruar me fjalët kyçe dhe nxitësit, klikoni “ruaj dhe vazhdoni” për të vazhduar.

Hapi i tretë dhe i fundit është krijimi i reklamave.

Së pari, plotësoni fushën “URL përfundimtare” me URL-në të cilës duhet të drejtohen njerëzit që klikojnë në reklamën tuaj. Pastaj, shtypni titujt dhe përshkrimin. Në të djathtë të fushave të hyrjes, mund të shihni se si duket reklama juaj në modalitetin e parashikimit.

Këtu kërkohet shumë aftësi sepse një titull tërheqës dhe përshkrimi janë të rëndësishëm për vendimin që merr një klient i ardhshëm për të klikuar në reklamë ose jo.

Për shkak të kësaj, Google ka krijuar reklama shembulli për ju, të cilat mund t’i shihni duke klikuar “+” të zezë, siç tregojmë në këtë pamje.

Klikoni “kurseni dhe vazhdoni” për të përfunduar fushatën tuaj.

Rishikoni fushatën tuaj përsëri në përmbledhje dhe klikoni “Vazhdoni të fushatës” për të shkuar në hapin tjetër. Ju duhet të shihni fushatën që sapo krijuam në pultin tuaj.

Ofertimi i tenderit, (ri) shënjestrimi, fjalët kyçe, hulumtimi, grupet e synuara, optimizimi i faqes së uljes, testimi A / B, shkaktuesit e reklamave – gjërat mund të shkojnë keq shpejt. Duhet të dini se çfarë po bëni dhe të provoni shumë. Ju mund të digjni shumë para nëse nuk dini çfarë po bëni. Kjo është arsyeja pse ne duam që ju të keni një vështrim në Adzooma.

Duke pasur Adzooma Bëni Punën Për Ju

Adzooma është një kompani e përkushtuar për të ndihmuar sipërmarrësit e tjerë që kurrë nuk kanë qenë të përfshirë në marketing në internet, të hyjnë në botën e marketingut në internet. Kompania përqendrohet në Google Ads.

Adzooma ofron tre pako të ndryshme për reklamat në Google. Së pari është kontrolli shëndetësor i pagave për-klikim, ku Adzooma analizon fushatat tuaja të marketingut të Ads Google për disa minuta dhe ju dërgon një raport me përmirësime të dobishme.

Pak më shumë përdorim është platforma e menaxhimit të Google Ads. Adzooma ofron softuer që do t’ju ndihmojë të përmirësoni fushatat tuaja të Google Ads më vete. Softueri do t’ju tregojë këshilla, do të vlerësojë hapat tuaj dhe do të përmirësojë performancën tuaj në reklama.

Së fundmi, ekziston një mundësi e shërbimit të plotë. Me këtë, ju merrni Google Ads si shërbim i menaxhuar. Ju thjesht regjistroheni dhe Adzooma fillon të punojë. Shërbimi është veçanërisht i mirë për kompanitë që nuk kanë filluar të përdorin Google Ads akoma ose kanë pak përvojë në këtë fushë.

Ne e provuam Adzooma për veten tonë shumë shpejt, në përgjithësi e shijuan përvojën. ’Shtë vetëm 19,00 dollarë në muaj dhe kështu është shumë më lirë se çdo agjenci marketingu ose shitësi, veçanërisht sepse kompania përqendrohet në rezultatet tuaja dhe jo vetëm të vetat. Alsoshtë gjithashtu me të vërtetë të shpejtë, nuk ka mbledhje ose asgjë, thjesht merrni atë që ju nevojitet menjëherë.

Mendimet përfundimtare

Marketingu në internet është gjithçka, por i lehtë, veçanërisht nëse nuk keni punuar kurrë në zonë. Për fat të mirë, ka zgjidhje moderne, të tilla si Google Ads dhe reklama në Facebook, që e bëjnë më të lehtë për ju hyrjen në botën e marketingut. Thënë kështu, ju duhet të dini se çfarë po bëni ose të provoni shumë gjëra. Përndryshe, ju mund të digjni shumë para.

Pasi të hodhëm një vështrim të afërt në Adzooma, vumë re që po përfiton shumë shërbime për pak para. Nëse nuk doni të shkoni në Fiverr, Adzooma është një alternativë freskuese për kompanitë që kurrë nuk kanë qenë të përfshirë në marketing në internet dhe Google Ads.

Whatfarë mendoni për Adzooma? A keni përdorur shërbimin? Ju lutemi na tregoni në komentet dhe faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me